Overzicht Midden Oosten rondreizen van Djoser

Reisbegeleiders Midden-Oosten

Maak kennis met enkele van onze enthousiaste reisbegeleiders en ontdek aan welk land zij hun hart hebben verpand...


LaurensLaurens
Adembenemende landschappen, heerlijk eten, vriendelijke mensen en superleuk winkelen: zo omschrijf ik graag het Midden-Oosten. 25 jaar geleden heb ik mijn eerste reizen naar Israël en Jordanië gemaakt. Mijn grote passie voor de regio is toen ontstaan. De mix van religie, de roerige geschiedenis en de ogenschijnlijk onoverbrugbare verschillen trekken mij zeer. Ik ga er namelijk graag over in gesprek. Met lokale bewoners maar ook met mijn medereizigers tijdens de groepsreizen met Djoser. Ik heb jaren in de regio gewerkt en gewoond. Onder andere in Jordanië, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel de verschillen in de regio groot zijn, kun je overal een warm welkom verwachten. Had ik al gezegd hoe heerlijk het lokale eten is in Libanon? En hoe bijzonder ik de oorverdovende stilte in de woestijn van Oman vind? Tijdens de weekenden wordt door de lokale bevolking alles uit de kast gehaald om in een park, bos of zelfs een berm langs de weg een geschikt plekje te vinden voor een gezellige barbecue. Uiteraard met de hele familie en reken er maar op dat dit gezellig is! Ik hoop je als reisbegeleider te mogen introduceren tot de regio. Ik zal er alles aan doen om ook bij jou de passie voor de regio aan te wakkeren!


Laurens HartogLaurens
45 jaar geleden werd het 2500 jarig bestaan van het Perzische rijk gevierd. Dat geeft aan dat cultuur en beschaving diepgeworteld zijn in Iran. Elke keer als ik terugkom in Iran voelt het voor mij als een warm bad; ik word gastvrij ontvangen door de mensen die ik al van mijn eerdere reizen ken alsof ik familie ben en ook mijn gasten worden welkom geheten als lang verloren familieleden. Het is heel normaal om samen met mensen die je net kent, goede en diepe gesprekken te voeren onder het genot van een kop Iraanse thee en een schaal dadels. Als gelijkwaardige partners die op zoek zijn naar de kern van het leven. Als je openstaat voor nieuwe ervaringen, is de reis naar Iran zeker een reis die je zeker in overweging moet nemen.

Je krijgt er veel voor terug!


Loontjens, CyrilleCyrille
Mijn allereerste reis ging naar Marokko en ik was toen eigenlijk in de veronderstelling dat het bij die ene reis zou blijven. Inmiddels zijn we zo'n 12 jaar verder... Ik ben zo gehecht aan de Arabische wereld, niet alleen vanwege de cultuur, maar zeker ook vanwege de volksaard, de geuren en kleuren. Zeker Egypte zou ik willen aanbevelen: ga erheen en ga er nú heen, nu het overal rustig is. En voor je veiligheid hoef je echt niet bang te zijn!!Sjoerd van der HorstSjoerd
Mijn liefde voor het Midden-Oosten & Noord-Afrika is lang geleden ontstaan, toen ik als kleuter van mijn moeder een boek kreeg over de farao Toetanchamon.Toen ik mijn eerste 'verre' reis maakte naar Egypte werd ik direct verliefd op het land en haar bevolking en ik raakte gefascineerd door méér dan alleen het oude Egypte. Ik zegde mijn baan op en ging aan de slag als reisbegeleider voor Djoser. Egypte is nog steeds één van mijn favoriete landen. De humor van de bevolking, de uber-chaos en schmutzigheid van Caïro, de trots van de Zuid-Egyptenaren en uiteraard de schat aan cultuur die er te vinden is spreekt me zelfs na al die jaren nog steeds aan.

Wat me nog het meest intrigeert is de realisatie dat onze westerse cultuur onlosmakelijk is verbonden met die van het Midden-Oosten, dat we meer met elkaar verbonden dan verwijderd zijn, dat onze Europese geschiedenis sterk beïnvloed en gekleurd is door ontwikkelingen in deze regio en vice versa. Daarnaast biedt de regio enorm veel, het zijn landen die je zintuigen prikkelen. De geur van zoete waterpijpen en gekruide koffie, de hoorbare stilte in de woestijn, moderne steden vol historie, de nieuwsgierigheid en toegankelijkheid van de bevolking. Zo dichtbij en toch totaal anders dan onze wereld. Ontdek het Midden-Oosten en wie weet raak jij ook bevangen...

> Rondreizen Midden-Oosten en Noord-Afrika

Daarom Djoser

  • Veel individuele vrijheid
  • Gemak van een groepsreis
  • Kleine groepen
  • Oog voor cultuur & natuur
  • Scherpe prijzen
  • Nederlandstalige reisbegeleiding


Bij Djoser zit je goed!

Lees meer

Terug naar boven