Wandelvakantie Algarve - Portugal, 8 dagen

De wandelreis in het zuiden van Portugal combineert wandelingen over kliffen en langs intieme stranden met een wandeltocht in het ruige binnenland door vredige dorpen van het berggebied ‘Serra de Monchique’. We overnachten de gehele week in een comfortabel hotel in Lagos aan het goudgele zandstrand van de Costa Doiro.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Faro - Lagos
 2. Lagos, Ponta de Piedade - Praia da Luz
 3. Lagos, Senhora da Rocha - Carvoeiro
 4. Lagos, Raposeira - Sagres
 5. Lagos
 6. Lagos, Serra de Monchique
 7. Lagos, Praia do Amado - Carrapateira
 8. Lagos - Faro - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Algarve - Portugal, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.


Dag 1 Amsterdam - Faro - Lagos

Centrum Lagos Algarve DjoserDe eerste dag vliegen we vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Faro. Van hieruit reizen we meteen door met onze bus naar ons hotel in Lagos. Hier zullen we de rest van de vakantie verblijven. Dit comfortabele en rustig gelegen hotel is een perfecte uitvalsbasis voor onze wandeltochten. Lagos is een bruisende stad aan één van de grootste baaien van de Algarve. Ook het hotel ligt dichtbij het strand ‘Praia de Dona Ana’, zodat we na een dag vol wandelingen een duik in de zee kunnen maken. Lagos is een vissersplaats die vooral groot is geworden door de ontdekkingsreizen. Hier werd ook de eerste slavenmarkt van Europa gehouden, waarbij de slaven die de ontdekkingsreizigers meebrachten van hun reizen verkocht werden. Een gedenkplaat markeert nu de plek waar de markt gehouden werd. Aan de andere kant van de stad is er nu een moderne jachthaven te vinden. De binnenstad van Lagos heeft een ontspannen atmosfeer met vele historische gebouwen en 800 jaar oude stadsmuren. De gezellige terrasjes, restaurantjes en winkels en vriendelijke bevolking maken het geheel compleet.


Dag 2 Lagos, Praia da Luz

Algarve Lagos DjoserVandaag wordt de eerste wandeling gemaakt door gebied, met als eindpunt Praia da Luz. De wandeling wordt gekenmerkt door bizarre rotsformaties, ook wel de vreemdste van Europa genoemd. De rotsformaties zijn gevormd door de kracht van de zee en de wind die tegen de kalkstenen rotsen beuken. Tijdens de wandeling komen we langs Ponta da Piedade, waar we de verschillende figuren van rots kunnen ontmoeten. Als je goed kijkt kun je een kameel, een olifant, en een kussend stel ontdekken in de rotsen. De wandeling gaat verder langs het verste strand van Lagos, Porto de Mós, waar vanuit we naar het hoogste punt van deze zuidkust gaan. Hier heb je de mooiste uitzichten over de kustlijn. Onze wandeling van vandaag eindigt in Praia da Luz, een klein typisch vissersdorpje.

 • Afstand: ± 9 kilometer
 • Wandelduur: ± 4 uur


Dag 3 
Lagos, Senhora da Rocha - Carvoeiro

Westkust Algarve Djoser De bus brengt ons voor de wandeling van vandaag naar het 16e eeuwse kapelletje Senhora da Rocha op een uitstekende rots. Het voetpad loopt langs de klifrand naar het westen. We dalen na een kleine twee kilometer af in een kloof en lopen ook weer omhoog richting het schilderachtige dorpje Benagil en het mooie strandje. We vervolgen het kustpad en passeren verschillende afgelegen baaitjes en gouden stranden tot aan het vissersplaatsje Carvoeiro. 
We nemen hier de tijd om het dorpje te bekijken of te genieten van een drankje op een terras voordat we terugrijden naar Lagos.

 • Afstand: ± 12 kilometer
 • Wandelduur: ± 5 uur
   

Dag 4 Lagos, Raposeira - Sagres

Cabo Sao Vicente Algarve DjoserDe wandeling die we maken start vanuit het dorpje Raposeira. We wandelen naar Sagres. We wandelen door een mooie vallei tot aan het strand bij Barranco. We zetten onze wandelroute voort over kliffen en genieten van het prachtige uitzicht over de kustlijn en de frisse zeelucht. Na een bezoek aan de pittoreske haven van Sagres rijden we naar het meest zuidwestelijke punt van Europa, ‘Cabo de Sao Vicente’. Cabo de Sao Vicente is een belangrijk oriëntatiepunt voor schepen en men zegt dat de huidige vuurtoren de beste van Europa is.
 

 • Afstand: ± 12 kilometer
 • Wandelduur: ± 4,5 uur


Dag 5 Lagos

Vandaag bepaal je zelf je programma. Je kunt nog een extra wandeling in de omgeving maken, of heerlijk relaxen en genieten van het zwembad bij het hotel, van de zee en het strand. Ook kun je een facultatieve excursie maken op zoek naar dolfijnen of een boottochtje langs de diverse bijzondere rotsformaties en grotten langs de kust.

Dag 6 Lagos, Serra de Monchique

We beginnen na het ontbijt met de wandeling door het Serra Monchique, één van de mooiste en rustigste gebieden in de Algarve, waar de natuur op zijn best is. De wandeling start op het hoogste punt in de Serra Monchique, 'Foia', in het kleine dorpje Casais. Vandaag zullen we veel verschillende vegetatie zien, van typische Mediterraanse planten en bomensoorten, tot Atlantische vegetatie. De wandeling gaat langs eucalyptusbomen, naaldbomen, mimosa’s en kurkbomen.

 • Afstand: ± 6 kilometer
 • Wandelduur: ± 3 uur


Dag 7 Lagos, Praia do Amado - Carrapateira

Algarve Wandel Fiets Klif DjoserDeze wandeling gaat naar een minder bekend deel van de Algarve, het prachtige ruige westelijke deel. Hier kun je je ogen uitkijken bij de enorme kliffen van de Atlantische Oceaan, waar de zee woest tegen aan slaat. Deze Costa Vicentina is beschermd natuurgebied, met 80 kilometer aan flora en fauna. Hier vind je een grote variëteit aan planten en kruiden, en veel verschillende diersoorten. De wandeling begint bij een van de mooiste en meest schilderachtige strandjes van de Costa Vicentina, Praia do Amado. Hiervandaan lopen we over de steile kliffen met prachtige uitzichten op intieme strandjes en baaien. Na een wandeling van ongeveer 7 kilometer arriveren we bij een van de beroemde surfstranden van dit gebied, waardoor het nabijgelegen dorpje Carrapateira bekend is geworden. Via een route door het binnenland lopen we terug naar dit bekend surferplaatsje met hoge achterliggende zandduinen.

 • Afstand: ± 9 kilometer
 • Wandelduur: ± 4 uur


Dag 8 Lagos - Faro - Amsterdam

De volgende dag keren we weer naar huis terug. We rijden terug naar Faro, waar we het vliegtuig richting Amsterdam zullen nemen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
09 okt - 16 okt G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
16 apr - 23 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
07 mei - 14 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
14 mei - 21 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
17 sep - 24 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
08 okt - 15 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 apr - 22 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
06 mei - 13 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
13 mei - 20 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Faro-Lagos met bus
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Wandeltochten op dag op dag 2, 3, 4, 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling langs Ponta da Piedade
 • Bezoek aan het vissersplaatsje Carvoeiro
 • Wandeling naar Sagres
 • Wandeling door Serra Monchique
 • Bezoek aan Cabo de Sao Vincente
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 192,5,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lagos bij te boeken. In Lagos verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel.

Beschikbaarheid en prijs van een verlenging zijn op aanvraag en exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Vertrek informatie: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een centraal gelegen comfortabel vier sterren hotel in Lagos. De kamers hebben airco en beschikken over een kluisje, minibar en een haardroger. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon en wifi. Alle kamers van het hotel beschikken over een badkamer, en over een balkon of terras. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen. Ieder gebouw is voorzien van een zwembad. Een van deze zwembaden is overdekt. Daarnaast biedt het hotel erkende therapieën, zoals professionele massages. Het hotel heeft een restaurant met terras en een bar. Kortom: een heerlijke verblijfplaats om uit te rusten tussen de wandelingen door.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Lagos Hotel Costa Doiro Ambiance

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 192,5,-.

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Het ontbijtbuffet heeft diverse mogelijkheden

De bar is zeer geschikt voor een drankje

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Het ontbijtbuffet heeft diverse mogelijkheden

De bar is zeer geschikt voor een drankje

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Het ontbijtbuffet heeft diverse mogelijkheden

De bar is zeer geschikt voor een drankje

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Het ontbijtbuffet heeft diverse mogelijkheden

De bar is zeer geschikt voor een drankje

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Faro

  Vertrek

  05:00

  Aankomst

  07:05

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Faro - Amsterdam

  Vertrek

  21:30

  Aankomst

  01:30


Tijdverschil: in Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfer van en naar het vliegveld in Faro wordt er gebruikt gemaakt van een eigen bus. Tussen de verschillende wandelingen maken we gebruik van minibussen of gewone bussen, afhankelijk van de groepsgrootte, om ons naar de plek van vertrek en weer naar het hotel te brengen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Faro-Lagos met bus
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Wandeltochten op dag op dag 2, 3, 4, 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Wandeling langs Ponta da Piedade
 • Bezoek aan het vissersplaatsje Carvoeiro
 • Wandeling naar Sagres
 • Wandeling door Serra Monchique
 • Bezoek aan Cabo de Sao Vincente
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een stadswandeltocht door Lagos en de ander gaat liever mee op een bootexcursie op zoek naar dolfijnen. Of je bezoekt een van de vele mooie strandjes/baaitjes. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Portugal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Bezoek aan de vuurtoren van Cabo Sao Vicente
 • Bezoek aan vissersplaatsje Carvoeiro 


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht maken langs de kust op zoek naar dolfijnen of je gaat mee op een Grottotrip waarbij je met kleine bootjes dicht langs de kust vaart en je de fameuze rotsformaties van dichtbij ziet. Ook is het mogelijk om een kayaktour naar de grotten te maken.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Portugal wordt er betaald met de euro.

Je kunt pinnen in de grote steden, zoals in Lagos waar het hotel staat. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het uitgebreide ontbijt in het hotel is tijdens de reis inclusief. De overige maaltijden zitten niet bij reissom inbegrepen. In het hotel kun je dineren in het restaurant, waar ze veel verschillende maaltijden serveren. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om in Lagos te gaan eten. In de Algarve wordt er veel vis gegeten. Een bekend gerecht uit de regio is Bacalhau. Dit is een gedroogde en gezouten kabeljauw die op verschillende manieren bereid kan worden. Verdere specialiteiten zijn soep met zeevruchten, gedroogde inktvis geroosterd op de grill en gegrilde sardines. 

Een ander bekend gerecht in de Algarve is Cataplana met als ingrediënten steenmosselen, chouriço, gerookte ham, paprika, uien en varkensvlees. Voor diegenen die niet van vis houden is een ander gerecht uit de Algarve aan te raden: ‘Frango Assado com Piri-piri’ (kip piri piri).

Tijdens de wandelingen wordt er gebruik gemaakt van lunchpakketten, of zal er onderweg gestopt worden in een restaurantje langs de route.

Gezondheid

Voor Portugal worden geen vaccinaties aangeraden. Wel zijn een goede zonnebrandcrème en muggenolie onontbeerlijk. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lagos bij te boeken. In Lagos verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel.

Beschikbaarheid en prijs van een verlenging zijn op aanvraag en exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het hete mediterrane klimaat wordt afgezwakt door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan. Het verkoelende zeebriesje zorgt ervoor dat de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De Algarve heeft een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren per jaar wat één van de hoogste van Europa is. In de binnenlanden kan het door de afwezigheid van de zeewind soms erg warm en droog zijn, vandaar dat er met regelmaat bosbranden plaatsvinden. De gemiddelde temperatuur in de zomer aan de kust ligt rond de 30 graden. In het voorjaar en het najaar liggen de temperaturen tussen de 20 en 24 graden.

De Algarve beslaat de gehele breedte van het zuidelijkste stuk Portugal. Aan het oosten wordt de Algarve begrensd door de Rio Guadiana. Deze rivier vormt tevens de grens met Spanje. In het noorden grenst de Algarve aan de provincie Alentejo en ten zuiden en ten westen van de Algarve ligt de Atlantische Oceaan. De totale oppervlakte van de Algarve beslaat ruim 6500 vierkante kilometer, met een kustlijn van 170 kilometer. Van de kust tot het noordelijkste puntje is het ongeveer 40 kilometer. Het landschap van de Algarve is zeer gevarieerd. De kuststrook is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa). Het binnenland van de Algarve is nog onaangetast door het toerisme. Dit gebied is heuvelachtig met als hoogste top de Foia (902 m) bij Monchique.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 17 meter
Hoogste punt wandeltocht: 902 meter
Totaal aantal km wandelen: 48 km

Gemiddelde wandelduur: 4 uur

De wandelreis Portugal bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie langs de kust en in heuvelachtig gebied bij Serra de Monchique. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. De wandelingen zijn 3 tot maximaal 4,5 uur lopen. De langste wandeltocht is een tocht van ca. 4,5 uur lopen. Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 5 uur per dag. We lopen afstanden van 7 tot 14 km per dag. Vanuit de vaste accommodatie maken we dagtochten, met wandelingen langs de kust en in heuvelachtig gebied bij Serra de Monchique. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens het wandelen dus alleen je eigen dag (rug)zak. De overig bagage blijft altijd achter in het hotel in Lagos waar we overnachten.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Faro worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar onze vaste accommodatie in Lagos van waaruit we dagtochten maken. Ter plaatse maken we ook gebruik van verschillende soorten vervoer, soms maken we wandeltochten vanuit de accommodatie. Andere keren maken we gebruik van minibussen of gewone bussen, afhankelijk van de groepsgrootte. 

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 5 staat er geen wandeling op het programma, maar kan je zelf Lagos ontdekken of een optionele excursie doen.

Van welke accommodatie maakt Djoser gebruik in de Algarve?

We overnachten in een centraal gelegen comfortabel vier sterren hotel in Lagos. De kamers hebben klimaatbeheersing en beschikken over een minibar en een haardroger. De kamers zijn voorzien van televisie en telefoon. Alle kamers van het hotel beschikken over een badkamer, sommige ook over een balkon. Er is ook een kluis aanwezig. Er is zowel een binnen- als een buitenzwembad aanwezig. Daarnaast biedt het hotel erkende therapieën, zoals professionele massages. Het hotel heeft een restaurant met terras, bar en wijn/bierstube.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding tijdens de reis?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Faro opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Lagos worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage in de Algarve?

De netspanning in Portugal is net als in Nederland 220 Volt. Er zijn normale 2 polige stopcontacten.

Kan ik met euro’s betalen of pinnen?

Je kunt pinnen in de grote steden (o.a. in Lagos). Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen. De munteenheid is net als in Nederland, de Euro.

Wat voor weersomstandigheden kunnen we verwachten?

Het hete mediterrane klimaat wordt afgezwakt door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan. Het verkoelende zeebriesje zorgt ervoor dat de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De gemiddelde temperatuur in de zomer aan de kust ligt rond de 30 graden. In het voorjaar en het najaar liggen de temperaturen tussen de 20 en 24 graden. 

Wat is de beste reistijd?

Je kunt het hele jaar door in de Algarve op vakantie. De periode van maart tot en met oktober is de beste reistijd. In deze periode valt er bijna geen regen, en zijn er de aangenaamste temperaturen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

27° 27°

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Verblijf in zeer comfortabel hotel
 • Kamer met eigen balkon of terras
 • Wandelingen vanuit één hotel
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen vervoer tot beschikking
 • Wandelen langs bizarre rotsformaties
 • Ongerepte kustlijn en natuur
 • Bezoek aan Cabo de Sao Vicente

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,0

De wandelingen waren best pittig maar erg mooi met vaak prac...
De wandelingen waren best pittig maar erg mooi met vaak prachtige uitzicht. De vrije dag was meer dan welkom om even wat anders te doen en heerlijk te relaxen. De groep bestond uit 11 personen, en het was heel gezellig met elkaar. De reisleider was echt een top figuur.

Naam: Rob Z.
Cijfer: 9
Prachtige omgeving , mooie wandelingen. Super reisleiding en...
Prachtige omgeving , mooie wandelingen. Super reisleiding en fantastisch hotel

Naam: Nel T.
Cijfer: 8

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • 9,0

  Rob Z.

  De wandelingen waren best pittig maar erg mooi met vaak prachtige uitzicht. De vrije dag was meer dan welkom om even wat anders te doen en heerlijk te relaxen. De groep bestond uit 11 personen, en het was heel gezellig met elkaar. De reisleider was echt een top figuur.

 • 8,0

  Nel T.

  Prachtige omgeving , mooie wandelingen. Super reisleiding en fantastisch hotel

 • 9,0

  FA

  Een prachtige reis voor de beginnende en ervaren wandelaar. De natuur in Algarve is betoverend en hierdoor kan je genieten van de wandeling. Onderweg kom je verschillende soorten bloemen en planten tegen. Foto's zijn altijd geslaagd. Het hotel is zeer comfortabel met een uitgebreid ontbijt.

 • 9,0

  Danielle D.

  Mijn eerste groepsvakantie en er zullen er zeker nog vele volgen. Wat heerlijk om zowel je eigen gang te kunnen gaan en aansluiting te zoeken bij de groep als je daar behoefte aan hebt. De reisleidster was ook een topper, heerlijk als alle belangrijke zaken gewoon geregeld worden!

 • 8,0

  Alois J.

  Hele mooie wandelvakantie mogen beleven in de Algarve / Portugal. Spectaculaire klimtoeren en afdalingen over de kliffen langs de kust meegemaakt. Geweldige uitzichten beleefd en van de hele groep genoten. De gids was ook geweldig en zorgde elke avond dat er weer een ander leuk restaurant.

 • 9,0

  Myriam H.

  Wat een schitterende ruige kust en rotsformaties hebben we gezien! We wandelden soms over een stukje zandstrand , dan weer over goede paden...en af en toe een klein klimmetje! Het hotel was bijzonder prettig, leuke laagbouw met lichte frisse kamers. En onze reisleider....een brok enthousiasme!

 • 10,0

  Sargool K.

  Goede organisatie, top kwaliteit accommodatie. Uitstekend, zorgzaam en betrokken reisbegeleider met heel veel kennis over landen en uitgebreid geschiedenis.

 • 10,0

  Katrien G.

  Prachtige wandelingen, ontspannend, fijne groep, fantastische gids. Was zeer aangenaam verrast door de prachtige natuur in Portugal. Vriendelijke, rustige mensen, prima hotel. Voldoende vrije tijd en privacy. Super!

 • 9,0

  Inge L.

  Lopen zeggen Nederlanders, stappen zeggen Vlamingen ... wandelen in een gemengde groep dat is voor iedereen leuk, zeker met een schitterend hotel als uitvalsbasis en een begeleider die de groep in de watten legt.

 • 9,0

  Kitty S.

  Perfecte verhouding inspanning en ontspanning. Top hotel. Ontspannen reisbegeleidster Mariken. Begeleidt op relaxte en duidelijke wijze de reis/ wandelingen. Tipt leuke-gezellige restaurantjes. Mooie uitzichten over de brute kliffen van de Algarve. Alle tijd maken van foto's en snack(rust)pauze

 • 8,0

  Klaas H.

  Prima reis door een prachtig deel van Portugal. Goede mix tussen wandelen en ontspanning, goed hotel, prima reisbegeleiding.

 • 9,0

  Oi Wah T.

  Reis was heel goed bevallen. Erg geboft met de reisleidster Mariken, die zich compleet uitslooft voor de groep vind ik. Vele gezellige diners met de groep ook, terwijl ik toch ook m'n eigen dingen kon ondernemen. Hotel vond ik ook reuze met hele vriendelijke bemanning en goed ontbijt buffet.

 • 9,0

  Martine K.

  Mooie wandelingen over kliffen, langs stranden en over bospaden. Heerlijk hotel en een mooie stad. En dat in combinatie met de zon, heerlijk genieten!

 • 9,0

  Rob Z.

  Erg mooie, kleurrijke en rotsachtige, kustwandelingen vanuit een zeer comfortabel hotel.

 • 10,0

  Fred de B.

  dit is de beste maand, eind april, om naar Algarve te reizen om dat alle planten in bloei staan en mooie vergezichten over de rots kliffen en baaien.

 • 10,0

  Fred B.

  Een zeer geslaagde reis. De wandeling is niet zwaar en mooie uitzicht over de rots kliffen. En een leuke reisleider.

 • 8,0

  Marianka B.

  Prima reis wij hebben genoten ook de alternatieve appartementen voldeden volledig aan onze verwachting. Reisleider Machella heeft alles in huis om haar klanten tevreden te stellen. Leuke spontane meid die denkt in oplossingen.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen