Sport

Sport

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Nadaam festival in Mongolië

    Naadam, wat 'spel' betekent in het Mongools, is één van de oudste en meest opmerkelijke festivals ter wereld. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in Mongolië en is een viering van de traditionele nomadische levensstijl van de Mongoolse bevolking.

    Lees meer

  • Whistler, de Olympische hoofdstad van Canada

    Als je een rondreis maakt in British Colombia in het Westen van Canada dan kom je zeker door Whistler.

    Lees meer

  • Wandelparadijs Madeira

    Madeira staat bekend als het bloemen eiland van Portugal. En niets minder is waar. Het hele lente- en zomerseizoen zijn hier bloeiende planten in de vrije natuur te zien. Ieder seizoen natuurlijk weer een andere schakering van kleuren.

    Lees meer

  • Jeu de boules met buskruit in Colombia: Tejo!

    Ieder land heeft wel een nationale sport of nationaal spel dat alleen in het eigen land wordt gespeeld. In Colombia is dit Tejo: een soort jeu de boules met buskruit!

    Lees meer

  • Cuba fietsreis in maart

    De Cuba reis was erg tof, de groep was erg leuk en het land heel bijzonder. We hebben nog steeds en groepsapp, en fietsen of wandelen met de hele groep hier in Nederland nog wel eens. Leuk als je zo toch nog contact blijft houden, met de groep waarmee je op pad bent geweest.

    Lees meer

  • Toppunt van Madeira!

    Mijn hartslag is hoog, ik voel mijn benen verzuren. Achter mij hoor ik gehijg en gepuf, daar waar ik gewoonlijk hard schaterlachen, geklets en veel gemaakte grapjes hoor. Iedereen van de groep blijft stap voor stap de uitgestrekte berg beklimmen.

    Lees meer

  • Biking in Bangkok

    ‘Wie wil er een helm op tijdens het fietsen?’ vraagt Im lachend aan de groep. Befaamd als fiets-natie lijkt het niemand noodzakelijk.

    Lees meer

  • Trotseer Topes de Collantes: De mooie weg naar de top

    De zon straalt. Ik heb nog vier steile kilometers te gaan tot de top. De groene bergen prijken hoog aan de hemel.

    Lees meer

  • Badminton als volkssport

    Badminton is dé volkssport van Indonesië en geniet daar dezelfde status als het voetbal in Europa. Oorspronkelijk verspreidden de Britten het spel na de Eerste Wereldoorlog over hun koloniën.

    Lees meer