Fietsreis Puglia - Italië, 8 dagen

Ruige kusten en prachtige steden in de hak van Italië

In Puglia ontdekken we een paar van de mooiste Italiaanse steden. Matera, Ostuni en Lecce bieden een schat aan architectonische rijkdom, terwijl we in de kleinere dorpen genieten van de gemoedelijke sfeer. We fietsen door beroemde wijngaarden, olijfboomboomgaarden en langs spectaculaire krijtstenen kliffen. 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Bari - Matera
 2. Matera - Gioia di Colle - Alberobello
 3. Alberobello - Olijfolie proeverij in Locorotondo - Ostuni
 4. Ostuni - Manduria - Gallipoli
 5. Gallipoli, fietstocht langs de kust van Santa Maria de Leuca
 6. Santa Maria di Leuca - Otranto
 7. Otranto - Lecce
 8. Lecce - Bari - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Puglia - Italië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Arbelobello Puglia ItalieDag 1 – 2 We beginnen onze reis in het antieke Matera, een uur rijden van het vliegveld van Bari. Ondanks de korte vlucht wanen we ons in een compleet ander tijdperk. Op loopafstand van ons hotel staan oude Romaanse kerkjes, barokke fonteinen en sfeervolle ‘piazzas’. Matera ademt geschiedenis, en dat is niet verwonderlijk: het wordt al 35.000 jaar bewoond. Onder de pittoreske huizen liggen honderden grotwoningen verborgen. De volgende ochtend nemen we uitgebreid de tijd om deze ondergrondse stad te ontdekken, inclusief de kostbare kapelletjes met eeuwenoude fresco’s. Daarna stappen we op de fiets. We rijden van Gioia di Colle via het schattige Noci naar Alberobello. We hebben de grottenstad inmiddels achter ons gelaten, maar het voelt alsof we nog steeds in een sprookje zitten. Alberobello is opgebouwd uit duizenden ‘trulli’: kleine kegelvormige, witte huisjes met puntige zwarte daken. Vaak zijn deze daken versierd met christelijke symbolen. Het is een adembenemend gezicht, dat gek genoeg wat weg heeft van een smurfendorp.

Dag 2: +/-: 33 km, +/- 300 m stijgen en dalen.

Locorotondo Puglia ItalieDag 3 – 4 De regio rond Alberobello staat bekend om zijn excellente olijfolie. De volgende dag rijden we langs de eindeloze olfijfboomgaarden, ommuurd met kleine stapels witte stenen, naar de Adriatische kust. Onderweg nemen we natuurlijk de tijd om olijfolie te proeven. We doen dit in het wonderlijke dorpje Locorotondo, dat ook echt bijna perfect rond gebouwd is. We genieten van rustige provinciale wegen waar we afwisselend stijgen en dalen. Net als alle andere dorpen en steden ligt de ‘citta bianca’, zoals Ostuni liefkozend wordt genoemd, op een hoogvlakte. Bovenin de stad heb je een verbluffend uitzicht over Adriatische zee. Maar dan moet je wel je ogen afhouden van alle pracht en praal om je heen: Ostuni is een schitterende stad vol rijke architectuur en schilderachtige steegjes waarachter oude kerken zich schuilhouden.

Dag 3: +/- 47 km,+/- 440 m. stijgen en 660 m. dalen.
Dag 4: +/- 64 km, +/- 110 m stijgen en 280 m. dalen.

Gallipoli Puglia ItalieDag 4 – 6 Vandaag proeven we de andere specialiteit van Puglia: behalve olijfolie wordt hier ook hele goede rode wijn gemaakt. De lokale ‘Primitivo’ is één van de sterren onder de Italiaanse wijnen. De zomers in Puglia zijn lang, waardoor de druiven langs aan de ranken kunnen blijven hangen. Zo worden deze extra zoet en de wijn extra lekker. We fietsen naar Manduria dwars door de beroemde wijnstreek naar de Ionische kust. Hier maken we een snelle transfer naar Gallipoli, een belangrijke oude havenstad met een fantastisch strand, waar de volgende ochtend fijn kunnen ontspannen. Dat komt goed uit, want de volgende twee dagen ronden we de kaap van Santa Maria di Leuca, het meest zuidoostelijke puntje van Italië. Het diepblauwe zeewater en de adembenemende kliffen zijn deze twee dagen trouwe reisgenoten. We kunnen op elk moment afkoelen in de zee bij één van de vele stranden.

Dag 5: +/- 47 km,+/-  50 m. stijgen en dalen.

Dag 6: +/- 52 km, +/- 750 m. stijgen en dalen.

Fietsen Puglia ItalieDag 7 – 8 We fietsen over het schiereiland van Salento, dat de ‘hak’ van Italië vormt. Langs de kust lopen krijtstenen rotsformaties het zeewater in. Daartussenin liggen vele natuurlijke zwembaden en fotogenieke baaien. Daarna keren we landinwaarts en fietsen we door een typisch landschap waar olijfboomgaarden, slaperige dorpjes en oude ruïnes elkaar moeiteloos afwisselen. Het lijmsteen van vanochtend zien we duidelijk terug in onze eindbestemming van de dag: Lecce. Het centrum van deze stad, misschien wel de mooiste van Puglia, is bijna volledig uit dit natuursteen opgebouwd. Omdat dit bouwmateriaal wat zachter is, hebben ambachtslieden over de generaties de gevels van vele kerken prachtig versierd met meesterlijk steenhouwwerk. Gevels versierd met kleine engelen, geometrische bloemenpatronen en statige pilaren: Lecce is feest voor het oog. Onder het genot van een volzoete rode wijn blikken we die avond terug op een prachtige fietservaring in Puglia.

Dag 7: +/- 50 km,+/-  100 m. stijgen en dalen.
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
19 sep - 26 sep G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.345,-
Start - einde
03 okt - 10 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
01 mei - 08 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
15 mei - 22 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
29 mei - 05 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
05 jun - 12 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
11 sep - 18 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
25 sep - 02 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
09 okt - 16 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
30 apr - 07 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
14 mei - 21 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
28 mei - 04 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
04 jun - 11 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstochten volgens programma
 • Fietstochten langs olijfgaarden
 • Fietstochten langs authentieke dorpjes
 • Door dorpjes met traditionele Trulli huisjes
 • Bezoek aan grotwoningen in Matera
 • Bezoek aan de parel van Zuis-Italië: Lecce
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.145,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 136,5,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is aan het begin in Matera of op het einde van de reis in Lecce mogelijk in een centraal gelegen hotel bij te boeken. In Matera is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 54,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 79,- per nacht.

In Lecce is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 53,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 14 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Vertrek informatie: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in lokale, centraal gelegen hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douchegelegenheid. Het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Matera Hotel Piccolo Albergo
Alberobello Hotel Sant Antonio 
Ostuni Hotel Citta Bianca
Gallipoli

Hotel Risberg

Otrano

Otrano

Hotel Albania

Hotel Miramare

Lecce Hotel EOS

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 136,5,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Bari

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Bari - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:45


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Puglia.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.145,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Bari.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede huurfiets. Je dient zelf een helm mee te nemen. Tegen een meerprijs à € 180,-  (inclusief € 30,- drop-off fee) is het mogelijk een E-bike te huren (beperkt beschikbaar). We fietsen tussen de 45 en 65 kilometer per dag over goed begaanbare wegen.

Elektrische fiets (e-bike)

E-bikeHet is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 180,-  (inclusief € 30,- drop-off fee)  voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163cm. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan reserveren wij deze e-bike voor je. Voor deze reis zijn maximaal 4 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstochten volgens programma
 • Fietstochten langs olijfgaarden
 • Fietstochten langs authentieke dorpjes
 • Door dorpjes met traditionele Trulli huisjes
 • Bezoek aan grotwoningen in Matera
 • Bezoek aan de parel van Zuis-Italië: Lecce
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Excursies

Alberobello fiets Puglia ItalieBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door een historisch stadscentrum, terwijl de ander liever een museum bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis Puglia zijn de volgende excursies/activiteiten in het reisprogramma mogelijk (naast de fietstochten conform programma):

 • Bezoek aan grotwoningen in Matera;
 • Bezichtiging kegelvormige  'Trulli' huizen in Alberobello;
 • Olijfolie proeven in Locorotondo;

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Je kunt op verschillende plaatsen gebruik maken van een pinautomaat. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

In Puglia kan je allerlei verse producten eten die in de omgeving verbouwd worden, denk hierbij aan: granen, olijven, druiven, zeevruchten, fruit en veel soorten groente. Daarnaast is eten en drinken een groot onderdeel van de Italiaanse levensstijl, er wordt dan ook uitgebreid de tijd genomen om te dineren of een goed glas wijn te drinken.

Gezondheid

Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden. Wel zijn een goede zonnebrandcrème en muggenolie onontbeerlijk. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is aan het begin in Matera of op het einde van de reis in Lecce mogelijk in een centraal gelegen hotel bij te boeken. In Matera is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 54,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 79,- per nacht.

In Lecce is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 53,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Puglia ligt in het zuid-oosten van Italië gelegen aan de Adriatische zee. Puglia heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers, milde winters en over het algemeen weinig neerslag. De zomers zijn erg warm, waarbij de maximale temperatuur rond de ca. 30 °C.

Het voor- en najaar zijn de beste periodes om naar dit gebied te reizen, de temperaturen kunnen oplopen tot 21°C.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Italië maken we fietstochten van 30 tot 65 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Op dag 6 gaat het om een hoogteverschil van 750 meter, dit is de dag met het meeste hoogteverschil. Op andere dagen komen hoogteverschillen voor tussen de 50 en 660 meter. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider* begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, afgewisseld te fiets of als bestuurder van het ondersteunende voertuig. De reisbegeleider zorgt dat de reis soepel verloopt en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Tijdens de fietsreis in Italië maken we fietstochten van 30 tot 65 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Op dag 6 gaat het om een hoogteverschil van 750 meter, dit is de dag met het meeste hoogteverschil. Op andere dagen komen hoogteverschillen voor tussen de 50 en 660 meter. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien u dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan, waar een fietstocht op het programma staat. De fietsen worden voorin de bus meegenomen.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn uitgerust met een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren in Puglia?

Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 180,-  (inclusief € 30,- drop-off fee)  voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163cm. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan reserveren wij deze e-bike voor je. Voor deze reis zijn maximaal 4 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We overnachten in lokale, centraal gelegen hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douchegelegenheid. Het ontbijt is inbegrepen.

Kan ik gebruik maken van wifi?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, soms wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Kan ik een eenpersoonskamer boeken voor deze reis?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag.

Wie begeleidt de reis?

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit 14 personen; de maximale groepsgrootte is 19 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.345,-

8 dagen v.a. € 1.345,-

Tel: 071 5126400

26° 26°

Daarom Djoser

 • Historische steden
 • Fietsen tussen olijfboomgaarden
 • Azuurblauwe baaien
 • Ruige kustlijn
 • Het authentieke Italië
 • Heerlijk eten
 • Schilderachtige dorpen
 • Bezoek de Parel van Zuid-Italië: Lecce
 • E-bike huren mogelijk

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,0

Een absolute aanrader! Lekker fietsen langs gevarieerde land...
Een absolute aanrader! Lekker fietsen langs gevarieerde landschappen, mooie kustwegen en dorpen. Leuke hotelletjes en een super enthousiaste gids die ons onderweg wist te verrassen met hapjes en drankjes, picknicks met lokale specialiteiten en die steeds leuke typische restaurantjes wist te vinden!

Naam: Margareta D.
Cijfer: 10
Een sportieve én interessante fietstocht met prima fietsen e...
Een sportieve én interessante fietstocht met prima fietsen en goede hotels. De alom bezielende leiding van Janusz, reisbegeleider annex chauffeur fietsbus, was subliem en maakte, samen met het zeer mooie weer, deze reis extra geslaagd.

Naam: Pietro
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • 10,0

  Margareta D.

  Een absolute aanrader! Lekker fietsen langs gevarieerde landschappen, mooie kustwegen en dorpen. Leuke hotelletjes en een super enthousiaste gids die ons onderweg wist te verrassen met hapjes en drankjes, picknicks met lokale specialiteiten en die steeds leuke typische restaurantjes wist te vinden!

 • 8,0

  Pietro

  Een sportieve én interessante fietstocht met prima fietsen en goede hotels. De alom bezielende leiding van Janusz, reisbegeleider annex chauffeur fietsbus, was subliem en maakte, samen met het zeer mooie weer, deze reis extra geslaagd.

Review plaatsen