Fietsreis Sardinië - Italië, 8 dagen

De fietsreis begint in Bosa Marina in het westen. We fietsen vervolgens door het ruige, bergachtige binnenland naar het oostelijk gelegen stadje Orosei. Letterlijk hoogtepunt deze week is de rit door de Supramonte-bergen. Er zijn legio mogelijkheden om een duik te nemen in Sardinië’s beroemde turquoise zee met prachtige stranden.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Olbia - Bosa Marina
 2. Bosa Marina, Vilanova Monteleone en Alghero
 3. Bosa Marina, Temo-vallei en Malvasia-wijngaard
 4. Bosa Marina - Nuoro - Orosei
 5. Orosei
 6. Orosei, Bidderosa natuurreservaat
 7. Orosei, Genna Silana-pas
 8. Orosei - Olbia - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Sardinië - Italië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of je fietst van de ene naar de andere overnachtingsplaats. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochtjes maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 19 personen.

Dag 1 Amsterdam - Olbia - Bosa Marina
Na aankomst op de luchthaven van Olbia rijden we met onze bus naar het authentieke stadje Bosa Marina. Het stadje ligt in het westen aan de Temo-rivier, die vlakbij uitmondt in de Middellandse Zee.

Dag 2 Bosa Marina, Vilanova Monteleone en Alghero
Kust Sardinie Fietsen Italie De volgende ochtend rijden we naar het dorpje Vilanova Monteleone. Hier stappen we op de fiets en rijden richting de kust. We komen aan in het sfeervolle historische stadje Alghero, met smalle straatjes en Catalaanse kerken die dateren uit de 12e eeuw. In 1355 werd Alghero veroverd door de Catalanen en daardoor heeft het stadje ook wel de bijnaam ‘het kleine Barcelona’. De straatnamen zijn zowel in het Italiaans als in het Catalaans geschreven. Na ons bezoek fietsen we terug naar Bosa Marina, waarbij we de kustlijn terug naar ons hotel volgen. Het is een prachtige tocht langs het azuurblauwe water aan je rechterhand en - soms bergachtige -heuvels aan je linkerhand.

 • Afstand fietstocht: 27 kilometer
 • 100 meter stijgen en 650 meter dalen


Dag 3 Bosa Marina, Temo-vallei en Malvasia-wijngaard

Kust zwemmen Helmen Sardinie Fietsreis ItalieBosa Marina zelf heeft veel Spaanse invloeden met onder meer een middeleeuwse wijk en een paar mooie straten met 18e- en 19e-eeuwse paleisachtige woningen. De stad is ook bekend om zijn smeedwerk en kantproductie. Vandaag maken we de spieren los en maken een fietstocht van 40 kilometer. We fietsen door de vallei van de Temo-rivier en stappen even af bij de Malvasia-wijngaard. De Malvasia is een druif die op Sardinië veel geteeld wordt. Verderop komen we bij het dorpje Tresnuraghes en stoppen bij Torre Foghe, een oude piratenuitkijktoren. Wie wil kan hier een verfrissende duik in zee nemen. Een andere route voert ons terug naar het hotel in Bosa Marina.

 • Afstand fietstocht: 40 kilometer
 • 450 meter stijgen en dalen


Dag 4 Bosa Marina - Nuoro - Orosei

Fietsreis Sardinie Italie uitzicht fietsWe laten Bosa Marina achter ons en rijden met onze bus oostwaarts naar Nuoro. Nuoro is een wat grotere plaats en ligt aan de voet van Monte Ortobene. De weg ernaartoe is prachtig met mooie vergezichten. We verruilen de bus voor de fiets en rijden verder naar het mooie oude plaatsje Orosei, onze verblijfplaats voor de komende vier nachten.

 • Afstand fietstocht: 53 kilometer
 • 120 meter stijgen en 1000 meter dalen
   
Dag 5 Orosei

Vandaag staat er geen fietstocht op het programma en heb je alle tijd om Orosei te ontdekken. De regio is bekend vanwege de stranden en prachtige kust, terwijl het stadje zelf zeer charmant is met zijn witgekalkte huizen en gebouwen. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Orosei is het prachtige plein Piazza del Popolo. Aan dit Middeleeuwse plein liggen een aantal indrukwekkende kerken uit de 17e en 18e eeuw met verschillende bouwstijlen. Wil je liever wat actievers doen, dan is het leuk om bijvoorbeeld een boottocht te maken in de Golfo di Orosei. Je bezoekt dan de Grotta del Blue Marino, Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Goloritzé en het eiland di Tavolara.

Dag 6 Orosei, Bidderosa natuurreservaat
VUitzicht Sardinie Djoser andaag fietsen we noordwaarts langs de kust en komen bij het Bidderosa natuurreservaat. Tot het beschermde reservaat behoren vijf kilometer ongerepte stranden en 200 hectare vol pijn- en eucalyptusbomen. De combinatie van de zilverkleurige stranden met de rode rotsen is adembenemend. Er is een prachtige lagune en uiteraard kun je hier een duik in het azuurblauwe water nemen. Uitgerust fietsen we weer terug naar ons hotel in Orosei en hebben dan 45 kilometer op de teller staan.

 • Afstand fietstocht: 45 kilometer
 • 200 meter stijgen en dalen


Dag 7 Orosei, Genna Silana-pas

Groepsfoto uitzicht Sardinie Italie fietsreisWe gaan met de bus op weg naar de Genna Silana-pas in het Supramonte-gebergte, een uitgestrekt kalksteenplateau op een hoogte van 1.463 meter. Op de pas aangekomen reikt het uitzicht over de vallei van Orosei tot aan Tiscali en de Sa Gorropu-kloof. Met rotswanden van tot wel 500 meter hoog behoort de Su Gorropu tot een van Europa's diepste kloven. Na van het uitzicht te hebben genoten, dalen we op de fiets af naar Dorgali, een leuk dorpje met veel kunstnijverheid. Indien je een leuke souvenir uit Italië mee naar huis wilt nemen, dan moet je hier zeker een kijkje nemen. Van hieruit voert de route ons over kleine rustige landweggetjes terug via Cala Osala aan de kust naar Orosei.

 • Afstand fietstocht: 41 kilometer
 • 50 meter stijgen en 1000 meter dalen
 

Dag 8 Orosei - Olbia - Amsterdam
Op de laatste dag rijden we naar de luchthaven in Olbia voor de terugvlucht naar Amsterdam.
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
01 mei - 08 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
08 mei - 15 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
05 jun - 12 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
11 sep - 18 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
25 sep - 02 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
23 apr - 30 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
21 mei - 28 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
28 mei - 04 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstocht naar historisch Alghero
 • Fietstocht door de Temo-vallei
 • Bezoek aan Nuoro
 • Fietstocht naar Orosei
 • Fietstocht naar het Bidderosa natuurreservaat
 • Bezoek aan de Genna Silana-pas

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Bosa Marina. De prijs is vanaf € 29,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 47,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Orosei. In Orosei is de prijs vanaf € 44,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 62,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd voorzien zijn van een eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus of taxi moet nemen om in het centrum te komen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bosa Marina Su Recreu
Orosei Hotel Sortale


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Bosa Marina overnachten we in een kleinschalig pension

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Bosa Marina overnachten we in een kleinschalig pension

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Bosa Marina overnachten we in een kleinschalig pension

De kamers hebben een eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Bosa Marina overnachten we in een kleinschalig pension

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Olbia

  Vertrek

  19:30

  Aankomst

  21:45

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Olbia - Amsterdam

  Vertrek

  15:55

  Aankomst

  18:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Sardinië.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Olbia. Tijdens de fietstocht op dag 4 zal de reisbegeleider het begeleidende busje besturen. Het busje gaat mee voor vervoer van de bagage en reserve-onderdelen. Ook kun je plaatsnemen in dit busje, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een hybride fiets met 27 versnellingen. We fietsen tussen de 27 en 53 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We streven ernaar om over rustige wegen te fietsen. Een enkele keer moeten we een drukkere (stads)weg passeren om van daaruit weer de rustige weg te bereiken. De fietsen zijn uitgerust met een fietstas.

Elektrische fiets (e-bike)
E-bikeHet is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets (e-bike) te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wilt. De toeslag voor een elektrische fiets is € 215,- voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan reserveren wij deze e-bike voor je. Voor deze reis zijn maximaal 2 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

We maken gebruik van een hybride fiets met versnellingen

De fietsen zijn uitgerust met een fietstas

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstocht naar historisch Alghero
 • Fietstocht door de Temo-vallei
 • Bezoek aan Nuoro
 • Fietstocht naar Orosei
 • Fietstocht naar het Bidderosa natuurreservaat
 • Bezoek aan de Genna Silana-pas

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door het historisch stadscentrum van Bosa Marina, terwijl de ander liever een verfrissende duik neemt na een lange fietstocht. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis op Sardinië zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken een fietstocht naar het sfeervolle historische stadje Alghero, met smalle straatjes en Catalaanse kerken die dateren uit de 12e eeuw
 • We maken een fietstocht van 40 kilometer door de Temo-vallei en stoppen onderweg bij de Malvasia-wijngaard
 • Op weg van Bosa Marina naar Orosei bezoeken we het dorpje Nuoro
 • Fietstocht van zo'n 53 kilometer naar Orosei
 • Vanuit Orosei fietsen we naar het Bidderosa natuurreservaat
 • We bezoeken de Genna Silana-pas in het Supramonte-gebergte


Tijdens de fietsreis op Sardinië zijn de volgende excursies optioneel:

 • Je kunt een optionele boottocht maken in de Golfo di Orosei. Je bezoekt dan de Grotta del Blue Marino, Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Goloritzé en het eiland di Tavolara

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de euro.

Pinnen: in de grote plaatsen kan gepind worden
Creditcard: wordt in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Voor de lunch en het diner kun je  zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens nuttigt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten. Op Sardinië kom je veelvuldig wijngaarden en olijfboomgaarden tegen. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden.

Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral wanneer het erg warm is. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Bosa Marina. De prijs is vanaf € 29,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 47,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Orosei. In Orosei is de prijs vanaf € 44,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 62,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Op Sardinië is het weer in het voor- en najaar stabiel met aangename temperaturen (tussen de 20°C en 25°C) en weinig neerslag. De zomer kenmerkt zich door heet en droog weer, de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 30°C. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de maanden juli en augustus te vermijden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis op Sardinië maken we fietstochten van 27 tot 53 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, dit staat specifiek aangegeven in de reisbeschrijving. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider* die je bij aankomst op de luchthaven op Sardinië opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de reisbegeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?


We fietsen tussen de 27 en 53 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, dit kan soms uitdagend zijn. De hoogteverschillen staan specifiek aangegeven in de reisbeschrijving. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie prima te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Tijdens de fietstocht op dag 4 zal de reisbegeleider het begeleidende busje besturen. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien u dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan, waar een fietstocht op het programma staat. De fietsen worden in de bus meegenomen.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn uitgerust met een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn. Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren in Sardiniё?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad 'Praktische informatie - Vervoer'. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven. Voor deze reis zijn maximaal 2 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 5 staat er geen fietstocht op het programma.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus of taxi moet nemen.

Kan ik gebruik maken van wifi?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, soms wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Kan ik een eenpersoonskamer boeken voor deze reis?

Alleenreizenden worden ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad 'Vertrekdata/prijs'.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door een lokale Nederlands- of Engelssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Olbia op wacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstochten, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen; de maximale groepsgrootte is 19 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.295,-

8 dagen v.a. € 1.295,-

Tel: 071 5126400

30° 30°

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht
 • Verblijf in 2 authentieke stadjes: Bosa Marina en Orosei
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan ongerepte natuurgebieden
 • Fietstochten door de Temo-vallei en het Bidderosa natuurreservaat
 • Bezoek aan de Malvasia-wijngaard
 • Fietsen met uitzicht over de Sa Gorropu-kloof
 • Huren van een e-bike mogelijk

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Ik vond het een hele leuke reis, het fietsen was heel goed t...
Ik vond het een hele leuke reis, het fietsen was heel goed te doen. Het is een prachtig eiland. Mooie en kleurrijke stadjes. De overnachtingen en B&B en hotel waren prima super schoon. De reisbegeleider was attent en goed op hoogte van alles. Je kan het niet iedereen naar de zin maken.

Naam: Agnes N.
Cijfer: 9
Mooie, zonnige reis. Leuk gezelschap en goed georganiseerd....
Mooie, zonnige reis. Leuk gezelschap en goed georganiseerd. B&B in Bossa Marina ok. Goede reisbegeleiding, soms wat te weinig km fietsen maar dat wist ik al uit de brochure. Kortom een zeer leuk weekje er tussenuit.

Naam: Maria H.
Cijfer: 7

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 9,0

  Agnes N.

  Ik vond het een hele leuke reis, het fietsen was heel goed te doen. Het is een prachtig eiland. Mooie en kleurrijke stadjes. De overnachtingen en B&B en hotel waren prima super schoon. De reisbegeleider was attent en goed op hoogte van alles. Je kan het niet iedereen naar de zin maken.

 • 7,0

  Maria H.

  Mooie, zonnige reis. Leuk gezelschap en goed georganiseerd. B&B in Bossa Marina ok. Goede reisbegeleiding, soms wat te weinig km fietsen maar dat wist ik al uit de brochure. Kortom een zeer leuk weekje er tussenuit.

 • 8,0

  Annie S.

  Prachtig eiland met mooie bergen en vergezichten. Het fietsen(vooral klimmen) was pittig maar ik ben geen ervaren fietser dus voor de meesten was het goed te doen. Ontbijt prima!

 • 9,0

  An F.

  Al fietsend Sardinie verkennen was top! Heel afwisselende tochten vanuit de bergen naar de prachtige stranden! Een mooie mix van inspanning en ontspanning! Het was een geweldige vakantie!

 • 10,0

  Marga H.

  In een woord geweldig. Prachtig eiland, goede fietsroutes en plezierige hotels. En een goede reisleider. De stijgende fietsmeters zijn prima te doen en de afdalingen zijn fantastisch, prachtig landschap.

 • 9,0

  Michelina D.

  Prachtige fietsroutes en welke zeer divers waren! Sardinië is absoluut een aanrader om al fietsend te ontdekken. Prijs-kwaliteit in verhouding maar vergeet alvast niet voldoende geld mee te nemen voor lunch en avondmalen. Prachtige stranden bezocht tijdens deze reis!

 • 10,0

  Ferdy W.

  Prachtige blije kilometers met alleen maar zon, zelfs tijdens heftige hagelbuien.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen