Griekenland

Rondreis Griekenland9 dagen

Tijdens deze rondreis maak je kennis met de Griekse cultuur. De reis start en eindigt in Athene. Je hebt ruim de tijd om Athene te ontdekken en diverse bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het bekendste monument van Griekenland, de Akropolis. Na ons bezoek aan Athene rijden we door naar Delphi. Het prachtige landschap hier vormt een schitterend decor voor de archeologische site van het oude Delphi. Verder bezoeken we de bekende plaatsen Olympia, Mystras en Nafplion. Messene is bij het grote publiek nog niet bekend en dat is onterecht. De resten van deze complete stadstaat zijn zeer de moeite van het bezoeken waard. De geschiedenis en culturele aspecten aan de reis gecombineerd met het landschap, de traditionele keuken en de gezellige stadjes maakt deze reis een onvergetelijke ervaring.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Griekenland, 9 dagen
 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Osios Loukas - Delphi
 4. Delphi - Olympia
 5. Olympia - Messene - Mystras (Sparta)
 6. Mystras - Mycene - Nafplion
 7. Nafplion
 8. Nafplion - Epidaurus - kanaal van Korinthe - Athene
 9. Athene - Amsterdam

Route op datum?

Reisbeschrijving

Athene

Dag 1  Amsterdam - Athene
Dag 2  Athene
Dag 3  Athene - Osios Loukas - Delphi

We starten in de hoofdstad en tevens de grootste stad van Griekenland, Athene. De Griekse geschiedenis en de cultuur gecombineerd met een bruisend nachtleven, een traditionele keuken en een aangename temperatuur maakt een onvergetelijke indruk op je.

Acropolis Griekenland DjoserDe Akropolis is uiteraard een van de bekendste monumenten van Griekenland en staat symbool voor Athene. Akropolis betekent in het Grieks letterlijk het hoogste punt van de stad, waardoor je hier ook een prachtig uitzicht hebt over Athene. Op de Akropolis staan diverse tempels ter ere van de verschillende Griekse Goden. De bekendste tempel is het Parthenon, deze werd gebouwd om de godin Athene, naamgeefster en beschermheilige van de stad, te eren. Je mag dit monument absoluut niet missen, wanneer je een bezoek brengt aan Griekenland.

Met een loopafstand van ongeveer 15 minuten begeef je je al in het Nationaal Archeologisch museum. Hier vind je onder andere het beeld van Poseidon, dat gemaakt is in het begin van de klassieke periode. Niet ver van het museum bevinden zich de drukke winkelstraten van het moderne centrum.

Delphi Grieken land DJoserNa het bezoek aan de bruisende hoofdstad vertrekken we met de bus naar Delphi. Onderweg maken we een stop bij het klooster Osios Loukas, dat gezien wordt als het mooiste Byzantijnse bouwwerk van Griekenland. Loukas, aan wie dit klooster is gewijd, was achtereen volgens avonturier, ascetisch kluizenaar, genezer en voorspeller. In deze laatste hoedanigheid trok hij de aandacht van de keizer. Deze bouwde na zijn overlijden een prachtig klooster voor hem.

Na de tussenstop duurt het nog een uur voordat je in Delphi aankomt. Deze plaats heeft zo'n 1.500 inwoners. Het prachtige landschap vormt een schitterend decor voor de archeologische site van het oude Delphi. Het is een mooie wandeling tussen de overblijfselen van tempels, theaters en schathuizen uit de vierde eeuw voor Christus.

Delphi, Olympia & Mystras

Dag 4  Delphi - Olympia
Dag 5  Olympia - Messene - Mystras (Sparta)

Grienland Olympia Olympische spelen Djoser In Olympia vind je tussen de pijnbomen de resten terug van de stad waar de Olympische Spelen zijn geboren. Sinds 776 voor Christus werden de namen van de winnaars genoteerd, waardoor dit jaar als het begin van de Olympiaden geldt, maar ook als de basis van de Griekse tijdrekening. De Olympische Spelen duurde aanvankelijk maar één dag en er was maar één onderdeel waarvoor werd gestreden, namelijk een stadionloop van 192 meter. In de loop van de tijd werden er steeds meer onderdelen toegevoegd. De keizer Theodosius verbood de spelen in 393, maar in 1896 werd de traditie weer opgepakt. Je vindt er nu de resten van een tempel van Hera en Zeus, het altaar waar offers werden gedaan en je kunt er je eigen loopwedstrijd houden op de resten van het oude stadion. Daarna kun je heerlijke honing gaan kopen bij een lokale imker.

Onderweg naar Mystras doen we eerst een unieke, bij het grote publiek onbekende archeologische site aan. Het oude Messene ligt 35 km. ten noordwesten van Kalamata aan de voet van de berg Ithomi in een vruchtvare vallei. Het werd in 369 gebouwd en later verstrekt, om Sparta’s macht te breken. Het is gebouwd in een schaakbord patroon en je vindt hier een klein museum, het theater, de agora, het asklepion, het stadion en het gymnasium en de heiligdommen van Ithomi. Als er tijd voor is kunnen we daarna een kijkje nemen bij een olijfolie museum.

De Byzantijnse ruïnestad Mystras staat op de Unescolijst. Vanaf de top van de berg loop je langs verschillende overblijfselen uit de tijd van de kruisvaarders, Byzantijnen, Turken en Venetianen naar beneden. Enkele kilometers verderop ligt het moderne Sparta, waar je helaas weinig terugvindt van het illustere militaire bolwerk uit de Griekse oudheid.

Nafplion, Epidaurus & Mycene

Dag 6 Mystras - Mycene - Nafplion
Dag 7  Nafplion
Dag 8  Nafplion - Epidaurus - kanaal van Korinthe - Athene
Dag 9  Athene - Amsterdam

Griekenland Leeuwenpoort van Mycene Djoser Na een bezoek aan de beroemde Leeuwenpoort van Mycene strijken we neer in Nafplion, een plaatsje dat ook veel Griekse toeristen trekt. Dit oude stadje doet Venetiaans aan door de met marmer geplaveide straatjes met chique boetieks. Het Palimidi fort biedt een schitterend uitzicht over de zee en Nafplion en is de klim waard! Nafplion is ook uitermate geschikt om bij te komen van de vele indrukken en te genieten van de zee. Het is aan te raden waterschoenen mee te nemen aangezien hier geen zand- maar kiezelstranden zijn. Of je neemt de kans om te zien hoe ouzo wordt gemaakt in een lokale ouzo distilleerderij.

Voordat we terug keren naar Athene, bezoeken we één van de beste bewaard gebleven theaters uit de klassieke oudheid in Epidaurus. In de klassieke oudheid genoot Epidaurus bekendheid vanwege zijn aan de Asklepios gewijde heiligdom waar men aan geneeskunde deed. Vervolgens werpen we een blik in het kanaal van Korinthe, dat de Golf van Korinthe met de Saronische Golf verbindt en van de Peloponessos een eiland gemaakt heeft. Het kanaal is aan het eind van de 19e eeuw gegraven en wordt tegenwoordig vooral voor toeristische scheepvaart gebruikt.

Je overnacht de laatste nacht in Athene. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht heb je nog de tijd om de laatste souvenirs te kopen. Hierna vlieg je met Transavia weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 mei - 26 mei

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

15 jun - 23 jun

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.195,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Hotelovernachtingen in sfeervolle hotels mét ontbijt
 • Oriënterende stadswandeling in Athene
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas
  Eén van de mooiste Bysanthijnse bouwwerken van Griekenland
 • Bezoek aan de archeologische sites van Olympia, Messene, Mycene en Epidaurus
 • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

Omdat we over het algemeen gebruik maken van kleinschalige accommodaties, is er in de maand juli slechts een zeer beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Een extra verblijf in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken vooraf of aansluitend aan de rondreis. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse familie hotels, die veelal op loopafstand van het centrum gelegen zijn. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit getoast wit brood, boter, jam, ham, kaas en koffie of thee.

Het karakter van het hotel verschilt per plaats. Zo verblijven we in Athene in een modern hotel voorzien van alle gemakken. Het hotel in Mystras is mooi gerenoveerd en biedt daarnaast een meerwaarde dankzij de mooie ligging en zwembad met heerlijke tuin. Het hotel in Nafplion daarentegen is wat soberder.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Golden City
Delphi Pan Artemis
Olympia Hotel Kronio
Mystras Byzantion Hotel
Nafplion Nafplia Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

Omdat we over het algemeen gebruik maken van kleinschalige accommodaties, is er in de maand juli slechts een zeer beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8

Vliegreis

Transavia

De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam – Athene 06:45 – 11:00
   
Athene – Amsterdam 11:45 – 14:20


Tijdsverschil: één uur later.
 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons veelal met de bus. Daarnaast varen we met een veerboot naar het schiereiland Peloponnesos.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Hotelovernachtingen in sfeervolle hotels mét ontbijt
 • Oriënterende stadswandeling in Athene
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas
  Eén van de mooiste Bysanthijnse bouwwerken van Griekenland
 • Bezoek aan de archeologische sites van Olympia, Messene, Mycene en Epidaurus
 • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Byzantijns museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je  er zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Oriënterende stadswandeling in Athene
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas
  Eén van de mooiste Bysanthijnse bouwwerken van Griekenland
 • Bezoek aan de archeologische sites van Delphi, Olympia, Messene, Mycene en Epidaurus
 • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe


Ter plaatse zijn er diverse andere excursies te regelen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart dat geldig dient te zijn t/m terugkomst in Nederland
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto.

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: op veel plaatsen zijn geldautomaten, maar we raden aan om € 100,- per persoon contant mee te nemen.
Creditcards: wordt nog niet overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager.

De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen € 10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen, zodat je voor lunch en avondeten zelf een restaurantje kunt uitzoeken. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas. Daarnaast drinken bij het ontbijt koffie of thee.

Griekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak.

Gezondheid

Voor Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Dit houdt echter niet in dat de hygiënische omstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Hotelverlenging

Een extra verblijf in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken vooraf of aansluitend aan de rondreis. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden warmer dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 22.
 

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

Wat is het voltage in Griekenland?

Is een visum voor Griekenland noodzakelijk?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Henk L.

  Het was een geweldige reis mede door de goede reisbegeleiding. Erg oplossingsgericht en kon goed anticiperen op de situaties!

  9,0

  9,0
 • Thessa P.

  Griekenland is een geweldig land. Het was een mooie en leerzame reis.

  8,5

  8,5
 • Martina S.

  Het Griekse volk is geweldig. Zoveel prachtige dingen mogen zien en meemaken. De reisroute heeft het perfecte tempo.

  10,0

  10,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Compacte Griekenlandreis met alle hoogtepunten
 • Bezoek aan klassiek Athene, Delphi, Olympia, Messene én Epidaurus
 • Bezoek aan Byzantijns Osios Loukas Klooster, een van de vele Griekse UNESCO sites en Byzantijns Mystras
 • Rustdag in Nafplion aan de golf van Argolis
 • Centraal gelegen familie-hotels inclusief ontbijt
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider
 • Rechtstreekse vlucht met Transavia

Klantwaardering

9,2

Het was een geweldige reis mede door de goede reisbegeleidin...
Het was een geweldige reis mede door de goede reisbegeleiding. Erg oplossingsgericht en kon goed anticiperen op de situaties!

Henk L. - 9,0
Griekenland is een geweldig land. Het was een mooie en leerz...
Griekenland is een geweldig land. Het was een mooie en leerzame reis.

Thessa P. - 8,5
Het Griekse volk is geweldig. Zoveel prachtige dingen mogen...
Het Griekse volk is geweldig. Zoveel prachtige dingen mogen zien en meemaken. De reisroute heeft het perfecte tempo.

Martina S. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland

17°C

Terug naar boven
Chat met Djoser