Fietsvakantie Sri Lanka, 15 dagen

Sri Lanka kan bij uitstek per fiets worden verkend. We fietsen over goed begaanbare wegen naar verschillende stadjes en heiligdommen en brengen een bezoek aan nationale parken. Klim boven de jungle uit naar rotsforten en ervaar de indrukwekkende uitzichten die Sri Lanka te bieden heeft. Na een reis vol prachtige fietstochten rusten we uit op een idyllisch palmenstrand.

Reisschema

 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Yapahuwa
 3. Yapahuwa - Dambulla
 4. Dambulla, Sigiriya
 5. Dambulla - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa - Kandy
 7. Kandy
 8. Kandy - trein naar Nuwara Eliya
 9. Nuwara Eliya - Ella
 10. Ella - Udawalawe
 11. Udawalawe
 12. Udawalawe - Ahangama
 13. Ahangama
 14. Ahangama - Galle - Colombo
 15. Colombo - Amsterdam
Routekaart Fietsvakantie Sri Lanka, 15 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van maximaal 20 personen voor deze fietsreis.

Yapahuwa, Dambulla, Sigirya, Polonnaruwa

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Yapahuwa
Dag 3 Yapahuwa - Dambulla
Dag 4 Dambulla, Sigiriya
Dag 5 Dambulla, Polonnaruwa

Na aankomst in Colombo rijden we met onze eigen bus naar het noorden. De rit gaat door het mooie binnenland naar ons comfortabel hotel in Yapahuwa. Hier kun je bijkomen van de lange reis. Aan het einde van de middag kunnen liefhebbers meegaan op een eerste korte verkenningstocht per fiets door het stadje Yapahuwa. De grote rots, 'Yapahuwa rock' kenmerkt deze historische stad.

Lengte fietstocht: 6 kilometer

Vanuit Yapahuwa fietsen we onze eerste fietstocht naar Dambulla. Hier staan meer dan honderdvijftig Boeddhabeelden opgesteld in uitgehouwen ruimtes. Het grootste uit de rots uitgehouwen beeld is 14 meter lang.

Lengte fietstocht: 60 kilometer

Vanuit Dambulla staat een fietstocht van ongeveer 25 kilometer door kleine dorpjes en een bezoek aan de beroemde leeuwenrots van Sigiriya op het programma. Op een hoge rots is een fort gebouwd. De ruïnes en wereldberoemde fresco’s zijn te bereiken via een trap langs een ijzingwekkend steile rotswand. Je kunt zelf kiezen of je terugfietst naar Dambulla of stapt in de meereizende bus.

Lengte: 25 kilometer of 50 kilometer

fietsreis Sriklanka Polonnaruwa DJoser De volgende dag fietsen we ongeveer 50 kilometer door een gebied met talloze kruiden- en rijstplantages naar de tweede antieke koningsstad Polonnaruwa. Je kunt onderweg stoppen waar je wilt en komt verschillende fruitstalletjes tegen waar je bijvoorbeeld een verfrissende mango of kokosnoot kunt kopen. In Polonnaruwa zijn overblijfselen te zien van de vroegere boeddhistische universiteit.

Lengte: 50 kilometer

Kandy

Dag 6 Polonnaruwa - Kandy
Dag 7 Kandy

De fietstochten worden iets zwaarder naarmate we dichter bij Kandy komen. Een deel van de route fietsen we, en zodra het fietsen te zwaar gaat worden, stappen we in onze bus. Kandy ligt op een hoogte van 500 meter aan een groot meer. De stad heeft veel te bieden en je kunt op je vrije dag de stad en haar bezienswaardigheden op eigen gelegenheid ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Dalada Maligawa-tempel, de ‘Tempel van de Tand’, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Of aan de botanische tuin waar zeldzame gewassen groeien. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bijwonen.

Lengte: ca 30 km

Nuwara Eliya, Ella

Dag 8 Kandy - trein naar Nuwara Eliya
Dag 9 Nuwara Eliya - Ella

Fietsreis Sri Lanka Nuwara Eliva DJoser Vandaag laten we de fiets staan. Wij stappen in de trein voor een prachtige rit omhoog naar Nuwara Eliya op 2000 meter. Onderweg zie je vanuit de trein hoe het landschap verandert van tropische jungle met palmbomen in de koele heuvelachtige hooglanden met theeplantages. Nuwara Eliya is het hart van Sri Lanka’s theeproductie. Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'Little England' wordt genoemd; de gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer, waarvan het roodgeschilderde postkantoor het beste voorbeeld is. In het centrum herken je in de bouwstijl en sommige benamingen nog de Britse invloeden.  De volgende dag fietsen we, met een tussenstop bij een theeplantage, naar Ella. Dit sfeervolle stadje is bekend om haar kloof, de Ella Gap. In de omgeving van de kloof treffen we grote watervallen. Vanaf de brug onder de waterval heb je een prachtig uitzicht op het neerstortende water. Ook kun je een mooie wandeltocht maken naar Little Adam’s Peak met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Udawalawe nationaal park

Dag 10 Ella - Udawalawe
Dag 11 Udawalawe

Fietsreis Sri Lanka Olifanten Djoser Vanuit Ella dalen we af naar Udawalawe. De fietsroute gaat voor het grootste deel bergafwaarts naar Buduruwwagala, waar we een groot Boeddhabeeld kunnen bekijken in een rots midden in de jungle. Een deel van het traject stappen we op de fiets en een deel leggen we af in onze eigen bus. Udawalawe nationaal park is één van de beste plaatsen om olifanten te spotten. Daarnaast leven er ook krokodillen, vossen, luipaarden en verschillende vogelsoorten. Een safari is hier een echte aanrader.

Ahangama

Dag 12 Udawalawe - Ahangama
Dag 13 Ahangama
Dag 14 Ahangama - Galle - Colombo
Dag 15 Colombo - Amsterdam

Fietsreis Sri Lanka Ahangama DJoser Vanuit Udawalawe leggen we de laatste fietskilometers af (ca. 25 km) voordat we doorrijden naar ons hotel aan de zuidkust. De laatste dagen van de reis verblijven we aan de zuidkust, in een gezellig hotel aan het strand van Ahangama. Het strand van het nabij gelegen plaatsje Unawatuna, dat aan alle kenmerken van een tropisch palmenstrand voldoet, ligt op korte afstand van het hotel. Je kunt hier de onderwaterwereld al snorkelend verkennen. In de middag maken we een fietstocht rond het meer van Koggala en brengen we een bezoek aan Galle. Langs de prachtige palmenkust rijden we terug naar Colombo, van waaruit we vroeg in de ochtend terugvliegen naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2019

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
16 nov - 30 nov
Vertrek gegarandeerd
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Korting

Incl. € 100,- korting
Prijs € 1.995,-

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 25 jan - 08 feb
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.095,-
Start - einde
11 apr - 25 apr
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Fietshuur en fietsenmaker
 • Bezemwagen
 • Vervoer met eigen bus tussen de fietstochten
 • Hotelovernachtingen (aantal met ontbijt)
 • 2 Bijzondere overnachtingen in een luxetent met eigen sanitair (inclusief diner)
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Kandy naar Nuwara Eliya
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser service balie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, huur fietshelm.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.495,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-. In Udawalawe overnacht je in dit geval in een éénpersoonstent.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama of Colombo bij te boeken. Je verblijft in Ahangama in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 51,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 88,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Sri Lanka ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Sri Lanka overnachten we in comfortabele koloniale hotels en gemoedelijke resthouses. Een aantal hotels heeft een zwembad.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kandy Senani
Yapahuwa Yapahuwa Paradise Hotel
Dambulla Pelwehera Resort
Polonnaruwa Sudu Araliya
Udawalawe

Wild Elephas Camp

Udawalawe Athgira River Camp
Ahangama

Insight 

Ahangama Hotel Kabalana

Deze selectie geeft een goed beeld van het hotel waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-. In Udawalawe overnacht je in dit geval in een éénpersoonstent.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Colombo

  Vertrek

  02:40

  Aankomst

  08:35

 • Vlucht met

  Traject

  Colombo - Dubai

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  20:00


Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.495,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets (type mountainbike) met versnellingen. We maken fietstochten tussen de 20 en 60 kilometer per dag. De eerste paar dagen zijn de hoogteverschillen beperkt. Naarmate we dichter bij Kandy komen wordt het iets hoger. Het zwaarste traject van Kandy naar Nuwara Eliya leggen we dan ook af in de trein. De fietsen gaan tijdens de ritten met de bus of trein mee in de bagagebus/wagen.

Bus
Voor de transfers van en naar de luchthaven en de delen die we niet fietsen, maken we gebruik van een eigen comfortabele bus.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Fietshuur en fietsenmaker
 • Bezemwagen
 • Vervoer met eigen bus tussen de fietstochten
 • Hotelovernachtingen (aantal met ontbijt)
 • 2 Bijzondere overnachtingen in een luxetent met eigen sanitair (inclusief diner)
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Kandy naar Nuwara Eliya
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser service balie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden (en bijvoorbeeld kosten workshops) exclusief zijn.

Tijdens deze fietsreis in Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

Dag 2; citytour met de fiets naar Yapahuwa
Dag 3; fietstocht Dambulla met bezoek Cave Tempels
Dag 4; kookworkshop en bezoek Sigiriya
Dag 5; citytour Pollonaruwa met de fiets
Dag 6; bezoek kruiden- en specerijen tuin
Dag 10; bezoek Buduruwagala
Dag 11; bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Uda Walawe

Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Olifanten in het wild spotten doe je tijdens een safari in Uda Walawe national park. Ook kun je een dolfijnen- en walvissafari maken vanuit Ahangama,

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum: bij een verblijf van 30 dagen of korter ontvangt u vanaf 1 augustus 2019 het gratis visum voor Sri Lanka bij aankomst op de luchthaven.

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Srilankaanse rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Het bedrag voor de fooienpot bedraagt voor deze reis € 45,-. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij een aantal hotels is het ontbijt inbegrepen. Tijdens de overnachtingen bij Udawalawe is het ook het diner 's avonds bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Een traditionele Singalese maaltijd bestaat naast rijst uit zogenaamde ‘curries’, bakjes met zeer verschillende inhoud: van zeer pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als veel vegetarische curries. Probeer zeker éénmaal zo’n uitgebreide maaltijd. Denk bij curry niet aan de Indiase bruine curry, in Sri Lanka valt er veel meer onder dit begrip.

In bijna alle plaatsen kun je restaurants vinden met een gevarieerd menu zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai!

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis en malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama of Colombo bij te boeken. Je verblijft in Ahangama in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 51,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 88,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Laagste punt fietstocht: 9 meter
Hoogste punt fietstocht: 1892 meter
Maximaal stijgen: 350 meter
Maximaal dalen: 1046 meter
Totaal aantal km fietsen: 400 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 45 km

Voor meer informatie over de afstand, fietsduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.


Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Sri Lankaanse gids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. Deze vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?We fietsen gemiddeld 40 kilometer per dag. De tochten zijn 20 tot 50 kilometer per dag, deze zijn indien gewenst nog uit te breiden. De fietstochten rond Kandy en Nuwara Eliya zijn redelijk pittig, aangezien we hier te maken hebben met hoogteverschillen. Indien je het niet ziet zitten om een bepaald traject op de fiets af te leggen, kun je plaatsnemen in de minubus die meereist.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus en het traject van Kandy naar Nuwara Eliya leggen we af met de trein. De gehele reis gaat er een bus met ons mee, deze zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de volgwagen mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit mountainbikes met versnellingen welke we tot en met de 12e dag tot onze beschikking hebben. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Hebben we tijdens het strandverblijf ook nog fietsen tot onze beschikking?

Tijdens het strandverblijf in Ahangama hebben we nog een fietstocht op de planning staan bij het meer van Koggala. De fietsen zijn verder niet beschikbaar voor eigen gebruik.

Moet ik een fietshelm dragen?

Vanwege de kwaliteit van de wegen en de veiligheid is het belangrijk dat je een helm draagt. Het is mogelijk om deze ter plaatse te huren, je kunt dit bij je boeking aangeven. De kosten hiervoor zijn circa € 2,- per fietsdag. 

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 8 staat er geen fietstocht op het programma, maar een treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya. Tijdens de laatste dagen van de reis verblijven we aan het strand bij Ahangama waar je nog even de tijd hebt om bij te komen van de fietstochten.

Waar overnachten we?

We overnachten in comfortabele koloniale hotels en gemoedelijke resthouses. Een aantal hotels hebben een zwembad. Tijdens de overnachting bij Udawalawe verblijven we in een sfeervol tentenkamp.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés in de grotere steden wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

Tijdens de reis is bij een aantal hotels het ontbijt inbegrepen. Tijdens de twee overnachtingen in Udawalawe is het diner ook inbegrepen.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er. Deze staat in Colombo op de luchthaven op je te wachten en gaat de gehele reis met de groep mee. Tijdens de fietstochten gaat er tevens een lokale gids mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?

Ja, een visum voor Sri Lanka is noodzakelijk. Deze kun je van te voren via internet aanvragen of je koopt een visum bij aankomst in Sri Lanka. Vooraf kost het visum USD 35. Indien je deze bij aankomst koopt, betaal je USD 75. Je wordt vooraf door Djoser geïnformeerd waar je het visum voor Sri Lanka online kunt aanschaffen.

Je paspoort dient na vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kan ik deze reis verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.
Het is ook mogelijk om de accommodatie in Ahangama of Colombo bij te boeken. Je verblijft in Ahangama in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 51,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 88,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Hoe is de elekticiteitsvoorziening in Sri Lanka?

De netspanning is 220 volt. Men gebruikt stopcontacten van het Europese type, maar je komt ook veel driepolige, geaarde Britse stopcontacten tegen.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lanka Rupee (LKR). In de meeste plaatsen zijn geldautomaten aanwezig. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken. Daarnaast is het verstandig om contante Euro's of Dollars mee te nemen, deze kan je ter plaatse omwisselen.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor Sri Lanka worden vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A aangeraden. Daarnaast kan er malaria voorkomen, dit kan verschillen per periode. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.995,-

14 dagen v.a. € 1.995,-

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


Bewaar als favoriet
32° 32°

Daarom Djoser

 • Fietsen langs theeplantages, nationale parken en koloniale stadjes
 • Fietshuur, fietsenmaker en bezemwagen inclusief
 • Vervoer met eigen bus
 • Mooie treinrit door theeplantages
 • Sfeervolle en comfortabele hotels vaak met zwembad
 • 2 bijzondere overnachtingen in luxetent (inclusief diner)
 • Aantal ontbijten inbegrepen
 • Bezoek Sigiriya en olifantenopvang Udawalawe
 • Wandeling naar Little Adam's Peak
 • Mogelijkheid kookworkshop
 • Nederlandse reisbegeleider

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,7

Dit was onze vierde fietsreis met Djoser en weer was het een...
Dit was onze vierde fietsreis met Djoser en weer was het een fantastische reis, zeer goed verzorgd, met culturele- en ambachtelijke kennismakingen van het land tijdens de fietstochten.

Naam: Jan S.
Cijfer: 9
Zeer afwisselende fietsreis door een prachtig land, goed geo...
Zeer afwisselende fietsreis door een prachtig land, goed georganiseerd, prima fietsen, prima hotels. Wel ligt het accent meer op het sportief fietsen dan op het recreatief fietsen, in vergelijking met bijvoorbeeld de Vietnamreis. In totaal 420 km gefietst, soms pittig en iets teveel over hoofdwegen.

Naam: Jelle W.
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • 9,0

  Jan S.

  Dit was onze vierde fietsreis met Djoser en weer was het een fantastische reis, zeer goed verzorgd, met culturele- en ambachtelijke kennismakingen van het land tijdens de fietstochten.

 • 8,0

  Jelle W.

  Zeer afwisselende fietsreis door een prachtig land, goed georganiseerd, prima fietsen, prima hotels. Wel ligt het accent meer op het sportief fietsen dan op het recreatief fietsen, in vergelijking met bijvoorbeeld de Vietnamreis. In totaal 420 km gefietst, soms pittig en iets teveel over hoofdwegen.

 • 8,0

  Michel L.

  Sri Lanka is een indrukwekkend veelzijdig land. Dit is zeer de moeite waard om te bezoeken, zeker per fiets. Van de thee plantages in het heuvelachtige binnenland, tot de natuurgebieden en de stranden in de rest van Sri Lanka. Ook zijn de mensen er bijzonder vriendelijk en behulpzaam.

 • 9,0

  Foky V.

  Zeer afwisselende reis met prachtige fietstochten maar ook veel cultuur, om alles meer in je op te kunnen nemen zou ik graag zien dat er minder vaak 1 overnachting is, dus langer op 1 plaats

 • 9,0

  Ben D.

  Een heerlijke reis die begeleid is door een kanjer van een begeleider en een prima gids. Steden, natuur en cultuur in een afwisselend programma. Fijn zijn de keuzes die je onderweg hebt. De fietsen zijn zeer goed en worden door toegewijde mensen bijgehouden.

 • 9,0

  André G.

  Fantastische fietsreis net achter de rug door Sri Lanka, mooie decors waar je doorheen fietst. Heel aardige bewoners,nooit het idee gehad dat ze meer wilde hebben. Oei en het eten, nooit too hot to handle. Goeie hotels, helemaal de bekende Djoserstyle. Sri Lanka, een eiland om naar uit te zien.

 • 7,0

  Ilona E.

  Mooie reis in een prachtig land. Aardige reisleiding en medereizigers. Alles was goed georganiseerd. Minpunt was dat het verkeer erg druk was op een aantal fietsroutes.

 • 10,0

  Liesbeth V.

  Een prachtige en afwisselende reis, goed georganiseerd zoals van Djoser gewend.

 • 9,0

  Agnes N.

  Ik heb het erg naar naar mijn zin gehad, Djoser had alles goed geregeld. Natuurlijk staat of valt alles met je eigen inzet. Wij hadden een prettige groep. De reisleidster begeleidde ons zeer deskundig. Sri Lanka is een prachtig land. Mooie hotels, goed vervoer, leuke fietstochten. Ruimte voor eigen inbreng

 • 10,0

  Betsie V.

  Prachtige reis.

 • 8,0

  Greta F.

  De reis was prima en mooi. hotels, begeleiding, heel goed!

 • 8,0

  Frans L.

  Erg leuke en afwisselende reis. Goede lokale gids en de verzorging tijdens de fietstochten is meer dan prima! Veel te zien in dat prachtige land. Goede fietsen en soms slechte wegen. Heel goed te doen!! Ook qua temperatuur.

 • 8,0

  Yvonne G.

  Sri Lanka is een heerlijk land om te fietsen, een aanrader! De bevolking is erg vriendelijk, er werd volop gezwaaid! Ook de activiteiten naast het fietsen, zoals bezoek aan kruidentuin, safari zijn leuk! Vond het zelf na Vietnam/Cambodja, het mooiste, omdat je zo heerlijk tussen de rijstvelden doorfietst!

 • 8,0

  Martin K.

  Een geweldig mooie reis. Erg leuk om per fiets door het land te gaan, zo ben je actiever bezig en zie je meer en andere dingen dan vanuit een bus. Sri Lanka is mooi, een echte aanrader!

 • 10,0

  Nel G.

  Fantastische, zeer afwisselende reis. Al fietsend snuif je zowel de natuur als de cultuur van een mooi en gastvrij land op. Heel veel gezien en gedaan, maar ook volop ruimte voor wie het iets rustiger aan wil doen.

 • 9,0

  Koert G.

  Ik heb voorheen nog geen fiets of andere groepsreizen gedaan en daarom geen vergelijkingsmateriaal, maar de ervaring was echt geweldig. Fietsen is niet te zwaar, ik had voor de vakantie mijn knie overbelast en heb zonder veel problemen de tocht uit gefietst. Er is een goeie mix van fiets en vakantie

 • 9,0

  Angela T.

  Zeer afwisselende fietsreis door een prachtig land, goede hotels, met voldoende tijd voor cultuur en natuur, betrokken en professionele gids en reisleiding. Ik kan deze reis van harte aanbevelen aan mensen met een redelijke (fiets)conditie.

 • 9,0

  Marja M.

  Mooie fietsreis. Goede verhouding tussen fietsen en andere activiteiten.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen