Wat is Djoser Wandel & Fiets?

Djoser organiseert al 30 jaar actieve reizen over de hele wereld. Met onze kennis, ervaring en intensieve samenwerking met agenten ter plaatse zijn wij in staat uitgekiende en bijzondere wandel- en fietsroutes samen te stellen. Bij onze reizen ligt de nadruk op de beleving van natuur, rust en de cultuur van het land. Voeg daarbij het persoonlijke contact met de lokale bevolking en je Djoser Wandel- of Fietsreis wordt een bijzondere ervaring.
 

 Te voet en op de fiets zie je meer

Er is geen betere manier om de schoonheid van een land te ervaren dan wandelend of op de fiets. Je benen brengen je naar de mooiste plaatsen en je ziet dingen waar je aan voorbij zou gaan als je gemotoriseerd reist. Je beleeft een land daardoor veel intenser. Met Djoser Wandel en Fiets kom je door prachtige natuurgebieden en in afgelegen dorpjes, en ervaar je de cultuur van een land van zeer dichtbij.

Wat mag je verwachten als je met Djoser op pad gaat? Iedere reis is weer anders. Niet alleen de zwaarte varieert, we gebruiken ook diverse soorten vervoermiddelen en uiteenlopende vormen van accommodatie. Hieronder lees je er meer over.
 

 Wie gaan er mee?

Djoser Wandel- en Fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. Je bent graag actief in een prachtige omgeving en je wilt een land van dichtbij ervaren. Zoek je bovendien natuur, rust en ruimte? Dan ben je bij Djoser aan het juiste adres, of je nu alleen reist of samen. Voor onze wandel- en fietsreizen gelden geen leeftijdsgrenzen. Het is wel van belang dat je een reis kiest die bij je conditie past, zodat je er optimaal van kunt genieten.
 

 Kleine groepen

We reizen in kleine groepen: bij wandelreizen is het maximum achttien en bij fietsreizen gaan er niet meer dan twintig deelnemers mee. De minimale groepsgrootte is acht. In deze betrekkelijk kleine groepen ontstaat al snel een goede sfeer. Bovendien heb je onderweg volop mogelijkheden om in contact te komen met de bevolking en te stoppen op mooie plekken. 
 

 Alleen op reis

Ook als je alleen reist ben je bij Djoser aan het juiste adres. Boek je een kamer op indeling, dan deel je een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daar niet extra voor te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. Wie wil, kan al voor vertrek in contact komen met medereizigers via 'Mijn Djoser'. Je kunt ons altijd bellen als je graag wilt weten of er meer alleenreizenden zijn.
 

 Daarom Djoser

 • veelal Nederlandse reisbegeleiding
 • deskundige vertegenwoordiging ter plaatse
 • individuele vrijheid
 • fietshuur inclusief (bij fietsreizen)
 • kleine groepen
 • verrassende routes
 • veelzijdige wandel- en fietsroutes
 • alleenreizenden op indeling zonder extra kosten
 • comfortabele hotels
 • gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen

   

 Comfortabel naar je bestemming

Je vluchten moeten natuurlijk goed geregeld zijn. Daarom werkt Djoser samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Djoser werkt hoofdzakelijk samen met KLM, Transavia, Lufthansa, Malaysia Airlines, Singapore Airlines en British Airways; maatschappijen met een uitstekende reputatie als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en service.
 

 Verlenging mogelijk

Het is mogelijk om de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen en, op een aantal bestemmingen, een aansluitende hotelreservering in een Djoserhotel te maken. Zo kun je heel gemakkelijk een individuele verlenging aan je reis koppelen en van tevoren regelen. Je zorgt zelf voor de transfer(s) van en naar het vliegveld.
 

 Vervoer ter plaatse

Bij de wandelreizen ben je in eerste instantie natuurlijk je eigen vervoermiddel. Je loopt van plaats naar plaats of je maakt dagtochten vanuit een bepaalde locatie. Daarnaast maken we, afhankelijk van de plaatselijke mogelijkheden, gebruik van diverse andere vervoermiddelen. We reizen dus niet alleen met een eigen bus, maar laten ons ook wel per veerboot overzetten of nemen een binnenlandse vlucht. Details per reis vind je in de uitgebreide beschrijvingen.
 

 Goede fietsen

Bij de fietsreizen maken we gebruik van kwalitatief goede fietsen met versnellingen. Het type fiets is per reis verschillend. In de meeste gevallen zijn het degelijke toerfietsen uit het land zelf. Op een enkele reis maken we gebruik van een mountainbike. De fietsen staan gereed bij aankomst en worden ter plaatse afgesteld. Je geeft voor vertrek je lengte aan ons door, zodat het juiste formaat fiets voor je gereed staat. De fietshuur is bij de reissom inbegrepen. Bij alle fietsreizen gaan een eigen bus en reserveonderdelen mee en eventueel een extra bagagebusje. In sommige landen is het dragen van een fietshelm verplicht en dien je deze zelf mee te nemen. Uiteraard is het dragen van een fietshelm altijd veiliger.
 

 Bagagevervoer

Tijdens de wandeltochten neem je zelf alleen een dagrugzakje mee met alles wat je die dag nodig hebt. In een enkel geval neem je spullen mee voor één of twee nachten. De overige bagage wordt vervoerd. Bij meerdaagse trektochten maken we gebruik van dragers of lastdieren. De fietsen zijn, afhankelijk van de reis die je maakt, voorzien van bagagedrager, fietstassen of een mandje voorop die je kunt gebruiken voor je fototoestel, flesje water en dergelijke. De grote bagage wordt met de bus vervoerd.
 

 Sfeervol overnachten

De plaatsen waar we overnachten zijn zeer divers. We maken veelal gebruik van middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige accommodaties met een vriendelijke sfeer, dicht bij de plaatsen die we bezoeken. Afhankelijk van de reis die je maakt, slaap je de ene keer in een hotel of in een pension en de andere nacht in een dorpswoning bij een lokale familie of in een gezellige berghut. Ieder land heeft weer andere logeeradressen die je reis een extra dimensie geven. In Vietnam logeer je bijvoorbeeld een nacht bij een familie thuis, in Italië slaap je in een gezellig familiehotel, in IJsland in een tent en in Zuid-Afrika in chalets en lodges. Een betere manier om het land intens te ervaren is er niet.
 

 Enthousiaste reisbegeleiding

Bij de meeste Djoser Wandel- en Fietsreizen reist een enthousiaste, Nederlandse reisbegeleider mee die over ruime reiservaring beschikt. Bij een enkele reis is dat een deskundige lokale reisbegeleider. De reisbegeleider ontvangt je op het vliegveld in het land van bestemming en zorgt er samen met de lokale agent voor dat de reis organisatorisch soepel verloopt. Mocht iets niet helemaal aan je verwachting voldoen of heb je hulp nodig, meldt dit dan ter plaatse dan zal de reisbegeleider zich inzetten om een oplossing te zoeken. De reisbegeleider gaat mee met de wandel- en fietstochten die in het reisprogramma zijn opgenomen en draagt zorg voor de juiste routes. Bij een aantal intensievere wandeltochten en de meeste fietsreizen gaat ook een professionele lokale gids mee die het gebied goed kent. De lokale reisbegeleider of gids verzorgt bij de fietsreizen tevens het onderhoud aan de fiets. 
 

 Zwaarte wandelreizen

Om je te helpen bij je keuze, is de zwaarte van de wandelreizen uitgedrukt in een aantal schoentjes. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogte waarop we wandelen en de verhouding rust/wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting; de uiteindelijke zwaarte van een reis is mede afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en je eigen fysieke gesteldheid.

Bij wandelreizen met één schoentje staan eenvoudige wandelingen met geringe hoogteverschillen op het programma. Bij reizen met twee schoentjes maak je wandeltochten van gemiddeld zes uur en loop je in heuvelachtig gebied. Bij reizen met drie schoentjes kun je pittige tochten verwachten van vier tot acht uur in bergachtig gebied.
 

 Zwaarte fietsreizen

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die graag op de fiets stapt en een normale conditie en gezondheid heeft. De zwaarte van de reizen wordt uitgedrukt in een aantal fietsjes. De afstanden die we afleggen, zijn verschillend per reis en per dag. Houd er rekening mee dat een tocht van 30 kilometer in de tropen over heuvelachtig terrein een heel andere ervaring is dan een fietstocht in Nederland. De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met twee fietsjes fietsen we 40 tot 80 kilometer per dag in vlak tot heuvelachtig gebied. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig word je met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens per fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.
 

 E-bikes

De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. Op diverse fietsreizen worden e-bikes aangeboden. Bekijk hier het overzicht.
 

 Duurzaam toerisme

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.
 

 UNICEF

Als Djoser-reiziger kun je écht het verschil betekenen voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Iedereen die een reis boekt bij Djoser, kan 3 of 5 euro doneren aan UNICEF. Aan het einde van het jaar verdubbelt Djoser het totaalbedrag. Op die manier steunen we samen hulpprogramma’s voor kinderen op onze reisbestemmingen. Dit jaar gaat het geld naar onderwijsprojecten in Myanmar. Kijk voor meer informatie op djoser.nl/unicef.
 

 Het Djoserteam

Bij Djoser werken 35 enthousiaste mensen er keihard aan om jouw reis de ervaring van je leven te maken. Ver weg of iets dichterbij, bij Djoser zit je altijd goed! Heb je vragen? Mail naar info@djoserwandelfiets.nl of bel: 071-512 64 00. Je kunt ook chatten met onze medewerkers.
 

 Op bezoek bij Djoser

Bezoek je Djoser, in hartje Leiden, dan word je ontvangen in een historische omgeving. Ons kantoor is gevestigd in ‘het Gulden Vlies’, aan Breestraat 125. Aan weerszijden van de monumentale hal liggen de stijlkamers met onze reiswinkel en de ontvangstruimte waar je tijdens informatiedagen reisverslagen kunt lezen bij een lekker kopje koffie of thee. In de laat-middeleeuwse kelder vertonen we onze dvd-presentaties.
 

 Voorwaarden

Een geslaagde reis begint met goede informatie vooraf. Hier lees je wat er verder nog bij komt kijken: hoe boek je een reis, wat krijg je voor vertrek thuisgestuurd en wat zijn (naast de algemene ANVR-Reisvoorwaarden) de belangrijkste voorwaarden.
 

 Djoser in België

Steeds meer Belgen ontdekken reizen 'Met oog voor de wereld'. Woon je in België, dan hoef je niet langer naar Nederland te reizen of te bellen voor informatie, maar kun je bij het Djoser-kantoor in Gent terecht. Lees hier meer over Djoser in België.