Bekijk de Fietsreis Mallorca, 8 dagen van Djoser

Fietsreis Mallorca 8 dagen

Vanaf € 1.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Mallorca is misschien wel het fietsparadijs van de Mediterraan bij uitstek. Een goed ontwikkeld netwerk van wegen met weinig verkeer, een heerlijk klimaat en een fantastische omgeving zijn de ideale mix. Vanuit het heerlijke hotel in Porto Pollenca maken we mooie fietstochten langs prachtige stranden en dorpjes. Het eiland is over het algemeen vlak, met een paar bergen, waarbij er soms een klimmetje moet worden gemaakt.

Tijdens deze reis maak je gebruik van een e-bike.

Daarom Djoser

 • Het onbekende Mallorca
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Goede kwaliteit e-bikes
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Mooie fietstochten met prachtige uitzichtpunten

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Mallorca, 8 dagen
 1. Amsterdam - Palma (stadswandeling) - Port de Pollenca
 2. Port de Pollenca, Alcudia, Victoria Peninsula
 3. Port de Pollenca, Orient, Caves of Campanet
 4. Port de Pollenca, Binissalem
 5. Port de Pollenca, vrije dag
 6. Port de Pollenca, Tramuntana bergen
 7. Port de Pollenca, Cala Sant Vincent
 8. Port de Pollenca - Palma - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van maximaal 18 personen voor deze fietsreis.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en vijf pittig en voor de ervaren fietser. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen en gaat veelal over vlak terrein met af en toe een helling. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Deze fietsreis wordt uitgevoerd met alleen maar e-bikes, er zijn geen gewone fietsen beschikbaar voor deze reis.


Prachtig mooi uitzicht over de baai van Pollenca

Dag 1 Amsterdam - La Palma (stadswandeling) - Port de Pollenca
Dag 2 Port de Pollenca, Alcudia, Victoria Peninsula

Een korte vlucht brengt ons naar Mallorca. Na aankomst op het vliegveld stoppen we eerst in La Palma voor een 1,5 uur durende stadswandeling samen met de reisbegeleider. Hier kunt u één van de mooiste kerken van Spanje bewonderen, Kathedraal La Seu. De kathedraal stamt uit de 13e eeuw en de bouw heeft in totaal wel 300 jaar geduurd. Daarna vervolgen we onze weg naar de uitvalsbasis van deze reis, ons hotel in Port de Pollenca.

De eerste fietstocht brengt ons langs de kust naar Alcudia en vanaf daar naar Victoria Peninsula. Dit schiereiland ligt tussen twee baaien, de baai van Polenca en de baai van Alcudia. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de baai van Pollenca en over Kaap Formentor. Later hebben we nog tijd om het historische centrum van Alcudia te bezoeken.

 • Fietsafstand: 34 km
 • Stijgen/ dalen: +/- 350m


Idyllische vallei aan de voet van de Sierra Tramuntana

Dag 3 Port de Pollenca, Orient, grotten van Campanet

De bus brengt ons in ongveer 50 minuten naar één van de meest idyllische valleien aan de voet van de Sierra Tramuntana. Een uitgestrekte bergketen van bijna 90 kilometer lang langs de noordwest kust van Mallorca en sinds 2011 op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Dit gebied heeft een grote landschappelijke en culturele betekenis. Het startpunt van onze fietstocht is het dorp Orient, één van de meest afgelegen dorpen van het eiland. Het dorp heeft ongeveer 30 inwoners en hier krijgen we een goed beeld van hoe de dorpen van Mallorca er 600 jaar geleden uitzagen. We fietsen langs de Sierra via Alaro door verschillende kleine dorpjes. Alsof de tijd heeft stil gestaan. De tocht gaat over stille kleine weggetjes omringt door de imposante bergen. In een paar uur fietsen we terug naar ons hotel. Onderweg is er een mogelijkheid om de stalagmieten grotten van Campanet te bezoeken. De grotten zijn ongeveer 3.200m2 groot en liggen op een diepte van 50 meter onder de grond. Over een goed begaanbaar pad kan dit betoverende onderaards landschap bewonderd worden.

 • Fietsafstand: 47 km
 • Stijgen: 250m / dalen: 650m


Natuurpark S'Albufera

Dag 4 Port de Pollenca, Binissalem
Dag 5 Port de Pollenca, vrije dag

We rijden met de bus het binnenland in en we starten onze fietstocht vandaag in de wijnregio rond Binissalem. Dit kleine dorpje wordt gezien als het centrum van het wijngebied. We fietsen over kleine weggetjes langs prachtige fruit- en amandelbomen via Sineu en Muro. Op de woensdag is er weekmarkt in Sineu en is er wat ruring in dit historische stadje. Een stuk van de route fietsen we over natuurpaden dwars door Mallorca's grootste moerasgebied, natuurpark S'albufera. In dit 1700 hectare groot natuurpark leven ongeveer 200 verschillende vogelsoorten. Het park is sinds 1985 een beschermd natuurgebied. Deze mooie fietsroute brengt ons uiteindelijk weer terug bij het hotel.

Dag 5 is een dag om vrij te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken in de baai van Pollenca met een prachtig uitzicht op Kaap Formentor, onderweg is er de mogelijkheid om dolfijnen te spotten. Ook kun je Kaap Formentor ontdekken. Het meest noordelijke puntje van het schiereiland heeft een vuurtoren met prachtig uitzicht en de indrukwekkende kliffen loppen steil af in zee. Je vindt hier ook tal van mooie stranden voor een verfrissende duik. 

 • Fietsafstand dag 4: 59 km
 • Stijgen: 260m / dalen: 350m


Tramuntana gebergte

Dag 6 Port de Pollenca, Tramuntana gebergte

In ongeveer 45 minuten bereiken we per bus opnieuw het Tramuntana gebergte. We mogen nogmaals deze mooie bergen verkennen. Het gebied is zeer divers met 10 bergpieken boven de 1000 meter, twee meren, natuurlijke sculpturen, oude olijfbomen en historische dorpjes. Onderweg maken we een stop bij het middeleeuwse klooster van Lluc. Het complex is in de traditionele Mallorcaanse stijl gebouwd en is één van de mooiste culturele bezienswaardigheden van het eiland. Vooral de met bladgoud versierde kapel, waarvan de basis teruggaat tot de 13e eeuw, is een feest voor het oog. Centraal staat het beeld van de zwarte madonna, die volgens overlevering in een bosje zou zijn gevonden door een lokale herder tijdens een wandeling! Als we weer terug zijn in Pollenca hebben we tijd om dit middeleeuwse dorp, dat bekend staat om de vele artiesten die hier zijn neergestreken, te ontdekken.

 • Fietsafstand: 45 km
 • Stijgen: 200m / dalen: 900m


Dag 7 Port de Pollenca, Cala Sant Vincent
We fietsen op ons gemakje naar Cala Sant Vincent. Het is ondanks het toerisme nog steeds een klein vissersdorpje. De weg er naartoe heeft prachtige uitzichten over de kust.

 • Afstand: 17 km
 • Stijgen en dalen: 80m


Dag 8 Port de Pollenca - Palma - Amsterdam
Dan is de laatste dag alweer aangebroken en zal de bus ons terugrijden naar het vliegveld van La Palma voor onze vlucht terug naar Amsterdam.


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
29 sep - 06 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
13 okt - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 apr - 20 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
11 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.745,-

Start - einde
25 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.745,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen 
 • Overnachting in comfortabel hotel
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Bezoek aan de grotten van Campanet
 • Fietstochten volgens programma
 • Goede kwaliteit e-bikes
 • Schitterende stranden

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 265,-.


Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is bij te boeken in Porto de Pollenca (het hotel waar de gehele reis verbleven wordt). De prijs per persoon in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt is € 66,- per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt is € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in Hotel Duva & Spa, gelegen nabij het centrum van Port de Pollenca en de kust. Dit heerlijke hotel is onze uitvalsbasis voor de mooie fietsroutes die we op Mallorca gaan maken. Het hotel is van alle gemakken voorzien en heeft een buiten zwembad en een welness & spa. Daarnaast zijn er nog vele sport faciliteiten waar het hotel over beschikt.

Het ontbijt is inbegrepen bij het verblijf.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Port de Pollenca Hotel Duva & Spa

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 265,-.


Vliegreis

Transavia

Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Het vervoer naar het beginpunt van de verschillende fietstochten vindt plaats met een eigen touringcar. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep.

Fietsen (e-bike only)
De reis is inclusief het gebruik van een goede e-bike. Je dient zelf een helm mee te nemen. We fietsen tussen de 34 en 59 kilometer per dag over goed begaanbare wegen. Het is niet mogelijk om een gewone fiets te huren.

Elektrische fiets (e-bike)

We maken gebruik van goede kwaliteit e-bikes voor deze reis van het merk Bianchi. 

De e-bikes zijn geschikt wanneer je tussen 157 cm en maximaal 190 cm lang bent. Ben je kleiner of langer of wenst u een lage instap model, neem dan na boeking even contact op via informatie@djoserwandelfiets.nl, zodat we een passende e-bike kunnen aanvragen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen 
 • Overnachting in comfortabel hotel
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Bezoek aan de grotten van Campanet
 • Fietstochten volgens programma
 • Goede kwaliteit e-bikes
 • Schitterende stranden

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze fietsreis zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen:

 • We maken diverse fietstochten, variërend van 34 tot 59 kilometer. Zo rijden we langs de imposante Sierra Tramuntana en door de wijnvelden rondom Binissalem.
 • De grotten van Campanet
 • Natuurpark S'albufera
 • Middeleeuws klooster Lluc


Ter plaatse zijn er nog andere excursies mogelijk, de reisbegeleider informeert je daar graag over.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Spanje wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven en in de verschillende steden/dorpen die tijdens de reis worden aangedaan
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten. Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee.

Op Mallorca zijn veel restaurants met een internationale keuken, maar in bijna ieder dorp kun je genieten van de traditionele keuken. De traditionele keuken varieert van vis en vlees tot vegetarische gerechten. Ook is er op veel plekken de mogelijkheid om overheerlijke tapas te eten.

Gezondheid

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en pleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is bij te boeken in Porto de Pollenca (het hotel waar de gehele reis verbleven wordt). De prijs per persoon in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt is € 66,- per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt is € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm.

Op Mallorca is sprake van een Mediterraan klimaat met warme tot hete zomers en zachte winters. In de bergketen (de Tramuntana in het noordwesten) ligt de temperatuur gemiddeld een paar graden lager dan op de rest van het eiland. Met name het voor- en najaar zijn erg geschikte periodes om in dit gebied te wandelen waarbij je kunt genieten van een aangename temperatuur voor een actieve vakantie. De temperaturen kunnen dan oplopen tot ca. 20-25°C.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak terrein. Bij reizen met vijf fietsjes fietsen we in bergachtig gebied op mountainbikes met forse stijgingen en steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis Mallorca maken we fietstochten van gemiddels 40 kilometer per dag. De fietstochten gaan veelal over vlak terrein, met hier en daar een kleine klim of afdaling. We maken gebruik van e-bikes tijdens deze reis. Deze reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

 • Gemiddelde afstand: 40 kilometer
 • Maximaal stijgen: 350 meter
 • Maximaal dalen: 900 meter
 • Gemiddelde fietsduur: 4 uur

Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider* die je bij aankomst op de luchthaven opwacht en de groep tijdens de wandeltochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

*In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Dit is een fietsreis die wordt uitgevoerd met alleen maar e-bikes, er zijn geen gewone fietsen beschikbaar.
Tijdens de fietsreis op Mallorca maken we fietstochten van 34 tot 58 kilometer per dag. Kleine hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, tussen de 150 en 350 meter.  Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je telefoon en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugzak onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. De fietsen worden in de bus meegenomen.

Op wat voor een soort fietsen wordt gefiets?

We maken tijdens deze reis alleen maar gebruik van e-bikes. Er zijn geen gewone fietsen beschikbaar voor deze reis.
Er zijn lage instap modellen en unisex modellen. De fietsen zullen willekeurig worden toegewezen. Mocht u graag een lage instapmodel willen dan kan dit op aanvraag via een e-mail naar informatie@djoserwandelfiets.nl (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We verblijven deze reis op één locatie, in een mooie gelegen comfortabel 4 sterren hotel. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inbegrepen. 
Het hotel beschikt over een zwembad en andere sportfaciliteiten.

Kan ik gebruik maken van wifi?

In het hotel is wifi beschikbaar. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Foto's en video