Wandelreis Noord Spanje, 8 dagen

Het noorden van Spanje is verrassend ongerept. Eeuwenoude historie is bewaard gebleven in de meest pittoreske dorpjes en de groene, bergachtige omgeving nodigt uit tot het maken van vele wandelingen. Baskenland, Asturias en Cantabrië zijn bij uitstek regio’s om te voet te ontdekken! 

Reisschema

 • 16-05-2020Amsterdam - Bilbao
 • 17-05-2020Bilbao, kustwandeling naar klooster Gaztelugatxe
 • 18-05-2020Bilbao - Santander - Santillana del Mar
 • 19-05-2020Santillana del Mar - Comillas en El Tejo - San Vicente de la Barquera - Llanes
 • 20-05-2020Llanes, Picos de Europa en de Careskloof
 • 21-05-2020Llanes - Briones - Laguardia
 • 22-05-2020Laguardia, optioneel bezoek Elciego
 • 23-05-2020Laguardia - Bilbao - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Noord Spanje, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens deze Djoser wandelreis maak je wandelingen vanuit meerdere verblijfplaatsen. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Dag 1 Amsterdam - Bilbao

Bilbao SpanjeWe vliegen met KLM rechtstreeks naar Bilbao, de grootste stad van het Baskenland. ‘Bilbo’ stond vroeger vooral bekend om zijn staalindustrie en scheepswerven. De stad heeft zich echter, dankzij de komst van het Guggenheimmuseum in 1997, bij een nieuw publiek op de kaart gezet. Oude havens en scheepswerven zijn ingewisseld voor gezellige horeca en interessante architectuur. We wandelen door het ‘Casco Viejo’, de wijk met zijn zeven straatjes die het historische hart van de stad vormt. Je vindt er oude geveltjes, smalle straten en bijzondere gebouwen, zoals de kathedraal van Santiago en de kerk van San Antón. Ook in het oude centrum staat de ruim tienduizend vierkanter meter tellende overdekte markt ‘Mercado de la Ribeira’, waar je van alles en nog wat kunt kopen. In Casco Viejo zitten veel gezellige barretjes en restaurantjes waar je kunt aanschuiven voor een Chiquiteo (txikito), een klein glaasje wijn. Dankzij de ligging tussen de zee en bergen is er in heel Baskenland een ruime keuze aan ingrediënten voorhanden. Proef bijvoorbeeld de pintxos – Baskische tapas – of een van de vele gerechten met kabeljauw of champignons. 

Dag 2 Bilbao, kustwandeling naar klooster Gaztelugatxe

Bakio klif SpanjeWe rijden naar het noordelijk gelegen kustplaatsje Bakio. Bij aankomst worden we verwelkomd door een uitgestrekt strand en een prachtige omgeving vol kliffen en wandelpaden. Vanuit Bakio lopen we in ongeveer drie uur langs indrukwekkende kliffen naar een belangrijke Baskische bezienswaardigheid: het klooster van Gaztelugatxe. Het klooster ligt op een eiland voor de kust en is met een brug verbonden met het vasteland. Het klooster is gewijd aan Johannes de Doper en dateert uit de 10e eeuw.  De middag hebben we vrij in Bilbao te besteden. 

Duur wandeling: +/- 3 uur, hoogteverschil: +/- 250 m.

Dag 3 Bilbao - Santander - Santillana del Mar

Santander SpanjeWe verlaten Bilbao en rijden naar Santander - spreek uit als Santandér. Voor we in deze hoofdstad van de regio Cantabrië aankomen, maken we twee kortere wandelingen langs de Cantabrische kust. Santander werd vroeger al door de Romeinen bewoond en was van meet af aan een belangrijke havenplaats. Een brand heeft in 1941 een groot deel van het oude stadscentrum verwoest, waardoor Santander een moderne uitstraling heeft. Je kunt hier mooi wandelen via de Paseo de Pereda naar schiereiland La Magdalena, waar de voormalige zomerresidentie van koning Alfons XIII ligt. We vervolgen onze weg naar Santillana del Mar, volgens sommigen het mooiste dorpje van Spanje. Dit middeleeuws aandoende dorp is vooral bekend vanwege de Altamiragrot, maar ook vanwege alle historische gebouwen in het dorp zelf.

Herenhuizen met oude adellijke wapens erop, de benedictijnenabdij Colegiata Santa Juliana uit de 12e eeuw... tijdens een wandeling kijk je je ogen uit!

Duur wandeling: +/- 2 uur, hoogteverschil: +/- 150 m.

Dag 4 Santillana del Mar - Comillas en El Tejo - San Vicente de la Barquera - Llanes

El Capricho de Gaudi SpanjeWe wandelen in de ochtend naar de Altamiragrot, bekend vanwege de rotstekeningen die maar liefst 15.000 jaar oud zijn. We rijden verder naar Comillas, waar we een bijzonder bouwwerk van de Catalaanse architect Antoni Gaudí kunnen bewonderen. ‘El Capricho de Gaudi’ is een huis dat hij gebouwd heeft aan het eind van de 18e eeuw en waarin hij verschillende bouwstijlen verenigd heeft. Vanuit El Tejo wandelen we in ongeveer anderhalf uur naar het pittoreske San Vicente de la Barquera. Van hier heb je een schilderachtig uitzicht op de Cantabrische kust met zijn stranden, het oude dorp en op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergen van de Picos de Europa. We stappen in de bus en rijden naar Llanes, waar we de komende twee nachten verblijven.

Duur wandeling: +/- 1,5 uur, hoogteverschil: +/- 100 m.

Dag 5 Llanes, Picos de Europa en de Careskloof

Picos de Europa SpanjeLlanes maakt deel uit van de Costa Verde (groene kust) van Spanje, een regio die bekend staat om zijn spectaculaire kustlandschap met witte stranden en groene bergen. We beginnen de ochtend daarom met een wandeling van twee uur rondom Llanes. We rijden vandaag echter nog een stuk verder naar nationaal park Picos de Europa waar we in drie uur door de Careskloof wandelen. De kloof is anderhalve kilometer diep en omringd door twee bergmassieven, de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. De wandelingen van vandaag, mogelijk worden opgeluisterd door steenbokken, zijn zonder twijfel de meest spectaculaire van de reis.
 

Duur wandelingen: +/- 2 uur (Llanes) en +/- 3 uur (Cares-kloof)

Dag 6 Llanes - Briones - Laguardia

Rioja wijn bergen SpanjeIn ongeveer drie uur rijden we naar La Rioja, een regio die wijnliefhebbers goed in de oren zal klinken. La Rioja is een van de belangrijkste wijnstreken van Europa en dankt zijn naam aan de Rio Oja die er stroomt. We beginnen onze kennismaking met de streek dan ook in wijnmuseum Vivanco in Briones, en na ons bezoek wandelen we door wijngaarden rondom Laguardia met afsluitend een bezichtiging van het historische centrum van dit stadje. Hier blijven we twee nachten.

Duur wandeling: +/- 3 uur, hoogteverschil: +/- 100 m.

Dag 7 Laguardia; vrije dag, optioneel bezoek Elciego

Laguardia SpanjeVandaag staat er niets op het programma en heb je de dag vrij ter besteding. Wandel door het mooie middeleeuwse stadje, strijk neer op een terras, of trek er in de omgeving op uit. Het stadscentrum van Laguardia, dat aan het begin van de 13e eeuw is gebouwd, is volledig ommuurd en aan elke kant van de calle mayor vinden we een kerk; de romaanse kerk van San Juan en de Gotische kerk Santa María de los Reyes. In de omgeving kun je Logroño bezoeken voor het bekende wijnhuis Ontañón of ga naar Elciego met het schilderachtige wijnhuis Marques de Riscal, gebouwd door de architect Frank O. Gehry. 
 

Dag 8 Laguardia - Bilbao - Amsterdam

Op de laatste dag rijden we na het ontbijt terug naar Bilbao, waar we het vliegtuig pakken naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 16 mei - 23 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
30 mei - 06 jun
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Excursies volgens programma
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35, etc.

Wijzigingen voorbehouden

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Haro in een centraal gelegen hotel is mogelijk om bij te boeken (op aanvraag). De prijs is vanaf € 59,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 103,- per nacht. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de reis eerder te verblijven in Bilbao. De prijs is vanaf € 67,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 122,- per nacht.

Houd er rekening mee dat je zelf de transfer van/naar de luchthaven dient te regelen indien je een afwijkende vlucht boekt.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in kleinschalige, sfeervolle hotels, die waar mogelijk, centraal gelegen zijn, om zodoende te voet de prachtige historische binnensteden te bezoeken. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer. Het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bilbalo Barceló Bilbao Nervión
Santillana del Mar Los Infantes Hotel
Llanes Hotel don Paco
Laguardia Sercotel Laguardia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bilbao

  Vertrek

  09:15

  Aankomst

  11:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Bilbao - Amsterdam

  Vertrek

  11:55

  Aankomst

  14:05


Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland en België.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de verplaatsingen conform programma wordt gebruik gemaakt van een touringcar.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Excursies volgens programma
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Noord Spanje zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 •     Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 conform programma met Nederlands- of Engelsprekende lokale reisbegeleiding;
 •     Bezoek Altamira Grot (entreekosten niet inbegrepen) ;
 •     Bezoek Picos de Europa;
 •     Bezoek aan Wijnmuseum Vivanco (entreekosten wel inbegrepen).


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren. Zo behoort een optioneel bezoek aan Logroño tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Spanje wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven en in de verschillende steden/dorpen die tijdens de reis worden aangedaan;
Contant: euro’s
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,-  per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De keuken in Noord-Spanje - Baskenland, Cantabrië  en Asturias en de Rioja-streek - wordt geroemd om haar lokale streekgerechten met een voorkeur voor verse producten van goede kwaliteit. In de kustplaatsen is overal verse vis te verkrijgen. De Rioja-streek staat bekend om de heerlijke wijnen, die u in de lokale barretjes uiteraard kunt proeven. De lunch is een belangrijke maaltijd in Spanje en het ontbijt is vaak klein.

Gezondheid

Voor Spanje wordt geen vaccinaties aangeraden. We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en pleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Haro in een centraal gelegen hotel is mogelijk om bij te boeken (op aanvraag). De prijs is vanaf € 59,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 103,- per nacht. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de reis eerder te verblijven in Bilbao. De prijs is vanaf € 67,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 122,- per nacht.

Houd er rekening mee dat je zelf de transfer van/naar de luchthaven dient te regelen indien je een afwijkende vlucht boekt.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. Het noorden van Spanje staat bekend om het - in tegenstelling tot de rest van Spanje - gematigde klimaat: ideaal voor een actieve vakantie. In het voor- en najaar kunnen we een aangename 20°C verwachten als maximumtemperatuur. In de regio Rioja vallen de temperaturen doorgaans enkele graden warmer uit en in de bergen ligt de temperatuur een aantal graden lager.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

 • Laagste punt wandeltocht: 250 meter
 • Maximaal stijgen: 250 meter
 • Maximaal dalen: 250 meter
 • Gemiddelde wandelduur: 2,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Noord-Spanje bestaat uit wandelingen vanuit verschillende accommodaties in heuvelachtig gebied. Je stijgt maximaal 250 meter. De meeste wandelingen stijg je ca. 150 meter. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven van Bilbao opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is de reis?

De wandelreis Noord-Spanje bestaat uit wandelingen vanuit verschillende locaties in heuvelachtig terrein. We wandelen tussen de 2 en 4 uur per dag. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen en geringe hoogteverschil.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Boek deze reis Boek deze reis

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


Bewaar als favoriet
35° 35°

Waarom Djoser?

 • Ontdek het groene Spanje
 • Wandelen langs ruige kust en natuurgebieden
 • Bezoek historische steden
 • wandelen in natuurgebied Picos de Europa
 • Rechtstreekse vlucht
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Een prachtige reis met voor ieder wat wils: mooie kust- en s...
Een prachtige reis met voor ieder wat wils: mooie kust- en stadswandelingen, natuur en cultuur. Kennismaking met de volkscultuur van noordelijk Spanje en de culinaire tradities, die geproefd mogen worden. Alles is tot in de puntjes geregeld; je hoeft van deze reis enkel maar te genieten.

Naam: Krista & Bart
Cijfer: 9
Leuke afwisselende en luxe reis met vele extra's naast het w...
Leuke afwisselende en luxe reis met vele extra's naast het wandelen onder begeleiding van originele en kundige reisleider.

Naam: Josse G.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Krista & Bart

  Een prachtige reis met voor ieder wat wils: mooie kust- en stadswandelingen, natuur en cultuur. Kennismaking met de volkscultuur van noordelijk Spanje en de culinaire tradities, die geproefd mogen worden. Alles is tot in de puntjes geregeld; je hoeft van deze reis enkel maar te genieten.

 • 9,0

  Josse G.

  Leuke afwisselende en luxe reis met vele extra's naast het wandelen onder begeleiding van originele en kundige reisleider.

 • 8,0

  Margaret van Furstenberg

  Een zeer aangename wandelvakantie naar Noord-Spanje met een groep van 18 mannen en vrouwen van mijn leeftijd in een zonnig klimaat en met niet te zware wandelingen. Ook Bilbao, met het Guggenheimmuseum is de moeite van het bezoeken waard. Verder is het eten goed vertegenwoordigd, ook vegetarisch.

 • 9,0

  Harrie J.

  Een heerlijke relaxte wandelvakantie. Prima hotels. Een deskundige reisbegeleidster. Mooie wandelroutes in een prachtige omgeving.

 • 9,0

  Gerda H.

  Wandelingen door prachtige streken met bezoek aan karakteristieke Middeleeuwse stadjes.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen