• Overzicht Cinque Terre actieve reizen van Djoser

Wandelvakantie Italie

In Italië kun je met Djoser wandelen in de Cingue Terre en aan de Amalfikust. Tijdens de wandelreis in Cinque Terre kust wandelen we tussen vijf spectaculair gelegen vissersdorpjes en door het heuvelachtige achterland van Liturgische kust. In het zuiden bij Napels kun je de Vesuvius beklimmen, Pompeii bezoeken en loop je langs de mooie Amalfikust.

Lees meer

Kies een rondreis:

Ontdek de mooiste regio's van Italië te voet

Prachtige wandelvakantie in Italië
Op wandelreis in Italië ervaar je Italië zoals het oorspronkelijk was. In de oude olijfgaarden en traditionele dorpen, langs de ruige kusten en de azuurblauwe zeeën lijkt de tijd stil te staan. Vijf spectaculair gelegen vissersdorpen aan de Ligurische rotskust vormen de kern van het nationale park Cinque Terre en de Amalfische kust is uniek door de antieke overblijfselen, middeleeuwse ruïnes en een prachtig, lange kustlijn.

Wandelen door Italië
Op de wandelvakantie in Italië wandelen we door unieke gebieden. Zowel Cinque Terre als de gehele ‘Costiera Amalfitana’ is door Unesco aangemerkt als werelderfgoed. In Cinque Terre wandelen we vanuit het gezellige familiehotel door dorpen, langs de kust en door het heuvelachtige achterland. We gebruiken het lokale spoorlijntje om zoveel mogelijk van het gebied te kunnen ontdekken. Op de wandelreis langs de Amalfische kust beklimmen we de Vesuvius, bezoeken we Pompeï en wandelen over kalksteenrotsen langs de kust.

Een afwisselend wandelklimaat in Italië
Italië kent verschillende klimaatzones. Cinque Terre ligt aan zee en kent een Mediterraan klimaat. In de streek waar wij wandelen is het weer in voor- en najaar stabiel met weinig neerslag en aangename temperaturen tussen de 20 en 25°C. 

De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Je voelt overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur niet buitensporig oploopt. We voeren deze reizen uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de zomermaanden te vermijden.

Voor wie is de wandelreis naar Italië geschikt
De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. De wandelreizen in Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 400 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan je wandelreis in Italië. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je vakantie je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je wandelvakantie in Italië.

Boek je wandelvakantie naar Italië eenvoudig online
Een wandelreis is een bijzondere mogelijkheid om Italië op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete wandelreis en regel alles eenvoudig online.

Terug naar boven