Wandelreis Georgië, 10 dagen

We beginnen en eindigen de reis in de hoofdstad Tbilisi van waaruit we een interessante wandeling maken naar de vallei der torens en door de historische stad zelf. De rest van de week is onze uitvalsbasis het afgelegen dorpje Kazbegi, gelegen in het hoogste gebergte van Europa, de Kaukasus. Waarom dit gebied een paradijs is voor wandelaars ontdek je tijdens de wandelingen hier. Vulkanen, watervallen, weelderige bossen, besneeuwde bergtoppen, canyons, ijsrivieren en gletsjers wisselen elkaar af en maken dat Georgië een van de populairste wandelbestemmingen in Europa is.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Tbilisi
 2. Tbilisi - Mtskheta - Khada Gorje - Gudauri
 3. Gudauri - Kazbegi, Mt Kazbek
 4. Kazbegi, Chaukhebi
 5. Kazbegi, Gveleti
 6. Kazbegi - Gori - Bakuriani
 7. Bakuriani - Borjomi Kharagauli nationaal park - Tbilisi
 8. Tbilisi, vrije dag
 9. Tbilisi - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Georgië, 10 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Dag 1-2 Amsterdam - Tbilisi*

Wandelreis Georgie Tbilisi Djoser We vliegen naar de hoofdstad van Georgië: Tbilisi. Hier vind je talloze sporen van vele periodes uit de geschiedenis. Van kerken, synagogen en moskeeën tot typische Sovjetarchitectuur. Het leven op straat maakt een mediterrane indruk, met vele druk bezette terrasjes en etensstalletjes. Tbilisi heeft een zeer heterogene bevolking. Azeri’s, Joden, Koerden en Armeniërs lopen hier door elkaar. Na te zijn uitgerust van onze vlucht, genieten we op dag 2 van een vrije dag in het bruisende Tiblisi. 

Dag 3 Tbilisi - Mtskheta - Khada Gorje - Gudauri

We verlaten de hoofdstad en gaan op weg richting de bergen. Onderweg maken we een stop in één van de oudste dorpen van Georgië. Mtskheta is de voormalige hoofdstad van Oost Georgië en wordt verondersteld als de bakermat van het christelijke geloof. Dit plaatsje bezit enkele zeer rijkversierde kerken. De Jvarikerk is mooi gelegen op een klif, met een mooi uitzicht over de stad. De gebouwen van Mtskheta zijn in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO bijgeschreven.

Wandelreis Georgie Jinvali Djoser Na dit bezoek rijden we de Kaukasus in over een van de oudste wegen van Georgië waarbij we ook de helderblauwe wateren van de Jinvali dam passeren. Die middag maken we onze eerste wandeling in Khada Gorje. Het gebied staat bekend om de vele oude torens die er te vinden zijn en wordt ook wel het land van de 60 torens genoemd. De flora in de regio is uniek door de wilde vegetatie en enorme variëteit aan bloemen van welke de meeste endemisch zijn.

We beginnen met wandelen op een hoogte van ongeveer 1400 meter en gedurende ongeveer 4 uur stijgen we naar een hoogte van rond de 2000 meter. Een mooie opwarmer voor de week dus. Tijdens de wandeling kunnen we genieten van het pittoreske landschap met haar spectaculaire groene bergen, afgelegen dorpjes, rivieren en een waterval. We brengen de nacht door in het plaatsje Gudauri.

 • Afstand:  14 kilometer
 • Wandelduur: 3-4 uur
 • Hoogteverschil: 600 meter stijgen


Dag 4 Gudauri - Kazbegi, Mt Kazbek


De volgende dag gaan we verder naar het plaatsje Kazbegi waar we de komende nachten zullen verblijven. Vandaag staat ons een bijzondere wandeling te wachten. Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen we namelijk een glimp opvangen van de Mt. Kazbek. Met maar liefst 5047 m. hoogte is dit een van de hoogste toppen van de Kaukasus. De inwoners van het nabij gelegen Khevi noemen deze vulkaan ook wel ‘de bruid van Khevi’; gedurende het hele jaar is de top bedekt met een schitterende laag spierwitte sneeuw.

Georgie wandelreis mr Kazbek Djoser De wandeling die we vandaag maken start in het plaatsje Gergety (1600 m.). Van hieruit beginnen we met wandelen en klimmen we omhoog naar de Gergeti kerk die, gelegen op de flanken van de Mt. Kazbek, een zeer fotogenieke locatie geniet. We nemen even de tijd om het kerkje te bezoeken dat dateert uit de 14de eeuw. Vanuit hier kan in overleg met de reisbegeleider de trekking worden verlengd richting de Saberths pas (3400 m.) waar je richting de schitterende Mkinvartsveri gletsjer loopt. Het uiteindelijke aantal kilometers die vandaag worden gelopen hangen af van de route en het eindpunt van de wandeling die in overleg met de hele groep wordt besloten.

 • Afstand: 7-14 kilometer
 • Wandelduur: 3-4 uur
 • Hoogteverschil: 570 meter stijgen


Dag 5 Kazbegi, Chaukhebi


Vandaag begeven we ons door de schitterende Sno Vallei via een bergweggetje naar het afgelegen dorpje Juta. Op een hoogte van 2200 meter is dit het hoogst gelegen dorpje van de regio en vanuit hier heb je dan ook een fenomenaal uitzicht op de Mt. Chaukbegi. De dorpelingen hier leven nog altijd volgens hun eeuwenoude tradities en er volop land bebouwd in de opgeving.

Groep Wandelreis GeorgiëDe trekking van vandaag begint bij kamp Zeta vanuit het dorpje  op een hoogte van ongeveer 2000 meter. Al wandelend door de groene bergweides stijgen we geleidelijk tot aan de 2600 meter terwijl we continu worden getrakteerd op schitterende uitzichten op het bergmassief. Onderweg zoeken we een mooi plekje voor de lunch. Op de route ligt ook een kleine rivier die we vandaag oversteken.

 • Afstand: 8-9 kilometer
 • Wandelduur: 5-6 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 500 meter stijgen


Dag 6 Kazbegi, Gveleti

wandelreis Georgie Kazbegi, Gveleti Djoser Onze laatste dag in de Kazbegi regio brengt ons naar Gveleti. Vanuit dit dorpje maken we een kortere wandeling waarbij we een aantal watervallen kunnen bewonderen. Gveleti betekent ‘plaats van slangen’ in het Georgisch, dus let goed voor het lokale wild. Het is een korte klim omhoog over een smal pad waarover we ook weer teruglopen.

 • Afstand:  5 kilometer
 • Wandelduur: 1,5-2 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 300 meter stijgen en dalen


Dag 7 Kazbegi - Gori - Bakuriani


Wandelreis Georgie Kaukasus Djoser De dramatische bergpieken van de Kaukasus verruilen we voor het vruchtbare land van de Kartli provincie. Onderweg naar Bakuriani komen we langs Gori, de geboorteplaats van de Russische leider Stalin. In dit verder niet zo bijzondere dorp kan het Stalin museum bezocht worden. Uplistsikhe is een ongewoon middeleeuws stadje gehouwen uit de rotsen door slaven in de 8ste eeuw. Het ligt dichtbij Gori en we maken hier een stop voor een wandeling van een paar uur in de omgeving.

We rijden door richting het berggebied van onze overnachtingsplek en maken eerst nog een stop bij het Borjomi Kharagauli Nationale Park om mineraal water te proeven. Bakuriani was de eerste Georgische plaats waar kon worden geskied. Veel Olympische skiërs uit de voormalige Sovjet-Unie kwamen hier trainen. Het is heerlijk rustig hier en we maken nog een wandeling in de mooie omgeving om de dag te besluiten.

Dag 8 Bakuriani - Borjomi Kharagauli nationaal park - Tbilisi

Georgië weg naar Kazbegi DjoserUiteraard staat ook in dit oudste nationale park van de Kaukasus een wandeling op het programma. Het park beslaat maar liefst ruim 85.000 hectare grond wat meer dan 1% is van de totale oppervlakte van Georgië. Het landschap wordt hier bepaald door weelderige bossen afgewisseld door vulkanische plateaus, en oude lavastromen en is niet voor niets een droombestemming voor menig wandelaar.

In het park zijn tal van trails uitgezet die variëren van meerdaagse trekkingen tot trails die je in een dag kunt bewandelen. Vandaag kunnen we in overeenstemming met elkaar een van de wandelingen uitzoeken van 2 tot 6 uur die het park aanbiedt. Aan het einde van de dag rijden we verder naar Tbilisi waar we overnachten.

 • Afstand:  3-13 kilometer
 • Wandelduur: 2-6 uur


Dag 9 Tbilisi, vrije dag met optionele excursie David Gareja

Georgie wandelreis Tbilisi Djoser In Tbilisi hebben we de tijd om rustig rond te lopen en door de gezellige straatjes van de oude stad te dwalen. De vele leuke terrassen en restaurantjes nodigen uit voor een pauze na het sightseeën. Georgië vormde ook onderdeel van de Sovjet Unie. Vandaar dat hier op een helling ook een immens beeld uit de Sovjetperiode van Moeder Georgië boven de stad uit torent.  In het straatbeeld vinden we ook deze architectuur terug en dit maakt de Georgische hoofdstad leuk en bijzonder. Een perfecte plek om heerlijk na te genieten van deze indrukwekkende reis. Voor de liefhebbers is het mogelijk op excursie te gaan naar het indrukwekkend gelegen klooster David Gareja en hier te wandelen in de prachtige omgeving.

Dag 10 Tbilisi - Amsterdam

In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 11 jun - 20 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde 09 jul - 18 jul
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde 23 jul - 01 aug
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde 27 aug - 05 sep
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde 03 sep - 12 sep
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 10 jun - 19 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • 5 diners
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandelingen en excursies volgens programma
 • Bezoek aan voormalige hoofdstad Mtskheta
 • Wandeling in Khada Gorje
 • Wandeling naar Gergeti kerk
 • Bezoek aan het stadje Uplistskhe
 • Bergwandeling in de indrukwekkende Kaukasus

Exclusief

Reisverzekering,overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.145,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 235,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Tbilisi bij te boeken. Hier verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 49,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Voor een eenpersoonskamer wordt vanaf € 85,- in rekening gebracht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Russische uitstraling, andere accommodaties zijn wat moderner. In de steden liggen de hotels allemaal op loopafstand van het centrum of andere voorzieningen.  

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tbilisi Astoria Hotel
Bakuriani Apollon Hotel
Gudauri Alpine Hut
Kazbegi    Ketino's Home

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 235,-.

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotels buiten de stad hebben een prachtig uitzicht

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotels buiten de stad hebben een prachtig uitzicht

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotels buiten de stad hebben een prachtig uitzicht

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotels buiten de stad hebben een prachtig uitzicht

Vliegreis

Air France

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  11:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Tbilisi

  Vertrek

  13:25

  Aankomst

  20:15

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Tbilisi - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  08:55

  Aankomst

  12:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam

  Vertrek

  16:40

  Aankomst

  17:55


In Georgië is het in de zomer 2 uur later. In de winter is het tijdverschil  3 uur.

Air France is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk met als thuishaven Parijs. Ze beschikt over een moderne vloot. Zo is onlangs de Airbus A350 in gebruik genomen, het paradepaardje van Air France. Daarnaast wordt er gevlogen met de moderne en comfortabele Boeing 787. Dit toestel is ontworpen voor een optimale prestatie, van kwalitatief en hoogwaardig materiaal en stoot minder CO2 uit. Aan boord hebben ze ook gedacht aan de details, zo zijn alle ramen dimbaar en is er ‘mood lighting’. Natuurlijk zijn de stoelen voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, muziek en games. Air France serveert voortreffelijke maaltijden met daarbij een brede keuze uit drankjes.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.145,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Het vervoer over land en tussen de verschillende wandelingen in vindt plaats met een eigen comfortabele bus. Op dag 5 wordt gebruik gemaakt van een aantal 4wd minivans afhankelijk van de grootte van de groep. Op dag 2 en 9 hebben we geen beschikking over vervoer, dit zijn vrije dagen.

 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • 5 diners
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandelingen en excursies volgens programma
 • Bezoek aan voormalige hoofdstad Mtskheta
 • Wandeling in Khada Gorje
 • Wandeling naar Gergeti kerk
 • Bezoek aan het stadje Uplistskhe
 • Bergwandeling in de indrukwekkende Kaukasus

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bezoekt graag een museum met een rondleiding, terwijl de ander liever een wandeling maakt naar de indrukwekkende Birtvisi kalksteen kliffen. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Georgië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan voormalige hoofdstad Mtskheta 
 • Wandeling naar Gergeti kerk 
 • Bezoek aan het stadje Uplistskhe
 • Wandelen in Khada Gorje

 

Tijdens de wandelreis in Georgië zijn de volgende excursies optioneel: 

 • Tocht naar de kliffen van Birtvisi
 • Bezoek aan museum in Gori 
 • Excursie met wandeling naar het klooster David Gareja


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Tbilisi. 

Geldzaken

In Georgië wordt er betaald met de lari. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Hoewel op veel plaatsen kan worden gepind is het aan te raden om als zakgeld ook enkele contante euro’s mee te nemen. Creditcards zijn inmiddels ook op enkele plaatsen te gebruiken en ook betalen met je pinpas wordt steeds meer mogelijk, zoals in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Bij de reis zijn alle ontbijten inbegrepen. In een aantal hotels is er een ontbijtbuffet. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. Er is in de grotere steden inmiddels een flink aantal restaurants gekomen. In de kleinere plaatsen is de keuze beperkt. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is. Lees meer over het eten in Georgië.

De grote hotels en restaurants serveren gewone Europese gerechten: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs of yoghurt, in ieder geval thee en koffie.

In Gudauri, Kazbegi en Bakuriani zijn de diners inclusief.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Tbilisi bij te boeken. Hier verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 49,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Voor een eenpersoonskamer wordt vanaf € 85,- in rekening gebracht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Georgië hoort bij de Kaukasus-landen. Het Kaukasusgebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden is de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. In het land heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.
 

Laagste punt wandeltocht: 1300 meter
Hoogste punt wandeltocht: 2600 meter
Maximaal stijgen: 600 meter
Maximaal dalen: 300 meter
Totaal aantal km wandelen: 38 km
Gemiddelde wandelduur: 3,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Georgië bestaat uit wandelingen in heuvelachtig en bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 600 meter en maakt afdalingen met een maximum van 300 meter. De wandelingen voeren meestal over stenige bergpaden en soms deels over onverharde wegen. Houdt er rekening mee dat sommige stukken na regenval erg glad kunnen worden. Op dag 5 bereiken we de hoogte van maximaal 2600 meter, je kunt merken dat de lucht wat ijler begint te worden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er op een aantal dagen voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Houdt er rekening mee dat door weersomstandigheden het voor kan komen dat het wandelpad naar de Devdoraki gletsjer gesloten wordt. In dit geval zal een alternatieve wandeling aangeboden worden naar het dorpje Zdo met een duur van ongeveer 2 uur en maximale stijging van 400 meter.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Bij deze wandelreis gaat er gedurende de reis tevens een lokale Engelssprekende gids mee die de reisbegeleider assisteert met allerlei logistieke en praktische zaken. Naast de Engelssprekende lokale gids gaat er op dag 3,4, 5 en 6 nog een gespecialiseerde lokale bergwandelgids mee die de wandelroutes goed kent.

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

De wandelreis Georgië bestaat uit wandelingen in heuvelachtig en bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 600 meter en maakt afdalingen met een maximum van 300 meter. De wandelingen voeren meestal over stenige bergpaden en soms deels over onverharde wegen. Houdt er rekening mee dat sommige stukken na regenval erg glad kunnen worden. De gemiddelde wandelduur is 3,5 uur per dag. Op dag 4 bereiken we de hoogte van maximaal 2600 meter, je kunt merken dat de lucht wat ijler begint te worden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er op een aantal dagen voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dag(rug)zak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt tijdens de wandeltocht iedere dag vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Hoe is het vervoer in Georgië?

Het vervoer over land en tussen de verschillende wandelingen in vindt plaats met een eigen comfortabele bus. Op dag 4 wordt gebruik gemaakt van een aantal 4wd minivans afhankelijk van de grootte van de groep. Op dag 9 hebben we geen beschikking over vervoer; dit is een vrije dag.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekend dat er is voldoende tijd vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op dag 2 t/m 8 staan er wandelingen gepland. Dag 9 staat er geen wandeling op het programma, maar kun je zelf de omgeving ontdekken of een optionele excursie doen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis in Georgie?

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Russische uitstraling, andere accommodaties zijn wat moderner. In de plaatsen en Tbilisi liggen de hotels allemaal op loopafstand van het centrum of andere voorzieningen.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

Bij de reis zijn alle ontbijten inbegrepen. In een aantal hotels is er een ontbijtbuffet. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. In Gudauri, Kazbegi en Bakuriani zijn de diners inclusief.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Tbilisi opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Ook gaat er bij deze reis een lokale Engelssprekende gids mee en op dag 2,3,4 en 5 een lokale berg wandelgids.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Hoe kan ik betalen in Georgië?

De gemakkelijkste manier om de Georgische munteenheid Lari te krijgen is via de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn automaten, waar je met een pinpas of creditcard geld kan opnemen. Neem voor de zekerheid ook contante euro’s mee, want de automaten zijn niet altijd in werking. Daarnaast worden creditcards op enkele plaatsen geaccepteerd.

Wat is de beste reistijd voor Georgië?

In het land heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af. Deze wandelreis wordt alleen in de maanden juni t/m september uitgevoerd.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.395,-

10 dagen v.a. € 1.395,-

Tel: 071 5126400

5°

Daarom Djoser

 • Bergwandelingen in de indrukwekkende Kaukasus
 • Afwisseling van natuur en cultuur
 • Mogelijkheid bezoek met wandeling David Gareja klooster
 • Eigen vervoer tussen wandelingen
 • Overnachtingen in centraal gelegen en comfortabele hotels
 • Ontbijt inclusief
 • 5 diners inclusief
 • Nederlandstalige reisbegeleiding én lokale gids

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Wandelen in een prachtige van cultuur doordrenkte omgeving,...
Wandelen in een prachtige van cultuur doordrenkte omgeving, wat wil een mens nog meer? Een erg afwisselend dagprogramma. De ene keer stevig omhoog en weer omlaag, over beekjes springen en een enkel wankel bruggetje passeren. De andere keer door een prachtige vallei met uitbundige flora. Gewoon doen!

Naam: Han W.
Cijfer: 9
Een prachtige, redelijk pittige wandelreis, met vele soorten...
Een prachtige, redelijk pittige wandelreis, met vele soorten prachtige natuur in de vorm van bergen, kloven en valleien. Mooie hikes, verschillende weertypes, kleurige bloemen en vlinders, leuke plaatsjes en overnachtingen waarbij je je soms in de tijd terug waant.

Naam: Karin van B.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Han W.

  Wandelen in een prachtige van cultuur doordrenkte omgeving, wat wil een mens nog meer? Een erg afwisselend dagprogramma. De ene keer stevig omhoog en weer omlaag, over beekjes springen en een enkel wankel bruggetje passeren. De andere keer door een prachtige vallei met uitbundige flora. Gewoon doen!

 • 9,0

  Karin van B.

  Een prachtige, redelijk pittige wandelreis, met vele soorten prachtige natuur in de vorm van bergen, kloven en valleien. Mooie hikes, verschillende weertypes, kleurige bloemen en vlinders, leuke plaatsjes en overnachtingen waarbij je je soms in de tijd terug waant.

 • 9,0

  Els B.

  Prachtige reis. Heel afwisselend cultuur en natuur. Het wandelen was pittig. Organisatie was heel goed, heb me veilig gevoeld in een voor mij onbekend land. De Georgische begeleidster was prima behulpzaam, vriendelijk en de hotels ook erg goed

 • 8,0

  Margaret van Furstenberg

  Een heel goed verzorgde wandelvakantie naar Georgië, met een enthousiaste reisleidster, die ons door een zeer gevarieerd gebied geleid heeft en wij als groep zijn daar zeer tevreden over. Deze reis is zeer aan te bevelen voor mensen die Georgië beter willen leren kennen. Ga er voor.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen