Bekijk de Wandelreis Kroatië, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Kroatië 8 dagen

Wandelen door de nationale parken van Kroatië

Vanaf € 1.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Er is geen betere manier om het natuurschoon van Kroatië te ontdekken dan te voet. Al wandelend ontdek je de mooie natuur van de nationale parken en de vele watervallen. We lopen door diepe kloven met aan de top spectaculaire uitzichten. De routes voeren langs de uniek gekleurde meren van Plitvice, door nationale parken en langs ruige kusten. Ook een bezoek aan de historische stad Zadar ontbreekt niet tijdens deze wandelreis.

Daarom Djoser

 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Wandeltochten vanuit één accommodatie
 • De watervallen van Plitvice
 • Wandelen in bijzondere kloven
 • Het onbekende eilandje Pag
 • De historische stad Zadar
 • Het pittoreske eilandje Ugljan

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Kroatië, 8 dagen
 1. Rotterdam - Zadar - Vinjerac
 2. Vinjerac, Plitvice nationaal park
 3. Vinjerac, eiland Pag
 4. Vinjerac, Paklenica nationaal park
 5. Vinjerac, natuurreservaat Velebit, Kruparivier
 6. Vinjerac, natuurreservaat Velebit
 7. Vinjerac, Ugljan
 8. Vinjerac - Zadar - Rotterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser Wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast moet worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12, maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Pittoresk vissersplaatsje Vinjerac

Dag 1 Rotterdam - Zadar - Vinjerac
Vinjerac KroatiëWe komen met de vlucht aan in Zadar. Het oude centrum van Zadar ligt op een schiereiland en is makkelijk te bereiken via een voetgangersbrug. Een van de vele bezienswaardigheden in het oude centrum is de kerk van Sint Donatus uit de 9e eeuw en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal. Aan het einde van de middag rijden we door naar onze accommodatie in Vinjerac. Hier verblijven we de gehele wandelweek. Vinjerac is een klein pittoresk vissersplaatsje aan de kust, dat vanwege zijn goede locatie een perfecte uitvalsbasis is voor het begin van de reis. In Vinjerac kom je helemaal tot rust en kun je volop genieten van de natuur. Aangezien het klimaat nogal kan wisselen per gebied, wordt per dag gekeken welke wandeling het meest geschikt is om die dag te doen.


Prachtige meren in Plitvice Nationaal Park

Dag 2 Vinjerac, Plitvice nationaal park
Plitvice nationaal park KroatiëDe eerste wandeltocht die we gaan maken is in Plitvice nationaal park. Na het ontbijt rijden we naar het park in de buurt van de Bosnische grens. De wandeltocht zal tussen de zes en zeven uur duren, een goed begin van deze reis. Plitvice is in 1979 door UNESCO benoemd tot werelderfgoed en is één van de mooiste natuurparken van Europa. Dit komt voornamelijk door de verschillende watervormen in het park. Plitvice bestaat uit 16 grote en kleine meren, die met elkaar in verbinding staan door tientallen watervallen. Wat het water van Plitvice ook uniek maakt is de bijzondere kleur. Een dergelijk heldere blauw-groen-turquoise kleur is bijna nergens anders te zien. Tijdens de wandeltocht slalommen we langs al deze meren, en gaan we via de goede wandelpaden omhoog langs de kloven. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten over Plitvice.

Een interessant feit over dit gebied is dat hier de beruchte Joegoslavië oorlogen zijn begonnen, toen in 1991 een Servische nationalist een Kroatische politieman vermoordde. Dit leidde tot verschillende kettingreacties, waar iedereen de uitkomst van kent. Toen Joegoslavië uiteen viel werd Kroatië de gelukkige eigenaar van Plitvice.

 • Wandelduur: ± 6 uur.
 • ± 200 m stijgen


Het eiland Pag

Dag 3 Vinjerac, Eiland Pag
Pag KroatiëHet eiland Pag is vandaag de dag de plek van bestemming. Het is één van de vele eilanden van Kroatië in de Adriatische Zee. Toch is dit een buitenbeentje van al deze eilanden, voornamelijk door het uiterlijk van het eiland. De zuidelijke flank is groen en soms bebost, terwijl de noordelijke helling met uitzicht op het Velebit massief kaal, rotsachtig en woestijnachtig is. Het wordt vaak vergeleken met een maanlandschap. Dit komt door de wind genaamd Bora, die zich op de top van de berg vormt vanwege de sterke verschillen in temperatuur aan weerszijde van het massief. De Bora is één van de meest harde winden ter wereld die, zoals de naam al aangeeft, waait in windvlagen. Het zout uit de lucht wordt hierdoor afgezet op de noordelijke flanken met erosie tot gevolg. Daardoor kan hier geen vegetatie groeien. 

Onze exclusieve wandeling zal door dit maanlandschap gaan. Op het eerste gezicht wellicht niks bijzonder te zien, maar we zullen wandelen door een grote verscheidenheid aan landschappen. Er kan gezwommen worden in de verlaten baaien, die ontoegankelijk zijn voor de gemiddelde toerist.

Voordat we terugkeren naar het hotel nemen we nog even de tijd voor een kort bezoek aan de oude stad Pag.

 • Wandelduur: ±3-5 uur.
 • ± 400 m stijgen


De 2 kloven van Paklencia NP

Dag 4 Vinjerac, Paklenica nationaal park
Paklenica KroatieDe volgende dag gaan we op weg naar Paklenica nationaal park. Dit ligt in de buurt van ons hotel, dichtbij de kust. De wanden van dit karstgebergte lijken bijna uit de Adriatische Zee op te rijzen, wat het een prachtig aanzien geeft. Ook dit natuurgebied is beschermd door UNESCO. Paklenica N.P. is onderdeel van het Velebit-massief, waardoor er twee enorme kloven en meerdere bergtoppen in het park te vinden zijn. De grootste kloof is de Velika Paklenica. Dit is de spectaculairste van de twee kloven. Hier is de entree van het park gevestigd, dus bij aankomst krijg je meteen een overweldigend welkom. Deze bijna loodrechte wanden zijn ook zeer geliefd bij klimmers.

In Paklenica liggen de wandelpaden er zeer goed bij. Vanuit de ingang wandelen we meteen omhoog en worden er steeds nieuwe panorama’s op het natuurverschijnsel geboden. Naast bergen en kloven bestaat Paklenica uit wijd uitgestrekte beuken- en dennenbossen. Hier kan je verschillende diersoorten tegenkomen, van herten, zwijnen en dassen tot roofdieren zoals lynxen, bruine beren en grijze wolven. Tijdens de wandeltocht zijn de veranderingen in de vegetatie goed te zien. Ze gaan van Mediterraans over in een meer bergachtige vegetatie.

 • Wandelduur: ± 6/7 uur
 • ± 800 m stijgen


Wandelen langs de Krupa rivier

Dag 5 Vinjerac, natuurreservaat Velebit, Kruparivier
Krupa rivier KroatiëIn de ochtend vertrekken we richting het Velebit-massief. We maken een wandeltocht langs de Krupa rivier, één van de mooiste rivieren van Kroatië, die gevormd is door het natuurverschijnsel karst. We beginnen de tocht bij het klooster van Krupa en zijn vruchtbare velden. Vanuit hier verspreidt de rivier zich richting een kloof. Stroomafwaarts opent de kloof zich en worden negen watervallen zichtbaar, die eindigen met een val van dertien meter. Dit spectaculaire waterspektakel kunnen we goed zien door de wandeling over de Kudin brug met zijn twaalf bogen. 

 • Wandelduur: ±5-6 uur
 • ± 200 m stijgen


Dag 6 Vinjerac; natuurreservaat Velebit

We maken een vijf uur durende wandeltocht door Velebit, dat zowel de naam is van het natuurreservaat als van een gebergte. Dit gebergte hoort bij de Dinarische Alpen, een kustgebergte dat loopt van Slovenië tot Albanië. Het natuurpark is ongeveer 120.000 ha groot en in het gebied zijn meer dan 2700 verschillende soorten bloemen, planten en paddenstoelen te vinden.

 •     Wandelduur: ±5 uur
 •     ± 200 m stijgen
   

Ugljan: Het groene eiland

Dag 7 Vinjerac, Ugljan
Ugljan wordt ook wel het groene eiland genoemd omdat het bedekt is met olijfbomen, pijnbomen en andere mediterrane vegetatie. Het ligt op circa een half uur varen van Zadar. We maken een wandeling van 12 kilometer. Eerst stijgen we ongeveer 300 meter en komen bij de ruïnes van een 13e-eeuws Venetiaans fort. Vanuit hier genieten we van een fantastisch uitzicht. 

 •     Wandelduur: ±5-6 uur
 •     ± 200 m stijgen


Dag 8 Vinjerac - Zadar - Rotterdam

Na het ontbijt rijden we naar Zadar voor de terugvlucht.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 sep - 21 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
21 sep - 28 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
28 sep - 05 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
26 apr - 03 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
10 mei - 17 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
24 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
31 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
07 jun - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Bezoek Zadar
 • Wandeling over het schiereiland Pag 
 • Wandeling langs de watervallen van Plitvice
 • Wandeling door natuurreservaat Velebit

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.225,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 215,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Kroatië, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Geweldige vakantie gehad op vele fronten! Hele gezellige en gemotiveerde groep! Prachtige wandelingen onder leiding van Marijan! Wist ons veel te vertellen over Kroatië! Het verblijf was ook prima! Kortom ik kan het iedereen aanraden!

  9,0

 • Het is een wandelreis met veel afwisseling , de ene keer langs watervallen, dan weer een op een eiland Pag dat loop je meer op een maanlandschap daarna weer op een Alpen landschap ,dan weer tussen kloven, door het weer werden de routes ook aangepast, welke de beste is op die dag door de reisleider

  9,0

 • Wat een geweldige reis was deze wandelvakantie! Voor het eerst met Djoser wat prima is bevallen! De leuke en spontane reisleider heet ons waanzinnige natuur laten zien Marijan van een stukje Kroatië! Veel schik gehad en mooie mensen ontmoet tijdens deze reis! Kan het iedereen aanbevelen!

  9,0

 • Weer fijne en mooie vakantie gehad met een leuke gezellige groep! De gids Marijan deed het super. Elke dag een ander landschap gezien (busrit retour gemiddeld 160 min). Dorpje waar we verbleven was leuk om te zien maar wat vervallen en je was min of meer aangewezen op t -overigens prima- hotel.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in één accommodatie: in het mooi gelegen kustplaatsje Vinjerac. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor de verschillende nationale parken waar we wandelingen maken tijdens deze reis. Het hotel ligt op steenworp afstand van het strand en de kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vinjerac   Aparthotel Buratovic

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 215,-.

 • Aparthotel Buratovic Vinjerac Kroatie

  Beide hotels liggen centraal en dicht bij de kust

 • Aparthotel Buratovic kamer Vinjerac Kroatie
 • Aparthotel Buratovic terras Vinjerac Kroatie

  Bij goed weer kun je heerlijk buiten ontbijten

 • Hotel Jadran Donji Seget Kroatie
 • Hotel Jadran ontbijt Donji Seget Kroatie

  Het ontbijt heeft diverse mogelijkheden

 • Hotel kamer Jadran Donji Seget Kroatie
 • Hotel kamer uitzicht Jadran Donji Seget Kroatie

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Split

  Vertrek

  07:05 - 09:05

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Split - Rotterdam

  Vertrek

  09:45 - 11:00

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.225,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen. Vinjerac is centraal gelegen wat ons de mogelijkheid geeft om veel variatie in wandelingen aan te bieden en waardoor we de tijd in de bus kunnen beperken tot 1 a 2 uur.
 

 • Transavia vliegtuig
 • Bus zijkant Wandelreis Kroatie
 • Bus binnenkant Wandelreis Kroatie
 • Bus achterkant Wandelreis Kroatie

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Bezoek Zadar
 • Wandeling over het schiereiland Pag 
 • Wandeling langs de watervallen van Plitvice
 • Wandeling door natuurreservaat Velebit

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een rust graag uit na een stevige wandeling, terwijl de ander liever een extra wandeling maakt om vergezichten en verborgen grotten te ontdekken. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Kroatië zijn diverse excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling door Plitvice nationaal park
 • Bezoek Zadar
 • Wandelen op schiereiland Pag 
 • Wandeltocht door natuurreservaat Velebit 

De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en andere mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Kroatië wordt sinds 1-01-2023 betaald met de Euro.

Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In elk restaurant in Kroatië vind je de normale Europese keuken. In de toeristische steden zijn veel restaurants, pizzeria's, fastfoodketens, pubs en wijnkelders te vinden. Daarnaast kom je ook een aantal traditionele koffiehuizen tegen waar je behalve koffie een keur aan zoetigheden voor bij de koffie vindt. Kroatië heeft ook een eigen traditionele keuken. De basis van de traditionele Kroatische keuken is Slavisch, aangevuld met invloeden uit naburige landen die een rol spelen of hebben gespeeld in de geschiedenis van Kroatië. In het binnenland zijn de gerechten gebaseerd op producten van de streek zoals vlees, peulvruchten en granen. Aan de kust, waar veel vis, zeevruchten en groenten op het menu staan overheerst de mediterrane keuken van Italië. De traditionele Kroatische gerechten zijn Dalmatische gerookte ham (prsut), de salami met paprika (kulen), kalkoen met mie of macaroni (mlinci), Kroatische visschotel (brodet en pasticada).

Verwacht in Vinjerac geen uitgebreid aanbod aan restaurants, het is een klein vissersdorpje, dat in het hoogseizoen enigzins tot leven komt. Men komt hier vooral voor de rust, natuur en het wandelen.

Gezondheid

Voor deze reis naar Kroatië wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters.

De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celcius kan worden. In de bergen blijft de temperatuur in januari onder het vriespunt, gemiddeld schommelt de temperatuur tussen de -5 en 0 graden Celcius.

De zomers zijn er aangenaam fris, in de wintermaanden kan het er flink sneeuwen. Gedurende de maand augustus stijgt de temperatuur in de hooggelegen gebieden tot ongeveer 18 graden Celcius. De zon schijnt veel in Kroatië. Het aantal zonuren ligt op 2500 uur per jaar.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 650 meter
Maximaal stijgen: 800 meter
Maximaal dalen: 200 meter
Totaal aantal km wandelen: 43 km
Gemiddelde wandelduur: 6 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

We maken wandeltochten van gemiddeld 6 uur. Ook een korte wandeltocht van 3 tot 5 uur komt voor in het programma. Er komen bij alle wandelingen hoogteverschillen voor met een maximum van 800 meter stijgen. De zwaarste wandeltocht is op dag 3 in het Palkenica nationaal park. Op deze dag wandelen we 6 à 7 uur met het grootste hoogteverschil van 800 meter stijgen. De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. Mocht je een wandeltocht willen overslaan dat is dat op deze reis goed mogelijk, aangezien we wandeltochten vanuit een accommodatie maken waar we ’s avonds ook weer terugkeren (met uitzondering van de wandeltocht in het Krka nationaal park op dag 6).

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Engelssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 4 tot 7 uur per dag. Er komen bij alle wandelingen hoogteverschillen voor, deze variëren per dag. Tijdens deze reis wordt er voornamelijk geklommen. Je stijgt maximaal 800 meter tijdens de zwaarste wandeltocht. De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. Mocht je een wandeltocht willen overslaan dat is dat op deze reis goed mogelijk, aangezien we wandeltochten vanuit een accommodatie maken waar we ’s avonds ook weer terugkeren.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen. De afstanden zijn relatief gering waardoor er geen lange reisdagen zijn.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Van welke accommodatie maakt Djoser gebruik in Kroatië?

Tijdens de reis verblijven we in één accommodatie in Vinjerac. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor de verschillende Nationale Parken waar we wandelingen gaan maken tijdens deze reis. De kamers zijn voorzien van eigen faciliteiten.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel in Vinjerac kun je gratis gebruik maken van wifi. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Door wie wordt deze wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende begeleider die je bij aankomst op de luchthaven van Split opwacht. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandeling, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Kan ik met euro’s betalen of pinnen?

Kroatië heeft zijn eigen munteenheid, de kuna. Ook de euro wordt vrijwel in heel Kroatië als betaalmiddel geaccepteerd. Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd in Kroatie is in het voorjaar en in het najaar, de temperaturen zijn dan erg aangenaam. Dat zijn ook de periodes waarin deze wandelreis wordt uitgevoerd.

Wat voor weersomstandigheden kunnen we verwachten?

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraans langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celsius kan worden.

Foto's en video