Europa

Wandelen in Europa


Wandelreis Azoren 14 dagen


‘Islandhopping’ midden in de Atlantische Oceaan. Ga mee op wandelreis naar de Azoren en ontdek dat de Portugese eilandengroep tot de mooiste en minst bedorven ter wereld behoort. De prachtige natuur, vriendelijke dorpen, het aangename klimaat gecombineerd met de relaxte sfeer, maken de eilandengroep tot een ideale wandelbestemming.Overnachtingen
In zeer goede hotels, kamers met eigen douche, toilet en tv en op twee eilanden ook een zwembad. We overnachten op vijf verschillende eilanden en dus in vijf verschillende hotels.

Maaltijden
Ontbijt is inclusief.

Wandelduur
Dagwandelingen van 2 tot 4,5 uur. Optionele beklimming vulkaan Pico circa 7 uur.

Hoogteverschillen
Tussen 100 en 350 meter stijgen en dalen. Eén wandeldag van maximaal 750 meter dalen en de optionele beklimming van Pico 1000 meter stijgen en dalen.

Wandel ik iedere dag?
In totaal zitten er acht wandelingen in het programma. Op de vrije dagen kun je zelf kiezen of je nog een wandeling wil maken of iets anders gaat doen, zoals een boottocht maken om potvissen en dolfijnen te spotten. Het is dus goed mogelijk om een wandeling over te slaan, dit kun je ter plaatse bepalen.

Wandelgebied
Zeer divers: kustpaden, kraterwandeling, door een kloof, over glooiend terrein met uitzichten op kratermeren en de zee.

Vervoer en bagage
Op de eilanden reizen we per bus, tussen de eilanden maken we tweemaal gebruik van een binnenlandse vlucht en tweemaal steken we met de ferry over. De bagage gaat mee en wordt vervoerd. Bij aankomst in de haven van Faial loop je zelf met je bagage naar het bij de haven gelegen hotel.Wandelreis Italië 8 dagen

‘Cinque Terre’ zijn vijf spectaculair gelegen vissersdorpen aan de ruige Ligurische kust. Deze unieke wandelreis vanuit één accommodatie gaat over een van de mooiste kustwandelpaden van Europa. Je loopt tussen de kleurrijke dorpen en door het met olijfbomen begroeide achterland.Overnachtingen
We overnachten de hele week in hetzelfde sfeervolle familiehotel in het kustplaatsje Bonassola. Kamers met eigen douche en toilet.

Maaltijden 
Ontbijt is inclusief.

Wandelduur
Dagwandelingen van 3 tot 6 uur.

Hoogteverschillen
Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 400 meter.

Wandel ik iedere dag?
We wandelen in principe iedere dag, met uitzondering van de eerste en laatste dag. Je kunt iedere dag beslissen of je meegaat op een wandeling. Het is mogelijk om gebruik te maken van de treinpas ‘Cinque Terre’ die is inbegrepen en een wandeldag zelf in te vullen.

Wandelgebied
Wandelingen langs de kust, door de ‘Cinque Terre’, een natuurpark en het groene achterland.

Vervoer en bagage
Op de luchthaven van Milaan worden we opgehaald met een bus, die ons en onze bagage naar Bonasssola brengt. De rest van de week maken we gebruik van het lokale spoorlijntje. Een enkele keer nemen we na de wandeling de boot terug.Wandelreis Corsica 8 dagen

De wandelroute ‘Mare e Monti’ onthult waarom Corsica met recht ‘Ile de Beauté’ wordt genoemd. Wandelend langs mysterieuze bergdorpjes, door diepe kloven met altijd weer de verrassende uitzichten op de azuurblauwe zee, word je al gauw gegrepen door de schoonheid van dit betoverende eiland.Overnachtingen
Tweemaal in een hotel met eigen douche en toilet (Calvi en Osani). Overige nachten in berghutten of Franse gîtes met meerpersoonskamers, waarbij je gebruik maakt van gedeelde faciliteiten.

Maaltijden
Ontbijt en drie diners zijn inbegrepen.

Wandelduur
Kortste wandeling is 3,5 uur en langste wandeldag circa 9 uur. Daartussen een dag van 7, 5, 4 en 6 uur.

Hoogteverschillen
Zeer verschillend per dag. Variërend van zo’n 250 meter stijgen en dalen tot maximaal 880 meter stijgen en 1100 meter dalen.

Wandel ik iedere dag?
Je wandelt iedere dag, vanaf dag 2 in Bonifatu tot en met het eindpunt op dag dag 7 in Ota. De wandelreis bestaat uit een trektocht van zes dagen, waarbij het niet mogelijk is om een dag over te slaan. Je loopt iedere dag van A naar B.

Wandelgebied
Van bergachtig, begroeid gebied naar de kust. Uitzichten op valleien, bossen en de zee.

Vervoer en bagage
De bagage wordt iedere dag vooruitgestuurd met een busje of auto. We maken zelf alleen gebruik van een bus voor de transfers naar en van de luchthaven en naar het beginpunt en eindpunt van de meerdaagse wandeltocht.Wandelreis Malta & Gozo 8 dagen

Op Malta en Gozo tref je authentieke stadjes, kleurrijke havens en grillige rotskusten aan. De eilanden in de Middellandse Zee hebben een unieke eigen sfeer; ze hebben iets Italiaans, Engels en ook Arabisch. De wandelingen laten je zien dat Malta en Gozo veel meer te bieden hebben dan zon en zee.Overnachtingen
Twee verschillende hotels, kamers met eigen douche en toilet. We overnachten vier nachten op Malta en drie nachten op Gozo.

Maaltijden
Ontbijt is inclusief.

Wandelduur
Dagwandelingen van 2,5 tot maximaal 5 uur.

Hoogteverschillen
Tot maximaal 350 meter stijgen en dalen.

Wandel ik iedere dag?
Iedere dag - vanaf dag 2 tot en met 7 - staat er een wandeling op het programma waar je aan deel kunt nemen. Het is goed mogelijk om een wandeling over te slaan en de dag zelf in te vullen; ‘vrijheid blijheid’ is het principe. Op de dagen dat we ons verplaatsen tussen de twee eilanden maken we onderweg ook een wandeling; het is handig om dan wél mee te gaan wandelen.

Wandelgebied
Paden langs rotskusten, door authentieke stadjes en over velden en valleien.

Vervoer en bagage
Op beide eilanden verplaatsen we ons naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandeling met onze eigen bus. Tussen beide eilanden steken we over met de boot. De bagage wordt uiteraard naar de hotels gebracht.
 

Daarom Djoser

  • Veel individuele vrijheid
  • Gemak van een groepsreis
  • Kleine groepen
  • Oog voor cultuur & natuur
  • Scherpe prijzen
  • Nederlandstalige reisbegeleiding


Bij Djoser zit je goed!

Lees meer

Terug naar boven