ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis Australië

Tijdens de rondreis door Australië bezoek je o.a. Sydney, Melbourne, Adelaide, Kings Canyon, Ayers Rock, Cairns. In 4 weken tijd maak je kennis met de meest uiteenlopende Australische landschappen waaronder ook het Kakadu nationaal park en het Great Barrier Reef.  Vanwege de grote afstanden maken we gebruik van de Ghan (trein) van Alice Springs naar Katherine en van een binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns.

Kies een rondreis:

Hoogtepunten van Sydney

De 29-daagse rondreis Australië begint of eindigt in bruisend Sydney. ...

Lees meer >

Reviews, gem. 8,5

Van dorre woestijn in de Outback tot de onder waterwereld va...
Van dorre woestijn in de Outback tot de onder waterwereld van het Great Barrier Reef en alles wat er tussen zit. Deze reis door Australië heeft alles.

Naam: Anne
Cijfer: 9

De outback van Australië met de ‘Ghan’

De ‘Ghan, de trein die de Australische noord- en zuidkust verbindt, verwijst naar de Afghaanse kameeldrijvers die in de 19e eeuw het onbegaanbare binnenland hielpen ontsluiten. In onze tijd bedwingt de Ghan de ‘outback’ op comfortabele wijze. Wij reizen mee vanaf Alice Springs over het nieuwe, noordelijke deel van de spoorlijn. Terwijl het landschap aan je voorbijtrekt, kun je de bar of het restaurant opzoeken. Daarna laat je je in je comfortabele, verstelbare stoel in slaap wiegen. Je ontwaakt bij een onvergetelijke zonsopkomst die de ‘outback’ een warme gouden gloed geeft. Het rood van de zandheuvels, bestrooid met stekelige graspollen en dwergeucalyptussen, wordt steeds dieper. Voor je het weet moet je afscheid nemen van de kameel van de 21e eeuw.