Azië

De draak van Halongbaai

Veel landen in Zuidoost-Azië hebben wel iets van elkaar weg qua landschap. rijstvelden, bergen en stranden vind je overal. Halongbaai in Vietnam is echter uniek, geen enkel ander land in de regio bezit een dergelijk natuurwonder. Wie er ooit geweest is zal het beamen, dit landschap maakt je sprakeloos.

pv_halongbaai_01De spectaculaire baai in de Zuid-Chinese Zee bestaat uit ruim negentienhonderd begroeide kalkstenen eilanden in de meeste grillige vormen. De rotsformaties zouden zijn ontstaan door een neerdalende draak, ‘Ha Long’, in één van de vele legendes die Vietnam rijk is. De legende vertelt dat de draak afdaalde uit de hemel om de bevolking te helpen een barrière tegen indringers te bouwen. Hij spuwde smaragd en jade op de rotsen die omhoog kwamen uit de zee, door het zwiepen van zijn straat. De groene edelstenen vormen een metafoor voor de dichte junglebegroeiing op de eilanden. Halongbaai staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en ligt ten noordoosten van Hanoi op 3,5 uur rijden.

Met de groep ga je aan boord op een grote houten boot met een zonnedek om lekker op te warmen na een duik in het water. De kok bereidt de heerlijkste gerechten; garnalen, krabloempia’s en andere Vietnamese specialiteiten. Eventueel met een Hanoi biertje erbij. De zonsondergang is adembenemend mooi en kun je aanschouwen vanuit je luie stoel op het dek.

Wanneer de zon onder gaat ziet alles er weer anders uit. De typisch Aziatische zeilen, van langsvarende jonken doen denken aan de vleugels van een draak en steken prachtig af tegen de gekleurde hemel. Op onze 23-daagse reis overnacht je op de boot in een comfortabele hut. Je slaapt heerlijk op het licht schommelende schip en wie niet wil slapen kan op het dek nog genieten van de sterrenhemel.

pv_halongbaai_02

Naast de sprookjesachtige rotsformaties, zijn ook de enorme grotten in Halongbaai niet te missen. De boot legt er aan en je loopt naar binnen, waar je versteld zult staan van de grootte van de ruimtes. Een enthousiaste lokale gids vertelt vol trots meer wetenswaardigheden over de grotten en hoe ze ontdekt zijn. Hang Dau Go is de grootste grot. Van binnen zijn de ruimtes sfeervol verlicht, wat voor mooie plaatjes zorgt. Je vindt er bijzonder eigenaardige druipsteenformaties in bizarre vormen.

In de baai kom je nog meer bijzondere dingen tegen. Een hele gemeenschap woont hier op het water in op tonnen en vlonders drijvende huizen. Er is zelfs een schooltje en een bank. De mensen leven van de viskwekerij, ze kweken meer dan tweehonderd soorten vis en weekdieren in netten onder de vlonders. De vrouwen zie je vaak met de ‘non la’, de typerende punthoed op. Af en toe komen ze langs varen in hun kleine bootjes om blikjes fris, snoep en fruit te verkopen aan bezoekers. Je kunt erheen kajakken en een kijkje nemen. De boot legt ook aan op een eiland met een zandstrand. Als je uitgezwommen bent staat er weer een overheerlijke lunch klaar. Kunnen we hier voor altijd blijven?

Bekijk ons aanbod rondreizen naar Vietnam.

 

pv_halongbaai_03

Daarom Djoser

  • Veel individuele vrijheid
  • Gemak van een groepsreis
  • Kleine groepen
  • Oog voor cultuur & natuur
  • Scherpe prijzen
  • Nederlandstalige reisbegeleiding


Bij Djoser zit je goed!

Lees meer

Terug naar boven