Wandelvakantie Kroatië, 8 dagen

Er is geen betere manier om het natuurschoon van Kroatië te ontdekken dan te voet. Al wandelend ontdek je de mooie natuur van de nationale parken en de vele watervallen. We lopen door diepe kloven met aan de top spectaculaire uitzichten. De routes voeren langs de uniek gekleurde meren van Plitvice, door nationale parken en langs ruige kusten. Ook een bezoek aan de historische stad Zadar ontbreekt niet tijdens deze wandelreis.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Rotterdam - Zadar - Vinjerac
 2. Vinjerac, Plitvice nationaal park
 3. Vinjerac, eiland Pag
 4. Vinjerac, Paklenica nationaal park
 5. Vinjerac, natuurreservaat Velebit, Kruparivier
 6. Vinjerac; natuurreservaat Velebit
 7. Vinjerac, Ugljan
 8. Vinjerac - Zadar - Rotterdam
Routekaart Wandelvakantie Kroatië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Reisbeschrijving voor alle reizen behalve de reis met vertrek op 20-09-20:

Dag 1 Rotterdam - Zadar - Vinjerac
Vinjerac KroatiëWe komen met de vlucht aan in Zadar. Het oude centrum van Zadar ligt op een schiereiland en is makelijk te bereiken via een voetgangersbrug. Een van de vele bezienswaardigheden in het oude centrum is de kerk van Sint Donatus uit de 9e eeuw en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal. Aan het einde van de middag rijden we door naar onze accommodatie in Vinjerac. Hier verblijven we de gehele wandelweek. Vinjerac is een klein pittoresk vissersplaatsje aan de kust, wat vanwege zijn goede locatie een perfecte uitvalsbasis is voor het begin van de reis. Aangezien het klimaat nogal kan wisselen per gebied, wordt per dag gekeken welke wandeling het meest geschikt is om die dag te doen.

Dag 2 Vinjerac, Plitvice nationaal park
Plitvice nationaal park KroatiëDe eerste wandeltocht die we gaan maken is in Plitvic nationaal park. Na het ontbijt rijden we naar het park in de buurt van de Bosnische grens. De wandeltocht zal tussen de zes en zeven uur duren, een goed begin van deze reis. Plitvice is in 1979 door UNESCO benoemd tot werelderfgoed, en is één van de mooiste natuurparken van Europa. Dit komt voornamelijk door de verschillende watervormen in het park. Plitvice bestaat uit 16 grote en kleine meren, die met elkaar in verbinding staan door tientallen watervallen. Wat het water van Plitvice ook uniek maakt is de unieke kleur. Een dergelijk heldere blauw-groen-turkooizen kleur is bijna nergens anders te zien. Tijdens de wandeltocht slalommen we langs al deze meren, en gaan we via de goede wandelpaden omhoog langs de kloven. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten over Plitvice.

Een interessant feit over dit gebied is dat hier de beruchte Joegoslavië oorlogen zijn begonnen, toen in 1991 een Servische nationalist een Kroatische politieman vermoordde. Dit leidde tot verschillende kettingreacties, waar iedereen de uitkomst van kent. Toen Joegoslavië uiteen viel werd Kroatië de gelukkige eigenaar van Plitvice.

 • Wandelduur: ± 6 uur.
 • ± 200 m stijgen
   

Dag 3 Vinjerac, Eiland Pag
Pag KroatiëHet eiland Pag is vandaag de plek van bestemming. Het is één van de vele eilanden van Kroatië in de Adriatische Zee. Toch is dit een buitenbeentje van al deze eilanden, voornamelijk door het uiterlijk van het eiland. Pag is namelijk vrijwel helemaal kaal, als gevolg van de ontbossingen door de Venetianen. Een leuk feitje is dat een groot deel van Venetië gebouwd is op de houten palen afkomstig van Pag. Door de ontbossing heeft de wind er vrij spel, in de winter wordt het eiland geteisterd door de zware bura-stormen. Het toerisme is hier dan ook minder ontwikkeld dan op de andere eilanden. De tocht begint met een bezoek aan het stadje Pag. We lopen tussen vier verdedigingsmuren, langs de Mariakerk en door de kleine straatjes van de binnenstad. Hier kun je vrouwen kantwerk zien vervaardigen.

Ontdek aan de andere kant van de stad de zoutpannen en de oude zoutpakhuizen, die nu in gebruik zijn voor andere doeleinden. Ook de ruines van het oude Pagus zijn een bezoek waard.

Na de stad zetten we koers naar het westen van het eiland, waar we naar het hoogste punt van Pag wandelen. Hier kan je de verschillende landschappen zien, zoals de kust, de andere eilanden en de bergen van het Velebit-massief. Een korte rit brengt ons naar Metajna, waar je heerlijk kunt zonnen op het strand, of de bergen in kunt gaan om vergezichten en verborgen grotten te ontdekken.

 • Wandelduur: ±3-5 uur.
 • ± 400 m stijgen


Dag 4 Vinjerac, Paklenica nationaal park
Paklenica KroatieDe volgende dag gaan we op weg naar Paklenica nationaal park. Dit ligt in de buurt van ons hotel, dicht bij de kust. De wanden van dit karstgebergte lijken bijna uit de Adriatische Zee op te rijzen, wat het een prachtig aanzien geeft. Ook dit natuurgebied is beschermd door UNESCO. Paklenica N.P. is onderdeel van het Velebit-massief, waardoor er twee enorme kloven en meerdere bergtoppen in het park te vinden zijn. De grootste kloof is de Velika Paklenica. Dit is de spectaculairste van de twee kloven. Hier is de entree van het park gevestigd, dus bij aankomst krijg je meteen overweldigend welkom. Deze bijna loodrechte wanden zijn ook zeer geliefd bij klimmers.

In Paklenica liggen de wandelpaden er zeer goed bij, en vanuit de ingang wandelen we meteen omhoog, en worden er steeds nieuwe panorama’s op het natuurverschijnsel geboden. Naast bergen en kloven bestaat Paklenica uit wijd uitgestrekte beuken- en dennenbossen. Hier kan je verschillende diersoorten tegenkomen, van herten, zwijnen en dassen tot roofdieren zoals lynxen, bruine beren en grijze wolven. Tijdens de wandeltocht zijn er goed de veranderingen in vegetatie waar te nemen, die van Mediterraans overgaat in een meer bergachtige vegetatie.

 • Wandelduur: ± 6/7 uur
 • ± 800 m stijgen

 
Dag 5 Vinjerac, natuurreservaat Velebit, Kruparivier
Krupa rivier KroatiëIn de ochtend vertrekken we richting het Velebit-massief. We maken een wandeltocht langs de Krupa rivier, één van de mooiste rivieren van Kroatië die gevormd is door het natuurverschijnsel karst. We beginnen de tocht bij het klooster van Krupa en zijn vruchtbare velden. Vanuit hier verspreid de rivier zich richting een kloof. Stroomafwaarts opent de kloof zich en worden negen watervallen zichtbaar die eindigen met een val van dertien meter. Dit spectaculaire waterspektakel kunnen we goed zien door de wandeling over de Kudin brug met zijn twaalf bogen. Op de weg terug door de kloof kunnen we een bezoek brengen aan een lokale herder die ons zijn heerlijk verse geitenyoghurt wil laten proeven.

 • Wandelduur: ±5-6 uur
 • ± 200 m stijgen


Dag 6 Vinjerac; natuurreservaat Velebit
Velebit KroatiëWe maken we een vijf uur durende wandeltocht door Velebit dat zowel de naam is van het natuurreservaat als van een gebergte. Dit gebergte behoort tot de Dinarische Alpen, een kustgebergte dat loopt van Slovenië tot Albanië. Het natuurpark is ongeveer 120.000 ha groot en in het gebied zijn meer dan 2700 verschillende soorten bloemen, planten en paddenstoelen te vinden.

 •     Wandelduur: ±5 uur
 •     ± 200 m stijgen
   

Dag 7 Vinjerac, Ugljan
Ugljan wordt ook wel het groene eiland genoemd omdat het bedekt is met olijfbomen, pijnbomen en andere mediterrane vegetatie. Het ligt op circa een half uur varen van Zadar. We maken een wandeling van 12 kilometer. Eerst stijgen we ongeveer 300 meter en komen dan bij de ruïnes van een 13e-eeuws Venetiaans fort. Vanuit hier genieten we van een fantastisch uitzicht. 

 •     Wandelduur: ±5-6 uur
 •     ± 200 m stijgen


Dag 8 Vinjerac - Zadar - Rotterdam

Na het ontbijt rijden we naar Zadar voor de terugvlucht.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
24 apr - 01 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
08 mei - 15 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
15 mei - 22 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
11 sep - 18 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
18 sep - 25 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
23 apr - 30 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
07 mei - 14 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.145,-
Start - einde
14 mei - 21 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.145,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Bezoek Zadar
 • Wandeling over het schiereiland Pag 
 • Wandeling langs de watervallen van Plitvice
 • Wandeling door natuurreservaat Velebit

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis verblijven we in één accommodatie in Vinjerac. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor de verschillende nationale parken waar we wandelingen gaan maken tijdens deze reis. Het hotel is centraal gelegen en ligt op steenworp afstand van het strand. De kamers zijn voorzien van eigen faciliteiten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vinjerac   Aparthotel Buratovic

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Beide hotels liggen centraal en dicht bij de kust

Bij goed weer kun je heerlijk buiten ontbijten

Het ontbijt heeft diverse mogelijkheden

Beide hotels liggen centraal en dicht bij de kust

Bij goed weer kun je heerlijk buiten ontbijten

Het ontbijt heeft diverse mogelijkheden

Beide hotels liggen centraal en dicht bij de kust

Bij goed weer kun je heerlijk buiten ontbijten

Het ontbijt heeft diverse mogelijkheden

Beide hotels liggen centraal en dicht bij de kust

Bij goed weer kun je heerlijk buiten ontbijten

Het ontbijt heeft diverse mogelijkheden

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Zadar

  Vertrek

  07:20

  Aankomst

  09:15

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Zadar - Rotterdam

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  12:05


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Bezoek Zadar
 • Wandeling over het schiereiland Pag 
 • Wandeling langs de watervallen van Plitvice
 • Wandeling door natuurreservaat Velebit

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een rust graag uit na een stevige wandeling, terwijl de ander liever een extra wandeling maakt om vergezichten en verborgen grotten te ontdekken. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Kroatië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling door Plitvice nationaal park
 • Bezoek Zadar
 • Wandelen op schiereiland Pag 
 • Wandeltocht door natuurreservaat Velebit 

Tijdens de wandelreis in Kroatië zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan geitenherder

De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en andere mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In elk restaurant in Kroatië vind je de normale Europese keuken. In de toeristische steden zijn veel restaurants, pizzeria's, fastfoodketens, pubs en wijnkelders te vinden. Daarnaast kom je ook een aantal traditionele koffiehuizen tegen waar je behalve koffie een keur aan zoetigheden voor bij de koffie vindt. Kroatië heeft ook een eigen traditionele keuken. De basis van de traditionele Kroatische keuken is Slavisch, aangevuld met invloeden uit naburige landen die een rol spelen of hebben gespeeld in de geschiedenis van Kroatië. In het binnenland zijn de gerechten gebaseerd op producten van de streek zoals vlees, peulvruchten en granen. Aan de kust, waar veel vis, zeevruchten en groenten op het menu staan overheerst de mediterrane keuken van Italië. De traditionele Kroatische gerechten zijn Dalmatische gerookte ham (prsut), de salami met paprika (kulen), kalkoen met mie of macaroni (mlinci), Kroatische visschotel (brodet en pasticada).

Gezondheid

Voor deze reis naar Kroatië wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP
 • Hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding beschikt voor noodgevallen overigens ook over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal. Houd er rekening mee dat reizen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters.

De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celcius kan worden. In de bergen blijft de temperatuur in januari onder het vriespunt, gemiddeld schommelt de temperatuur tussen de -5 en 0 graden Celcius.

De zomers zijn er aangenaam fris, in de wintermaanden kan het er flink sneeuwen. Gedurende de maand augustus stijgt de temperatuur in de hooggelegen gebieden tot ongeveer 18 graden Celcius. De zon schijnt veel in Kroatië. Het aantal zonuren ligt op 2500 uur per jaar.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 650 meter
Maximaal stijgen: 800 meter
Maximaal dalen: 200 meter
Totaal aantal km wandelen: 43 km
Gemiddelde wandelduur: 6 uur


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

We maken wandeltochten van gemiddeld 6 uur. Ook een korte wandeltocht van 3 tot 5 uur komt voor in het programma. Er komen bij alle wandelingen hoogteverschillen voor met een maximum van 800 meter stijgen. De zwaarste wandeltocht is op dag 3 in het Palkenica nationaal park. Op deze dag wandelen we 6 à 7 uur met het grootste hoogteverschil van 800 meter stijgen. De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. Mocht je een wandeltocht willen overslaan dat is dat op deze reis goed mogelijk, aangezien we wandeltochten vanuit een accommodatie maken waar we ’s avonds ook weer terugkeren (met uitzondering van de wandeltocht in het Krka nationaal park op dag 6).

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Engelssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 4 tot 7 uur per dag. Er komen bij alle wandelingen hoogteverschillen voor, deze variëren per dag. Tijdens deze reis wordt er voornamelijk geklommen. Je stijgt maximaal 800 meter tijdens de zwaarste wandeltocht. De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. Mocht je een wandeltocht willen overslaan dat is dat op deze reis goed mogelijk, aangezien we wandeltochten vanuit een accommodatie maken waar we ’s avonds ook weer terugkeren.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen. De afstanden zijn relatief gering waardoor er geen lange reisdagen zijn.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Van welke accommodatie maakt Djoser gebruik in Kroatië?

Tijdens de reis verblijven we in één accommodatie in Vinjerac. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor de verschillende Nationale Parken waar we wandelingen gaan maken tijdens deze reis. De kamers zijn voorzien van eigen faciliteiten.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel in Vinjerac kun je gratis gebruik maken van wifi. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Door wie wordt deze wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende begeleider die je bij aankomst op de luchthaven van Split opwacht. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandeling, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Kan ik met euro’s betalen of pinnen?

Kroatië heeft zijn eigen munteenheid, de kuna. Ook de euro wordt vrijwel in heel Kroatië als betaalmiddel geaccepteerd. Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd in Kroatie is in het voorjaar en in het najaar, de temperaturen zijn dan erg aangenaam. Dat zijn ook de periodes waarin deze wandelreis wordt uitgevoerd.

Wat voor weersomstandigheden kunnen we verwachten?

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraans langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celsius kan worden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.145,-

8 dagen v.a. € 1.145,-

Tel: 071 5126400

20° 20°

Daarom Djoser

 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Wandeltochten vanuit één accommodatie
 • De watervallen van Plitvice
 • Wandelen in bijzondere kloven
 • Het onbekende eilandje Pag
 • De historische stad Zadar
 • Het pittoreske eilandje Ugljan

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,4

De wandelingen zijn heerlijk en sommige uitdagend door de st...
De wandelingen zijn heerlijk en sommige uitdagend door de steilte en ondergrond. De accommodatie is eenvoudig maar verder goed geregeld.

Naam: Sander K.
Cijfer: 9
Een fantastische reis met mooie wandelingen in een afwissele...
Een fantastische reis met mooie wandelingen in een afwisselend landschap. Je bent echt midden in de natuur. Af en toe een pittige klim/afdaling maakt de het een mooie uitdagende reis. Het hotel is eenvoudig maar prima. De reis werd begeleid door een goede gids met kennis van het land.

Naam: Debby P.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,4

 • 9,0

  Sander K.

  De wandelingen zijn heerlijk en sommige uitdagend door de steilte en ondergrond. De accommodatie is eenvoudig maar verder goed geregeld.

 • 9,0

  Debby P.

  Een fantastische reis met mooie wandelingen in een afwisselend landschap. Je bent echt midden in de natuur. Af en toe een pittige klim/afdaling maakt de het een mooie uitdagende reis. Het hotel is eenvoudig maar prima. De reis werd begeleid door een goede gids met kennis van het land.

 • 9,0

  Jan V.

  Prachtige wandelvakantie! Zeer mooie natuur en fraaie wandelingen onder leiding van onze zeer goede en humoristische gids Jean-Claude!

 • 10,0

  Carine V.

  Een geweldige reis in goed gezelschap. Kroatië is een prachtig land. Veel mooie dingen gezien op korte tijd. Prachtige wandeltochten gemaakt. Onvergetelijk. We kunnen het alleen maar aanraden!!!

 • 9,0

  Renzo W.

  Prachtige reis met zeer goede afwisseling van natuur in de schitterende nationale parken en cultuur in de mooie oude steden. Ik vond Kroatië een verrassend mooi land.

 • 10,0

  Ad A.

  Een geweldige vakantie en grote aanrader voor elke wandelliefhebber. Prachtige tochten op berghellingen, een Romeins aquaduct en eiland met stormwinden. Oversteken van een rivier in zwemkleding verhoogde de pret. Met de professionele begeleiding en de gezellige groep was het een perfecte vakantie.

 • 10,0

  Marjan J.

  Het was in een woord super......een actieve afwisselende vakantie, met een supergezellige groep !!!!!

Bekijk alle reviews
Review plaatsen