Bekijk de Wandelreis Jordanië, 9 dagen van Djoser

Wandelreis Jordanië 9 dagen

Wandelen door woestijn, oases en de verborgen stad Petra

Vanaf € 1.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De oude stad Petra is lang onontdekt gebleven en nog altijd alleen te voet bereikbaar. In Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn, verken je het vroegere domein van ‘Lawrence of Arabia’. Je maakt bovendien kennis met de rijke culturele historie van Jordanië en met de Dode Zee.

Daarom Djoser

 • Ontbijt inclusief
 • Bezoek verborgen stad Petra
 • Goede afwisseling natuur en cultuur
 • 2-daagse woestijntocht inclusief maaltijden
 • Bedoeïen gids en tenten in de woestijn
 • Wandelen door de mooiste kloof van Jordanië
 • Ontspannen in de Dode zee

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Jordanië, 9 dagen
 1. Amsterdam - Amman
 2. Amman - Jerash - Ajloun - Amman
 3. Amman - Wadi al Mujib* - Dode Zee
 4. Dode Zee - Dana natuurreservaat - Petra
 5. Petra, Little Petra
 6. Petra - Wadi Rum
 7. Wadi Rum - Amman
 8. Amman - city tour - vrije middag
 9. Amman - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt één schoentje. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

De Jordaanse hoofdstad Amman

Dag 1 Amsterdam - Amman
We beginnen de reis in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze lokale reisbegeleider en worden we met een transfer naar ons hotel gebracht. Vanaf de Citadel met ruïnes van een Romeinse tempel en het Umayyadpaleis, heb je een mooi uitzicht op de stad, die gebouwd is op zeven heuvels. Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt.

Dag 2 Amman - Jerash - Ajloun - Amman

wandelreis Jordanie maaltijd DjoserIn de ochtend maken we gelijk een interessante excursie naar Jerash. Het bezoek aan deze plaats behoort tot de hoogtepunten van de reis. Jerash, toen bekend als Gerasa, ligt op een vlakte omringd door vruchtbare heuvels en is één van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. De stad werd in 63 voor Christus veroverd door generaal Pompeius, waarna het onder Romeinse heerschappij kwam te staan. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo gaaf bewaard gebleven, dat de plaats wel met Pompeii wordt vergeleken. 

We zullen de dag afsluiten met een mooie wandeling door het Ajloun bos reservaat, dit ligt iets noordelijker dan Jerash. We maken hier een wandeling door het prachtige groene bos (Rose Rock Trail) waar veel verschillende soorten bomen en planten groeien en herten en vogels leven.

 • Wandelduur: ca. 2 uur (Jerash)
 • Wandelduur: ca. 3-4 uur (Ajloun, Rock Rose Trail)


Spectaculaire kloven en drijven in de Dode Zee

Dag 3 Amman - Wadi Mujib* - Dode Zee
wandelreis Jordanie Dana natuurreservaat Djoser Na het ontbijt verlaten we Amman. We rijden richting de Dode zee. Geen bocht van deze oude weg is zonder verhaal. Jordanië is beroemd om de prachtige gevarieerde woestijnlandschappen en we stoppen dan ook regelmatig voor de magnifieke uitzichten over de kloven.

We rijden via de Siq van Wadi Mujib, de mooiste kloof van Jordanië. De rivier, die het grootste deel van het jaar droog staat, mondt uit in de Dode Zee. Het is het verlengde van the Great Rift Valley die vanuit Afrika doorloopt naar het dal van de Jordaan. Er zijn twee populaire wandelingen, Siq Trail en de Ibex Trail. Afhankelijk van de waterstand zal de groep de pittige Siq Trail wandeling maken, waarbij je soms ook stukken zwemt en je over rotsen klimt om uiteindelijk de waterval te bereiken! Mocht dit niet mogelijk zijn dan zal de mooie Ibex Trail gelopen worden. Vervolgens rijden we door naar ons hotel aan de Dode Zee waar we overnachten. De Dode Zee is het laagste punt op aarde. Er zit zoveel zout in het water dat zelfs de slechtste zwemmers blijven drijven. Hoewel drijven en de krant lezen goed gaat in dit water, is echt zwemmen aanzienlijk moeilijker. Vanwege de mineralen in het water is de Dode Zee ook populair als kuuroord. Je kunt hier een duik nemen en lekker relaxen. 

* Indien Wadi Mujib Siq Trail (open: maart t/m oktober) vanwege de waterstand niet toegankelijk is voor een wandeling, wordt een prachtige wandeling gemaakt via de hoger gelegen Wadi Mujib Ibex Trail (open November t/m maart) of de Numeirah Trail (prachtige kloof net onder de Dode Zee).

 • Wandelduur Siq Trail: ca. 2,5 uur (2 schoentjes)
 • De alternatieve wandelingen zijn tussen de 2-4 uur


Dana natuurreservaat

Dag 4 Dode Zee - Dana natuurreservaat - Petra
Het Dana natuurreservaat is het grootste natuurreservaat van Jordanië. De groene wadi's en het roodgekleurde, rotsachtige gebergte maken dit reservaat tot een schitterend wandelgebied. Na het ontbijt vertrekken we naar Dana en maken we hier een pittige wandeling van ongeveer drie uur in dit natuurgebied met zeer gevarieerde vegetatie. Hier vind je overweldigend mooie natuur en wisselen steile bergruggen zich af met grillige rotsformaties die zich uitstrekken in de vallei. In de middag reizen we verder naar Petra.

 • Wandelduur: ca. 2-3 uur (Shaq al Reesh Trail) 


De verborgen stad Petra

Dag 5 Petra, Klein Petra
De volgende dag kun je uit twee mogelijkheden kiezen om je wandeling te beginnen: vanuit Beidah, Klein Petra, kun je in ongeveer drie uur naar het klooster lopen, een van de mooiste en best bewaard gebleven bouwwerken in dit gebied. Je hebt hier ook alvast een mooi uitzicht op Petra en Wadi Araba. Via een prachtige, spectaculaire, maar soms ook moeilijke route, bereiken we de achteringang van het in hoge rotsen uitgehakte Petra. Over 830 traptreden dalen we af naar het ‘centrum’. 

wandelreis Jordanie Petra DJoser Een andere mogelijkheid is om ’s morgens vroeg via de Siq naar Petra te wandelen. Dan kun je zelf de verdere moeilijkheidsgraad bepalen. Het geheimzinnige karakter van de duizenden jaren oude en lang verborgen stad maakt het binnen komen in Petra tot een onvergetelijk reisdoel. Het kleurenspel op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen is, vooral bij zonsopkomst, een van de hoogtepunten van de reis. De rest van de dag heb je de tijd om de prachtige uitgehouwen bouwwerken van Petra verder te ontdekken.

 • Wandelduur: ca. 5 uur (2 schoentjes wandeling)


Uniek overnachten in de Wadi Rum woestijn

Dag 6 Petra - Wadi Rum
We reizen verder naar de woestijn Wadi Rum waar we bij Kamp Disse aankomen. De Wadi Rum woestijn is een enorme vallei met rotsformaties van zandsteen en graniet. Het wonderlijke landschap maakt sprakeloos. Na de lunch begint onze minitrekking van twee dagen en maken we een wandeling van zo'n 3 uur door de woestijn waarbij we uiteindelijk bij onze overnachtingsplek aankomen. We brengen de nacht door onder de sterren in een woestijnkamp bij de bedoeïenen. Onder de weergaloze sterrenhemel probeer je de bekendste sterrenbeelden te herkennen en de kans is groot dat je slapen zonde van de tijd vindt.

 • Wandelduur: ca. 3 uur


Dag 7 Wadi Rum - Amman

wandelreis Jordanie Wadi Rum woestijn Djoser In Wadi Rum maken we kennis met het echte bedoeïenenleven. We treden in de voetsporen van Lawrence of Arabia, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan. Het unieke pastelkleurige woestijnlandschap met rotswanden van zandsteen en graniet is prachtig. Wadi Rum is sinds de prehistorie bewoond door diverse culturen. De Nabateeërs bijvoorbeeld hebben veel sporen nagelaten in de vorm van muurschilderingen, graffiti en tempels. Tegenwoordig leven er nog enkele bedoeïenenstammen in Wadi Rum.

We zetten onze trektocht voort in de ochtend en gedurende de tocht laat een bedoeïenengids ons verschillende inscripties en graffiti zien. We lopen via een andere route naar het kamp waar we onze lunch nuttigen. In de middag rijden we weer terug naar Amman.

 • Wandelduur: ca. 3 uur
 • Optionele excursie met een 4x4 jeep


Ontdek het levendige Amman

Dag 8 Amman city tour

In Amman beginnen we de dag met een city tour, waarbij de gids de highlights van de stad laat zien. De rest van de dag kun je genieten van een vrije middag om op eigen gelegenheid erop uit te trekken. Amman heeft veel te bieden: er is voor ieder wat wils. Of je nu van shoppen houdt, wilt ontspannen in een hamman, een hapje wilt proeven van lokale specialiteiten, liever paard gaat rijden of één van de vele musea bezoekt: het kan allemaal. Je kunt er ook voor kiezen om een optionele excursie naar Mount Nebo te maken en het eeuwenoude Mozaik te bekijken. 

 • Wandelduur: ca. 3-4 uur


Dag 9 Amman - Amsterdam

De volgende ochtend rijden we naar de luchthaven in Amman en vliegen we terug naar Amsterdam.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
22 sep - 30 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
29 sep - 07 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten zijn met Austrian Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
06 okt - 14 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
13 okt - 21 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
20 okt - 28 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.545,-

Start - einde
27 okt - 04 nov
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.445,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 mrt - 23 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
22 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
29 mrt - 06 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
12 apr - 20 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
19 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
26 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
03 mei - 11 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
10 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • 7x hotelovernachtingen
 • 1x bungalow overnachting in de woestijn van Wadi Rum
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Dobberen in de Dode zee
 • Bezoek aan Wadi Rum
 • Alle maaltijden in Wadi Rum
 • Wandeltochten volgens programma
 • Bezoek aan Jerash
 • Bezoek aan Petra
 • Bezoek aan hoofdstad Amman
 • Wandeling Ajloun bosreservaat
 • Wandeling door het Dana natuurreservaat
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding
 • Bedoeïenengids in Wadi Rum

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.


 

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Amman is bij te boeken. De prijs is vanaf € 37,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 58,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

NB. Voor de wandelingen naar klein Petra en Wadi Mujib geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Jordanië, 9 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een fantastische reis naar een fantastisch land. Door het goede evenwicht van wandelen en excursies was het 9 dagen vol op genieten. Daarnaast een gezellige groep mensen die de vakantie compleet maakte.

  9,0

 • De Djoser wandelreis Jordanië laat je dit mooie land heel uitgebreid zien. Je ervaart door de wandelingen de natuur in het groene noorden en in het woestijnachtige zuiden. Het wereldwonder Petra wordt ook met een prachtige wandeling bezocht. De tocht in Wadi Mujib is avontuurlijk maar je kunt terug.

  10,0

 • Ideale reis om de belangrijkste hoogtepunten van dit mooie land te ontdekken op een actieve manier. Wadi Mujib is fantastisch maar ook pittig, je moet erop voorbereid zijn. De wandeling van klein Petra naar ’the Monastry’ in Petra is magisch en doet je de vele trappen er naartoe vergeten.

  10,0

 • Prachtige en afwisselende reis, qua natuurlandschappen en dorpjes en ook wat activiteiten betreft. Prettige reisleider, Hotels wat armoedig en of te massaal. Optioneel programma in woestijn bracht extra kosten met zich mee, aangezien er geen alternatief was zou ik dit opnemen in definitieve plan.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reizen maken we gebruik van comfortabele hotels, meestal gelegen op loopafstand van bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. De hotelkamers zijn uitgerust met aparte bedden en standaardmeubilair en bieden over het algemeen geen luxe als tv en minibar. Wel beschikken alle kamers over een eigen douche en toilet. De hotels zijn in het algemeen voorzien van airconditioning, met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts voldoende afkoelt gezien de ligging hoog in de bergen. Sommige hotels zoals het Crown Plaza aan de Dode Zee hebben een zwembad: heerlijke voor een verfrissende duik na een wandeldag.

We overnachten tijdens deze wandelreis één nacht in de woestijn in eenvoudige kamers (tentdak) gelegen rondom de binnenplaats met kampvuur. Op deze schitterend gelegen plek ervaar je echt de leegte van de woestijn. Vanuit je bungalow kun je genieten van een ongeëvenaarde sterrenhemel in de inktzwarte woestijnnacht. Hier is het niet altijd mogelijk om een eenpersoonskamer te krijgen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Amman  
Petra Edom Hotel
Wadi Rum Zawaideh Desert Camp
Dode Zee Ramada Resort Dead Sea

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.


 

 • Edom Hotel kamer double Petra Jordanie

  De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

 • Edom Hotel Petra Jordanie
 • Edom Hotel terras Petra Jordanie
 • Edom Hotel kamer Petra Jordanie

  De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

Vliegreis

Royal Jordanian

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amsterdam - Amman

  Vertrek

  16:05 - 21:45

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amman - Amsterdam

  Vertrek

  10:45 - 15:05


Tijdsverschil: in deze regio is het één uur later dan in Nederland (afhankelijk van zomer/wintertijd is dit 2 uur).

Royal Jordanian is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Vanuit de hoofdstad Amman wordt er gevlogen naar ongeveer 55 bestemmingen wereldwijd. Royal Jordanian is lid van de Oneworld alliantie, samen met onder andere Qatar en British Airlines. Aan boord word je hartelijk ontvangen door het vriendelijke cabinepersoneel die je tijdens de vliegreis uitstekend verzorgt. De stoelen zijn comfortabel, met voldoende beenruimte. Het uitgebreide inflight entertainment systeem heeft voldoende keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht ontvang je een heerlijke maaltijd met een drankje naar keuze.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Het vervoer over land tussen de verschillende wandelingen vindt plaats met een eigen airconditioned bus. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep. In de steden kunnen we de bus niet gebruiken. Hier reis je prima met openbaar vervoer of taxi's.

 • Vliegtuig Royal Jordanian
 • Fietsreis Jordanie bus vervoersmiddel Djoser
 • Fietsreis jordanie bus vervoersmiddel binenkant Djoser
 • Jordanië kameel

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • 7x hotelovernachtingen
 • 1x bungalow overnachting in de woestijn van Wadi Rum
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Dobberen in de Dode zee
 • Bezoek aan Wadi Rum
 • Alle maaltijden in Wadi Rum
 • Wandeltochten volgens programma
 • Bezoek aan Jerash
 • Bezoek aan Petra
 • Bezoek aan hoofdstad Amman
 • Wandeling Ajloun bosreservaat
 • Wandeling door het Dana natuurreservaat
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding
 • Bedoeïenengids in Wadi Rum

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt of een extra wandeling maakt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen. De reisbegeleider kan je hierbij van tips voorzien.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Jordanië zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (exclusief entreegelden):

 • Dobberen in de Dode zee
 • Bezoek aan Petra onder begeleiding van lokale reisbegeleider. Onvergetelijk om door een nauwe ingang de indrukweekende rotsstad Petra binnen te wandelen. 
 • Wandeltocht met bedoeïenengids in Wadi Rum
 • Wadi Mujib Siq Trail of Ibex trail (afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • Stadsexcursie in Amman


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, bijvoorbeeld:

 • Bezoek aan het beroemde mozaïek van Madaba
 • Wandeling over de berg Nebo, de beroemde berg van waaruit Mozes uitkeek over het beloofde land, nadat hij 40 jaar met zijn volk door de woestijn had geleid.


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Een paspoort, dat nog zes maanden na vertrek geldig is
 • Het groepsvisum (door Djoser verzorgd) krijg je bij aankomst in Amman. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Geldzaken

In Jordanië wordt er betaald met de Jordaanse dinar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s, enkele excursies dien je in euro's te betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt ongeveer € 400,- per persoon per week. De toegangsprijs tot musea en belangrijke bezienswaardigheden ligt tussen € 5,- en € 10,-. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die circa 50 Jordaanse dinar bedraagt. (de entreeprijzen voor de belangrijkste bezienswaardigheden en de fooien zijn opgenomen in deze € 400,-)

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld (25 dinar) waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.


Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Voor lunch en avondeten heb je de vrijheid zelf een restaurantje uit te zoeken, waarvoor de reisbegeleiding je natuurlijk van goede tips kan voorzien. In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites.

Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitische land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

Tijdens de overnachting in Wadi Rum zijn alle maaltijden bij de reissom inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 


De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, alhoewel alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Amman is bij te boeken. De prijs is vanaf € 37,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 58,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. De temperaturen verschillen sterk per regio. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn. In Petra koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.

Zwaarte van de reis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 760 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1400 meter
Maximaal stijgen: 550 meter
Maximaal dalen: 200 meter
Totaal aantal km wandelen: ongeveer 40 a 50 km
Gemiddelde wandelduur: 3 uur

Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

De wandelreis naar Jordanië is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De hoogteverschillen zijn tijdens deze reis gering. We wandelen tussen de 2,5 en 5 uur per dag. Aangezien we voldoende tijd hebben voor de wandelingen, kan iedereen goed mee komen en kunnen we ook volop genieten van de omgeving en de wandeling. Het kan voorkomen dat je enkele meters moet stijgen en dalen, ook hier nemen we voldoende tijd voor. In het voorjaar kan het voorkomen dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling een stukje zwaarder. Indien nodig vanwege de waterstand wordt er voor gekozen om de wandeling door Wadi Mujib te vervangen door een wandeling over de hoger gelegen Ibex Trail. Houd er rekening mee dat bij slecht weer en veel regen een aantal wandelingen niet (of in aangepaste vorm) gemaakt worden.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een enthousiaste lokale Engels sprekende gids, in dienst van ons agentschap in Jordanië. Deze gidsen zijn zeer ervaren wandelaars en vertellen uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Ze verschaffen zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Daarnaast gaat er een Bedoeïenengids in Wadi Rum mee.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

De wandelreis naar Jordanië is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De hoogteverschillen zijn tijdens deze reis gering. We wandelen tussen de 2,5 en 5 uur per dag. Aangezien we voldoende tijd hebben voor de wandelingen, kan iedereen goed mee komen en kunnen we ook volop genieten van de omgeving en de wandeling. Het kan voorkomen dat je enkele meters moet stijgen en dalen, ook hier nemen we voldoende tijd voor. In het voorjaar kan het voorkomen dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling een stukje zwaarder. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt met de bus of jeep vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 10 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Deze bus reist met ons mee vanaf dag 3 tot en met dag 6 en zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Tijdens de tocht in Wadi Rum gaan er jeeps mee.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Vanaf dag 3 wordt er elke dag gewandeld, je kunt zelf bepalen of je een stukje met onze bus mee wilt rijden, of dat je de hele tocht zelf wilt lopen. Daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis in Jordanië?

In Jordanië overnachten we in comfortabele hotels, meestal gelegen op loopafstand van bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. De hotelkamers zijn uitgerust met aparte bedden en standaardmeubilair en bieden over het algemeen geen luxe als tv en minibar. Wel beschikken alle kamers over een eigen douche en toilet. De hotels zijn over het algemeen voorzien van airconditioning, met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts flink afkoelt gezien de ligging hoog in de bergen.

We overnachten tijdens deze wandelreis twee nachten in tenten, in de woestijn in Wadi Rum. Er zijn hier gedeelde sanitaire voorzieningen aanwezig en matrassen en dekens; een lakenzak dien je eventueel zelf mee te nemen.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen. Tijdens de woestijn trekking in Wadi Rum is er geen wifi beschikbaar.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer*  boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

*In Wadi Rum slaap je dan in een eenpersoonstent.

Welke maaltijden zijn inclusief?

In de reissom is altijd het ontbijt inbegrepen. Bij de twee overnachtingen in Wadi Rum zijn ook de avondmaaltijden en de lunch inbegrepen. Voor de overige maaltijden bepaal je zelf waar, wanneer en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je uiteraard de nodige tips verstrekken.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Amman opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Tijdens de tocht in Wadi Rum en Dana gaat er ook een lokale gids mee die is inbegrepen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Heb ik een visum nodig voor Jordanië?

Voor Jordanië wordt een groepsvisum verzorgd. Hiervoor heeft Djoser na boeking je paspoortgegevens nodig. Aan dit groepsvisum zijn geen kosten verbonden. Als je de reis vervroegt en eerder dan de groep arriveert kun je geen gebruik maken van dit gratis groepsvisum. Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden.

Het paspoort moet na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Amman en Madaba worden bijgeboekt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen in Jordanië?

De gemakkelijkste manier om Jordaanse Dinars te krijgen is via de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn automaten, waar je met een pinpas of creditcard geld kan opnemen. Neem voor de zekerheid ook wat contante euro’s mee, want de automaten zijn niet altijd in werking. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Heb ik inentingen nodig?

Voor Jordanië worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

Deze reis kun je het hele jaar door maken, met name de periode maart t/m juni en september t/m november zijn zeer geschikt voor een actieve vakantie naar Jordanië. Het is dan niet te heet, maar de temperatuur loopt overdag toch op tot prettige waarden.

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Jordanië is uiteraard overwegend islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

Foto's en video