Bekijk de Wandelreis Abruzzen - Italië, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Abruzzen - Italië 8 dagen

Vanaf € 1.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De Abruzzen is een van de minst bezochte regio’s van Italië. Tijdens de 8-daagse wandelreis ontdekken we dit prachtige stukje ongerept Italië en genieten we onderweg van indrukwekkende vergezichten op de hoge bergtoppen die tot de hemel lijken te reiken.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachten in authentieke Italiaanse hotels
 • Prachtige wandelingen in het ongerepte Italië
 • Bergdorpjes, hoge pieken en meren
 • Rechtstreekse vlucht

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Abruzzen - Italië, 8 dagen
 1. Amsterdam - Rome - Caramanico Terme
 2. Caramanico Terme, Orfento Gorge
 3. Caramanico Terme, Monte Morrone
 4. Caramanico Terme, Decontra, Majella Nationaal Park
 5. Caramanico Terme - Calascio - Rocca Calascio Castle - Santo Stefano di Sessanio
 6. Santo Stefano di Sessanio, Monte Bolza, Castel del Monte
 7. Santo Stefano di Sessanio, Gran Sasso Nationaal Park
 8. Santo Stefano di Sessanio - Rome - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Unieke flora en fauna

Dag 1 Amsterdam - Rome - Caramanico Terme
Na aankomst op het vliegveld van Rome worden we in ongeveer 3 uur met de bus naar ons eerste hotel gebracht in Caramanico Terme. Dit dorp, met zo'n 2.000 inwoners, ligt middenin het Majella Nationaal Park.


Dag 2 Caramanico Terme, Orfento Gorge

Orfento rivier Abruzzen ItalieNa ons eerste heerlijke Abruzzen ontbijt, zullen we eerst het natuurmuseum in Caramanico Terme bezoeken. Hier is veel informatie te vinden over de natuur van de Abruzzen en de Orfento vallei. Het is een goede voorbereiding op de wandeling die we aansluitend zullen maken door de Orfento kloof. De afgelopen millennia heeft de Orfento rivier zich een weg gebaand in de kalk-steenlagen, waardoor een adembenemende achtergrond is ontstaan. In het gebied hebben zeldzame dier -en plantensoorten zich hersteld, zoals otters, wolven, beren en de Apennijnse Edelweiss en bergpapavers. We maken een mooie wandeling van ongeveer vijf uur, waarna we teruggaan naar het hotel.

 • Wandelduur: ± 4,5 uur, 11km
 • Hoogteverschil: ± 550m stijgen en dalen

Monte Morrone

Dag 3 Carmanico Terme, Monte Morrone

Monte Amaron Abruzzen ItalieWe beginnen onze dag met een pittige wandeling naar één van de meest heilige berg van Italië, Monte Morrone. We nemen eerste de bus naar Passo San Leonardo. Dit ligt op een hoogte van 1.285 meter. Vanaf hier wandelen we door een eeuwenoud beukenbos. Zodra we het bos uitlopen veranderd het landschap in groene weides afgewisseld met weelderige bloemen. Eenmaal aangekomen bij Rifugio Capoposto, een berghut op 1.750 meter hoogte, hebben we uitzicht op de Monte Amaro. Na een korte pauze wandelen we door naar de Monte Marrone. Vanaf de top van de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer van Castel San Vincenzo. Deze bergketen is onderdeel van de Apennijnen en ligt in het Majella NP. De bergen bestaan uit kalksteen en de hoogste piek is van de Monte Marrone, 2.061 meter hoog.

 • Wandelduur: ± 4,5 uur, 11km
 • Hoogteverschil: ± 550m stijgen en dalen

Sentiero dello Spirito

Dag 4 Carmanico Terme, Decontra, Majella NP

Majella Nationaal Park Abruzzen ItalieNa een korte busrit naar het dorp Decontra, beginnen we aan onze wandeling genaamd, Sentiero dello Spirito oftewel Spiritueel Pad. Dit pad verbindt zo'n 20 kluizenaarshutten die eeuwen geleden op afgelegen plaatsen tussen de rotsen waren gebouwd. Dit waren vredige plaatsen die werden gebruikt voor bidden en mediteren. Veel van deze bijzondere hutten werden gebouwd in opdracht van Pietro del Morrone en worden ook wel Celestijnse kluizenaarswoningen genoemd. Deze woningen staan op de rotswanden en het is mogelijk ze te bezoeken. Wij wandelen naar de Hermitage van San Giovanni. Het is alleen mogelijk deze van binnen te bekijken als we door een smalle doorgang kruipen. Onderweg ervaren we de schoonheid van de natuur van het Majella NP en hebben we prachtige panoramische uitzichten over het berglandschap.

 • Wandelduur: ± 5 uur, 13km
 • Hoogteverschil: ± 600m stijgen en dalen

 

Een machtig kasteel

Dag 5 Caramanico Terme - Calascio - Rocca Calascio Castle - Santo Stefano di Sessanio

castle Rocca Calascio Italie Abruzzen ItalieWe verlaten ons hotel in Caramanico Terme. De bus brengt ons naar het bergdorp Calascio. Dit kleine dorp telt ongeveer 160 inwoners en ligt op 1.200 meter hoogte. Vanaf hier zullen we de wandeling maken naar het kasteel Rocca Calascio. Dit is het hoogste kasteel in de Apennijnen, waardoor het hoog boven het gebied uit torent met adembenemend uitzicht over de omliggende bergen. Het fort ligt op 1.460 meter hoogte en is alleen gebouwd met een militair doel vanwege de strategische ligging. Vanaf het kasteel hebben we mooi uitzicht over de Gran Sasso, de hoogste piek van de Appenijnen. Door deze prachtige ligging is het dan ook niet gek dat dit kasteel werd gebruikt als decor voor veel Amerikaanse films. Nadat we uitgebreid alle uitzichten in ons op hebben genomen wandelen we door naar ons volgende hotel in Santo Stefano di Sessanio. Dit eeuwenoude dorp op 1.250 meter hoogte ligt in het Nationaal Park Gran Sasso. Het dorp is, net als veel Italiaanse bergdorpen, eind jaren 90 volledig leeggelopen. Daniel Kihlgren heeft daar toen verandering in gebracht door van veel huizen bijzondere hotelkamers te maken in oude stijl. Dit heeft het dorpje nieuw leven ingeblazen.

 • Wandelduur: ± 2 uur, 6km
 • Hoogteverschil: ± 250m stijgen en dalen

Dag 6 Sant Stefano di Sessanio, Monte Bolza, Casta del Monte

Castel del Monte Abruzzen ItaliëVandaag maken we een wandeling rondom Monte Bolza (1.940m). Vanaf deze berg hebben we het mooiste uitzicht over de bergketen Monte Prena en Monte Camicia. We wandelen over groene weide met uitzicht over het mooie historische dorpje Castel del Monte. Dit gebied is vaak als decor gebruikt voor Italiaanse Westerns van Sergio Leone. Nadat we uitgebreid de smalle straatjes van het dorpje hebben ontdekt rijden we terug per bus naar het hotel.

 • Wandelduur: ± 4 uur, 8km
 • Hoogteverschil: ± 400m stijgen en 600m dalen
   

Gran Sasso Nationaal Park

Dag 7 Sant Stefano di Sessanio, Gran Sasso NP

Gran Sasso Abruzzen ItalieAlweer de laatste dag wandelen van deze reis door de Abruzzen. Vandaag brengt ons naar het Gran Sasso NP, de koning van de Apennijnen, die hoog boven alles uit torent. Eerst zal de bus naar een hoogte brengen van 2.078 meter, hier staat het berghotel, Duca Degli Abruzzi, gebouwd in 1929. Dit is het startpunt van onze rondwandeling. We beginnen met een klim over de top van de Monte L'aquila (2.494 meter) en vanuit daar lopen de kloof in van de Val Maone. Dit brengt ons uiteindelijk bij de Gran Sasso. Tijdens deze wandeling komen we langs de meest bijzondere rotsformaties. Aangekomen op een hoogte van 2.385 meter, Monte Portella, start de legendarische Passo del Lupo. Een uitdagende wandeling over soms smalle paden en langs kloven en met panoramische vergezichten. Een spectaculaire afsluiting van deze wandelreis. 

 • Wandelduur: ± 4,5 uur, 9km
 • Hoogteverschil: ± 600m stijgen en dalen

Dag 8 Sant Stefano di Sessanio - Rome - Amsterdam

De bus brengt ons terug naar Rome, van waar we terugvliegen naar Amsterdam.

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jun - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
28 jun - 05 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Rechtstreekse Vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus van en naar het vliegveld
 • Vervoer tussen de wandelingen door
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Excursies volgens programma
 • Wandeling door pittoreske bergdorpjes
 • Wandeling door Nationaal Park Majella
 • Wandeling door Nationaal Park Gran Sasso
 • Nederlandse reisbegeleiding (Engelstalige reisbegeleider kan voorkomen)

Exclusief

Overige maaltijden, (park-)entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 225,-.

Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal eenpersoonskamers per reis beschikbaar is.

Hotelverlenging

Een vervroeging of verlenging in Rome is mogelijk. Wij kunnen de vlucht voor u omzetten. De accomodatie zult u zelf moeten boeken.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 13 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Ons eerste hotel is in het Majella NP omgeven door bergen. Het is een comfortabel berg hotel, waar elke kamer een eigen douche en toilet heeft en met een gezellig terras in de tuin. Vanuit dit hotel maken we meerdere wandelingen. Het laatste hotel van de reis verblijven we in een eeuwenoud dorp in de bergen. Het hotel is gerenoveerd in oude stijl en heeft fantastisch uitzicht over de omliggende bergen. Het is authentiek en ook hier beschikt elke kamer over een eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Caramanico Terme Hotel Ede
Santo Stefano Hotel Il Palazzo

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 225,-.

Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal eenpersoonskamers per reis beschikbaar is.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Rome

  Vertrek

  07:15 - 09:30

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Rome - Amsterdam

  Vertrek

  19:40 - 22:05

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van een eigen bus die ons vaak naar het startpunt brengt van onze wandelingen en daarna weer ophaalt.

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse Vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus van en naar het vliegveld
 • Vervoer tussen de wandelingen door
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Excursies volgens programma
 • Wandeling door pittoreske bergdorpjes
 • Wandeling door Nationaal Park Majella
 • Wandeling door Nationaal Park Gran Sasso
 • Nederlandse reisbegeleiding (Engelstalige reisbegeleider kan voorkomen)

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag een klooster uit de 17e eeuw, terwijl de ander liever nog een wandeling maakt door de bergen. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis Abruzzen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandelingen volgens het programma
 • Nationaal Park Majella
 • Nationaal Park Gran Sasso
 • Bezoek Rocca Calascio Castle


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Pinnen: in Rome op het vliegveld en in Carmanico Terme kan er gepind worden
Creditcards en pinpas: worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Je kunt gaan eten in één van de restaurants in het gezellig stadje Caramanico Terme of in het hotel. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland.

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis.

Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten.

De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Een vervroeging of verlenging in Rome is mogelijk. Wij kunnen de vlucht voor u omzetten. De accomodatie zult u zelf moeten boeken.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

De Abruzzen kent een mediteraans klimaat met warme en droge zomers. In de winter ligt er sneeuw in de bergen.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Klik hier voor meer informatie over zwaarte indeling van de reizen.
 

Laagste punt wandeltocht: 470 meter
Hoogste punt wandeltocht: 2.400 meter
Maximaal stijgen: 850 meter
Maximaal dalen: 600 meter
Totaal aantal km wandelen: 65 km
Gemiddelde wandelduur: 4,5 uur

Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

De wandelreis Abruzzen bestaat uit wandelingen door bergachtig gebied, over  goed begaanbare paden, maar soms smal en af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit onze twee hotels. Je stijgt maximaal 850 meter en maakt afdalingen met een maximum van 600 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden en er zal regelmatig geklommen moeten worden. De wandelingen zijn voor iedereen met een goede conditie goed te doen, ervaring met wandelen in de bergen is wel prettig. Je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Het kan een enkele keer voorkomen dat deze reis begeleid wordt door een Engelssprekende reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis Abruzzen bestaat uit wandelingen door bergachtig gebied, over goed begaanbare paden, maar soms smal en af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit onze twee hotels. Je stijgt maximaal 850 meter en maakt afdalingen met een maximum van 600 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden en er zal regelmatig geklommen moeten worden. De wandelingen zijn voor iedereen met een goede conditie goed te doen, ervaring met wandelen in de bergen is wel prettig. Je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt alleen een dag(rug)zak tijdens het wandelen. De overig bagage blijft altijd achter in het hotel waar we overnachten.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. We verzoeken je om maximaal 15 kg mee te nemen, naast een dagrugzak.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Rome worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar ons eerste hotel van waaruit we dagtochten maken. 

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Vanaf dag 2 tot en met dag 7 staan er wandelingen op het programma. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een van de wandeldagen in te ruilen voor een dagje rust en het dorpje ontdekken.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Rome opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Een enkele keer kan het voor komen dat er een Engelstalige reisbegeleider de reis begeleidt.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. 

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

U Dient in Rome zelf uw accommodatie te boeken.

De prijzen zijn zonder de kosten van de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Wat is de beste reistijd voor de Abruzzen?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, met een aangename wandel temperatuur. In de winter wordt het alweer kouder en ligt er sneeuw in de bergen. In juli en augustus is het er erg warm en druk, ook veel Italianen komen dan genieten van dit mooie gebied.

Foto's en video