Wandelvakantie Azoren, 14 dagen

We vliegen naar het eiland Sao Miguel en vertrekken twee weken later vanaf het eiland Faial. Tussen de eilanden verplaatsen we ons met een binnenlandse vlucht of met de boot. We maken eenvoudige wandelingen op deze nog weinig bezochte eilanden, die tot de mooiste en minst bedorven ter wereld behoren. Aan het einde van een wandeldag geniet je van de gezellige sfeer in de havenplaatjes. Vanuit Horta op Faial kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen of zwemmen met dolfijnen.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Sao Miguel (Ponta Delgada)
 2. Sao Miguel
 3. Sao Miguel
 4. Sao Miguel
 5. Sao Miguel - vlucht naar Terceira (Praia da Vitoria)
 6. Terceira
 7. Terceira - vlucht naar Sao Jorge (Velas)
 8. Sao Jorge
 9. Sao Jorge
 10. Sao Jorge - ferry naar Pico (Madalena)
 11. Pico
 12. Pico - ferry naar Faial (Horta)
 13. Faial
 14. Faial - Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Azoren, 14 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.


Dag 1 Amsterdam - Ponta Delgada
Na onze vlucht via Lissabon arriveren we op Sao Miguel, het ongerepte en ontspannen eiland wat beroemd is om zijn uitbundige natuur en schitterende kratermeren. We nemen onze intrek in het comfortabele hotel in Ponta Delgada, de hoofdstad van het grootste eiland.
 

Dag 2 Ponta Delgada: wandeling Lagao das Furnas
Lagao das Furnas AzorenWe rijden naar het binnenland om enkele uren rond het Lagoa das Furnas te wandelen. De gaten langs de oevers fungeren als stoomoven voor de smakelijke ovenschotel ‘cozido das Furnas’. ’s Middags heb je de tijd om de botanische tuinen van Furnas te bekijken voordat we terugrijden naar Ponta Delgada.

 • Afstand: 6 km
 • Wandelduur: ± 2 uur
 • Hoogteverschil: 100 m stijgen en dalen


Dag 3 Ponta Delgada: wandeling Lagao do Fogo
De volgende dag reizen we naar het verlaten vulkanische landschap in het noorden. We maken een wandeling vanuit Aqua de Alto en stijgen naar het Lagoa do Fogo, 'het Vuurmeer'. Bij minder goed weer kiezen we een alternatieve route naar de kraterrand van het meer. Ondanks de naam is het meer helder en fris.

 • Afstand: 10 km
 • Wandelduur: ± 4/5 uur
 • Hoogteverschil: 350 m dalen en stijgen


Dag 4 Ponta Delgada: wandeling Sete Cidades kratermeren

Azoren wandel groepsfoto 2De laatste dag rijden we naar het westen, naar Visto do Rei. We genieten van het ‘koninklijke uitzicht’ en rijden naar Sete Cidades  voor een wandeling van ongeveer vier uur over de rand van de indrukwekkende krater. Je kijkt vanaf de 18 kilometer lange kraterrand op de schitterende, groene en blauwe kratermeren van Sete Cidades.

 • Afstand: 9 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 200 m stijgen en 350 m dalen


Dag 5 Ponta Delgada - Terceira/Praia da Vitoria

Een korte vlucht brengt je naar het eiland Terceira waar we verblijven in de kleine vissersnederzetting Praia da Vitoria. Je kunt in de middag een lokale bus nemen naar Angra do Heroismo, in 1543 de eerste officiële stad op de Azoren. Door de gunstige ligging aan een natuurlijke baai werd Angra een belangrijk handelscentrum. Vanwege de talrijke monumenten en het stadsplan uit de renaissance heeft Unesco de oude stad op de werelderfgoedlijst geplaatst. Hier kun je op je gemak door de nauwe sfeervolle straatjes slenteren. In de avond keer je terug naar Praia da Vitoria.

Dag 6 Praia da Vitoria; wandeling Serreta
Azoren wandelen DjoserVandaag gaan we met de bus via verschillende kleine plaatsjes met bijzondere architectuur naar Serreta. Hier staat een wandeling van ongeveer drie uur op het programma. Deze voert door oorspronkelijk bos en over een pad hoog langs de kust. Het laatste stuk biedt prachtige uitzichten over de oceaan. Op de terugweg naar ons hotel stoppen we in Biscoitos. Bij goed weer kun je zwemmen in de lavarotsen. Als de tijd het toelaat kunnen we een bezoek brengen aan de grotten van Algar do Carvao.

 • Wandelduur: ± 3 uur
   

Dag 7 Terceira - Sao Jorge/Velas; wandeling Sete Fontes - Ponta dos Rosais
Een korte vlucht brengt ons naar het volgende eiland - Sao Jorge. Dit eiland is ontstaan uit een reeks vulkaanuitbarstingen en eeuwenlang geïsoleerd gebleven. In de middag maken we een wandeling vanuit Sete Fontes naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais. We nemen de bus naar Sete Fontes voor een wandeling naar het westpunt van het eiland. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op zee en het heuvelachtige gebied.

 • Wandelduur: ± 3 uur


Dag 8 Velas

De tweede dag op het eiland is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om vanaf de Pico da Esperanca te genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende eilanden. In de omgeving van Velas zijn verschillende wandelmogelijkheden, of gebruik deze dag om op een terrasje of op het strand van Velas te genieten van een rustdag.

Dag 9 Velas: wandeling Caldeira de Cima
Azoren Wandelpad Kust Djoser Op de laatste dag op Sao Jorge maken we een schitterende wandeltocht die ons door de ruige kloof van de Caldeira de Cima naar de lage kuststreek leidt. Kenmerkend hier zijn de ‘fajãs’, kleine vruchtbare stukjes grond onder hoog oprijzende rotsen. Bij mooi weer kunnen we een verfrissende duik in zee nemen.

 • Afstand: 9 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 750 m dalen


Dag 10 Sao Jorge - Pico/Madalena: wandeling Furnas Frei Matias

Azoren Pico Alto Boten DjoserVan af Sao Jorge nemen we de boot naar het eiland Pico. Van ver zie je de Pico Alto al boven de horizon uittorenen. Aan de zuidkust van het eiland vinden we in vissersplaatsjes sporen van de vroegere walvisvangst. We gaan met de bus naar Furnas Frei Matias voor een wandeling terug naar Madalena.

 • Wandelduur: ± 3 uur


Dag 11 Madalena: beklimming Pico Alto of wandeling Calhau
Azoren Groepsfoto Djoser Top VolkaanDeze dag kunnen sportievelingen zich opmaken voor de facultatieve beklimming naar de top van de Pico Alto. Je begint dan halverwege de Pico, vanaf hier heb je mooi uitzicht op de Straat van Faial, terwijl achter je de piek van de vulkaan in de wolken is gehuld. Aan de voet van de vulkaan zijn verschillende oude vulkaankegels, kleine kraters en grotten ontstaan door de lavastroom. Heb je geen puf meer om de pittige klim te maken dan is het ook mogelijk om een wandeling te maken vanuit Calhau. Je neemt de bus of een taxi naar Calhau en volgt een mooie route langs de kust terug naar Madalena.


 • Optioneel beklimming Pico
  • Afstand: 18 km
  • Wandelduur: ± 7 uur
  • Hoogteverschil: ca. 1000 m stijgen en dalen
 • Wandeling Calhau
  • Wandelduur: ± 3 uur


Dag 12 Pico - Faial/Horta

Dag 13 Horta
Dag 14 Horta - Amsterdam

Azoren wandel deelnemers bloemenWe steken per boot over naar het eiland Faial. De haven van Horta, halverwege de Transatlantische oversteek, ligt meestal vol jachten. De volgende dag is ter vrije besteding. Je kunt een facultatieve boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen of zwemmen met dolfijnen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een taxi te nemen naar de meestal in wolken gehulde en weelderig begroeide krater Caldeira voor een wandeling of naar het nieuwe vulkaangebied bij Capelinho. De gezellige restaurants in Horta lenen zich uitstekend voor een terugblik op je interessante bezoek aan deze afgelegen, mooie eilandengroep. Na een laatste blik op de Capelhinosvulkaan vlieg je vanuit Horta terug naar Amsterdam.
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
06 mei - 19 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig
Prijs € 1.845,-
Start - einde
13 mei - 26 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig
Prijs € 1.845,-
Start - einde
20 mei - 02 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar
Prijs € 1.845,-
Start - einde
03 jun - 16 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar
Prijs € 1.895,-
Start - einde
08 jul - 21 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.895,-
Start - einde
22 jul - 04 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.945,-
Start - einde
29 jul - 11 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
05 aug - 18 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.995,-
Start - einde
26 aug - 08 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.945,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
05 mei - 18 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-
Start - einde
12 mei - 25 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-
Start - einde
19 mei - 01 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-
Start - einde
02 jun - 15 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Bootovertochten
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten volgens programma inclusief begeleiding
 • Wandeling rond het Laos das Furnas
 • Wandeling over de indrukwekkende kraterrand
 • Wandeltocht naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Excursies volgens programma
 • Wandeltocht door de Caldeira de Cima 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.545,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 346,5,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. Op Faial (Horta) is de prijs vanaf € 67,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht. Op Sao Miguel (Ponta Delgada) is de prijs vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 81,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €130,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Vertrek informatie: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen zeer goede hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Enkele hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sao Miguel Hotel Canadiano
Sao Miguel Hotel Neat
Terceira Hotel Teresinha
Sao Jorge Residencial Neto
Sao Jorge Hotel Sao Jorge Garden
Pico Hotel Caravelas
Faial Fayal Garden Resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 346,5,-.

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:25

  Aankomst

  15:25

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Ponta Delgada

  Vertrek

  16:35

  Aankomst

  18:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Horta - Lissabon

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  14:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  18:55


Tijdsverschil: In de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.545,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfer van en naar de luchthavens maken we gebruik van een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandeling met onze eigen bus. Er zijn op de verschillende eilanden veel taxi's die je naar het beginpunt van een optionele wandeling kunnen brengen en aan het einde van de wandeling weer op kunnen halen. Ook kun je gebruik maken van de lokale bus.

 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Bootovertochten
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten volgens programma inclusief begeleiding
 • Wandeling rond het Laos das Furnas
 • Wandeling over de indrukwekkende kraterrand
 • Wandeltocht naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Excursies volgens programma
 • Wandeltocht door de Caldeira de Cima 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt of nog een boottochtje maakt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op de Azoren zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeltocht door de Caldeira de Cima 
 • Wandeltocht naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais


Tijdens de wandelreis op de Azoren zijn de volgende excursies optioneel:

 • Beklimming Pico Alto


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo kun je vanuit Horta een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Ook kun je hier nog een extra (wandel)tocht maken naar de de Caldeira krater of het nieuwe vulkaangebied bij Capelinho. Of bezoek op Terceira de Unesco stad Angra do Heroismo.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor de Azoren is een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart, die geldig is t/m de datum van terugkeer, voldoende. Reizigers met een andere nationaliteit moeten zelf bij het consulaat (Portugal 070-3630217) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Geldzaken

Op de Azoren wordt betaald met de euro.

Pinnen: op alle eilanden zijn geldautomaten te vinden
Contanten: euro’s
Reischeques: eventueel in euro’s
Creditcard: wordt in groter restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is op de Azoren gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. In Ponta Delgada is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants gekomen.

Op de Azoren ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Casas de pasto zijn favoriete kleine eettentjes waar een beperkte kaart met vaak uitstekende gerechten aanwezig is. Natuurlijk is er vis in alle soorten en maten te krijgen. Ook is de lokale bevolking verzot op de, in onze ogen, redelijk smakeloze kaas, die pas echt lekker wordt met de heerlijke Piri Piri-saus. Op Sao Miguel wordt er gekookt in de vulkanische grond, lees er meer over in deze blog.

Gezondheid

Voor de Azoren heb je geen speciale vaccinaties nodig.

We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met hierin o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen en eventueel een middel ter preventie van zeeziekte in verband met de ferry's. De reisbegeleiding beschikt voor noodgevallen over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. Op Faial (Horta) is de prijs vanaf € 67,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht. Op Sao Miguel (Ponta Delgada) is de prijs vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 81,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de Azoren reizen uit van mei tot en met september. Door de ligging binnen de warme golfstroom is het klimaat redelijk stabiel. Overdag ligt de temperatuur rond de 24°C. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het iets koeler. In de zomermaanden is het vrijwel elke dag zonnig, maar natuurlijk kan er ook af en toe een bui vallen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn landschappelijk zeer divers. Van uitgestrekte glooiende weidevelden tot lavavelden en stomende vlakten en scherpe kraterranden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 15 meter
Hoogste punt wandeltocht: 750 meter
Maximaal stijgen: 350 meter
Maximaal dalen: 750 meter
Totaal aantal km wandelen: 74 kilometer
Gemiddelde wandelduur: 3,5 uur

Deze reis bestaat uit een aantal wandelingen vanuit een accommodatie. Vanuit Ponta Delgada kun je verschillende wandelingen maken. Twee eenvoudige wandelingen van ongeveer 3 à 4 uur en een iets pittigere wandeling naar het Lagao do fogo. Bij Serreta op Terceira maken we een wandeling van ongeveer 3 uur over redelijk vlak terrein met een lichte klim. Op Sao Jorge maken we een ongeveer 4 uur durende wandeling door de kloof van de Caldeira de Cima; deze tocht gaat deels over steiler en rotsachtig gebied waarbij we vooral dalen. De facultatieve beklimming van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een middelzware wandeling waarbij een goede conditie en enige bergwandel ervaring aan te raden zijn. Op Faial kun je optionele wandelingen maken en zelf de zwaarte van je wandeling bepalen. De meeste wandelingen vallen binnen de categorie 1 schoen. Een aantal wandelingen kun je ervaren als zwaarder en zal binnen de categorie 2 schoentjes vallen.

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 4. uur per dag. Eenvoudige dagwandelingen op vlak terrein met geringe hoogteverschillen, geschikt voor iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid. Ook is er een facultatieve beklimming van van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een middelzware wandeling waarbij een goede conditie en enige bergwandel ervaring aan te raden zijn. Op Faial kun je optionele wandelingen maken en zelf de zwaarte van je wandeling bepalen.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of wordt vervoerd met de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen en tijdens de binnenlandse vluchten. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus of lokale taxi's, deze zet ons af bepaalde punten, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Wat mag niet ontbreken in mijn bagage?

Artikelen die niet in je bagage mogen ontbreken zijn: goede stevige wandelschoenen, een warm fleece trui, regenkleding, warme (winddichte) jas, zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, en een dagrugzak. We verzoeken je om de bagage te beperken en compact in te pakken.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het zwemmen in de rotspoelen, bezoek aan interessante stadjes met mooie architectuur, het informatiecentrum/museum over de walvisvaart. Ook kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Er is tijdens de wandelingen voldoende tijd om te genieten van de omgeving, het is ook belangrijk om je eigen tempo aan te houden, zodat je volop kunt genieten.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens de wandelreis met Djoser?

Op de Azoren overnachten we in zeer goede, comfortabele hotels, voorzien van alle benodigde faciliteiten. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. In een aantal hotels is er een zwembad aanwezig.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding tijdens de wandelingen?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Sao Miguel opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Horta kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage op de Azoren?

De netspanning is 220 Volt. Er zijn normale 2 polige stopcontacten.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om deze reis te maken is van mei tot en met september. Door de invloed van de warme golfstroom is de temperatuur dan aangenaam en er valt relatief weinig regen, waardoor alle wandelpaden goed begaanbaar zijn.

Hoeveel eilanden bezoek ik tijdens deze wandelreis met Djoser?

Bij deze 14-daagse wandelreis bezoek je 5 van de 9 bewoonde eilanden. We maken gebruik van twee binnenlandse vluchten; tussen het grootste eiland Sao Miguel en Terceira en tussen Terceira en Sao Jorge. Tussen de andere eilanden nemen we de ferryboot waarbij je vanaf de boot geniet van de uitzichten op de eilanden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.795,-

14 dagen v.a. € 1.795,-

Tel: 071 5126400

25° 25°

Daarom Djoser

 • Unieke wandelreis over 5 verschillende eilanden
 • Inclusief 2 binnenlandse vluchten en 2 ferry overtochten
 • Zeer comfortabele hotels
 • Wandelen naar kraters
 • De kloof Caldeira de Cima
 • Genieten van de kust
 • Optionele beklimming Pico Alto

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,1

Een absolute aanrader! Prima verzorgd, stuk voor stuk zeer a...
Een absolute aanrader! Prima verzorgd, stuk voor stuk zeer afwisselende wandelingen. De begeleiding door Wendy was subliem. De reis kan volmaakt worden door in programma ook een wandeling op Faial op te nemen. De wandelingen daar, zijn nu nog optioneel. Het vliegschema is vanaf 2020 al verbeterd.

Naam: Pedro
Cijfer: 9
Perfecte vakantie, genoten van de Azoren.
Perfecte vakantie, genoten van de Azoren.

Naam: Gerda van't Hoff
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • 9,0

  Pedro

  Een absolute aanrader! Prima verzorgd, stuk voor stuk zeer afwisselende wandelingen. De begeleiding door Wendy was subliem. De reis kan volmaakt worden door in programma ook een wandeling op Faial op te nemen. De wandelingen daar, zijn nu nog optioneel. Het vliegschema is vanaf 2020 al verbeterd.

 • 9,0

  Gerda van't Hoff

  Perfecte vakantie, genoten van de Azoren.

 • 9,0

  Trudie R.

  Super leuke vakantie. Mede door Zinzi de leuke mensen en boffen met het weer

 • 9,0

  Hanneke H.

  Voor de tweede keer deze reis gemaakt al eerder in 2011, prachtige natuurwandelingen, leuke groep. Reisleider Michael verdiend een 10, zeker toen de terugweg heel anders verliep.

 • 9,0

  Titia

  Wel wil ik U mededelen dat ik een fantastische reis heb gehad. De hotels waren heel goed. De reisleidster Monique was geweldig. Onze kleine wandelgroep kon goed met elkaar overweg en dat maakte dat iedereen het naar de zin had. Dit was mijn eerste reis met Djoser en het zal zeker niet mijn laatste reis zijn. Alle lof voor Djoser.

 • 9,0

  Mark E.

  Goed verzorgde reis. Goede begeleiding ivm reizen. Hierdoor mooie plekjes kunnen bezoeken.

 • 10,0

  Saskia D.

  Zeer afwisselende wandelreis. Fantastische begeleiding. Zeer goede accommodaties. Wij hebben ervan genoten.

 • 9,0

  Marjan Melsen

  Onze eerste wandelgroepsreis was voor 200% geslaagd. We maakten leuke wandelingen met prachtige uitzichtspunten. Dit alles onder deskundige leiding van André, onze reisbegeleider. Onze groep was een gezellige bende zowel tijdens de wandelingen als 's avonds bij het diner en cocktails ;-) Thanks!

 • 9,0

  Herman V.

  Mooie reis met leuke mensen. Geweldige natuur op 5 heel verschillende eilanden. De wandelingen zijn prima te doen al hadden wij het geluk van mooi droog weer. Alleen zijn de vliegtijden op de heen en terug reis op wat vervelende tijden

 • 9,0

  Herman V.

  Mooie reis met leuke mensen. Geweldige natuur op 5 heel verschillende eilanden. De wandelingen zijn prima te doen al hadden wij het geluk van mooi droog weer. Alleen zijn de vliegtijden op de heen en terug reis op wat vervelende tijden

 • 9,0

  Willeke M.

  Prachtige reis met een zeer plezierige reisbegeleidster die ook veel oog had voor individuele wensen. De sporadische regenbuien maakten de wandelingen zeker niet minder mooi. Helaas moest de Pico-beklimming hierdoor wel worden afgebroken. Een goede reden om er nog eens naartoe te gaan. Gr. Willeke

 • 8,0

  Jan M.

  Uitstekende reis, fraaie wandelingen waarbij veel informatie werd gegeven door enthousiaste reisbegeleidster. Programma af en toe wel erg vol: iets meer eigen tijd aan het eind van de dag zou welkom zijn. Wellicht door iets te enthousiaste begeleiding, maar wij kijken terug op fantastische reis!

 • 10,0

  Rein H.

  Fantastische reis met een leuke groep mensen. Mooie wandelingen met fijne rustmomenten. Dit alles onder begeleiding van de geweldige reisleidster Wendy.

 • 10,0

  Henk B.

  Dit is geen gewone vakantie, maar meer een (rond)reis zoals onze begeleidster terecht zei. Een reis die 14 dagen duurde, maar met wat we allemaal gezien en beleefd hebben, leken het er naar ons idee wel 20 te zijn. Vulkanen, grotten, vergezichten, prachtige bloemen, walvissen en dolfijnen. Prachtig!

 • 8,0

  Lamber S.

  We hadden wat vertraging met het vliegtuig op de heen weg maar voor de rest was het een mooie vakantie hebben genoeg gezien ondanks dat je elke eiland maar in een paar dagen kunt bekijken.

 • 10,0

  Gerrit V.

  Fantastische reis. Mooie bestemming, prachtige wandelingen, goede hotels.

 • 8,0

  Hans D.

  Uitzonderlijke reis met overweldigende natuurschoon

 • 9,0

  An F.

  De Azoren een prachtig stukje natuur midden van de oceaan! De vijf eilanden hebben elk hun wonderlijke geheimen, elke keer weer genieten. De reis zelf was goed georganiseerd, de hotels mooi met de juiste faciliteiten! Ik ga zeker nog een keertje terug!

 • 10,0

  Jory G.

  A= actief, alles, alert, anders, Z= zon, zee, zout, zoekend, O= onverwachts, ontspannen, R=ruig, ruimte, reisbegeleider, E=eten, enerverend, enthousiast, N=nieuwe land, nice! Azoren is 1 en bestaat uit unieke eilanden. Deze reis zit in mijn hart! Ik ga terug naar mijn favoriete eilanden!

 • 8,0

  Eric C.

  Een pracht van een wandelreis! Vijf eilanden in 14 dagen, wandelen was het hoofdthema. Een ander eiland, een andere soort natuur. Prachtige vulkaanlandschappen, wandelen langs waterkanalen ... Naast het wandelen was er tijd voor "toerisme met eigen busje". Verrassend veel gezien! Prima vakantie!

 • 10,0

  Christel M.

  Wandelen op de Azoren is groepsverband in een aanrader. Volledig ontzorgt (door reisbegeleider Inge), prachtige ongerepte natuur, goede balans tussen bewegen en onthaasten. Heerlijk klimaat, redelijke hotels en veel alternatieve mogelijkheden waaronder zwemmen met dolfijnen.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen