Wandelvakantie Tenerife & La Gomera, 8 dagen

De wandelreis combineert twee eilanden van de Canarische archipel. We vliegen van en naar Tenerife en steken vanaf Los Christianos met de boot over naar La Gomera. We overnachten op Tenerife in San Miguel de Abano en op La Gomera in San Sebastian. Je wandelt in prachtige nationale parken, in vulkanische landschap en door kloven, komt op stille kiezelstrandjes en geniet in de avond van de gezellige terrassen.

Reisschema

 1. Amsterdam - Tenerife-zuid - San Miguel de Abona
 2. San Miguel de Abona, Anagagebergte
 3. San Miguel de Abona, Pico de Gala
 4. San Miguel de Abona - Los Christianos - ferry naar La Gomera, vrije dag San Sebastian
 5. San Sebastian, Peraza-pas
 6. San Sebastian, nationaal park Garajonay en nevelwoud El Cedro
 7. San Sebastian - ferry naar Los Christianos - Pico del Teide (optioneel) - San Miguel de Abona
 8. San Miguel de Abona - Tenerife-zuid - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Tenerife & La Gomera, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Dag 1 Amsterdam - Tenerife - San Miguel de Abona
Na aankomst in Tenerife-zuid rijden we direct door naar San Miguel de Abona waar we drie nachten verblijven. De komende twee dagen maken we wandeltochten vanuit ons hotel met ruime kamers. In de buurt is een klein natuurpark met de 170 m hoge Montaña Roja omgeven door fossiel duinlandschap.

Dag 2 San Miguel de Abona, Anagagebergte
Anagagebergte Wandelreis Tenerife la Gomera DjoserVoor de eerste wandeling op deze reis maken we de populaire wandeltocht door het Anagagebergte in het noordwesten van het eiland. Met de bus gaan we, via het mooie uitzicht op de Teide bij Cruz del Carmen, naar Las Carboneras (1 uur rijden). Vandaar wandelen we over een glooiend pad door prachtige subtropische vegetatie naar het gehuchtje Chinamada, waar we lunchen. Na de lunch wordt het pad rotsachtiger en dalen we vrij pittig langs de indrukwekkende kust van Anaga naar Punta Hidalgo. Van hier rijdt de bus ons weer terug naar het hotel.

 • Afstand: 8 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • 750 m dalen


Dag 3 San Miguel de Abona, Pico de Gala
We rijden met onze bus naar het dorpje Erjos, waar de wandeling start. We lopen bergopwaarts tot we bij Pico de Gala komen op 1330 meter hoogte. Je hebt een prachtig uitzicht over El Palmar en de vallei van Masca. We lopen verder tot achter de bergrug ter hoogte van Cruz de Hilda, een mooi uitkijkpunt. Tijdens een koffiestop in het schilderachtige dorpje Masca genieten we van de spectaculaire omgeving van de Masca Canyon. Aan het eind van de wandeltocht brengt de bus je terug naar ons hotel.

 • Afstand: 6 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • 500 m stijgen en 750 m dalen


Dag 4 San Miguel de Abona - Los Christianos - ferry naar La Gomera, vrije dag San Sebastian
Tenerife en La Gomera San SebastianNa het ontbijt rijden we naar de haven van Los Christianos, aan de zuidkust van Tenerife. Hier stappen we op de ferry naar La Gomera, het op een na kleinste eiland van de archipel. Het eiland is net als Tenerife van vulkanische oorsprong. De boot brengt ons in een uur naar de kleine haven van San Sebastian de la Gomera. De komende drie nachten is het hotel in San Sebastian onze uitvalsbasis. Het hotel ligt centraal in het kleurrijke stadje en je kunt in de avonden bijkomen in een van de restaurants. Het aangename strand van de stad ligt langs de promenade en is een van de meest favoriete stranden van het eiland. Er is deze dag geen programma, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt.


Dag 5 San Sebastian, Pereza-pas

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de Peraza-pas, startpunt van een mooie wandeling door een spectaculair dennenbos. Het eindpunt is het gehuchtje La Laja, waar we langs mooie boomgaarden en bloemenrijke tuinen wandelen of, eventueel, steil omhoog terugwandelen naar de Peraza pas. In de namiddag rijdt de bus ons weer terug naar het hotel in San Sebastián.

 • Afstand: 6,5 km
 • Wandelduur: ± 3,5 uur
 • 220 m stijgen en 600 m dalen


Dag 6 San Sebastian, Garajonay piek en nevelwoud van El Cedro
Vandaag ga je naar het hart en hoogste punt van het eiland: de groene Garajonay op 1487 meter, in het gelijknamige, immense nationale park. Unesco heeft het dichte nevelwoud - in de rest van Europa zo goed als verdwenen - erkend als werelderfgoed. We maken een afwisselende wandeling waarbij we alle vegetatiezones doorkruisen en we lopen langs de enige beek waarin het gehele jaar door water staat. De wandeling start vanaf El Contadero op 1350 meter. Een lichte klim brengt ons naar de top van de Garajonay. Bij goed weer kun je de Pico del Teide op Tenerife zien en ook andere Canarische eilanden als La Palma en El Hierro. Een lange afdaling door een gevarieerd landschap met boomheide en laurierbos, het ‘Bosque del Cedro’, brengt ons in het vruchtbare dal van Hermigua. Na ongeveer vijf uur wandelen ben je terug in de bewoonde wereld. De bus wacht ons hier op en brengt ons moe maar voldaan terug naar San Sebastian.

 • Afstand: 8 -12 km
 • Wandelduur: ongeveer 3,5-4,5 uur
 • 130 m stijgen en 700 m c.q. 1100 m dalen
   

Dag 7 San Sebastian - Los Christianos - Pico del Teide (optioneel) - San Miguel de Abona
Tenerife en La Gomera - kabelbaanWe nemen we de boot terug naar Los Christianos op Tenerife. Vanuit de haven brengt de bus ons naar het ‘Parc Nacional de las Cañadas del Teide’. De grootse hoogvlakte van de Cañadas wordt in het noorden begrensd door de Teide en de Montaña Blanca. In het vulkanische landschap met gekleurd puimsteengruis en lage struikjes kun je een wandeling van twee uur maken rondom een groep karakteristieke, veelkleurige rotsformaties op 2100 meter (Roques de Garcia). Of men kan de kabelbaan naar 3500 meter hoogte nemen (€ 25,- heen en terug) om daar een korte wandelnig te maken. De top van de Teide op 3718 meter is alleen toegankelijk met een speciale vergunning. Vervolgens rijden we naar San Miguel de Abona waar we opnieuw worden verwelkomd in ons hotel.

 • Afstand: 3,5 km
 • Wandelduur: ± 2 uur
 • 160 m stijgen en dalen
   

Dag 8 San Miguel de Abona - Tenerife-zuid - Amsterdam
De bus brengt ons naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 nov - 23 nov
Vertrek gegarandeerd
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.245,-
Start - einde 06 dec - 14 dec
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 07 feb - 15 feb
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde 20 mrt - 28 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-; bij 2 of meer personen € 35,- etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 195,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten op beide eilanden in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Miguel de Abona Hotel Royal Park Albatros
San Sebastian Hotel Torre del Conde

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 195,-.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Tenerife

  Vertrek

  14:20

  Aankomst

  18:00

 • Vlucht met

  Traject

  Tenerife - Amsterdam

  Vertrek

  18:50

  Aankomst

  00:30

De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Tenerife (Zuid) 14:30 - 18:15
   
Tenerife (Zuid) - Amsterdam 19:00 - 00:30*

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: op Tenerife en La Gomera is het één uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Op zowel Tenerife als La Gomera is het vervoer van en naar de wandelingen geregeld. We maken gebruik van minibusjes die ons naar de start van de wandelingen brengen en ons bij het eindpunt weer ophalen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot en de wegen zijn over het algemeen goed. Tussen Tenerife en La Gomera maken we gebruik van een ferry.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op Tenerife zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 met lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren. 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Tenerife en La Gomera wordt er betaald met de euro.

Pinnen: vrijwel overal mogelijk
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en dineren. Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee. Op zowel Tenerife als La Gomera zijn veel restaurants met een internationale keuken. De Canarische keuken is zeer afwisselend, stevig en voedzaam waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt. Eenpansgerechten en soepen zijn erg populair. Als voorgerecht eet men veel schapen- of geitenkaas. Als tussendoortje en borrelhap kun je in de bars terecht, hier staan de bekende Spaanse tapas altijd klaar. Bij het eten wordt bier, wijn en water gedronken.

Gezondheid

Voor Tenerife en La Gomera worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is een goede zonnebrandcrème onontbeerlijk. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en blarenpleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Klimaat en geografie

De Canarische eilanden zijn bekend om de aangename temperatuur, Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 25 graden C. en in de winter ligt deze rond de 18 graden C. Uiteraard bestaan er veel verschillen tussen de kuststreken en het bergachtige binnenland. In de wintermaanden moet je rekening houden met frisse avonden en koude winden, zeker tijdens de wandelingen op grotere hoogte. De meeste regen valt tussen november en februari, deze bestaat vaak uit een plotseling opkomende mist en korte buien.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.
 

Laagste punt wandeltocht: 0 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1487 meter
Maximaal stijgen: 220 meter
Maximaal dalen: 1100 meter
Totaal aantal km wandelen: 32 km
Gemiddelde wandelduur: 4 uur

Voor meer informatie over de duur van de wandelingen, de lengte en de hoogteverschillen verwijzen we naar de dag-tot-dag-beschrijving.
 

Deze wandelreis bestaat uit wandelingen vanuit twee accommodaties. Op Tenerife maken we drie wandelingen en op  La Gomera staan twee wandeltochten op het programma. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van beide eilanden.

Op Tenerife maken we wandeltochten variërend van 8 tot 12 kilometer. Op de voorlaatste dag, terug op Tenerife, gaan we naar het nationaal park 'Cañadas del Teide'. Hier kan óf een 2-urige wandeling gemaakt worden rondom een groep karakteristieke, veelkleurige rotsformaties op 2100m (Roques de García) óf men kan met de kabelbaan naar 3500m om daar een korte wandeling te maken. De top van de Teide op 3718m is alleen toegankelijk met een speciale vergunning. (Er kunnen twee groepen gemaakt worden: een voor de 'Roques' en een voor de kabelbaan (25€).

De kortere wandeling door het nevelwoud op La Gomera (8 km) kan desgewenst (bij droog weer) verlengd worden met 4 km. De afdaling is dan echter wel veel langer: van 700m naar 1100m!

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op Tenerife opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3.5 tot 5 uur per dag. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele mini busjes. Deze bus zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Tussen Tenerife en La Gomera maken we gebruik van een ferry.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 4 staat er geen wandeling op het programma, tijdens deze dag maken we de oversteek met de veerboot van Los Christianos naar San Sebastian en is er genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten tijdens deze reis op twee locaties in El Medano en San Sebastian. Dit zijn centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnenstad.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Funchal opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in El Medano kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage op Tenerife en La Gomera?

De netspanning bedraagt (net als in Nederland) 220 Volt. Meestal wordt er gebruik gemaakt van het zelfde soort stopcontact als in Nederlands, in sommige gevallen heeft u een verloopstekker nodig.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

Op de Canarische Eilanden wordt er betaald in euro's. In de steden waar we verblijven zijn er meerdere geldautomaten aanwezig. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


Bewaar als favoriet
26° 26°

Waarom Djoser?

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Goed uitgezette wandelroutes
 • Goede balans tussen inspanning en ontspanning
 • Langs indrukwekkende kusten
 • Naar het hoogste punt van La Gomera

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,4

Een reis om aan te raden. Twee eilanden met veel verschillen...
Een reis om aan te raden. Twee eilanden met veel verschillende vegetatie, vooral de nevelbossen zijn erg uniek en rustgevend. De organisatie was goed en een TOP reisbegeleider, die veel wist te vertellen, over het gebied en de politiek, maar hij kende ook de restaurantplekjes!!

Naam: Anja A.
Cijfer: 9
Een mooie wandelreis, leuke groep mensen en een geweldige gi...
Een mooie wandelreis, leuke groep mensen en een geweldige gids. Echt een aanrader.

Naam: Martje T.
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • 9,0

  Anja A.

  Een reis om aan te raden. Twee eilanden met veel verschillende vegetatie, vooral de nevelbossen zijn erg uniek en rustgevend. De organisatie was goed en een TOP reisbegeleider, die veel wist te vertellen, over het gebied en de politiek, maar hij kende ook de restaurantplekjes!!

 • 8,0

  Martje T.

  Een mooie wandelreis, leuke groep mensen en een geweldige gids. Echt een aanrader.

 • 7,0

  Saskia O.

  Relaxte mix van niet te zware wandelingen ( < 4 uur en nooit veel stijgen, wel veel smalle bergpaden), vreemde natuur en landschappen op 2 eilanden met eigen atmosfeer. Bijzonder gevarieerd dank zij klimaatverschillen tussen Noord en Zuid en door de Teide.

 • 7,0

  Remke R.

  Wat een mooie en afwisselende landschappen! Wandelingen vooral heuvel af. De paden zijn zeer goed onderhouden dus dat liep makkelijk. Laatste dag zelf wandeling gedaan omdat het anders wel lang wachten is op terugreis. Hotels in leuke plaatsjes en van redelijke kwaliteit. Zon zee en wind.

 • 9,0

  Dick R.

  Enorm genoten van de beide eilanden. We zaten als groep continu in het goede weer ondanks de alarmfasen 2 en 3. Mark, onze gids, heeft het geweldig gedaan. Het was fantastisch om met zo'n leuke en boeiende groep mensen op vakantie te zijn.

 • 9,0

  Lianne R.

  Mooie wandelingen, elke dag anders, in leuk divers gezelschap, waar iedereen elkaar in zijn waarde laat en in eigen tempo loopt.

 • 10,0

  Brigitte S.

  leuke sportieve groep; s avond altijd samen aan tafel; "alles moet alles mag" was onze leuze

Bekijk alle reviews
Review plaatsen