Wandel- & Fietsvakantie Azoren, 14 dagen

De eerste week overnachten we op het grootste eiland Sao Miguel waar we verschillende wandel- en fietstochten maken. Het volgende eiland is het mooie Sao Jorge. De prachtige natuur en ongereptheid hier leent zich uitstekend voor afwisselende wandeltochten. Vanuit Sao Jorge varen we naar Faial voor de laatste nachten. Op een programma staat een fietstocht bij de Capelinhosvulkaan en een dagtocht naar het buureiland Pico, vernoemd naar de gelijknamig vulkaan.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Sao Miguel (Ponta Delgada)
 2. Ponta Delgada, fietsen Lagoa do Canário - Sete Cidades
 3. Ponta Delgada - Villa Franca do Campo, wandelen Lagoa do Fogo
 4. Villa Franca do Campo, fietsen Furnas
 5. Villa Franca do Campo, wandelen Faial da Terra
 6. Villa Franca do Campo - wandelen en fietsen Gorreana theefabriek, Ribeira Grande - Ponta Delgada
 7. Ponta Delgada
 8. Sao Miguel - Sao Jorge (Velas), wandelen Sete Fontes
 9. Velas
 10. Velas, wandelen Pico do Pedro, Faja do Ouvidor
 11. Sao Jorge - Faial (Horta)
 12. Horta, wandelen Pico
 13. Horta, fietsen Caldeira - Capelinho en wandelen Capelinho
 14. Faial - Amsterdam
Routekaart Wandel- & Fietsvakantie Azoren, 14 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandel – en fietsreizen maak je dagwandelingen en fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen of fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling, fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.


Dag 1 Amsterdam - Sao Miguel (Ponta Delgada)
Sao Miguel is het grootste eiland van de archipel en de eerste week van deze actieve reis brengen we dan ook op dit eiland door. De eerste dagen op vulkanische bodem verblijven we in de hoofdstad, Ponta Delgada. het is een bruisende stad vol met monumenten, restaurants en winkels.

Dag 2 Ponta Delgada
Wandel en fiets Azoren Ponta DelgadaDe eerste fietstocht start bij Lagoa do Canário en leidt ons onder andere via de kraterrand om Lagoa Azul en Lagoa Verde, de prachtige blauwe en groene kratermeren. Ook fietsen we langs het Visto do Rei. Vanaf deze plek heb je het beste uitzicht op dit bijzondere gebied en wordt daarom het ‘koninklijke’ uitzichtpunt genoemd. Het hele gebied is bezaaid met oude vulkanen en weelderig begroeide kraters. De dagtocht eindigt in Sete Cidades, een klein dorp aan de oevers een van de grootste kratermeren van Europa.

 • Afstand: 20 km
 • Hoogteverschil: 430 m dalen en 100 m stijgen over deels onverharde weg

 
Dag 3 Ponta Delgada - Villa Franca do Campo, wandelen Lago do Fogo

Wandel Fiets Azoren Kratermeer DjoserWe verlaten met de bus Ponta Delgada en rijden oostwaarts naar het plaatsje Villa Franca do Campo. We maken vanuit hier twee wandeltochten en een fietstocht. Onze eerste wandeling voert ons naar het Lagoa do Fogo, ‘het Vuurmeer’. De wandeltocht van ongeveer 4,5 uur voert deels langs een levada en gaat voor een groot deel door een beschermd natuurgebied. Bij goed weer is het heerlijk picknicken aan de oever van dit prachtige kratermeer en het water is zo helder en schoon dat je er zelfs kunt zwemmen.

 • Afstand: 10 km
 • Wandelduur: 4-5 uur
 • Hoogteverschil: 350 m dalen en stijgen


Dag 4 Villa Franca do Campo, fietsen Furnas

Wandelfiets Azoren Fietsen onverharde weg DjoserVandaag stappen we op onze fietsen. Een mooie tocht door het kratergebied bij het Furnasmeer staat op het programma. De stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water verraden de grote vulkanische activiteit onder de grond. Na de fietstocht is er gelegenheid de mooie botanische tuin Parque Terra Nostra te bekijken, waar je ook ter ontspanning een thermaal bad kunt nemen.

 • Afstand: 18 km
 • Fietsduur: 2,5 uur over deels onverharde weg


Dag 5 Villa Franca do Campo, wandelen Faial da Terra
Op de laatste dag maken we een wandeling van ca. 2 uur bij Faial da Terra. We nemen de tijd voor deze middelzware wandeltocht omhoog naar de waterval van Salto do Prego en het verlaten dorp Sanguinho met typisch traditionele gebouwen. In de namiddag is het heerlijk vertoeven aan het strand of zwembad bij ons hotel of je kunt optioneel een boottochtje maken naar het kratereilandje Ilheu da Vila Franca dat voor de kust ligt.

 •    Afstand: 4 km
 •    Wandelduur: 2 uur
 •    Hoogteverschil: 250 m stijgen en dalen


Dag 6 Furnas - wandelen en fietsen Gorreana theefabriek, Ribeira Grande - Ponta Delgada
Wandelfietsreis Azoren Fietsen Kust DjoserWe verlaten Furnas en rijden naar de noordkust van het eiland. Bij de theefabriek van Gorreana stappen we uit de bus. Gorreana is Europa’s oudste theefabriek en produceert al sinds 1883 een zeer goed thee. Je kunt hier het hele proces van theeplant tot theezakje zien en we weten zeker dat de thee daarna zeker anders zal smaken! Na een mooie wandeling door de theeplantages van dit gebied is een bezoek aan de fabriek zeker de moeite waard. Na de lunch stappen we op de fiets voor een tocht met prachtige uitzichten over de kustlijn van Sao Miguel en via leuke dorpjes richting Ribeira Grande.

 • Wandelduur: 2 uur, ca. 6 km; hoogteverschil: 290 m
 • Afstand fietstocht: 15 km
   

Dag 7 Ponta Delgada
De laatste dag in Ponta Delgada is ter vrije besteding. Een boottocht op zoek naar walvissen behoort hier tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan een ananasplantage, de Faijaxa de Baixo is leuk en lekker want je kunt daar de heerlijke zoete en geurige ananas natuurlijk proeven.


Dag 8 Sao Miguel - Sao Jorge (Velas), wandelen Sete Fontes
Wandel en fietsreis Azoren Sao Miguel Djoser Een korte vlucht brengt ons naar het volgende eiland, Sao Jorge. São Jorge is net als de andere eilanden ontstaan door een reeks opeenvolgende vulkaanuitbarstingen. Het hoogste punt van het eiland is de Pico da Esperança op 1053 meter. Deze vormt samen met de andere bergen één rechte lijn over de volle lengte van het eiland. We overnachten in het authentieke plaatsje Velas, aan de voet van de vulkaan Morro Grande.

Voor de eerste wandeltocht nemen we de bus naar Sete Fontes voor een wandeling van ongeveer drie uur naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais, op de westpunt van het eiland.

 • Wandelduur: 3 uur
 • Afstand: ca. 10 km
 • Hoogteverschil: ca. 200 m. stijgen en dalen
   

Dag 9 Velas
Vandaag staat er niets op het programma, wel zijn er verschillende mogelijkheden zodat je vrij bent om je eigen programma in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een trip maken naar het oostelijke gedeelte van het eiland. Je doorkruist betoverende vulkanische landschappen en rijdt door bloemrijke dorpjes als Urzelina en Manadas. Hier staat ook het oudste kerkje van de Azoren, de Igreja de Santa Barbara. Tussen de rotsen aan de steile noordkust bevinden zich een opvallend natuurverschijnsel, de ‘fajãs’. Dit zijn vlakke, vruchtbare landtongen aan de voet van de kliffen die zijn ontstaan uit lavastromen die zich van de steile kliffen de oceaan instortten, waar het water ze deed stollen. Je kunt o.a. de Fajã dos Cubres bezoeken. ’s Middags is het heerlijk om door de nauwe straten te slenteren en de lokale keuken te proberen in een van de vele ‘casas de pasto’, kleine eettentjes met een beperkte maar vaak uitstekende kaart. Het stadje heeft naast mooie oude herenhuizen een eigen strand, een natuurlijk zwembad en de haven zorgt voor een levendige sfeer. Dit langwerpige eiland wordt nog veel minder bezocht door toeristen en is een waar wandelparadijs.


Dag 10 Velas, wandelen Pico do Pedro, Faja do Ouvidor

Azoren Wandelen Berg DjoserOp de laatste dag op Sao Jorge maken we een prachtige wandeltocht langs de toppen van het eiland. Je loopt hier door een landschap met vulkanen, kraters en kratermeertjes en bij mooi weer heb je spectaculaire uitzichten. De wandeling begint aan de voet van de Pico do Pedro op 750 meter hoogte en je kunt het hoogste punt van eiland, Pico da Esperança, meepakken en een rondje langs de kraterrand wandelen. Via de Pico do Carvão dalen we af naar Fajã do Ouvidor. Het piepkleine vissershaventje van Fajã do Ouvidor wordt vooral gebruikt als zwembassin waar wij als de tijd het toegebruik van kunnen maken.

 • Afstand wandeltocht: 20 km
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: 250 m stijgen en 1050 m dalen


Dag 11 Sao Jorge - Faial (Horta)
Faial molen AzorenVan Sao Jorge varen we naar het eiland Faial. Het eiland is bekend onder zeilers, die hier aanleggen halverwege de Trans-Atlantische oversteek. We verblijven drie nachten in een comfortabel hotel in het stadje Horta. In en rond de haven heerst een gezellige sfeer en er zijn veel verschillende restaurants. Wie wil kan vanuit Horta een optionele boottocht maken op zoek naar dolfijnen en potvissen of zwemmen met dolfijnen.
 

Dag 12 Horta, wandelen Pico
Op het programma staat een bezoek aan het nabijgelegen eiland Pico, vernoemd naar de gelijknamige vulkaan Pico Alto, met de top op 2350 meter en tevens het hoogste punt van Portugal. De vulkaan heb je vanuit Sao Jorge al zien liggen. Wie wil kan deze dag gebruiken om optioneel de Pico te beklimmen, een mooie maar lange wandeltocht. Geef je er de voorkeur aan andere dingen op het eiland te zien, dan kun je meegaan met de busexcursie die ons langs mooie plekjes voert, ons de gelegenheid geeft om het walvismuseum te bekijken en waarbij je de mogelijkheid hebt om twee prachtige wandelingen langs de noord- en westkust te maken.

De eerste wandeltocht van ongeveer drie uur gaat aan de noordkant van het eiland langs de uitgevloeide lava van de Pico Alto en door pittoreske dorpjes. De tweede wandeling loopt langs de westkant van het eiland en gaat deels door het wijngaardenlandschap dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Wandeling 1

 • Afstand wandeltocht: 8,7 km
 • Wandelduur: 2,5 uurAzoren Wandel Groep Berg
 • Hoogteverschil: 100 m stijgen en dalen

Wandeling 2

 • Afstand wandeltocht: 9,5 km
 • Wandelduur: 2,5 uur
 • Hoogteverschil: 50 m stijgen en dalen

 
Dag 13 Horta, fietsen Caldeira - Capelinho en wandelen Capelinho
Wandel fiets Azoren Groepsfoto DjoserDe laatste fietstocht gaat vanaf de Caldeira op een hoogte van ca. 1000 meter naar het vulkaangebied bij Capelinho. Het vulkanisch gebied is een nieuw stuk land dat is ontstaan na de eruptie van de vulkaan in 1957-1958. Het is hier net alsof je op de maan staat. Wie wil kan na de fietstocht een optionele wandeling maken of het indrukwekkende vulkaanmuseum bezoeken dat onder de vuurtoren gelegen is.

 • Afstand fietstocht: 28 km
 • Fietsduur: 2 uur over deels onverharde weg
 • Hoogteverschil: 1000 m dalen en 50 m stijgen 


Dag 14 Faial (Horta)- Amsterdam

Helaas zit de vakantie er weer op, we pakken ons wandelschoenen en fietskleding weer in en vanaf Faial vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
03 sep - 16 sep G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Korting

Incl. € 50,- korting
Prijs € 2.145,-

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
27 mei - 09 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.045,-
Start - einde
10 jun - 23 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig
Prijs € 2.145,-
Start - einde
26 jul - 08 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
12 aug - 25 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
02 sep - 15 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
26 mei - 08 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
09 jun - 22 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.145,-

Inclusief

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Fietshuur tijdens fietstochten
 • Vervoer met eigen bus tussen de wandel- en fietstochten
 • Binnenlandse vlucht van Sao Miguel naar Sao Jorge
 • Bootovertocht van Sao Jorge naar Faial
 • Bootretour van Faial naar Pico
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Wandel- en fietstochten volgens programma
 • Fietstocht om Lagoa Azul e Lagoa Verde
 • Wandeltocht naar Lagoa do Fogo ‘het vuurmeer’
 • Wandeltocht naar de waterval van Salto do Prego
 • Bezoek aan verlaten dorp Sanguinho
 • Wandeling langs de toppen van het eiland Sao Jorge
 • Bezoek aan theefabriek Gorreana
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 545,-. 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. Op Faial (Horta) is de prijs vanaf € 67,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht. Op Sao Miguel (Ponta Delgada) is de prijs vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 81,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Vertrek informatie: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen zeer goede hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ponta Delgada

Hotel Comfort Inn

Hotel Canadiano

Villa Franca do Campo Hotel Vinha d'Areia
Sao Jorge

Hotel Sao Jorge

Recidencial Neto

Faial Hotel Fayal

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 545,-. 

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Ponta Delgada

  Vertrek

  17:05

  Aankomst

  18:25

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Horta - Lissabon

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  14:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  18:55


Tijdsverschil: In de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Bus
Voor de transfer van en naar de luchthavens maken we gebruik van een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandeling of fietstocht met onze eigen bus. Er zijn op de verschillende eilanden veel taxi's die je naar het beginpunt van een optionele wandeling kunnen brengen en aan het einde van de wandeling weer op kunnen halen. Ook kun je gebruik maken van de lokale bus.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een gehuurde fiets tijdens de fietstochten. We maken tijdens deze reis gebruik van een mountainbike met versnellingen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Fietshuur tijdens fietstochten
 • Vervoer met eigen bus tussen de wandel- en fietstochten
 • Binnenlandse vlucht van Sao Miguel naar Sao Jorge
 • Bootovertocht van Sao Jorge naar Faial
 • Bootretour van Faial naar Pico
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Wandel- en fietstochten volgens programma
 • Fietstocht om Lagoa Azul e Lagoa Verde
 • Wandeltocht naar Lagoa do Fogo ‘het vuurmeer’
 • Wandeltocht naar de waterval van Salto do Prego
 • Bezoek aan verlaten dorp Sanguinho
 • Wandeling langs de toppen van het eiland Sao Jorge
 • Bezoek aan theefabriek Gorreana
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandel- en fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandel- en fietsreis op de Azoren zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeltochten op dag 3, 5, 8, 10 en 12
 • Fietstochten op dag 2, 4, 6 en 13
 • Bezoek aan theefabriek Gorreana


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Vanuit Sao Miguel en/of Faial kun je een bootexcursie boeken op zoek naar walvissen of een ontmoeting met dolfijnen vanuit Faial. In Furnas moet je zeker een bezoek brengen aan de botanische tuin Terra Nostra. Liefhebbers voor een zware wandeltocht kunnen er voor kiezen om op dag 12 de vulkaan Pico Alto te beklimmen met een lokale gids.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor de Azoren is een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart, die minimaal 3 maanden geldig zijn, voldoende. Reizigers met een andere nationaliteit moeten zelf bij het consulaat (Portugal 070-3630217) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Geldzaken

Er wordt hier betaald met de Euro.

Pinnen: op alle eilanden zijn geldautomaten te vinden
Contanten: euro’s
Creditcard: wordt in groter restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is op de Azoren gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. In Ponta Delgada is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants gekomen. Op de Azoren ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Casas de pasto zijn favoriete kleine eettentjes waar een beperkte kaart met vaak uitstekende gerechten aanwezig is. Natuurlijk is er vis in alle soorten en maten te krijgen. Ook is de lokale bevolking verzot op de, in onze ogen, redelijk smakeloze kaas, die pas echt lekker wordt met de heerlijke Piri Piri saus.

Gezondheid

Voor de Azoren heb je geen vaccinaties nodig.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding beschikt voor noodgevallen overigens ook over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. Op Faial (Horta) is de prijs vanaf € 67,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht. Op Sao Miguel (Ponta Delgada) is de prijs vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 81,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de Azorenreizen uit van mei tot en met september. Door de ligging binnen de warme golfstroom is het klimaat redelijk stabiel. Overdag ligt de temperatuur aan de kust rond de 24°C. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het iets koeler evenals in de hoger gelegen gebieden. In de zomermaanden is het vrijwel elke dag zonnig, maar natuurlijk kan er ook af en toe een bui vallen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn landschappelijk zeer divers. Van uitgestrekte glooiende weidevelden tot lavavelden en stomende vlakten en scherpe kraterranden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Deze reis bestaat uit een aantal wandelingen vanuit een accommodatie en een aantal fietstochten. De tochten vallen binnen de categorie 2 schoentjes/fietsjes.  Gemiddeld genomen duren de wandelingen ca. 3,5 uur. De facultatieve beklimming van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een zware wandeling waarbij een goede conditie en bergwandelervaring nodig zijn en valt te categoriseren als 3 schoentjes. gemiddeld genomen wordt bij de fietstochten ongeveer 18 km per keer volbracht. Een aantal fietstochten voert over onverharde/gravelwegen.


Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandel- en fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen en fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar is deze wandel- en fietsreis?

We fietsen gemiddeld 13 kilometer per dag. De langste fietstocht is 20km. Tijdens de fietstochten hebben we te maken met hoogteverschillen. We hebben de tochten zo gepland dat er niet veel geklommen hoeft te worden, maar dat we vaker dalen. Een aantal fietstochten voert over onverharde/gravelwegen.

De wandeltochten zijn gemiddeld 12 kilometer per dag. Eenvoudige dagwandelingen op vlak terrein met geringe hoogteverschillen, geschikt voor iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid.

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Dien ik een helm te dragen tijdens de fietstochten?

Voor je eigen veiligheid stellen wij het gebruik van een helm tijdens de fietstochten verplicht vanwege het heuvelachtige karakter van de routes. Deze dien je zelf mee te nemen. Ter plaatse zijn een beperkt aantal helmen te leen (kosteloos). Mocht je echter zeker willen zijn van een goed passende helm, dan raden wij je aan om zelf een helm mee te nemen.  

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandel- en fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de meereizendebus vervoert, als we deze niet achterlaten in het hotel. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Tijdens de wandelingen draag je alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen en tijdens de binnenlandse vlucht. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets/wandelend af?

Niet alle afstanden worden te voet of met de fiets afgelegd. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus of met lokale taxi's. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de volgwagen mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Hoe vaak gaan we wandelen en hoe vaak gaan we fietsen?

De reis is inclusief 4 fietstochten en 5 wandeltochten. De tochten zijn goed verdeeld over de twee weken.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten of wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het zwemmen in de rotspoelen, bezoek aan interessante stadjes met mooie architectuur, het informatiecentrum/museum over de walvisvaart. Ook kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Er is tijdens de wandelingen en fietstochten voldoende tijd om te genieten van de omgeving, het is ook belangrijk om je eigen tempo aan te houden, zodat je volop kunt genieten.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze reis?

Op de Azoren overnachten we in zeer goede, comfortabele hotels, voorzien van alle benodigde faciliteiten. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. In een aantal hotels is er een zwembad aanwezig.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Hoe is de begeleiding tijdens de wandel- en fietstochten?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst op Sao Miguel opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars/fietsers en doen er alles aan om van je wandel/fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Horta kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage op de Azoren?

De netspanning is 220 Volt. Er zijn normale 2 polige stopcontacten.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om deze reis te maken is van mei tot en met september. Door de invloed van de warme golfstroom is de temperatuur dan aangenaam en er valt relatief weinig regen, waardoor alle wandel- en fietspaden goed begaanbaar zijn.

Hoeveel eilanden bezoek ik tijdens deze wandel- en fietsreis met Djoser?

Bij deze 14-daagse wandel- en fietsreis bezoek je 4 van de 9 bewoonde eilanden! We maken gebruik van een binnenlandse vlucht; tussen het grootste eiland Sao Miguel en Sao Jorge. Tussen de andere eilanden nemen we de ferryboot waarbij je vanaf de boot geniet van de uitzichten op de eilanden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.995,-

14 dagen v.a. € 1.995,-

Tel: 071 5126400

23° 23°

Daarom Djoser

 • Unieke combinatiereis van wandelen en fietsen
 • Bezoek aan vier verschillende eilanden
 • Overnachtingen in zeer comfortabele hotels
 • Inclusief fietshuur tijdens de fietsdagen
 • Deskundige Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietsen langs Visto do Rei
 • Inclusief binnenlandse vlucht
 • Naar het 'Vuurmeer'
 • Wandelen naar watervallen

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Erg prachtige en afwisselende reis, schitterende natuur. Je...
Erg prachtige en afwisselende reis, schitterende natuur. Je maakt kennis met 4 van de 9 eilanden van de Azoren. Elk heel verschillend. Ook de afwisseling fietsen en wandelen erg gaaf! Alles was heel goed georganiseerd. Kortom een topreis!

Naam: Elske N.
Cijfer: 9
We kijken met erg veel plezier en voldoening terug op deze a...
We kijken met erg veel plezier en voldoening terug op deze afwisselende fiets-/wandelreis. We hebben genoten van de fysieke uitdagingen en vooral van de prachtige veelzijdige en verrassende natuur die de Azoren te bieden heeft op de verschillende eilanden die we aangedaan hebben. Kortom een aanrader!!

Naam: Janita L.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 9,0

  Elske N.

  Erg prachtige en afwisselende reis, schitterende natuur. Je maakt kennis met 4 van de 9 eilanden van de Azoren. Elk heel verschillend. Ook de afwisseling fietsen en wandelen erg gaaf! Alles was heel goed georganiseerd. Kortom een topreis!

 • 9,0

  Janita L.

  We kijken met erg veel plezier en voldoening terug op deze afwisselende fiets-/wandelreis. We hebben genoten van de fysieke uitdagingen en vooral van de prachtige veelzijdige en verrassende natuur die de Azoren te bieden heeft op de verschillende eilanden die we aangedaan hebben. Kortom een aanrader!!

 • 8,0

  Hennie B.

  Prachtige natuur. Redelijk tot goede hotels. Zeer betrokken en goed ingevoerde en enthousiaste reisleider. In een woord geweldig.

 • 8,0

  Mariël L.

  Aanrader als je van natuur houdt, want deze is prachtig op de eilanden. Mooie wandelingen en pittige fietstochten.

 • 9,0

  Koert G.

  Hele mooie reis, Veel groen afgewisseld met bloemen, De omgeving kan in enkele meters veranderen van een jungle naar een sparren bos. Ook is het een leuke combinatie van lopen en fietsen.

 • 9,0

  D en M

  Wat een afwisselende eilanden. Er was zo veel te genieten. Kratermeren, pruttelende en rokende vulkanen, dolfijnen, lava-landschappen, botanische tuinen, ananaskassen, theeplantage, fijne wandelingen en mooie fietstochten. Doe daarbij een enthousiaste reisleidster en je hebt een geweldige vakantie.

 • 9,0

  Kees R.

  Een fantastische reis, veel gezien en geproefd van de verschillende eilanden. Wandelen en fietsen is een goede combinatie, zo zie je veel van de geweldige natuur. Kortom mede ook door onze enthousiaste reisleider werd dit een onvergetelijke vakantie.

 • 9,0

  Johan B.

  Het was een fantastische ervaring in een bijzonder mooie eilanden gebied, met een afwisselend programma en een uitstekende reisbegeleider, Richard had kennis en groepsgevoel!

 • 10,0

  Tineke B.

  Een uitzonderlijk cijfer voor een ex-docent... Goed georganiseerd, gezellig, afwisselend en heel informatief, duidelijke briefing, reisleidster beschikte over veel kennis van het gebied; naast de vaste programmapunten ook ruimte voor iets extra's. Oog voor welbevinden van personen in de groep.

 • 10,0

  Anton K. Marinella K.

  Een super vakantie gehad in de paradijselijke omgeving van de Azoren, met een kleurrijke groep van 9 mensen en één prima, zeer bekwame, sympathieke reisleidster.

 • 8,0

  Riky M.

  We hebben een mooie reis gehad en genoten van alles wat de Azoren aan natuurpracht te bieden heeft. De schitterende vergezichten en kraterlandschappen hebben ons verrast. Jammer dat de fietstochten voor ons tegen vielen omdat het meestal toch wel zwaar was. De wandelingengen waren super!!!

 • 9,0

  Arie D.

  Een top-reis voor wie houdt van de natuur, een stevige wandeling en een stoere fietstocht in een fantastische omgeving.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen