Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Net voor de westkust van Afrika liggen de Kaapverdische Eilanden. Het bezoek aan vier van deze eilanden laat een indrukwekkende diversiteit aan natuur zien. Vanaf de bergtoppen geniet je van schitterende uitzichten over vulkaanlandschappen, vele groene plantages en een diepblauwe Atlantische Oceaan. De zon die bijna iedere dag schijnt in combinatie met een strak blauwe hemel en aangenaam briesje, uitnodigen uit tot heerlijke wandelingen.

Reisschema

 1. Amsterdam - Praia (Santiago) - Cidade Velha
 2. Cidade Velha, Praia - wandeling Calabaceira - Cidade Velha
 3. Cidade Velha, wandeling Serra Malagueta nationaal park
 4. vlucht van Praia naar Sao Filipe (Fogo) - Mosteiros
 5. Mosteiros - wandeling Monte Velha nationaal park - Cha das Caldeiras
 6. Cha das Caldeiras - wandeling Pico Grande - Sao Filipe
 7. vlucht van São Filipe naar São Vicente - Mindelo
 8. ferry São Vicente naar Santo Antão - wandeling Espongeiros - Caibros
 9. Caibros - wandeling Ribeira Grande - Chã d’Ingreja
 10. Chã d’Ingreja - wandeling Fontainhas - Ponta do Sol
 11. Ponta do Sol - wandeling Paul Valley - ferry Santo Antão naar São Vicente - Mindelo
 12. vlucht São Vicente - Santiago
 13. Santiago - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Dag 1 Amsterdam - Praia (Santiago) - Cidade Velha
We starten de reis op het eiland Santiago. Even ten westen van Praia bevindt zich de oude hoofdstad 'Cidade Velha' welke tevens de oudste nederzetting op Kaapverdië is. Na een welkom op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht in Cidade Velha waar we tijdens ons verblijf op Santiago overnachten. Het is een nieuw hotel gelegen aan zee en is de ideale plek om even bij te komen van de reis.

Dag 2 Cidade Velha, Praia - wandeling Calabaceira - Cidade Velha
wandelreis Kaapverdie Parai Djoser Van Santiago wordt gezegd dat het veel op Afrika lijkt door het bergachtige landschap en groene valleien. In het oosten vind je tal van bananenplantages. Het eiland is van vulkanische oorsprong en de hoogste berg is de Pico da Antónia (1394 m). Het bergachtige midden van het eiland is relatief neerslagrijk en daardoor het meest vruchtbare gebied van de archipel.

De hoofdstad Praia ligt op een plateau, dat een weids uitzicht biedt over een schitterende baai. Nadat we zijn bijgekomen van de reis worden we later in de ochtend opgehaald door onze gids en krijgen we allereerst een rondleiding door de hoofdstad. We gaan langs de mooiste plekjes, bezoeken monumentale gebouwen en leren alles over de geschiedenis van deze stad. 

In de middag worden we naar Calabaceira gebracht waar we onze eerste wandeling starten. Deze brengt ons middels een steile afdaling vanaf de droge vlakte de groene vallei van Ribeira Grande binnen en uiteindelijk terug naar de UNESCO Werelderfgoed plek, Cidade Velha. In het verleden was dit het centrum van de slavenhandel, tegenwoordig draait hier alles om het verbouwen van suikerriet, kokospalmen en andere groente- en fruitsoorten. Aan het einde van de wandeling kunnen we wat van de lokale rum proeven, de zogeheten en traditioneel gedistilleerde ‘grogue’.

Wandelduur: 3 uur
Hoogteverschil: maximaal 120 meter

Dag 3 Cidade Velha, wandeling Serra Malagueta nationaal park

De volgende dag begeven we ons na het ontbijt naar het noordelijke gedeelte van het eiland. Hier ligt het Serra da Malagueta nationaal park welke op 1064 meter hoogte de op één na hoogste top van het eiland heeft. Het bergachtige park omvat de grensgebieden van de noordelijke gemeentes Tarrafal, Sao Miguel en Santa Catarina.

De wandeling die we vandaag maken is een uitdagende tocht, maar we krijgen gegarandeerd een goede indruk van het echte Santiago. De wandeling die ongeveer 5 tot 6 uur duurt biedt ons adembenemende uitzichten op de wilde bergen van Santiago. Tijdens de verschillende steile afdalingen die we maken komen we regelmatig lokale inwoners tegen die open staan voor een praatje.

Wandelduur: 5/6 uur
Hoogteverschil: maximaal 220 meter stijgen en 900 meter dalen

Dag 4 vlucht van Praia naar Sao Filipe (Fogo) - Mosteiros
wandelreis Kaapverdie Praia naar Sao Filipe Djoser Afhankelijk van het vluchtschema vertrekken we in de ochtend of middag naar het vliegveld voor een korte vlucht naar het naastgelegen eiland Fogo. Fogo bestaat uit een grote uit de oceaan oprijzende steile vulkaan, een indrukwekkend gezicht. Na een enorme uitbarsting besloten de bewoners het eiland Fogo te noemen, dat ‘vuur’ betekent.

In de hoofdstad São Filipe wandel je in de hellende straatjes langs de oude koloniale huisjes en kerken en bezoek je de plaatselijke fruitmarkt. Na aankomst kun je op eigen gelegenheid ontdekken hoe de bewoners van het kleine stadje de vulkanische omgeving benutten. Daarna maken we eerst een stop in Salinas en worden we naar Mosteiros gebracht waar we onze intrek nemen in een familiepension voor die nacht.

Dag 5 Mosteiros - wandeling Monte Velha nationaal park - Cha das Caldeiras
Op Fogo gebruiken we diverse plekken als uitvalsbasis om onze wandelingen te maken en allereerst verkennen we het noorden van het eiland. We starten de wandeling in het dorpje Pai Antonio en we maken een flinke klim door het natuurpark Monte Velha naar Cha das Caldeiras. 

Tijdens de klim genieten we van de eucalyptus-en citrusboomgaarden onderweg en ook koffieplantages en bananenbomen bevestigen de vruchtbaarheid van dit enorm divers gecultiveerde landschap. Het is ontzettend groen en vruchtbaar dankzij de constante passaatwind die voor de vochtigheid zorgt. Aan het einde van de wandeling hebben we een prachtig uitzicht over het vulkanisch landschap van de Caldeira. Ons pension voor die nacht ligt in het vruchtbare gebied naast de krater van de actieve vulkaan Pico do Fogo.

Wandelduur: 4/5 uur
Hoogteverschil: maximaal 1300 meter stijgen

Dag 6 Cha das Caldeiras - wandeling Pico Grande - Sao Filipe
We gaan vandaag vroeg uit de veren voor de beklimming van de Pico de Fogo. Een flink klim van ongeveer 4 uur brengt ons naar de top op 2829 meter. Zijn naam heeft Fogo te danken aan deze vulkaan. Fogo betekent immers 'vuur'. Onderweg kom je kleine fumaroles en zien we steile en diepe asvelden met mooie uitzichten.

Je inspanning wordt aan het einde van de wandeling beloond met een schitterend uitzicht over de krater en het eiland en je zult deze tocht niet snel vergeten. De afdaling van ruim twee uur gaat door diepe lagen as en maken we over de nieuwe Pico die ontstaan is uit de flanken van de grote Pico na de vulkaanuitbarsting in 2014. Na de tocht kunnen we een lokale lunch nuttigen voordat we teruggaan naar Sao Filipe waar we overnachten.

Wandelduur: 6 uur
Hoogteverschil: maximaal 1200 meter stijgen en dalen

Dag 7 vlucht van São Filipe naar São Vicente - Mindelo
We verlaten Fogo en vliegen naar het eiland São Vicente waar we overnachten in de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo. Het is een levendige stad met veel kroegjes en restaurants en je ziet er veel Engelse architectuur uit het koloniale verleden. Naast de haven vind je de Mercado de Peixe, de vismarkt.

wanderlreis kaapverdie sao vincente Djoser De historische band met Portugal zie je terug in de markante Torre de Bélem, een replica van de toren uit Lissabon. Zeelui een zeezeilers uit alle windstreken die op zoek waren naar vertier hebben Mindelo gemaakt tot de geboorteplek van bekende zangers, zoals Baũ en typische muziekstijlen als Morna en Coladeira. Er zijn dan ook verschillende plekken waar je ’s avonds kunt dineren in restaurants waar tegelijkertijd ‘live’ wordt optreden.

Dag 8 ferry São Vicente naar Santo Antão - wandeling Espongeiros - Caibros

Tussen Sao Vicente en Santo Antão verplaatsen we ons per ferry en soms worden we vergezeld van dolfijnen. In de ochtend komen we aan op ongetwijfeld het mooiste eiland van de archipel. Het heeft een ruig bergachtig landschap met diepe ravijnen en begroeide valleien waar veel koffie, sinaasappel, papaja en suikerriet wordt verbouwd. We hebben hier maar liefst vier dagen de tijd om al wandelend de mooiste plekken te ontdekken.

Bij aankomst op Santo Antão worden we naar het plaatsje Espongeiros gebracht, in het centrum van het eiland, vanwaar we een flinke afdaling maken naar de eerste verblijfplaats in Caibros. We starten in de dicht begroeide hooglanden, waarna de omgeving verandert in een kaal berglandschap en waarbij we uiteindelijk weer in een vruchtbare vallei uitkomen. Er zitten spannende stukken in langs steile en diepe afgronden, maar het pad is breed en wordt afgebakend door muurtjes.

Wandelduur: 4/5 uur
Hoogteverschil: maximaal 100 meter stijgen en 1300 meter dalen

Dag 9 Caibros - wandeling Ribeira Grande - Chã d’Ingreja
Een andere wandeling brengt ons meer in contact met de flora en het lokale leven bij de rivier op Santo Antão. Na het ontbijt starten we de wandeling door de vruchtbare Ribeira Grande vallei, door de Horta de Garça naar Chã d’Ingreja. Afhankelijk van het seizoen tref je een wild stromende rivier aan of een gemoedelijk stroompje. 

Wandelreis kaapverdie Caibros Djoser Aan de oevers van de rivier groeit de vegetatie rijkelijk en je vindt er allerlei verschillende soorten planten. De wandeling gaat grotendeels door een gravel gleuf vanwaar we het lokale rivierleven rustig kunnen gadeslaan. Het plaatsje Chã d’Ingreja, ons eindpunt van vandaag en tevens verblijfplaats, is gelegen aan een pittoreske canyon recht tegenover de Atlantische Oceaan. 

Wandelduur: 5 uur
Hoogteverschil: maximaal 650 meter stijgen en 900 meter dalen


Dag 10 Chã d’Ingreja - wandeling Fontainhas - Ponta do Sol

Aan de noordkust maken we een van de meest populaire wandelingen van het eiland. We starten de wandeling vroeg in de ochtend zodat we het grootste gedeelte in de schaduw kunnen lopen. De tocht gaat eerst langs Fontainhas, een pastelkleurig dorpje dat tegen de bergwand is opgebouwd. Onderweg bezoeken we Cruzinha, dit vissersdorp staat bekend om haar vele smakelijke visgerechten.

We vervolgen onze weg via de kust, waar we langs veel andere kleine dorpjes komen. Deze wandeling gaat ongetwijfeld een van je hoogtepunten zijn met spectaculaire uitzichten op de bergen rechts en de oceaan links. We overnachten in het vissersdorpje Ponta do Sol waar we in de avond gezellig kunnen dineren met live muziek op de achtergrond.

Wandelduur: 5 uur
Hoogteverschil: maximaal 700 meter stijgen en dalen

Dag 11 Ponta do Sol - wandeling Paul Valley - ferry Santo Antão naar São Vicente - Mindelo
Op onze allerlaatste wandeldag besluiten we deze bijzondere reis met een laatste wandeling door de allergroenste vallei van Kaapverdië, de Paul Valley. De vallei wordt omringd door torenhoge, steile rotsen en een baai van kokospalmen. We lopen over oude ezelspaden door een prachtige tropische vegetatie met suikerriet, mango- en dragonbomen. Tot slot bezoeken we een ‘grogue’ distileerderij.

Wandelreis Kaapverdie Ponta do Sol Djoser Na deze mooie wandeling nemen we langzaam afscheid van dit wandelparadijs. In de middag worden we teruggebracht naar Porto Novo vanwaar de ferry ons weer terugbrengt naar het gezellig Mindelo. Hier verblijven in hetzelfde hotel als voorheen.

Wandelduur: 4/5 uur
Hoogteverschil: maximaal 700 meter stijgen en 300 meter dalen

Dag 12 vlucht São Vicente - Santiago
Dag 13 Santiago - Amsterdam

Met een binnenlandse vlucht gaan we terug naar Praia vanwaar onze internationale vlucht weer vertrekt naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2019

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 26 okt - 07 nov
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 2.145,-

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
11 jan - 23 jan
Vertrek gegarandeerd
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 2.095,-
Start - einde 25 jan - 06 feb
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
22 feb - 05 mrt
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.045,-

Inclusief

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Ferry overtochten
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandeltochten volgens programma inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.595,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 245,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Mindelo bij te boeken. De prijs is vanaf € 65,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 94,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Kaapverdië ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij de kamers meestal zijn voorzien van eigen douche en toilet. Een enkele keer deel je douche en toilet met andere kamers. De hotels liggen meestal op loopafstand van een stadje of van bezienswaardigheden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Cidade Velha Hotel Vulcao
Sao Filipe Hotel Santos Pina
Mindelo Hotel Avenida
Cha da Igreja Casa Mite

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 245,-.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:25

  Aankomst

  15:25

 • Vlucht met

  Traject

  Lissabon - Praia

  Vertrek

  20:45

  Aankomst

  00:05

 • Vlucht met

  Traject

  Praia - Lissabon

  Vertrek

  00:55

  Aankomst

  06:05

 • Vlucht met

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  08:30

  Aankomst

  12:35


Tijdsverschil: tijdens onze zomer is het in de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger en in de winter is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.595,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Op de eilanden verplaatsen we ons met twee minibusjes. Van São Vincente naar Santo Antão en weer terug varen we over met een ferry.

In de reis zijn vier binnenlandse vluchten opgenomen. Deze worden uitgevoerd door Binter Canarias. Houd er rekening mee dat sommige binnenlandse vluchten tussen de eilanden niet rechtstreeks zijn, maar met een tussenstop op een ander eiland.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Ferry overtochten
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandeltochten volgens programma inclusief begeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt of nog een boottochtje maakt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op de Kaapverdische eilanden zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 •     Wandeltochten op dag 2 tot en met 11 (m.u.v. dag 4 en 7) met Nederlandse reisbegeleiding en lokale
      Engelssprekende gids

Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aanvang van de reis nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er, voor een verblijf van maximaal 30 dagen, geen visumplicht voor Kaapverdië.
 • Bij aankomst in Kaapverdië dien je contant een luchthavenveiligheidsbelasting (TSA) van €.31,-  of CVE.3400 te voldoen. Om lang wachten te voorkomen kan dit tot een week voor vertrek via deze website worden voldaan. Bij aankomst in Praia dien je het bewijs van deze registratie/betaling te overleggen.
   

Geldzaken

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Kijk voor de actuele koers op oanda.com

Pinnen: in de meeste stadjes zijn pinautomaten aanwezig.
Contant: euro’s, kunnen gewisseld worden bij banken en op het vliegveld van Santiago.
Creditcards: slechts enkele hotels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,-  per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit.

Over het algemeen is de Kaapverdische keuken Portugees georiënteerd. Probeer bijvoorbeeld eens de `Pastel com diablo dentro` (taart met duivel erin), dit is een pannenkoek van aardappel en maïsbloem waarin verse tonijn, tomaat en uien zijn gerold. Dit geheel wordt gefrituurd en heet geserveerd. Caldo de peixe is een zeer populaire visstoofpot. Het lokale bier is de Ceris. Probeer ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- Vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A
- Malariatabletten

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Mindelo bij te boeken. De prijs is vanaf € 65,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 94,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Kaapverdische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, voor de kust van West-Afrika. Het bestaat uit 9 bewoonde eilanden en een aantal onbewoonde eilanden. De hoofdstad is Praia, gelegen op het eiland Santiago. In totaal tellen de Kaapverdische Eilanden ongeveer 470.000 inwoners.

Op Kaapverdië heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celcius. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 30 graden Celcius. Het is het koelste land van Afrika met voor ons Europeanen een zeer aangenaam klimaat. Er is over het algemeen weinig regenval. Het is handig om voor in de avond een warme trui mee te nemen.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht:  0 meter
Hoogste punt wandeltocht:  2829 meter
Maximaal stijgen: 1300 meter
Maximaal dalen:  1300 meter
Gemiddelde wandelduur: 4/5 uur


Op de Kaapverdische Eilanden hoppen we tussen vier eilanden waar we verschillende wandelingen maken. Over het algemeen variëren de wandelingen qua duur van 3 tot 6 uur. Hou er rekening mee dat hoogteverschillen voorkomen van zo’n 100 tot 1300 meter en dat je wandelt over verschillende terreinen en ondergronden. Hierdoor kunnen de wandelingen uitdagend zijn! De beklimming van Pico de Fogo op dag 6 gaat naar het hoogste punt van deze wandelreis. Je klimt van ca. 1700 meter naar 2829 meter, een hoogteverschil van meer dan 1100 meter. Voor de één is de klim omhoog het zwaarst, voor de ander de afdaling

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De lokale gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?


Op de Kaapverdische Eilanden hoppen we tussen vier eilanden waar we verschillende wandelingen maken. Over het algemeen zijn de wandelingen met een duur variërend van drie tot zes uur voor iedereen met een goede conditie goed te doen. Hou er rekening mee dat hoogteverschillen voorkomen van zo’n 100 tot 1300 meter. De wandelpaden zijn goed begaanbaar. De beklimming van Pico de Fogo op dag 6 gaat naar het hoogste punt van deze wandelreis. Je klimt van ca. 1700 meter naar 2829 meter, een hoogteverschil van meer dan 1100 meter. Voor de een is de klim omhoog het zwaarst, voor de ander de afdaling

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dag rugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt met de minibusjes vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. Voor de binnenlandse vluchten mag de bagage niet meer dan 20 kg wegen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Op de eilanden verplaatsen we ons op de smalle wegen met twee minibusjes. Van São Vicente naar Santo Antão en weer terug varen we over met een ferry. Ook maken we gebruik van binnenlandse vluchten, soms met overstap.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Vanaf dag 2 t/m dag 11 staat er elke dag een wandeling op het programma, met uitzondering van dag 4 en 7. Op deze dagen wordt er van eiland naar eiland gereisd en kun je de overige tijd gebruiken om uit te rusten of op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

Er wordt overnacht in middenklasse hotels, waar de kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van een stadje of van bezienswaardigheden.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt de wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Praia opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken. De lokale gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizenden als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Ook kunnen wij een stopover in Lissabon aanbieden. De extra kosten die de luchtvaartmaatschappij voor de stopover in Lissabon in rekening brengt bedragen € 70,-. (naast de wijzigingskosten van €.50,-)

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Mindelo worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kun je vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage op de Kaapverdische eilanden?

Op de Kaapverdische eilanden is (net als in Nederland) de netspanning 230 Volt. Ook worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Hoe kan ik betalen op de Kaapverdische eilanden?

Op de Kaapverdische eilanden is de nationale munteenheid de Kaapverdische Escudo. Je kunt in de meeste stadjes op de Kaapverdische eilanden pinnen. Ook kun je Euro's inwisselen bij banken en op het vliegveld in Santiago. Creditcards worden soms geaccepteerd bij hotels.

Heb ik een visum nodig voor de Kaapverdische Eilanden?

Voor Kaapverdië heb je een visum nodig. De kosten bedragen € 25,- . Om lang wachten bij aankomst in Praia te voorkomen regelt Djoser de aanvraag van het visum. De kosten worden bij de reservering in rekening gebracht. Hiervoor hebben wij uiterlijk 2 weken voor aanvang je paspoort gegevens nodig. Deze kunnen eenvoudig op je Mijn Djoser pagina worden aangeleverd.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor deze reis wordt een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aangeraden.  Daarnaast is het mogelijk ook nodig om malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD of uw huisarts.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.995,-

12 dagen v.a. € 1.995,-

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


Bewaar als favoriet
32° 32°

Daarom Djoser

 • Bezoek van 4 diverse eilanden in één reis
 • Inclusief 3 binnenlandse vluchten
 • Inclusief 2 ferry overtochten
 • Vervoer met eigen bus
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Verblijf in lokale pensions en kamers met eigen badkamer
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Nederlandse reisbegeleider

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,7

Mooie wandelingen. In het begin te vroeg met boot en/of vlie...
Mooie wandelingen. In het begin te vroeg met boot en/of vliegtuig. Laatste 4 wandelingen waren perfect in de verhouding wandelen en tijd voor jezelf.

Naam: Jan B.
Cijfer: 9
Deze reis was geheel naar wens. Hotels waren goed. De wandel...
Deze reis was geheel naar wens. Hotels waren goed. De wandelen waren voor ons niet zwaar. Wij zullen deze reis zeker aanbevelen aan vrienden en familie. Wij hebben erg genoten van deze reis. Dank voor de mooie reis. Met vriendelijke groet. Cora en Rien

Naam: Cora en Rien
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • 9,0

  Jan B.

  Mooie wandelingen. In het begin te vroeg met boot en/of vliegtuig. Laatste 4 wandelingen waren perfect in de verhouding wandelen en tijd voor jezelf.

 • 9,0

  Cora en Rien

  Deze reis was geheel naar wens. Hotels waren goed. De wandelen waren voor ons niet zwaar. Wij zullen deze reis zeker aanbevelen aan vrienden en familie. Wij hebben erg genoten van deze reis. Dank voor de mooie reis. Met vriendelijke groet. Cora en Rien

 • 8,0

  Bjorn H.

  Heel mooie reis, met veel variatie. Mooie mensen en nog niet veel toeristen. Hotels zijn zeer divers van geen elektriciteit/warm water tot luxe, een afspiegeling van het land zelf. De 10 hotels geven je het gevoel dat je lang weg bent geweest en leuk om van slaap plek naar plek te lopen.

Review plaatsen