Rondreis Alaska

21 dagen

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten, waaronder grizzly’s, zalmen en bald eagles. Tijdens deze reis overnachten we enkele nachten in goede middenklasse hotels en motels. De overige nachten verblijf je in sfeervolle, maar eenvoudige houten cabins die midden in de natuur liggen. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige wildernis van Alaska. Het prachtige ruige landschap maakt de reis dan ook tot een speciale ervaring!

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Alaska, 21 dagen
 1. Amsterdam - Anchorage
 2. Anchorage - Talkeetna
 3. Talkeetna - Healy, bezoek aan Denali nationaal park
 4. Healy, bezoek aan Denali nationaal park
 5. Healy - Fairbanks
 6. Fairbanks - Chena Hot Springs
 7. Chena Hot Springs - Tangle Lakes
 8. Tangle Lakes
 9. Tangle Lakes - McCarthy
 10. McCarthy, optioneel bezoek aan Kennecott Mine
 11. McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangel-St. Elias NP
 12. McCarthy - Thompson Pass - Valdez
 13. Valdez
 14. Valdez - Glennallen Highway
 15. Glennallen Highway - Hatcher Pass - Palmer
 16. Palmer - Summit Lake - Soldotna
 17. Soldotna - Homer
 18. Homer
 19. Homer - Anchorage
 20. Anchorage - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum?

Reisbeschrijving

Alaska wordt ook wel gezien als het laatste onontgonnen gebied op aarde. Op anderhalf miljoen vierkante kilometer wonen slechts 650.000 mensen, maar zijn er wel vijfduizend gletsjers, je vindt er de hoogste berg van Noord-Amerika en zijn er meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten, waaronder grizzly’s en elanden. De reis begint in Anchorage, maar al snel verruilen we de stad voor de ruige wildernis. Hoge bergen, bossen, rivieren vol met zalmen en enorme gletsjers. Voor mensen die van natuur houden, is de Alaska reis de best denkbare reis. Het programma is zo samengesteld dat je een of twee dagen vrij bent op een plek om optimaal te genieten van de natuur en de rust. Ook heb je de mogelijkheid om beren en walvissen te spotten en is er voldoende tijd voor een wandeling. Tijdens de gehele reis overnachten we in comfortabele hotels of 'cabins'.

Eerste indruk van Alaska

Dag 1. Amsterdam - Anchorage
Dag 2. Anchorage - Willow/Talkeetna

Alaska Amerika anchorage Djoser We vliegen naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Door de ligging aan zee is het klimaat hier milder dan in de rest van Alaska. Gemiddeld komt de temperatuur overeen met die van Stockholm. Bij aankomst worden we gastvrij ontvangen en naar ons hotel gebracht waar we kennismaken met de lokale reisbegeleider. De volgende dag rijden we naar Chugach State Park en kunnen we naar de Flattop Mountain lopen waar we een prachtig uitzicht hebben. We vervolgen onze weg en stoppen in Wasilla. Dit stadje is het vertrekpunt van de Iditarod, ook wel de Last Great Race genoemd. Deze sledehondenrace duurt ongeveer acht dagen en dan is er 1700 km afgelegd. Er is een museum en de mogelijkheid om zelf een sledehondentochtje te maken.

Aan het einde van de middag maken we een uitstapje naar Talkeetna, een leuk dorpje met mooie houten huisjes. Talkeetna wordt vooral door bergbeklimmers gebruikt als vertrekpunt voor de beklimming van de 6.194 meter hoge Mount McKinley, de hoogste berg van Noord-Amerika. In de taal van de lokale bevolking heet deze berg Mount Denali, waarnaar het nabijgelegen natuurpark vernoemd is. Onze overnachtingsplek bestaat uit rustieke cabins waar je zelf koffie kunt maken maar je moet dan wel eerst water halen in het hoofdgebouw. De cabins hebben namelijk geen stromend water.

Denali nationaal park

Dag 3. Willow/Talkeetna - Healy, bezoek aan Denali nationaal park
Dag 4. Healy, bezoek aan Denali nationaal park


Denali national park lake alaskaVanuit Willow rijden we naar Healy, de uitvalsbasis voor het Denali nationaal park.
Aangekomen in Healy kunnen we en sledehonden demonstratie bijwonen. Een bezoek aan het Denali visitor center is aan te raden. Zo leer je alles over het Denali nationaal park en kun je alvast je buskaartjes voor de komende dagen kopen. We verblijven namelijk twee dagen in Healy, omdat dit stadje dichter in de buurt van het de ingang van het park en het bezoekerscentrum ligt dan Talkeetna. Hier vandaan ben je snel met de bus bij de ingang van het Denali nationaal park. Er zijn verschillende lange en korte wandelroutes door het prachtige park, die geschikt zijn voor ieder niveau. In de wild stromende rivieren kun je vliegvissen op forel, een helikoptervlucht maken langs Mount McKinley of met een gids op zoek gaan naar beren en andere wilde dieren. Bezoek ook de hondenkennel waar bijna honderd husky’s wonen.Hier krijg je ook uitleg over de geschiedenis van het sledehondenrennen, dé sport van Alaska. Denali heeft een subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. De dagen zijn hier lang: op 21 juni gaat de zon maar vier uur onder.

Ontspannen in de Chena Hotsprings

Dag 5. Healy - Nenana - Fairbanks
Dag 6. Fairbanks - Chena Hot Springs

Djoser Alaska Chena Hot springWe vervolgen onze reis verder noordwaarts en in Nenana bezoeken we het bezoekerscentrum, waar je informatie krijgt over de geschiedenis van de lokale Athabascan bevolking. Ook kun je een gokje wagen in de Nenana Ice Classic. Omdat Alaska geen officiële loterij kent, kan iedereen $2 inzetten en gokken wanneer het ijs van de Nenana rivier smelt. Er wordt een zwart/witte stellage op het ijs gezet en je gokt op de datum dat deze door het ijs zakt. Het prijzengeld kan oplopen tot $300.000! Later in de middag komen we aan in Chena Hot Springs. Hier kun je heerlijk ontspannen in één van de borrelende warmwaterbaden. Ook het Aurora Ice Museum, gebouwd van duizend ton ijs en het grootste ijsbouwwerk dat het jaar rond blijft staan, is een bezoek waard. In het museum is het 7 graden onder nul en zie je prachtig uitgelichte ijsbeelden.

Alaska amerika icebars DjoserVergeet ook niet een koude cocktail uit een ijsglas te drinken in de Aurora Ice Bar. De omgeving van de warmwaterbronnen is bij uitstek geschikt voor een wandeling, een dagje mountainbiken of een ritje per paard. Vanuit Chena Hot Springs vertrekken we ’s middags naar Fairbanks. Je kunt wandelen in het Pioneer Park of een kijkje nemen in het Pioneer Air museum met goed gerestoreerde dubbeldekker vliegtuigen. Ga ‘s avonds zeker eten bij het Alaska Salmon Bake, een restaurant waar je onbeperkt gegrilde zalm, verse kabeljauw, een sappige steak of enorme krabbenposten kunt eten!

 

Bergen, gletsjers en kolkende rivieren

Dag 7. Fairbanks - North Pole - Tangle Lakes
Dag 8. Tangle Lakes

Alaska Northpole santa claus Djoser De volgende dag maken we een stop in North Pole, de stad waar Santa Claus woont. Daar zijn de straatlantaarns met rood/wit lint versierd alsof het zuurstokken zijn. In het Santa Claus House kun je alvast je kerstinkopen doen, terwijl het eigenlijk nog zomer is. Op een terugtelklok kun je zien hoe lang het nog duurt voordat het weer Kerst is. Ook wordt alle post van de hele wereld gericht aan de Kerstman hier bezorgd, ook al staat er geen adres op! Vanuit North Pole reizen we verder naar Tangle Lakes. Na aankomst in de prachtig lodge kun je hier een kano huren en genieten van de rust op een van de meren. Grote kans dat je hier wilde dieren tegenkomt! De volgende dag is er een mogelijkheid om te wandelen langs de MacLaren Summit. Deze weg is de op een na hoogste weg in Alaska en voert langs prachtige vergezichten. In het seizoen is Tangle Lake ook de plek om blauwe bessen te pukken en vissen kun je natuurlijk het hele jaar door.
 

Dag 9. Tangle Lakes - McCarthy
Dag 10. McCarthy, optioneel bezoek aan Kennecott Mine
Dag 11. McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangell-St. Elias nationaal park


Vervolgens gaan we op weg naar McCarthy. Deze weg voert ons door de bergen, waardoor dit gebied ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. Tijdens deze prachtige route maken we stops in de spectaculaire natuur en passeren we kolkende rivieren met smeltwater van de omringende bergketens. We maken een korte stop bij de Copper rivier en de Kuskulana spoorbrug. Aangekomen in McCarthy, een oud mijnstadje, lijkt de tijd honderd jaar te hebben stilgestaan. De hoofdstraat is nog van zand en de houten huisjes lijken uit een wildwestfilm te komen.

Kennecott Mine Alaska DjoserDe eerste vrije dag in McCarthy kun je besteden in het oude dorpje zelf of je kunt de Kennecott Mine, een oude verlaten kopermijn, bezoeken. De vervallen gebouwen zijn donkerrood geverfd, omdat dit toen de goedkoopste kleur verf was. Met een gids kun je door dit spookstadje dwalen en krijg je uitleg hoe de kopermijn werkte. Daarna ben je nog een dag vrij voor een stevige wandeling door het Wrangel-St. Elias nationaal park. Wild is in het park één van de vele attracties: grizzly’s, zwarte beren, kariboes en elanden worden er vaak gezien. Je kunt er ook een gletsjer wandeling maken of een ijswand beklimmen.

 

De kust bij Valdez

Dag 12. McCarthy - Wortington Glacier - Keystone Canyon - Valdez
Dag 13. Valdez


Worthington glacier walking tour ice alaskaOnderweg naar de vissershaven Valdez stoppen we bij de Keystone Canyon, vermaard om zijn watervallen, en de Worthington Glacier. We kunnen een wandeling van 1,5 kilometer maken over de morenen van de gletsjer, totdat we bij het blauwe ijs aankomen. Valdez heeft een gezellige vissershaven en een mooi oude centrum. Je hebt hier een vrije dag om te genieten van de zee en de natuur. Ga een dagje zeevissen op zalm, maak een boottocht met de Lu Lu Belle door de Prince William Sound, maak een wandeling door de ruige natuur of geniet van de prachtige kust met hoge bergtoppen en tientallen gletsjers. Onderweg zie je vast zeearenden, zeeotters, papegaaiduikers en allerlei soorten zeevogels. Een helikoptervlucht over de vele gletsjers en bergtoppen behoort hier ook tot de mogelijkheden.


Glennallen Highway

Dag 14. Valdez - Glennallen Highway
Dag 15.Glennallen Highway - Alaska Independence Mine - Hatcher Pass - Palmer
Dag 16. Palmer -  Soldotna

Vanuit Valdez volgen we de Glennallen Highway naar het westen. Voordat we onze volgende logde bereiken, nemen we een kijkje bij de Alyeska Pipeline. Omdat het niet mogelijk was om de 1300 km lange pijplijn ondergronds aan te leggen, is er gekozen om deze een paar meter boven de grond aan te leggen zodat het 'wildlife' er geen hinder van onder vindt. Ons eindpunt van vandaag is de Majestic Valley Lodge, gelegen tussen de bergen en gerund door een vriendelijke familie. Al zittend in de tuin kun je rustig alle schoonheid van de natuur in je opnemen. Dwars door de Alaska Mountain Range rijden we het hooggebergte in op weg naar de 1148 meter hoge Hatcher Pass. Dit is het ‘echte’ Alaska: ruige natuur, spectaculaire vergezichten en besneeuwde bergtoppen.

Independence State mine park alaska djoserDe omgeving van Hatcher Pass is vooral bekend vanwege de goudkoorts, die ontstond nadat er in 1886 goud werd ontdekt. Al snel ontstond er een mijn met bijbehorend dorpje. Bij de Independence Mine werkten in 1941, het beste jaar van de mijn, 204 personen en haalden ze voor meer dan 17 miljoen dollar aan goud uit de grond! In 1953 ging de mijn helaas failliet en trokken de arbeiders weg. Sindsdien is mijncomplex vervallen en lijkt het meer op een spookstadje. Nu is er een museum en krijg je uitleg hoe de mijn werkte. Vanaf de mijn leidt een goed begaanbaar pad over de toendra naar Gold Cord lake, een bergmeertje met voldoende plekken om te genieten van de natuur.Onderweg naar Soldotna zien we de prachtige kustlijn van de Turnagain Arm, één van de mooiste kustroutes van Noord-Amerika. Onderweg kunnen we het Alaska Wildlife Conservation Center bezoeken. In dit ruim opgezette opvangpark voor gewonde en verlaten dieren kun je zwarte beren, bruine beren, bison, adelaar, wolven en soms zelfs een lynx tegenkomen.


Walvissen spotten in Homer

Dag 17. Soldotna - Summit Lake - Homer
Dag 18. Homer
Dag 19. Homer -  Anchorage
Dag 20. Anchorage - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

Alaska Summit lake Kachemak Bay Djoser Onderweg naar Homer maken we een stop bij Summit Lake. Dit prachtig gelegen meer biedt drinkwater voor de vele elanden en rendieren die in dit gebied verblijven. Homer, gelegen aan de Kachemak Bay, is de ideale plek om kennis te maken met de natuur van Alaska. Je kunt hier verschillende boeiende excursies boeken. Ga bijvoorbeeld een dagje zeevissen, aangezien Homer de heilbot hoofdstad van de wereld is. Misschien vang je wel een van deze reusachtige platvissen. Of ga met een watervliegtuig op zoek naar bruine beren in het binnenland. Ook kun je bij rustig weer een mooie kanotocht maken langs de kustlijn. Helemaal spectaculair is het spotten van walvissen en orka’s. Deze zeezoogdieren komen in grote aantallen vlak voor de kust van Homer voor.

Ga ’s avonds zeker een drankje drinken in de bekende ‘Salty Dawg Saloon’, die van binnen helemaal behangen is met beschreven dollarbiljetten.
 

En dan is het alweer tijd om terug te keren naar ons beginpunt van onze reis. In een rustig tempo rijden we naar Anchorage. Hier hebben we nog tijd om de laatste inkopen te doen, bijvoorbeeld bij de Ulu messenfabriek of lekker langs het water te lopen over de Tony Knowles Coastal trail. In het hotel in Anchorage regelt de gids/chauffeur de transfer naar de luchthaven voor de volgende dag (met de gratis shuttle service van het hotel) en verlaat hij de groep. De volgende dag vliegen we ’s middags terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid.

De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 15 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in april en ontvang € 50 korting. Gebruik de actiecode: APR17.

Vertrekdata 2017

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 jun - 04 jul

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

05 jul - 25 jul
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

19 jul - 08 aug

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

26 jul - 15 aug

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

16 aug - 05 sep
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

06 sep - 26 sep
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 mei - 05 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

20 jun - 10 jul
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 5 lid 4 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

Mocht een reis met een vermelding 'vertrek gegarandeerd' om een van bovengenoemde redenen (m.u.v. annulering vanwege negatief reisadvies) alsnog geen doorgang vinden dan biedt Djoser een omboekvoordeel van € 150,- per persoon indien u omboekt naar een andere reis en/of vertrekdatum.

Inclusief

 • Internationale vliegreis met Iceland Air
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-van
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • 8 x ontbijt
 • Entreegeld Denali nationaal park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, maaltijden tijdens vlucht, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €3.595,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.375,-.

Je bent dan gegarandeerd van privacy, maar de grootte en/of voorziening wijkt op sommige plaatsen af van de andere kamers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €380,-  

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

In Anchorage, Homer, Denali nationaal park (Healy) en Valdez verblijven we in goede middenklasse hotels die centraal gelegen zijn, op loopafstand van de restaurants. De een- en tweepersoonskamers hebben eigen sanitair.

In Willow/Talkeetna overnachten we in zogeheten dry cabins. Deze rustieke huisjes, middenin de prachtige natuur, hebben een magnetron en een koffie apparaat maar geen stromend water. In het hoofdgebouw is natuurlijk wel water aanwezig.

Bij de Chena Hot Springs slapen we in sfeervolle houten cabins. De groep deelt de cabins, die ieder twee of drie aparte kamers hebben. Ook de badkamer, het keukentje en de woonkamer wordt gedeeld met de overige kamers. Er slapen alleen mensen van de eigen groep in de cabins, dus er zijn geen vreemden bij.

In McCarthy slapen we in de McCarthy Bed and Breakfast. In deze accommodatie zijn er cabins met een of met twee bedden, soms eigen sanitair en sommige kamers hebben een gedeelde badkamer. In goed overleg wordt er ter plaatse een kamerindeling gemaakt.

In Homer overnachten we in Driftwood Inn. Het is een charmant, historisch motel dat in het hart van Homer en vlakbij het strand ligt. Het sanitair wordt op deze locatie gedeeld en bevindt zich in de centrale hallen. Sommige kamers beschikken over een stapelbed.

Bekijk hotelreviews op

Anchorage Ramada
Healy (Denali NP) White Moose Lodge
Chena Hot Springs Chena Hot Springs Resort
Valdez

Keystone Hotel

Glennallen Highway Majestic Valley Lodge
Palmer Pioneer Motel
Homer The Driftwood Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.375,-.

Je bent dan gegarandeerd van privacy, maar de grootte en/of voorziening wijkt op sommige plaatsen af van de andere kamers.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11

Vliegreis

Icelandair

De vluchten worden uitgevoerd met Iceland Air. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Reykjavik   14:00 - 15:10
Reykjavik - Anchorage   17:10 - 16:20
             
Anchorage - Reykjavik   15:20 - 06:20*
Reykjavik - Amsterdam     07:40 - 12:40

*aankomst volgende dag

In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland.
 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €3.595,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan, die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis met Iceland Air
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-van
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • 8 x ontbijt
 • Entreegeld Denali nationaal park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een verkent graag een stad, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een mooie wandeling door de natuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Alaska zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:
 

 • Je hebt twee volle dagen om te genieten in Denali nationaal park. Ideaal voor een mooie natuurwandeling!
 • We maken een wandeling naar de Worthington gletsjer waar je een prachtig uitzicht hebt over het blauwe ijs.
 • Independence Mine State Historic Park, het dorpje van deze mijn ligt er vervallen bij, maar het is wel een bijzondere plaats waar je veel kunt leren over de geschiedenis van Alaska.
 • In zowel Homer als Valdez heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten. Ook al zie je misschien niet altijd een walvis, de boottocht is alleen al de moeite waard door de prachtige kustlijn die je onderweg ziet.
 • Alaska is de droombestemming van sportvisliefhebbers. Je kunt op zalm vissen op een van de rivieren of in zee. De heldere beken in Denali zitten vol met verschillende soorten forel en zijn prima geschikt om te vliegvissen. Homer staat bekend als 'Heilbot Hoofdstad van de Wereld'.

Daarnaast zijn er een aantal bijzondere excursies mogelijk maar daar hangt ook een speciaal prijskaartje aan, denk bijvoorbeeld aan een berentocht of een helikopter vlucht boven een gletsjer.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost US$ 14. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Alaska wordt er betaalt met Amerikaanse Dollars. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen in de steden.
Contant: US dollars. 
Creditcard: wordt overal geaccepteerd, je kunt er ook bij automaten geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de Alaskareis zijn de maaltijden niet inbegrepen, zodat je zelf kunt kiezen waar je wilt gaan eten. In de wat grotere stadjes zijn enkele restaurants aanwezig, dus daar is een keuze uit verschillende restaurants. Gelukkig weet de gids precies waar je het lekkerst kunt eten. Als er geen restaurants in het dorpje zijn, verblijven we in ieder geval in een hotel waar een restaurant bij hoort.

Gezondheid

Inentingen zijn voor Alaska niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter wel met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziektekostenverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten en een middel tegen zonnebrand.

Klimaat en geografie

Alaska is een uitgestrekte staat met een hele lage bevolkingsdichtheid, die zich vooral concentreert langs de zuidkust. Ter vergelijking: als Manhattan net zo dunbevolkt was als Alaska, zouden er ongeveer acht mensen op het eiland wonen! De totale bevolking, ongeveer 550.000 inwoners, kenmerkt zich door diversiteit: maar iets meer dan een kwart van de inwoners is ook in Alaska geboren. De rest is met name afkomstig van de Amerikaanse westkust, veel jonge mensen op zoek naar het avontuur.

Slechts 15% van de bevolking bestaat uit Inuit (Eskimo's) en andere inheemse bevolkingsgroepen. Met de cultuur van deze bevolkingsgroepen maken we tijdens de reis oppervlakkig kennis: de grootste dorpen waar de Inuit en de Athabascans wonen, liggen noordelijker dan waar deze Djoserreis komt. Vanwege de noordelijke ligging van de staat en de aanwezigheid van de poolcirkel in het noordelijke gedeelte van de staat is het in de zomer heel lang licht. Zo komen in de stad Fairbanks nachten korter dan vier uur voor. Dit betekent dat je in het begin wellicht even moet wennen aan naar bed gaan en ook weer opstaan terwijl het volop licht is! Voordeel van de noordelijke ligging is dat we in de nazomer misschien het bekende noorderlicht te zien krijgen.

Ondanks de aanwezigheid van vele gletsjers, bergen en permafrost bodem, kan het in de zomer toch een aangename 25°C worden, zeker in het binnenland. ’s Nachts kan de temperatuur echter sterk dalen: we raden je daarom aan zeker warme kleding mee te nemen. 

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die je vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Alaska. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

FAQ

Hoe reis je met Djoser door Alaska?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 15 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 15 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden op ’gravelroads' en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.
 

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor Alaska?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in Alaska?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in Alaska?

Wat is het tijdsverschil?

Kun je beren tegenkomen in Alaska?

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Ellen H.

  De allermooiste reis van al mijn reizen tot nu toe en dat zijn er ongeveer 30! Met de allerliefste reisbegeleider die je je maar kunt voorstellen. Dank je Djoser voor deze grandioze ervaring en herinnering.

  10,0

  10,0
 • Rob J.

  Een fantastische reis door een werkelijk schitterend Alaska. Een prachtige natuur, vriendelijke Alaskanen en onverwachte gebeurtenissen maakten van deze reis een onvergetelijke vakantie. Alaska is niet echt goedkoop maar toch een absolute aanrader! Alaska, inderdaad the last frontier!

  9,0

  9,0
 • Ilse H.

  Prachtige reis! Fenomenale landschappen en gevarieerde wildlife. Je krijgt vaak het gevoel in een natuurdocumentaire verzeild te zijn. Boottocht vanuit Valdez was super. Het weer viel veel beter mee dan verwacht. Alaska valt wel duur uit, maar was zijn geld waard. Aanrader voor wie van natuur houdt.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek Denali National Park inclusief entreegelden
 • Verblijf bij Chena Hotsprings
 • Verblijf bij het prachtige Tangle Lakes
 • Kleine groepen van maximaal 15 personen
 • Vervoer per comfortabele Sprinter Van
 • Overnachting in middenklasse hotels en rustieke cabins midden in de natuur!
 • 8x ontbijt inclusief
 • Deskundige lokale, Engelssprekende chauffeur / reisbegeleider

Klantwaardering

9,3

De allermooiste reis van al mijn reizen tot nu toe en dat zi...
De allermooiste reis van al mijn reizen tot nu toe en dat zijn er ongeveer 30! Met de allerliefste reisbegeleider die je je maar kunt voorstellen. Dank je Djoser voor deze grandioze ervaring en herinnering.

Ellen H. - 10,0
Een fantastische reis door een werkelijk schitterend Alaska....
Een fantastische reis door een werkelijk schitterend Alaska. Een prachtige natuur, vriendelijke Alaskanen en onverwachte gebeurtenissen maakten van deze reis een onvergetelijke vakantie. Alaska is niet echt goedkoop maar toch een absolute aanrader! Alaska, inderdaad the last frontier!

Rob J. - 9,0
Prachtige reis! Fenomenale landschappen en gevarieerde wildl...
Prachtige reis! Fenomenale landschappen en gevarieerde wildlife. Je krijgt vaak het gevoel in een natuurdocumentaire verzeild te zijn. Boottocht vanuit Valdez was super. Het weer viel veel beter mee dan verwacht. Alaska valt wel duur uit, maar was zijn geld waard. Aanrader voor wie van natuur houdt.

Ilse H. - 9,0

Het weer in Alaska

10°C

Terug naar boven
Chat met Djoser