Wandelvakantie Amalfikust - Italië, 8 dagen

Het zuiden van Italië is bepaald geen massabestemming. Antieke overblijfselen van de Grieken en Romeinen, middeleeuwse Normandische ruïnes en een prachtige lange kustlijn zorgen voor veel afwisseling. We wandelen over eeuwenoude trappenpaden die de schilderachtige plaatsjes als Amalfi, Praiano, Positano en Ravello met elkaar verbinden. De gastvrije bevolking maakt de mediterrane sfeer in de rustieke dorpjes compleet.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Napels
 2. Napels, bezoek Vesuvius en Pompeii
 3. Napels - Punta Campanella - Minori
 4. Minori, Valle delle Ferriere - Amalfi
 5. Minori
 6. Minori - Ravello
 7. Minori, godenpad (Sentiero degli Dei) - Positano
 8. Minori - Napels - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Amalfikust - Italië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Dag 1 Amsterdam - Napels

Wandelreis Amalfikust Italie NapelsNa aankomst op het vliegveld van Napels rijden we direct door naar ons hotel aan de rand van het centrum. Volgens de Duitse filosoof Goethe moet je Napels gezien hebben voor je sterft. ’s Avonds kun je gemakkelijk deze levendige stad bezoeken om een eerste indruk te krijgen.

Napels is fraai gelegen aan een onvergetelijk mooie baai en er valt inderdaad veel te zien, ondanks de verwoestingen tijdens WO II. De stad kent veel musea en kerken. Je kijkt je ogen uit in de oude volkswijken en zie je de nieuwste mode uitgestald in de vele etalages. Op veel plaatsen kun je genieten van de Napolitaanse bijdrage aan de wereldkeuken, de pizza. Hoewel het verkeer er nogal chaotisch uitziet, is de stad op aangename wijze te voet te verkennen.

Dag 2 Napels, bezoek Vesuvius en Pompeii
Wandelreis Italie Amalfikust Pompei DjoserVanuit Napels rijden we oostwaarts naar de vulkaan Vesuvius, bekend vanwege de uitbarsting in het jaar 79 die leidde tot de verwoesting van de Romeinse steden Pompeii en Herculaneum. De Vesuvius en het gebied eromheen zijn uitgeroepen tot nationaal park en lenen zich uitstekend tot het maken van wandelingen. We maken een mooie wandeling van zo´n twee uur rondom de krater. De Vesuvius heeft twee pieken, waarvan de hoogste, de Monte Vesuvio, nog steeds actief is. Op de vruchtbare hellingen van de Vesuvius wordt aan wijnbouw gedaan. Lacima Christi, een van de beste wijnen van Italië, vindt hier z’n oorsprong. In de middag bezoeken we Pompeii, dat na de grote uitbarsting werd bedekt met een dikke laag as, waardoor de plaats goed bewaard is gebleven. Pompeii was in de 18e eeuw de geboorteplaats van de moderne archeologie. Het was de eerste plaats die door mensenhanden werd opgegraven na een toevallige vondst van een architect in 1594. De archeologische opgravingen geven je een goede indruk van het leven in die tijd, je ziet onder andere afdrukken van mensen die verrast werden door de uitbarsting en tijdens de wandeling zie je hoe een stad en de huizen rond het begin van de jaartelling eruitzagen.

 • Wandelduur: ± 2 uur, stijgen en dalen
   

Dag 3 Napels - Punta Campanella - Minori
Wandelreis Italie Amalfikust lunchplek Ravello DjoserWe laten Napels achter ons en rijden naar Termini, het laatste plaatsje voor het uiterste puntje van het schiereiland, Punta Campanella. Hier maken we een mooie wandeling van vier uur door olijfboomgaarden. Deze brengt ons bij de het uitzichtpunt Punta Campanella. Wie wil kan hetzelfde pad teruglopen, maar het is ook mogelijk om door te lopen naar de 497 meter hoge Monte San Costanzo. Je komt hier via een klim over een oude stenen trap. Op de berg staat een kleine kapel vanwaar we uitkijken over de baaien van Napels en Salerno en het eiland Capri. We dalen door bossen en over droge hellingen af via steile kalksteenwanden en de baai van Marina de Ieranto tot aan de vuurtoren op de uiterste rotspunt. Daarna volgen we de Romeinse Via Minerva terug naar het dorpje Termini. We nemen vanaf hier de bus naar ons hotel in Minori waar we de komende dagen verblijven.

 • Wandelduur: ± 4 uur, stijgen en dalen


Dag 4 Minori, Valle delle Ferriere - Amalfi
Wandelreis Italie Amalfikust Waterval valle delle ferriereOnze wandeling van circa vijf uur begint in Atrani, waar het pad ons eerst door het prachtige oude dorpje voert. Vervolgens komen we uit bij de vallei van de Dragone rivier. Het pad vervolgt zijn weg door beukenbossen en weilanden naar het dorpje Pontone. Hier ligt het uitkijkpunt Torre del Ziro waar je uitkijkt op de mooie kustplaatsjes met de helderblauwe zee. De gehele ‘Costiera Amalfitana’ staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Kalksteenrotsen rijzen meer dan 1000 meter hoog uit zee op en op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. We wandelen verder door de Valle dei Mulini, een groene vallei met Europa’s eerste papierfabrieken en ruïnes van middeleeuwse watermolens. Het eindpunt van het wandelpad is Amalfi, waar je op een van de gezellige pleinen kunt nagenieten van de mooie wandeling.

 • Wandelduur: ± 4/5 uur, stijgen en dalen


Dag 5 Minori 

Je kunt deze dag naar je eigen idee invullen. Zo is het mogelijk om het nabijgelegen eilandje Capri te bezoeken of te relaxen aan het strand.

Dag 6 Minori, Maiori - Ravello
Wandelreis Italie Amalfikust Ravello uizicht Kerk DjoserWe nemen vandaag de openbare bus naar het stadje Maiori en maken vervolgens een mooie wandeling over het befaamde citroenpad naar het stadje Ravello. We lopen door smalle straatjes met trappen en door het mooie mediterrane landschap met vele citroenboomgaarden. Steeds weer heb je een prachtig uitzicht op de kust. Ravello is beroemd vanwege de kathedraal en van de tuinen van Villa Rufolo en Villa Cimbrone die een inspiratiebron waren voor kunstenaars als Wagner en Escher. Na het bezoek aan Ravello is het mogelijk om terug te wandelen naar Minori of om door te lopen naar Atrani en van daaruit de bus naar Minori te nemen.

 • Wandelduur: ± 4 uur, stijgen en dalen


Dag 7 Minori, Godenpad (Sentiero degli Dei) - Positano

Pad der Goden Almalfi kust ItaliëDeze laatste wandeldag is meteen een van de mooiste wandelingen van de Amalfitaanse kust, over het ‘Sentiero degli Dei’ oftewel Pad der Goden. We rijden met onze bus naar het startpunt in Bomerano en wandelen ongeveer vier uur op een gemiddelde hoogte van 500 meter boven zeeniveau. Voorbij de kerk en het klooster van San Domenico baant het pad zich tussen de rotsen een weg naar boven. Zodra we boven op de 'Sentiero' zijn, loopt de weg licht golvend. We lopen onder hoge rotspartijen en door kleine valleitje tussen het struikgewas. De vergezichten op Positano en de ruwe Amalfitaanse kust zijn onvergetelijk. In het karakteristieke Nocelle dalen we via een trap af naar het kerkpleintje en lopen het laatste stuk naar Positano. In dit bijna verticaal gebouwde stadje met kleurrijke gebouwen, is het leuk om rond te dwalen voordat je aan het eind van de dag met de bus weer terugkeert naar het hotel.

 • Wandelduur: ± 4 uur, stijgen en dalen


Dag 8 Minori - Napels - Amsterdam

Na het ontbijt brengt de bus je van Minori naar Napels voor de terugvlucht naar Amsterdam.
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
18 apr - 25 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
25 apr - 02 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar
Prijs € 1.395,-
Start - einde
02 mei - 09 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
16 mei - 23 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
23 mei - 30 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
05 sep - 12 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
12 sep - 19 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
17 apr - 24 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
24 apr - 01 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
01 mei - 08 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
15 mei - 22 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
22 mei - 29 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Wandeltochten op dag op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling door olijfgaarden naar Punta Campanella
 • Bezoek aan schilderachtige stadjes Atrani, Maiori en Ravello
 • Wandeling over het ‘Sentiero degli Dei’
 • Bezoek aan Vesuvius en Pompeii
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.145,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 165,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 72,50 per nacht. Verlenging na afloop van de reis in het hotel aan de Amalfikust kost vanaf € 50,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in Napels in een centraal gelegen hotel. Tijdens de wandeltocht vormt ons comfortabele en sfeervolle hotel in het kustplaatsje Minori onze uitvalsbasis. In beide hotels heb je eigen douche en toilet op de kamer en zijn alle ontbijten inclusief.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Napels Hotel Nuovo Rebecchino
Minori Hotel Corporal

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 165,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

We overnachten in centraal gelegen hotels

Ons hotel in Minori bevind zich aan de kust

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

We overnachten in centraal gelegen hotels

Ons hotel in Minori bevind zich aan de kust

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

We overnachten in centraal gelegen hotels

Ons hotel in Minori bevind zich aan de kust

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

We overnachten in centraal gelegen hotels

Ons hotel in Minori bevind zich aan de kust

Vliegreis

Alitalia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Amsterdam - Milaan

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:35

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Milaan - Napels

  Vertrek

  11:30

  Aankomst

  12:50

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Napels - Milaan

  Vertrek

  13:25

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Milaan - Amsterdam

  Vertrek

  17:05

  Aankomst

  19:00


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Napels.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.145,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Napels. Tijdens ons verblijf in Minori maken we gebruik van lokale bussen naar/van het begin/eindpunt van de wandeling. Bij de wandelingen die in het programma zijn opgenomen, is het lokale vervoer bij de reissom inbegrepen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Wandeltochten op dag op dag 2 tot en met 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling door olijfgaarden naar Punta Campanella
 • Bezoek aan schilderachtige stadjes Atrani, Maiori en Ravello
 • Wandeling over het ‘Sentiero degli Dei’
 • Bezoek aan Vesuvius en Pompeii
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Markt Napels ItaliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Napels struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander liever een boottochtje naar het bijzondere Capri maakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis langs de Amalfikust zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Vesuvius en Pompeii
 • Bezoek an schilderachtige stadjes Atrani, Maiori en Ravello
 • Wandeling over het 'Pad der goden'

Tijdens de wandelreis langs de Amalfikust zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan het nabijgelegen eilandje Capri
 • Indien het vluchtschema dit toelaat, kan er in Napels het Nationaal archeologisch museum bezocht worden Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
   

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Pinnen: in Napels en Minori en de andere plaatsen langs de kust kan er gepind worden
Creditcards: worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Je kunt gaan eten in één van de restaurants in de gezellige plaatsje Minori of in één van de andere dorpen die tijdens de wandelingen je pad kruisen. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is uiteraard ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland. Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.
 

Gezondheid

Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden. We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en evt. blarenpleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.
 


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 72,50 per nacht. Verlenging na afloop van de reis in het hotel aan de Amalfikust kost vanaf € 50,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de maanden juli en augustus te vermijden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 26 meter
Hoogste punt wandeltocht: 650 meter
Maximaal stijgen: 400 meter
Maximaal dalen: 400 meter
Totaal aantal km wandelen: 35 km
Gemiddelde wandelduur: 4,5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. Een aantal wandelingen bestaan deels uit trappen. We maken de wandelingen vanuit onze uitvalsbasis in Minori. Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 400 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. In de wandeling naar Punta Campanella op dag 3 zit een pittige daling over een rotsachtig geitenpad omlaag.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis langs de Amalfikust bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken uitstapjes vanuit ons hotel in Napels en wandelingen vanuit ons hotel in Minori. Je stijgt maximaal 227 meter en maakt afdalingen met een maximum van 200 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Napels worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar onze eerste accommodatie in Napels, van waaruit we naar onze vaste accommodatie in Maiori worden gebracht. Ter plaatse maken we ook gebruik van lokale bussen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Vanaf dag 2 staat er elke dag een wandeling op het programma. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. Op dag 5 is er geen programma; deze dag kun je ervoor kiezen om uit te rusten of een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld Capri.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten in Napels in een centraal gelegen hotel. Tijdens de wandeltochten vormt ons comfortabele en sfeervolle hotel in het kustplaatsje Maiori onze uitvalsbasis. In beide hotels heb je eigen douche en toilet op de kamer en zijn alle ontbijten inclusief.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Napels opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Napels worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Kunnen we gewoon pinnen in Italie?

In Napels, Maori en ook bij aankomst op de luchthaven van Napels zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan wel met contant geld of een creditcard.

Wat is de beste reistijd voor Amalfikust?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. Vanaf maart beginnen de bloemen te bloeien en rond half april lopen de bomen ook uit. Na oktober wordt het er al weer kouder en gaat het vaker regenen. In juli en augustus is het er erg warm en druk, ook veel Italianen komen dan genieten van dit mooie gebied.
 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.295,-

8 dagen v.a. € 1.295,-

Tel: 071 5126400

20° 20°

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachting in twee goede hotels
 • Wandelen rond de Vesuvius
 • Paden langs middeleeuwse dorpjes en watermolens
 • Genieten op het 'Pad der Goden'

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 7,8

Mooie uitzichten tijdens de wandelingen, je moet wel van tra...
Mooie uitzichten tijdens de wandelingen, je moet wel van trappen houden want die kom je heel veel tegen tijdens de wandelingen.

Naam: Yvo A.
Cijfer: 8
Prachtig wandelen, prachtige dorpjes tegen de rotsen opgebou...
Prachtig wandelen, prachtige dorpjes tegen de rotsen opgebouwd. Stuk voor stuk mooie uitzichten. Genoten van het lekkere eten, de limoncello en de vers geperste fruitsapjes, heerlijke tomaten...? Het verkeer is er wel wat chaotisch, maar het zijn er goede chauffeurs. Top wandelen en genieten!

Naam: Carine V.
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 7,8

 • 8,0

  Yvo A.

  Mooie uitzichten tijdens de wandelingen, je moet wel van trappen houden want die kom je heel veel tegen tijdens de wandelingen.

 • 8,0

  Carine V.

  Prachtig wandelen, prachtige dorpjes tegen de rotsen opgebouwd. Stuk voor stuk mooie uitzichten. Genoten van het lekkere eten, de limoncello en de vers geperste fruitsapjes, heerlijke tomaten...? Het verkeer is er wel wat chaotisch, maar het zijn er goede chauffeurs. Top wandelen en genieten!

 • 8,0

  Andre D.

  We hadden geluk met alles, het weer, de reisbegeleider en de groep zelf alles paste perfect bij elkaar. Sommige wandelingen waren uitdagend maar het uitzicht vergoedde veel. Zeker een aanrader.

 • 7,0

  Marcella K.

  Mooie wandelingen, super groep en lekker eten.

 • 8,0

  Coby V.

  Een prachtige reis. wij hadden prettige groep, goede weersomstandigheden en dat heeft ook zeker geholpen om van deze schitterende omgeving te genieten.

 • 8,0

  Ben S.

  Wij vonden het een zeer mooi gebied om te wandelen , mooi en ruig en de stemming in de groep was heel goed. Het weer heerlijk zuiderlijk, nu al zo warm.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen