ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Met oog voor

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Indonesië

De rondreizen die Djoser naar Indonesië aanbiedt combineren de belangrijkste van de duizenden eilanden van de archipel: Java, Bali, Sumatra en Lombok. Bezoek de boeddhistische tempel Borobodur en het gezellige Yogjakarta op Java. Reis langs de beroemde rijstterrassen van Bali of maak kennis met de traditionele culturen op Sumatra. Een bijzondere reis brengt je langs de Sunda eilanden van Flores naar Lombok.

Met Djoser Junior kun je met de kinderen Java & Bali verkennen. Met Djoser Wandel & Fiets bezoek je Bali & Lombok.

Kies een rondreis:

Djoser Junior:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Savoy Homann Hotel in Bandung

In de koloniale tijd zijn er in Nederlands-Indië veel hotels gebouwd, ...

Lees meer >

Borobudur, boeddhistisch pracht op Java

De Borobudur, midden op het Indonesische eiland Java, is het grootste boeddhistische monument ter wereld en een van de oudste. Maar het meeste indruk maken de kwaliteit en schoonheid van de grote aantallen stenen reliëfs, panelen en beelden.
De ‘tempel op de heuvel’ is een trapvormige piramide met daarop drie ronde terrassen, bekroond door een stoepa. Op de vijf rechthoekige lagen zijn 1300 reliëfs te bewonderen. Ze tonen het verhaal van het leven van Prins Siddharta die Gautama Boeddha wordt, de aardse vorm van Boeddha. Wil je alle reliëfs zien dan betekent dat een wandeling van 5 km over de Borobudur. De drie ronde niveaus zijn niet gedecoreerd. Er staan wel 72 opengewerkte stoepa’s, allemaal met een beeld van een bodhisattva binnenin, een heilige onderweg naar het boeddhaschap