Compenseer de CO2-uitstoot van je vlucht

Compenseer de CO2-uitstoot van je vlucht


South Pole Group logoReizen is verrijkend maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij hebben gekozen voor een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Vanzelfsprekend compenseren wij ook alle vlucht van onze medewerkers.

Zonne-energie in Thailand (Siam Solar Energy)
 
South Pole ThailandThailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie-importeur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand.  Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.
 
De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor schadelijke CO2-uitstoot vermeden wordt. In de provincies Saraburi and Kanchanaburi in het hart van Thailand waar men voornamelijk van de landbouw leeft, zijn op tien verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt. Omdat in dit gebied de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand is, wordt er op een efficiënte manier veel schone elektriciteit opgewekt.
 
Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
 

  • Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 mensen in hun energiebehoefte
  • Honderd nieuwe banen gecreëerd
  • Jaarlijks wordt 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor minder fossiele brandstof verbrand hoeft te worden
  • 37 werknemers krijgen technische training
  • Verbeterde lokale infrastructuur
  • 80.487 ton CO2 per jaar vermeden dankzij de zonnepanelen
Terug naar boven