Azië

Ervaringen van een Djoserreiziger: René Guillot

Reisbegeleider Saskia van Hugten ondervraagt Djoserreiziger René Guillot over zijn reis naar Vietnam en Cambodja

Hoe was je vlucht?
Geweldig, het was de eerste keer dat ik met Singapore Airlines vloog en ik vond de service erg goed. Lekker eten en hele mooie stewardessen! Het was mijn langste vlucht tot nu toe, maar met de multimediaset heb ik me niet verveeld.

Waarom deze reis?
Ik wilde naar Azië, maar twijfelde tussen Thailand en Vietnam & Cambodja. Tot ik bij een vriend thuis een afbeelding van Angkor Wat zag hangen. Dat vond ik zo mooi dat ik besloot de reis naar Vietnam & Cambodja te kiezen. Helemaal overtuigd was ik toen ik de andere foto’s van deze vriend zag, van dezelfde reis.

Heb je vooraf via ‘mijn Djoser’ contact gelegd met reisgenoten?
Nee, geen behoefte aan. Bij zo’n gemengd gezelschap als dit vond ik het leuker om ‘blanco’ aan de reis te beginnen.

Hoe ziet je beste foto van de reis er uit?
De mooiste foto heb ik in Hanoi gemaakt, ‘s morgens vroeg aan het grote meer in de stad waar een heleboel mensen Tai Chi of sport uitoefenen. Een man, gezien op de rug, doet rek- en strekoefeningen aan de oever, op een deels mistige achtergrond zie je het meer zelf en de kleine tempel die er middenin ligt. Een en al sfeer.

Nog iets vreemds gegeten?
Ik heb veel nieuwe en onbekende dingen van de Vietnamese en Cambodjaanse kaart gegeten maar de echt vreemde Cambodjaanse snacks als spinnen en torren, en de Vietnamese slangenwijn, heb ik niet geproefd. Daar ben ik eerlijk gezegd ook geen superheld in. Verder is de keuken in Vietnam en Cambodja mij in het algemeen 300% goed bevallen, ik heb dus erg lekker gegeten.

Lachwekkend moment?
Op eigen gelegenheid heb ik per motorfiets een middaguitstapje gemaakt van Hoi An naar de Cham-tempels van My Son. Als verplichte hoofdbescherming droeg ik een iets te kleine pothelm. Gelach van iedereen onderweg, van straatwerker en boer tot hele horden schooljeugd; lachten ze me nu uit of juist toe? Ik weet het niet... Maar ik was ongetwijfeld een heel raar soort attractie daar op die weg.

Hoogtepunt van de reis?
Er zijn zoveel mooie momenten geweest op deze prachtige reis, maar als ik dan toch een hoogtepunt moet noemen is dat het tempelcomplex van Angkor.
Ik heb er twee heel verschillende sferen meegemaakt, een regenachtige dag en zonnig op de tweede dag. Ik vond het echt een privilege om hier te mogen zijn. Heel veel tempels op eigen houtje, met een gids in boekvorm, van binnen en van buiten bekeken en me verwonderd over de kunsten die de Khmerbeschaving hier heeft nagelaten. Ik kan het iedereen aanraden: “Go to Angkor, my friend, to its ruins and to its dreams.”

Vietnam & Cambodja, 27 dagen, vanaf € 2045,-

Daarom Djoser

  • Veel individuele vrijheid
  • Gemak van een groepsreis
  • Kleine groepen
  • Oog voor cultuur & natuur
  • Scherpe prijzen
  • Nederlandstalige reisbegeleiding


Bij Djoser zit je goed!

Lees meer

Terug naar boven