Wandelreis Ierland 8 dagen

Een groene, heuvelachtige lappendeken met af en toe een huis, glinsterende meren en riviertjes en ruïnes met een mysterieuze historie… de mooiste Ierse landschappen trekken veel wandelaars aan. Deze 8-daagse reis brengt je van de Wicklow Mountains naar de schiereilanden bij Killarney en de kliffen van Moher.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Dublin - Wicklow nationaal park
 2. Wicklow NP en Glendalough
 3. Wicklow NP - Rock of Cashel - Killarney
 4. Killarney, Kerry Way
 5. Killarney, Dingle Peninsula
 6. Killarney - Cliffs of Moher - Doolin - County Clare
 7. County Clare - The Burren - Navan County
 8. Navan County - Dublin - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Ierland 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Dag 1 Amsterdam - Dublin - Wicklow nationaal park
Dublin Ierland“There’s poetry in a pint of Guinness” zo valt te lezen in de bekendste brouwerij en attractie van Dublin. Deze woorden geven tevens de Ierse ziel weer; grappig, creatief en passioneel. De Ierse hoofdstad is dan ook het perfecte startpunt van onze bijzondere wandelreis, er valt genoeg te beleven! Bezoek bijvoorbeeld de enorme universiteitsbibliotheek Trinity, de bekende Temple Bar, het Ierse whiskeymuseum of het Guinness Storehouse. Na een bezoek aan Dublin rijden we met onze bus door naar ons hotel nabij het Wicklow nationaal park, iets ten zuiden van Dublin.

Dag 2 Wicklow NP  en Glendalough
We beginnen vandaag in de vallei van Glendalough, waar we, rondom Upper Lake, onze eerste wandeling van 9 kilometer maken. De Wicklow Mountains worden gekenmerkt door groene vlaktes en granieten rotsen. We wandelen door gletsjerdalen die diep in de bergen zijn uitgesneden en genieten van prachtige vergezichten, waarin het Upper Lake vaak de hoofdrol speelt. Uiteindelijk dalen we geleidelijk af naar Glenealo Valley, waar we van bovenaf al een mooi uitzicht op hadden.

Dag 3 Wicklow NP - Rock of Cashel - Killarney
Rock of Cashel IerlandWe verlaten de bergen van Wicklow nationaal park en rijden naar het zuidwesten van Ierland, naar Killarney. Maar voordat we hier aankomen stoppen we bij de Rock of Cashel, een zestig meter hoge kalkstenen rots waar de koningen van Munster tussen de 4e en de 12e eeuw vanaf hun vesting regeerden. Nu zie je nog de overblijfselen van de Saint Patrick's Cathedral, Cormac's Chapel en de ronde toren. Na aankomst bij ons hotel in Killarney maken we met de liefhebbers een wandeling van 7 kilometer langs het Muckross House en de botanische tuinen. Killarney is een klein, schilderachtig stadje dat vooral dient als uitvalsbasis voor de fenomenale natuur in Killarney nationaal park en de Ring of Kerry. Maar ook in Killarney zelf is het goed vertoeven. Je treft er eeuwenoude kastelen en kloosters, maar ook een bruisend nachtleven vol gezellige pubs en Ierse volksmuziek.

Dag 4 en 5 Killarney, Kerry Way en Dingle Peninsula
Wandelen IerlandDe komende twee dagen verblijven we op het schiereiland Kerry waar we een deel van de populaire Kerry Way lopen. De Kerry Way is een lange route van circa 200 kilometer. Wij wandelen een deel van deze route. De eerste dag wandelen we op de old Kenmare Road, waarbij je kunt kiezen voor een wandeling van 8 of 15 kilometer. De wandeling start iets ten noorden van Kenmare en eindigt bij de Derrycunnihy kerk (8 kilometer) of de Torc waterval (15 kilometer).

Op het schiereiland Dingle lopen we de Slea Head Walk, een traject waar archeologen van watertanden dankzij alle megalithische overblijfselen die er te vinden zijn. De wandeling over de Clogher Head biedt ons adembenemende uitzichten op de Atlantische oceaan en Dead Man’s Island. Dit punt ligt vanuit Europa gezien het dichtst bij de Verenigde Staten. De wandeling eindigt in de buurt van het plaatsje Ballyoughteragh dat in de Gealtacht ligt. Dit is een benaming van een regio waar het Iers-Gaelisch de hoofdtaal is. 

Dag 6 Killarney - Cliffs of Moher - Doolin - County Clare
Cliffs of Moher IerlandWie naar Ierland gaat, móét de kliffen van Moher hebben gezien, de meest bezochte highlight van het land. De kliffen hebben een hoogte van 214 meter en behoren daarmee tot de hoogste klifkusten in Europa. We nemen na het ontbijt afscheid van Killarney en rijden in de ochtend met de bus naar Doolin. Vanaf Doolin wandelen we ongeveer 9 kilometer over een kustpad naar de kliffen van Moher, waarbij we steeds een prachtige aanblik hebben op de Atlantische Oceaan, de kliffen en vogelkolonies. Wie wil, kan na de wandeling een boottocht maken zodat je de kliffen ook vanaf het water kunt bewonderen, een perfecte cliffhanger van deze dag!

Dag 7 en 8 County Clare - The Burren - Navan County - Dublin - Amsterdam
The Burren IerlandNa het ontbijt rijden we naar The Burren, in het noorden van County Clare. Je waant je hier in een maanlandschap. The Burren is een kalksteenplateau dat door ijs, wind en regen is gevormd. De beroemde schrijver Tolkien werd door het landschap van The Burren geïnspireerd voor het schrijven van “ The Lord of the Rings”. We lopen hier een mooie route van ongeveer 13 kilometer waarbij je door een weids kalkstenen landschap loopt dat - vooral in de vroege zomer - vol staat met bloemen. We nemen na deze wandeling voor de laatste keer plaats in de bus en rijden naar het levendige provinciestadje Navan, waar we ons een laatste avond kunnen vermaken in één van de pubs of restaurants.   

Afhankelijk van de vluchttijden hebben we de laatste dag nog tijd om eerder gemiste  bezienswaardigheden in Dublin te bezoeken voor we terugvliegen naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
16 mei - 23 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
23 mei - 30 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
13 jun - 20 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.545,-
Start - einde
18 jul - 25 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.595,-
Start - einde
29 aug - 05 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
05 sep - 12 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 mei - 22 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
22 mei - 29 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
12 jun - 19 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Dublin
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling rond Upper Lake in Wicklow nationaal park
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Wandeling over een kustpad naar de kliffen van Moher
 • Wandeling over een deel van de Kerry Way

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,- bij 2 of meer personen € 35,- etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.395,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 193,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Een hotelverlenging is bij te boeken in het centraal gelegen Cassidys Hotel* in de bruisende hoofdstad Dublin. Het is een uitstekende uitvalsbasis om nog enkele dagen langer van Ierland te genieten. De prijs is vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 160,- per nacht. 

*Let op: we verblijven hier niet met de groep.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van een eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden, waardoor je gemakkelijk het centrum inloopt om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Wicklow NP Glenview Hotel
Wicklow NP The Glendalough Hotel
Killarney Castle Lodge
County Clare Kinvara Guesthouse
Navan County Ashbourne House Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 193,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotel Arklow Bay is centraal gelegen

Castle Lodge ontbijt

Ashbourne House Hotel ligt midden in het wandelgebied

Typisch Iers ontbijt

Hotel Arklow Bay is centraal gelegen

Castle Lodge ontbijt

Ashbourne House Hotel ligt midden in het wandelgebied

Typisch Iers ontbijt

Hotel Arklow Bay is centraal gelegen

Castle Lodge ontbijt

Ashbourne House Hotel ligt midden in het wandelgebied

Typisch Iers ontbijt

Hotel Arklow Bay is centraal gelegen

Castle Lodge ontbijt

Ashbourne House Hotel ligt midden in het wandelgebied

Typisch Iers ontbijt

Vliegreis

KLM

KLM, Nederlands nationale trots, is 100 jaar oud en hiermee de langst bestaande luchtvaartmaatschappije ter wereld. Maar dat is absoluut niet terug te zien in de hypermoderne vloot van KLM. Denk hieraan aan de Boeing 787-9 en 10. Deze toestellen zijn voorzien van de laatste technische hoogstandjes, bijvoorbeeld speciale moodlighting en nieuwste generaties luchtfiltersystemen, zodat je minder vermoeid op de bestemming aan komt. Bovendien stoten deze nieuwe toestellen minder broeikasgassen uit.

Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en drankje, op intercontinentale vluchten krijg je natuurlijk ook een warme maaltijd. KLM biedt aan boord van bijna alle toestellen een persoonlijk in-flight entertainment, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoeft je je niet te vervelen aan boord.

KLM is lid van Skyteam en werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. KLM biedt aan boord comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, tegen bijbetaling kan je upgraden naar ‘economy comfort’, waar je mag rekenen op aanzienlijk meer beenruimte en waar je rugleuning beter verstelbaar is. Bij KLM aan boord voel je je gelijk thuis en kan je vakantie beginnen.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Dublin

  Vertrek

  12:00

  Aankomst

  12:35

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Dublin - Amsterdam

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  20:00


Tijdverschil: Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.395,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Dublin maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar het begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus.

De vluchten worden uitgevoerd door KLM

We reizen met comfortabele bussen

De vluchten worden uitgevoerd door KLM

We reizen met comfortabele bussen

De vluchten worden uitgevoerd door KLM

We reizen met comfortabele bussen

De vluchten worden uitgevoerd door KLM

We reizen met comfortabele bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Dublin
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling rond Upper Lake in Wicklow nationaal park
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Wandeling over een kustpad naar de kliffen van Moher
 • Wandeling over een deel van de Kerry Way

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag het whiskeymuseum in Dublin, terwijl de ander liever de enorme universiteitsbibliotheek Trinity bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Ierland zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling rond Upper Lake in Wicklow nationaal park 
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Wandeling langs de kliffen van Moher
 • Wandeling over een deel van de Kerry Way


Tijdens de reis zijn de volgende excursies of bezoeken van bezienswaardigheden optioneel:

 • In Dublin kun je de enorme universiteitsbibliotheek Trinity bezoeken, de bekende Temple Bar, het Ierse wiskeymuseum of het Guinness Storehouse
 • In Killarney kun je een wandeling maken langs het Muckross House en de botanische tuinen
 • Je kunt eeuwenoude kastelen en kloosters bekijken in Killarney
 • Bekijk de kliffen van Moher vanaf het water tijdens een boottocht

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

In Ierland wordt betaald met de euro.

In veel plaatsen vind je een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt inbegrepen in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. In de plaatsen waar we verblijven zijn veel verschillende pubs, café's en restaurants te vinden.

Het ontbijt in Ierland is heel erg uitgebreid en divers. Er wordt stevig gegeten, met pannenkoeken, eieren, spek, pap, tomaten, champignons en kaas. Soms wordt er zelfs braadworst bij het ontbijt gegeten. Samen met een kop stevige thee met melk, een kop koffie of vruchtensap vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

De Ierse keuken is erg puur en er zijn weinig invloeden van andere landen te vinden. De traditionele gerechten zijn dan ook het meest geliefd in het land. Zo heb je bijvoorbeeld de Irish Stew. Een stoofpot met aardappelen, wortel, ui, peterselie en vlees. Er kunnen verschillende soorten vlees in het gerecht zitten, zoals lam, rund of varkensvlees. Box is een soort pannenkoek die is gemaakt van geraspte aardappelen, bloem, eieren karnemelk en bakpoeder. Drisheen is een bloedworst van rund-, varkens- en lamsvlees. Het bloed, melk en broodkruimels worden gekookt. Per streek worden er nog andere bereidingswijzen toegepast. In de winter eten de Ieren vaak Champs. Het is een schotel met aardappelgroente, uien, verschillende groenten en melk.  

Gezondheid

Voor Ierland worden geen vaccinaties aangeraden. Wel raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Een hotelverlenging is bij te boeken in het centraal gelegen Cassidys Hotel* in de bruisende hoofdstad Dublin. Het is een uitstekende uitvalsbasis om nog enkele dagen langer van Ierland te genieten. De prijs is vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 160,- per nacht. 

*Let op: we verblijven hier niet met de groep.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Door de ligging heeft Ierland een zeer gematigd klimaat. De winters zijn zacht (vorst komt bijna niet voor) en de zomers zijn over het algemeen aan de koele kant. Ook regent het veel in Ierland, vooral in de westelijke helft waar gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar neerslag valt. De oostkust is droger; in Dublin valt zo’n 750 mm regen per jaar, vergelijkbaar met Nederland. De plantengroei wordt sterk beïnvloed door de regen en het zachte klimaat; daarom wordt Ierland ook wel 'het groene eiland' genoemd.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1085 meter
Maximaal stijgen: 723 meter
Maximaal dalen: 723 meter
Totaal aantal kilometers wandelen: 59 kilometer
Gemiddelde wandelduur: 4 uur


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit de hotels waar we verblijven. De zwaarte van de wandeltocht varieert.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Deze bus reist met ons mee en zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). 

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Dublin opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.495,-

8 dagen v.a. € 1.495,-

Tel: 071 5126400

15° 15°

Daarom Djoser

 • Wandelen in de Wicklow Mountains
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Wandeling naar de kliffen van Moher
 • Wandeling over de populaire Kerry Way
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goede middenklasse hotels
 • Ontbijt

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Was super en ongelooflijk geboft met goed weer!
Was super en ongelooflijk geboft met goed weer!

Naam: Ingrid V.
Cijfer: 8
Ierland is een zeer fijn land voor een wandelvakantie. Diver...
Ierland is een zeer fijn land voor een wandelvakantie. Divers landschap met veel kastelen, ruïnes en kloosters. Het hoogtepunt zijn de wandelingen langs de Atlantische kust.

Naam: Sietse B.
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 8,0

  Ingrid V.

  Was super en ongelooflijk geboft met goed weer!

 • 8,0

  Sietse B.

  Ierland is een zeer fijn land voor een wandelvakantie. Divers landschap met veel kastelen, ruïnes en kloosters. Het hoogtepunt zijn de wandelingen langs de Atlantische kust.

 • 9,0

  Rino B.

  Zeer mooie wandelreis gedaan in Ierland. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten en prima pubs. Zelfs het weer zat mee. Moesten soms wel een paar uur met de bus rijden, maar dat vind ik niet erg. Wandelingen zij goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Aanrader!

 • 9,0

  Basz B.

  De wandelingen gaan door zeer afwisselende gebieden (dan weer hoog boven een meer, dan weer langs de zee met verschillende soorten kusten) en zijn mooi en niet te zwaar. Ook op de dagen van verplaatsing blijft er genoeg tijd over om op je gemak te wandelen.

 • 10,0

  Mitchell L.

  De Ierland wandelreis was fantastisch. Het landschap was prachtig en afwisselend, de paden vriendelijk uitdagend, en de reisbegeleiding en de chauffeur zorgden ervoor dat alles prima verliep. En het weer? Slechts een dag wat regen, verder prima wandelweer. Kies Ierland voor ont- en inspanning!

 • 9,0

  Ingrid

  Wandelen in Ierland met deze reis is genieten. De tocht die wordt afgelegd is prachtig. Je krijgt een groot deel van Ierland te zien. Het lieflijke groene glooiende landschap, het ruigere bergachtige werk maar ook de prachtige kust met zijn enorme kliffen. De wandelingen zijn heel goed te doen. Top!

 • 9,0

  Stefanie

  Fantastische reis: mooie wandelingen, goede hotels en een zeer goede reisbegeleider en buschauffeur. Zeer fijne kleine groep (10 personen) en als bonus ook nog goed weer. Kortom een aanrader!

 • 9,0

  Yvonne

  Afwisselende reis & efficiënt, goede indruk gekregen. Alleen op aankomstdag bezoek aan Dublin, anders dan in beschrijving staat. Plus: Tijdens de wandelingen voldoende tijd voor foto's & pauzes. Min: -Weinig gezien vd Burren, gekozen wandeling niet toereikend. -Reistijd Dublin naar Westkust

 • 8,0

  Fokko B.

  Ierland is een stuk groter dan NL; daardoor relatief lange busreis(zen) moeten maken om in mooie wandelgebieden te komen. Maar als je daar dan bent, is het meer dan de moeite waard. Verder leuke groep, strenge doch rechtvaardige leiding en echte Ierse buschauffeur met rake humor.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen