Wandelreis Ierland 8 dagen

Een groene, heuvelachtige lappendeken met af en toe een huis, glinsterende meren en riviertjes en ruïnes met een mysterieuze historie… de mooiste Ierse landschappen trekken veel wandelaars aan. Deze 8-daagse reis brengt je van de Wicklow Mountains naar de schiereilanden bij Killarney en de kliffen van Moher.

Reisschema

 1. Amsterdam - Dublin - Wicklow National Park
 2. Wicklow National Park en Glendalough
 3. Wicklow National Park - Rock of Cashel - Killarney
 4. Killarney, Kerry Way
 5. Killarney, Dingle Peninsula
 6. Killarney - Cliffs of Moher - Doolin - County Clare
 7. County Clare - The Burren - Dublin/Navan County
 8. Navan County - Dublin - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Ierland 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dag wandelingen vanuit één verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Dag 1 Amsterdam - Dublin - Wicklow National Park
Dublin Ierland“There’s poetry in a pint of Guinness” zo valt te lezen in de bekendste brouwerij en attractie van Dublin. Deze woorden geven tevens de Ierse ziel weer; grappig, creatief en passioneel. De Ierse hoofdstad is dan ook het perfecte startpunt van onze bijzondere wandelreis, er valt genoeg te beleven! Bezoek bijvoorbeeld de enorme universiteitsbibliotheek Trinity, de bekende Temple Bar, het Ierse whiskeymuseum, het Guinness Storehouse. Na een bezoek aan Dublin rijden we met onze bus door naar het Wicklow National Park, iets ten zuiden van Dublin.

Dag 2 Wicklow National Park  & Glendalough
We beginnen vandaag in de vallei van Glendalough, waar we, rondom het Upper Lake, onze eerste wandeling van 9 kilometer maken. De Wicklow Mountains worden gekenmerkt door groene vlaktes en granieten rotsen. We wandelen door gletsjerdalen die diep in de bergen zijn uitgesneden en genieten van prachtige vergezichten, waarin het Upper Lake vaak de hoofdrol speelt. Uiteindelijk dalen we geleidelijk af naar Glenealo Valley waar we van bovenaf al een mooi uitzicht op hadden.

Dag 3 Wicklow NP - Rock of Cashel - Killarney
Rock of Cashel IerlandWe verlaten Wicklow NP en rijden naar het zuidwesten van Ierland, Killarney. Maar voordat we hier aankomen stoppen we bij de Rock of Cashel, een zestig meter hoge kalkstenen rots waar de koningen van Munster tussen de 4e en de 12e eeuw vanaf hun vesting regeerden.  Nu zie je nog de overblijfselen van de Saint Patrick's Cathedral, Cormac's Chapel en de ronde toren. Na aankomst bij ons hotel in Killarney maken we met de liefhebbers een wandeling van 7 km langs het Muckross House en de botanische tuinen. Killarney is een klein, schilderachtige stadje dat vooral dient als uitvalsbasis voor de fenomenale natuur in Killarney National Park en de Ring of Kerry. Maar ook in Killarney zelf is het goed toeven. Je treft er eeuwenoude kastelen en kloosters, maar ook een bruisend nachtleven vol gezellige pubs en Ierse volksmuziek.

Dag 4 en 5 Killarney, Kerry Way en Dingle Peninsula
Wandelen IerlandDe komende twee dagen verblijven we op het schiereiland Kerry waar we een deel van de populaire Kerry Way lopen. De Kerry Way is een lange route van circa 200 kilometer. Wij wandelen een deel van deze route. , . De eerste dag wandelen we op de old Kenmare Road, waarbij je kunt kiezen voor een wandeling van  8 of 15 km. De wandeling start iets ten noorden van Kenmare en eindigt bij de Derrycunnihy kerk (8 km) of de Torc waterval (15 km).

Op het schiereiland Dingle lopen we de Slea Head Walk, een traject waar archeologen van watertanden dankzij alle megalithische overblijfselen die er te vinden zijn. De wandeling over de Clogher Head biedt ons adembenemende uitzichten op de Atlantische oceaan en Dead Man’s Island. Dit punt ligt vanuit Europa gezien het dichtst bij de Verenigde Staten. De wandeling eindigt in de buurt van het plaatsje Ballyoughteragh dat in de Gealtacht ligt. Dit is een benaming van een regio waar het Iers-Gaelisch de hoofdtaal is. 

Dag 6 Killarney - Cliffs of Moher - Doolin - County Clare
Cliffs of Moher IerlandWie naar Ierland gaat, móét de kliffen van Moher hebben gezien, de meest bezochte highlight van het land. We nemen na het ontbijt afscheid van Killarney en rijden in de ochtend met de bus naar Doolin. Vanaf Doolin wandelen we in ong. 9 kilometer over een kustpad naar de kliffen van Moher, waarbij we steeds een prachtige aanblik hebben op de Atlantische Oceaan, de kliffen en vogelkolonies. Wie wil, kan na de wandeling een boottocht maken zodat je de kliffen ook vanaf het water kunt bewonderen, een perfecte cliffhanger van deze dag!

Dag 7 en 8 County Clare - Burren - Navan - Dublin - Amsterdam
The Burren IerlandNa het ontbijt rijden we naar The Burren, in het noorden van County Clare. Je waant je hier in een maanlandschap. The Burren is een kalksteenplateau dat door ijs, wind en regen is gevormd. De beroemde schrijver Tolkien werd door het landschap van The Burren geïnspireerd voor het schrijven van “Lord of The Rings”. We lopen hier een mooie route van ongeveer 13 kilometer waarbij je door een weids kalkstenen landschap loopt dat - vooral in de vroege zomer - vol staat met bloemen. We nemen na deze wandeling voor de laatste keer plaats in de bus en rijden naar het levendige provinciestadje Navan, waar we ons een laatste avond kunnen vermaken in één van de pubs of restaurants.   

Afhankelijk van de vluchttijden hebben we de laatste dag nog tijd om eerder gemiste  bezienswaardigheden in Dublin te bezoeken voor we terug vliegen naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
17 mei - 24 mei
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
24 mei - 31 mei
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
14 jun - 21 jun
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.396,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Dublin
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,- etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.295,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Wicklow Arklow Bay Hotel
Killarney

Castle Lodge

Ashbourne Ashbourne House Hotel

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Dublin

  Vertrek

  11:55

  Aankomst

  12:35

 • Vlucht met

  Traject

  Dublin - Amsterdam

  Vertrek

  13:20

  Aankomst

  16:00


Tijdverschil: Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.295,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Dublin maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Dublin
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Ierland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 met Nederlandse reisbegeleiding


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Ierland wordt betaald met de euro.

In veel plaatsen kun je op gebruik maken van een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. In de plaatsen waar we verblijven zijn veel verschillende pubs, café's en restaurants te vinden.

De Ierse keuken is erg puur en er zijn weinig invloeden van andere landen te vinden. De traditionele gerechten zijn dan ook het meest geliefd in het land. Zo heb je bijvoorbeeld de Irish Stew. Een stoofpot met aardappelen, wortel, ui, peterselie en vlees. Er kunnen verschillende soorten vlees in het gerecht zitten, zoals lam, rund of varkensvlees. Box is een soort pannenkoek die is gemaakt van geraspte aardappelen, bloem, eieren karnemelk en bakpoeder. Drisheen is een bloedworst van rund-, varkens- en lamsvlees. Het bloed, melk en broodkruimels worden gekookt. Per streek worden er nog andere bereidingswijzen toegepast. In de winter eten de Ieren vaak Champs. Het is een schotel met aardappelgroente, uien, verschillende groenten en melk.  

Het ontbijt in Ierland is heel erg uitgebreid en divers. Er wordt stevig gegeten, met pannenkoeken, eieren, spek, pap, tomaten, champignons en kaas. Soms wordt er zelf braadworst bij het ontbijt gegeten. Samen met een kop stevige thee met melk, een kop koffie of vruchtensap vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor Ierland worden geen vaccinaties aangeraden. Wel raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Klimaat en geografie

Door de ligging heeft het Ierland een zeer gematigd klimaat. De winters zijn zacht (vorst komt bijna niet voor) en de zomers zijn over het algemeen aan de koele kant. Ook regent het veel in Ierland, vooral in de westelijke helft waar gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar neerslag valt. De oostkust is droger; in Dublin valt zo’n 750 mm regen per jaar, vergelijkbaar met Nederland. De plantengroei wordt sterk beïnvloed door de regen en het zachte klimaat; daarom wordt Ierland ook wel 'het groene eiland' genoemd.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1085 meter
Maximaal stijgen: 723 meter
Maximaal dalen: 723 meter
Totaal aantal kilometers wandelen:
Gemiddelde wandelduur: 4 uur


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit de hotels waar we verblijven. De zwaarte van de wandeltocht varieert.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Prijs vanaf € 1.395,-

7 dagen v.a. € 1.395,-

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


13° 13°

Daarom Djoser

 • Goed uitgekiende wandelingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goede middenklasse hotels met ontbijt
 • Wandelen in de Wicklow Mountains, de schiereilanden bij Killarney en de kliffen van Moher

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Ierland is een zeer fijn land voor een wandelvakantie. Diver...
Ierland is een zeer fijn land voor een wandelvakantie. Divers landschap met veel kastelen, ruïnes en kloosters. Het hoogtepunt zijn de wandelingen langs de Atlantische kust.

Naam: Sietse B.
Cijfer: 8
Zeer mooie wandelreis gedaan in Ierland. Prachtige natuur, v...
Zeer mooie wandelreis gedaan in Ierland. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten en prima pubs. Zelfs het weer zat mee. Moesten soms wel een paar uur met de bus rijden, maar dat vind ik niet erg. Wandelingen zij goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Aanrader!

Naam: Rino B.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 8,0

  Sietse B.

  Ierland is een zeer fijn land voor een wandelvakantie. Divers landschap met veel kastelen, ruïnes en kloosters. Het hoogtepunt zijn de wandelingen langs de Atlantische kust.

 • 9,0

  Rino B.

  Zeer mooie wandelreis gedaan in Ierland. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten en prima pubs. Zelfs het weer zat mee. Moesten soms wel een paar uur met de bus rijden, maar dat vind ik niet erg. Wandelingen zij goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Aanrader!

 • 9,0

  Basz B.

  De wandelingen gaan door zeer afwisselende gebieden (dan weer hoog boven een meer, dan weer langs de zee met verschillende soorten kusten) en zijn mooi en niet te zwaar. Ook op de dagen van verplaatsing blijft er genoeg tijd over om op je gemak te wandelen.

 • 10,0

  Mitchell L.

  De Ierland wandelreis was fantastisch. Het landschap was prachtig en afwisselend, de paden vriendelijk uitdagend, en de reisbegeleiding en de chauffeur zorgden ervoor dat alles prima verliep. En het weer? Slechts een dag wat regen, verder prima wandelweer. Kies Ierland voor ont- en inspanning!

 • 9,0

  Ingrid

  Wandelen in Ierland met deze reis is genieten. De tocht die wordt afgelegd is prachtig. Je krijgt een groot deel van Ierland te zien. Het lieflijke groene glooiende landschap, het ruigere bergachtige werk maar ook de prachtige kust met zijn enorme kliffen. De wandelingen zijn heel goed te doen. Top!

 • 9,0

  Stefanie

  Fantastische reis: mooie wandelingen, goede hotels en een zeer goede reisbegeleider en buschauffeur. Zeer fijne kleine groep (10 personen) en als bonus ook nog goed weer. Kortom een aanrader!

 • 9,0

  Yvonne

  Afwisselende reis & efficiënt, goede indruk gekregen. Alleen op aankomstdag bezoek aan Dublin, anders dan in beschrijving staat. Plus: Tijdens de wandelingen voldoende tijd voor foto's & pauzes. Min: -Weinig gezien vd Burren, gekozen wandeling niet toereikend. -Reistijd Dublin naar Westkust

 • 8,0

  Fokko B.

  Ierland is een stuk groter dan NL; daardoor relatief lange busreis(zen) moeten maken om in mooie wandelgebieden te komen. Maar als je daar dan bent, is het meer dan de moeite waard. Verder leuke groep, strenge doch rechtvaardige leiding en echte Ierse buschauffeur met rake humor.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen