Wandelreis Noord Spanje, 8 dagen

Het noorden van Spanje is verrassend ongerept. Eeuwenoude historie is bewaard gebleven in de meest pittoreske dorpjes en de groene, bergachtige omgeving nodigt uit tot het maken van vele wandelingen. Baskenland, Asturias en Cantabrië zijn bij uitstek regio’s om te voet te ontdekken! 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Bilbao
 2. Bilbao
 3. Bilbao - Briones - Laguardia
 4. Laguardia
 5. Laguardia - Santander - Santallana del Mar
 6. Santillana del Mar - Comillas en el Tejo - San Vicente de la Barbequera - Llanes
 7. Llanes, Picos de Europa en de Careskloof
 8. Llanes - Bilbao - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Noord Spanje, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens deze Djoser wandelreis maak je wandelingen vanuit meerdere verblijfplaatsen. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Dag 1 en 2 Amsterdam - Bilbao, het artistieke hart van Baskenland

Bilbao SpanjeWe vliegen met KLM naar Bilbao, de grootste stad van Baskenland. ‘Bilbo’ stond vroeger vooral bekend om zijn staalindustrie en scheepswerven. De stad heeft zich echter, dankzij de komst van het Guggenheimmuseum in 1997, bij een nieuw publiek op de kaart gezet. Oude havens en scheepswerven zijn ingewisseld voor gezellige horeca en interessante architectuur. We wandelen door het ‘Casco Viejo’, de wijk met zijn zeven straatjes die het historische hart van de stad vormt. Je vindt er oude geveltjes, smalle straten en bijzondere gebouwen, zoals de kathedraal van Santiago en de kerk van San Antón. In Casco Viejo tref je veel gezellige barretjes en restaurants waar je kunt aanschuiven voor een Chiquiteo (txikito), een klein glaasje wijn. Dankzij de ligging tussen zee en bergen is er in heel Baskenland een ruime keuze aan ingrediënten voorhanden. Proef bijvoorbeeld de pintxos - Baskische tapas - of een van de vele gerechten met kabeljauw of champignons.

Op dag 2 nemen we de Metro naar Larrabastera, ten noorden van Bilbao voor een prachtige wandeling langs de Golf van Biskaje. De steile kliffen zorgen voor indrukwekkende uitzichten! In de middag is er tijd om Bilbao verder te ontdekken. Een bezoek aan het wereldberoemde Guggenheim Museum is een absolute aanrader!


Dag 3 Bilbao - Briones - Laguardia

Rioja wijn bergen SpanjeWe rijden naar La Rioja, een regio die wijnliefhebbers goed in de oren zal klinken. La Rioja is een van de belangrijkste wijnstreken van Europa en dankt zijn naam aan de Rio Oja die er stroomt. We beginnen onze kennismaking met de streek dan ook in wijnmuseum Vivanco in Briones. In de middag maken we een wandeling door de prachtige wijngaarden rond Laguardia en strijken neer in ons aangename hotel waar we twee nachten verblijven.

 • Duur: +/- 3 uur
 • Hoogteverschil: +/- 100 m.


Dag 4 Laguardia

Laguardia SpanjeIn Laguardia heb je de mogelijkheid er zelf op uit te trekken. Wandel door dit mooie stadje, strijk neer op een terras, of ga de omgeving verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld naar Logroño gaan voor een bezoek aan het bekende wijnhuis Ontañón of wandel 6 km naar Elciego en bezoek het bewonderenswaardige wijnhuis Marques de Riscal, ontworpen door de beroemde architect Frank O. Gehry. Het stadscentrum van Laguardia, dat aan het begin van de 13e eeuw is gebouwd, is volledig ommuurd en aan elke kant van de calle mayor vinden we een kerk; de romaanse kerk van San Juan en de Gotische kerk Santa María de los Reyes.


Dag 5 Laguardia - Santander - Santillana del Mar

Santander SpanjeVoor verlaten La Rioja en reizen naar de groene kustregio Cantabrië. We bezoeken te voet de hoofdstad van deze regio: Santander. Santander werd vroeger al door de Romeinen bewoond en was van meet af aan een belangrijke havenplaats. Een brand heeft in 1941 een groot deel van het oude stadscentrum verwoest, waardoor de stad een moderne uitstraling heeft. We vervolgen onze weg naar Santillana del Mar, volgens sommigen het mooiste dorpje van Spanje. Dit middeleeuws aandoende dorp lijkt vanwege alle historische gebouwen op een openluchtmuseum. Herenhuizen met oude adellijke wapens erop, de benedictijnenabdij Colegiata Santa Juliana uit de 12e eeuw... tijdens een wandeling kijk je je ogen uit!

 • Duur: +/- 2 uur
 • Hoogteverschil: +/- 150 m.


Dag 6 Santilana del Mar - Comillas en el Tejo - San Vicente de la Barquera - Llanes

El Capricho de Gaudi SpanjeWe wandelen in de ochtend naar de Altamiragrot, bekend vanwege de rotstekeningen die maar liefst 15.000 jaar oud zijn. Vanwege de conservering van deze unieke tekeningen is de grot slechts beperkt opengesteld voor publiek, maar de nabijgelegen replica kan wel bezocht worden.

We rijden verder naar Comillas, waar we een bijzonder bouwwerk van de Catalaanse architect Antoni Gaudí kunnen bewonderen. ‘El Capricho de Gaudi’ is een huis dat hij gebouwd heeft aan het eind van de 18e eeuw en waarin verschillende bouwstijlen verenigd zijn. Vanuit El Tejo wandelen we in ongeveer anderhalf uur naar het pittoreske San Vicente de la Barquera. Van hier heb je een schilderachtig uitzicht op de Cantabrische kust met zijn stranden, het oude dorp en op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergen van de Picos de Europa. Onze bus brengt ons naar Llanes, waar we de komende twee nachten verblijven.

 • Duur: +/- 1,5 uur
 • Hoogteverschil: +/- 100 m.


Dag 7 Llanes, Picos de Europa en de Careskloof

Picos de Europa SpanjeLlanes maakt deel uit van de Costa Verde (groene kust) van Spanje, een regio die bekend staat om zijn spectaculaire kustlandschap met witte stranden en groene bergen. We beginnen de ochtend daarom met een wandeling van twee uur rondom Llanes. In de middag rijden we nog een stuk verder naar nationaal park Picos de Europa waar we in drie uur door de Careskloof wandelen. De kloof is anderhalve kilometer diep en omringd door twee bergmassieven. De wandelingen van vandaag zijn zonder twijfel de meest spectaculaire van de reis.

 • Duur: +/- 2 uur (Llanes) en +/- 3 uur (Cares-kloof)

Dag 8 Llanes - Bilbao - Amsterdam

Op de laatste dag rijden we na het ontbijt terug naar Bilbao, waar we het vliegtuig pakken naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 mei - 22 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
29 mei - 05 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Excursies volgens programma
 • Wandeling door Bilbao
 • Wandeling langs de Golf van Baskaje
 • Bezoek aan Wijnmuseum Vivanco
 • Bezoek aan de hoofdstad van de regio: Santander
 • Bezoek aan het pittoreske San Vincente
 • Bezoek aan wijnmuseum Vivanco 
 • Bezoek aan Picos de Europa
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 207,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bilbao is mogelijk om bij te boeken (op aanvraag). De prijs is vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 129,- per nacht.

Houd er rekening mee dat je zelf de transfer van/naar de luchthaven dient te regelen indien je een afwijkende vlucht boekt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in kleinschalige, sfeervolle hotels, die waar mogelijk, centraal gelegen zijn, om zodoende te voet de prachtige historische binnensteden te bezoeken. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer. Het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bilbao Barceló Bilbao Nervión
Santillana del Mar Los Infantes Hotel
Llanes Hotel don Paco
Laguardia Sercotel Laguardia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 207,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Hotels liggen zoveelmogelijk centraal gelegen

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Hotels liggen zoveelmogelijk centraal gelegen

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Hotels liggen zoveelmogelijk centraal gelegen

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Hotels liggen zoveelmogelijk centraal gelegen

Vliegreis

KLM

KLM Nederlands nationale trots, officieel 100 jaar oud en hiermee de langst bestaande luchtvaartmaatschappije ter wereld. Maar dat is absoluut niet terug te zien in de hypermoderne vloot van KLM. Denk hieraan aan de Boeing 787-9 en 10. Deze toestellen zijn voorzien van de laatste technische hoogstandjes, bijvoorbeeld speciale moodlighting en nieuwste generaties luchtfiltersystemen, zodat je minder vermoeid op de bestemming aan komt. Bovendien stoten deze nieuwe toestellen minder broeikasgassen uit.

Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en drankje, op intercontinentale vluchten krijg je natuurlijk ook een warme maaltijd. KLM biedt aan boord van bijna alle toestellen een persoonlijk in-flight entertainment, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoeft je je niet te vervelen aan boord.

KLM is lid van Skyteam en werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. KLM biedt aan boord comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, tegen bijbetaling kan je upgraden naar ‘economy comfort’, waar je mag rekenen op aanzienlijk meer beenruimte en waar je rugleuning beter verstelbaar is. Bij KLM aan boord voel je je gelijk thuis en kan je vakantie beginnen.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bilbao

  Vertrek

  09:15

  Aankomst

  11:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Bilbao - Amsterdam

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  14:00


Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland en België.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de verplaatsingen conform programma wordt gebruik gemaakt van een touringcar.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Excursies volgens programma
 • Wandeling door Bilbao
 • Wandeling langs de Golf van Baskaje
 • Bezoek aan Wijnmuseum Vivanco
 • Bezoek aan de hoofdstad van de regio: Santander
 • Bezoek aan het pittoreske San Vincente
 • Bezoek aan wijnmuseum Vivanco 
 • Bezoek aan Picos de Europa
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag het wereldberoemde Guggenheim Museum, terwijl de ander liever een extra andeling maakt langs de prachtige wijnvelden. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Noord Spanje zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 •     Bezoek Altamira Grot (entreekosten niet inbegrepen) ;
 •     Bezoek Picos de Europa;
 •     Bezoek aan Wijnmuseum Vivanco (entreekosten wel inbegrepen).


Tijdens de wandelreis in Noord Spanje zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan Logroño
 • Bezoek Guggenheim Museum
 • Wandeling (6km) en bezoek aan wijnhuis Ontañón


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Spanje wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven en in de verschillende steden/dorpen die tijdens de reis worden aangedaan;
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,-  per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De keuken in Noord-Spanje - Baskenland, Cantabrië  en Asturias en de Rioja-streek - wordt geroemd om haar lokale streekgerechten met een voorkeur voor verse producten van goede kwaliteit. In de kustplaatsen is overal verse vis te verkrijgen. De Rioja-streek staat bekend om de heerlijke wijnen, die u in de lokale barretjes uiteraard kunt proeven. De lunch is een belangrijke maaltijd in Spanje en het ontbijt is vaak klein.

Gezondheid

Voor Spanje wordt geen vaccinaties aangeraden. We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en pleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bilbao is mogelijk om bij te boeken (op aanvraag). De prijs is vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 129,- per nacht.

Houd er rekening mee dat je zelf de transfer van/naar de luchthaven dient te regelen indien je een afwijkende vlucht boekt.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. Het noorden van Spanje staat bekend om het - in tegenstelling tot de rest van Spanje - gematigde klimaat: ideaal voor een actieve vakantie. In het voor- en najaar kunnen we een aangename 20°C verwachten als maximumtemperatuur. In de regio Rioja vallen de temperaturen doorgaans enkele graden warmer uit en in de bergen ligt de temperatuur een aantal graden lager.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

 • Laagste punt wandeltocht: 250 meter
 • Maximaal stijgen: 250 meter
 • Maximaal dalen: 250 meter
 • Gemiddelde wandelduur: 2,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Noord-Spanje bestaat uit wandelingen vanuit verschillende accommodaties in heuvelachtig gebied. Je stijgt maximaal 250 meter. De meeste wandelingen stijg je ca. 150 meter. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven van Bilbao opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is de reis?

De wandelreis Noord-Spanje bestaat uit wandelingen vanuit verschillende locaties in heuvelachtig terrein. We wandelen tussen de 2 en 4 uur per dag. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen en geringe hoogteverschil.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.345,-

8 dagen v.a. € 1.345,-

Tel: 071 5126400

15° 15°

Daarom Djoser

 • Ontdek het groene Spanje
 • Wandelen langs ruige kust en natuurgebieden
 • Bezoek historische steden
 • Wandelen in natuurgebied Picos de Europa
 • Rechtstreekse vlucht
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Een prachtige reis met voor ieder wat wils: mooie kust- en s...
Een prachtige reis met voor ieder wat wils: mooie kust- en stadswandelingen, natuur en cultuur. Kennismaking met de volkscultuur van noordelijk Spanje en de culinaire tradities, die geproefd mogen worden. Alles is tot in de puntjes geregeld; je hoeft van deze reis enkel maar te genieten.

Naam: Krista & Bart
Cijfer: 9
Leuke afwisselende en luxe reis met vele extra's naast het w...
Leuke afwisselende en luxe reis met vele extra's naast het wandelen onder begeleiding van originele en kundige reisleider.

Naam: Josse G.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Krista & Bart

  Een prachtige reis met voor ieder wat wils: mooie kust- en stadswandelingen, natuur en cultuur. Kennismaking met de volkscultuur van noordelijk Spanje en de culinaire tradities, die geproefd mogen worden. Alles is tot in de puntjes geregeld; je hoeft van deze reis enkel maar te genieten.

 • 9,0

  Josse G.

  Leuke afwisselende en luxe reis met vele extra's naast het wandelen onder begeleiding van originele en kundige reisleider.

 • 8,0

  Margaret van Furstenberg

  Een zeer aangename wandelvakantie naar Noord-Spanje met een groep van 18 mannen en vrouwen van mijn leeftijd in een zonnig klimaat en met niet te zware wandelingen. Ook Bilbao, met het Guggenheimmuseum is de moeite van het bezoeken waard. Verder is het eten goed vertegenwoordigd, ook vegetarisch.

 • 9,0

  Harrie J.

  Een heerlijke relaxte wandelvakantie. Prima hotels. Een deskundige reisbegeleidster. Mooie wandelroutes in een prachtige omgeving.

 • 9,0

  Gerda H.

  Wandelingen door prachtige streken met bezoek aan karakteristieke Middeleeuwse stadjes.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen