Bekijk de Wandel- en fietsreis Nepal, 17 dagen van Djoser

Wandel- en fietsreis Nepal 17 dagen

Wandelen en fietsen op het dak van de wereld

Vanaf € 2.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze unieke reis heb je de gelegenheid om Nepal zowel te voet als op de pedalen te ontdekken. Je maakt fietstochten in de mystieke Kathmandu vallei, bij het natuurpark Chitwan en rond het Phewameer in Pokhara. Vanuit Pokhara maak je een wandeltocht met de schitterende Himalaya als decor.  De bewoners van Nepal verwelkomen je met een stralende glimlach.

Daarom Djoser

 • Unieke reis! Combinatie van fietsen en wandelen
 • Overnachtingen in hotels en tijdens trektocht in berghutten 
 • Trekking inclusief maaltijden
 • Inclusief fietsen
 • Ervaren begeleiders en dragers tijdens wandeltocht
 • Fietsen langs tempels en stoepa's
 • Trektocht Annapurnamassief
 • Bezoek Poon Hill mogelijk
 • Wandelen en fietsen in Chitwan

Route en kaart

Routekaart Wandel- en fietsreis Nepal, 17 dagen
 1. Amsterdam - Kathmandu
 2. aankomst Kathmandu
 3. Kathmandu, fietstocht
 4. Kathmandu - fietsen Nagarkot
 5. Nagarkot - fietsen Dhulikhel
 6. Dhulikhel - fietsen Bhaktapur
 7. Bhaktapur - Pokhara
 8. Pokhara, fietstocht
 9. Pokhara - trekking Phedi - Tolka
 10. trekking Tolka - Ghandruk - Tadapani
 11. trekking Tadapani - Ghorepani
 12. trekking Ghorepani - Nayapool - Pokhara
 13. Pokhara - Chitwan nationaal park
 14. Chitwan NP, fietstocht
 15. Chitwan NP, fietstocht
 16. Chitwan NP - Kathmandu
 17. Kathmandu - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandel- en fietsreizen maak je dagwandelingen en fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen of fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling, fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 13 en maximaal 18 personen.

Onze wandel- en fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes en fietsjes, waarbij één fietsje/schoentje eenvoudig is en vijf pittig en voor de ervaren fietser/wandelaar. Vijf fietsjes is geschikt voor deelnemers met een zeer goede conditie en ervaring met mountainbiken (schakelen). Fietstochten door de bergen over soms uitdagend en ruig terrein. Deze reis krijgt vijf fietsjes en vier schoentjes. Meer informatie over de wandelduur en fietskilometers per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


De fascinerende hoofdstad Kathmandu

Kathmandu

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu
Dag 2 aankomst Kathmandu
Dag 3 Kathmandu

 Kathmandu Nepal Wandel Fiets DjoserAan het begin van de middag van de tweede dag komen we aan in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Dit is het begin- en eindpunt van deze reis en je kunt je goed voorbereiden op de fietstochten en trekking. Ons hotel ligt midden in de levendige en gezellig wijk Thamel waar je volop leuke restaurants en winkeltjes vindt.

Kathmandu is een fascinerende stad vol stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen. Het is als het ware één groot openluchtmuseum waar op elke straathoek wel iets te zien is. Rond het Durbarplein, het centrum van de stad, liggen bijzondere gebouwen als het koninklijk paleis Hanuman Dhoka en het huis van Kumari, de levende kindergodin. Als je geduld weet op te brengen kun je hier misschien een glimp van haar opvangen. De fraaie en oude Kasthamandaptempel, de naamgever van de stad, werd volgens de overlevering uit het hout van één boom gebouwd.

Wandelen DjoserVlakbij de stad liggen de boeddhistische stoepa’s Swayambunath en Bodnath. De Swayambunath of ‘apentempel’ biedt, behalve een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Rond Bodnath hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen gevestigd. In de vroege avonduren komen hier veel Tibetanen samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa. Bij het hindoetempelcomplex Pashupatinath, aan de heilige Bagmantirivier, vinden regelmatig ceremoniële crematies plaats. De eerste fietstocht van de reis gaat langs genoemde bezienswaardigheden

 • Afstand: ± 20 km
 • Fietsduur: ± 7 uur (inclusief stops en bezichtigingen)
 • Hoogteverschil: 100 meter dalen en stijgen


Schitterende uitzichten en Nepalese cultuur

Kathmandu vallei

Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot
Dag 5 Nagarkot - fietsen Dhulikhel
Dag 6 Dhulikhel - fietsen Bhaktapur

We verlaten Kathmandu op de fiets met de eerste dag het bergdorp Nagarkot als einddoel. De fietstocht gaat door het Newari dorp Sankhu, waar veel eeuwenoude tradities nog voortleven. Na een kort bezoek fietsen we verder de hoogte in over plattelandswegen en door kleine dorpjes. De inspannende fietstocht wordt beloond met een schitterend uitzicht op de toppen van de Himalaya. Het hotel in Nagarkot heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld. Bij helder weer is het de moeite waard om de zon boven de bergketen te zien opkomen.

Fietsen Dhulikhel DjoserNa een stevig ontbijt stap je daarna weer op de fiets voor de afdaling naar Nala en Dhulikhel. De langste fietstocht in de Kathmandu vallei gaat van Dhulikhel naar Bhaktapur, een traject van ongeveer 45 kilometer. We maken een stop bij het boeddhistische klooster van Namobuddha en herkennen de gekleurde vlaggetjes van de stoepa al van ver. Via Panauti eindigt de fietstocht in Bhaktapur, de tweede koningsstad van Nepal. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende mooie pleintjes, ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Op een van de leuke terrasjes kun je hier het Nepalese dagelijks leven gadeslaan. Vooral het Durbarplein en het pottenbakkersplein zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 4

 • Afstand: ± 28 km
 • Fietsduur: ± 8 uur
 • Hoogteverschil: 790 meter stijgen

Dag 5

 • Afstand: ± 21 km
 • Fietsduur: ± 6 uur
 • Hoogteverschil: 100 meter stijgen en 455 dalen

Dag 6

 • Afstand: ± 45 km
 • Fietsduur: ± 8 uur
 • Hoogteverschil: 546 meter dalen


Fietsen rond het heldere Phewameer

Pokhara

Dag 7 Bhaktapur - Pokhara
Dag 8 Pokhara, fietstocht

Groepsfoto onderweg Dhulikhel Wandelreis Fietsreis DjoserVanuit Bhaktapur reizen we met onze bus westwaarts naar Pokhara. Pokhara is een rustige plaats aan het Phewameer met prima mogelijkheden voor uitstapjes in de schitterende omgeving. Er staat een fietstocht op het programma door de kleine dorpjes rond het heldere Phewameer. Wie het liever rustig aan doet, kan een boottochtje op het meer maken of heerlijk genieten van de rust in een van de tuintjes van restaurants aan het meer. Optioneel kun je een fietstocht maken naar een dorpje in de omgeving waar zich Tibetaanse vluchtelingen hebben gevestigd. Misschien ben je wel getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in een van de kloosters.

Fietstocht langs meer

 • Afstand: ± 24 km
 • Fietsduur ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 50 meter stijgen en dalen

Fietstocht naar klooster

 • Afstand: ± 25 km
 • Fietsduur ± 3 uur
 • Hoogteverschil: 100 meter stijgen en dalen


Genieten van schitterende Panorama's

Pokhara, trekking Annapurnamassief

Dag 9 Pokhara - trekking Phedi - Tolka
Dag 10 trekking Tolka - Ghandruk - Tadapani
Dag 11 trekking Tadapani - Ghorepani
Dag 12 trekking Ghorepani - Nayapool - Pokhara

Ontbijt Trekking Nepal Annapurnamassief DjoserWe laten de fietsten voorlopig staan en verlaten Pokhara voor een vierdaagse trektocht in het gebied bij het machtige Annapurnamassief. Je loopt 7 à 8 uur per dag en bereikt het hoogste punt van de reis op 2860 meter bij Ghorepani. De bagage wordt voor je gedragen zodat je zonder extra ballast volop kunt genieten van de schitterende panorama’s en rust om je heen. We overnachten in eenvoudige trekkershutten waar we ’s avonds genieten van de lekkere maaltijden en de rust om ons heen. De trekking gaat door een prachtig stuk natuur met op de achtergrond de mooiste pieken van de Himalaya. We wandelen van Phedi naar Tolka op 1810 meter en door naar Ghandruk op 1940 meter en Tadapani op 2650 meter. Vervolgens via Ghorepani op 2860 meter naar ons eindpunt Nayapool op 1070 meter.

Wandelen NepalVanuit Ghorepani kun je in de ochtend Poon Hill (3.210 meter) beklimmen dat bekend staat om de prachtige zonsopgangen en spectaculaire uitzicht op het Annapurnamassief. Na vier dagen trekken in de bergen, dalen we af naar Nayapool waar de bus wacht om ons naar het hotel in Pokhara te bregen. Hier geniet je van de omgeving rond het Phewameer en kun je bijkomen van de inspanningen. Ook geniet je in Pokhara na de trekking extra van de grote keuze aan restaurants en winkels.

Dag 9

 • Afstand: ± 15km
 • Wandelduur: ± 8 uur
 • Hoogteverschil: 1090 meter stijgen en 600 meter dalen

Dag 10

 • Afstand: ± 17km
 • Wandelduur: ± 9 uur
 • Hoogteverschil: 1360 meter stijgen en 520 meter dalen

Dag 11

 • Afstand: ± 13km
 • Wandelduur: ± 8 uur
 • Hoogteverschil: 1010 meter stijgen en 590 meter dalen

Dag 12

 • Afstand: ± 20km
 • Wandelduur: ± 10 uur
 • Hoogteverschil: 430 meter stijgen en 2300 meter dalen


Vele neushoorns in het Nepalese laagland

Chitwan

Dag 13 Pokhara - Chitwan nationaal park
Dag 14 Chitwan NP, fietstocht
Dag 15 Chitwan NP, fietstocht

Neushoorns Chitwan National Park Nepal Djoser We laten de hoger gelegen gebieden achter ons en vertrekken met de bus naar de Terai, het Nepalese laagland. We overnachten in het dorp Sauraha langs de rivier aan de rand van het Chitwan nationaal park. Het is een schitterend gebied beroemd om de vele neushoorns die er rondlopen en het thuis van andere diersoorten als krokodillen, herten, apen en tijgers. Je kunt meegaan op de over het platteland die bij de reissom is inbegrepen. Bij aankomst worden de verschillende excursiemogelijkheden uitgebreid besproken en kun je kiezen aan welke facultatieve activiteiten je deel wilt nemen.

De fietstocht die we maken gaat naar het 20.000-meren- gebied, een moerasland ten noorden van Chitwan met vele vogelsoorten. Het is een erg leuke fietstocht over het platteland en door kleine dorpjes waar je soms om de loslopende kippen of varkens heen moet fietsen.

Wandelen

 • Afstand: ± 8 km
 • Fietsduur ± 3 uur

Fietsen

 • Afstand: ± 25 km
 • Fietsduur ± 3 uur


Terug naar Kathmandu

Kathmandu 

Dag 16 Chitwan NP - Kathmandu
Dag 17 Kathmandu - Amsterdam

Pashupatinath tempel Kathmandu NepalVia een schitterende route over een weg langs een wildstromende rivier met aan beide zijden hoge bergtoppen rijden we terug naar Kathmandu. Er zijn nog mogelijkheden genoeg voor de laatste dag. Je kunt de winkeltjes van Thamel afstruinen of met een drankje op een van de gezellige terrassen nagenieten van deze spectaculaire reis en het verblijf in het vriendelijke Nepal. Vanuit Kathmandu vlieg je terug naar Amsterdam.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
26 okt - 12 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
13 nov - 30 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 mrt - 05 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
04 apr - 21 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Fietshuur
 • Overnachtingen in hotels, lodges en guesthouses
 • Vierdaagse wandeltrekking door de bergen
 • Maaltijden tijdens trekking t.w.v. € 95,-
 • Fietstocht de Kathmandu-vallei
 • Bezoek aan Newari dorp Sankhu
 • Wandelsafari in het Chitwan nationaal park
 • Gids en dragers tijdens trekking
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, visum, (stads-)entreegelden, parktoeslag voorafgaand aan de trekking, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Met uitzondering van de dagen tijdens de trekking is het mogelijk om voor deze reis een eenpersoonskamer te boeken. Kosten hiervoor bedragen vanaf € 295,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 23,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 41,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 13 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is meestal 8, het maximum 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Wandel- en fietsreis Nepal, 17 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een geweldige vakantie in korte tijd zowel wat cultuur als natuur betreft. De bergen zijn fantastisch met geweldige zonsopkomst en ondergang. De bevolking is kleurrijk en vriendelijk ondanks de armoede. Het smaakvolle eten is pittig, gekruid en lekker. Nooit gedacht zoveel neushoorns tegen te komen.

  9,0

 • Mooie gevarieerde reis waarbij de inspanning tijdens de activiteiten niet onderschat moet worden. Het mooie weer had ook een nadeel, de Mount Everest niet gezien. Wel de besneeuwde toppen van het Annapurnamassief. Reisbegeleider Kirsten bleef positief, ondanks de problemen die op haar pad kwamen.

  9,0

 • Mooie en zware reis door Nepal (waar je zeker goed getraind voor moet zijn om te kunnen genieten). Wel Jammer dat het de gehele reis heiig was, waardoor we de vergezichten op de Himalaya hebben gemist. Kirsten is een fantastische reisbegeleider, die ondanks de problemen altijd met een oplossing kwam.

  9,0

 • Een fantastische reis om nooit te vergeten! Heel afwisselend. Door het fietsen en wandelen kom je dicht bij de Nepali. Zowel de fietsgids als de wandelgids zijn echte vakmensen waardoor ik mij heel comfortabel heb gevoeld, ook op pittige stukken. De reis is wel echt 3 fietsjes en 3 schoentjes.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Kathmandu en Pokhara overnachten we in kleine middenklasse hotels met standaardfaciliteiten en bij het Chitwan nationaal park in lodges met airconditioning. De kamers zijn schoon en voorzien van eigen douche en toilet.

Tijdens de trekking in de bergen zijn de accommodaties een stuk eenvoudiger. De kamers zijn hier meestal niet voorzien van douche en toilet. De bedden zijn voorzien van een matras, een kussen en een laken. De gezamenlijke toiletten en wasfaciliteiten zijn eenvoudig met weinig of geen warm water. Verschillende keren is het mogelijk om, soms tegen betaling, een warme douche te nemen. In andere gevallen vormt een emmer warm water de douche! Houd er rekening mee dat zo hoog in de bergen de faciliteiten eenvoudig zijn. Een prachtig uitzicht is echter gegarandeerd aanwezig!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Nagarkot Farmhouse Resort
Chitwan NP Rhino Lodge and Hotel
Bhaktapur Garuda Guest House
Pokhara Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Met uitzondering van de dagen tijdens de trekking is het mogelijk om voor deze reis een eenpersoonskamer te boeken. Kosten hiervoor bedragen vanaf € 295,-.

 • Nepal Kathmandu Kamer Hotel Djoser accommodatie
 • Nagarkot Hotel Farmhouse accommodatie overnachting Djoser
 • Nagarkot Hotel Farmhouse kamer Djoser accommodatie overnachting
 • Djoser Nepal Hotel Nagarkot Farmhouse accommodatie overnachting

  We worden wakker met een prachtig uitzicht

 • Djoser Nepal Hotel Bhaktapur terras Golden Guest House
 • Nepal Bhaktapur Hotel Kamer Djoser accommodatie overnachting

  De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

 • Nepal Hotel Bhaktapur Restaurant Djoser accommodatie overnachting
 • Nepal trekking accommodatie
 • Nepal trekking kamer
 • Nepal trekking restaurant

  Tijdens de trekking eten we gezamenlijk

 • Pokhara Crown Himalayas Hotel accommodatie overnachting Djoser

  We overnachten in centraal gelegen accommodaties

 • Pokhara Hotel Crown Himalayas kamer Djoser accommodatie
 • Chitwan rhino lodge kamer hotel overnachting Djoser
 • Chitwan rhino lodge hotel tuin accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:50 - 20:15

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Kathmandu

  Vertrek

  01:10 - 10:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:35 - 12:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:10 - 16:45


Tijdsverschil: Gedurende onze wintertijd is het 4 uur en 45 minuten later in Nepal. ’s zomers is het verschil een uur minder.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een lokaal gehuurde fiets (type mountainbike) op de dagen dat er een fietstocht op het programma staat. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen de grote drukke wegen te vermijden. De fietstochten in de Kathmandu vallei gaan over heuvelachtig terrein en er komen een aantal pittige klimmen voor. Wanneer je het niet ziet zitten om een gedeelte van de tocht te fietsen, kun je de fiets met de meereizende jeep laten vervoeren en neem je zelf de (lokale) bus of je kunt een gedeelte te voet afleggen. Er bestaat veel flexibiliteit in dit gedeelte van het programma.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, lokaal gehuurde bus. Zo kunnen we stoppen waar en wanneer we willen, bijvoorbeeld om een dorpje, een lokale markt of andere bezienswaardigheid te bezoeken. De staat van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd er dus rekening mee dat de ritten langer kunnen duren dan verwacht en dat de vermelde reistijden slechts een grove schatting zijn. In Kathmandu kun je vaak gebruik maken van taxi’s of fietsriksja’s. Tijdens de eerste dagen, de fietstochten in de Kathmanduvallei, gaat er geen eigen bus mee. Een jeep vervoert deze dagen onze bagage en indien noodzakelijke de fiets voor mensen die het fietsen te zwaar blijken te vinden. 
 

 • Turkish Airlines vliegtuig Djoser
 • Bus voorkant WFNE Nepal
 • Bus zijkant WFNE Nepal
 • Fiets Nepal

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Fietshuur
 • Overnachtingen in hotels, lodges en guesthouses
 • Vierdaagse wandeltrekking door de bergen
 • Maaltijden tijdens trekking t.w.v. € 95,-
 • Fietstocht de Kathmandu-vallei
 • Bezoek aan Newari dorp Sankhu
 • Wandelsafari in het Chitwan nationaal park
 • Gids en dragers tijdens trekking
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandel- en fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bezoekt liever een mooie tempel, terwijl de ander liever een markt bezoekt of een extra wandeling maakt om te genieten van de Nepalese natuur. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Tijdens de wandel- en fietsreis in Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Fietstocht langs de heilig Bagmantirivier, met bezoek aan het hindoetempelcomplex Pashupatinath
 • Een kort bezoek aan het Newari dorp Sankhu
 • Vierdaagse trektocht in het gebied bij het machtige Annapurnamassief
 • Fietstocht platteland Chitwan


Er zijn diverse andere optionele mogelijkheden, zoals:

 • Wandeling naar het beroemde Poon Hill met uitzicht over het Annapurna-gebergte
 • Wandelingen langs verschillende tempels in Kathmandu 
 • Fietstocht langs verschillende dorpjes rond Pokhara


Tijdens de reis zijn er in Chitwan nationaal park verschillende mogelijkheden. De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • Geprint e-ticket (zonder e-ticket kun je geweigerd worden op de luchthaven). Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer één week voor vertrek.
 • Een paspoort, dat na vertrek uit Nepal nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum; kosten bedragen € 75,- (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, maar je kunt het ook laten regelen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Nepal wordt er betaald met de Nepalese rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.  

Pinnen: er zijn geldautomaten in Kathmandu, Pokhara, Bhaktapur, en Sauraha (Chitwan)
Contanten: euro’s of US dollars
Creditcard: alleen te gebruiken in Kathmandu en Pokhara

Voor de trekking in het Annapurnagebied moet je ter plaatse een bedrag van 4150 rupees voor het Annapurna Trekking Permit betalen aan de lokale autoriteiten voor onderhoud aan de parken (Hierbij heb je tevens 2 pasfoto's nodig). Houd er tevens rekening mee dat je voor de steden Bhaktapur (€ 15,-) en Nagarkot (€ 3,-) een entreeprijs moet betalen. Dit bedrag kun je ter plaatse in de lokale valuta betalen. De toegang tot het Chitwan Nationaal Park is ook exclusief.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, toeristenbelasting Bhaktapur, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 180, - per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Tijdens de trekking zijn alle maaltijden t.w.v. € 95,- inbegrepen. Deze maaltijden bestaan voornamelijk uit eenvoudige gerechten, zoals ‘dahl baht’ of pasta. De dragers, die deze maaltijden vaak verzorgen, organiseren onderweg ook regelmatig een theepauze. In Kathmandu, Pokhara en Chitwan zijn geen maaltijden inbegrepen en bepaal je zelf waar en met wie je gaat eten.

In Nepal is het altijd mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dahl baht’ te bestellen: linzen met rijst, gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels.

In Kathmandu en Pokhara is verder de keus aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Behalve de Tibetaanse momo, pizza, steak, moussaka of lasagne kom je zelfs het ‘patatje oorlog’ tegen op het menu. Je kunt in Kathmandu heerlijk Indiaas eten en er zijn veel restaurants met een tuin of een gezellig dakterras. Ook kom je in de wijk Thamel veel bakkertjes tegen met zoete- en hartige broodjes. In de vele barretjes van Thamel is het tevens erg gezellig om aan het einde van je reis een borrel te drinken en het einde van je avontuurlijke reis te vieren.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Tyfus
 • Hepatitis A

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 23,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 41,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de Nepalreizen uit van januari tot en met april en september tot en met december. Door hoogteverschillen kunnen de temperaturen erg verschillen. Overdag varieert de temperatuur van 20°C op lagere hoogte tot 10°C zodra je hoger komt. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het aanzienlijk kouder. Het weer in de bergen is nooit voorspelbaar, houdt altijd rekening met de grote weersverschillen. In de winter (december tot en met februari) kan het overdag aangenaam warm worden als de zon doorbreekt. Vanaf maart stijgen de temperaturen weer. Hoewel in september de moessonperiode voorbij is, kan het onderweg overal nog wel eens regenen. Vanaf maart stijgen de temperaturen weer. In het nationale park Chitwan is het gedurende de volledige reisperiode aangenaam warm tot tropisch.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Je dient rekening te houden met het feit dat je tijdens de trektocht in het Annapurnagebied in een bergachtige omgeving wandelt en de paden steeds op en af gaan. Natuurlijk kun je altijd je eigen tempo bepalen. Tijdens de trekking word je bijgestaan door een lokale gids, in dienst van ons agentschap en een aantal dragers voor je grote bagage. Je draagt zelf alleen je dagrugzak. Je kunt merendeel van je bagage achterlaten in het hotel in Pokhara. Het hoogste punt waar je komt tijdens deze trektocht ligt op 2860 meter. We lopen 7 à 8 uur per dag.

De fietstochten in de Kathmandu vallei gaan over heuvel- en bergachtig terrein en er komen een aantal pittige klimmen voor. Wanneer je het niet ziet zitten om een gedeelte van de tocht te fietsen, kun je de fiets met de meereizende jeep laten vervoeren en neem je zelf de lokale bus of je kunt een gedeelte te voet afleggen. Er bestaat veel flexibiliteit in dit gedeelte van het programma. De fietstochten in de omgeving van Pokhara gaan deels over redelijk vlak terrein en een heuvelachtig gebied. De fietstocht vanuit Chitwan, gaat over vlak terrein over grotendeels plattelandswegen.

Meer informatie over de fiets- en wandelduur per dag vind je in de dag-tot-dagbeschrijving. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandel- en fietsreis te beginnen. Ervaring met mountainbiken is een vereiste tijdens deze reis. Heb je dit niet, dan raden we aan 
een training te doen om de juiste techniek onder de knie te krijgenZo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Nepalese gids tijdens de fietstochten die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. Tijdens de trekking gaan een lokale gids en dragers mee voor de bagage. De gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de fietstochten?

We fietsen gemiddeld 27 kilometer per dag. De tochten zijn 20 tot 45 kilometer per dag. Deze zijn indien gewenst nog uit te breiden. De fietstochten in de Kathmandu vallei zijn pittig, aangezien we hier te maken hebben met hoogteverschillen. Wanneer je het niet ziet zitten om een gedeelte van de tocht te fietsen, kun je de fiets met de meereizende jeep laten vervoeren en zelf de bus nemen of je kunt een gedeelte te voet afleggen. Er bestaat veel flexibiliteit in dit gedeelte van het programma. De fietstochten in de omgeving van Pokhara gaan deels over redelijk vlak terrein en heuvelachtig gebied. De fietstocht vanuit Chitwan gaat over vlak terrein over grotendeels plattelandswegen.

Hoe zwaar is de 4-daagse trekking?

We lopen ongeveer 7 à 8 uur per dag. De wandeltocht is redelijk pittig, dus er wordt van je verwacht dat je een goede conditie hebt. De trektocht gaat door het Annapurnagebied, een bergachtige omgeving, houd er dus rekening mee dat je met veel hoogteverschillen te maken hebt. De trekking begint op 1130 meter hoog. Het hoogste punt waar je tijdens deze trektocht komt ligt op 2860 meter. Denk er aan dat de wandelingen moeilijker zijn door het verminderde zuurstofgehalte op grote hoogte. Natuurlijk kun je altijd je eigen tempo bepalen.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandel- en fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de meereizende jeep vervoert. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Tijdens de wandeltocht wordt de benodigde bagage gedragen door de meewandelende bagagedragers. De rest van de bagage laten we achter in het hotel in Pokhara.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 15 kg aan bagage mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets/wandelend af?

Niet alle afstanden worden te voet of met de fiets afgelegd. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de volgwagen mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie B of B/C’.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van lokaal gehuurde mountainbikes met versnellingen en een enkele keer een stadsfiets zonder versnellingen. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het is verplicht om een fietshelm te dragen tijdens de fietstochten in Nepal. Deze is bij de reissom inbegrepen en hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten of wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

Tijdens de reis overnachten we in kleine middenklasse hotels met standaardfaciliteiten. Bij het Chitwanpark overnachten we in lodges met airconditioning. De kamers zijn schoon en voorzien van eigen douche en toilet. Houd er rekening mee dat hoog in de bergen alles te voet aangevoerd moet worden waardoor de accommodaties/berghutten tijdens de trekking een stuk eenvoudiger zijn. Er zijn kussens en lakens aanwezig, maar je dient wel een eigen slaapzak mee te nemen. De sanitaire voorzieningen zijn gedeeld met beperkt of geen warm water. Verschillende keren is het mogelijk om, soms tegen betaling, een warme douche te nemen. In andere gevallen vormt een emmer warm water de douche! Een prachtig uitzicht echter is gegarandeerd aanwezig.

Kan ik ter plaatse ook een slaapzak huren voor de trekking?

Ja, zowel in Kathmandu als Pokhara zijn veel winkels om een trekkinguitrusting aan te schaffen. Ook hebben ze daar slaapzakken die je kan huren. De kosten zijn ongeveer € 0,80 per dag.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In Nepal is er nog maar beperkt wifi beschikbaar. In de grotere steden kun je vaak in hotels en cafés of restaurants gebruik maken van wifi. Houd er rekening mee dat je tijdens de trekking niet bereikbaar bent.

Is het mogelijk een éénpersoons kamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Tijdens de trekking zijn er geen éénpersoonskamers beschikbaar en deel je de kamer altijd met meerdere personen. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

Tijdens de trekking zijn de maaltijden ter waarde van €95,- per persoon inbegrepen. Het lokale gerecht dahl bat is overal beschikbaar. Dit gerecht bestaat uit rijst, groenten en een linzensoep. Ook simpele pasta’s worden geserveerd. Het ontbijt bestaat over het algemeen uit toast met jam, terwijl ook vaak eieren op de menukaart staan. Voor de lunch stoppen we bij een eenvoudig restaurantje of de dragers zorgen voor de maaltijd.

Hoe is de begeleiding tijdens de reis?

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst in Kathmandu opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten en trekking een lokale gids mee en dragers dragen de bagage tijdens de trektocht. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandel- en fietstochten, de route en andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de reisbegeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. De reisbegeleider is echter geen gids. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en fietsers en doen er alles aan om van je reis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het gemiddelde aantal deelnemers is 13 personen.

Hoe kom in aan een visum voor Nepal?

Voor Nepal is een visum nodig, deze dient u voor vertrek aan te vragen. De kosten hiervoor bedragen €55,-. Het is ook mogelijk het visum te laten verzorgen door het Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Kan ik tijdens de trekking mijn batterijen/accu opladen?

Het is een enkele keer mogelijk om je batterijen op te laden. Houd er echter rekening mee dat de stroom nog wel eens uitvalt. Zorg daarom voor extra batterijen of externe opladers.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

In Nepal wordt er betaald met de Nepalese rupee. In de grotere steden zijn er geldautomaten aanwezig. Daarnaast is het verstandig om contante Euro's of Dollars mee te nemen, deze kan je ter plaatse omwisselen. Creditcards kan je alleen in de grotere steden bij de grotere restaurants en winkels gebruiken.

Heb ik voor de reis naar Nepal inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor Nepal worden vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A aangeraden. Daarnaast kan er malaria voorkomen, dit kan verschillen per periode. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Wat is de beste reistijd? En waarom zijn er geen reizen in de zomermaanden?

De beste tijd om deze reis te maken is van oktober tot december en van februari tot mei. De periode van december tot februari is ook een geschikte periode, je moet dan echter rekening houden met kouder weer, zeker op grotere hoogte. In de zomermaanden is het moessontijd in de zuidelijke Himalaya. Dit betekent dat er meer regen valt dan in de rest van het jaar en de Himalaya toppen het grootste deel van de dag in de wolken gehuld zijn. Goed zicht op de hoge pieken is natuurlijk een belangrijk facet van deze reis. Daarnaast bemoeilijken deze weersomstandigheden in deze periode het wandelen.

Foto's en video