Wandelvakantie Azoren - Portugal, 14 dagen

Wandelen op de mooiste plekjes van de Azoren

We vliegen naar het eiland Sao Miguel en vertrekken twee weken later vanaf het eiland Faial. Tussen de eilanden verplaatsen we ons met een binnenlandse vlucht of met de boot. We maken eenvoudige wandelingen op deze nog weinig bezochte eilanden, die tot de mooiste en minst bedorven ter wereld behoren. Aan het einde van een wandeldag geniet je van de gezellige sfeer in de havenplaatsjes. Vanuit Horta op Faial kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen of dolfijnen.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Ponta Delgada (Sao Miguel)
 2. Ponta Delgada, wandeling Lagoa das Furnas
 3. Ponta Delgada, wandeling Lagoa do Fogo
 4. Ponta Delgada, wandeling Sete Cidades kratermeren
 5. Ponta Delgada - vlucht naar Praia da Vitoria (Terceira)
 6. Praia da Vitoria, wandeling Serreta
 7. Praia da Vitoria - vlucht naar Velas (Sao Jorge), wandeling Ponta dos Rosais
 8. Velas
 9. Velas, wandeling Caldeira de Cima
 10. Velas - ferry naar Madalena (Pico), wandeling Furnas Frei Matias
 11. Madalena, optionele beklimming Pico Alto of wandeling Calhau
 12. Madalena - ferry naar Horta (Faial)
 13. Horta
 14. Horta - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Azoren - Portugal, 14 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Het ongerepte en onstpannen Sao Miguel

Dag 1 Amsterdam - Ponta Delgada (Sao Miguel)
Djoser Azoren Ponta Delgada Sao Miguel Na onze vlucht via Lissabon arriveren we op Sao Miguel, het ongerepte en ontspannen eiland wat beroemd is om zijn uitbundige natuur en schitterende kratermeren. Het is het grootste vulkanische eiland van de Azoren. We nemen onze intrek in het comfortabele hotel in Ponta Delgada, de hoofdstad van het eiland. Ponta Delgada is een bruisende mix van oud en nieuw. Het heeft een gezellige boulevard met veel terrasjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, groene parken, leuke winkeltjes en oude monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige kerk Igreja Matriz de Sao Sebastiao, het schitterende plein Praca Goncalo Velho Cabral of de 18-eeuwse poorten met sierlijke bogen, genaamd Portas da Cidada.
 

De botanische tuinen van Furnas

Dag 2 Ponta Delgada, wandeling Lagoa das Furnas
We rijden naar het binnenland om enkele uren rond kratermeer Lagoa das Furnas te wandelen. Tijdens het wandelen zie je rookslierten de grond uitkomen. De gaten langs de oevers fungeren als stoomoven voor de smakelijke ovenschotel ‘cozido das Furnas’. ’s Middags heb je de tijd om de botanische tuinen van Furnas te bekijken voordat we terugrijden naar Ponta Delgada. De botanische tuin werd in de 18e/19e eeuw aangelegd en is een van de meest populaire locaties op het eiland. De tuin is prachtige gelegen en heeft een verscheidenheid aan exotische planten.

 • Afstand: 6 kilometer
 • Wandelduur: ca. 2 uur
 • Hoogteverschil: 100 meter stijgen en dalen


Dag 3 Ponta Delgada, wandeling Lagoa do Fogo
Djoser Azoren Ponta Delgada vuurmeer Lagoa do FogoDe volgende dag reizen we naar het verlaten vulkanische landschap in het noorden. We maken een wandeling vanuit Aqua de Alto en stijgen naar het Lagoa do Fogo, het Vuurmeer. Het meer is in de 16e eeuw ontstaan als gevolg van een uitbarsting van de vulkaan. Tijdens het wandelen geniet je van de prachtige natuur en het uitzicht over het meer. Bij minder goed weer kiezen we een alternatieve route naar de kraterrand van het meer. Ondanks de naam is het meer helder en fris.

 • Afstand: 10 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4/5 uur
 • Hoogteverschil: 350 meter dalen en stijgen


Visto do Rei: uitzicht over het kratermeer

Dag 4 Ponta Delgada, wandeling Sete Cidades kratermeren
Djoser Azoren Ponta Delgada Sete CidadesDe laatste dag rijden we naar het westen, naar het uitzichtpunt Visto do Rei (uitzicht van de Koning). De naam verwijst naar koning Karel I en koningin Amalia van Portugal. Zij bezochten dit uitzichtpunt in 1901, toen Portugal nog een monarchie was. Vanaf het uitzichtpunt kijk je uit over het kratermeer. Het kratermeer bestaat uit twee meren die door middel van een brug van elkaar worden gescheiden. Het ene meer is groen (Lagoa Verde), het andere meer is blauw (Lagoa Azul). We rijden verder naar Sete Cidades van waaruit onze wandeling van ongeveer vier uur start. We wandelen over de rand van de indrukwekkende krater. Je kijkt vanaf de 18 kilometer lange kraterrand op de schitterende, groene en blauwe kratermeren van Sete Cidades.

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur
 • Hoogteverschil: 200 meter stijgen en 350 meter dalen


Op naar het eiland Terceira

Dag 5 Ponta Delgada, vlucht naar Praia da Vitoria (Terceira)
Azoren Terceira Angra do HeroismoEen korte vlucht brengt je naar het eiland Terceira waar we verblijven in de kleine vissersnederzetting Praia da Vitoria. Je kunt in de middag een lokale bus nemen naar Angra do Heroismo, in 1543 de eerste officiële stad op de Azoren. Door de gunstige ligging aan een natuurlijke baai werd Angra do Heroismo een belangrijk handelscentrum. Vanwege de talrijke monumenten en het stadsplan uit de Renaissance heeft UNESCO de oude stad op de werelderfgoedlijst geplaatst. Hier kun je op je gemak door de nauwe sfeervolle straatjes slenteren. De stad is bijzonder mooi door het contrast tussen de weelderige natuur en het in de gebouwen gebruikte donkere gesteente, waaruit de vulkanische oorsprong van de eilanden blijkt.

Dag 6 Praia da Vitoria, wandeling Serreta
Vandaag gaan we met de bus via verschillende kleine plaatsjes met bijzondere architectuur naar Serreta. Hier staat een wandeling van ongeveer drie uur op het programma. Deze voert door oorspronkelijk bos en over een pad hoog langs de kust. Het laatste stuk biedt prachtige uitzichten over de oceaan. Op de terugweg naar ons hotel stoppen we in Biscoitos. Bij goed weer kun je zwemmen in de lavarotsen. Als de tijd het toelaat kunnen we een bezoek brengen aan de grotten van Algar do Carvao.

 • Wandelduur: ca. 3 uur
   

Wandelen op vulkaneneiland Sao Jorge

Dag 7 Praia da Vitoria - vlucht naar Velas (Sao Jorge), wandeling Ponta dos Rosais
Azoren Djoser Sao Jorge Sete FontesEen korte vlucht brengt ons naar het volgende eiland, Sao Jorge. Dit eiland is ontstaan uit een reeks vulkaanuitbarstingen en eeuwenlang geïsoleerd gebleven. In de middag maken we een wandeling vanuit Sete Fontes naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op zee en het heuvelachtige gebied. Sete Fontes is een bosgebied, waarbij de vegetatie bestaat uit azalea’s, reuzenvarens en Japanse ceders naast andere planten- en bomensoorten. 

 • Wandelduur: ca. 3 uur


Dag 8 Velas

De tweede dag op het eiland is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de Pico da Esperanca genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende eilanden. Daarnaast zijn er ook een aantal interesseante bezienswaardigheden in Velas, zoals de kerk Matriz de Sao Jorge en een aantal mooie herenhuizen. In de omgeving van Velas zijn verschillende wandelmogelijkheden, of gebruik deze dag om op een terrasje of op het strand van Velas te genieten van een rustdag.

Dag 9 Velas, wandeling Caldeira de Cima
Azoren Wandelpad Kust Djoser Op de laatste dag op Sao Jorge maken we een schitterende wandeltocht die ons door de ruige kloof van de Caldeira de Cima naar de lage kuststreek leidt. We beginnen de tocht op 900 meter hoogte en dalen steeds verder af. Kenmerkend hier zijn de ‘fajãs’. Dit zijn kleine vlakke landtongen, ontstaan door grondverzakkingen of lava. Omdat er op het eiland meer dan 40 te vinden zijn, wordt Sao Jorge ook wel het 'eiland van de fajãs' genoemd. Bij mooi weer kunnen we een verfrissende duik in zee nemen.

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur
 • Hoogteverschil: 750 meter dalen


Pico Alto, hoogste berg van Portugal

Dag 10 Velas - ferry naar Madalena (Pico), wandeling Furnas Frei Matias
Vanaf Sao Jorge nemen we de boot naar het eiland Pico. Van ver zie je de Pico Alto al boven de horizon uittorenen. De Pico Alto is de hoogste berg van Portugal. De top ligt op 2.351 meter hoogte. Aan de zuidkust van het eiland vinden we in vissersplaatsjes sporen van de vroegere walvisvangst. We gaan met de bus naar Furnas Frei Matias voor een wandeling terug naar Madalena, de hoofdstad van het eiland.

 • Wandelduur: ca. 3 uur


Dag 11 Madalena, optionele beklimming Pico Alto of wandeling Calhau
Azoren Groepsfoto Djoser Top VolkaanDeze dag kunnen sportievelingen zich opmaken voor de optionele beklimming naar de top van de Pico Alto. Je begint dan halverwege de Pico, vanaf hier heb je mooi uitzicht op de Straat van Faial, terwijl achter je de piek van de vulkaan in de wolken is gehuld. Aan de voet van de vulkaan zijn verschillende oude vulkaankegels, kleine kraters en grotten ontstaan door de lavastroom. Heb je geen puf meer om de pittige klim te maken, dan is het ook mogelijk om een wandeling te maken vanuit Calhau. Je neemt de bus of een taxi naar Calhau en volgt een mooie route langs de kust terug naar Madalena.

 • Optionele beklimming Pico Alto
  • Afstand: 18 kilometer
  • Wandelduur: ca. 7 uur
  • Hoogteverschil: ca. 1000 meter stijgen en dalen
 • Wandeling Calhau
  • Wandelduur: ca. 3 uur


Het eiland Faial

Dag 12 Madalena - ferry naar Horta (Faial)
Dag 13 Horta
Dag 14 Horta - Amsterdam

Azoren Djoser Faial HortaWe steken per boot over naar het eiland Faial. De haven van Horta, halverwege de Trans-Atlantische oversteek, ligt meestal vol jachten. De volgende dag is ter vrije besteding. Je kunt een optionele boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een taxi te nemen naar de meestal in wolken gehulde en weelderig begroeide krater Caldeira voor een wandeling of om naar het nieuwe vulkaangebied bij Capelinho te gaan. De gezellige restaurants in Horta lenen zich uitstekend voor een terugblik op je interessante bezoek aan deze afgelegen, mooie eilandengroep. Na een laatste blik op de Capelhinos-vulkaan vlieg je vanuit Horta terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
21 apr - 04 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-
Start - einde
05 mei - 18 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.845,-
Start - einde
12 mei - 25 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.845,-
Start - einde
19 mei - 01 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.895,-
Start - einde
02 jun - 15 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.895,-
Start - einde
07 jul - 20 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
21 jul - 03 aug G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
28 jul - 10 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
04 aug - 17 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
25 aug - 07 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.945,-
Start - einde
08 sep - 21 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.945,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
02 mrt - 15 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-
Start - einde
20 apr - 03 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-
Start - einde
11 mei - 24 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.845,-
Start - einde
18 mei - 31 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.845,-
Start - einde
01 jun - 14 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Sao Miguel - Terceira
 • Binnenlandse vlucht Terceira - Sao Jorge
 • Ferry Sao Jorge - Pico
 • Ferry Pico - Faial
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeling rond het Lagoa das Furnas
 • Prachtig uitzicht op het Vuurmeer
 • Wandeling over een indrukwekkende kraterrand
 • Wandeling door bosrijk gebied
 • Bezoek aan Biscoitos
 • Wandeling naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais
 • Wandeling door de Caldeira de Cima 
 • Wandeling van Furnas Frei Matias naar Madalena

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.545,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 435,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Ponta Delgada (Sao Miguel). De prijs is vanaf € 55,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Horta (Faial). In Horta is de prijs vanaf € 67,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 7.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede hotels die centraal gelegen zijn. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden, zodat je eenvoudig een terrasje of restaurantje opzoekt, of ze zijn gunstig gelegen ten opzichte van de wandelroutes of ferry's die we tijdens deze reis meermaals nemen. Meerdere hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik: heerlijk na een inspannende wandeldag! Het Faial Garden Resort Hotel bijvoorbeeld ligt op loopafstand van het centrum van Horta en vanuit het hotel kijk je uit over de jachthaven en de Atlantische Oceaan! Het Hotel Hotel Sao Jorge Garden in Velas kan gerust luxueus genoemd worden: geniet van een duik in het zwembad met uitzicht over zee! Hotel Neat is juist gekozen vanwege de centrale ligging in de grootste stad van de Azoren: Ponta Delgada. Vanuit het hotel wandel je 's avonds zo de boulevard op om -net als de locals- lekker te flaneren op de boulevard. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ponta Delgada Hotel Neat Avenida
Praia da Vitoria Hotel Teresinha
Velas Residencial Neto
Velas Hotel Sao Jorge Garden
Madalena Hotel Caravelas
Horta Faial Garden Resort Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 435,-.

Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Het ontbijt biedt diverse mogelijkheden

Enkele hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Het ontbijt biedt diverse mogelijkheden

Enkele hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Het ontbijt biedt diverse mogelijkheden

Enkele hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Het ontbijt biedt diverse mogelijkheden

Enkele hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Ponta Delgada

  Vertrek

  17:05

  Aankomst

  18:25

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Horta - Lissabon

  Vertrek

  10:25

  Aankomst

  13:55

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  18:55


Tijdsverschil: Op de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.545,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfer van en naar de luchthavens maken we gebruik van een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandeling met onze eigen bus. Om ons tussen de verschillende eilanden te verplaatsen maken we gebruik van binnenlandse vluchten en ferryovertochten. Er zijn op de verschillende eilanden taxi's die je naar het beginpunt van een optionele wandeling kunnen brengen en aan het einde van de wandeling weer op kunnen halen. Ook kun je gebruik maken van de lokale bus.

 

We reizen per ferry naar Pico en Faial

We reizen per ferry naar Pico en Faial

We reizen per ferry naar Pico en Faial

We reizen per ferry naar Pico en Faial

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Sao Miguel - Terceira
 • Binnenlandse vlucht Terceira - Sao Jorge
 • Ferry Sao Jorge - Pico
 • Ferry Pico - Faial
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeling rond het Lagoa das Furnas
 • Prachtig uitzicht op het Vuurmeer
 • Wandeling over een indrukwekkende kraterrand
 • Wandeling door bosrijk gebied
 • Bezoek aan Biscoitos
 • Wandeling naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais
 • Wandeling door de Caldeira de Cima 
 • Wandeling van Furnas Frei Matias naar Madalena

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een geniet graag vanaf de Pico da Esperanca van het prachtige uitzicht, terwijl de ander liever met een lokale bus Angra do Heroismo bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op de Azoren zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Op Sao Miguel maken we een wandeling rond Lagoa das Furnas, het kratermeer
 • Tijdens de wandeling door verlaten vulkanisch landschap heb je een prachtig uitzicht op het Vuurmeer
 • Tijdens een vier uur durende wandeling lopen we een stuk over de rand van een indrukwekkende krater. Je kijkt vanaf de 18 kilometer lange kraterrand op de schitterende, groene en blauwe kratermeren van Sete Cidades
 • Vanuit het plaatsje Serreta maken we een wandeltocht door oorspronkelijk bos en langs de kust, met prachtige uitzichten op de oceaan
 • We brengen een bezoek aan Biscoitos waar je kunt zwemmen in de lavarotsen
 • Op het eiland Sao Jorge maken we een wandeling naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais
 • Een schitterende wandeltocht voert ons door de ruige kloof van Caldeira de Cima 
 • Op Pico wandelen we van Furnas Frei Matias naar Madalena


Tijdens de wandelreis op de Azoren zijn de volgende excursies of bezoeken van bezienswaardigheden optioneel:

 • Breng een bezoek aan de botanische tuinen van Furnas
 • Op het eiland Terceira kun je een bezoek brengen aan de eerste officiële stad op de Azoren, Angra do Heroismo. Vanwege de talrijke monumenten en het stadsplan uit de Renaissance staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO
 • Beklim de Pico Alto met een hoogte van 2.351 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Straat van Faial
 • Op Faial kun je een bottocht maken waarbij je op zoek gaat naar potvissen en dolfijnen
 • Het is ook mogelijk om nog een extra wandeltocht te maken. Zo kun je bijvoorbeeld nog mooie wandelingen maken rond de in wolken gehulde en weeldering begroeide krater Caldeira of naar het nieuwe vulkaangebied Capelinho

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

Op de Azoren wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op alle eilanden zijn geldautomaten aanwezig
Contanten: euro’s
Creditcard: wordt in grotere restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is op de Azoren gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. In Ponta Delgada is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants.

Op de Azoren ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Casas de pasto zijn favoriete kleine eettentjes waar een beperkte kaart met vaak uitstekende gerechten aanwezig is. Natuurlijk is er vis in alle soorten en maten te krijgen. Ook is de lokale bevolking verzot op de, in onze ogen, redelijk smakeloze kaas, die pas echt lekker wordt met de heerlijke Piri Piri-saus. Op Sao Miguel wordt er gekookt in de vulkanische grond, lees er meer over in deze blog.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Ponta Delgada (Sao Miguel). De prijs is vanaf € 55,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Horta (Faial). In Horta is de prijs vanaf € 67,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de reizen naar de Azoren uit van mei tot en met september. Door de ligging binnen de warme golfstroom is het klimaat redelijk stabiel. Overdag ligt de temperatuur rond de 24°C. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het iets koeler. In de zomermaanden is het vrijwel elke dag zonnig, maar natuurlijk kan er ook af en toe een bui vallen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn landschappelijk zeer divers. Van uitgestrekte glooiende weidevelden tot lavavelden en stomende vlakten en scherpe kraterranden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 15 meter
Hoogste punt wandeltocht: 750 meter
Maximaal stijgen: 350 meter
Maximaal dalen: 750 meter
Totaal aantal km wandelen: 74 kilometer
Gemiddelde wandelduur: ca. 3,5 uur

Deze reis bestaat uit een aantal wandelingen vanuit een accommodatie. Vanuit Ponta Delgada maken we verschillende wandelingen. Twee eenvoudige wandelingen van ongeveer 3 à 4 uur en een iets pittigere wandeling naar het Lagao do fogo. Bij Serreta op Terceira maken we een wandeling van ongeveer 3 uur over redelijk vlak terrein met een lichte klim. Op Sao Jorge maken we een ongeveer 4 uur durende wandeling door de kloof van de Caldeira de Cima; deze tocht gaat deels over steiler en rotsachtig gebied waarbij we vooral dalen. De facultatieve beklimming van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een middelzware wandeling waarbij een goede conditie en enige ervaring met wandelen in de bergen aan te raden zijn. Op Faial kun je optionele wandelingen maken en zelf de zwaarte van je wandeling bepalen. De meeste wandelingen vallen binnen de categorie 1 schoen. Een aantal wandelingen kun je ervaren als zwaarder en zal binnen de categorie 2 schoentjes vallen.

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 4 uur per dag. Eenvoudige dagwandelingen op vlak terrein met geringe hoogteverschillen, geschikt voor iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid. De facultatieve beklimming van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een zware wandeling waarbij een goede conditie en enige ervaring met wandelen in de bergen aan te raden zijn. Op Faial kun je optionele wandelingen maken en zelf de zwaarte van je wandeling bepalen. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of wordt vervoerd met de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen en tijdens de binnenlandse vluchten. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen bus of lokale taxi's, deze zet ons af op bepaalde punten, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Wat mag niet ontbreken in mijn bagage?

Artikelen die niet in je bagage mogen ontbreken zijn: goede stevige wandelschoenen, een warme fleece trui, regenkleding, warme (winddichte) jas, zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, en een dagrugzak. We verzoeken je om de bagage te beperken en compact in te pakken.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het zwemmen in de rotspoelen, bezoek aan interessante stadjes met mooie architectuur, het informatiecentrum/museum over de walvisvaart. Ook kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Er is tijdens de wandelingen voldoende tijd om te genieten van de omgeving. Het is ook belangrijk om je eigen tempo aan te houden, zodat je volop kunt genieten.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens de wandelreis met Djoser?

Op de Azoren overnachten we in goede, comfortabele hotels, voorzien van alle benodigde faciliteiten. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. In een aantal hotels is er een zwembad aanwezig.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding tijdens de wandelingen?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Sao Miguel opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om deze reis te maken is van mei tot en met september. Door de invloed van de warme golfstroom is de temperatuur dan aangenaam en er valt relatief weinig regen, waardoor alle wandelpaden goed begaanbaar zijn.

Hoeveel eilanden bezoek ik tijdens deze wandelreis met Djoser?

Bij deze 14-daagse wandelreis bezoek je 5 van de 9 bewoonde eilanden. We maken gebruik van twee binnenlandse vluchten; tussen het grootste eiland Sao Miguel en Terceira en tussen Terceira en Sao Jorge. Tussen de andere eilanden nemen we de ferryboot waarbij je vanaf de boot geniet van de uitzichten op de eilanden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.795,-

14 dagen v.a. € 1.795,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Unieke wandelreis over 5 verschillende eilanden
 • Overnachtingen in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Indrukwekkend vulkanisch landschap
 • Wandeling naar het 'Vuurmeer'
 • Wandeling over de rand van een krater
 • Genieten van de kust
 • Optionele beklimming Pico Alto

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Mijn eerste wandelreis. Ik heb ondervonden dat ik meer van d...
Mijn eerste wandelreis. Ik heb ondervonden dat ik meer van de natuur kan genieten als ik mij wat van de groep afzonder en mijn eigen ritme volg. Prachtige eilanden om al wandelend te verkennen. Zeer goede accomodaties. Wel 2 lange reisdagen. Vertraging op de heenweg, aansluitende vlucht gemist...

Naam: Lutgarde
Cijfer: 8
Wat een geweldige wandelvakantie, die Michiel tot een onverg...
Wat een geweldige wandelvakantie, die Michiel tot een onvergetelijke reis heeft gemaakt!!!!

Naam: Joke H.
Cijfer: 10

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 8,0

  Lutgarde

  Mijn eerste wandelreis. Ik heb ondervonden dat ik meer van de natuur kan genieten als ik mij wat van de groep afzonder en mijn eigen ritme volg. Prachtige eilanden om al wandelend te verkennen. Zeer goede accomodaties. Wel 2 lange reisdagen. Vertraging op de heenweg, aansluitende vlucht gemist...

 • 10,0

  Joke H.

  Wat een geweldige wandelvakantie, die Michiel tot een onvergetelijke reis heeft gemaakt!!!!

 • 8,0

  Leo H.

  Mooie afwisselende wandelvakantie met bezoek aan maar liefst 5 eilanden. Het weer was behoudens de eerste 2 dagen prima. Het prettige van de eilanden is dat de temperatuur voor wandelen heel geschikt is.

 • 8,0

  Ruud H.

  Voor de wandelreis gekozen omdat deze 4 dagen langer is dan de gewone rondreis en een eiland meer aandoet. Wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Optionele beklimming van de Pico niet gedaan. Wel een wat vol programma. Vaak 4 seasons in 1 day, vergeet je regenjas niet!

 • 9,0

  Martijn D.

  Dit was mijn eerste echte wandelvakantie.5 mooie eilanden. Ieder eiland was prachtig, toch net weer anders. De wandelingen die in het programma' zitten zijn goed, sommige wat avontuurlijker. Met een goede conditie makkelijk te doen. Goede hotels. Optie Pico niet gedaan: Ook zonder zeer geslaagde reis!

 • 8,0

  M&M

  De Azoren zijn prachtige wandeleilanden, met ook andere mogelijkheden, zoals snorkelen en boottochtjes. Mooie natuur, eilanden en over het algemeen goede overnachtingen. De charme is dat er weinig toerisme is, maar dit betekent ook beperkte eetgelegenheden. Enthousiaste reisbegeleiding :)

 • 9,0

  Peter A.

  Ik deed de 14 daagse wandelvakantie op de Azoren zomer 2021 met mijn gezin. Aanvankelijk hadden wij enige aarzeling, want "Wat is een wandelvakantie?"...zoiets hadden wij nog nooit gedaan. Maar ons bezoek aan deze 5 eilanden met prachtige natuur en uitstekende reisleider Brigitte was geweldig. Peter

 • 8,0

  Peter W.

  De Azoren zijn mooie eilanden. Met ieder eiland zijn eigen karakter en diversiteit. De wandelingen zijn afwisselend en prima te doen. De Pico beklimming is pittig en niet voor iedereen geschikt. Maar de beloning is groot. Al met al een geslaagde vakantie.

 • 8,0

  Dirk P.

  Wie van uitdagende wandelingen houdt zijn de Azoren een must. De prachtige groene natuur op de eilanden, het Hollandse weer (regen en dan weer zonneschijn) met een heerlijke temperatuur van rond 23 graden nodigen uit om op pad te gaan. Waarbij klimmen en dalen erbij hoort. Geweldig genoten!

 • 10,0

  Arnt

  Fantastische wandel groepsreis op de Azoren gehad! Alle seizoenen van het weer gezien, en daarom juist de eilanden goed leren kennen. Petje af voor reisleidster Natasja die alles in goede banen geleid heeft, en zelfs het thuiskomen was warm met een verrassing van Djoser!

 • 9,0

  Pedro

  Een absolute aanrader! Prima verzorgd, stuk voor stuk zeer afwisselende wandelingen. De begeleiding door Wendy was subliem. De reis kan volmaakt worden door in programma ook een wandeling op Faial op te nemen. De wandelingen daar, zijn nu nog optioneel. Het vliegschema is vanaf 2020 al verbeterd.

 • 9,0

  Gerda van't Hoff

  Perfecte vakantie, genoten van de Azoren.

 • 9,0

  Trudie R.

  Super leuke vakantie. Mede door Zinzi de leuke mensen en boffen met het weer

 • 9,0

  Hanneke H.

  Voor de tweede keer deze reis gemaakt al eerder in 2011, prachtige natuurwandelingen, leuke groep. Reisleider Michael verdiend een 10, zeker toen de terugweg heel anders verliep.

 • 9,0

  Titia

  Wel wil ik U mededelen dat ik een fantastische reis heb gehad. De hotels waren heel goed. De reisleidster Monique was geweldig. Onze kleine wandelgroep kon goed met elkaar overweg en dat maakte dat iedereen het naar de zin had. Dit was mijn eerste reis met Djoser en het zal zeker niet mijn laatste reis zijn. Alle lof voor Djoser.

 • 9,0

  Mark E.

  Goed verzorgde reis. Goede begeleiding ivm reizen. Hierdoor mooie plekjes kunnen bezoeken.

 • 10,0

  Saskia D.

  Zeer afwisselende wandelreis. Fantastische begeleiding. Zeer goede accommodaties. Wij hebben ervan genoten.

 • 9,0

  Marjan Melsen

  Onze eerste wandelgroepsreis was voor 200% geslaagd. We maakten leuke wandelingen met prachtige uitzichtspunten. Dit alles onder deskundige leiding van André, onze reisbegeleider. Onze groep was een gezellige bende zowel tijdens de wandelingen als 's avonds bij het diner en cocktails ;-) Thanks!

 • 9,0

  Herman V.

  Mooie reis met leuke mensen. Geweldige natuur op 5 heel verschillende eilanden. De wandelingen zijn prima te doen al hadden wij het geluk van mooi droog weer. Alleen zijn de vliegtijden op de heen en terug reis op wat vervelende tijden

 • 9,0

  Herman V.

  Mooie reis met leuke mensen. Geweldige natuur op 5 heel verschillende eilanden. De wandelingen zijn prima te doen al hadden wij het geluk van mooi droog weer. Alleen zijn de vliegtijden op de heen en terug reis op wat vervelende tijden

 • 9,0

  Willeke M.

  Prachtige reis met een zeer plezierige reisbegeleidster die ook veel oog had voor individuele wensen. De sporadische regenbuien maakten de wandelingen zeker niet minder mooi. Helaas moest de Pico-beklimming hierdoor wel worden afgebroken. Een goede reden om er nog eens naartoe te gaan. Gr. Willeke

 • 8,0

  Jan M.

  Uitstekende reis, fraaie wandelingen waarbij veel informatie werd gegeven door enthousiaste reisbegeleidster. Programma af en toe wel erg vol: iets meer eigen tijd aan het eind van de dag zou welkom zijn. Wellicht door iets te enthousiaste begeleiding, maar wij kijken terug op fantastische reis!

 • 10,0

  Rein H.

  Fantastische reis met een leuke groep mensen. Mooie wandelingen met fijne rustmomenten. Dit alles onder begeleiding van de geweldige reisleidster Wendy.

 • 10,0

  Henk B.

  Dit is geen gewone vakantie, maar meer een (rond)reis zoals onze begeleidster terecht zei. Een reis die 14 dagen duurde, maar met wat we allemaal gezien en beleefd hebben, leken het er naar ons idee wel 20 te zijn. Vulkanen, grotten, vergezichten, prachtige bloemen, walvissen en dolfijnen. Prachtig!

 • 8,0

  Lamber S.

  We hadden wat vertraging met het vliegtuig op de heen weg maar voor de rest was het een mooie vakantie hebben genoeg gezien ondanks dat je elke eiland maar in een paar dagen kunt bekijken.

 • 10,0

  Gerrit V.

  Fantastische reis. Mooie bestemming, prachtige wandelingen, goede hotels.

 • 8,0

  Hans D.

  Uitzonderlijke reis met overweldigende natuurschoon

 • 9,0

  An F.

  De Azoren een prachtig stukje natuur midden van de oceaan! De vijf eilanden hebben elk hun wonderlijke geheimen, elke keer weer genieten. De reis zelf was goed georganiseerd, de hotels mooi met de juiste faciliteiten! Ik ga zeker nog een keertje terug!

 • 10,0

  Jory G.

  A= actief, alles, alert, anders, Z= zon, zee, zout, zoekend, O= onverwachts, ontspannen, R=ruig, ruimte, reisbegeleider, E=eten, enerverend, enthousiast, N=nieuwe land, nice! Azoren is 1 en bestaat uit unieke eilanden. Deze reis zit in mijn hart! Ik ga terug naar mijn favoriete eilanden!

 • 8,0

  Eric C.

  Een pracht van een wandelreis! Vijf eilanden in 14 dagen, wandelen was het hoofdthema. Een ander eiland, een andere soort natuur. Prachtige vulkaanlandschappen, wandelen langs waterkanalen ... Naast het wandelen was er tijd voor "toerisme met eigen busje". Verrassend veel gezien! Prima vakantie!

 • 10,0

  Christel M.

  Wandelen op de Azoren is groepsverband in een aanrader. Volledig ontzorgt (door reisbegeleider Inge), prachtige ongerepte natuur, goede balans tussen bewegen en onthaasten. Heerlijk klimaat, redelijke hotels en veel alternatieve mogelijkheden waaronder zwemmen met dolfijnen.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen