Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Wandelen door woestijn, oases en de verborgen stad Petra.

De oude stad Petra is lang onontdekt gebleven en nog altijd alleen te voet bereikbaar. In Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn, verken je het vroegere domein van ‘Lawrence of Arabia’. Je maakt bovendien kennis met de rijke culturele historie van Jordanië en met de Dode Zee.

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Amman
 2. Amman
 3. Amman - Mount Nebo - Wadi Mujib* - Dode Zee
 4. Dode Zee - Dana natuurreservaat - Petra
 5. Petra, Little Petra
 6. Petra - Wadi Rum
 7. Wadi Rum
 8. Wadi Rum - Madaba
 9. Madaba - Amman - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt één schoentje. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

De Jordaanse hoofdstad Amman

Dag 1 Amsterdam - Amman
We beginnen de reis in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze lokale reisbegeleider en worden we met een transfer naar ons hotel gebracht. Vanaf de Citadel met ruïnes van een Romeinse tempel en het Umayyadpaleis, heb je een mooi uitzicht op de stad, die gebouwd is op zeven heuvels. Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt.

Dag 2 Amman, vrije dag of optioneel bezoek aan Jerash

wandelreis Jordanie maaltijd DjoserIn Amman heb je meteen een vrije dag om op eigen gelegenheid erop uit te trekken. Amman heeft veel te bieden: er is voor ieder wat wils. Of je nu van shoppen houdt, wilt ontspannen in een hamman, een hapje wilt proeven van lokale specialiteiten, liever paard gaat rijden of één van de vele musea bezoekt: het kan allemaal. Je kunt er ook voor kiezen om een optionele stadsexcursie te doen vandaag.

Een interessante excursie vandaag is een bezoek aan Jerash. Bij genoeg animo kan de reisbegeleider deze excursie voor de groep regelen. Een bezoek aan deze plaats behoort tot de hoogtepunten van de reis. Jerash, toen bekend als Gerasa, ligt op een vlakte omringd door vruchtbare heuvels en is één van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. De stad werd in 63 voor Christus veroverd door generaal Pompeius, waarna het onder Romeinse heerschappij kwam te staan. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo gaaf bewaard gebleven, dat de plaats wel met Pompeii wordt vergeleken. 


Berg Nebo en drijven in de Dode Zee

Dag 3 Amman - Mount Nebo - Wadi Mujib* - Dode Zee
wandelreis Jordanie Dana natuurreservaat Djoser Na het ontbijt verlaten we Amman. We bezoeken de berg Nebo. Vanaf deze berg zag Mozes, op weg vanuit Egypte, het beloofde land liggen aan de overkant van de Jordaan. Het uitzicht vanaf de top is bij helder weer adembenemend en reikt tot aan Jeruzalem. Over de spectaculaire King’s Highway, waarvan de oude overblijfselen nog steeds zichtbaar zijn, rijden we naar het zuiden. Geen bocht van deze oude weg is zonder verhaal. Jordanië is beroemd om de prachtige gevarieerde woestijnlandschappen en we stoppen dan ook regelmatig voor de magnifieke uitzichten over de kloven.

We rijden via de Siq van Wadi Mujib, de mooiste kloof van Jordanië. De rivier, die het grootste deel van het jaar droog staat, mondt uit in de Dode Zee. Het is het verlengde van the Great Rift Valley die vanuit Afrika doorloopt naar het dal van de Jordaan. Afhankelijk van de waterstand kan hier een pittige wandeling gemaakt worden, waarbij je soms ook stukken zwemt en je over rotsen klimt om uiteindelijk de waterval te bereiken! Vervolgens rijden we door naar ons hotel aan de Dode Zee waar we overnachten. De Dode Zee is het laagste punt op aarde. Er zit zoveel zout in het water dat zelfs de slechtste zwemmers blijven drijven. Hoewel drijven en de krant lezen goed gaat in dit water, is echt zwemmen aanzienlijk moeilijker. Vanwege de mineralen in het water is de Dode Zee ook populair als kuuroord. Je kunt hier een duik nemen en lekker relaxen. 

* Indien Wadi Mujib vanwege de waterstand niet toegankelijk is voor een wandeling, wordt een prachtige wandeling gemaakt via de hoger gelegen Ibex Trail (steenbok-route).

 • Wandelduur: ca. 2,5 uur


Dana natuurreservaat

Dag 4 Dode Zee - Dana natuurreservaat - Petra
Het Dana natuurreservaat is het grootste natuurreservaat van Jordanië. De groene wadi's en het roodgekleurde, rotsachtige gebergte maken dit reservaat tot een schitterend wandelgebied. Na het ontbijt vertrekken we naar Dana en maken we hier een wandeling van ongeveer drie uur in dit natuurgebied met zeer gevarieerde vegetatie. Hier vind je overweldigend mooie natuur en wisselen steile bergruggen zich af met grillige rotsformaties die zich uitstrekken in de vallei. In de middag reizen we verder naar Petra.

 • Wandelduur: ca. 2,5 uur


De verborgen stad Petra

Dag 5 Petra, Klein Petra
De volgende dag kun je uit twee mogelijkheden kiezen om je wandeling te beginnen: vanuit Beidah, Klein Petra, kun je in ongeveer drie uur naar het klooster lopen, een van de mooiste en best bewaard gebleven bouwwerken in dit gebied. Je hebt hier ook alvast een mooi uitzicht op Petra en Wadi Araba. Via een prachtige, spectaculaire, maar soms ook moeilijke route, bereiken we de achteringang van het in hoge rotsen uitgehakte Petra. Over 830 traptreden dalen we af naar het ‘centrum’. 

wandelreis Jordanie Petra DJoser Een andere mogelijkheid is om ’s morgens vroeg via de Siq naar Petra te wandelen. Dan kun je zelf de verdere moeilijkheidsgraad bepalen. Het geheimzinnige karakter van de duizenden jaren oude en lang verborgen stad maakt het binnen komen in Petra tot een onvergetelijk reisdoel. Het kleurenspel op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen is, vooral bij zonsopkomst, een van de hoogtepunten van de reis. De rest van de dag heb je de tijd om de prachtige uitgehouwen bouwwerken van Petra verder te ontdekken.

 • Wandelduur: ca. 3 uur


Uniek overnachten in de Wadi Rum woestijn

Dag 6 Petra - Wadi Rum
We reizen verder naar de woestijn Wadi Rum waar we bij Kamp Disse aankomen. De Wadi Rum woestijn is een enorme vallei met rotsformaties van zandsteen en graniet. Het wonderlijke landschap maakt sprakeloos. Na de lunch begint onze minitrekking van twee dagen en maken we een wandeling van zo'n 3 uur door de woestijn waarbij we uiteindelijk bij onze overnachtingsplek aankomen. We brengen de nacht door onder de sterren in een woestijnkamp bij de bedoeïenen. Onder de weergaloze sterrenhemel probeer je de bekendste sterrenbeelden te herkennen en de kans is groot dat je slapen zonde van de tijd vindt.

 • Wandelduur: ca. 3 uur


Dag 7 Wadi Rum

wandelreis Jordanie Wadi Rum woestijn Djoser In Wadi Rum maken we kennis met het echte bedoeïenenleven. We treden in de voetsporen van Lawrence of Arabia, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan. Het unieke pastelkleurige woestijnlandschap met rotswanden van zandsteen en graniet is prachtig. Wadi Rum is sinds de prehistorie bewoond door diverse culturen. De Nabateeërs bijvoorbeeld hebben veel sporen nagelaten in de vorm van muurschilderingen, graffiti en tempels. Tegenwoordig leven er nog enkele bedoeïenenstammen in Wadi Rum.

We zetten onze trektocht voort in de ochtend en gedurende de tocht laat een bedoeïenengids ons verschillende inscripties en graffiti zien. We lopen via een andere route naar Kamp Disse waar we onze lunch nuttigen. In de middag is er optioneel de mogelijkheid om per 4x4 de woestijn op een heel andere wijze te beleven. Je komt dan op een plek van waar we een prachtige zonsondergang kunnen zien. In de avond genieten we van een smakelijke woestijnmaaltijd.

 • Wandelduur: ca. 4 uur


Het wereldberoemde mozaïek in Madaba

Dag 8 Wadi Rum - Madaba
We nemen afscheid van onze bedoeïenengids en vervolgen onze reis naar Madaba waar we het wereldberoemde mozaïek, dat in feite een plattegrond van Jeruzalem is, kunnen bezoeken. Je ziet hier de Bijbelse geschiedenis met eigen ogen. We overnachten in de stad.

Dag 9 Madaba - Amman - Amsterdam

De volgende ochtend rijden we naar de luchthaven in Amman en vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
18 mrt - 26 mrt G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij
Prijs € 1.445,-
Start - einde
25 mrt - 02 apr G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.395,-
Start - einde
01 apr - 09 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
15 apr - 23 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
22 apr - 30 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
29 apr - 07 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar
Prijs € 1.295,-
Start - einde
06 mei - 14 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.145,-
Start - einde
23 sep - 01 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
30 sep - 08 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
07 okt - 15 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
14 okt - 22 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
21 okt - 29 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
17 mrt - 25 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
24 mrt - 01 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
31 mrt - 08 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
14 apr - 22 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
21 apr - 29 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
28 apr - 06 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
05 mei - 13 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus
 • 6x hotelovernachtingen
 • 2x kampeerovernachting in woestijn van Wadi Rum
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Toegang tot Wadi Rum
 • Alle maaltijden in Wadi Rum
 • Wandeltochten volgens programma
 • Bezoek aan Petra
 • Bezoek aan hoofdstad Amman
 • Bezoek aan berg Nebo
 • Wandeling door het Dana natuurreservaat
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding
 • Bedoeïenengids in Wadi Rum
 • Lokale gids in Dana

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 195,-.

In Wadi Rum heb je geen beschikking over een eenpersoons tent. 
 

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Amman is bij te boeken. De prijs is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

NB. Voor de wandelingen naar klein Petra en Wadi Mujib geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reizen maken we gebruik van comfortabele hotels, meestal gelegen op loopafstand van bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden, zoals bijvoorbeeld het Signature hotel in Amman, dat midden in het centrum gelegen is. De hotelkamers zijn uitgerust met aparte bedden en standaardmeubilair en bieden over het algemeen geen luxe als tv en minibar. Wel beschikken alle kamers over een eigen douche en toilet. De hotels zijn in het algemeen voorzien van airconditioning, met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts voldoende afkoelt gezien de ligging hoog in de bergen. Sommige hotels zoals het Crown Plaza aan de Dode Zee hebben een zwembad: heerlijke voor een verfrissende duik na een wandeldag.

We overnachten tijdens deze wandelreis twee nachten in een tent: tijdens het verblijf in de woestijn Wadi Rum. Op deze schitterend gelegen plek ervaar je echt de leegte van de woestijn.  Vanuit je tent kun je genieten van een ongeëvenaarde sterrenhemel in de inktzwarte woestijnnacht. Ter plaatse zijn matrassen en dekens aanwezig, een lakenzak dien je zelf mee te nemen. Het tentenkamp heeft ook beschikking over gedeelde sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Amman Signature Hotel
Petra Edom Hotel
Wadi Rum Al Zawaideh Camp
Dode Zee Crown Plaza Dead Sea Resort
Madaba Mariam Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 195,-.

In Wadi Rum heb je geen beschikking over een eenpersoons tent. 
 

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In Wadi Rum overnachten we in een Desert Camp

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In Wadi Rum overnachten we in een Desert Camp

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In Wadi Rum overnachten we in een Desert Camp

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In Wadi Rum overnachten we in een Desert Camp

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

Vliegreis

Royal Jordanian

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amsterdam - Amman

  Vertrek

  16:05

  Aankomst

  21:45

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amman - Amsterdam

  Vertrek

  10:45

  Aankomst

  15:05


Tijdsverschil: in deze regio is het één uur later dan in Nederland.

Royal Jordanian is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Vanuit de hoofdstad Amman wordt er gevlogen naar ongeveer 55 bestemmingen wereldwijd. Royal Jordanian is lid van de Oneworld alliantie, samen met onder andere Qatar en British Airlines. Aan boord word je hartelijk ontvangen door het vriendelijke cabinepersoneel die je tijdens de vliegreis uitstekend verzorgt. De stoelen zijn comfortabel, met voldoende beenruimte. Het uitgebreide inflight entertainment systeem heeft voldoende keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht ontvang je een heerlijke maaltijd met een drankje naar keuze.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Het vervoer over land tussen de verschillende wandelingen vindt plaats met een eigen airconditioned bus. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep. In de steden kunnen we de bus niet gebruiken. Hier reis je prima met openbaar vervoer of taxi's.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus
 • 6x hotelovernachtingen
 • 2x kampeerovernachting in woestijn van Wadi Rum
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Toegang tot Wadi Rum
 • Alle maaltijden in Wadi Rum
 • Wandeltochten volgens programma
 • Bezoek aan Petra
 • Bezoek aan hoofdstad Amman
 • Bezoek aan berg Nebo
 • Wandeling door het Dana natuurreservaat
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding
 • Bedoeïenengids in Wadi Rum
 • Lokale gids in Dana

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt of een extra wandeling maakt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen. De reisbegeleider kan je hierbij van tips voorzien.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Jordanië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Mount Nebo en het beroemde mozaïek van Madaba
 • Wandeling over de berg Nebo, de beroemde berg van waaruit Mozus uitkeek over het beloofde land, nadat hij 40 jaar met zijn volk door de woestijn had geleid.
 • Bezoek aan Petra onder begeleiding van lokale reisbegeleider. Onvergetelijk om door een nauwe ingang de indrukweekende rotsstad Petra binnen te wandelen. 
 • Wandeltocht met bedoeïenengids in Wadi Rum


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, bijvoorbeeld:

 • Stadsexcursie in Amman 


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een excursie naar Jerash vanuit Amman (op dag 2) tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Een paspoort, dat nog zes maanden na vertrek geldig is
 • Het groepsvisum (door Djoser verzorgd) krijg je bij aankomst in Amman. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Geldzaken

In Jordanië wordt er betaald met de Jordaanse dinar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s, enkele excursies dien je in euro's te betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week. De toegangsprijs tot musea en belangrijke bezienswaardigheden ligt tussen € 5,- en € 8,-. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die circa 50 Jordaanse dinar bedraagt.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Voor lunch en avondeten heb je de vrijheid zelf een restaurantje uit te zoeken, waarvoor de reisbegeleiding je natuurlijk van goede tips kan voorzien. In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites.

Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitische land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

Tijdens de overnachtingen in Wadi Rum zijn alle maaltijden bij de reissom inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 


De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, alhoewel alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Amman is bij te boeken. De prijs is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. De temperaturen verschillen sterk per regio. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn. In Petra koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 760 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1400 meter
Maximaal stijgen: 550 meter
Maximaal dalen: 200 meter
Totaal aantal km wandelen: 35 km
Gemiddelde wandelduur: 3 uur

Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

De wandelreis naar Jordanië is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De hoogteverschillen zijn tijdens deze reis gering. We wandelen tussen de 2,5 en 5 uur per dag. Aangezien we voldoende tijd hebben voor de wandelingen, kan iedereen goed mee komen en kunnen we ook volop genieten van de omgeving en de wandeling. Het kan voorkomen dat je enkele meters moet stijgen en dalen, ook hier nemen we voldoende tijd voor. In het voorjaar kan het voorkomen dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling een stukje zwaarder. Indien nodig vanwege de waterstand wordt er voor gekozen om de wandeling door Wadi Mujib te vervangen door een wandeling over de hoger gelegen Ibex Trail. Houd er rekening mee dat bij slecht weer en veel regen een aantal wandelingen niet (of in aangepaste vorm) gemaakt worden.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een enthousiaste lokale Engels sprekende gids, in dienst van ons agentschap in Jordanië. Deze gidsen zijn zeer ervaren wandelaars en vertellen uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Ze verschaffen zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Daarnaast gaat er een Bedoeïenengids in Wadi Rum mee en een lokale gids in Dana.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

De wandelreis naar Jordanië is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De hoogteverschillen zijn tijdens deze reis gering. We wandelen tussen de 2,5 en 5 uur per dag. Aangezien we voldoende tijd hebben voor de wandelingen, kan iedereen goed mee komen en kunnen we ook volop genieten van de omgeving en de wandeling. Het kan voorkomen dat je enkele meters moet stijgen en dalen, ook hier nemen we voldoende tijd voor. In het voorjaar kan het voorkomen dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling een stukje zwaarder. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt met de bus of jeep vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 10 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Deze bus reist met ons mee vanaf dag 3 tot en met dag 6 en zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Tijdens de tocht in Wadi Rum gaan er jeeps mee.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Vanaf dag 3 wordt er elke dag gewandeld, je kunt zelf bepalen of je een stukje met onze bus mee wilt rijden, of dat je de hele tocht zelf wilt lopen. Daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis in Jordanië?

In Jordanië overnachten we in comfortabele hotels, meestal gelegen op loopafstand van bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. De hotelkamers zijn uitgerust met aparte bedden en standaardmeubilair en bieden over het algemeen geen luxe als tv en minibar. Wel beschikken alle kamers over een eigen douche en toilet. De hotels zijn over het algemeen voorzien van airconditioning, met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts flink afkoelt gezien de ligging hoog in de bergen.

We overnachten tijdens deze wandelreis twee nachten in tenten, in de woestijn in Wadi Rum. Er zijn hier gedeelde sanitaire voorzieningen aanwezig en matrassen en dekens; een lakenzak dien je eventueel zelf mee te nemen.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen. Tijdens de woestijn trekking in Wadi Rum is er geen wifi beschikbaar.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer*  boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

*In Wadi Rum slaap je dan in een eenpersoonstent.

Welke maaltijden zijn inclusief?

In de reissom is altijd het ontbijt inbegrepen. Bij de twee overnachtingen in Wadi Rum zijn ook de avondmaaltijden en de lunch inbegrepen. Voor de overige maaltijden bepaal je zelf waar, wanneer en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je uiteraard de nodige tips verstrekken.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Amman opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Tijdens de tocht in Wadi Rum en Dana gaat er ook een lokale gids mee die is inbegrepen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Heb ik een visum nodig voor Jordanië?

Voor Jordanië wordt een groepsvisum verzorgd. Hiervoor heeft Djoser na boeking je paspoortgegevens nodig. Aan dit groepsvisum zijn geen kosten verbonden. Als je de reis vervroegt en eerder dan de groep arriveert kun je geen gebruik maken van dit gratis groepsvisum. Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden.

Het paspoort moet na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Amman en Madaba worden bijgeboekt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen in Jordanië?

De gemakkelijkste manier om Jordaanse Dinars te krijgen is via de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn automaten, waar je met een pinpas of creditcard geld kan opnemen. Neem voor de zekerheid ook wat contante euro’s mee, want de automaten zijn niet altijd in werking. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Heb ik inentingen nodig?

Voor Jordanië worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

Deze reis kun je het hele jaar door maken, met name de periode maart t/m juni en september t/m november zijn zeer geschikt voor een actieve vakantie naar Jordanië. Het is dan niet te heet, maar de temperatuur loopt overdag toch op tot prettige waarden.

Ook is het handig om rekening te houden met de Ramadan.  valt in de volgende perioden:

2021: 12 april t/m 11 mei

2022: 2 april t/m 1 mei

2023: 23 maart t/m 22 april

2024: 11 maart t/m 10 april

2025: 28 februari t/m 29 maart

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Jordanië is uiteraard overwegend islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.145,-

9 dagen v.a. € 1.145,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Ontbijt inclusief
 • Bezoek verborgen stad Petra
 • Goede afwisseling natuur en cultuur
 • 2-daagse woestijntocht inclusief maaltijden
 • Bedoeïen gids en tenten in de woestijn
 • Wandelen door de mooiste kloof van Jordanië
 • Ontspannen in de Dode zee

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Mooi land, 9 dagen is eigenlijk te kort.
Mooi land, 9 dagen is eigenlijk te kort.

Naam: Marjan A.
Cijfer: 9
Een héél leuke reis met veel afwisseling in cultuur en actie...
Een héél leuke reis met veel afwisseling in cultuur en actief kunnen zijn. Dankzij onze gids, Abdula, en de groep werd het een super reis. Zakgeld voor reis moet je wel bijstellen naar €450,- als je alles wilt meedoen en weinig/geen alcohol drinkt. Anders wordt het nog meer ;-)

Naam: Angela H.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Marjan A.

  Mooi land, 9 dagen is eigenlijk te kort.

 • 9,0

  Angela H.

  Een héél leuke reis met veel afwisseling in cultuur en actief kunnen zijn. Dankzij onze gids, Abdula, en de groep werd het een super reis. Zakgeld voor reis moet je wel bijstellen naar €450,- als je alles wilt meedoen en weinig/geen alcohol drinkt. Anders wordt het nog meer ;-)

 • 9,0

  Mariëlle K.

  Na 15 jaar opnieuw Jordanië: het was super!!! Verrassende canyontocht Wadi Mujib en prachtig Dana natuurreservaat. Daarna Petra en de stilte en sterren van de Wadi Rum, I loved it!! Shukran aan reisleider Abdullah, man of many opions!

 • 10,0

  Arno D.

  Fantastische week gehad in Jordanië. Mooie wandelingen, mooie cultuur. Leuke groep. Geweldige gids! Enige minpuntje: reisbeschrijving mag geüpdatet worden. Verder.... aanrader!

 • 10,0

  Ariëtte R.

  Wij hadden een prachtige reis door Jordanië, de tijd stond even stil, we zijn ondergedompeld in de natuur maar vooral ook de geschiedenis van dit fascinerende land. De ontmoetingen met elkaar maar zeker ook met onze erudiete, zorgzame en (cultuur) sensitieve gids zal ons lang bijblijven!

 • 9,0

  Marc

  Mooi programma met variatie van cultuur en natuur en dit in een prachtig land! Uitstekende gids. Vriendelijke Jordaniërs. Hotels en eten waren in orde. Ook de aangename groepssfeer droeg bij tot het succes van deze reis.

 • 10,0

  Marjolein S.

  Fantastische reis naar prachtig land. Mooie wandelingen gemaakt rond Aman, bij Petra en in de woestijn. Tolerante mensen de Jordaniërs, niet opdringerig en bijna iedereen spreekt goed Engels. Het programma is afwisselend en er is genoeg vrije tijd. Aanrader!

 • 9,0

  An F.

  Met de wandelreis Jordanië verken je op een actieve manier de highlights van een prachtig land met een eeuwenoude cultuur. Elke dag opnieuw sta je versteld van deze wereldwonderen. Een vakantie om nooit te vergeten.

 • 7,0

  Delphine L.

  Jordanië is een prachtig land vol hoogtepunten. Deze hoogtepunten kwamen grotendeels aan bod in de reis en zorgden voor vele verwonderde momenten. Naast de ervaring van een heel nieuw land, maak je ook kennis met een leuke groep mensen met een eigen verhaal. Kortom: enorm verrijkend!

 • 8,0

  Brigitte V.

  Een zeer intensieve en gevarieerde reis, combinatie oudheid (Jerash, citadel in Amman, Mount Nebo) ontspannen in de dode zee, veel inspanning in de canyon bij Wadi Mujib en soms pittige wandelingen tussen rotsformaties en woestijn. Samen met een supere groep. Ideaal om volledig te herbronnen.

 • 9,0

  Peter V.

  Afwisselend programma, leuke activiteiten en een groep mensen die na enkele dagen een hecht team vormden. Jordanië is een geweldig land met indrukwekkende natuur en een rijk cultureel verleden. De enthousiaste gids wist subtiel de ingewikkelde situatie binnen de Arabische wereld te verhelderen.

 • 9,0

  Ingrid K.

  Wat een fantastische reis was dat! De gastvrijheid van de Jordaniërs maakt dat je je zeer welkom voelt in dit mooie land. De wandelingen maakten een diepe indruk door de overweldigende natuur en culturele rijkdom. Dit alles met uitgebreide ondertiteling door onze gids maakte het plaatje compleet.

 • 8,0

  Joke R.

  Een geweldige reis waarin we veel van het land hebben gezien en ook over de cultuur hebben gehoord.

 • 9,0

  Ad R.

  Prachtige reis geweest. Heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Jordanie heeft meer te bieden dan vooraf gedacht. Petra, Wadi Rum, Wadi Mujib, de Dode Zee. Prachtig!!!

 • 8,0

  Ingrid A.

  Een mooie en indrukwekkende reis. Met veel historische bezienswaardigheden. De wandelingen waren goed om te doen. Het feit dat er in de reis mensen van verschillende leeftijden zitten geeft een extra positief punt aan de reis.

 • 10,0

  Monique G.

  Het was een topreis met het ene hoogtepunt na het andere. Doe alle opties! Allemaal heel bijzonder. Onze gids Jihad was een topper. Zeer verbindend voor de groep, geweldige uitleg ook over het leven in zijn wondermooie veilige land. Goed te doen qua activiteiten. Voor jeugd en sportief oud. Doen!!!

 • 8,0

  Suzanne B.

  Fantastisch mooi land, vriendelijke mensen. Veel beleefd zeer divers erg leuk! Goed Engels sprekende gids weet veel van het land en de gebruiken te vertellen. Alles goed georganiseerd!

 • 9,0

  Gerard L.

  Mede dankzij onze geweldige gids Jihad was het een onvergetelijke week waarin we veel hebben gezien, beleefd en ervaren over Jordanië in het heden en het verleden. Uitstekende mix van aktie en cultuur.

 • 9,0

  Ayhan A.

  Jordanië is een prachtig land. De natuur, het eten, de bevolking is geweldig. Ik heb tijdens een reis niet vaak een WAUW gevoel gehad. Het was een reis met veel verassingen. De wandeltochten waren prachtig en goed te doen. Ik ga zeker weer terug naar Jordanië. Ik heb van Jordanië intens genoten

 • 8,0

  Monica V.

  De reis vond ik fantastisch! Echt heel mooi, heel veel gezien in korte tijd. Het slapen in de tentenkampen onder de heldere sterrenhemel was ook een hele belevenis. Ook de complimenten voor de gids Moawia. Hij heeft alles prima geregeld. Ik kijk tevreden terug op deze hele mooie wandelreis.

 • 9,0

  Marlies J.

  Geweldige vakantie; zeer gevarieerd, opbouwend, veelzijdig, goede gids Habibah, gastvrije mensen, lekker eten, gezellige groep! Petra is meer dan alleen de “schatkamer” en de wandelingen in Petra en Wadi rum waren prachtig. Slapen bij de bedoeïenen, een mooie vakantie om op terug te kijken!

 • 8,0

  Paul P.

  Een geweldig mooie reis met goede reisleiding, vervoer en lekker eten.

 • 8,0

  Tom H.

  Diverse hoogtepunten: logeren en wandelen in en om het authentieke bergdorpje Dana, het adembenemend mooie Petra en een overnachting en jeepsafari maakten duidelijk hoe mooi de woestijn kan zijn. Jordaniërs zijn vriendelijk en gastvrij.

 • 8,0

  Ton K.

  een indrukwekkende en verrassende reis met hotels die passen bij het avontuurlijke van een wandelreis. alleen jammer dat het Bedouine gebeuren erg toeristisch is geworden.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen