Wandelreis Andorra, 8 dgn

Wandelen door het machtige Pyreneeënlandschap

Andorra wordt omringd door de machtige Pyreneeën en ligt op de grens van Frankrijk en Spanje. Het kleine bergdorpje Soldeu is een week lang onze uitvalsbasis voor diverse wandeltochten. Zo gaan we eropuit in de door UNESCO beschermde gletsjervallei van Madriu-Perafita-Claror en de Sorteny-vallei, die meer dan 700 soorten bloemen en planten herbergt.

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Barcelona - Soldeu
 2. Soldeu, Madriu-Perafita-Claror-vallei
 3. Soldeu, Vall de Riu
 4. Soldeu, optioneel bezoek Andorra la Vella
 5. Soldeu, Sorteny-vallei en Estanyómeer
 6. Soldeu, Incles-vallei en Siscarómeer
 7. Soldeu
 8. Soldeu - Barcelona - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Andorra, 8 dgn

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Naar het hart van de Pyreneeën

Dag 1 Vlucht Amsterdam - Barcelona en verplaatsing naar het bergdorpje Soldeu

Na aankomst in Barcelona rijden we naar het kleine bergdorpje Soldeu, diep in het hart van de Andorrese Pyreneeën. Soldeu ligt op circa 1.710 meter boven zeeniveau en is in de winter een populair skioord. Als er tijd is, maken we in Soldeu een korte wandeling door het dorp. Er zijn leuke restaurants, terrasjes en café’s.

Picknicken in ongeschonden berglandschap

Dag 2 Soldeu, wandeling Madriu-Perafita-Claror-vallei

Claror vallei AndorraVandaag verkennen we de onaangetaste wildernis van de mooie en desolate Madriu-Perafita-Claror-vallei, Andorra’s enige vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied beslaat bijna 50 hectare en is één van de meest authentieke en verrassende wandelgebieden van het vorstendom. Madriu, van het Latijnse ‘madre río’, was oorspronkelijk een gletsjer, vandaar de u-vorm die zo typisch is voor valleien die ontstaan zijn uit ijs. De vallei ligt op 1.200 meter hoogte en de hoogste flanken reiken tot 2.500 meter. We rijden naar het gehucht Sant Miquel d’Engolasters en wandelen dan naar de op 1.880 meter hoogte gelegen berghut van Fontverd. Hier stoppen we om van een picknicklunch te genieten om daarna met de bus terug te keren naar Soldeu.

 • Afstand: 12 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4½ uur
 • Hoogteverschil: ca. 900 meter stijgen en 500 meter dalen

Middeleeuwse sferen in Canillo

Dag 3 Soldeu, wandeling Vall de Riu

Djoser Andorra wandelenEen korte rit brengt ons in het naburige plaatsje Ransol, waar we onze wandeling in Vall de Riu beginnen. Omringd door enorme bergen wandelen we in drie uur naar de berghut aan de voet van de Vall de Riu. Daar vandaan beginnen we aan de terugweg van ca. drie uur aan de andere kant van Vall de Riu naar het bergdorpje Canillo, dat een middeleeuwse sfeer ademt. Hier vind je nog traditionele huizen gemaakt van steen en hout, typerend voor het hooggebergte. De kerktoren hier is één van de hoogste van Andorra.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 6 uur
 • Hoogteverschil: ca. 400 meter stijgen en 700 dalen


Dag 4 Soldeu, optioneel bezoek Andorra la Vella

Santa Coloma kerk AndorraVandaag staan er geen wandelingen op het programma. Wie wil kan een bezoek brengen aan de hoofdstad Andorra la Vella. Het is een stadje met maar 23.000 inwoners, maar het is er altijd een drukte van belang. Dit komt doordat veel dagjesmensen en toeristen komen voor de vele belastingvrije winkels. Er zijn ook enkele pareltjes van de romaanse kunst te bewonderen, zoals de kerk van Santa Coloma of de brug van Margineda. In het Casa de la Vall, een gebouw van groot historisch belang, zetelt de Algemene Raad van de Valleien van Andorra. Enkele minuten buiten het centrum bevind je je meteen in de vrije natuur. Uiteraard kun je de dag ook doorbrengen in Soldeu en daar een wandeling maken.

Prachtige flora in Sorteny-natuurreservaat

Dag 5 Soldeu, wandeling Sorteny-vallei en Estanyómeer

Ordino AndorraIn de ochtend brengt een korte rit met de bus ons naar het Sorteny-natuurreservaat. Dit ligt in de vruchtbare vallei van noordoost Andorra. Het reservaat is bekend vanwege de enorme hoeveelheid en diversiteit aan plantensoorten. Er komen meer dan 700 florasoorten voor en er groeien en leven enkele heel speciale soorten die nergens anders ter wereld voorkomen: de gele lelie, de Pyrenese bergsalamander en de Andorra berghagedis. De trail die we vandaag lopen, brengt ons naar het Estanyómeer op 2.390 meter hoogte en voert door een alpenlandschap met wilde zwijnen, gemzen en sneeuwhoenderen. Op de weg terug naar Soldeu kunnen we even stoppen in het mooie bergdorpje Ordino. Ordino kenmerkt zich door de vele typische huisjes met smeedijzeren balkonnetjes.

 • Afstand: 10 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 600 meter stijgen en dalen

Dwalen door Gletsjerlandschappen

Dag 6 Soldeu, wandeling Incles-vallei en Siscarómeer

Incles vallei AndorraOnze wandeling voert ons door het prachtige gletsjerlandschap van de Incles-vallei. De vallei heeft verschillende wandelpaden en is daarom geliefd bij wandelaars, mede vanwege de prachtige uitzichten die je onderweg hebt. In de winter wordt deze plek veelvuldig gebruikt voor wintersportactiviteiten. De Incles-vallei is het thuis van de grove dennenboom, de Pyrenese gems en één van de grootste alpinemeren in Andorra. De wandeling begint rustig en we volgen de loop van de rivier tot aan het Siscarómeer. Het meer ligt op een hoogte van 2.290 meter en vormt een ideaal decor voor onze picknicklunch. Misschien hebben we nog kans om een stukje verder te wandelen richting de Incles-pas, voordat we teruglopen naar ons hotel.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: ca. 600 meter stijgen en 1.000 meter dalen


Dag 7 Soldeu, optioneel bezoek aan het Spaanse plaatsje Tor

Op deze rustdag kun je optioneel met 4WD’s de Spaanse grens oversteken naar het middeleeuwse gehucht Tor. Je passeert de 2.328 meter hoge bergpas Port de Cabús. Je kunt er ook voor kiezen om in Soldeu te blijven en de omgeving verder te verkennen.

Dag 8 Soldeu - Barcelona - Amsterdam

Helaas is onze reis tot een einde gekomen. We stappen met mooie herinneringen in de bus naar Barcelona voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
04 jun - 11 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij
Prijs € 1.245,-
Start - einde
18 jun - 25 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.145,-
Start - einde
16 jul - 23 jul G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
13 aug - 20 aug G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij
Prijs € 1.395,-
Start - einde
03 sep - 10 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig
Prijs € 1.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
03 jun - 10 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.045,-
Start - einde
17 jun - 24 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.095,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Vervoer per bus
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Wandeling in Vall de Riu
 • Wandeling naar het Estanyómeer 
 • Bezoek aan het bergdorpje Ordino
 • Wandeling door het gletsjerlandschap van de Incles-vallei
 • Bezoek aan het Siscarómeer
 • Wandeling door de Madriu-Perafita-Claror-vallei

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, ruimbagage KLM, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €895,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis in Soldeu te vervroegen of te verlengen. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 32,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 42,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of verlengen in Barcelona. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Andorra ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 6.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een goed middenklasse hotel in Soldeu, wat onze standplaats is tijdens deze reis. De rustieke kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Soldeu is gunstig gelegen ten opzichte van de mooiste wandelroutes in de Andorrese bergen. Het hotel heeft gratis WiFI voor haar klanten en staat bekend om het goede restaurant met lokale gerechten. Het buitenterras leent zich goed om heerlijk na te genieten van een mooie wandeldag. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Soldeu Hotel Soldeu Maistre

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten de gehele reis in Soldeu

Na de wandeling kun je een drankje doen in het café

Het ontbijt is inbegrepen

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Barcelona

  Vertrek

  06:00

  Aankomst

  08:10

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Barcelona - Amsterdam

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  17:45


Er is geen tijdsverschil met Andorra.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €895,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Barcelona, naar de beginpunten van onze wandelingen en vanaf de eindpunten weer terug naar de accommodatie.

We maken gebruik van onze eigen bussen

We maken gebruik van onze eigen bussen

We maken gebruik van onze eigen bussen

We maken gebruik van onze eigen bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Vervoer per bus
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Wandeling in Vall de Riu
 • Wandeling naar het Estanyómeer 
 • Bezoek aan het bergdorpje Ordino
 • Wandeling door het gletsjerlandschap van de Incles-vallei
 • Bezoek aan het Siscarómeer
 • Wandeling door de Madriu-Perafita-Claror-vallei

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De maakt liever nog een extra wandeling, terwijl de ander liever een bezoek brengt aan de hoofdstad Andorra la Vella. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit het plaatsje Ransol maken we een wandeling in Vall de Riu
 • We wandelen door de Sorteny-vallei, waar meer dan 700 florasoorten voorkomen. De wandeling eindigt bij het Estanyómeer op 2.390 meter hoogte
 • We brengen een bezoek aan het mooie bergdorpje Ordino
 • Een wandeling door het prachtige gletsjerlandschap van de Incles-vallei. In zo'n 5 uur loop je naar het Siscarómeer
 • We wandelen door de onaangetaste wildernis van de mooie en desolate Madriu-Perafita-Claror-vallei, Andorra’s enige vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO


Tijdens de reis zijn de volgende excursies en bezoeken van bezienswaardigheden optioneel:

 • Je kunt een bezoek brengen aan de hoofdstad Andorra de Vella, waar je o.a. kunt winkelen in een van de belastingvrije winkels
 • Met een 4WD kun je de Spaanse grens oversteken naar het middeleeuwse Tor. Je passeert hierbij de 2.328 meter hoge bergpas Port de Cabús

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Andorra wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven van Barcelona en in het plaatsje Soldeu
Contant: euro’s
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

De hoofdstad Andorra la Vella heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van belastingvrije producten, zoals elektronica en luxeartikelen. Ook andere producten zijn er goedkoop. De supermarkten zijn gemiddeld 20 tot 30% goedkoper.

Het richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven is minimaal € 250,-  per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De rivierforel, de jacht, vlees op steen en geroosterd op houtskool, knoflookmayonaise, charcuterie (donja, bringuera (een grote zwoerdworst), bull (bloedworst) of bisbe (andouille)), galettes, champignons en proeverijen van tapas en wijnen zijn enkele specialiteiten die horen bij de verfijnde keuken van Andorra.

In de 'borda' (oude berghuizen) vind je een typische keuken voor lekkerbekken. Hier worden specialiteiten zoals de 'Trinxat', een gerecht op basis van kool, aardappelen en spek geserveerd. Of 'Pan con tomate', brood ingewreven met tomaat en olie. Er is ook een keur aan diverse soorten vlees: hazenpeper of everzwijnragout, de 'coca madegada'. Uiteraard gaan al deze heerlijke gerechten gepaard met een lekkere landwijn, die ze in Andorra drinken uit een fles met een dunne zijtuit, een porró. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis in Soldeu te vervroegen of te verlengen. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 32,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 42,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of verlengen in Barcelona. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Andorra heeft een mediterraan bergklimaat met warme, droge zomers en koude winters met overvloedige sneeuwval. De temperaturen kunnen verschillen met 4 tot 5°C tussen de minder hoog gelegen gebieden en de hogere gebieden. In de dalen wordt gemiddeld gedurende vier maanden per jaar overdag vorst geregistreerd. De gemiddelde laagste temperatuur bedraagt -2°C en de gemiddelde hoogste temperatuur ongeveer 24°C. De neerslag valt voornamelijk tussen oktober en mei; in de winter in de vorm van sneeuw en vooral aan het eind van de herfst in de vorm van regen (tussen de 700 en 1.000 millimeter per jaar).

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 1.710 meter
Hoogste punt wandeltocht: 2.390 meter
Maximaal stijgen: 600 meter
Maximaal dalen: 700 meter
Totaal aantal km wandelen: ca. 44 kilometer
Gemiddelde wandelduur: 5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Andorra bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie in bergachtig gebied. We wandelen tussen de 5 en 6 uur per dag. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen soms een pittige klim of afdaling. De meeste wandelingen stijg je ca. 500 meter.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider* die je bij aankomst op de luchthaven opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is de reis?

De wandelreis Andorra bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie in bergachtig gebied. We wandelen tussen de 5 en 6 uur per dag. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen soms een pittige klim of afdaling. De meeste wandelingen stijg je ca. 500 meter.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Barcelona worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar ons vaste hotel in Soldeu van waaruit we dagtochten maken. De bus zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Wandelen we in Andorra in het skigebied?

Nee, onze routes doorkruisen in geen geval skigebied. Alle wandelroutes zijn in fantastische natuurgebieden, ver van alle skipistes. We verblijven de gehele week in het skidorp Soldeu, waar je op je vrije dag optioneel met de skilift (teleferico) de skipistes kunnen bezoeken. Er is op de vrije dag ook de optie om een korte wandeling van 6 kilometer te maken die van Soldeu naar Canillo voert en die op twee plaatsen skipistes doorkruist.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er is voldoende tijd vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op dag 4 en dag 7 is er geen programma. Op dag 4 kun je facultatief de hoofdstad Andorra la Vella bezoeken en op dag 7 heb je de mogelijkheid om optioneel met 4WD’s de grens met Spanje over te steken naar het middeleeuwse gehucht Tor.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten in een centraal gelegen middenklasse hotel in Soldeu. De kamers zijn voorzien van douche en toilet, haardroger, kabel tv en kluisje.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Barcelona opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen op deze wandelreizen bestaan uit maximaal 18 deelnemers. Gemiddeld gaan er 12-14 personen mee. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden. Houd er wel rekening mee dat de transfertijd van Barcelona naar Soldeu in Andorra ca. 3,5 uur bedraagt.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.045,-

8 dagen v.a. € 1.045,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Barcelona
 • Wandeling door de flora vallei Sorteny 
 • Unieke wandeling in de door UNESCO beschermde Madriu-Perafita-Claror-vallei
 • Bezoek aan de hoofdstad Andorra la Vella mogelijk
 • Middeleeuwse sferen
 • Optionele excursie met 4WD
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Ondanks de grootte van de groep (17) was er veel saamhorighe...
Ondanks de grootte van de groep (17) was er veel saamhorigheid. Reisleider Bert P. heeft ons zeer goed begeleid, hij wist veel van de routes en de omgeving en sprak vloeiend vreemde talen. Bert kwam met diverse mogelijkheden, wat betreft de route van de dag. En ook leuke ideeën voor de vrije dagen.

Naam: Lamber S.
Cijfer: 9
Mooie wandeltochten door het rustige Andorra. Ondanks de gro...
Mooie wandeltochten door het rustige Andorra. Ondanks de groepsgrootte van 17 personen, zorgde de reisbegeleider ervoor dat iedereen op eigen niveau de wandelingen kon maken. Ook op de rustdagen is een mooie wandeling prima mogelijk.

Naam: Ingrid A.
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 9,0

  Lamber S.

  Ondanks de grootte van de groep (17) was er veel saamhorigheid. Reisleider Bert P. heeft ons zeer goed begeleid, hij wist veel van de routes en de omgeving en sprak vloeiend vreemde talen. Bert kwam met diverse mogelijkheden, wat betreft de route van de dag. En ook leuke ideeën voor de vrije dagen.

 • 8,0

  Ingrid A.

  Mooie wandeltochten door het rustige Andorra. Ondanks de groepsgrootte van 17 personen, zorgde de reisbegeleider ervoor dat iedereen op eigen niveau de wandelingen kon maken. Ook op de rustdagen is een mooie wandeling prima mogelijk.

 • 10,0

  Paul G.

  Geweldige reis met super reisleider. Wandelingen in de prachtige natuur en indrukwekkende bergen. Door goede uitleg van de reisleider waren de wandelingen uit te breiden of in te korten om het nog mooier en uitdagender te maken en aan ieders niveau aan te passen. Een echte aanrader!!

 • 10,0

  Marianne S.

  De wandelreis in Andorra was geweldig. Prachtige natuur en een paar mooie, authentieke stadjes gezien. Wandelingen waren soms pittig, maar de beloning was groot! Hotel prima en een fantastische reisleider, die het gebied heel goed kende. Een top vakantie met een heel gezellige groep!

 • 9,0

  Katrien

  Fietsreis was geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Absoluut geen spijt van deze reis als alternatief! Viel 100% mee, voor wandelaars een aanrader, prachtige natuur, pittige wandelingen, genoten!

 • 9,0

  Andre

  Als je van mooie, uitdagende wandelingen houdt, is dit zeker een geschikte wandelvakantie. Veel groen, op paden, die ver van de weg liggen. Je hoort alleen de bergbeken en de vogels. Mooie vergezichten. Hotel is basic maar voldoet prima. Verantwoordelijke reisbegeleider. Reis is 2 schoentjes waard.

 • 8,0

  wim V.

  Voor wandelaars een pracht manier om Andorra te ontdekken, bereid je voor op pittige wandelingen met veel mooie uitzichten. De temperaturen, ik was er in augustus, zijn goed te doen,kortom ik kan deze reis aanbevelen. Wim

 • 10,0

  Reint S.

  Prima wandelingen, uitstekende reisbegeleider en ook al een prima hotel

 • 9,0

  Kitty S.

  Een wandelreis met mooie bloemenvelden, ruwe bergen, verre & uiteraard mooie uitzichten, gevarieerde paden en mooie lunchplekken. Heerlijke (zuidelijke) restaurants in Soldeu. Voor mij was het een in- en ontspannende reis waar naast de groep ook reisbegeleider Janusz zijn fijne aandeel in had!!

 • 8,0

  Petra W.

  Je voelt je als klein duimpje tussen die reusachtige bergen. Geweldig om daar te wandelen, waarbij iedere wandeltocht qua natuur weer overweldigend is.

 • 8,0

  Andre D.

  Mooie natuur, uitdagende wandelingen. Afhankelijk van het tijdstip in het jaar kan Soldeu heel rustig zijn.

 • 9,0

  Tjerk M.

  Andorra is mooi. Ik ben blij, dat ik de bergenwereld daar nu ook gezien heb, met vaak mooi weer. Andorra onderscheidt zich echt van andere bergwandelgebieden en blinkt uit in schoonheid. Op de derde en vierde wandeldag (vlgs programma) was dit goed te zien. Tjonge, dat was genieten !

 • 8,0

  Bart D.

  Het was mooier dan ik dacht, ik heb genoten, groetjes Bart

 • 9,0

  Jean-paul D.

  Dank u wel Djoser voor prachtige wandelreis, prima reisleider en heel leuk gezelschap, fijn hotel waar je je meteen thuis voelt, kortom een heel positieve ervaring, ik beveel het iedereen aan!

 • 10,0

  Chantal B.

  Andorra is een mooi wandelland. De tochten zijn soms pittig maar leveren geweldige uitzichten op. Voor wie houdt van uitdagende wandelingen tussen de bergen en bomen, watervallen en rotsen, met kans op bergmarmotten en gemzen, is dit een echte aanrader! Zeker de moeite én 2 schoentjes waard!

 • 9,0

  Arjo V.

  Uitdagende wandelingen in een schitterende omgeving.

 • 9,0

  Theresa I.

  Een echte uitdaging die Pyreneeën, maar het uitzicht is uiteindelijk fenomenaal. Daarbovenop nog een ontzettend lieve, behulpzame reisbegeleider, die ook nog eens van allerhande extra,s organiseert maakt dat deze reis zeer geslaagd is.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen