Van Kaapstad naar Nairobi

Bezienswaardigheden Kenia

Kenia staat bekend om de duizend verschillende wilde dieren die voorkomen in de vele wildparken. Kenia was één van de eerste Afrikaanse landen waar de eerste safari werd ondernomen. Door de grote hoogteverschillen in Kenia is er een zeer afwisselend landschap: bossen, met sneeuw bedekte bergen, zoetwatermeren, woestijn, eindeloze vlaktes, savannes en de ruige Rift Valley. Op de verschillende landschappen zijn tal van schitterende bezienswaardigheden, zoals de Menengai-krater. Vooral de bevolking die zeer vriendelijk, gastvrij en hulpvaardig is, zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

> Rondreizen Kenia

Nairobi
Nairobi stadshuis kenia (internet)Nairobi is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Kenia. De stad heeft zijn naam te danken aan Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent. In Nairobi staat wekelijks de kleurrijke Masai-markt, waar je allerlei producten van de Masai stam kunt kopen als drums, kleding, houten handwerk en sieraden. Toeristen die meer interesse hebben in de geschiedenis en de cultuur van Kenia, kunnen het Nairobi National museum bezoeken. Dit museum ligt op slechts 10 minuten van het centrum. Het museum werd geopend in 1910 en sindsdien vind je hier een aantal zeer interessante voorwerpen uit de geschiedenis van Kenia.
Andere bezienswaardigheden van Nairobi die absoluut niet gemist mag worden tijdens een reis naar Kenia zijn onder andere het Millan Memorial Libary, het spoorwegmuseum en de Jamia Moskee.

Masai Mara
Kenia Masai MaraGelegen in het zuidwesten van Kenia ligt natuurreservaat Masai Mara. Het reservaat is ruim 1700 km2 groot en een grote attractie voor toeristen die graag de massale seizoenstrek van de gnoes en zebra’s aanschouwen. De Gnoes bevinden zich in de regentijd op de vlakten van de Serengeti. Als de regentijd voorbij is trekken de dieren geleidelijk naar het noorden.
Het uitgestrekte landschap bestaat voornamelijk uit grasvlakten met daarop acacia’s en rivierbos. Door het gebied stromen twee belangrijke rivieren: de Talek en de beroemde Mara.

Nakuru
Nakurumeer KeniaNakuru is de hoofdstad van de Keniaanse provincie Bonde la Ufa, gelegen in het westen van het land. Het is de vierde grootste stad van Kenia en dankt zijn naam aan de Masai.
In de buurt van de stad Nakuru ligt het Lake Nakuru National Park dat bekend staat om de grote groepen flamingo’s die deze plek als thuishaven hebben beschouwd. Daarnaast kent het park vele andere vogelsoorten waaronder pelikanen. In dit nationaal park ligt ook de Menengai-krater.

Zoetwatermeer Naivasha
Navaha meer Kenia NijlpaardenHet Naivashameer is één van de grootste zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het meer staat bekend om flora en fauna, de papyrusplanten, grasweiden en het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vogelliefhebbers zullen verrast staan van ruim 350 verschillende vogelsoorten rondom het meer. Rondom het meer groeien tal van acacia bomen zoals de gele koortsbomen die als schuilplaats dienen tegen de felle zon.
Het plaatsje Naivasha, vlakbij het meer, is een populaire bestemming voor toeristen. Vanuit deze plaats zijn er tal van bezienswaardigheden die gemakkelijk bereikbaar zijn, zoals het Longonot Nationaal Park, Green Craterlake en de vulkaan Mount Longonot.

> Rondreizen Kenia 
 

Terug naar boven