Bekijk de Rondreis Nepal met trekking, 20 dagen van Djoser

Rondreis Nepal met trekking 20 dagen

Wandel in de indrukwekkende Himalaya

Deze rondreis begint en eindigt in de hoofdstad Kathmandu. Bekijk het Durbar-plein, de boeddhistische stoepa’s en de hindoeïstische heiligdommen. Je brengt een bezoek aan Bhaktapur, de andere koningsstad in de Kathmandu-vallei. In het Annapurna gebied komen de hoge bergpieken van de Himalaya erg dichtbij tijdens de zesdaagse trektocht onder begeleiding van een gids en dragers. Na zes schitterende dagen trekken in de bergen dalen we weer af naar het beginpunt Naya Pul. In Chitwan nationaal park kun je op zoek naar eenhoornige neushoorns, krokodillen, herten, apen en olifanten.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Nepal met trekking, 20 dagen
 1. Amsterdam - Kathmandu
 2. aankomst Kathmandu
 3. Kathmandu
 4. Kathmandu - Changu Narayan - wandeling naar Nagarkot
 5. Nagarkot, wandeling - Bhaktapur
 6. Bhaktapur - Pokhara
 7. Pokhara
 8. Pokhara - Naya Pul - trekking naar Tikhedhunga (trekking)
 9. Tikhedhunga - Ghorepani (trekking)
 10. Ghorepani - Poon Hill - Tadapani (trekking)
 11. Tadapani - Chomrong (trekking)
 12. Chomrong - Ghandruk (trekking)
 13. Ghandruk - Naya Pul - Pokhara (trekking)
 14. Pokhara
 15. Pokhara - Chitwan nationaal park
 16. Chitwan NP, jungle walk
 17. Chitwan NP
 18. Chitwan NP - Kathmandu
 19. Kathmandu
 20. Kathmandu - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kathmandu, stad van de stoepa's, tempels en pagodes

Dag 01 Amsterdam - Kathmandu
Dag 02 aankomst Kathmandu
Dag 03 Kathmandu
Dag 04 Kathmandu - Changu Narayan - wandeling naar Nagarkot

Swayambhu Environmental Park Kathmandu NepalDe reis begint in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Ons hotel ligt hier in de drukke, maar gezellige wijk Thamel. Thamel heeft tientallen gezellige restaurants, cafés en winkeltjes. Kathmandu, een fascinerende stad vol stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen, is eigenlijk één groot openluchtmuseum waar op elke straathoek wel iets te zien is. Rond het Durbar-plein, het centrum van de stad, liggen bijzondere gebouwen. Je vindt hier onder andere het Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka, de Taleju tempel en het huis van Kumari, de levende godin.

Vlakbij de stad liggen de boeddhistische stoepa’s Swayambhunath en Bodnath. Swayambhunath of ‘apentempel’ biedt, behalve een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Rond Bodnath hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen gevestigd. Bij het hindoetempelcomplex Pashupatinath, aan de heilige Bagmathi rivier, vinden regelmatig lijkverbrandingen plaats.

Nagarkot NepalMet onze bus rijden we via, de door bergtoppen omgeven Kathmandu-vallei, naar Changu Narayan. Changu Narayan, gelegen op een hoge heuvel, staat bekend als een levend museum van houtsnijwerk uit de Licchavi periode. Deze tempel wordt beschouwd als de oudste tempel van Nepal. Vanuit hier maken we een wandeling via Telkot naar Nagarkot. Deze wandeling duurt ongeveer 5 uur. Nagarkot is een bergdorp en vanuit hier kun je bij goed weer tijdens de zonsopkomst de besneeuwde Himalayatoppen zien. Je kunt dan ook de Mount Everest zien ontwaren. Het is zeker de moeite waard om ’s morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens.

Koningsstad Bhaktapur en avontuurlijk Pokhara

Dag 05 Nagarkot, wandeling - Bhaktapur
Dag 06 Bhaktapur - Pokhara
Dag 07 Pokhara

Nepal Bhaktapur tempelVoordat we doorreizen naar Bhaktapur, maken we eerst in de omgeving van Nagarkot nog een mooie wandeling van ongeveer 4 uur.

We overnachten in de oude koningsstad Bhaktapur. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende mooie pleintjes ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Vooral het Durbar-plein en het pottenbakkersplein zijn dan ook een bezoek meer dan waard. Op één van de leuke terrasjes kun je hier het Nepalese dagelijks leven gadeslaan. Wanneer het merendeel van de toeristen ’s avonds terugkeert naar Kathmandu komt die sfeer pas goed tot zijn recht.

Vervolgens rijden we door naar Pokhara. Pokhara ligt aan het Phewa meer en biedt prima mogelijkheden voor uitstapjes in de schitterende omgeving. Je kunt hier ook een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje waar zich Tibetaanse vluchtelingen hebben gevestigd. Liefhebbers kunnen een wandeling om het meer maken onder begeleiding van een lokale gids. Wie het liever rustig aan doet kan een boottochtje op het meer maken of genieten van de rust in één van de tuinen van restaurants aan het meer.

Zesdaagse trekking door het Annapurna-gebied

Dag 08 Pokhara - Naya Pul - trekking naar Tikhedhunga
Dag 09 Tikhedhunga - Ghorepani
Dag 10 Ghorepani - Poon Hill - Tadapani
Dag 11 Tadapani - Chomrong
Dag 12 Chomrong - Ghandruk
Dag 13 Ghandruk - Naya Pul - Pokhara

Wandelen himalaya nepal djoser trekkingDag 1: Vanuit Pokhara, gelegen op 884 meter boven zeeniveau, rijden we naar Naya Pul op 1.070 meter. Hier begint onze trekking met als eerste doel het dorpje Tikhedhunga op 1.540 meter. We lopen hier in ongeveer vier à vijf uur naar toe, maar dat kan, afhankelijk van het aantal pauzes dat je neemt, natuurlijk ook langer (of korter) duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen.

Dag 2: De tocht via het plaatsje Ulleri naar Ghorepani op een hoogte van 2.850 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste dag van de reis, want je bent ruim zeven uur onderweg en overbrugt een hoogte van ruim 1.200 meter. De stijging wordt geleidelijker naarmate de tocht vordert; je loopt door een mooi eikenbos met vele rododendrons die in maart en april in volle bloei staan. Het pad bestaat voornamelijk uit stenen trappen deze dag. Ghorepani biedt een mooi uitzicht op de bergen.

Poon Hill NepalDag 3: De volgende ochtend kun je vroeg opstaan om naar Poon Hill te lopen op 3.210 meter. Dit is één van de mooiste plekken om de zonsopkomst over het Annapurna gebergte te bewonderen. Het zicht over de verschillende pieken van de Annapurnaketen; de Nilgiri, de Dhaulagiri, de Hiunchuli en de Machhapuchhre (de 'vissenstaart'), blijft je altijd bij. De weg naar de top bestaat vooral uit stenen trappen. Vanaf Ghorepani volgen we een stijgend pad naar Deorali die een mooie wandeldag brengt met fantastische uitzichten naar beide kanten van de bergrug. Na de lunch in Banthanthi is het nog een kleine twee uur naar onze overnachtingsplaats in Tadapani op 2.590 meter. Het laatste stuk is weer een pittige klim.

Nepal trekking dorpDag 4: Ook de dagtocht naar Chomrong is pittig te noemen, maar je wordt weer beloond met prachtige vergezichten. De eerste anderhalf uur dalen we richting de rivier. Nadat we over de brug lopen, om zo de rivier te passeren, gaat het pad weer omhoog. In Chomrong, een klein plaatsje op 2.170 meter hoogte, komen verschillende wandelingen bij elkaar. Hier verblijf je het dichtst bij de hoogste bergpieken.

Dag 5: We lopen van Chomrong naar Ghandruk. Vandaag hebben we weer een stevige klim voor de boeg. In totaal lopen we zo'n vijf uur. Ghandruk ligt op 1.939 meter hoogte en is een levendig dorpje. De bewoners houden zich hier voornamelijk bezig met landbouw. Tevens zijn hier restaurants, theehuizen, lodges en musea.

Dag 6: Na vijf schitterende dagen trekken in de bergen, dalen we vandaag weer af naar het beginpunt Naya Pul. Het is een mooie, maar zware route van ongeveer vier uur, langs dorpjes, rijst- en gierstvelden. We dalen af via paden, stenen trappen en rotsen. Onderweg nemen we nog een theepauze en hebben we tijd om te lunchen. In Naya Pul staat de bus te wachten om ons naar het hotel in Pokhara te brengen.

Maak een jungle walk door Chitwan nationaal park

Dag 14 Pokhara
Dag 15 Pokhara - Chitwan nationaal park
Dag 16 Chitwan NP, jungle walk
Dag 17 Chitwan NP

Nepal Chitwan neushoornIn Pokhara kun je bijkomen van alle inspanningen en voldaan terugkijken op je prestatie en een buitengewone ervaring. In deze plaats heb je weer volop keus aan restaurants en winkels. De volgende dag vervolgen we onze route naar Chitwan nationaal park. Vlakbij Chitwan verblijven we in het dorpje Sauraha, langs de rivier aan de rand van het park. In dit rustieke plaatsje kun je je laten rondrijden in een ossenkar. Je kunt ook een fiets huren om de omgeving te verkennen en om één van de kleine boerderijen te bezoeken. Chitwan is de thuisbasis van diersoorten als krokodillen, herten, apen, neushoorns en olifanten.

Om het park te verkennen maken we een jungle walk onder leiding van een gids. Je kunt ook deelnemen aan diverse optionele excursies, zoals een kanotocht op de Rapti rivier of een jeepsafari door het park. Je kunt op zoek gaan naar de beroemdste inwoner van het nationale park: de eenhoornige neushoorn. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met dit indrukwekkende dier.

Koop je laatste souvenirs in Kathmandu

Dag 18 Chitwan NP - Kathmandu
Dag 19 Kathmandu
Dag 20 Kathmandu - Amsterdam

Bouddhanath Stoepa Kathmandu NepalVanuit Chitwan reizen we met onze bus terug naar Kathmandu, waarschijnlijk de langste route van de reis. In Kathmandu heb je nog een dag de tijd om de rest van de vele bezienswaardigheden in deze stad te bekijken, rustig op een terras nog van de laatste dag te genieten of om de laatste souvenirs te kopen. In de winkeltjes in de wijk Thamel vind je een ruim assortiment aan interessante souvenirs. Van postkaarten en vrijetijdskleding tot religieuze voorwerpen en uitrustingen voor wandelaars. Onderhandel wel over de prijs voordat je iets koopt. Vanuit Kathmandu vliegen we weer terug.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief, zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Nepal immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 apr - 22 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

17 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

02 okt - 21 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

23 okt - 11 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

06 nov - 25 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

02 apr - 21 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per eigen bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachtingen in hotels, lodges en tea houses
 • Zesdaagse trekking
 • Lokale berggids tijdens de trekking
 • Dragers tijdens de trekking
 • Maaltijden tijdens de trekking
 • Wandeling via Telkot naar Nagarkot
 • Wandeling door de omgeving van Nagarkot
 • Jungle walk o.l.v. een gids in Chitwan nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, visum, (stads)entreegelden, parktoeslag voorafgaand aan de trekking, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Met uitzondering van de accommodaties tijdens de trekking, is het mogelijk om voor deze reis een eenpersoonskamer te boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer is te reserveren vanaf € 45,- per nacht op basis van logies.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in eenvoudige, middenklasse hotels. We verblijven zoveel mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je te voet veel kunt bekijken. Alle kamers hebben airconditioning of een ventilator. Bij uitzondering kan het voorkomen dat je bij een accommodatie de badkamer moet delen. Tijdens ons verblijf bij het Chitwan nationaal park overnachten we in een lodge in het plaatsje Sauraha. De kans is groot dat je door de tuin van de lodge een olifant ziet lopen. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Je hoeft tijdens de reis geen klamboe mee te nemen. Daar waar deze nodig zijn, zijn ze al aanwezig.

Tijdens de trekking overnachten we in prachtig gelegen eenvoudige accommodaties, ook wel tea houses genoemd. Deze tea houses bestaan uit een aantal twee- en driepersoonskamers, met gedeelde faciliteiten. Houd er rekening mee dat zo hoog in de bergen alles te voet aangevoerd moet worden, waardoor de faciliteiten eenvoudig zijn. Met goed weer is een prachtig uitzicht gegarandeerd aanwezig!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kathmandu Hotel Thamel
Nagarkot Farmhouse Resort
Bhaktapur Golden Gate Guest House
Pokhara Hotel Crown Himalayas
Chitwan NP Rhino Lodge and Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Met uitzondering van de accommodaties tijdens de trekking, is het mogelijk om voor deze reis een eenpersoonskamer te boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Nepal Kathmandu Kamer Hotel Djoser accommodatie

  In Kathmandu slaap je in Thamel, een drukke en gezellige wijk vol restaurants en winkels

 • Nagarkot Hotel Farmhouse accommodatie overnachting Djoser
 • Nagarkot Hotel Farmhouse kamer Djoser accommodatie overnachting
 • Djoser Nepal Hotel Nagarkot Farmhouse accommodatie overnachting

  In het bergdorp Nagarkot kun je bij goed weer tijdens de zonsopkomst de besneeuwde Himalayatoppen zien

 • Djoser Nepal Hotel Bhaktapur terras Golden Guest House
 • Nepal Bhaktapur Hotel Kamer Djoser accommodatie overnachting
 • Nepal Hotel Bhaktapur Restaurant Djoser accommodatie overnachting
 • Nepal trekking accommodatie

  Tijdens de trekking slaap je in tea houses. De maaltijden zijn hier inbegrepen

 • Nepal trekking guest house
 • Nepal trekking kamer
 • Nepal trekking restaurant
 • Nepal guesthouse
 • Pokhara Crown Himalayas Hotel accommodatie overnachting Djoser

  In Pokhara slaap je vlakbij het prachtige Phewa meer

 • Pokhara Hotel Crown Himalayas kamer Djoser accommodatie
 • Chitwan rhino lodge kamer hotel overnachting Djoser
 • Chitwan rhino lodge hotel tuin accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  18:05

  Aankomst

  23:35

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Kathmandu

  Vertrek

  01:30

  Aankomst

  11:10

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  12:25

  Aankomst

  18:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:20

  Aankomst

  21:05


Tijdsverschil: Gedurende onze wintertijd is het 4 uur en 45 minuten later in Nepal. In onze zomertijd is het verschil 3 uur en 45 minuten.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis beschikken we over een eigen bus met airconditioning. We kunnen stoppen waar en wanneer we willen, bijvoorbeeld om een dorpje, een lokale markt of andere bezienswaardigheid te bezoeken. De staat van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd er dus rekening mee dat de ritten langer kunnen duren dan verwacht, mede vanwege wegwerkzaamheden. In de steden en dorpen kun je vaak gebruik maken van taxi’s of fietsriksja’s.

 • turkish airlines
 • Nepal vervoer bus Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Nepal vervoer bus DJoser
 • Nepal Lumbini riksja
 • Djoser Nepal vervoer boot Phewa meer

  In Pokhara kun je een bootje huren om over het Phewa meer te varen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per eigen bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachtingen in hotels, lodges en tea houses
 • Zesdaagse trekking
 • Lokale berggids tijdens de trekking
 • Dragers tijdens de trekking
 • Maaltijden tijdens de trekking
 • Wandeling via Telkot naar Nagarkot
 • Wandeling door de omgeving van Nagarkot
 • Jungle walk o.l.v. een gids in Chitwan nationaal park

Excursies

Pashupatinath tempel Kathmandu NepalBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, terwijl de ander op zijn gemak wil rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleider, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Bij alle excursies, ook bij de excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen, exclusief eventuele entreegelden:

 • Vanaf Changu Narayan maken we een wandeling van ongeveer vijf uur naar Nagarkot. We lopen langs kleine dorpjes en prachtige bossen. Onderweg heb je mooie uitzichten.
 • Een prachtige wandeling in de omgeving van Nagarkot, waarbij je onderweg geniet van fantastische uitzichten op het Himalaya gebergte.
 • Zesdaagse trekking bij het Annapurnamassief, een pittige maar vooral bijzondere wandeling door het prachtige Nepal.
 • Een jungle walk onder leiding van een gids in Chitwan nationaal park; een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Chitwan staat bekend om de vele wilde dieren die daar leven, zoals krokodillen, herten, apen, neushoorns en tijgers.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • Kathmandu is rijk aan vele stoepa’s, tempels, pagodes en heiligdommen. Rondom Durbar Square in Kathmandu vind je het prachtige Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka, de Taleju tempel en het huis van Kumari, de levende godin.
 • In Kathmandu liggen ook de boeddhistische stoepa’s Swayambhunath en Bodnath die zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen om zo veel over de boeddhistische en hindoeïstische cultuur te ontdekken.
 • Je kunt een bezoek brengen aan de derde koningsstad in de Kathmandu-vallei; Patan. Patan wordt ook wel de 'Stad der Schoonheid' genoemd. Patan werd in de dertiende eeuw gesticht door de nakomelingen van de machtige hindoeïstische koning Jayashithi. Je ziet er prachtig versierde tempels en andere interessante bouwwerken. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de Gouden Tempel, het meest bekende klooster van de stad, of aan het Patan Museum. In het museum vind je collecties van Aziatische religieuze kunstwerken.
 • Op het Phewa meer bij Pokhara ligt een eilandje met de tempel van godin Varahi. Langs het meer vind je meerdere plekken waar je een bootje kunt huren om over dit meer te varen en de tempel te bezichtigen.
 • Pokhara leent zich ervoor om mooie wandelingen te maken of om een fiets te huren, zodat je de prachtige omgeving kunt verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar dorpjes rondom Pokhara om zo de lokale bevolking te ontmoeten en om te zien hoe zij leven.
 • In Chitwan nationaal park zijn meerdere optionele excursies mogelijk, zoals een kanotocht of een jeepsafari.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage. Het e-ticket moet je op de terugreis op de luchthaven van Kathmandu laten zien.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Nepal. Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een internationale reispas, die tevens nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Nepal.
 • Visum: kosten bedragen € 75,- (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, maar je kunt het ook laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Nepal wordt er betaald met de Nepalese Rupee. Voor het berekenen van de koers kun je terecht op oanda.com.

Pinnen: in Kathmandu, Pokhara, Bhaktapur en Sauraha (Chitwan)
Contanten: euro’s of US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de rupee
Creditcard: alleen te gebruiken in Kathmandu en Pokhara

Wij raden aan om tijdens de reis voldoende contant geld mee te nemen in euro's of US dollars. In plaatsen als Pokhara en Chitwan kan het namelijk voorkomen dat de pinautomaten niet naar behoren werken. Voor de wandeltocht rond het Annapurnagebergte moet je ter plaatse een parktoeslag van ongeveer 4.000 rupees voor ‘onderhoud aan de parken’ aan de lokale autoriteiten betalen (prijswijzigingen voorbehouden). Tevens dien je een kopie van je paspoort en 2 pasfoto's in te leveren. Houd er tevens rekening mee dat je voor een aantal steden een entreeprijs moet betalen van gemiddeld zo'n € 12,- per stad. Deze kun je ter plaatse in de lokale valuta betalen. De toegang tot het Chitwan nationaal park is ook exclusief.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (behalve de maaltijden tijdens de trekking), (stads)entreegelden, parkonderhoud, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,- per persoon bij een groep van 16-20 deelnemers. Bij een groep met minder dan 16 deelnemers bedraagt de richtlijn voor de fooienpot € 45,- per persoon. Uiteraard kun je altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de trekking zijn bij de prijs inbegrepen. De maaltijden zijn vegetarisch en bestaan voornamelijk uit eenvoudige gerechten, zoals ‘dal bhat’ of pasta. Tijdens de lunch is er meestal keuze uit twee of drie gerechten. Tijdens het diner is dit iets uitgebreider, al dien je er wel rekening mee te houden dat de keuze beperkt is.

Djoser Nepal maaltijd eten dal bhatDe overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt zelf waar en met wie je gaat eten. De reisbegeleider kan je vaak tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf, of met een aantal anderen, op zoek gaan naar een restaurant of eethuis.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. Overal in Nepal is het mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dal bhat’ te bestellen: linzen met rijst, gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In de grotere plaatsen is verder de keuze aan westerse en oosterse maaltijden groot. Behalve de Tibetaanse momo, pizza, steak, moussaka of lasagna kom je zelfs het ‘patatje oorlog’ tegen op het menu.

Gezondheid

Voor Nepal wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten

Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Tijdens deze reis komen we niet veel hoger dan zo’n 3.200 meter en we blijven bovendien slechts korte tijd op dit niveau. Het is wel raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen geven over medicijngebruik. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen ouder dan zestig raden we in ieder geval aan om de reisplannen te bespreken met de huisarts.

Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer is te reserveren vanaf € 45,- per nacht op basis van logies.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

trekking Nepal landschapHet klimaat van Nepal wordt gedomineerd door de moessons van Zuid-Azië. De temperaturen in Nepal zijn zowel afhankelijk van de hoogte als van de tijd van het jaar. In het algemeen kunnen we vier seizoenen onderscheiden: voorjaar, dat loopt van half februari tot en met mei, de moesson van juni tot en met september, herfst in oktober en november en de winter in de overige maanden.

Djoser voert deze reis alleen uit in het voorjaar en tijdens de herfst, omdat het zicht op de bergen in deze perioden het beste is en de omstandigheden zijn dan optimaal. Vanaf oktober kan de temperatuur overdag erg variëren (15°-25°C). Wanneer de zon doorbreekt wordt het bijzonder aangenaam. In november dalen de temperaturen overdag (7°-23°C) en vanaf maart stijgen ze weer langzaamaan. In Chitwan nationaal park is het gedurende de volledige reisperiode warm.

Zwaarte van de reis

Schoenen 3 DJ
We hebben de wandelreizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Bij reizen met één schoentje staan eenvoudige wandelingen met geringe hoogteverschillen op het programma. Bij reizen met twee schoentjes maak je wandeltochten van gemiddeld vijf uur en loop je in heuvelachtig gebied. Bij reizen met drie schoentjes kun je pittige tochten verwachten van vier tot acht uur in bergachtig gebied.


Je dient rekening te houden met het feit dat je tijdens de trektocht in het Annapurnagebied in een bergachtige omgeving wandelt en de paden steeds op en af gaan. Bij enkele trajecten bestaat de route voornamelijk uit stenen trappen. Natuurlijk kun je altijd je eigen tempo bepalen. Tijdens de trekking word je bijgestaan door de reisbegeleider, een lokale gids - in dienst van ons agentschap - en een aantal dragers voor je grotere bagage. Je draagt zelf alleen je dagrugzak. Je kunt het merendeel van je bagage achterlaten in het hotel in Pokhara. Tijdens deze reis komen we niet veel hoger dan zo’n 3.200 meter en we blijven bovendien slechts korte tijd op dit niveau. Per dag lopen we ongeveer 6 uur.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan de reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je reis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Tijdens de trekking loopt er ook een lokale gids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is de zesdaagse Annapurna trekking?

De dagtochten in het Annapurna-gebied zijn behoorlijk pittig. De wandelingen zijn goed te doen voor geoefende wandelaars met een gemiddelde tot goede lichamelijke conditie. Per dag lopen we ongeveer zes uur. Je dient wel rekening te houden met het feit dat je in een bergachtige omgeving wandelt en de paden steeds op en af gaan. Bij enkele trajecten bestaat de route voornamelijk uit stenen trappen. Natuurlijk kun je altijd je eigen tempo bepalen. Tijdens de trekking word je bijgestaan door een Nederlandse reisbegeleider, een lokale gids en een aantal dragers. Wij adviseren onze reizigers die deze reis gaan maken, om van tevoren in Nederland of België regelmatig 10 tot 15 kilometer te wandelen, bij voorkeur in heuvelachtige gebieden. Het merendeel van je bagage kun je achterlaten in de accommodatie in Pokhara, de rest wordt gedragen door dragers. Zelf draag je alleen je dagrugzak.

Hoe zijn de overnachtingen in Nepal, met name tijdens de trekking?

Op welke hoogte komen we tijdens de reis?

Wat voor weersomstandigheden kunnen we in Nepal verwachten?

Waar bestaan de maaltijden tijdens de trekking uit?

Zijn er dragers aanwezig tijdens de trekking?

Wat mag niet in mijn bagage ontbreken?

Kan ik ter plaatse ook een slaapzak huren voor m'n trekking?

Kan ik tijdens de trekking mijn batterijen/accu opladen?

Waarom wordt deze reis niet in de zomermaanden uitgevoerd?

Is er voor Nepal een visum nodig?

Wat is het voltage in Nepal?

Is er WiFi in Nepal?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Nepal reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Een fantastische en onvergeteljjke reis met de zonsopgang op Poonhill als hoogtepunt! De trekking was zeer leuk en zeker niet te zwaar zodat er tijd genoeg was om te genieten van het mooie uitzicht! Goede reisbegeleiding die steeds klaar stond om antwoord te geven op onze vragen!

  8,0

  8,0
 • Schitterende reis. Enthousiaste en kundige reisbegeleidster

  8,0

  8,0
 • Dit was een geweldige reis. Nepal heeft veel te bieden qua cultuur (tempels die je nergens anders ziet) - natuur (met sneeuwtoppen bedekte bergtoppen tot rijstvelden en Natuurparken) - diversiteit aan mensen die prachtig zijn om te zien en uiterst vriendelijk bovendien. Een reis om nooit te vergeten

  8,0

  8,0
 • Een zeer gevarieerde reis. Van het drukke Kathmandu tot de rust tijdens de trekking. Tijdens de trekking snoep je een beetje van de Himalaya, en het vraagt naar meer. Reisbegeleidster Loes gaf nog een extra toevoeging door haar enthousiasme over het land.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis in een mooi land met vele tegenstellingen. De trekking is pittig maar goed te doen met een goede conditie / voorbereiding. Bovendien worden de inspanningen beloond met schitterende vergezichten. Om nooit te vergeten....

  8,0

  8,0
 • Het was een zeer gevarieerde, inspannende maar tegelijkertijd ook een ontspannen reis in een prachtig land, mooie natuur en cultuur met lieve mensen en medereizigers. Reisbegeleidster Paula en haar agenten ter plaatsen hebben mij ontzorgd en dat was precies wat ik nodig had.

  9,0

  9,0
 • Zeer leuke reis met gevarieerde groep, zowel qua leeftijd als qua achtergrond en reiservaring. We werden 'losgelaten' waar mogelijk en begeleid waar nodig. Weer een heel leuke ervaring, op naar de volgende Djoser-reis

  9,0

  9,0
 • Zeer veel gezien, nooit gedacht dat een trekking zo plezant kon zijn. Zeker een aanrader.

  10,0

  10,0
 • De Himalayatrekking was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze vakantie! Fantastisch was ook het contact en interactie met de porters en de gids!

  7,0

  7,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Overnachting in sfeervol Bhaktapur
 • Zesdaagse trektocht in het Annapurna gebergte
 • Trektocht inclusief maaltijden
 • Gids en bagagedragers tijdens de trekking
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandelingen Telkot & Nagarkot
 • Bezoek aan Chitwan nationaal park, inclusief jungle walk

Klantwaardering

8,4

Een fantastische en onvergeteljjke reis met de zonsopgang op...
Een fantastische en onvergeteljjke reis met de zonsopgang op Poonhill als hoogtepunt! De trekking was zeer leuk en zeker niet te zwaar zodat er tijd genoeg was om te genieten van het mooie uitzicht! Goede reisbegeleiding die steeds klaar stond om antwoord te geven op onze vragen!

Kristof C. - 8,0
Schitterende reis. Enthousiaste en kundige reisbegeleidster

Cock S. - 8,0
Dit was een geweldige reis. Nepal heeft veel te bieden qua c...
Dit was een geweldige reis. Nepal heeft veel te bieden qua cultuur (tempels die je nergens anders ziet) - natuur (met sneeuwtoppen bedekte bergtoppen tot rijstvelden en Natuurparken) - diversiteit aan mensen die prachtig zijn om te zien en uiterst vriendelijk bovendien. Een reis om nooit te vergeten

Lenie H. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Nepal

Het weer in Nepal

25°C

Terug naar boven