ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Met oog voor

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Peru

Tijdens de rondreis door Peru bezoek je o.a. Nasca, Arequipa, Titicaca, Cusco en Machu Picchu. Peru is in de eerste plaats het land van de Inca’s, maar het land biedt bovendien koloniale steden en indrukwekkende natuur. Tijdens deze rondreis maak je kennis met mysteries als de Nascalijnen en de Incastad Machu Picchu. De diversiteit maakt Peru tot een van de boeiendste landen in Zuid-Amerika. Als optionele excursie kun je de Inca Trail boeken. KLM brengt je comfortabel naar Lima.

Ontdek het bijzondere Peru

Bij Djoser kunt u kiezen uit drie verschillende rondreizen die allemaal het prachtige Peru aandoen. Naast een rondreis Peru, zijn er ook reizen die Peru combineren met Ecuador, Bolivia en Galapagos.
Tijdens de rondreizen Peru zullen de highlights in een aangenaam tempo worden verkend. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen bus, zodat we onderweg kunnen stoppen wanneer we willen om bijvoorbeeld te kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Naar Machu Picchu reis je in een trein met panoramaramen, een prachtige rit.

Met de Peru rondreizen bezoeken we in zowel Peru als Ecuador niet alleen de kustgebieden met z’n karakteristieke woestijnen, prachtige stranden en vruchtbare valleien, maar ook de hooglanden en de tropische jungle. In Bolivia slaan we uiteraard de zoutvlakte bij Uyuni en de 3000 tot 4000 meter hoge Altiplano niet over.

Het klimaat

Het klimaat in Peru is wisselend per gebied. Op de hoogvlaktes kan het erg koud worden, terwijl het kwik aardig stijgt in de tropische jungle. Ondanks dat Bolivia ongeveer op dezelfde breedtegraad als Hawaï ligt, is de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. De regentijd in beide landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn voor het reizen, aangezien de natuur in de regentijd prachtig tot bloei komt.

Tijdens de groepsreis Peru in combinatie met Ecuador zal het weer je altijd verrassen. In Ecuador kom je namelijk alle mogelijke weertypen tegen. Van vochtige, tropische jungles tot eeuwige sneeuw op de pieken van de Andes. De regentijd in Ecuador loopt van oktober tot april.

Alles goed verzorgd

Je overnacht in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. Deze zijn vaak kleinschalig met een gezellige sfeer en een koloniaal karakter. In sommige hotels is geen verwarming aanwezig, omdat verwarming in deze gebieden nog een relatieve luxe is. Wel zijn er altijd genoeg warme dekens. Vrijwel altijd heb je een eigen douche en toilet.

Unieke reizen van Djoser

Onze Peru groepsreizen zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van de rijke cultuur en spectaculaire natuur. Wij hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en zorgen altijd voor goede faciliteiten onderweg. Zo ontdek je alle hoogtepunten op een ontspannen manier!

Lees meer >

Kies een rondreis:

Djoser Junior:

Prachtige wandeltochten in Peru

Ga je met Djoser naar Peru, dan kun je je reis extra sportief maken me...

Lees meer >

Reviews, gem. 9,2

21 dagen genieten! Een reis vol afwisseling en perfect geba...
21 dagen genieten! Een reis vol afwisseling en perfect gebalanceerd aan ieder zijn mogelijkheden! Een reis die je moet gedaan hebben...

Naam: Michel Van Looy
Cijfer: 10

Inca Trail naar Machu Picchu in Peru

De verborgen stad van de Inca’s, verscholen in de machtige bergen van de Andes; Machu Picchu. Te bereiken op twee manieren. Met de trein naar Aguas Calientes, waar we overnachten. Je kunt dan ’s morgens vroeg in alle rust de wolken boven Machu Picchu zien optrekken. Of treedt in de voetsporen van dit ooit zo machtige volk doe een 4-daagse (facultatieve) trekking langs de indrukwekkende Inca trail.