Wandelvakantie Cinque Terre - Italië, 8 dagen

Vijf spectaculair gelegen vissersdorpen aan de ruige Ligurische rotskust in Italië vormen de kern van het nationale park Cinque Terre. Dit schitterende wandelgebied met zijn vele wijnterrassen verken je via een van de mooiste kust wandelpaden van Europa. We wandelen tussen de dorpen langs de kust en door het heuvelachtige achterland.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Genua - Bonassola
 2. Bonassola, Monterosso
 3. Bonassola, Monterosso - Corniglia
 4. Bonassola, Riomaggiore - Portovenere
 5. Bonassola, Framura
 6. Bonassola, Manorola - Volastra - Corniglia
 7. Bonassola, Monterosso - Soviore - Vernazza
 8. Bonassola - Genua - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Cinque Terre - Italië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Dag 1 Amsterdam - Genua - Bonassola
We vliegen met KLM naar Genua en rijden met de bus naar het stadje Bonassola, aan de Ligurische kust. Vlakbij ligt het nationale park Cinque Terre, door Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Vanuit ons gezellige familiehotel in Bonassola wandelen we tussen de dorpen langs de kust en door het heuvelachtige achterland. We gebruiken het lokale spoorlijntje om zoveel mogelijk van het gebied te kunnen ontdekken. Een enkele keer nemen we na de wandeling de boot terug. Zo geniet je van een andere kijk op de kleurrijke dorpen langs de kust. Stedenliefhebbers kunnen een wandeldag gebruiken om de trein te nemen naar Pisa of Genua.

Dag 2 Bonassola, wandeling Monterosso
Cinque Terre bos ItalieVan Bonassola lopen we naar het hoger gelegen Scernio, op 185 meter, en vervolgens tussen prachtig begroeide berghellingen en olijfgaarden naar het kustplaatsje Levanto. Op een van de terrassen nemen we de tijd voor een echte cappuccino. Je wandelt voornamelijk door de bossen maar wordt steeds opnieuw getrakteerd op spectaculaire panorama’s van de kustlijn, waaronder een uitzicht op Punta Mesco. We dalen rustig af naar het eerste dorp van de Cinque Terre en het enige met een zandstrand: het oude vissersplaatsje Monterosso. Je vindt hier ook een kasteel en een mooi klooster uit de 17e eeuw. We nemen de trein terug naar Bonassola.

 • Wandelduur: ± 4,5 uur
 • Hoogteverschil: 200 meter stijgen en dalen en 320 meter stijgen en dalen


Dag 3 Bonassola, Monterosso - Corniglia
Wandelreis Italie Cinque Terre Vernazza haven DjoserDe wandeling langs alle vijf de Cinque Terre-dorpen begint in Monterosso, waar we gisteren zijn geëindigd. We volgen de route en lopen in ongeveer vijf uur van Monterosso, via Vernazza naar Corniglia. We trekken de hele dag uit voor deze wandeling zodat je voldoende tijd hebben om de schilderachtige dorpen te bekijken. Vernazza ligt prachtig, met een plein aan het water, een fraai haventje en de Romaanse kerk Santa Margherita di Antiochia. Qua ligging maakt Corniglia, hoog op de kliffen aan zee, de meeste indruk.

 • Wandelduur: ± 5 uur,
 • Hoogteverschil: 200 meter stijgen en dalen


Dag 4 Bonassola, Riomaggiore - Portovenere
Uitzicht op Portovenere Cinque Terre ItalieWe wandelen naar de zuidelijke punt van het schiereiland. Het pad klimt door oude olijfgaarden en via het uitzichtpunt Madonna di Monte Nero lopen we over de bergkam naar Camiglia. Het landschap wordt steeds ruiger naarmate we het middeleeuwse havenstadje Portovenere naderen. Na zo’n vijf uur te hebben gewandeld zal een drankje of een vers Italiaans ijsje op een van de terrassen je zeker smaken. Tijdens de boottocht terug is de mooie kustlijn van de andere kant te bewonderen.

 • Wandelduur: ± 6 uur,
 • Hoogteverschil: 500 stijgen en dalen


Dag 5 Bonassola, Framura
Kust Framura Cinque Terre ItalieDe trein brengt ons naar Deiva Marina voor een wandeling door het natuurpark Framura. Je loopt hoog boven de blauwe zee, door slaperige dorpjes en langs begroeide berghellingen naar het uitkijkpunt Salto della Leppre. Op de tweede etappe, tussen Framura en ons hotel in Bonassola, leiden geplaveide paden naar stille stranden.

 • Wandelduur: ± 5,5 uur
 • Hoogteverschil: 300 meter stijgen en dalen en 170 meter stijgen en dalen
   

 

Dag 6 Bonassola, Manorola - Volastra - Corniglia
De volgende dag wandelen we van Manarola naar Corniglia door het heuvelachtige achterland, tussen de wijngaarden en via het bergdorpje Volastra op 340 meter.

 • Wandelduur: ± 3 uur
 • Hoogteverschil: 330 meter stijgen en dalen


Dag 7 Bonassola, Monterosso - Soviore - Vernazza
Wandelreis Italie Cinqeue Terre Bonassola DjoserWe klimmen vanuit Monterosso naar het oude heiligdom van de Madonna van Soviore en genieten van het uitzicht op de dalen en berghellingen. Het pad kronkelt verder via Madonna di Reggio naar Vernazza.

 • Wandelduur: ±  3,5 uur
 • Hoogteverschil: 350 meter stijgen en 440 meter dalen


Dag 8 Bonassola - Genua - Amsterdam

In het kleurige haventje sluiten we onze wandelweek af. De bus brengt je weer naar Genua voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
24 apr - 01 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
01 mei - 08 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
08 mei - 15 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
22 mei - 29 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
04 sep - 11 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
11 sep - 18 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
18 sep - 25 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
23 apr - 30 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
30 apr - 07 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
07 mei - 14 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
21 mei - 28 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus, trein en boot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Excursies volgens programma
 • Bezoek aan Vernazza
 • Wandeling langs het stadje Corniglia
 • Wandeling door natuurpark Framura
 • Bezoek aan heiligdom Madonna van Saviore
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €995,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 207,-.

Houd er rekening mee dat er maar twee eenpersoonskamers per reis beschikbaar zijn.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in Bonnasola is mogelijk. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 55,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €95,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 13 deelnemers, het maximum is 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een comfortabele, sfeervol, familiehotel met eigen douche en toilet in het kustplaatsje Bonassola. Alle ontbijten zijn inclusief.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bonassola Albergo Lungomare

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 207,-.

Houd er rekening mee dat er maar twee eenpersoonskamers per reis beschikbaar zijn.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen en een perfecte start voor de wandelingen

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen en een perfecte start voor de wandelingen

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen en een perfecte start voor de wandelingen

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen en een perfecte start voor de wandelingen

Vliegreis

KLM

KLM Nederlands nationale trots, officieel 100 jaar oud en hiermee de langst bestaande luchtvaartmaatschappije ter wereld. Maar dat is absoluut niet terug te zien in de hypermoderne vloot van KLM. Denk hieraan aan de Boeing 787-9 en 10. Deze toestellen zijn voorzien van de laatste technische hoogstandjes, bijvoorbeeld speciale moodlighting en nieuwste generaties luchtfiltersystemen, zodat je minder vermoeid op de bestemming aan komt. Bovendien stoten deze nieuwe toestellen minder broeikasgassen uit.

Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en drankje, op intercontinentale vluchten krijg je natuurlijk ook een warme maaltijd. KLM biedt aan boord van bijna alle toestellen een persoonlijk in-flight entertainment, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoeft je je niet te vervelen aan boord.

KLM is lid van Skyteam en werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. KLM biedt aan boord comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, tegen bijbetaling kan je upgraden naar ‘economy comfort’, waar je mag rekenen op aanzienlijk meer beenruimte en waar je rugleuning beter verstelbaar is. Bij KLM aan boord voel je je gelijk thuis en kan je vakantie beginnen.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Genua

  Vertrek

  11:40

  Aankomst

  13:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Genua - Amsterdam

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  15:50


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €995,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Genua. Tijdens ons verblijf in Bonassola maken we gebruik van het lokale spoorlijntje naar/van het begin/eindpunt van de wandeling. Een enkele keer nemen we na de wandeling de boot terug. Bij de wandelingen die in het programma zijn opgenomen, is het vervoer met de trein en/of de boot bij de reissom inbegrepen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus, trein en boot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Excursies volgens programma
 • Bezoek aan Vernazza
 • Wandeling langs het stadje Corniglia
 • Wandeling door natuurpark Framura
 • Bezoek aan heiligdom Madonna van Saviore
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag een klooster uit de 17e eeuw, terwijl de ander liever de Romaanse kerk Santa Margherita di Antiochia bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis Cinque Terre zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Boottocht Portovenere - Levanto
 • Wandelingen langs alle 5 de dorpjes van Cinque Terre 
 • Bezoek aan heiligdom Madonna van Savoire  

Tijdens de wandelreis Cinque Terre zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan klooster in Monterosso


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
   

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Pinnen: in Bonassola en de andere plaatsen langs de kust kan er gepind worden
Creditcards: worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Je kunt gaan eten in één van de restaurants in het gezellig stadje Bonassola of in één van de andere Cinque Terre dorpen. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland.

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig om enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.
 


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in Bonnasola is mogelijk. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 55,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Cinque Terre ligt aan zee en kent een Mediterraan klimaat. In de streek waar wij wandelen is het weer in voor- en najaar stabiel met aangename temperaturen (tussen de 20 en 25°C) en weinig neerslag. Toch kan er zo nu en dan een flinke regenbui voorkomen. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de zomermaanden te vermijden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. 
 

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 340 meter
Maximaal stijgen: 500 meter
Maximaal dalen: 500 meter
Totaal aantal km wandelen:  km
Gemiddelde wandelduur: 4,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit ons hotel in Bonassola. Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 400 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden en op een aantal stukken moeten regelmatig trappen worden beklommen. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit ons hotel in Bonassola. Je stijgt maximaal 500 meter en maakt afdalingen met een maximum van 500 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt alleen een dag(rug)zak tijdens het wandelen. De overig bagage blijft altijd achter in het hotel in Bonasola waar we overnachten.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Pisa worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar onze vaste accommodatie in Bonassola van waaruit we dagtochten maken. Ter plaatse maken we ook gebruik van verschillende soorten vervoer, soms maken we wandeltochten vanuit de accommodatie. Andere keren maken we gebruik van de lokale bus, trein en enkele keren zelfs een boot.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Vanaf dag 2 tot en met dag 7 staan er wandelingen op het programma. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een van de wandeldagen in te ruilen voor een bezoek met de trein aan Pisa of Genua.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten de gehele week in hetzelfde hotel in het plaatsje Bonassola. Het is een gezellig familiehotel in het centrum van Bonasola op korte afstand van de kust.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Pisa opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. 

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Bonassola worden bijgeboekt.

De prijzen zijn zonder de kosten van de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Kunnen we gewoon pinnen in Italie?

Het is mogelijk om gebruik te maken van een pinautomaat. In Bonassola waar we overnachten is een pinautomaat aanwezig. Ook in de andere plaatsen langs de kust zijn er pinautomaten aanwezig.

Wat is de beste reistijd voor Cinque Terre?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis. Na oktober wordt het er al weer kouder en gaat het vaker regenen. In juli en augustus is het er erg warm en druk, ook veel Italianen komen dan genieten van dit mooie gebied.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

17° 17°

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Genua
 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Familiehotel aan kust inclusief ontbijt
 • Wandelen langs alle dorpjes van Cinque Terre
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Met lokale treintjes en bootjes
 • Bezoek aan heiligdom van Madonna van Soviore

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Ondanks mondkapjesplicht op straat en iets te hoge wandeltem...
Ondanks mondkapjesplicht op straat en iets te hoge wandeltemperaturen (rond 31C!) een fantastische week gehad. Onze zeer ervaren gids Peter wist ons veilig en wel van het start tot het einde van onze best uitdagende trips te loodsen. De leeftijds- en conditieverschillen in de groep waren groot.

Naam: Antje N.
Cijfer: 9
Mooie beklimmingen en afdalingen door een prachtig gebied. H...
Mooie beklimmingen en afdalingen door een prachtig gebied. Het maakt je nieuwsgierig naar wat er om de volgende hoek te zien is. Schilderachtige stadjes, zee dichtbij, goede reisbegeleiding en gezelligheid in de groep. Dit is een aanrader voor wie van sportieve (groeps)vakanties houdt!

Naam: Ingrid L.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Antje N.

  Ondanks mondkapjesplicht op straat en iets te hoge wandeltemperaturen (rond 31C!) een fantastische week gehad. Onze zeer ervaren gids Peter wist ons veilig en wel van het start tot het einde van onze best uitdagende trips te loodsen. De leeftijds- en conditieverschillen in de groep waren groot.

 • 9,0

  Ingrid L.

  Mooie beklimmingen en afdalingen door een prachtig gebied. Het maakt je nieuwsgierig naar wat er om de volgende hoek te zien is. Schilderachtige stadjes, zee dichtbij, goede reisbegeleiding en gezelligheid in de groep. Dit is een aanrader voor wie van sportieve (groeps)vakanties houdt!

 • 9,0

  Annemiek B.

  Wat heb ik genoten tijdens deze wandelreis in Cinque Terre! Prachtige pittoreske dorpjes, hotel op 100 m afstand van zee, lekker eten in restaurantjes op steenworp afstand van het hotel. De wandelingen zelf kunnen pittig zijn door de warmte, maar wat een geweldige uitzichten! Een aanrader!

 • 8,0

  Margreet Z.

  Prachtige steden/dorpen, mooie vergezichten en na de wandeling naar het strand en in de zee, vlak bij het hotel.

 • 8,0

  Bas H.

  Mooie wandelingen met pittige stukken. Hotel in Bonasola is een prima keuze!

 • 9,0

  Wilma P.

  Mooie afwisselende en uitdagende wandeltochten door prachtig gebied, goede balans tussen in- en ontspanning, genoeg tijd om dorpjes te bekijken en iets te eten/drinken, verblijf in authentiek dorpje/hotel goed uitgangspunt. Roeland is fijne reisleider. Fijn om weekje ontzorgd te worden. Leuke groep.

 • 8,0

  Willy B.

  Prachtig gebied om te wandelen! Genoten van de mooie uitzichten, gezellige groep en een leuke, enthousiaste reisbegeleidster.

 • 10,0

  Linda Van N.

  Deze wandelreis brengt je langs authentieke paadjes door de heuvels van Cinque Terre op weg naar kleurrijke oude vissersdorpjes. De soms pittige wandelingen doen je extra genieten van de Italiaanse lekkernijen. Een enthousiaste reisbegeleider maakt van deze reis een echte aanrader!

 • 9,0

  June S.

  Het was een schitterende wandelvakantie met pittige klimpartijen en afdalingen. Geboft met het weer, soms té warm maar de mooie uitzichten maakten veel goed. Leuke vlotte groep en goede reisbegeleidster Yvonne, die deze wandelweek voor de 2e keer achtereen meemaakte. Een goede conditie is een must!

 • 9,0

  Irma S.

  De wandelingen zijn prachtig en soms uitdagende ezelspaden maakte de tocht extra mooi. Heb genoten van de uitzichten, maar ook van de gezelligheid, en daarnaast vond ik de reisbegeleidster het heel goed doen. Top gewoon!!!

 • 9,0

  Wim M.

  Mooie wandelreis, goede afwisselingen, en een goede reisleider (Arno), die overal voor zorgde !!! Dikke pluim

 • 8,0

  Edith B.

  Pittige wandelingen over soms spannende paadjes. Ik was erg blij met mijn wandelstokken. Over korte afstand flink stijgen met als beloning schitterende vergezichten. De groep was heel gezellig, het hotel goed. Al met al een fijne vakantie!

 • 8,0

  Aad V.

  De reis was prima en interessant.

 • 8,0

  Ries S.

  Schilderachtige wandelingen in het achterland en door de vijf dorpen van de Cinque Terre gedaan. Verrast door de vele mooie uitzichten op die pal aan zee en op de bijna onmogelijk plekken ontstane dorpen. Zin in? Uw conditie moet goed zijn het is soms stevig doorpakken op ongelijke paden!!

 • 8,0

  Peri G.

  Mooie wandelreis. Flinke stijgingen en dalingen in prachtig gebied. Goede reisbegeleider. Heerlijk eten en ontbijtbuffet legde goede bodem voor wandelingen. Hotel was wel wat eenvoudig derhalve geen 10, maar een 8.

 • 10,0

  Richard G.

  We hebben weer een hele leuke vakantie gehad. Het was wel veel trappen op en af, maar die werden dan ook beloond met een prachtig uitzicht. Zeker een plek om nog eens naar terug te gaan.

 • 10,0

  Elena R.

  Een onvergetelijke ervaring! Wie van Belle Italia houdt en dit stukje van het land nog niet gezien heeft - ga en je ontdekt iets wat je nooit vergeet!

 • 9,0

  Rian S.

  Echt een supermooie bestemming!

Bekijk alle reviews
Review plaatsen