ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis Peru

Tijdens de rondreis door Peru bezoek je o.a. Nasca, Arequipa, Titicaca, Cusco en Machu Picchu. Peru is in de eerste plaats het land van de Inca’s, maar het land biedt daarnaast koloniale steden en bovenal een indrukwekkende natuur. Tijdens deze rondreis maak je kennis met mysteries als de Nascalijnen en de Incastad Machu Picchu. De diversiteit maakt Peru tot een van de boeiendste landen in Zuid-Amerika. Met een groepsrondreis van Djoser verken je alles in een aangenaam tempo. Als optionele excursie kun je bijvoorbeeld de Inca Trail boeken. KLM brengt je comfortabel naar Lima.

Ontdek het bijzondere Peru
Bij Djoser kan je kiezen uit drie verschillende rondreizen waarmee je allemaal het prachtige Peru verkent. Naast een rondreis uitsluitend door Peru zijn er ook reizen die je bezoek aan Peru combineren met Ecuador, Bolivia of de Galapagos eilanden.

Tijdens de rondreizen van Djoser zullen de highlights van Peru in een aangenaam tempo worden verkend. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen bus, zodat we onderweg kunnen stoppen wanneer we willen om, bijvoorbeeld, te kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Naar Machu Picchu reis je in een kleine, regionale trein en maak je kennis met de lokale bevolking. Een prachtige rit, die je weer een andere interessante kant van Peru laat zien.

Met de rondreizen door Peru bezoeken we niet alleen de kustgebieden met hun karakteristieke woestijnen, prachtige stranden en vruchtbare valleien, maar ook de hooglanden en de tropische jungle. Deze groepsreis naar Peru is ook te combineren met een bezoek aan het mooie Ecuador of Bolivia. In Bolivia slaan we uiteraard de zoutvlakte bij Uyuni en de 3.000 tot 4.000 meter hoge Altiplano niet over.

Het klimaat in Peru
Het klimaat in Peru is wisselend per gebied. Op de hoogvlaktes kan het erg koud worden, terwijl het kwik en de luchtvochtigheid aardig stijgen in de tropische jungle.
Ondanks dat Bolivia ongeveer op dezelfde breedtegraad als Hawaï ligt, is de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. De regentijd in beide landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om een rondreis te boeken, aangezien de natuur in de regentijd prachtig tot bloei komt.

Tijdens de groepsreis door Peru en Ecuador zal het weer je altijd verrassen. In Ecuador kom je namelijk alle mogelijke weertypen tegen. Van vochtige, tropische jungles tot eeuwige sneeuw op de pieken van de Andes. De regentijd in Ecuador loopt van oktober tot april.

Alles goed verzorgd
Welke rondreis je ook boekt, je overnacht in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. Deze zijn vaak kleinschalig opgezet, met een gezellige sfeer en een koloniaal karakter. In sommige hotels is geen verwarming aanwezig, omdat verwarming in deze gebieden nog een relatieve luxe is. Wel zijn er altijd genoeg warme dekens. Vrijwel altijd heb je een eigen douche en toilet.

Unieke reizen van Djoser
Onze groepsreizen door Peru zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van de rijke cultuur en spectaculaire natuur. Wij hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en zorgen altijd voor goede faciliteiten onderweg. Zo ontdek je alle hoogtepunten van Peru op een ontspannen manier!

Lees meer >

Kies een rondreis:

Djoser Junior:

Inca-resten ontdekt in Cusco

Tijdens wegwerkzaamheden in de stad Cusco, Peru, zijn bij toeval oude ...

Lees meer >

Reviews, gem. 8,8

PERU, een onvergetelijke, SUPER- FANTASTISCHE reis vol Hoo...
PERU, een onvergetelijke, SUPER- FANTASTISCHE reis vol Hoogtepunten , met heel veel afwisseling op alle vlak ! cultuur, natuur, avontuur ... een echte AANRADER !!!

Naam: Mieke V.
Cijfer: 9

Inca Trail naar Machu Picchu in Peru

De verborgen stad van de Inca’s, verscholen in de machtige bergen van de Andes; Machu Picchu. Te bereiken op twee manieren. Met de trein naar Aguas Calientes, waar we overnachten. Je kunt dan ’s morgens vroeg in alle rust de wolken boven Machu Picchu zien optrekken. Of treedt in de voetsporen van dit ooit zo machtige volk doe een 4-daagse (facultatieve) trekking langs de indrukwekkende Inca trail.