ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Met oog voor

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Zuid-Afrika

Tijdens de rondreizen door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland bezoek je o.a. het beroemde Kaapstad, Oudtshoorn en Kruger nationaal park. Zuid-Afrika wordt ook wel ‘de wereld in één land’ genoemd, dankzij de enorme diversiteit aan cultuur en natuur.

Spannende safari’s, prachtige wijnboerderijen, de tuinroute, de Drakensbergen of wilde dieren spotten in het Kruger nationaal park: in Zuid-Afrika kan het allemaal. De zelfstandige staatjes Lesotho en Swaziland voegen daar hun hun unieke cultuur aan toe. Bij Djoser kun je kiezen uit verschillende mooie rondreizen door Zuid-Afrika. Ook in combinatie met diverse andere landen zoals Botswana en Namibië.

De mooiste plekjes van Zuid-Afrika


Tijdens de groepsreizen van Djoser is het mogelijk de highlights van Zuid-Afrika in een aangenaam tempo te verkennen. De reizen starten in Kaapstad of in Johannesburg, waar je meteen de typisch Afrikaanse sfeer kunt proeven. Start of eindigt je reis in Kaapstad, dan kun je genieten van een prachtig uitzicht op de beroemde Tafelberg.

Naarmate je verder richting het noorden reist, kom je in steeds minder dichtbevolkte gebieden. Ook wordt het heuvelachtiger en deze combinatie zorgt voor prachtige vergezichten van de bijzondere Afrikaanse natuur. Uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met heuvels, bergen en Afrikaanse plattelandsdorpjes.

Het Zuid-Afrikaanse klimaat

De seizoenen in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Zuid-Afrika is het hele jaar door goed te bereizen. Tijdens de winter in Nederland biedt Zuid-Afrika de ideale kans te ontsnappen aan de kou. Ook de Zuid-Afrikaanse winter, de Nederlandse zomer, is goede periode om Zuid-Afrika te bezoeken. Deze periode is het namelijk minder warm dan de soms hete Zuid-Afrikaanse zomers.

Beleef Zuid-Afrika van dichtbij

Tijdens de rondreis overnacht je in goede, comfortabele middenklasse hotels en chalets. Een enkele keer voert de originaliteit en ligging van de accommodatie de boventoon. Ook is het mogelijk te kiezen voor een kampeerreis. Op die manier kun je optimaal genieten van de bijzondere natuur van Zuid-Afrika. We reizen met eigen bussen en op een aantal reizen verplaatsen we ons met een eigen safaritruck.

Kies voor een unieke reis van Djoser


De rondreizen van Djoser zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van de Zuid-Afrikaanse cultuur en natuur. Wij hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Met een rondreis van Djoser ontdek je de hoogtepunten van Zuid-Afrika op een ontspannen manier! 

Lees meer >

Kies een rondreis:

Djoser Junior:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Per safaritruck door Zuidelijk Afrika

Zowel tijdens de hotel-/chaletreis als de kampeerreis Zuid-Afrika, Nam...

Lees meer >

De turbulente geschiedenis van Robbeneiland

Het voor de kust van Kaapstad gelegen eiland, Robbeneiland,  is al bijna 400 jaar in gebruik voor bannelingen en gevangenen. De VOC maakte er al in het begin van de 17e eeuw een strafkolonie van. Van 1836 tot 1931 werden hier lepralijders gehuisvest. In de jaren zestig werd het ingericht als extra-beveiligde gevangenis van het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.

Robbeneiland is wereldwijd bekend geworden door de gevangenschap van Nelson Mandela. Tegenwoordig worden op Robbeneiland door ex gevangenen rondleidingen aan toeristen gegeven.