Fietsreis Puglia - Italië, 8 dagen

Door authentieke stadjes en langs azuurblauwe zee

In Puglia ontdekken we een paar van de mooiste Italiaanse steden. Matera, Ostuni en Lecce bieden een schat aan architectonische rijkdom, terwijl we in de kleinere dorpen genieten van de gemoedelijke sfeer. We fietsen door beroemde wijngaarden, olijfboomboomgaarden en langs spectaculaire krijtstenen kliffen. 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Bari - Matera
 2. Matera - Gioia di Colle - Alberobello
 3. Alberobello - Locorotondo, bezoek olijfolieproeverij - Ostuni
 4. Ostuni - Manduria - Gallipoli
 5. Gallipoli - Santa Maria di Leuca
 6. Santa Maria di Leuca - Otranto
 7. Otranto - Lecce
 8. Lecce - Bari - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Puglia - Italië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 19 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie fietsjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Antiek Matera & de trullo van Alberobello

Dag 1 Amsterdam - Bari - Matera
Dag 2 Matera - Gioia di Colle - Alberobello
Arbelobello Puglia ItalieWe beginnen onze reis in het antieke Matera, een uur rijden van het vliegveld van Bari. Ondanks de korte vlucht wanen we ons in een compleet ander tijdperk. Op loopafstand van ons hotel staan oude Romaanse kerkjes, barokke fonteinen en sfeervolle ‘piazzas’. Matera ademt geschiedenis, en dat is niet verwonderlijk: het wordt al 35.000 jaar bewoond. Onder de pittoreske huizen liggen honderden grotwoningen verborgen. De volgende ochtend nemen we uitgebreid de tijd om deze ondergrondse stad te ontdekken, inclusief de kostbare kapelletjes met eeuwenoude fresco’s. Daarna stappen we op de fiets. We rijden van Gioia di Colle via het schattige Noci naar Alberobello. We hebben de grottenstad inmiddels achter ons gelaten, maar het voelt alsof we nog steeds in een sprookje zitten. Alberobello is opgebouwd uit duizenden ‘trulli’: kleine kegelvormige, witte huisjes met puntige zwarte daken. Vaak zijn deze daken versierd met christelijke symbolen. Het is een adembenemend gezicht, dat gek genoeg wat weg heeft van een smurfendorp.

 • Fietsafstand dag 2: 33 kilometer
 • Hoogsteverschil: 300 meter stijgen en dalen


Fietsen door olijfboomgaarden

Dag 3 Alberobello - Locorotondo, bezoek olijfolieproeverij - Ostuni
Dag 4 Ostuni - Manduria - Gallipoli
Locorotondo Puglia ItalieDe regio rond Alberobello staat bekend om zijn excellente olijfolie. De volgende dag rijden we langs de eindeloze olijfboomgaarden, ommuurd met kleine stapels witte stenen, naar de Adriatische kust. Onderweg nemen we natuurlijk de tijd om olijfolie te proeven. We doen dit in het wonderlijke dorpje Locorotondo, dat ook echt bijna perfect rond gebouwd is. We genieten van rustige provinciale wegen waar we afwisselend stijgen en dalen. Net als alle andere dorpen en steden ligt de ‘citta bianca’, zoals Ostuni liefkozend wordt genoemd, op een hoogvlakte. Bovenin de stad heb je een verbluffend uitzicht over de Adriatische Zee. Maar dan moet je wel je ogen afhouden van alle pracht en praal om je heen: Ostuni is een schitterende stad vol rijke architectuur en schilderachtige steegjes waarachter oude kerken zich schuilhouden.

 • Fietsafstand dag 3: 47 kilometer
 • Hoogteverschil: 440 meter stijgen en 660 meter dalen

 • Fietsafstand dag 4: 64 kilometer
 • Hoogteverschil: 110 meter stijgen en 280 meter dalen


Door de wijnstreek naar de azuurblauwe Ionische kust

Dag 5 Gallipoli - Santa Maria di Leuca
Dag 6 Santa Maria di Leuca - Otranto
Gallipoli Puglia ItalieVandaag proeven we de andere specialiteit van Puglia: behalve olijfolie wordt hier ook hele goede rode wijn gemaakt. De lokale ‘Primitivo’ is één van de sterren onder de Italiaanse wijnen. De zomers in Puglia zijn lang, waardoor de druiven lang aan de ranken kunnen blijven hangen. Zo worden deze extra zoet en de wijn extra lekker. We fietsen naar Manduria dwars door de beroemde wijnstreek naar de Ionische kust. Hier maken we een snelle transfer naar Gallipoli, een belangrijke oude havenstad met een fantastisch strand, waar we de volgende ochtend fijn kunnen ontspannen. Dat komt goed uit, want de volgende twee dagen verblijven we rond de kaap van Santa Maria di Leuca, het meest zuidoostelijke puntje van Italië. Het diepblauwe zeewater en de adembenemende kliffen zijn deze twee dagen trouwe reisgenoten. We kunnen op elk moment afkoelen in de zee bij één van de vele stranden.

 • Fietsafstand dag 5: 47 kilometer
 • Hoogteverschil: 50 meter stijgen en dalen

 • Fietsafstand dag 6: 52 kilometer
 • Hoogteverschil: 750 meter stijgen en dalen

Doortrappen tot de hak van Italië: Salento

Dag 7 Otranto - Lecce
Dag 8 Lecce - Bari - Amsterdam
Rondreis Italië Djoser LecceWe fietsen over het schiereiland van Salento, dat de ‘hak’ van Italië vormt. Langs de kust lopen krijtstenen rotsformaties het zeewater in. Daartussenin liggen vele natuurlijke zwembaden en fotogenieke baaien. Daarna keren we landinwaarts en fietsen we door een typisch landschap waar olijfboomgaarden, slaperige dorpjes en oude ruïnes elkaar moeiteloos afwisselen. Het lijmsteen van vanochtend zien we duidelijk terug in onze eindbestemming van de dag, Lecce. Het centrum van deze stad, misschien wel de mooiste van Puglia, is bijna volledig uit dit natuursteen opgebouwd. Omdat dit bouwmateriaal wat zachter is, hebben ambachtslieden de gevels van vele kerken prachtig versierd met meesterlijk steenhouwwerk. Gevels versierd met kleine engelen, geometrische bloemenpatronen en statige pilaren: Lecce is een feest voor het oog. Onder het genot van een volzoete rode wijn blikken we die avond terug op een prachtige fietservaring in Puglia.

 • Fietsafstand dag 7: 50 kilometer
 • Hoogteverschil: 100 meter stijgen en dalen
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 09 okt - 16 okt

Info

Geen e-bike meer boekbaar
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.495,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
30 apr - 07 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-
Start - einde
14 mei - 21 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
28 mei - 04 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
04 jun - 11 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
10 sep - 17 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-
Start - einde
24 sep - 01 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
08 okt - 15 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
29 apr - 06 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
13 mei - 20 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
27 mei - 03 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-
Start - einde
03 jun - 10 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt tijdens overnachtingen
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Fietstochten volgens programma
 • Bezoek aan grotwoningen in Matera
 • Bezoek aan een olijfolieproeverij in Locorotondo

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 215,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Matera. De prijs is vanaf € 54,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 79,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Lecce. In Lecce is de prijs vanaf € 53,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 14 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele middenklasse hotels op 6 verschillende locaties. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. In enkele hotels zijn de kamers voorzien van airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen. 

De hotels zijn centraal gelegen, vanaf hier loop je gemakkelijk naar het centrum om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. Enkele hotels liggen op steenworp afstand van het strand, of beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik, zoals het prachtige Hotel Cita Bianca in Ostuni. De hotels hebben een kleinschalig karakter en zijn veelal volgens de traditionele lokale architectuur gebouwd: zeer sfeervol! 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Matera Hotel Piccolo Albergo
Alberobello Hotel Sant Antonio
Ostuni Hotel Citta Bianca
Gallipoli Hotel Risberg
Otranto Hotel Albania
Otranto Hotel Miramare
Lecce Hotel Eos


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 215,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

We verblijven tijdens de reis in comfortabele hotels

Enkele hotels hebben een zwembad of liggen aan het strand

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Soms loop je zo vanuit het hotel het strand op

We verblijven tijdens de reis in comfortabele hotels

Enkele hotels hebben een zwembad of liggen aan het strand

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Soms loop je zo vanuit het hotel het strand op

We verblijven tijdens de reis in comfortabele hotels

Enkele hotels hebben een zwembad of liggen aan het strand

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Soms loop je zo vanuit het hotel het strand op

We verblijven tijdens de reis in comfortabele hotels

Enkele hotels hebben een zwembad of liggen aan het strand

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Soms loop je zo vanuit het hotel het strand op

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Bari

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Bari - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:45


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Puglia.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis verplaatsen we ons per bus en per fiets.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede huurfiets. Je dient zelf een helm mee te nemen. We fietsen tussen de 30 en 65 kilometer per dag over goed begaanbare wegen.

Elektrische fiets (e-bike)
E-bikeHet is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 195,- voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan reserveren wij deze e-bike voor je. Er is een beperkt aantal e-bikes per reisdatum beschikbaar, dus reserveer tijdig!

Je vliegt rechtstreeks met Transavia

We maken gebruik van comfortabele fietsen met versnellingen

Je vliegt rechtstreeks met Transavia

We maken gebruik van comfortabele fietsen met versnellingen

Je vliegt rechtstreeks met Transavia

We maken gebruik van comfortabele fietsen met versnellingen

Je vliegt rechtstreeks met Transavia

We maken gebruik van comfortabele fietsen met versnellingen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt tijdens overnachtingen
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Fietstochten volgens programma
 • Bezoek aan grotwoningen in Matera
 • Bezoek aan een olijfolieproeverij in Locorotondo

Excursies

Alberobello fiets Puglia ItalieBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door een historische stadscentrum van Bari, terwijl de ander liever een museum bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis Puglia zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken diverse fietstochten, variërend van 30 tot 65 kilometer. Zo rijden we van Gioia di Colle naar Alberobello en rijden we langs prachtige olijfboomgaarden en oude ruïnes
 • Onder de pittoreske huizen in Matera liggen honderden grotwoningen verborgen. We nemen uitgebreid de tijd om deze ondergrondse stad te ontdekken
 • In Locorotondo brengen we een bezoek aan een olijfolieproeverij

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Je kunt op verschillende plaatsen gebruik maken van een pinautomaat. Ook kun je op veel plaatsen met een creditcard betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Voor de lunch en het diner kun je zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

In Puglia kan je allerlei verse producten eten die in de omgeving verbouwd worden, denk hierbij aan granen, olijven, druiven, zeevruchten, fruit en veel soorten groente. Daarnaast is eten en drinken een groot onderdeel van de Italiaanse levensstijl, er wordt dan ook uitgebreid de tijd genomen om te dineren of een goed glas wijn te drinken.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Matera. De prijs is vanaf € 54,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 79,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Lecce. In Lecce is de prijs vanaf € 53,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Puglia ligt in het zuid-oosten van Italië, gelegen aan de Adriatische zee. Puglia heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers, milde winters en over het algemeen weinig neerslag. De zomers zijn erg warm, waarbij de maximale temperatuur rond de 30 °C ligt.

Het voor- en najaar zijn de beste periodes om naar dit gebied te reizen, de temperaturen kunnen dan oplopen tot zo'n 21°C.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Italië maken we fietstochten van 30 tot 65 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Op dag 6 gaat het om een hoogteverschil van 750 meter, dit is de dag met het meeste hoogteverschil. Op andere dagen komen hoogteverschillen voor tussen de 50 en 660 meter. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider* begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, afgewisseld te fiets of als bestuurder van het ondersteunende voertuig. De reisbegeleider zorgt dat de reis soepel verloopt en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Tijdens de fietsreis in Italië maken we fietstochten van 30 tot 65 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Op dag 6 gaat het om een hoogteverschil van 750 meter, dit is de dag met het meeste hoogteverschil. Op andere dagen komen hoogteverschillen voor tussen de 50 en 660 meter. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugzak onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien u dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan, waar een fietstocht op het programma staat. De fietsen worden in de bus meegenomen.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn uitgerust met een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn. Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren in Puglia?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad PRAKTISCH INFORMATIE en vervolgens het kopje VERVOER. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website of telefonisch/via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl. Voor deze reis zijn een beperkt aantal e-bikes per vertrekdatum beschikbaar, het valt dus aan te raden het tijdig aan te vragen. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We overnachten in comfortabele middenklasse hotels op 6 verschillende locaties. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. In enkele hotels zijn de kamers voorzien van airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen. 

De hotels zijn centraal gelegen, vanaf hier loop je gemakkelijk naar het centrum om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. Enkele hotels liggen op steenworp afstand van het strand of beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik.

Kan ik gebruik maken van wifi?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, soms wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.395,-

8 dagen v.a. € 1.395,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Historische steden
 • Fietsen tussen olijfboomgaarden
 • Azuurblauwe baaien
 • Ruige kustlijn
 • Het authentieke Italië
 • Heerlijk eten
 • Schilderachtige dorpen
 • Bezoek de Parel van Zuid-Italië: Lecce
 • E-bike huren mogelijk

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Ik heb genoten van het fietsen, de mooie historische plekken...
Ik heb genoten van het fietsen, de mooie historische plekken en de groep. Wat is Puglia toch mooi. Je bent in de EU, maar je waant je ver weg. Doordat er naast Italiaanse, helemaal niet veel Westerse toeristen waren, voelt het extra bijzonder. Vriendelijke mensen. Je voelt je welkom!

Naam: Oscar
Cijfer: 9
Erg leuke fietsreis door het bij veel toeristen onbekende mo...
Erg leuke fietsreis door het bij veel toeristen onbekende mooie zuiden van Italie. Matera door unesco terecht uitgeroepen tot cultureel erfgoed is het prachtige beginpunt van de reis. Vele prachtige historische stadjes volgen. De laatste dagen fiets je langs de prachtige kust. Top begeleiding !

Naam: Sietze H.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Oscar

  Ik heb genoten van het fietsen, de mooie historische plekken en de groep. Wat is Puglia toch mooi. Je bent in de EU, maar je waant je ver weg. Doordat er naast Italiaanse, helemaal niet veel Westerse toeristen waren, voelt het extra bijzonder. Vriendelijke mensen. Je voelt je welkom!

 • 9,0

  Sietze H.

  Erg leuke fietsreis door het bij veel toeristen onbekende mooie zuiden van Italie. Matera door unesco terecht uitgeroepen tot cultureel erfgoed is het prachtige beginpunt van de reis. Vele prachtige historische stadjes volgen. De laatste dagen fiets je langs de prachtige kust. Top begeleiding !

 • 8,0

  Rene B.

  Mooie gevarieerde reis. Mooie balans tussen fietsen, natuur, cultuur en lekker eten. Niks aan veranderen en in het reisprogramma houden!!!

 • 10,0

  Margareta D.

  Een absolute aanrader! Lekker fietsen langs gevarieerde landschappen, mooie kustwegen en dorpen. Leuke hotelletjes en een super enthousiaste gids die ons onderweg wist te verrassen met hapjes en drankjes, picknicks met lokale specialiteiten en die steeds leuke typische restaurantjes wist te vinden!

 • 8,0

  Pietro

  Een sportieve én interessante fietstocht met prima fietsen en goede hotels. De alom bezielende leiding van Janusz, reisbegeleider annex chauffeur fietsbus, was subliem en maakte, samen met het zeer mooie weer, deze reis extra geslaagd.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen