Wandelreis Bulgarije

Wandelen door Europa's laatste wildernis

Wandelend door Bulgarije ontdek je één van de laatste wildernissen van Europa. Hier kun je dagen rondlopen, langs pieken van meer dan 2000 meter, zonder ook maar een gehucht tegen te komen. Je voelt je één met de natuur. In de brede valleien aan de voet van de bergen ontdek je eeuwenoude steden met knusse terrasjes, kloosters en kerken. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Rila-klooster en geniet van de heerlijke restaurantjes in bruisend Sofia. 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Sofia
 2. Sofia - wandeling Koprivshtitsa - Koprivshtitsa
 3. Koprivshtitsa, wandeling Sredna Gora - Plovdiv
 4. Plovdiv - wandeling Rodopegebergte - Bansko
 5. Bansko, wandeling Pirin nationaal park
 6. Bansko - Rila-klooster - Stob Piramdes - Separeva Banya
 7. Separeva Banya - Rila-meren - Sofia
 8. Sofia - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Bulgarije

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Hoog in de heuvels van Bulgarije

Dag 1 - 2 Amsterdam - Sofia - Koprivshtitsa

Koprivshtitsa BulgarijeWe beginnen onze reis in het charmante Koprivshtitsa, hoog in de heuvels van Bulgarije. Dit pittoreske dorp beleefde een ongekende opleving in de 18e eeuw. De rijkelui van Bulgarije bouwden hier elegante vakantiehuizen, allemaal in dezelfde traditionele Bulgaarse stijl. Tijdens een wandeling door de oude kasseienstraatjes krijg je een goed gevoel van hoe het hier vroeger is geweest. Bezoek ook zeker één van de vele kleine musea, die vertellen over de geschiedenis en ambachten van de streek.

 • Duur wandeling: ca. 2,5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 350 m. bergop en -af


Het leefgebied van de oude Thraciërs

Dag 3 Koprivshtitsa - Plovdiv

Vrouw boerin BulgarijeWe rijden met onze bus dieper de bergen in, richting de piek van de Sredna Gora. De flanken van deze berg waren het leefgebied van de oude Thraciërs, tijdsgenoten van de oude Grieken en Romeinen. We maken een wandeling langs verschillende overblijfselen en bezoeken een oude tempel uit de 4e eeuw voor Christus. Behalve van ruïnes genieten we tijdens het lopen van een idyllisch uitzicht, waarin bossen, akkers en weides elkaar continu afwisselen. Na de wandeling is het mogelijk om echte Bulgaarse wijn te proeven in een lokale wijnkelder. We eindigen de dag in Plovdiv.

 • Duur wandeling: ca. 3,5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 350 m. bergop en -af


Dag 4 Plovdiv - 
Rodopegebergte - Pirin NP - Bansko

Plovdiv BulgarijeNet als in Rome is Plovdiv op zeven heuvels gebouwd. En net als Rome is Plovdiv erg oud, ouder zelfs: de geschiedenis gaat terug tot 6000 v.C.! Dat merk je in de oude stad, waar je onder andere stuit op een oud amfitheater en een Romeins stadium, die alle twee nog steeds in gebruik zijn. Het straatbeeld wordt bepaald door vakwerkhuisjes, overhangende balkons met fraai houtsnijwerk en vele kerken.

Na een ochtendje te hebben rondgewandeld, pakken we de bus naar het Rodopegebergte, die de natuurlijke grens vormt met Griekenland. De laatste kilometers leggen we te voet af, waarbij we een oud herderspad volgen langs kleine schuurtjes en adembenemende uitzichten. Onze bestemming is het idyllische Ortsevo. Nadat we op krachten zijn gekomen brengt de bus ons naar Bansko, waar we kunnen kiezen uit één van de 120 traditionele Bulgaarse restaurants.

 • Duur wandeling: ca. 3,5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 300 m. bergop


Door de pieken van Pirin Nationaal Park

Dag 5 Bansko, Pirin nationaal park, Popovo Meer

Bezbog meer BulgarijeDe volgende ochtend brengt een stoeltjeslift ons vanuit Bansko naar het Bezbog-meer: een uitstekend begin van een mooie wandeling door de pieken van het Pirin nationaal park. We passeren onderweg het Popovo-meer, bekend om een piepklein eilandje dat in het midden ligt. De ruige berghellingen rondom het meer, die met goed weer een weerspiegeling werpen op het water, zijn spectaculair. Na een kleine vijf uur lopen eindigen we de wandeling waar we zijn begonnen. We nemen de lift weer naar beneden en overnachten in Bansko.

 • Duur wandeling: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 650 m. bergop en -af


Rila, het mooiste klooster van Bulgarije

Dag 6 Bansko - Rila - Separeva Banya

Rila klooster BulgarijeHet klooster van Rila, gelegen in een diepe kom van de Rila-berg, is het grootste en mooiste klooster van Bulgarije. Aan de galerijen, zuilen en koepels zie je duidelijk dat het Midden-Oosten hier om de hoek ligt. En toch is het klooster onmiskenbaar orthodox: binnen kun je je verbazen over prachtige fresco's en rijk versierde iconen, die voor Bulgaren magische krachten bezitten en daarom een centrale rol hebben in de kerk. Het klooster is gesticht door Sint Ivan Rilski, wiens graf een kleine wandeling verderop ligt, hoger de berg op.

 • Duur wandeling: ca. 1,5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 250 m. bergop en -af


Er staat vandaag nog een wandeling op het programma, namelijk naar de 'Piramides van Stob'. Een rotsformatie met pieken van 10 tot 12 meter hoog die wat weghebben van stenen paddenstoelen. De lokale bevolking maakt er een sport van om figuren en verhalen te herkennen in de formaties. Zoals 'het bruidspaar', 'de hamers' en 'de karteltanden'.

 • Duur wandeling: ca. 1,5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 150 m. bergop en -af


Wandelen langs de fotogenieke Rila-meren

Dag 7-8 Separeva Banya - Sofia
Rila meer BulgarijeNa de overnachting in Banya, waar we hebben kunnen genieten van warmwaterbronnen, rijden we met de bus naar de Pionerska-berghut op 1500 meter. Een stoeltjeslift brengt ons nog eens 600 meter omhoog, waar we onze wandeling beginnen naar de fotogenieke Rila-meren. We maken onze weg door een echt alpenlandschap. Elk meer heeft zijn eigen naam, zoals 'oog' of 'traan'. Die laatste is onze eindbestemming. Hier genieten we van een panorama over de meren en de omliggende bergpieken. Achter ons ligt de top van Rila, de hoogste van Oost-Europa. Een prachtige plek om ons wandelavontuur door Bulgarije af te sluiten. We keren terug naar Sofia, waar we nog één nacht overnachten voordat we terugvliegen. 

 • Duur wandeling: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 400 m. bergop en -af
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
20 mei - 27 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
03 jun - 10 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 995,-
Start - einde
22 jul - 29 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
16 sep - 23 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
19 mei - 26 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
02 jun - 09 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse
 • Wandeltochten volgens programma
 • Wandeling door Pirin nationaal park
 • Bezoek aan het Rila klooster
 • Wandeling naar de ‘Piramides van Stob’
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €845,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 180,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Sofia bij te boeken. Hier verblijf je in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in eenvoudige maar comfortabele middenklasse hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. De hotels zijn geselecteerd op basis van de centrale ligging of gunstige locatie ten opzichte van openbaar vervoer én natuurlijk de mooiste wandelroutes. Zo kun je eenvoudig een leuk lokaal restaurantje opzoeken vanuit het hotel. Ook kijken we naar de lokale authentieke bouwstijl bij de keuze van de accommodaties. Geniet bijvoorbeeld van het uitzicht over de vallei vanaf het terras van het authentieke familie-hotel Panorama in Koprivshtitsa.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Koprivshtitsa Hotel Panorama
Plovdiv Hotel Dafi
Bansko Hotel Chichin
Separeva Banya Hotel Emaly
Sofia Hotel Zdravets


 
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 180,-.

De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Sommige hotels hebben een zwembad, heerlijk na het wandelen

De hotels liggen op loopafstand van de gezellige binnensteden

De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Sommige hotels hebben een zwembad, heerlijk na het wandelen

De hotels liggen op loopafstand van de gezellige binnensteden

De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Sommige hotels hebben een zwembad, heerlijk na het wandelen

De hotels liggen op loopafstand van de gezellige binnensteden

De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Sommige hotels hebben een zwembad, heerlijk na het wandelen

De hotels liggen op loopafstand van de gezellige binnensteden

Vliegreis

Lufthansa / AustrianAirlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Sofia

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  17:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Sofia - Wenen

  Vertrek

  13:35

  Aankomst

  14:10

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:00


In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland en heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot.

Austrian is de grootste Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij en voert vluchten uit vanaf Wenen. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel en tref je een comfortabele en ergonomische stoel.

Samen met Swiss maken de luchtvaartmaatschappijen deel uit van de Lufthansa Group. Aan boord is een uitgebreid in-flight entertainment systeem boordevol films, series en games. Zo hoef je je zelfs op de langste vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €845,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Sofia maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse
 • Wandeltochten volgens programma
 • Wandeling door Pirin nationaal park
 • Bezoek aan het Rila klooster
 • Wandeling naar de ‘Piramides van Stob’
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag één van de vele musea in Koprivshtitsa, terwijl de ander liever deelneemt aan een wijnproeverij.

Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Bulgarije zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Rila klooster 
 • Wandeling naar 'Piramides van Stob'
 • Wandelen door Pirin nationaal park 

De kosten voor de excursies uit het programma bedragen ongeveer €40,- per persoon.

Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk, zoals:

 • Bezoek aan één van de vele musea in Koprivshtitsa
 • Wijnproeverij in Starossel
 • Bezoek aan een Kerk tijdens de wandeling langs de Stob piramides 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

De Bulgaarse Iev is de nationale munteenheid. Kijk voor de actuele koers op oanda.com

Pinnen: Er zijn in Bulgarije voldoende geldautomaten. Pinnen is vaak mogelijk, houd echter voldoende contanten op zak.
Contant: euro’s, kunnen gewisseld worden bij banken en op het vliegveld van Sofia.
Creditcards: worden bij de meeste hotels geaccepteerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Bulgaars eten op tafelIn de Bulgaarse keuken zijn veel elementen uit de Griekse en Turkse keukens te herkennen; veel frisse yoghurt met komkommer en tomaat. Dille wordt in Rusland veel gebruikt en ook hier kunnen we veel frisse gerechten met dille proeven. Er worden ook veel stoofpotjes gemaakt van vis en/of vlees en groenten. 

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere plaatsen voldoende aanbod van verschillende restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A

Ook gelden er eventuele andere maantregelen rondom Covid-19. Lees meer hierover onder het kopje 'Reizen en Covid-19'.

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Sofia bij te boeken. Hier verblijf je in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Klimaat en geografie

Bulgarije heeft een gematigd landklimaat. Net als in Nederland zijn er vier seizoenen. De temperatuur kan oplopen tot net onder de 30°C in de zomermaanden, tijdens de winter is het een stuk kouder.

In het voor- en najaar is het enorm prettig om te wandelen, het is dan rond de 20°C.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

 • Hoogste punt wandeltocht: 2535 meter
 • Gemiddeld stijgen per dag: 360 meter
 • Maximaal hoogteverschil: 650 meter
 • Gemiddelde wandelduur: 3,5 uur

De wandelreis Bulgarije bestaat uit wandelingen over bergpaden, over het algemeen goed begaanbaar, echter wel over ongelijk terrein en met de nodige hoogteverschillen. We maken wandelingen vanuit onze accommodaties. Je stijgt maximaal 650 meter per dag en gemiddeld genomen 360 meter. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Goede wandelschoenen zijn een vereiste voor deze reis.


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. De reisbegeleider zorgt dat de reis soepel verloopt en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis Bulgarije bestaat uit wandelingen over bergpaden, over het algemeen goed begaanbaar, echter wel over ongelijk terrein en met de nodige hoogteverschillen. We maken wandelingen vanuit onze accommodaties of worden per touringcar naar de mooiste plekken gebracht om te wandelen. Je stijgt maximaal 650 meter per dag en gemiddeld genomen 360 meter en gemiddeld genomen duren de wandeleing 3 - 5 uur per dag. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Goede wandelschoenen zijn een vereiste voor deze reis.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt alleen een dag(rug)zak tijdens het wandelen voor snacks en water. De overig bagage wordt per touringcar naar de volgende locatie gebracht.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld van Sofia worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar ons hotel. Voor de verplaatsingen tussen verschillende accommodaties gebruiken we ook onze eigen touringcar. De wandelingen vinden soms plaats vanuit de verschillende accommodaties en soms rijden we per touringcar naar de mooiste wandelgebieden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Pisa opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Vanaf dag 2 tot en met dag 7 staan er wandelingen op het programma. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een van de wandeldagen in te ruilen voor een rustdag of de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 995,-

8 dagen v.a. € 995,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Ontdek het veelzijdige Bulgarije
 • Wandelen door de natuur én stad
 • Bezoek Rila-klooster
 • Ongerepte wildernis, zoals het Pirin nationaal park
 • Bezoek Berzog-meer
 • Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Eigen touringcar voor vervoer naar mooiste wandelgebieden
 • Bezoek hoofdstad Sofia