Oeganda

Rondreis Oeganda

16 dagen

In het grensgebied van Oeganda vind je zeldzame berggorilla’s. Oog in oog staan met deze vriendelijke reuzen maakt een onuitwisbare indruk. Raft op de machtige stroomversnellingen van de Witte Nijl en maak kennis met de beste wildparken van het land: Queen Elisabeth en Murchison Falls. Queen Elisabeth Nationaal Park is het bekendste en grootste nationale park van Oeganda. Maar liefst 568 van Oeganda’s 1017 vogelsoorten vind je binnen de grenzen van het park, net als olifanten, buffels, antilopen en leeuwen. Murchison Falls Nationaal Park staat bekend om zijn spectaculaire watervallen. De Witte Nijl doorsnijdt het spectaculaire landschap en perst zich door een nauwe kloof met donderend geraas naar beneden.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Oeganda, 16 dagen
 1. Amsterdam - Entebbe
 2. Aankomst Entebbe - Kampala
 3. Kampala - Lake Mburo nationaal park, 'gamedrive'
 4. Lake Mburo NP, 'gamedrive' - Lake Bunyoni
 5. Lake Bunyonyi, optionele gorillatrekking
 6. Lake Bunyonyi
 7. Lake Bunyoni - Queen Elisabeth nationaal park, 'gamedrive'
 8. Queen Elisabeth NP, boottocht Kazingakanaal
 9. Queen Elisabeth NP - Fort Portal
 10. Fort Portal, Kibale Forest, optionele chimpanseewandeling
 11. Fort Portal - Murchison Falls nationaal park, 'gamedrive'
 12. Murchison Falls NP, 'gamedrives'
 13. Murchison Falls NP - Jinja
 14. Jinja
 15. Jinja - Entebbe
 16. Entebbe - vlucht naar Amsterdam

Route op datum?

Reisbeschrijving

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak geplande invulling van de dag. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt alle dagen een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht om hieraan deel te nemen. Omdat je tijdens de safari soms overnacht op afgelegen plaatsen in de natuur, ga je op deze reis vaak samen met de groep op pad. Houdt er rekening mee dat door het karakter van de reis je vrijheid hiermee enigszins beperkt is. Alle 'gamedrives' om wild te observeren zijn dan ook bij de reissom inbegrepen.

Kampala & Lake Mburo nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Entebbe
Dag 2 Aankomst Entebbe - Kampala
Dag 3 Kampala - Lake Mburo nationaal park, ‘gamedrive’
Dag 4 Lake Mburo NP. ‘gamedrive’ - Lake Bunyoni

Oeganda Kampala straat DjoserIn de vroege ochtend arriveren we in Entebbe waarna we doorrijden naar Kampala. De Oegandese hoofdstad is gelegen op enkele heuvels. Het is steevast druk rond het minibusstation waarvandaan met rode modder besmeurde busjes, ‘matatu’s’, uitwaaieren over het hele land. De kleurrijke hindoetempel op Sikhstreet staat in schril contrast met de sobere bakstenen Namirembe-kathedraal. Dit is de grootste kathedraal in Oost-Afrika en hij heeft al voor veel belangrijke ceremonies het decor gevormd. De Nakasero-markt is zeker een bezoek waard en levert gegarandeerd nieuwsgierige blikken en brutale vragen op van de verkoopsters.

Lake Mburo nationaal park is Oeganda’s kleinste park en makkelijk met onze safaritruck bereikbaar. Het Mburomeer maakt samen met nog 13 andere meren in de omgeving deel uit van een 50 kilometer lang wetland ecosysteem verbonden door een moeras. Een waar vogelparadijs! Door de afwezigheid van olifanten is hier het savanne landschap aan het veranderen. We maken ’s middags onze eerste ‘gamedrive’ waarbij we uitkijken naar impala’s, buffels, zebra’s, topi’s en de zeldzame Roan-antilope. Nijlpaarden en krokodillen zijn vaste bewoners in het meer. Vanaf een hooggelegen punt kijk je uit over de omliggende, met acacia’s begroeide, heuvels rond het meer.

Lake Bunyonyi

Dag 5 Lake Bunyonyi, optionele gorillatrekking
Dag 6 Lake Bunyonyi
Dag 7 Lake Bunyonyi - Queen Elisabeth nationaal park, ‘gamedrive'

Oeganda Lake Bunyonyi DjoserDe weg naar het Bunyonyimeer in het zuiden van Oeganda voert langs verschillende dorpen. We passeren fietsers die flinke vrachten houtskool of bananen vervoeren. Lake Bunyoni, gelegen ten westen van Kabale, ligt op ongeveer 2000 meter in een heuvelachtige groene omgeving. Het kratermeer dat zo’n 25 km lang en 7 km breed is, behoort tot de diepste van Afrika. Schattingen over de diepte variëren van 44 tot 900 meter. In het meer liggen 29 eilandjes waarvan slechts enkele zijn bewoond.

De rustige omgeving met spectaculaire vergezichten op vulkanen en de aanwezigheid van meer dan 200 verschillende vogelsoorten hebben het tot een populaire bestemming gemaakt. Het is mogelijk in een eenvoudige houten kano een facultatieve tocht op het meer te maken waarbij je het rijke vogelleven voor je verrekijker kunt krijgen.

Gorillatrekking
Oeganda Bwindi berggorilla DjoserVanuit Lake Bunyoni kun je een optioneel bezoek brengen aan de berggorilla's die in het grensgebied van Oeganda leven. Het opsporen van de gorilla's op de glibberige hellingen vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je door het dichte bladerdek op een groep berggorilla's stuit, doet deze unieke ervaring je alle inspanningen op slag vergeten.

Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je een redelijk goede conditie te hebben. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen is een bezoek gebonden aan strenge regels en dien je in het bezit te zijn van een permit. Deze permit wordt door Djoser van te voren voor je aangevraagd en kost momenteel USD.650,- per persoon.

Wij dienen je aanmelding voor de trekking ongeveer 2 maanden voor aanvang van je reis in ons bezit te zijn om de permit te garanderen. Kort voor vertrek dienen we een voorbehoud te maken. Aan personen jonger dan zestien jaar worden geen permits verstrekt Tevens dien je een gele koorts certificaat te kunnen voorleggen. Bij een vruchteloze trekking krijg je de volgende dag nog een kans om op zoek te gaan naar de gorilla’s. Mocht je ze dan niet zien, kun je geen aanspraak maken op geldteruggave. Overigens is de kans dat je ze ziet zo’n 99%.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van vergunningen voor de trekking, bezoeken we Magahinga of Bwindi Nationaal Park in Oeganda, het Virunga nationaal park in de Democratische Republiek Congo of de Ruhengeri nationaal park in Rwanda.

Queen Elisabeth nationaal park

Dag 8 Queen Elisabeth NP, boottocht Kazinga kanaal

Oeganda Queen Elisabeth Shoebill ooievaar DjoserWe reizen verder richting het Queen Elisabeth nationaal park. Dit is het bekendste en grootste nationale park van Oeganda en is door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeer-reservaat. Maar liefst 568 van Oeganda’s 1017 vogelsoorten vind je binnen de grenzen van het park. Het park is schitterend gelegen tegen de achtergrond van het ruige Ruwenzori gebergte. Tijdens het bewind van Idi Amin heeft de wildstand hier ernstig te lijden gehad, maar dankzij de inspanningen van de afgelopen decennia kan men hier nu weer volop genieten van flinke kuddes olifanten, buffels en verschillende antilopensoorten. We maken hier in de middag een ‘gamedrive’. Houd je camera en verrekijker in de aanslag!

De volgende ochtend maken we een ‘gamedrive’ in het park waarbij we op zoek gaan naar olifanten en verschillende antilopensoorten. Het park is bekend vanwege een troep leeuwen, waarvan de leden heel behendig in bomen kunnen klimmen. Daarna maken we een boottocht op het Kazingakanaal, dat Lake George met Lake Edward verbindt. In het kanaal bevinden zich grote groepen nijlpaarden en langs de oevers zie je hier vaak krokodillen, buffels en veel watervogels.

Kibale Forest

Dag 9 Queen Elisabeth NP - Fort Portal
Dag 10 Fort Portal, Kibale Forest, optionele chimpanseewandeling

We laten Queen Elisabeth nationaal park achter ons en we reizen verder naar het Kibale Forest, 35 km onder Fort Portal. Onze safaritruck komt goed van pas op de ongeasfalteerde weg. Dit nationale park bevat laagland, tropisch regenwoud, moerassen en grasland en beroemt zich op zijn hoge primaatdichtheid. Er komen hier maar liefst 13 verschillende primaten voor, waaronder chimpansees. Tijdens een wandeling, waar een vergunning voor nodig is, speur je met een gids in het woud en heb je kans een familie rode colobusaapjes tegen te komen en kun je oog in oog komen te staan met een bosolifant. Maar echt bijzonder is een ontmoeting met de in het wild levende chimpansees.

Vogelliefhebbers kunnen aan hun trekken komen tijdens de optionele mooie wandeling in het aangrenzende Bigodi Wetland-reservaat. Dit moeras bevat maar liefst 130 vogelsoorten. Ook van de zeven primatensoorten kom je er zeker een aantal tegen, zoals de schuwe maar mooie zwart-witte colobusapen.

Murchison Falls nationaal park

Dag 11 Fort Portal - Murchisson Falls nationaal park
Dag 12 Murchison Falls NP, ‘gamedrive’
Dag 13 Murchison Falls NP - Jinja

Oeganda Murchison Falls DjoserIn Murchison Falls nationaal park, ons volgende reisdoel, wordt duidelijk waarom Winston Churchill Oeganda een parel in de kroon van het Britse rijk noemde. Met een oppervlakte van 3850 km² is Murchison Falls het grootste park van Uganda. Het park heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige, spectaculaire watervallen. De Witte Nijl doorsnijdt het spectaculaire landschap en perst zich door een nauwe kloof met donderend geraas naar beneden.


Op de grasvlaktes gaan we tijdens een ’gamedrive’ op zoek naar giraffes, olifanten, leeuwen en verschillende antilopensoorten. Adembenemende uitzichten vallen ons ten deel. Tijdens een facultatieve boottocht kunnen we dichtbij nijlpaarden en krokodillen komen en zien we enkele van de bijzondere vogelsoorten die Oeganda rijk is.

Jinja


Dag 14 Jinja
Dag 15 Jinja - Entebbe
Dag 16 Entebbe Amsterdam

Oeganda transportfiets DjoserJinja is een historische plaats waar verschillende ontdekkingsreizigers, waaronder John Hanning Speke, naar de plek speurden waar de (witte) Nijl zijn oorsprong vindt in Lake Victoria. Jinja zelf is een leuk plaatsje met veel winkels die gerund worden door Indiërs en gebouwen uit de tijd van de Britse overheersing. We bezoeken de machtige Bujagali-stroomversnellingen en genieten hier van de prachtige omgeving. Hier kun je, na een uitgebreide instructie en begeleid door professionele gidsen, deelnemen aan een optionele rafttocht op de Nijl. Stap in de voetsporen van bekende ontdekkingsreizigers en probeer de machtige stroomversnellingen te bedwingen zonder een nat pak te halen. De stroom-versnellingen variëren van moeilijkheidsgraad twee tot vijf. Ook kun je per kano een tochtje op de Nijl maken.

We rijden terug naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. We nemen na een overnachting in Entebbe afscheid van Oeganda en zijn vriendelijke inwoners en vliegen terug naar Amsterdam. 

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang € 50 korting. Gebruik de actiecode: SEP17.

Vertrekdata 2017

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 okt - 03 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.345,-

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 02 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 5 lid 4 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

Mocht een reis met een vermelding 'vertrek gegarandeerd' om een van bovengenoemde redenen (m.u.v. annulering vanwege negatief reisadvies) alsnog geen doorgang vinden dan biedt Djoser een omboekvoordeel van € 150,- per persoon indien u omboekt naar een andere reis en/of vertrekdatum.

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Diensten campcourier
 • Vervoer per safaritruck
 • Kampeer-/ hotelovernachtingen
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Diensten campcourier
 • 3 maaltijden per dag twv. €325,- tijdens kampeerovernachtingen 
 • Excursies en ‘gamedrives’ volgens programma
 • Bootsafari op het  Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Entreegelden nationale parken
 • Assistentie Djoser servicebalie Schiphol 

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.795,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De groep bestaat uit overwegend Nederlandse en Belgische deelnemers.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Bij aankomst en op de dag van vertrek overnacht je nabij Kampala in een hotel. Alle andere overnachtingen zijn in ruime degelijke tweepersoonstentjes die voorzien zijn van muskietengaas. Je zet zelf je tent op. Als dit je eerste ervaring is met kamperen is dat geen enkel probleem. De tenten zijn eenvoudig en snel op te zetten. Onze crew zal dit de eerste dag demonstreren. Door te kamperen sta je dichtbij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring!

We overnachten op officiële kampeerterreinen. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig, maar er zijn altijd toiletten en mogelijkheden om je te douchen. De meeste kampeerterreinen hebben een receptie voor het opladen van accu’s en een levendige bar voor een drankje in de avond.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kampala Apricot Guest House


Dit hotel geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4

Vliegreis

Turkish airlines

De vluchten worden uitgevoerd met Turkish Airlines. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Istanbul 11:10 - 15:40
Istanbul - Entebbe 18:20 - 02:55*
   
Entebbe - Istanbul 03:55 - 10:15
Istanbul - Amsterdam 15:20 - 18:00

*aankomst volgende dag
 
Tijdsverschil: in de zomer is er geen tijdsverschil, in onze wintermaanden is het in Oeganda een uur vroeger.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.795,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens deze safari maken we gebruik van een goed uitgeruste safaritruck. Onze trucks zijn voorzien van glazen schuiframen en comfortabele stoelen die in de rijrichting zijn geplaatst. De doorgaande wegen in Oeganda zijn geasfalteerd. De meeste wegen in de wildparken zijn echter onverhard.

 

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Diensten campcourier
 • Vervoer per safaritruck
 • Kampeer-/ hotelovernachtingen
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Diensten campcourier
 • 3 maaltijden per dag twv. €325,- tijdens kampeerovernachtingen 
 • Excursies en ‘gamedrives’ volgens programma
 • Bootsafari op het  Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Entreegelden nationale parken
 • Assistentie Djoser servicebalie Schiphol 

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een heeft veel aandacht voor flora en fauna terwijl de ander graag in contact treedt met de vriendelijke Oegandese bevolking. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
 
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat entreegeld wel inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.
 
Tijdens deze reis door Oeganda zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen.
 
 • Entreegeld Lake Mburo NP. We maken hier een middag- en een ochtend-'gamedrive’ met onze safaritruck
 • Entreegeld Queen Elisabeth nationaal park. We maken hier een middag- en een ochtend-’gamedrive’ met onze safaritruck
 • 'Bootsafari’ op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Entreegeld Murchison Falls nationaal park. We maken hier drie ’gamedrives’ met onze safaritruck
 • Stop bij evenaar
 • Ontbijt, lunch en diner, koffie, thee en/of juice van dag 3 t/m ontbijt op dag 15
 
Tijdens de reis zijn er verschillende optionele excursiemogelijkheden. Betalingen hiervoor dienen voldaan te worden in Amerikaanse dollars. Hierbij een overzicht met een aantal richtbedragen. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en slechts bedoeld als indicatie:

Gorilla trekking v.a. 650 US$
White Water Rafting op de Nijl 125 US$
Nile Bungee Jump 115 US$
Boottocht Murchison Falls 30 US$
Quadbike tour 2 uur 75 US$
Rhino encounter Ziwa USD.40,-
Chimpansee wandeling v.a. 180 US$ (exclusief vervoerskosten)

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Een single entry visum. Het visum kost USD. 50,- en dient vooraf online te worden aangevraagd.
 • Bewijs van Gele Koorts vaccinatie, vaccinatieboekje meenemen op reis!

Geldzaken

In Oeganda wordt er betaald met de Oegandese shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Bij aankomst op het vliegveld is er een mogelijkheid om te pinnen en/of geld te wisselen. Tevens is het noodzakelijk om Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen voor de gorillatrekking en eventuele optionele excursies. 

Pinnen: mogelijk in Kampala, Jinja en Fort Portal
Contant: Amerikaanse dollars in kleine coupures, niet ouder dan 2003.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals drankjes, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Indien je deelneemt aan de gorillatrekking dien je USD.650,- in contanten extra mee te nemen. Houdt er rekening mee dat de meeste optionele excursies tevens in Amerikaanse dollars betaald dienen te worden. Alle maaltijden tijdens de safari en de entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 32,-.

Maaltijden

Er zijn drie maaltijden per dag tijdens de kampeerovernachtingen (dag 2 t/m lunch dag 15) bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met gebakken eieren, salades, vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd.

Een meereizende kok is verantwoordelijk voor het inkopen en de bereiding van de maaltijden. We vragen van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas. In Kampala op de avond van aankomst en op de dag voor vertrek zijn geen diners inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A 
 • vaccinaties tegen gele koorts (verplicht)
 • malariatabletten


Voor eventuele darmstoornissen is het handig om een middel hiervoor mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. Onze safaritrucks zijn voorzien van een EHBO set met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Meditel logo site

Klimaat en geografie

Oeganda heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld rond 25°C. In hoger gelegen gebieden is het wel frisser. Met name ’s nachts kan het hier flink afkoelen. Van april t/m mei en van oktober t/m november vindt de regenperiode plaats. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. In deze tijd is de natuur op zijn mooist, maar de wegen en nationale parken zijn moeilijker toegankelijk.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende chauffeur/gids. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

FAQ

Hoe meld ik me aan voor de excursie naar de berggorilla's?

Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je te beschikken over een redelijk conditie. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels en dien je in het bezit te zijn van een permit. Deze permit wordt door Djoser van te voren voor je aangevraagd en kost momenteel (december 2016) USD.650,- per persoon.  Na boeking kun je via een mail naar info@djoser.nl je aanmelden voor de trekking. Vermeld daarin je naam en de vertrekdatum van je reis en voeg een scan van je paspoort bij. Je betaalt bij aankomst in Oeganda de kosten voor deze excursie. 

Houd er rekening mee dat aan personen jonger dan zestien jaar geen permits worden verstrekt. Ook dient men een recent gele koorts certificaat te kunnen overleggen.
 

Hoe wordt er gereisd?

Waar overnachten we?

Wie begeleidt de reis?

Zijn de entreegelden van de nationale parken bij de reissom inbegrepen?

Wat zijn de prijzen van de populaire excursies?

Kan ik de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen tijdens deze reis?

Wat is de voltage in Oeganda?

Is een klamboe voor deze reis noodzakelijk?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Hoe groot is de kans dat we de berggorilla’s daadwerkelijk zien?

Wat zijn de condities en regels waaraan het bezoek aan de berggorilla’s gebonden is?

Heb ik een visum nodig?

Wat is de beste reistijd?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 7,5

 • Bo V.

  Wanneer de zoektocht naar apen het hoofddoel is van je reis, is deze reis een absolute aanrader! Als safarireis bestaan er betere landen. De lange reisdagen werden helemaal goedgemaakt door de geweldige groep!

  7,0

  7,0
 • Jan H.

  Oeganda is prachtig!

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle maaltijden tijdens kampeerovernachtingen en entreegelden t.w.v. € 325,- inclusief
 • Bootsafari Kazingakanaal in Queen Elisabeth park
 • Mogelijkheid tot tracken van berggorilla’s én chimpansees
 • Bezoek aan de mooiste nationale parken als Murchison Falls & Kibale Forest
 • Ervaren Afrikaanse crews die je het echte Afrika laten zien!

Klantwaardering

7,5

Wanneer de zoektocht naar apen het hoofddoel is van je reis,...
Wanneer de zoektocht naar apen het hoofddoel is van je reis, is deze reis een absolute aanrader! Als safarireis bestaan er betere landen. De lange reisdagen werden helemaal goedgemaakt door de geweldige groep!

Bo V. - 7,0
Oeganda is prachtig!

Jan H. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Oeganda

Het weer in Oeganda

26°C

Terug naar boven
Chat met Djoser