Wandelvakantie Madeira, 8 dagen

Vanuit Santana maken we een mooie kustwandeling en in het binnenland vanuit Pico das Pedras. Via de met de hand aangelegde kustweg rijden we naar Porto Moniz. Onderweg naar Ribeira Brava volgen we een levada vanuit Cristo Rei naar Florencas. Vanuit Ribeira Brava kun je de Pico Ruivo beklimmen, Madeira’s hoogste berg op 1862 meter. Tijdens de laatste wandeling lopen we ten zuiden van Encumeada, we lopen langs de levada do Norte. In Funchal heb je nog de tijd om een boottocht te maken op zoek naar dolfijnen.

Reisschema

 1. Amsterdam - Funchal - Santana
 2. Santana - São Lourenço
 3. Santana - Queimadas - Porto Moniz
 4. Porto Moniz - Levada do Moinho en do Risco - Ribeira Brava
 5. Ribeira Brava, wandeling Boca da Corrida - Encumeada
 6. Ribeira Brava - Pico Ruivo - Funchal
 7. Funchal
 8. Funchal - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Madeira, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 15 personen.

Dag 1 Amsterdam - Funchal - Santana
Madeira wandelreis Palheiro DjoserNa een korte vlucht bereik je het vliegveld van Funchal, dat gedeeltelijk op palen boven de zee gebouwd is. Vanuit de luchthaven rijden we direct door naar onze overnachtingsplaats; het rustige dorp Santana. Het ligt op een van de weinige plaatsen langs deze ruige kust waar de grond geschikt is voor landbouw. Met overvloedig resultaat want de rijke vulkanische bodem maakt drie oogsten per jaar mogelijk.

Hoewel Santana de belangrijkste stad van het noorden is, is ze niet te vergelijken met Funchal. De moderne wereld heeft er het traditionele leven nog niet weten te verdringen en de intensief bebouwde terrassen lijken een kruising tussen Bali en de Alpen. In deze landelijke omgeving vind je nog ‘palheiros’, traditionele rietgedekte kleine huizen. De bewoners koken vanwege het brandgevaar meestal buiten. Tegenwoordig zijn de meeste palheiros vervallen en in gebruik als koeienstal.
 

Dag 2 Santana; kustwandeling São Lourenço
Madeira Wandelreis Djoser kustwandeling São LourençoDe volgende dag bereiken we na een korte busrit São Lourenço, het beginpunt van onze eerste wandeling. Dit oostelijke uiteinde van het eiland daalt niet gracieus af in zee, maar het land houdt hier abrupt op: een steile rotswand van minstens 180 meter hoog stort zich rechtstandig in zee. We volgen een spectaculair klifpad dat mooie uitzichten op de zee biedt. Dit droge, ruige en verlaten oostelijk deel van Madeira staat in groot contrast tot de rest van het overwegend groene eiland. Na onze kustwandeling rijden we terug naar het rustige dorpje Santana.

 • Afstand: 8 km
 • Wandelduur: ongeveer 3 uur
 • Hoogteverschil: 180 meter stijgen en dalen


Dag 3 Santana - levadawandeling Queimadas naar Ilha- Porto Moniz

Over een bochtige weg door de bossen brengt de bus ons naar Queimadas, in het binnenland. Vanaf hier lopen we in ongeveer vijf uur via Caldeirão Verde, waar we kunnen lunchen bij de waterval, naar Ilha. We volgen de irrigatiekanalen die het overtollige hemelwater van de nattere noordzijde naar het drogere zuiden vervoeren. De wandeling is afwisselend en spectaculair. Weelderig, bijna primair bos maakt plaats voor mooie uitzichten op de noordkust en de Atlantische Oceaan. We lopen vandaag door verschillende tunnels. Hou dus altijd een zaklantaarn bij de hand. Na een lange afdaling pikt de bus ons weer op in Ilha. 

Madeira Wandelreis Djoser Tunnel levadawandeling Rabaçal naar Florenças - Ribeira BravaHet negentien kilometer lange stuk weg tussen São Vicente en Porto Moniz is volledig met de hand aangelegd. Het duurde zestien jaar om dit voor elkaar te krijgen! Bij Porto Moniz liggen enkele grillig gevormde rotspoelen die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. De zon warmt het stilstaande water snel op en een duik is aanlokkelijk. Bij ruig weer spatten de golven hier dramatisch hoog tegen de rotsen en gaan de poelen schuil onder het kolkende water. Na de mooie wandeling en bij de ondergaande zon smaakt een glaasje madeira extra goed. Deze lokale wijn is het bekendste exportproduct van het eiland. Pas na een jaar of vijftien rijpen op eikenhouten vaten krijgt deze zware wijn met ongeveer 20 procent alcohol de typische, verfijnde afdronk.

 • Afstand: 11 km
 • Wandelduur: ongeveer 5 uur
 • Hoogteverschil: 50 m stijgen en 530 m dalen


Dag 4 Porto Moniz - Levadawandelingen "do Moinho" en "do Risco" - Ribeira Brava

AAAWandelgroepMadeira0901Vandaag wandelen we over 2 bijzondere trajecten. We starten in de buurt van Porto Moniz met een wandeling langs de Levada do Moinho, een grote levada, bekend vanwege de verscheidene watermolens die hier ooit dienst deden. De Levada is speciaal gebouwd op kosten van de gebruikers “de heréus” die het water voor irrigatie benutten. In de middag verkennen we de Levada do Risco. Vanwege de hoogte van het traject (boven 1000 meter!) zien we hier heide landschap met onder andere de inheemse “Erica scoparia ssp maderensis” en wanneer we lager komen, zien we het voor Madeira kenmerkende laurierbos. De wandeling leidt ons naar een indrukwekkende dubbele waterval die door haar kracht een spleet in de rotsen heeft uitgeslepen. We vervolgen onze wandeling langs een sprookjesachtig pad en een lange tunnel alvorens we per touringcar naar ons hotel in Ribeira Brava gaan.

Dag 5 Ribeira Brava; wandeling Boca da Corrida – Encumeada
Madeira wandelreis Djoser uitzicht berg Ribeira BravaVandaag rijden we de bergen in voor een wandeling van ongeveer vijf uur ten zuiden van Encumeada. Dit pad was vroeger de belangrijkste noord-zuid route op het eiland. We beginnen de wandeling over een afwisselend klimmend en dalend pad langs de flanken van ruige bergen. Bij helder weer worden we deze dag regelmatig getrakteerd op schitterende uitzichten over het dal van Curral das Freiras en de Pico Grande. Tijdens de afdaling kunnen we genieten van prachtige bloemen zoals de paarse liefdesbloemen,"the pride of Madeira", en steile hellingen bedekt met gele brem. We passeren diverse watervalletjes, steken verschillende beekjes over en lopen het laatste uur door een heerlijk geurend eucalyptusbos.

 • Afstand: 13 km
 • Wandelduur: ongeveer 5 uur
 • Hoogteverschil: 300 m stijgen en 500 m dalen
   

Dag 6 Ribeira Brava -‘balkonwandeling’ Pico Ruivo – Funchal
Madeirawf060911Vroeg in de ochtend verplaatsen we ons per bus naar Pico do Arieiro, het beginpunt van de uitdagende ‘balkonwandeling’ van ongeveer vijf uur naar de top van de Pico Ruivo, Madeira’s hoogste berg (1862 meter). Deze wandeling wordt beschouwd als één van de meest spectaculaire van het eiland! Het laatste stuk gaat langs een mooi geplaveid pad tussen blokken rotsen en verweerde bomen waaronder varens groeien. Bij mooi weer zijn de uitzichten spectaculair. Is het bewolkt dan loop je, terwijl je via de Pico do Gato en Pico das Torres naar de hoogste top klimt, door de nevels.

Na de wandeling rijden we door naar Funchal. Het is hier in de restaurants en op de terrassen aan de haven goed toeven. Probeer eens ‘espada’, een lange zwarte vis die, bijvoorbeeld geserveerd met banaan, een smakelijke lokale specialiteit is. 

 • Afstand: 9 km
 • Wandelduur: ongeveer 5 uur
 • Hoogteverschil: 650 m stijgen en 850 m dalen
   

Dag 7 Funchal
Madeira Wandelreis Djoser Funchal StraatbeeldDe laatste dag in Funchal is ter vrije besteding. Zeelui noemden de stad Klein Lissabon vanwege de havengebouwen in typisch Portugese bouwstijl en de grandeur van de kathedraal. Op de ‘mercado dos lavradores’, de ommuurde markt in het hart van de stad zie je emmers vol met exotische bloemen. Maak alvast kennis met de lokale gewoonten en proef een ‘bolo’(een broodje met allerlei smaken) en een ‘bica’ (een heel klein kopje sterke expresso) in een van de vele ‘pastelarias’. Je hebt verschillende mogelijkheden.

Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Columbus met een boottochtje op een replica van de Santa Maria, of speur op een catamaran naar dolfijnen. Of bezoek nog één van de vele ‘borduurfabriekjes’. Werden deze vroeger opgezet om de arme bevolking van een bescheiden inkomen te verzekeren, tegenwoordig werken hele families thuis aan enorme tafelkleden die bekend staan om hun prachtige bloemendessins en uitstekende kwaliteit. Natuurlijk kun je, ter afsluiting van je reis, ook gewoon doen wat iedere toerist doet: de kabelbaan nemen naar de botanische tuinen bij Monte.

Dag 8 Funchal - vlucht naar Amsterdam
Met spijt in ons hart stoppen we onze wandelschoenen weer in onze rugzak. We vliegen vanuit Funchal terug naar Nederland. 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 08 okt - 15 okt
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 995,-

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
07 apr - 14 apr
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
14 apr - 21 apr
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
21 apr - 28 apr
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
28 apr - 05 mei
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
05 mei - 12 mei
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
12 mei - 19 mei
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
26 mei - 02 jun
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
02 jun - 09 jun
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is. vanaf €795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 195,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Funchal in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €100,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Madeira ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden en een enkele keer hebben ze een zwembad. De groepen op deze reizen hebben een maximale grootte van 15 deelnemers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Santana Hotel O Colmo
Porto Moniz Pensao Salgueiro
Ribeira Brava Hotel Bravamar
Funchal

Hotel Do Centro

Hotel Orquidea

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 195,-.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij


Tijdsverschil: het is op Madeira één uur vroeger.


CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is. vanaf €795,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tussen de verschillende wandelingen en overige transfers maken we meestal gebruik van minibusjes voor maximaal 8 personen. In Funchal hebben we geen beschikking over vervoer; dit is een vrije dag. Vanwege de relatief geringe afstanden zijn er weinig lange reisdagen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op Madeira zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 met Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan palheiro, traditioneel rietgedekt huisje


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een boottochtje op een replica van de Santa Maria of een catamaran tocht op zoek naar dolfijnen tot de mogelijkheden vanuit Funchal. Ook kun je in Funchal de botanische tuinen bezoeken.
 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Madeira wordt er betaald met de Euro. In al onze overnachtingsplaatsen kun je gebruik maken van een pinautomaat. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. In Funchal is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Op Madeira ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Sommige gerechten, vooral vis en schaaldieren, worden naar gewicht en dagprijs berekend. Importvis is een stuk duurder. Voordat je een bijgerecht bestelt, moet je eraan denken dat elk hoofdgerecht wordt opgediend met sla en aardappelen en/of rijst.

Gezondheid

Voor Madeira worden geen vaccinaties aangeraden. Wel zijn een goede zonnebrandcrème en muggenolie onontbeerlijk. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, pleisters en evt. middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Funchal in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Madeira heeft een gelijkmatig, zacht en vochtig subtropisch klimaat, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 16 en 22°C. In de zomer brengen passaatwinden koelte en de opstijgende winden doen een wolkenkroon boven het eiland ontstaan die de hete middagzon tempert. Alleen wanneer de Afrikaanse leste-wind uit zuidoostelijke richting waait worden temperaturen boven de 30°C gemeten.

Ondanks de naam ‘eiland van de eeuwige lente’, regent het vaak op Madeira, met name in de periode oktober tot en met maart. Zelfs in de zomer zijn er maar weinig dagen die wolkeloos voorbijgaan. Typisch is dat het vaak ’s nachts regent, uiteraard gunstig voor de toeristen. De noordkust is veel onbestendiger en vochtiger dan de zuidkust. Het schiereiland São Lourenço is waarschijnlijk het droogste gebied van Madeira. Er valt weinig regen en vaak waait er een felle zeewind over het vreemde rotslandschap.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 25 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1867 meter
Maximaal stijgen: 650 meter
Maximaal dalen: 850 meter
Totaal aantal km wandelen: 65 km
Gemiddelde wandelduur: 4,7 uur

In de langste tunnel loop je 15 minuten in het donker, op dag 4.


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis vertrekken we ’s ochtends veelal vanuit onze accommodatie per minibus en maken we onderweg naar onze volgende accommodatie een wandeling. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. Een aantal wandelingen gaat over smalle paden en langs steile afgronden. Een enkele keer lopen we door levada tunnels; deze zijn donker en smal. Een goede zaklantaarn is noodzakelijk. In de langste tunnel, loop je 15 minuten in het donker, op dag 6. Houdt hier rekening mee, mocht je deze wandeling niet willen maken, dan kunnen we proberen alternatief vervoer te regelen naar het eindpunt. We maken wandelingen van 3 tot 6 uur. Op dag 6 beklimmen we de Pico Ruivo; een wandeling van ongeveer 3 uur naar de top op 1862 meter (vanaf het beginpunt op 1818 meter). Het is een pittige klim. Indien je deze wandeling niet wenst te maken, kun je in Ribeira Brava achterblijven en de dag op eigen gelegenheid invullen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 5 uur per dag. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. De smalle paden langs de levada’s lopen soms langs diepe afgronden. Voor mensen met hoogtevrees raden wij deze reis niet aan. De hoogteverschillen variëren per dag en zijn het grootst op de zesde dag (1867 meter). Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Wat mag niet in mijn bagage ontbreken?

Goed schoeisel is een must (bergwandelschoenen), evenals regenkleding, muggenolie, zonnebrandcrème en een zaklantaarn (de kanalen lopen soms door onverlichte tunnels). Voor de meeste dagen heb je voldoende aan voorjaarskleding. Een fleece is handig voor de koudere avonden en ook voor dag 6 dien je warmere kleding mee te nemen want het kan op 1862m. erg fris zijn.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele mini busjes waar maximaal 8 personen in passen. Deze bus reist met ons mee vanaf dag 2 tot en met dag 6 en zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 7 staat er geen wandeling op het programma, maar kan je zelf Funchal ontdekken of een optionele excursie doen.

Zijn er naast het wandelen nog andere dingen te doen op Madeira?

Naast de vele wandelmogelijkheden kent Madeira tal van leuke interessante bezienswaardigheden. Een bezoek aan Funchal mag niet ontbreken. Bezoek ook de kleine dorpjes in de omgeving en maak kennis met de lokale tradities op het gebied van eten, drinken en oude ambachten. Bezoek een wijnboerderij, neem de ferry naar het nabijgelegen Porto Santo of bezoek de Botanische en/of tropische tuinen met de kabelbaan. Gedurende het jaar vinden er diverse festivals plaats waaronder het bloemenfestival (laatste weekend april of het eerste in mei), muziekfestival (eind mei, begin juni), de Madeira rally (augustus) en de wijnfestivals van Funchal en Câmara (september).

Van welke accommodaties maakt Djoser gebruik op Madeira?

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden en een enkele keer hebben ze een zwembad.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Funchal opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 20 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Funchal worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage op Madeira?

De netspanning is 220 Volt. Buiten Funchal heb je soms een verloopstekker nodig omdat de stopcontacten en stekkers daar nog van een kleiner type zijn.

Kan ik met euro’s betalen of pinnen?

Je kunt pinnen in de grote steden (o.a. Funchal en Santana). Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen. De munteenheid is net als in Nederland, de euro.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 995,-

7 dagen v.a. € 995,-

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


Bewaar als favoriet
24° 24°

Waarom Djoser?

 • Verblijf in comfortabele hotels met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen vervoer tussen wandelingen
 • Afwisselende wandelingen gehele eiland
 • Wandelen door tunnels en langs watervallen
 • Lopen in de Levada's
 • Balconwandeling naar Pico Ruivo

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,1

Heel prettig reis; heel positief ingestelde reisbegeleider,...
Heel prettig reis; heel positief ingestelde reisbegeleider, alles tot in de puntjes georganiseerd, stevige wandelingen door mooie landschappen, goed gezelschap en fijne maaltijden. Ook was er gelukkig meestal eind vd dag nog een paar uur vrije tijd. Zeer geslaagd.

Naam: Fedor L.
Cijfer: 9
Mij was verteld dat Madeira een mooi wandeleiland was. Dat i...
Mij was verteld dat Madeira een mooi wandeleiland was. Dat is in een kleine week meer dan bevestigd. Mooie grillige kusten, steile dalen en prachtige kleurrijke vergezichten. En dat met genoeg tijd om na gedane arbeid lekker te relaxen.

Naam: Peter G.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • 9,0

  Fedor L.

  Heel prettig reis; heel positief ingestelde reisbegeleider, alles tot in de puntjes georganiseerd, stevige wandelingen door mooie landschappen, goed gezelschap en fijne maaltijden. Ook was er gelukkig meestal eind vd dag nog een paar uur vrije tijd. Zeer geslaagd.

 • 9,0

  Peter G.

  Mij was verteld dat Madeira een mooi wandeleiland was. Dat is in een kleine week meer dan bevestigd. Mooie grillige kusten, steile dalen en prachtige kleurrijke vergezichten. En dat met genoeg tijd om na gedane arbeid lekker te relaxen.

 • 10,0

  Jackie W.

  Heb een fantastische vakantie achter de rug. Madeira is prachtig, zeer afwisselend landschap, bergen en uitzichten en zee, heerlijk wandelen. Programma qua zwaarte en variatie goed opgebouwd, fijne hotels, voldoende vrije tijd, prima reisleiding. Heel gezellige deelnemers, gewoon top.

 • 9,0

  Marlies F.

  Heerlijke vakantie met een fijne enthousiaste reisleidster

 • 9,0

  Petra

  Super vakantie gehad. Alles top geregeld. Prachtige, gevarieerde wandelingen en goede hotels. Bedden soms wel wat hard, maar verder goed. Verblijf in meerdere hotels op het eiland is erg leuk. Je ziet meer en reistijd naar de wandelingen korter. De sfeer in de groep was ook super. Echt een aanrader.

 • 8,0

  Esther van der Wel

  Wauw nog nooit ren groepsreis of een wandelvakantie geboekt, maar wat een top ervaring. Onze Reisleidster Brigitte is een topper die ons de mooiste plekjes heeft laten zien. We hoefde werkelijk aan niks te denken. De groep was leuk en het weer was prachtig. Alleen maar genieten. Ik ben Djoser fan.

 • 9,0

  Loes L.

  Prachtige wandelingen gemaakt, heel afwisselend.

 • 8,0

  Marjan H.

  Ik ben weer terug van mijn vakantie op Madeira. Het was voor mij een verademing om dat moois allemaal te mogen gaan bekijken. Om tot rust te komen is dit eiland zeer aan te bevelen bij andere reizigers. Ik deed de wandel vakantie op dit eiland, en echt bij de inspanning die je af en toe moest leveren was dit toch ontspanning. De prachtige natuur, de bloemen: de ene na de andere! Voor mij voor herhaling vatbaar, en dus misschien tot ziens. Met vriendelijke groet Marjan

 • 8,0

  Nicole

  Prachtig eiland met zeer diverse wandelingen. Reisbegeleiding was goed. Weinig vrije tijd, maar dat wordt goed gemaakt door het mooie eiland. Verlenging in Funchal kan worden aanbevolen!

 • 10,0

  Eline B.

  Wat een geweldige reis zeg! En wat heerlijk om in een groep te reizen met allemaal leuke mensen! Genoeg vrijheid om je eigen ding te doen, maar ook genoeg gezelligheid met de groep. Ik ga absoluut vaker met Djoser op reis! Maaike, onze reisleidster was ook super! En Madeira is echt prachtig!

 • 9,0

  Krista

  Madeira is een geweldig divers eiland. Elke wandeling was anders qua landschap. Heel bijzonder voor zo'n klein eiland. De reisleidster was super. Alles was goed geregeld.

 • 10,0

  Frans V.

  Het was een fantastische week. Heel afwisselende wandelingen: langs levada’s, in de bergen... De reisbegeleidster ‘Inge’’ was super. Ze straalde van enthousiasme en kon dit perfect overbrengen naar de groep. We hebben op alle gebied van genoten van deze wandelreis.

 • 8,0

  Peter W.

  Ondanks dat we ons aardig goed hadden ingelezen en foto's gekeken waren we tijdens het wandelen toch steeds weer verbaasd over de schoonheid en variatie van Madeira. Iedere dag hadden we een totaal andere wandeling. Steile rosten in het oosten tot natte lavadas, alles was fantastisch. Aanrader!

 • 9,0

  José D.

  Madeira, een prachtig eiland met zeer mooie wandelingen en een erg enthousiaste reisleidster. Geen moeite is haar teveel om ons een fantastische vakantie te geven. Inge bedankt!!

 • 10,0

  Nynke J.

  Alles was zeer goed geregeld, mooie wandelingen, goede hotels. Inge, de gids, wist veel van Madeira. Op een leuke, open manier wist ze in no-time van 15 individuen een leuke groep te maken. Hulde. Een dikke 10 voor Madeira, Inge en de groep ( en ook voor het weer)

 • 10,0

  Bernadette W.

  Zeer gevarieerde wandelroutes in de ongerepte natuur verzameld op 1 eiland. Dit alles onder begeleiding van een voortreffelijke gids die veel informatie geeft zowel over de natuur als over de historie en de tradities op het eiland. Onvergetelijke ervaring.

 • 9,0

  Fred B.

  Het was een mooie berg wandeling, wel zwaar 2 schoentjes. Ik heb 't gehaald. En een hele goede reisleidster en een leuke groep.

 • 9,0

  Anke B.

  Het was een schitterende reis met mooie wandelingen langs de levada's en de bergen, veel verschillende bloeiende bloemen gezien en vooral de bergwanden met de bloeiende brem waren erg mooi om te zien. Wij hadden een heel enthousiaste reisbegeleidster die zorg had voor alle groepsleden.

 • 8,0

  Jan en suzanne

  Een prachtige vakantie met veel groen en natuur. Prachtige bergen en een fantastische reisleidster (Inge) die er echt iets van maakte. Geen reis voor mensen met hoogtevrees of evenwichtsstoornis. Een aanrader voor een mooie, afwisselende wandelvakantie met 2 schoentjes.

 • 9,0

  Mirjam

  Prachtige wandelingen op bloemeneiland Madeira! Alle wandelingen zeer afwisselend en goed georganiseerd. Reisbegeleider Inge laat je buiten de wandelingen ook de mooiste plekjes van het eiland zien. Deze wandelreis is een echte aanrader als je van de natuur in haar puurste vorm houdt.

 • 9,0

  Andre

  Hele mooie wandelingen. Prettige reisgroep. Goede reisbegeleider. Mooi eiland. Lekker eten. Maw: zeer geslaagde reis. Jammer dat de reis afgelopen is .........

 • 10,0

  Richard G.

  Het was onze eerste wandelreis met Djoser en hebben een super leuke week gehad. Mede ook dankzij de leuke groep en onze reisleidster, Inge. Prachtige vergezichten en natuur. Zeker een aanrader.

 • 10,0

  Corien K.

  Heel afwisselend, en daardoor heel erg leuk. Elke wandeling had een totaal ander karakter. Een hele fijne enthousiasten reisleidster, alles was goed georganiseerd, kortom ik heb een super vakantie gehad. Dank

 • 9,0

  Marga S.

  Het eiland Madeira: een subtropische verrassing! Kleine dorpjes aan een felblauwe zee. Lieflijke velden, wouden, hoogvlakte en ruig hooggebergte. En overal bloemen en water!!! Als toetje Funchal, stad uit de 16e eeuw. Madeira heeft alles en met Djoser kom je overal. Een aanrader deze wandelreis!

 • 9,0

  Gerda D.

  Eerste keer Djoser, eerste keer Madeira, eerste keer wandel- en groepsvakantie. Vraagtekens op voorhand. Enige Belg... Maar vakantie was SUPER! Madeira = nieuwe vrienden maken = genieten van de verscheidenheid in de natuur = de bloemen langs de levada's bewonderen = je "on top of the world voelen"!

 • 9,0

  Derek B.

  Mooie weer, Gezellige groep, Prachtige wandelingen, Top reisleidster, en veel gezien!

 • 10,0

  Jan P.

  Prachtige reis. Veel mooie vergezichten, en spectaculaire wandelpaden, onder de uitstekende begeleiding van Inge. Zij weet paden die niet door toeristen worden gelopen. Dus in alle rust van de natuur genieten. Een echte aanrader.

 • 8,0

  Jeannine C.

  Ik heb mijn reis moeten omboeken omdat er onvoldoende deelname was voor 8 dgn Azoren. Toen werd het Madeira. Het was geweldig ook namens onze geweldige reisleider Andre. Mooie Flora en Fauna. Heerlijke vakantie geweest!!!

 • 10,0

  ella S.

  Wat geweldig en wat gezellig en goed geregeld met Roeland als groepsbegeleider hij verstaat zijn vak complimenten!!!!

Bekijk alle reviews
Review plaatsen