Griekenland

Bezienswaardigheden Griekenland

Bezienswaardigheden Griekenland
Bij Griekenland denkt men snel aan de prachtige eilanden die het land te bieden heeft, groot gelijk want deze zijn ook fantastisch. Maar het vaste land is ook de moeite waard. Naast de indrukwekkend stad Athene, die rijk is aan geschiedenis, zijn de plaatsje Pylos en Nafplion ook erg mooi. Kom in de Griekse sfeer met de volgende bezienswaardigheden:

Het Nationaal archeologisch museum in Athene
Als je in Athene bent, moet je eigenlijk wel een bezoekje brengen aan het Nationaal archeologisch museum. In het museum liggen de oudste  archeologische ‘schatten’ van de Oudgriekse kunst. Het gebouw op zich is al een bezichtig. Het is gebouwd in authentieke Griekse bouwstijl, vooral te herkennen aan de grote zuilen die aan de voorkant te zien zijn. Het museum is een van de belangrijkste van de wereld en geeft je een goed beeld van de rijke geschiedenis van Griekenland.

Acropolis
Acropolis Athene GriekenlandHet hoogtepunt van de stad is de Acropolis, letterlijk en figuurlijk. Deze historische bezienswaardigheid ligt 80 meter boven de stad en was vanaf 1.100 voor Christus het huis van de godin Athene. Een bezoekje aan de Acropolis kun je niet overslaan wanneer je in Athene bent. Hoewel het een toeristentrekker is, is het zeer de moeite waard. Na het beklimmen van wat trappen bereik je de top en loop je tussen de enorme zuilen door. Er waait meestal een verkoelende wind.

Met de voetjes van de vloer
Het kan bijna niet anders dan dat je wel eens een filmpje hebt gezien van blije dansende Grieken. Deze vrolijke aparte dans heet de Sirtaki. Grieken houden ontzettend veel van dansen en zien elk feest als de perfecte gelegenheid om te dansen tot diep in de nacht. De Grieken hechten veel waarde aan de dans, het geeft ze een gevoel van samen zijn en gezelligheid. De dans kan verschillen per regio.

Santorini

Santorini GriekenlandEén van de bijzonderste eilanden van de Griekse Cycladen is toch wel Santorini. Het eiland is ontstaan door meerdere vulkaanuitbarstingen. Wanneer je aankomt varen zie je uit de zee opeens steile donkere rotswanden opkomen. Door de vulkaanuitbarstingen is het eiland beetje bij beetje steeds hoger komen te liggen. Inmiddels ligt het eiland op 300m hoogte. De westelijke kant van het eiland bestaat vooral uit steile rotsen. De oostelijke kant is wat vlakker waardoor er mooie stranden en kleine baaitjes zijn. De spierwitte huisje, strak blauw lucht en de donkere vulkanische bodem zijn heel fotogeniek.

Pylos

Pylos GriekenlandPylos ligt in de regio Peloponnesos en is een rustig kustplaatsje. Het heeft een gezellige haven waar je heerlijk op een terrasje aan de waterkant kunt genieten van hoe de vissersbootjes af en aan voeren. Het is ook erg interessant om een bezoekje te brengen aan de vesting die vlak bij Methoni ligt. Deze grote vesting is in de dertiende eeuw gebouwd door de Venetianen. De Turken bouwden later in het midden van de vesting een groot Turks bad.

 

Klantwaardering

9,3

Het was een geweldige reis mede door de goede reisbegeleidin...
Het was een geweldige reis mede door de goede reisbegeleiding. Erg oplossingsgericht en kon goed anticiperen op de situaties!

Henk L. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser