Fietsreis Sardinië - Italië, 8 dagen

La dolce vita op de fiets

De fietsreis begint in Bosa Marina in het westen. We fietsen vervolgens door het ruige, bergachtige binnenland naar het oostelijk gelegen stadje Orosei. Letterlijk hoogtepunt deze week is de rit door de Supramonte-bergen. Er zijn legio mogelijkheden om een duik te nemen in Sardinië’s beroemde turquoise zee met prachtige stranden.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Olbia - Bosa Marina
 2. Bosa, Vilanova Monteleone en Alghero
 3. Bosa, Temo-vallei en Malvasia-wijngaard
 4. Bosa - Nuoro - Orosei
 5. Orosei
 6. Orosei, Bidderosa natuurreservaat
 7. Orosei, Genna Silana-pas
 8. Orosei - Olbia - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Sardinië - Italië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of je fietst van de ene naar de andere overnachtingsplaats. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochtjes maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 19 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Spaanse sferen in kustplaats Bosa Marina

Dag 1 Amsterdam - Olbia - Bosa
Na aankomst op de luchthaven van Olbia rijden we met onze bus naar het authentieke stadje Bosa. Het stadje ligt in het westen aan de Temo-rivier, die vlakbij uitmondt in de Middellandse Zee.

Dag 2 Bosa, Vilanova Monteleone en Alghero
Kust Sardinie Fietsen Italie De volgende ochtend rijden we naar het dorpje Vilanova Monteleone. Hier stappen we op de fiets en rijden richting de kust. We komen aan in het sfeervolle historische stadje Alghero, met smalle straatjes en Catalaanse kerken die dateren uit de 12e eeuw. In 1355 werd Alghero veroverd door de Catalanen en daardoor heeft het stadje ook wel de bijnaam ‘het kleine Barcelona’. De straatnamen zijn zowel in het Italiaans als in het Catalaans geschreven. Na ons bezoek fietsen we terug naar Bosa, waarbij we de kustlijn terug naar ons hotel volgen. Het is een prachtige tocht langs het azuurblauwe water aan je rechterhand en - soms bergachtige - heuvels aan je linkerhand.

 • Afstand fietstocht: 27 kilometer
 • 100 meter stijgen en 650 meter dalen


Dag 3 Bosa, Temo-vallei en Malvasia-wijngaard

Kust zwemmen Helmen Sardinie Fietsreis ItalieBosa zelf heeft veel Spaanse invloeden met onder meer een middeleeuwse wijk en een paar mooie straten met 18e- en 19e-eeuwse paleisachtige woningen. De stad is ook bekend om zijn smeedwerk en kantproductie. Vandaag maken we de spieren los en maken een fietstocht van 40 kilometer. We fietsen door de vallei van de Temo-rivier en stappen even af bij de Malvasia-wijngaard. De Malvasia is een druif die op Sardinië veel geteeld wordt. Verderop komen we bij het dorpje Tresnuraghes en stoppen bij Torre Foghe, een oude piratenuitkijktoren. Wie wil kan hier een verfrissende duik in zee nemen. Een andere route voert ons terug naar het hotel in Bosa.

 • Afstand fietstocht: 40 kilometer
 • 450 meter stijgen en dalen

Schitterende uitzichten onderweg naar de Baai van Orosei

Dag 4 Bosa - Nuoro - Orosei

Fietsreis Sardinie Italie uitzicht fietsWe laten Bosa achter ons en rijden met onze bus oostwaarts naar Nuoro. Nuoro is een wat grotere plaats en ligt aan de voet van Monte Ortobene. De weg ernaartoe is prachtig met mooie vergezichten. We verruilen de bus voor de fiets en rijden verder naar het mooie oude plaatsje Orosei, onze verblijfplaats voor de komende vier nachten.

 • Afstand fietstocht: 53 kilometer
 • 120 meter stijgen en 1000 meter dalen
   

Het charmante centrum van Orosei

Dag 5 Orosei

Vandaag staat er geen fietstocht op het programma en heb je alle tijd om Orosei te ontdekken. De regio is bekend vanwege de stranden en prachtige kust, terwijl het stadje zelf zeer charmant is met zijn witgekalkte huizen en gebouwen. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Orosei is het prachtige plein Piazza del Popolo. Aan dit Middeleeuwse plein liggen een aantal indrukwekkende kerken uit de 17e en 18e eeuw met verschillende bouwstijlen. Wil je liever wat actievers doen, dan is het leuk om bijvoorbeeld een boottocht te maken in de Golfo di Orosei. Je bezoekt dan de Grotta del Blue Marino, Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Goloritzé en het eiland di Tavolara.

Fietsen langs de zilverkleurige stranden van Bidderosa

Dag 6 Orosei, Bidderosa natuurreservaat
VUitzicht Sardinie Djoser andaag fietsen we noordwaarts langs de kust en komen bij het Bidderosa natuurreservaat. Tot het beschermde reservaat behoren vijf kilometer ongerepte stranden en 200 hectare vol pijn- en eucalyptusbomen. De combinatie van de zilverkleurige stranden met de rode rotsen is adembenemend. Er is een prachtige lagune en uiteraard kun je hier een duik in het azuurblauwe water nemen. Uitgerust fietsen we weer terug naar ons hotel in Orosei en hebben dan 45 kilometer op de teller staan.

 • Afstand fietstocht: 45 kilometer
 • 200 meter stijgen en dalen


Imposant uitzicht vanaf het Supramonte-gebergte

Dag 7 Orosei, Genna Silana-pas
Groepsfoto uitzicht Sardinie Italie fietsreisWe gaan met de bus op weg naar de Genna Silana-pas in het Supramonte-gebergte, een uitgestrekt kalksteenplateau op een hoogte van 1.463 meter. Op de pas aangekomen reikt het uitzicht over de vallei van Orosei tot aan Tiscali en de Sa Gorropu-kloof. Met rotswanden van tot wel 500 meter hoog behoort de Su Gorropu tot een van Europa's diepste kloven. Na van het uitzicht te hebben genoten, dalen we op de fiets af naar Dorgali, een leuk dorpje met veel kunstnijverheid. Indien je een leuke souvenir uit Italië mee naar huis wilt nemen, dan moet je hier zeker een kijkje nemen. Van hieruit voert de route ons over kleine rustige landweggetjes terug via Cala Osala aan de kust naar Orosei.

 • Afstand fietstocht: 41 kilometer
 • 50 meter stijgen en 1000 meter dalen
 

Dag 8 Orosei - Olbia - Amsterdam
Op de laatste dag rijden we naar de luchthaven in Olbia voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
23 apr - 30 apr G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
21 mei - 28 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
28 mei - 04 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
03 sep - 10 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
24 sep - 01 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
22 apr - 29 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
20 mei - 27 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
27 mei - 03 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstocht naar historisch Alghero
 • Fietstocht door de Temo-vallei
 • Bezoek aan Nuoro
 • Fietstocht naar Orosei
 • Fietstocht naar het Bidderosa natuurreservaat
 • Bezoek aan de Genna Silana-pas

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 215,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Bosa Marina. De prijs is vanaf € 29,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 47,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Orosei. In Orosei is de prijs vanaf € 44,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 62,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens deze reis in twee verschillende accommodaties: één aan de oostkust van Sardinië en één aan de westkust. Het zijn goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd voorzien zijn van een eigen douche en toilet. De hotels liggen in de stadscentra, zodat je eenvoudig de gezellige stadjes in kunt lopen, voor een terrasje of restaurant. In het kleurrijke Bosa verblijven we bijvoorbeeld in het historische hotel Palazzo Sa Pischedda. Het is centraal gelegen en vanaf het dakterras kijk je heerlijk over het stadje uit, gelegen aan de Temo rivier. Hotel Orosei in Orosei ligt op wandelafstand van het gezellige centrum en met de fiets ben je met een paar minuten bij de prachige zandstranden van de Baai van Orosei!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bosa Hotel Palazzo Sa Pischedda
Orosei Hotel Sortale


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 215,-.

De comfortabele hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

Je kunt 's avonds heerlijk dineren op het terras

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Als je met z'n tweeën bent dan kun je kiezen voor een dubbel bed of twee losse bedden

De comfortabele hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

Je kunt 's avonds heerlijk dineren op het terras

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Als je met z'n tweeën bent dan kun je kiezen voor een dubbel bed of twee losse bedden

De comfortabele hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

Je kunt 's avonds heerlijk dineren op het terras

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Als je met z'n tweeën bent dan kun je kiezen voor een dubbel bed of twee losse bedden

De comfortabele hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

Je kunt 's avonds heerlijk dineren op het terras

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Als je met z'n tweeën bent dan kun je kiezen voor een dubbel bed of twee losse bedden

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Olbia

  Vertrek

  12:55

  Aankomst

  15:10

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Olbia - Amsterdam

  Vertrek

  15:55

  Aankomst

  18:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Sardinië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Olbia. Tijdens de fietstocht op dag 4 zal de reisbegeleider het begeleidende busje besturen. Het busje gaat mee voor vervoer van de bagage en reserve-onderdelen. Ook kun je plaatsnemen in dit busje, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een hybride fiets met 27 versnellingen. We fietsen tussen de 27 en 53 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We streven ernaar om over rustige wegen te fietsen. Een enkele keer moeten we een drukkere (stads)weg passeren om van daaruit weer de rustige weg te bereiken. De fietsen zijn uitgerust met een fietstas.

Elektrische fiets (e-bike)
E-bikeHet is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets (e-bike) te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wilt. De toeslag voor een elektrische fiets is € 185,- voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan reserveren wij deze e-bike voor je. Er is een beperkt aantal e-bikes per reisdatum beschikbaar, dus reserveer tijdig!

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstocht naar historisch Alghero
 • Fietstocht door de Temo-vallei
 • Bezoek aan Nuoro
 • Fietstocht naar Orosei
 • Fietstocht naar het Bidderosa natuurreservaat
 • Bezoek aan de Genna Silana-pas

Excursies

Bosa SardiniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door het historisch stadscentrum van Bosa Marina, terwijl de ander liever een verfrissende duik neemt na een lange fietstocht. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis op Sardinië zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken een fietstocht naar het sfeervolle historische stadje Alghero, met smalle straatjes en Catalaanse kerken die dateren uit de 12e eeuw
 • We maken een fietstocht van 40 kilometer door de Temo-vallei en stoppen onderweg bij de Malvasia-wijngaard
 • Op weg van Bosa Marina naar Orosei bezoeken we het dorpje Nuoro
 • Fietstocht van zo'n 53 kilometer naar Orosei
 • Vanuit Orosei fietsen we naar het Bidderosa natuurreservaat
 • We bezoeken de Genna Silana-pas in het Supramonte-gebergte


Tijdens de fietsreis op Sardinië zijn de volgende excursies optioneel:

 • Je kunt een optionele boottocht maken in de Golfo di Orosei. Je bezoekt dan de Grotta del Blue Marino, Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Goloritzé en het eiland di Tavolara

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Pinnen: in de grote plaatsen kan gepind worden
Creditcard: wordt in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Voor de lunch en het diner kun je  zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14:00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens nuttigt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten. Op Sardinië kom je veelvuldig wijngaarden en olijfboomgaarden tegen. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Bosa Marina. De prijs is vanaf € 29,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 47,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Orosei. In Orosei is de prijs vanaf € 44,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 62,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Op Sardinië is het weer in het voor- en najaar stabiel met aangename temperaturen (tussen de 20°C en 25°C) en weinig neerslag. De zomer kenmerkt zich door heet en droog weer, de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 30°C. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de maanden juli en augustus te vermijden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis op Sardinië maken we fietstochten van 27 tot 53 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, dit staat specifiek aangegeven in de reisbeschrijving. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider* die je bij aankomst op de luchthaven op Sardinië opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de reisbegeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?


We fietsen tussen de 27 en 53 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, dit kan soms uitdagend zijn. De hoogteverschillen staan specifiek aangegeven in de reisbeschrijving. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie prima te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Tijdens de fietstocht op dag 4 zal de reisbegeleider het begeleidende busje besturen. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien u dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan, waar een fietstocht op het programma staat. De fietsen worden in de bus meegenomen.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn uitgerust met een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn. Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren in Sardiniё?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad PRAKTISCH INFORMATIE en vervolgens het kopje VERVOER. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website of telefonisch/via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl. Voor deze reis zijn een beperkt aantal e-bikes per vertrekdatum beschikbaar, het valt dus aan te raden het tijdig aan te vragen. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 5 staat er geen fietstocht op het programma.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus of taxi moet nemen.

Kan ik gebruik maken van wifi?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, soms wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Kan ik een eenpersoonskamer boeken voor deze reis?

Alleenreizenden worden ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad 'Vertrekdata/prijs'.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door een lokale Nederlands- of Engelssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Olbia op wacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstochten, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen; de maximale groepsgrootte is 19 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.295,-

8 dagen v.a. € 1.295,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Verblijf in 2 authentieke stadjes: Bosa Marina en Orosei
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan ongerepte natuurgebieden
 • Fietstochten door de Temo-vallei en het Bidderosa natuurreservaat
 • Bezoek aan de Malvasia-wijngaard
 • Fietsen met uitzicht over de Sa Gorropu-kloof
 • Huren van een e-bike mogelijk

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

De fietsreis Sardinië was meer dan de moeite waard. Reken op...
De fietsreis Sardinië was meer dan de moeite waard. Reken op een eerste zware dag! De rit langs de kust is zwaar en het is aan te bevelen om genoeg water mee te nemen. Hotels zijn in orde. Dat geldt ook voor de fietsroutes, de fietsen en de reisbegeleider Brian. Kortom: prima fietsvakantie gehad.

Naam: Andre
Cijfer: 9
Was een geweldige fietsreis, voldoende uitdaging, mooie natu...
Was een geweldige fietsreis, voldoende uitdaging, mooie natuur. We hebben genoten. Djoser heeft betreft organisatie van deze reis een pluim verdient. De voorboeking is een aanrader!

Naam: Jolanda V.
Cijfer: 8

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 9,0

  Andre

  De fietsreis Sardinië was meer dan de moeite waard. Reken op een eerste zware dag! De rit langs de kust is zwaar en het is aan te bevelen om genoeg water mee te nemen. Hotels zijn in orde. Dat geldt ook voor de fietsroutes, de fietsen en de reisbegeleider Brian. Kortom: prima fietsvakantie gehad.

 • 8,0

  Jolanda V.

  Was een geweldige fietsreis, voldoende uitdaging, mooie natuur. We hebben genoten. Djoser heeft betreft organisatie van deze reis een pluim verdient. De voorboeking is een aanrader!

 • 9,0

  Agnes N.

  Ik vond het een hele leuke reis, het fietsen was heel goed te doen. Het is een prachtig eiland. Mooie en kleurrijke stadjes. De overnachtingen en B&B en hotel waren prima super schoon. De reisbegeleider was attent en goed op hoogte van alles. Je kan het niet iedereen naar de zin maken.

 • 7,0

  Maria H.

  Mooie, zonnige reis. Leuk gezelschap en goed georganiseerd. B&B in Bossa Marina ok. Goede reisbegeleiding, soms wat te weinig km fietsen maar dat wist ik al uit de brochure. Kortom een zeer leuk weekje er tussenuit.

 • 8,0

  Annie S.

  Prachtig eiland met mooie bergen en vergezichten. Het fietsen(vooral klimmen) was pittig maar ik ben geen ervaren fietser dus voor de meesten was het goed te doen. Ontbijt prima!

 • 9,0

  An F.

  Al fietsend Sardinie verkennen was top! Heel afwisselende tochten vanuit de bergen naar de prachtige stranden! Een mooie mix van inspanning en ontspanning! Het was een geweldige vakantie!

 • 10,0

  Marga H.

  In een woord geweldig. Prachtig eiland, goede fietsroutes en plezierige hotels. En een goede reisleider. De stijgende fietsmeters zijn prima te doen en de afdalingen zijn fantastisch, prachtig landschap.

 • 9,0

  Michelina D.

  Prachtige fietsroutes en welke zeer divers waren! Sardinië is absoluut een aanrader om al fietsend te ontdekken. Prijs-kwaliteit in verhouding maar vergeet alvast niet voldoende geld mee te nemen voor lunch en avondmalen. Prachtige stranden bezocht tijdens deze reis!

 • 10,0

  Ferdy W.

  Prachtige blije kilometers met alleen maar zon, zelfs tijdens heftige hagelbuien.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen