Wandelvakantie Tenerife & La Gomera, 8 dagen

De wandelreis combineert twee eilanden van de Canarische archipel. We vliegen van en naar Tenerife en steken vanaf Los Christianos met de boot over naar La Gomera. We overnachten op Tenerife in San Miguel de Abano en op La Gomera in San Sebastian. Je wandelt in prachtige nationale parken, in vulkanische landschap en door kloven, komt op stille kiezelstrandjes en geniet in de avond van de gezellige terrassen.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Tenerife-zuid - Oasis del Sur
 2. Oasis del Sur, Pico de Gala
 3. Oasis del Sur - Los Christianos - ferry naar La Gomera, Peraza-pas
 4. San Sebastian, nationaal park Garajonay en nevelwoud El Cedro
 5. San Sebastian, Peraza-pas
 6. San Sebastian, Vallehermoso en Agulo
 7. San Sebastian - ferry naar Los Christianos, Pico del Teide (optioneel) - Oasis del Sur
 8. Oasis del Sur - Tenerife-zuid - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Tenerife & La Gomera, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Dag 1 Amsterdam - Tenerife - Oasis del Sur*
Na aankomst in Tenerife-zuid rijden we direct door naar Oasis del Sur waar we twee nachten verblijven in een fijn hotel nabij het strand. De komende twee dagen maken we wandeltochten vanuit ons hotel met ruime kamers. In de buurt is een klein natuurpark met de 170 m hoge Montaña Roja omgeven door fossiel duinlandschap.

Dag 2 Oasis del Sur*, Pico de Gala
We rijden met onze bus naar het dorpje Erjos, waar de wandeling start. We lopen bergopwaarts tot we bij Pico de Gala komen op 1330 meter hoogte. Je hebt een prachtig uitzicht over El Palmar en de vallei van Masca. We lopen verder tot achter de bergrug ter hoogte van Cruz de Hilda, een mooi uitkijkpunt. Tijdens een koffiestop in het schilderachtige dorpje Masca genieten we van de spectaculaire omgeving van de Masca Canyon. Aan het eind van de wandeltocht brengt de bus je terug naar ons hotel.

 • Afstand: 6 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 500 m stijgen en 750 m dalen


Dag 3 Oasis del Sur* - Los Christianos - ferry naar La Gomera, Pereza-pas
Tenerife en La Gomera San SebastianNa het ontbijt rijden we naar de haven van Los Cristianos. We stappen op de ferry naar La Gomera, het één na kleinste eiland in het Canarisch gebied. La Gomera is net als Tenerife van vulkanische oorsprong. De boot brengt ons in een uur naar de kleine haven van San Sebastián de la Gomera. De komende vier nachten is het hotel in het kleurrijke stadje San Sebastián onze uitvalsbasis. Vanwege de centrale ligging van het hotel ben je ’s avonds in een mum van tijd bij tal van restaurants, waar het heerlijk bijkomen is. We worden naar de Peraza-pas gebracht. Dit is het startpunt van een mooie wandeling door een spectaculair dennenbos. Het eindpunt is het plaatsje La Laja, waar we langs mooie boomgaarden en bloemenrijke tuinen wandelen of, eventueel, steil omhoog terugwandelen naar de Peraza-pas. In de namiddag rijdt de bus ons naar het hotel in San Sebastián.

 • Afstand: 6,5 km
 • Wandelduur: ± 3,5 uur
 • hoogteverschil: 220 m stijgen en 600 m dalen


Dag 4 San Sebastian, Garajonay piek en nevelwoud van El Cedro

San Sebastian La GomeraVandaag ga je naar het hart en hoogste punt van het eiland: de groene Garajonay op 1487 meter, in het gelijknamige, immense nationale park. Unesco heeft het dichte nevelwoud - in de rest van Europa zo goed als verdwenen - erkend als werelderfgoed. We maken een afwisselende wandeling waarbij we alle vegetatiezones doorkruisen en we lopen langs de enige beek waarin het gehele jaar door water staat. De wandeling start vanaf El Contadero op 1350 meter. Een lichte klim brengt ons naar de top van de Garajonay. Bij goed weer kun je de Pico del Teide op Tenerife zien en ook andere Canarische eilanden als La Palma en El Hierro. Een lange afdaling door een gevarieerd landschap met boomheide en laurierbos, het ‘Bosque del Cedro’, brengt ons in het vruchtbare dal van Hermigua. Na ongeveer vijf uur wandelen ben je terug in de bewoonde wereld. De bus wacht ons hier op en brengt ons moe maar voldaan terug naar San Sebastian.

 • Afstand: 8 -12 km
 • Wandelduur: ongeveer 3,5-4,5 uur
 • Hoogteverschil: 130 m stijgen en 700 m c.q. 1100 m dalen


Dag 5, San Sebastian, vrije dag

Vandaag is vrij te besteden. Het strand dat langs de promenade ligt en één van de meest favoriete stranden van het eiland is en leent zich ideaal om uit te rusten. Optioneel is het ook mogelijk om een prachtige wandeling van Hermigua naar Playa Caleta te maken. Vanaf het dorpje stijgen we via ruig terrein langs bananenplantages en komen uit bij een diepe kloof. Vanaf hier dalen we af tot aan het strand, beroemd vanwege het zwarte vulkanische zand én de heerlijke visgerechten!

Optionele wandeling:

 • Afstand: 11 km
 • Wandelduur: ongeveer 5 uur
 • hoogteverschil: 550 m stijgen en 700 m dalen


Dag 6 San Sebastian, Vallehermoso en Agulo

Vallei palmbomen La GomeraOnze dag begint met een korte busrit naar Vallehermoso, in het noorden van het eiland. Dit vredige kleine dorpje is omgeven door heuvels en palmbomen en is de startplek voor een aantal van de mooiste hiking trails van La Gomera. We volgen een trail richting het kustplaatsje Agulo, waarop we de Roque Cano passeren. Dit is een opvallende rotsformatie in het gebied. Ook komen we terrasvormige velden en bananenplantages tegen. Agulo is één van de eerste stadjes van La Gomera. De koloniale gebouwen, kronkelige straatjes en de locatie vlakbij de zee zorgen ervoor dat Agulo als één van de mooiste plaatsen van het eiland worden gezien. Op een mooie heldere dag is de vulkaan El Teide in Tenerife te zien aan de horizon. We besteden wat tijd om Agulo te ontdekken of rusten uit in één van de café’tjes voordat we terugrijden naar San Sebastián.

 • Afstand: 15 km
 • Wandelduur: ongeveer 5,5 uur
 • Hoogteverschil: 700 m stijgen en 700 m dalen


Dag 7 San Sebastian - Los Christianos - Pico del Teide (optioneel) - Oasis del Sur*

Tenerife en La Gomera - kabelbaanWe nemen we de boot terug naar Los Christianos op Tenerife. Vanuit de haven brengt de bus ons naar het ‘Parc Nacional de las Cañadas del Teide’. De grootse hoogvlakte van de Cañadas wordt in het noorden begrensd door de Teide en de Montaña Blanca. In het vulkanische landschap met gekleurd puimsteengruis en lage struikjes kun je een wandeling van twee uur maken rondom een groep karakteristieke, veelkleurige rotsformaties op 2100 meter (Roques de Garcia). Of men kan de kabelbaan naar 3500 meter hoogte nemen (€ 25,- heen en terug) om daar een korte wandeling te maken. De top van de Teide op 3718 meter is alleen toegankelijk met een speciale vergunning. Vervolgens rijden we naar San Miguel de Abona waar we opnieuw worden verwelkomd in ons hotel.

 • Afstand: 3,5 km
 • Wandelduur: ± 2 uur
 • Hoogteverschil: 160 m stijgen en dalen
   

Dag 8 Oasis del Sur* - Tenerife-zuid - Amsterdam
De bus brengt ons naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

* Tijdens het verblijf met vertrek op 11 nov. 2020 verblijven we in El Medano

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
13 nov - 21 nov G
Vertrek gegarandeerd i

Info

Verblijf in El Medano i.p.v Oasis del Sur
Beschikbaarheid
1 plaats vrij
Prijs € 1.345,-

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 15 jan - 23 jan
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
05 feb - 13 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig
Prijs € 1.295,-
Start - einde
05 mrt - 13 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
19 mrt - 27 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
19 nov - 27 nov V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
11 feb - 19 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
11 mrt - 19 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
25 mrt - 02 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling naar Pico de Gala
 • Bezoek aan het schilderachtige Masca
 • Wandeltocht door Garajonay National Park
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-; bij 2 of meer personen € 35,- etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 123,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in het gunstig gelegen hotel op Tenerife (afhankelijk van de reis, normaal gesproken Muthu royal park albatros tenerife in Oasis del Sur) is bij te boeken. De prijs vanaf € 61,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 83,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 6.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten op beide eilanden in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Oasis del Sur Muthu Royal Park Albatros Tenerife
San Sebastian Hotel Torre del Conde

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 123,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In de bar is de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In de bar is de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In de bar is de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

In de bar is de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Tenerife

  Vertrek

  14:20

  Aankomst

  18:00

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Tenerife - Amsterdam

  Vertrek

  18:50

  Aankomst

  00:30


Tijdsverschil: op Tenerife en La Gomera is het één uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Op zowel Tenerife als La Gomera is het vervoer van en naar de wandelingen geregeld. We maken gebruik van minibusjes die ons naar de start van de wandelingen brengen en ons bij het eindpunt weer ophalen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot en de wegen zijn over het algemeen goed. Tussen Tenerife en La Gomera maken we gebruik van een ferry.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling naar Pico de Gala
 • Bezoek aan het schilderachtige Masca
 • Wandeltocht door Garajonay National Park
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag een optionele wandeling van Hermigua naar Playa Caleta, terwijl de ander liever een verfrissende duik neemt aan de kust. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op Tenerife zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Bezoek aan Nationaal Park Garajonay en nevelwoud El Cedro
 • Wandeling over Pico de Gala
 • Bezoek aan het schilderachtige dorpje Masca 


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Wandeling en beklimming van de Pico del Teide
 • Wandeling van Hermigua naar Playa Caleta op dag 5 


De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en andere mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

Op Tenerife en La Gomera wordt er betaald met de euro.

Pinnen: vrijwel overal mogelijk
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en dineren. Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee. Op zowel Tenerife als La Gomera zijn veel restaurants met een internationale keuken. De Canarische keuken is zeer afwisselend, stevig en voedzaam waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt. Eenpansgerechten en soepen zijn erg populair. Als voorgerecht eet men veel schapen- of geitenkaas. Als tussendoortje en borrelhap kun je in de bars terecht, hier staan de bekende Spaanse tapas altijd klaar. Bij het eten wordt bier, wijn en water gedronken.

Gezondheid

Voor Tenerife en La Gomera worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is een goede zonnebrandcrème onontbeerlijk. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en blarenpleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in het gunstig gelegen hotel op Tenerife (afhankelijk van de reis, normaal gesproken Muthu royal park albatros tenerife in Oasis del Sur) is bij te boeken. De prijs vanaf € 61,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 83,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Canarische eilanden zijn bekend om de aangename temperatuur, Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 25 graden C. en in de winter ligt deze rond de 18 graden C. Uiteraard bestaan er veel verschillen tussen de kuststreken en het bergachtige binnenland. In de wintermaanden moet je rekening houden met frisse avonden en koude winden, zeker tijdens de wandelingen op grotere hoogte. De meeste regen valt tussen november en februari, deze bestaat vaak uit een plotseling opkomende mist en korte buien.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.
 

Laagste punt wandeltocht: 0 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1487 meter
Maximaal stijgen: 220 meter
Maximaal dalen: 1100 meter
Totaal aantal km wandelen: 32 km
Gemiddelde wandelduur: 4 uur

Voor meer informatie over de duur van de wandelingen, de lengte en de hoogteverschillen verwijzen we naar de dag-tot-dag-beschrijving.
 

Deze wandelreis bestaat uit wandelingen vanuit twee accommodaties. Op Tenerife maken we drie wandelingen en op  La Gomera staan twee wandeltochten op het programma. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van beide eilanden.

Op Tenerife maken we wandeltochten variërend van 8 tot 12 kilometer. Op de voorlaatste dag, terug op Tenerife, gaan we naar het nationaal park 'Cañadas del Teide'. Hier kan óf een 2-urige wandeling gemaakt worden rondom een groep karakteristieke, veelkleurige rotsformaties op 2100m (Roques de García) óf men kan met de kabelbaan naar 3500m om daar een korte wandeling te maken. De top van de Teide op 3718m is alleen toegankelijk met een speciale vergunning. (Er kunnen twee groepen gemaakt worden: een voor de 'Roques' en een voor de kabelbaan (25€).

De kortere wandeling door het nevelwoud op La Gomera (8 km) kan desgewenst (bij droog weer) verlengd worden met 4 km. De afdaling is dan echter wel veel langer: van 700m naar 1100m!

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op Tenerife opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3.5 tot 5 uur per dag. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele mini busjes. Deze bus zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Tussen Tenerife en La Gomera maken we gebruik van een ferry.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 4 staat er geen wandeling op het programma, tijdens deze dag maken we de oversteek met de veerboot van Los Christianos naar San Sebastian en is er genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten tijdens deze reis op twee locaties in El Medano en San Sebastian. Dit zijn centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnenstad.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op Tenerife opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in El Medano kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

Op de Canarische Eilanden wordt er betaald in euro's. In de steden waar we verblijven zijn er meerdere geldautomaten aanwezig. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.295,-

9 dagen v.a. € 1.295,-

Tel: 071 5126400

26° 26°

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Goed uitgezette wandelroutes
 • Goede balans tussen inspanning en ontspanning
 • Langs indrukwekkende kusten
 • Naar het hoogste punt van La Gomera

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,1

Onder leiding van een zeer enthusiaste gids met goede kennis...
Onder leiding van een zeer enthusiaste gids met goede kennis van het land bewonderden we de prachtige vergezichten van Tenerife en Gomera. De tochten waren niet te uitputtend, maar zwaar genoeg om de eerste dagen met stijve spieren rond te lopen. Een mooie reis die ik zeker zou aanraden!

Naam: Tinne V.
Cijfer: 8
Prima hotels! Goed ontbijt. Mooie tochten, uitzichten, lekke...
Prima hotels! Goed ontbijt. Mooie tochten, uitzichten, lekker weer. Goede en gezonde onderneming. Andere reizigers ontmoeten. De Pico del Teide is een berg / vulkaan waar we niet om heen kunnen: ENORM. Er waren twee opties: grote wandeling of de berg op! Wat een happening. Prettige reisleidster

Naam: Tjerk M.
Cijfer: 7

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,1

 • 8,0

  Tinne V.

  Onder leiding van een zeer enthusiaste gids met goede kennis van het land bewonderden we de prachtige vergezichten van Tenerife en Gomera. De tochten waren niet te uitputtend, maar zwaar genoeg om de eerste dagen met stijve spieren rond te lopen. Een mooie reis die ik zeker zou aanraden!

 • 7,0

  Tjerk M.

  Prima hotels! Goed ontbijt. Mooie tochten, uitzichten, lekker weer. Goede en gezonde onderneming. Andere reizigers ontmoeten. De Pico del Teide is een berg / vulkaan waar we niet om heen kunnen: ENORM. Er waren twee opties: grote wandeling of de berg op! Wat een happening. Prettige reisleidster

 • 7,0

  Nina H.

  Goed georganiseerde reis. De wandelingen zijn mooi en niet zwaar. Voor mij persoonlijk teveel wandelingen in de oerbossen. Het plaatsje waar we verbleven op Tenerife was erg toeristisch, wat ik jammer vond. De groep en vrolijke reisleidster Els hebben zeker bijgedragen aan een hele fijne vakantie.

 • 8,0

  Otto K.

  De reis is goed verlopen.

 • 9,0

  Anja A.

  Een reis om aan te raden. Twee eilanden met veel verschillende vegetatie, vooral de nevelbossen zijn erg uniek en rustgevend. De organisatie was goed en een TOP reisbegeleider, die veel wist te vertellen, over het gebied en de politiek, maar hij kende ook de restaurantplekjes!!

 • 8,0

  Martje T.

  Een mooie wandelreis, leuke groep mensen en een geweldige gids. Echt een aanrader.

 • 7,0

  Saskia O.

  Relaxte mix van niet te zware wandelingen ( < 4 uur en nooit veel stijgen, wel veel smalle bergpaden), vreemde natuur en landschappen op 2 eilanden met eigen atmosfeer. Bijzonder gevarieerd dank zij klimaatverschillen tussen Noord en Zuid en door de Teide.

 • 7,0

  Remke R.

  Wat een mooie en afwisselende landschappen! Wandelingen vooral heuvel af. De paden zijn zeer goed onderhouden dus dat liep makkelijk. Laatste dag zelf wandeling gedaan omdat het anders wel lang wachten is op terugreis. Hotels in leuke plaatsjes en van redelijke kwaliteit. Zon zee en wind.

 • 9,0

  Dick R.

  Enorm genoten van de beide eilanden. We zaten als groep continu in het goede weer ondanks de alarmfasen 2 en 3. Mark, onze gids, heeft het geweldig gedaan. Het was fantastisch om met zo'n leuke en boeiende groep mensen op vakantie te zijn.

 • 9,0

  Lianne R.

  Mooie wandelingen, elke dag anders, in leuk divers gezelschap, waar iedereen elkaar in zijn waarde laat en in eigen tempo loopt.

 • 10,0

  Brigitte S.

  leuke sportieve groep; s avond altijd samen aan tafel; "alles moet alles mag" was onze leuze

Bekijk alle reviews
Review plaatsen