Bekijk de Fietsreis Kroatië, 9 dagen van Djoser

Fietsreis Kroatië 9 dagen

Authentieke steden en prachtige natuur

Vanaf € 1.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze reis is gewijzigd ten opzichte van de brochure 2024. Het is nu een 9 daagse reis, er is een extra fietsdag aan toegevoegd in de omgeving van Split.

Er is geen betere manier om Kroatië te ontdekken dan met de fiets. We beginnen de reis in het pittoreske Dubrovnik en fietsen langs authentieke steden en door de indrukwekkende natuur van Dalmatië. Onderweg maken we kennis met oude gebruiken, die bijna overal verdwenen zijn. We sluiten de fietsreis af in de prachtige, historische stad Split.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Bezoek aan authentieke steden
 • De zoutpannen van Ston
 • Fietstochten door olijf- en wijngaarden en prachtige eilanden
 • Stadwandeling Split

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Kroatië, 9 dagen
 1. Rotterdam - Dubrovnik
 2. Dubrovnik, Cavtat
 3. Dubrovnik - Ston - Orebic - Korcula - Lumbarda
 4. Lumbarda, Čara, Zavalatica, Pupnat
 5. Lumbarda - Racisce - Korcula - Hvar - Jelsa
 6. Jelsa, Velo Grablje, Brusje, Hvar
 7. Jelsa - Vrboska - Stari Grad - Split - Kastel Luksic
 8. Kastel Luksic, Zvecanje, Split
 9. Kastel Luksic - Split - Rotterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 17 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en vijf pittig en voor de ervaren fietser. Drie fietsjes is voor iedereen met een goede conditie goed te doen en bevat een aantal pittige klimmen. We fietsen door heuvelachtig tot bergachtig terrein. Deze reis krijgt drie fietsjes. Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dag beschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

De parel aan de Adriatische zee

Dag 1 en 2 Rotterdam - Dubrovnik - Cavtat - Dubrovnik

Een directe vlucht brengt ons naar de havenstad Dubrovnik, waar we overnachten. De volgende dag maken we een mooie fietstocht met panoramisch uitzicht over de Konvale Vallei. We fietsen naar het idyllische dorp Cavtat. Onderweg fietsen we door het prachtige binnenland van Dalmatië en genieten we van prachtige uitzichten op de Konvale Vallei. We rijden langs olijfvelden en bossen met Cyprus bomen. Na een korte stop bij de rivier Lutja, vervolgen we onze weg naar Cavtat, waar we de tijd hebben om rond te kijken en genieten van een heerlijke lunch.
We gaan terug naar Dubrovnik, waar we de rest van de middag vrij hebben om de stad te verkennen. Dubrovnik wordt ook wel ‘de parel aan de Adriatische zee’ wordt genoemd. Volgens de Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw is Dubrovnik het paradijs op aarde. De middeleeuwse stad is sprookjesachtig mooi en heeft een unieke en gezellige sfeer met historische gebouwen en pittoreske straatjes. Ook indrukwekkend zijn de eeuwenoude verdedigingsmuren die de stad omringen. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de oranje daken.

 • Fietsafstand: ± 34km 
 • Hoogteverschil: ± 380m stijgen en 380m dalen


De traditionele zoutwinning in Ston

Dag 3 Dubrovnik - Ston - Orebic - Korcula, Lumbarda

Na het ontbijt rijden we met onze bus naar Ston, een klein stadje dat vooral bekendstaat vanwege de zoutwinning. De zoutpannen van Ston zijn de oudste van Europa en de grootste en best bewaarde aan de Middellandse Zee. Zoutwinning is een traditie die al meer dan 4000 jaar van generatie op generatie wordt doorgegeven. Solana Ston bestaat uit achtenvijftig zoutbaden die in vijf groepen zijn verdeeld. Het zoutwinningsproces bestaat uit vijf fases die, afhankelijk van de weersomstandigheden, een tot twee maanden duren. We kunnen van dichtbij zien hoe het zout gewonnen wordt.

De zoutpannen waren zo belangrijk voor Kroatië, dat er een verdedigingsmuur met wel veertig verdedigingstorens omheen is gebouwd. De verdedigingsmuur is 5,5 km lang en daarmee de langste van Europa. Vanaf de muren en het fort op de heuvel heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de zoutpannen.
De bus brengt ons naar de top van de heuvel boven de stad Orebic. Hier pakken we de fiets en dalen we af naar Orebic. Onderweg genieten we van spectaculaire vergezichten op de Korcula Archipel. In Orebic nemen we de ferry naar het eiland Korcula, waar we overnachten.

 • Fietsafstand: ± 24km 
 • Hoogteverschil: ± 210m stijgen en 490m dalen


Eeuwenoude tradities in Zavalatica

Dag 4 Lumbarda, Cara, Zavalatica, Pupnat

Vandaag maken we een mooie fietstocht over het eiland Korcula. De eerste stop is Čara, een van de oudste stadjes op het eiland. Na een kort bezoek dalen we af naar het mooie kuststadje Zavalatica, waar eeuwenoude tradities als visserij en landbouw nog springlevend zijn. Hier kunnen we genieten van een heerlijke lunch met vers gevangen vis. Na de lunch stappen we weer op de fiets en rijden we langs prachtige landschappen, wijngaarden en de authentieke terracottadaken van Pupnat, het kleinste dorpje op het eiland, voordat we terugreizen naar ons hotel in Lumbarda.

 • Fietsafstand: ± 62km 
 • Hoogteverschil: ± 800m stijgen en 800m dalen


Prachtige route langs de kust

Dag 5 Lumbarda - Racisce - Korcula - Hvar, Jelsa

Tijd om het eiland Korcula verder te ontdekken tijdens een fietstocht langs de kust. Onze eerste stop, voor een kopje koffie, is in het beroemde vissersplaats, Racisce. Bekend vanwege de goede zeilers en vissers die in dit dorp woonde. Eenmaal terug in Lumbarda hebben we tijd om te zwemmen, te lunchen of in één van de vele wijnkelders wijn te proeven. Aan het einde van de dag fietsen terug richting Korcula waar we de boot nemen naar het eiland Hvar.

 • Fietsafstand: ± 32km 
 • Hoogteverschil: ± 420m stijgen en 420m dalen


Hvar, het eiland van de lavendel

Dag 6 Jelsa, Velo Grablje, Brusje

Vandaag verkennen we het eiland Hvar. Via schilderachtige wijn- en olijfgaarden fietsen we omhoog naar Velo Grablje, dat op 400 meter boven zeeniveau ligt. Hvar is het eiland van de lavendel. Tijdens de afdaling naar Brusje komt de frisse lavendelgeur ons al gauw tegemoet. De productie van lavendel was ooit de belangrijkste inkomstenbron voor de lokale bevolking. Het eiland staat nog altijd bekend vanwege de lavendelolie. We kunnen onderweg stoppen om lavendelolie te kopen. We rijden verder naar de oude stad van Hvar, waar we een korte wandeling maken langs de boulevard en de haven. We hebben wat vrije tijd om te lunchen en om de stad te verkennen.
’s Middags kun je ervoor kiezen om met de bus terug naar het hotel te gaan of om terug te fietsen. Op de fietstocht maken we een pittige klim naar Velo Grablje. De bus rijdt achter ons aan, zodat we onderweg af kunnen stappen als het te zwaar wordt. Na de klim naar de top van de heuvel gaan we nog 20 km bergafwaarts en daarna over vlak terrein voor we bij het hotel aankomen.

 • Fietsafstand: ± 30km 
 • Hoogteverschil: ± 480m stijgen en 480m dalen
 • Optionele fietstocht: 32km, 450m stijgen


Split, één van de mooiste steden aan de kust van Kroatië

Dag 7 Jelsa - Vrboska - Stari Grad - Split - Kastel Luksic

Op onze laatste fietsdag maken we een mooie tocht langs de kust naar het charmante plaatsje Vrboska. Na een korte stop rijden we door naar Stari Grade en nemen we de ferry naar Split, een van de mooiste steden aan de Adriatische Zee. Een lokale gids neemt ons mee op een wandeling, zodat we deze indrukwekkende stad leren kennen. ‘s Avonds kunnen we bijkomen van alle bijzondere indrukken die we hebben opgedaan in ons hotel vlakbij Split, in Kastel Luksic.

 • Fietsafstand: ± 12km 
 • Hoogteverschil: ± 70m stijgen en dalen


Dag 8 Kastel Luksic, Zvecanje, Split - Kastel Luksic

De bus brengt ons vandaag naar een dorp genaamd Zvecanje, een uur rijden van ons hotel. Vanaf hier begint onze fietstocht van 45 kilometer richting Split. Onderweg kunnen we stoppen voor lunch op een mooie plek in het groen, Antonicin Mlin, een oude boerderij. Na deze fietstocht worden we weer teruggebracht naar ons hotel in Kastel Luksic.

 • Fietsafstand: ± 45km 
 • Hoogteverschil: ± 450m stijgen en 640m dalen



Dag 9 Kastel Luksic - Split - Rotterdam
Na het ontbijt worden we naar het vliegveld gebracht voor onze terugvlucht naar Rotterdam en nemen we afscheid van het mooie Kroatië.


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
31 aug - 08 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
14 sep - 22 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
10 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
24 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt tijdens overnachtingen
 • Vervoer ter plaatse met bus, boot en fiets
 • Engels sprekende lokale reisbegeleiding
 • Fietstochten volgens programma
 • Bezoek Dubrovnik
 • Bezoek Split

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Dubrovnik. De prijs is vanaf € 47,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Split. In Split is de prijs vanaf € 72,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 126,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 17.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Kroatië, 9 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Prima reis, leuke groep en de begeleiding ook helemaal goed. 2 pittige fietsdagen. Andere dagen veel mindere km, maar dat kwam misschien ook wel doordat we van eiland naar eiland gingen. Mooi land!

  8,0

 • Hallo, voor ons was dit de eerste fietsreis en het is zeker voor herhaling vatbaar! Gezien het aantal geringe karakters ga ik enkel de mindere punten opsommen: de terugweg op de fiets was vaak dezelfde als de heenweg, zeer vaak fietsen op drukke wegen, er kon best meer gefietst worden dan voorzien.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in middenklasse hotels. Op de eilanden verblijven we in authentieke hotels op mooie locaties, vaak nog beheerd door lokale bewoners van de eilanden. Hiermee steunen we de lokale bevolking. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inbegrepen. De hotels in de steden liggen vaak in het centrum of vlakbij het openbaar vervoer om makkelijk te belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken. De hotels op de eilanden liggen vaak op mooie locaties aan de kust en op steenworpafstand van het strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Dubrovnik Hotel Vis
Korcula Hotel Borik
Hvar Fontana Resort
Kastel Luksic Hotel Kastel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Dubrovnik

  Vertrek

  15:10 - 17:20

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Split - Rotterdam

  Vertrek

  09:45 - 11:55

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reis verplaatsen we ons met de bus, boot en met de fiets.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede huurfiets. Je dient zelf een helm mee te nemen. We fietsen tussen de 11 en 55 kilometer per dag over goed begaanbare wegen. De fietsen zijn mountainbikes met versnellingen.

Elektrische fiets (e-bike)
Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De toeslag voor een elektrische fiets is € 310,- voor de gehele reis. Je geeft dan bij boeking aan dat je een e-bike wenst te reserveren. Er is een beperkt aantal e-bikes per reisdatum beschikbaar, dus reserveer tijdig!

De e-bikes zijn geschikt wanneer je tussen 157 cm en maximaal 190 cm lang bent. Ben je kleiner of langer, neem dan na boeking even contact op via info@djoserwandelfiets.nl, zodat we een passende e-bike kunnen aanvragen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt tijdens overnachtingen
 • Vervoer ter plaatse met bus, boot en fiets
 • Engels sprekende lokale reisbegeleiding
 • Fietstochten volgens programma
 • Bezoek Dubrovnik
 • Bezoek Split

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De één maakt graag nog een wandeling door een historische stadscentrum van Dubrovnik, terwijl de ander liever een museum bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis Kroatië zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken diverse fietstochten, variërend van 11 tot 55 kilometer. Zo ontdekken we de eilanden Korcula en Hvar en fietsen we langs prachtige olijfboomgaarden en bezoeken we historische dorpjes.
 • We bezoeken de zoutpannen van Ston en de indrukwekkende, 5,5 kilometer lange, verdedigingmuren.


De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en andere mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Kroatië wordt betaald met de euro.

Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In elk restaurant in Kroatië vind je de normale Europese keuken. In de toeristische steden zijn veel restaurants, pizzeria's, fastfoodketens, pubs en wijnkelders te vinden. Daarnaast kom je ook een aantal traditionele koffiehuizen tegen waar je behalve koffie een keur aan zoetigheden voor bij de koffie vindt. Kroatië heeft ook een eigen traditionele keuken. De basis van de traditionele Kroatische keuken is Slavisch, aangevuld met invloeden uit naburige landen die een rol spelen of hebben gespeeld in de geschiedenis van Kroatië. In het binnenland zijn de gerechten gebaseerd op producten van de streek zoals vlees, peulvruchten en granen. Aan de kust, waar veel vis, zeevruchten en groenten op het menu staan overheerst de mediterrane keuken van Italië. De traditionele Kroatische gerechten zijn Dalmatische gerookte ham (prsut), de salami met paprika (kulen), kalkoen met mie of macaroni (mlinci), Kroatische visschotel (brodet en pasticada).

Verwacht in de kleine dorpen geen uitgebreid aanbod aan restaurants, het zijn vaak kleine vissersdorpjes, die in het hoogseizoen enigzins tot leven komen. 

Gezondheid

Voor deze reis naar Kroatië wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Dubrovnik. De prijs is vanaf € 47,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Split. In Split is de prijs vanaf € 72,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 126,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters.

De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celcius kan worden. In de bergen blijft de temperatuur in januari onder het vriespunt, gemiddeld schommelt de temperatuur tussen de -5 en 0 graden Celcius.

De zomers zijn er aangenaam fris, in de wintermaanden kan het er flink sneeuwen. Gedurende de maand augustus stijgt de temperatuur in de hooggelegen gebieden tot ongeveer 18 graden Celcius. De zon schijnt veel in Kroatië. Het aantal zonuren ligt op 2500 uur per jaar.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak terrein. Bij reizen met vijf fietsjes fietsen we in bergachtig gebied op mountainbikes met forse stijgingen en steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Kroatië maken we fietstochten van 11 tot 55 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. De hoogte verschillen liggen tussen de 70m en 480m. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende volgwagen (max. 2 personen). Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Engelssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

We fietsen tussen de 11 en 55 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We fietsen door een heuvelachtig gebied met hoogteverschillen. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie en fietservaring op een mountainbike prima te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om ongeveer 15kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met een bus en de boot. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten een busje mee voor het vervoer van de bagage. Tijdens deze dagen bestaat de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan. 

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad PRAKTISCH INFORMATIE en vervolgens het kopje VERVOER. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website of telefonisch/via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl. Voor deze reis zijn een beperkt aantal e-bikes per vertrekdatum beschikbaar, het valt dus aan te raden het tijdig aan te vragen. 

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen. 

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een Engelssprekende lokale reisbegeleider die je bij aankomst opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Hij begeleidt de routes en kan helpen bij eventueel onderhoud aan de fiets. De reisbegeleider is een enthousiaste fietser en doet er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 17 personen.

Foto's en video