Djoser Wandel en Fiets, met oog voor de wereld

Reisorganisatie Djoser

Reisorganisatie Djoser

Ruim 35 jaar geleden begon Djoser met het organiseren van reizen. Eerst naar Egypte, dat trouwens nog steeds één van onze favoriete landen én onze specialiteit is. Niet voor niets zijn we vernoemd naar een farao, die trouwens als eerste een piramide liet bouwen. We zijn trots op die link, want in 1985 begon Djoser met een uniek concept: de andere manier van reizen, waarbij alle voordelen van een groepsreis worden gecombineerd met veel individuele vrijheid. Vandaar ons motto: ‘vrijheid blijheid’. We organiseren nu meer dan tweehonderd verschillende reizen naar zo’n honderd landen. Nog altijd voor die reizigers van het eerste uur en ook voor hun kinderen.

Met onze kennis, ervaring en intensieve samenwerking met agenten ter plaatse zijn wij in staat uitgekiende en bijzondere wandel- en fietsroutes samen te stellen. Bij onze reizen ligt de nadruk op de beleving van natuur, rust en de cultuur van het land. Voeg daarbij het persoonlijke contact met de lokale bevolking en je Djoser Wandel- of Fietsreis wordt een bijzondere ervaring.

Het Djoser team

Djoser piramide groep EgypteIn die jaren is Djoser natuurlijk gegroeid als organisatie. Inmiddels werken we met een enthousiast team van reisspecialisten keihard om jouw wandel- of fietsreis de ervaring van je leven te maken. We zijn te vinden in een monumentaal kantoor, midden in de binnenstad van Leiden. In Vlaanderen zijn we vertegenwoordigd met een kantoor in de binnenstad van Gent.

Je leest hieronder meer over (het reizen met) Djoser. Heb je na het lezen nog vragen dan horen we dit natuurlijk graag! Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

Reizen met oog voor duurzaamheid

Behalve het uitstippelen van de mooiste routes, zetten we ons bij Djoser ook in voor duurzame reizen, waarbij we rekening houden met mensen, milieu, natuur en cultuur. Het keurmerk ‘Travelife’ is het resultaat van onze inzet. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen nu kunnen genieten van al het moois in de wereld, maar ook dat de komende generaties kunnen blijven reizen.

Unicef en DjoserDjoser werkt al ruim 25 jaar samen met UNICEF, we geloven namelijk dat kinderen de sleutel zijn voor een betere toekomst. Bovendien zijn juist kinderen de eersten die je aanspreken in een vreemd land. Ook daarom willen we juist hen steunen, dat doen we samen met onze reizigers: bij het boeken van een reis bij Djoser kun je er voor kiezen om een klein bedrag te doneren aan het goede doel. Djoser verdubbelt deze bijdrage, zodat we elk jaar een mooi project van UNICEF kunnen steunen – klik hier voor een overzicht.

De andere manier van reizen

De andere manier van reizen

Er is geen betere manier om de schoonheid van een land te ervaren dan tijdens het wandelen en fietsen. Je benen brengen je naar de mooiste plaatsen en je ziet dingen waar je aan voorbij zou gaan als je gemotoriseerd reist. Je beleeft een land daardoor veel intenser. Met Djoser Wandel en Fiets kom je door prachtige natuurgebieden en in afgelegen dorpjes, en ervaar je de cultuur van een land van zeer dichtbij.

Wat mag je verwachten van een wandel en fiets reis van Djoser? Iedere reis is weer anders. Niet alleen de zwaarte varieert, we gebruiken ook diverse soorten vervoermiddelen en uiteenlopende vormen van accommodatie. Hieronder lees je er meer over.

Bij de maaltijden op reis heb je alle vrijheid. In landen waar dat handig is, is het ontbijt inbegrepen bij de overnachtingen, zo geniet je elke ochtend van een comfortabele start. 's Middags en ’s avonds kies je zelf waar je gaat eten. De één gaat immers liever eten in een lokaal restaurantje, terwijl de ander liever kiest voor een westers restaurant, al dan niet met andere reisgenoten. Bij Djoser ben je vrij om je eigen manier de keuken van een ander land te ontdekken.

Wie gaan er mee?

wandel en fietsDjoser wandel- en fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. Je houdt van wandelen en fietsen, bent graag actief in een prachtige omgeving en je wilt een land van dichtbij ervaren. Zoek je bovendien natuur, rust en ruimte? Dan ben je bij Djoser aan het juiste adres, of je nu alleen reist of samen. Voor onze wandel- en fietsreizen gelden geen leeftijdsgrenzen. Het is wel van belang dat je een reis kiest die bij je conditie past, zodat je er optimaal van kunt genieten.

We reizen in kleine groepen: bij wandelreizen is het maximum achttien en bij fietsreizen gaan er niet meer dan twintig deelnemers mee. De minimale groepsgrootte is acht. In deze betrekkelijk kleine groepen ontstaat al snel een goede sfeer. Bovendien heb je onderweg volop mogelijkheden om in contact te komen met de bevolking en te stoppen op mooie plekken. 

Omdat we in kleine groepen reizen heb je snel contact met je medereizigers. Je hebt dan ook altijd de keuze; met de groep er op uit, alleen of samen met een paar anderen uit de groep. Al naar gelang je interesses en je eigen ideeën over het invullen van de dag. De wandel- of fietsdagen liggen uiteraard wel vast.


Alleen op reis

Groep BhutanOok als je alleen reist ben je bij Djoser aan het juiste adres. Je kunt bijvoorbeeld een kamer op indeling boeken. Je wordt dan, in goed overleg, in dezelfde kamer ingedeeld als een reiziger van hetzelfde geslacht. Je hoeft dan geen eenpersoonskamertoeslag te betalen. En komt het zo uit dat je de enige deelnemer bent van jouw geslacht die op indeling heeft geboekt, dan krijg je een eenpersoonskamer, zonder extra toeslag. Als er een oneven aantal kamers op indeling is geboekt in de groep, dan wordt de eenpersoonskamer gerouleerd.

Heb je liever meer privacy, dan kun voor een eenpersoonskamer kiezen. Je betaalt hier wat extra voor. Je vindt de toeslagen bij de reizen. Op veel kampeerreizen kunnen we ook een aparte tent regelen, alhoewel dit van te voren niet te garanderen is, kun je het wel bij ons aanvragen tijdens het boeken.

Wie wil, kan al voor vertrek via 'Mijn Djoser' in contact komen met medereizigers. Heb je een reis uitgezocht, maar ben je benieuwd hoeveel alleenreizenden er zijn? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen, of bij de vertrekdatum op de website kijken onder het kopje ‘Deelnemers’, daar zie je hoe de reisgroep is samengesteld.

Zwaarte wandelreizen

Om je te helpen bij je keuze, is de zwaarte van de wandelreizen uitgedrukt in een aantal schoentjes. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogte waarop we wandelen en de verhouding rust/wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting; de uiteindelijke zwaarte van een reis is mede afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en je eigen fysieke gesteldheid.

Bij wandelreizen met één schoentje staan eenvoudige wandelingen met geringe hoogteverschillen op het programma. Bij reizen met twee schoentjes maak je wandeltochten van gemiddeld zes uur en loop je in heuvelachtig gebied. Bij reizen met drie schoentjes kun je pittige tochten verwachten van vier tot acht uur in bergachtig gebied.

Zwaarte fietsreizen

Fietsen in CataloniëDe fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die graag op de fiets stapt en een normale conditie en gezondheid heeft. De zwaarte van de reizen wordt uitgedrukt in een aantal fietsjes. De afstanden die we afleggen, zijn verschillend per reis en per dag. Houd er rekening mee dat een tocht van 30 kilometer in de tropen over heuvelachtig terrein een heel andere ervaring is dan een fietstocht in Nederland. De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met twee fietsjes fietsen we 40 tot 80 kilometer per dag in vlak tot heuvelachtig gebied. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig word je met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens per fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

E-bikes

De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. Op diverse fietsreizen worden e-bikes aangeboden. Bekijk hier het overzicht.

Nederlandse reisbegeleiding

Nederlandse reisbegeleidingBij de meeste Djoser Wandel- en Fietsreizen reist een enthousiaste, Nederlandse reisbegeleider mee die over ruime reiservaring beschikt. Bij een enkele reis is dat een deskundige lokale reisbegeleider. De reisbegeleider ontvangt je op het vliegveld in het land van bestemming en zorgt er samen met de lokale agent voor dat de reis organisatorisch soepel verloopt. Mocht iets niet helemaal aan je verwachting voldoen of heb je hulp nodig, meldt dit dan ter plaatse dan zal de reisbegeleider zijn best doen om een oplossing te zoeken. De reisbegeleider gaat mee met de wandel- en fietstochten die in het reisprogramma zijn opgenomen en draagt zorg voor de juiste routes. Bij een aantal intensievere wandeltochten en de meeste fietsreizen gaat ook een professionele lokale gids mee die het gebied goed kent. De lokale reisbegeleider of gids verzorgt bij de fietsreizen tevens het onderhoud aan de fiets. 

Veel van onze reisbegeleiders werken al jaren voor Djoser en kennen dus heel wat reizen op hun duimpje. Ze weten waar je goed kunt wandelen, wat de beste restaurantjes zijn of hoe je ergens moet komen. Kortom, onze reisbegeleiders staan je graag met raad en daad te hulp! Ondertussen regelen ze op de achtergrond dat je reis soepel verloopt, én staan ze paraat bij onverwachte gebeurtenissen. Alhoewel ze dus veel weten van een bestemming, zijn het geen gidsen die je aan de hand meenemen langs de bezienswaardigheden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat zij hun kennis en liefde voor een land niet me je delen!

Onderweg met Djoser

Onderweg met Djoser

Bij Djoser weet je zeker dat je vervoer goed geregeld is. Per land kan het vervoer verschillen, we gebruiken altijd een privébus, maar reizen soms ook (een stuk) met de trein of met de boot. Waar we ook gebruik van maken tijdens een reis, het zijn altijd goede en veilige vervoersmiddelen en goed geregeld door Djoser.

Internationale vluchten

KLM vliegtuigOm op onze bestemming aan te komen wordt er gevlogen. Bij Djoser werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Dit zijn bijvoorbeeld KLM, Lufthansa en transavia: allemaal maatschappijen die een uitstekende reputatie hebben als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en service. Wel zo fijn, want je vakantie begint in het vliegtuig. Het is bij bijna alle reizen mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. Vaak kun je er dan ook voor kiezen om extra nachten te reserveren in het eerste of laatste Djoser hotel. Zo kun je gemakkelijk een individuele verlenging aan je reis koppelen!

Je vindt de actuele vluchttijden bij de reizen onder het kopje 'Praktische informatie - Vliegreis'. Kies daar de datum van de reis waar je interesse in hebt en je ziet het vluchtschema voor die datum.

De Djoser bus

Bus MexicoBij de wandelreizen ben je in eerste instantie natuurlijk je eigen vervoermiddel. Je loopt van plaats naar plaats of je maakt dagtochten vanuit een bepaalde locatie. Daarnaast maken we, afhankelijk van de plaatselijke mogelijkheden, gebruik van diverse andere vervoermiddelen. We reizen onder andere met een eigen bus en laten ons ook wel per veerboot overzetten waar nodig. Details per reis vind je in de uitgebreide beschrijvingen.

Lokaal vervoer

Op bestemming kiezen we, naast het wandelen en fietsen vaak voor lokaal vervoer, bijvoorbeeld de metro in Rusland, een riksja in Sri Lanka, een tuk-tuk in Thailand of een caleche in Egypte. Door deel uit te maken van het leven op straat ontdek je een land op een unieke manier en help je de lokale economie. Onze reisbegeleiders helpen je graag op weg.

Goede fietsen

FietsenBij de fietsreizen maken we gebruik van kwalitatief goede fietsen met versnellingen. Het type fiets is per reis verschillend. In de meeste gevallen zijn het degelijke toerfietsen uit het land zelf. Op een enkele reis maken we gebruik van een mountainbike. De fietsen staan gereed bij aankomst en worden ter plaatse afgesteld. Je geeft voor vertrek je lengte aan ons door, zodat het juiste formaat fiets voor je gereed staat. De fietshuur is bij de reissom inbegrepen. Bij alle fietsreizen gaan een eigen bus en reserveonderdelen mee en eventueel een extra bagagebusje. In sommige landen is het dragen van een fietshelm verplicht en dien je deze zelf mee te nemen. Uiteraard is het dragen van een fietshelm altijd veiliger.

Bagagevervoer

Tijdens de wandeltochten neem je zelf alleen een dagrugzakje mee met alles wat je die dag nodig hebt. In een enkel geval neem je spullen mee voor één of twee nachten. De overige bagage wordt vervoerd. Bij meerdaagse trektochten maken we gebruik van dragers of lastdieren. De fietsen zijn, afhankelijk van de reis die je maakt, voorzien van bagagedrager, fietstassen of een mandje voorop die je kunt gebruiken voor je fototoestel, flesje water en dergelijke. De grote bagage wordt met de bus vervoerd.

Waar slaap je?

Waar slaap je?

Djoser kiest zijn accommodaties zorgvuldig uit. Met hun gunstige ligging, leuke sfeer of extra voorzieningen, zoals een zwembad, voegen ze iets extra’s toe aan de reis.

Goede hotelovernachtingen

De plaatsen waar we overnachten zijn zeer divers. We maken veelal gebruik van middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige accommodaties met een vriendelijke sfeer, dicht bij de plaatsen die we bezoeken. Afhankelijk van de reis die je maakt, slaap je de ene keer in een hotel of in een pension en de andere nacht in een dorpswoning bij een lokale familie of in een gezellige berghut. Ieder land heeft weer andere logeeradressen die je reis een extra dimensie geven. In Vietnam logeer je bijvoorbeeld een nacht bij een familie thuis, in Italië slaap je in een gezellig familiehotel, in IJsland in een tent en in Zuid-Afrika in chalets en lodges. Een betere manier om het land intens te ervaren is er niet.


Solitaire Lodge zwembad 2 Solitaire NamibieVietnamTent camping IJsland

Meer weten

Meer weten

InfodagAlhoewel onze website natuurlijk boordevol informatie staat, is het soms ook fijn om persoonlijk een vraag te stellen aan één van onze reisspecialisten. Die staan je natuurlijk graag te woord.

Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen op 071-5126400, of stuur een mail naar info@djoserwandelfiets.nl.
Onze Belgische reizigers kunnen bellen naar 092230069 of mailen naar info@djoser.be.

Je kunt trouwens ook chatten! Bijvoorbeeld via onze website, rechtsonder in het scherm, of via WhatsApp, ons nummer daarvoor is 06-82071250 (dit kun je niet bellen).

Online presentaties

Kom alles te weten over onze reizen met een online presentatie! Heb je een vraag? Dan kun je deze gelijk stellen op de chat. Zo heb je gegarandeerd een avond vol reisinspiratie. Schrijf je hier in.

Informatiedagen

Ook organiseren wij informatiedagen op diverse plekken in het land. Hier kun je fotoboeken en videopresentaties bekijken en je vragen stellen aan onze reisspecialisten en reisbegeleiders. Ook organiseren wij meerdere keren per jaar een Open Huis in Leiden. Je kunt dan terecht met al je vragen onder het genot van een hapje en een drankje. Schrijf je hier in.

Het kantoor

Djoser KantoorOns kantoor, in het hart van het historische centrum van Leiden, is gevestigd in ‘Het Gulden Vlies’ aan de Breestraat 125. Je bent van harte welkom.

Reizen en boeken in coronatijd

We zijn ervan overtuigd dat we ook in coronatijd veilig en verantwoord op reis kunnen. Daarbij volgen we natuurlijk de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Djoser houdt zich ook altijd aan de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat wij bij een reisbeperking (code oranje/rood) de reis annuleren en wij de betaalde reissom restitueren.

Op dit moment boek je bij Djoser met extra veel zekerheden. Zo kun je tot drie maanden van te voren je reis kosteloos omboeken! Lees hier meer over boeken met de Djoser zekerheid.

ANVR en SGR dekking

Djoser is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), de organisatie die de belangen behartigt van zowel reisorganisaties als reizigers. Op al onze Djoserreizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing.

Djoser is tevens aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit houdt in dat onze reizigers ervan verzekerd zijn dat hun (aan)betaling te allen tijde gedekt is en er dus geen financieel risico is bij het boeken van een reis.

Bekijk hier de Djoser reisvoorwaarden.