Wandelvakantie Andorra, 8 dgn

Andorra wordt omringd door de machtige Pyreneeën en ligt op de grens van Frankrijk en Spanje. Het kleine bergdorpje Soldeu is een week lang onze uitvalsbasis voor diverse wandeltochten. Zo gaan we eropuit in de door UNESCO beschermde gletsjervallei van Madriu-Perafita-Claror en de Sorteny-vallei, die meer dan 700 soorten bloemen en planten herbergt.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Barcelona - Soldeu
 2. Soldeu, Vall de Riu
 3. Soldeu, Sorteny-vallei en Estanyomeer
 4. Soldeu, optioneel bezoek Andorra la Vella
 5. Soldeu, Incles-vallei en Siscarómeer
 6. Soldeu, Madriu-Perafita-Claror-vallei
 7. Soldeu
 8. Soldeu - Barcelona - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Andorra, 8 dgn

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Dag 1 Amsterdam - Barcelona - Soldeu
Na aankomst in Barcelona rijden we naar het kleine bergdorpje Soldeu, diep in het hart van de Andorrese Pyreneeën. Soldeu ligt op circa 1.710 meter boven zeeniveau en is in de winter een populair skioord. Als er tijd is, maken we in Soldeu een korte wandeling door het dorp. Er zijn leuke restaurants, terrasjes en café’s.

Dag 2 Soldeu, Vall de Riu
Djoser Andorra wandelenEen korte rit brengt ons in het naburige plaatsje Ransol, waar we onze wandeling in Vall de Riu beginnen. Omringd door enorme bergen wandelen we in drie uur naar de berghut aan de voet van de Vall de Riu. Daar vandaan beginnen we aan de terugweg van ca. drie uur aan de andere kant van Vall de Riu naar het bergdorpje Canillo, dat een middeleeuwse sfeer ademt. Hier vind je nog traditionele huizen gemaakt van steen en hout, typerend voor het hooggebergte. De kerktoren hier is één van de hoogste van Andorra.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 6 uur
 • Hoogteverschil: ca. 400 meter stijgen en 700 dalen


Dag 3 Soldeu, Sorteny-vallei en Estanyómeer

Ordino AndorraIn de ochtend brengt een korte rit met de bus ons naar het Sorteny-natuurreservaat. Dit ligt in de vruchtbare vallei van noordoost Andorra. Het reservaat is bekend vanwege de enorme hoeveelheid en diversiteit aan plantensoorten. Er komen meer dan 700 florasoorten voor en er groeien en leven enkele heel speciale soorten die nergens anders ter wereld voorkomen: de gele lelie, de Pyrenese bergsalamander en de Andorra berghagedis. De trail die we vandaag lopen, brengt ons naar het Estanyómeer op 2.390 meter hoogte en voert door een alpenlandschap met wilde zwijnen, gemzen en sneeuwhoenderen. Op de weg terug naar Soldeu kunnen we even stoppen in het mooie bergdorpje Ordino. Ordino kenmerkt zich door de vele typische huisjes met smeedijzeren balkonnetjes.

 • Afstand: 10 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 600 meter stijgen en dalen


Dag 4 Soldeu, optioneel bezoek Andorra la Vella
Santa Coloma kerk AndorraVandaag staan er geen wandelingen op het programma. Wie wil kan een bezoek brengen aan de hoofdstad Andorra la Vella. Het is een stadje met maar 23.000 inwoners, maar het is er altijd een drukte van belang. Dit komt doordat veel dagjesmensen en toeristen komen voor de vele belastingvrije winkels. Er zijn ook enkele pareltjes van de romaanse kunst te bewonderen, zoals de kerk van Santa Coloma of de brug van Margineda. In het Casa de la Vall, een gebouw van groot historisch belang, zetelt de Algemene Raad van de Valleien van Andorra. Enkele minuten buiten het centrum bevind je je meteen in de vrije natuur. Uiteraard kun je de dag ook doorbrengen in Soldeu en daar een wandeling maken.

Dag 5 Soldeu, Incles-vallei en Siscarómeer
Incles vallei AndorraOnze wandeling voert ons door het prachtige gletsjerlandschap van de Incles-vallei. De vallei heeft verschillende wandelpaden en is daarom geliefd bij wandelaars, mede vanwege de prachtige uitzichten die je onderweg hebt. In de winter wordt deze plek veelvuldig gebruikt voor wintersportactiviteiten. De Incles-vallei is het thuis van de grove dennenboom, de Pyrenese gems en één van de grootste alpinemeren in Andorra. De wandeling begint rustig en we volgen de loop van de rivier tot aan het Siscarómeer. Het meer ligt op een hoogte van 2.290 meter en vormt een ideaal decor voor onze picknicklunch. Misschien hebben we nog kans om een stukje verder te wandelen richting de Incles-pas, voordat we teruglopen naar ons hotel.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 600 meter stijgen en 1.000 meter dalen


Dag 6 Soldeu, Madriu-Perafita-Claror-vallei

Claror vallei AndorraVandaag verkennen we de onaangetaste wildernis van de mooie en desolate Madriu-Perafita-Claror-vallei, Andorra’s enige vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied beslaat bijna 50 hectare en is één van de meest authentieke en verrassende wandelgebieden van het vorstendom. Madriu, van het Latijnse ‘madre río’, was oorspronkelijk een gletsjer, vandaar de u-vorm die zo typisch is voor valleien die ontstaan zijn uit ijs. De vallei ligt op 1.200 meter hoogte en de hoogste flanken reiken tot 2.500 meter. We rijden naar het gehucht Sant Miquel d’Engolasters en wandelen dan naar de op 1.880 meter hoogte gelegen berghut van Fontverd. Hier stoppen we om van een picknicklunch te genieten om daarna met de bus terug te keren naar Soldeu.

 • Afstand: 12 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4½ uur
 • Hoogteverschil: ca. 900 meter stijgen en 500 meter dalen


Dag 7 Soldeu

Op deze rustdag kun je optioneel met 4WD’s de Spaanse grens oversteken naar het middeleeuwse gehucht Tor. Je passeert de 2.328 meter hoge bergpas Port de Cabús. Je kunt er ook voor kiezen om in Soldeu te blijven en de omgeving verder te verkennen.

Dag 8 Soldeu - Barcelona - Amsterdam
Helaas is onze reis tot een einde gekomen. We stappen met mooie herinneringen in de bus naar Barcelona voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
05 jun - 12 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig
Prijs € 995,-
Start - einde
19 jun - 26 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.045,-
Start - einde
17 jul - 24 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
14 aug - 21 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-
Start - einde
04 sep - 11 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.045,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
04 jun - 11 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 995,-
Start - einde
18 jun - 25 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Vervoer per bus
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Wandeling in Vall de Riu
 • Wandeling naar het Estanyómeer 
 • Bezoek aan het bergdorpje Ordino
 • Wandeling door het gletsjerlandschap van de Incles-vallei
 • Bezoek aan het Siscarómeer
 • Wandeling door de Madriu-Perafita-Claror-vallei

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,- etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €895,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 102,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis in Soldeu te vervroegen of te verlengen. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 34,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 41,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of verlengen in Barcelona. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Andorra ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 6.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een middenklasse hotel in Soldeu, wat de standplaats is tijdens deze reis. De rustieke kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Soldeu Hotel Soldeu Maistre

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 102,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Barcelona

  Vertrek

  06:00

  Aankomst

  08:10

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Barcelona - Amsterdam

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  17:45


Er is geen tijdsverschil met Andorra.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €895,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Barcelona, naar de beginpunten van onze wandelingen en vanaf de eindpunten weer terug naar de accommodatie.

We maken gebruik van onze eigen bussen

We maken gebruik van onze eigen bussen

We maken gebruik van onze eigen bussen

We maken gebruik van onze eigen bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Vervoer per bus
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Wandeling in Vall de Riu
 • Wandeling naar het Estanyómeer 
 • Bezoek aan het bergdorpje Ordino
 • Wandeling door het gletsjerlandschap van de Incles-vallei
 • Bezoek aan het Siscarómeer
 • Wandeling door de Madriu-Perafita-Claror-vallei

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De maakt liever nog een extra wandeling, terwijl de ander liever een bezoek brengt aan de hoofdstad Andorra la Vella. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit het plaatsje Ransol maken we een wandeling in Vall de Riu
 • We wandelen door de Sorteny-vallei, waar meer dan 700 florasoorten voorkomen. De wandeling eindigt bij het Estanyómeer op 2.390 meter hoogte
 • We brengen een bezoek aan het mooie bergdorpje Ordino
 • Een wandeling door het prachtige gletsjerlandschap van de Incles-vallei. In zo'n 5 uur loop je naar het Siscarómeer
 • We wandelen door de onaangetaste wildernis van de mooie en desolate Madriu-Perafita-Claror-vallei, Andorra’s enige vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO


Tijdens de reis zijn de volgende excursies en bezoeken van bezienswaardigheden optioneel:

 • Je kunt een bezoek brengen aan de hoofdstad Andorra de Vella, waar je o.a. kunt winkelen in een van de belastingvrije winkels
 • Met een 4WD kun je de Spaanse grens oversteken naar het middeleeuwse Tor. Je passeert hierbij de 2.328 meter hoge bergpas Port de Cabús

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

In Andorra wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven van Barcelona en in het plaatsje Soldeu
Contant: euro’s
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

De hoofdstad Andorra la Vella heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van belastingvrije producten, zoals elektronica en luxeartikelen. Ook andere producten zijn er goedkoop. De supermarkten zijn gemiddeld 20 tot 30% goedkoper.

Het richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven is minimaal € 250,-  per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De rivierforel, de jacht, vlees op steen en geroosterd op houtskool, knoflookmayonaise, charcuterie (donja, bringuera (een grote zwoerdworst), bull (bloedworst) of bisbe (andouille)), galettes, champignons en proeverijen van tapas en wijnen zijn enkele specialiteiten die horen bij de verfijnde keuken van Andorra.

In de 'borda' (oude berghuizen) vind je een typische keuken voor lekkerbekken. Hier worden specialiteiten zoals de 'Trinxat', een gerecht op basis van kool, aardappelen en spek geserveerd. Of 'Pan con tomate', brood ingewreven met tomaat en olie. Er is ook een keur aan diverse soorten vlees: hazenpeper of everzwijnragout, de 'coca madegada'. Uiteraard gaan al deze heerlijke gerechten gepaard met een lekkere landwijn, die ze in Andorra drinken uit een fles met een dunne zijtuit, een porró. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Gezondheid

Voor Andorra worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig enigszins te letten op wat je eet, aangezien je veel lokale gerechten niet gewend bent om te eten. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis in Soldeu te vervroegen of te verlengen. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 34,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 41,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of verlengen in Barcelona. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Andorra heeft een mediterraan bergklimaat met warme, droge zomers en koude winters met overvloedige sneeuwval. De temperaturen kunnen verschillen met 4 tot 5°C tussen de minder hoog gelegen gebieden en de hogere gebieden. In de dalen wordt gemiddeld gedurende vier maanden per jaar overdag vorst geregistreerd. De gemiddelde laagste temperatuur bedraagt -2°C en de gemiddelde hoogste temperatuur ongeveer 24°C. De neerslag valt voornamelijk tussen oktober en mei; in de winter in de vorm van sneeuw en vooral aan het eind van de herfst in de vorm van regen (tussen de 700 en 1.000 millimeter per jaar).

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 1.710 meter
Hoogste punt wandeltocht: 2.390 meter
Maximaal stijgen: 600 meter
Maximaal dalen: 700 meter
Totaal aantal km wandelen: ca. 44 kilometer
Gemiddelde wandelduur: 5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Andorra bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie in bergachtig gebied. We wandelen tussen de 5 en 6 uur per dag. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen soms een pittige klim of afdaling. De meeste wandelingen stijg je ca. 500 meter.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider* die je bij aankomst op de luchthaven opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is de reis?

De wandelreis Andorra bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie in bergachtig gebied. We wandelen tussen de 5 en 6 uur per dag. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen soms een pittige klim of afdaling. De meeste wandelingen stijg je ca. 500 meter.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Barcelona worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar ons vaste hotel in Soldeu van waaruit we dagtochten maken. De bus zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Wandelen we in Andorra in het skigebied?

Nee, onze routes doorkruisen in geen geval skigebied. Alle wandelroutes zijn in fantastische natuurgebieden, ver van alle skipistes. We verblijven de gehele week in het skidorp Soldeu, waar je op je vrije dag optioneel met de skilift (teleferico) de skipistes kunnen bezoeken. Er is op de vrije dag ook de optie om een korte wandeling van 6 kilometer te maken die van Soldeu naar Canillo voert en die op twee plaatsen skipistes doorkruist.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er is voldoende tijd vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op dag 4 en dag 7 is er geen programma. Op dag 4 kun je facultatief de hoofdstad Andorra la Vella bezoeken en op dag 7 heb je de mogelijkheid om optioneel met 4WD’s de grens met Spanje over te steken naar het middeleeuwse gehucht Tor.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten in een centraal gelegen middenklasse hotel in Soldeu. De kamers zijn voorzien van douche en toilet, haardroger, kabel tv en kluisje.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Barcelona opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen op deze wandelreizen bestaan uit maximaal 18 deelnemers. Gemiddeld gaan er 12-14 personen mee. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden. Houd er wel rekening mee dat de transfertijd van Barcelona naar Soldeu in Andorra ca. 3,5 uur bedraagt.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 995,-

8 dagen v.a. € 995,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Barcelona
 • Wandeling door de flora vallei Sorteny 
 • Unieke wandeling in de door UNESCO beschermde Madriu-Perafita-Claror-vallei
 • Bezoek aan de hoofdstad Andorra la Vella mogelijk
 • Middeleeuwse sferen
 • Optionele excursie met 4WD
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Fietsreis was geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. A...
Fietsreis was geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Absoluut geen spijt van deze reis als alternatief! Viel 100% mee, voor wandelaars een aanrader, prachtige natuur, pittige wandelingen, genoten!

Naam: Katrien
Cijfer: 9
Als je van mooie, uitdagende wandelingen houdt, is dit zeker...
Als je van mooie, uitdagende wandelingen houdt, is dit zeker een geschikte wandelvakantie. Veel groen, op paden, die ver van de weg liggen. Je hoort alleen de bergbeken en de vogels. Mooie vergezichten. Hotel is basic maar voldoet prima. Verantwoordelijke reisbegeleider. Reis is 2 schoentjes waard.

Naam: Andre
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Katrien

  Fietsreis was geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Absoluut geen spijt van deze reis als alternatief! Viel 100% mee, voor wandelaars een aanrader, prachtige natuur, pittige wandelingen, genoten!

 • 9,0

  Andre

  Als je van mooie, uitdagende wandelingen houdt, is dit zeker een geschikte wandelvakantie. Veel groen, op paden, die ver van de weg liggen. Je hoort alleen de bergbeken en de vogels. Mooie vergezichten. Hotel is basic maar voldoet prima. Verantwoordelijke reisbegeleider. Reis is 2 schoentjes waard.

 • 8,0

  wim V.

  Voor wandelaars een pracht manier om Andorra te ontdekken, bereid je voor op pittige wandelingen met veel mooie uitzichten. De temperaturen, ik was er in augustus, zijn goed te doen,kortom ik kan deze reis aanbevelen. Wim

 • 10,0

  Reint S.

  Prima wandelingen, uitstekende reisbegeleider en ook al een prima hotel

 • 9,0

  Kitty S.

  Een wandelreis met mooie bloemenvelden, ruwe bergen, verre & uiteraard mooie uitzichten, gevarieerde paden en mooie lunchplekken. Heerlijke (zuidelijke) restaurants in Soldeu. Voor mij was het een in- en ontspannende reis waar naast de groep ook reisbegeleider Janusz zijn fijne aandeel in had!!

 • 8,0

  Petra W.

  Je voelt je als klein duimpje tussen die reusachtige bergen. Geweldig om daar te wandelen, waarbij iedere wandeltocht qua natuur weer overweldigend is.

 • 8,0

  Andre D.

  Mooie natuur, uitdagende wandelingen. Afhankelijk van het tijdstip in het jaar kan Soldeu heel rustig zijn.

 • 9,0

  Tjerk M.

  Andorra is mooi. Ik ben blij, dat ik de bergenwereld daar nu ook gezien heb, met vaak mooi weer. Andorra onderscheidt zich echt van andere bergwandelgebieden en blinkt uit in schoonheid. Op de derde en vierde wandeldag (vlgs programma) was dit goed te zien. Tjonge, dat was genieten !

 • 8,0

  Bart D.

  Het was mooier dan ik dacht, ik heb genoten, groetjes Bart

 • 9,0

  Jean-paul D.

  Dank u wel Djoser voor prachtige wandelreis, prima reisleider en heel leuk gezelschap, fijn hotel waar je je meteen thuis voelt, kortom een heel positieve ervaring, ik beveel het iedereen aan!

 • 10,0

  Chantal B.

  Andorra is een mooi wandelland. De tochten zijn soms pittig maar leveren geweldige uitzichten op. Voor wie houdt van uitdagende wandelingen tussen de bergen en bomen, watervallen en rotsen, met kans op bergmarmotten en gemzen, is dit een echte aanrader! Zeker de moeite én 2 schoentjes waard!

 • 9,0

  Arjo V.

  Uitdagende wandelingen in een schitterende omgeving.

 • 9,0

  Theresa I.

  Een echte uitdaging die Pyreneeën, maar het uitzicht is uiteindelijk fenomenaal. Daarbovenop nog een ontzettend lieve, behulpzame reisbegeleider, die ook nog eens van allerhande extra,s organiseert maakt dat deze reis zeer geslaagd is.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen