Wandelvakantie Kroatië, 8 dagen

Er is geen betere manier om het natuurschoon van Kroatië te ontdekken dan te voet. Al wandelend ontdek je de mooie natuur van de nationale parken en de vele watervallen. We lopen door diepe kloven met aan de top spectaculaire uitzichten. De routes voeren langs de uniek gekleurde meren van Plitvice, door nationale parken en langs ruige kusten. Ook de historische steden Trogir en Zadar ontbreken niet tijdens deze wandelreis.

Reisschema

 1. Rotterdam - Split - Trogir - Vinjerac
 2. Vinjerac, Plitvice nationaal park
 3. Vinjerac, eiland Pag
 4. Vinjerac, Paklenica nationaal park
 5. Vinjerac, natuurreservaat Velebit, Kruparivier
 6. Vinjerac - natuurreservaat Velebit
 7. Vinjerac, Ugljan - Zadar
 8. Vinjerac - Split - Rotterdam
Routekaart Wandelvakantie Kroatië, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.


Dag 1 Rotterdam - Split - Trogir - Vinjerac
We komen met de vlucht aan in Split en rijden naar Trogir. Trogir is een stad met een rijke geschiedenis van meer dan 2000 jaar en het ligt 25km ten noorden van Split. Trogir bestaat uit drie delen; een deel op het vaste land, het oude centrum op het schiereiland en ook op het eiland Ciovo bevindt zich nog een deel van Trogir. In 1997 is het oude stadsdeel van Trogir op de werelderfgoedlijst van UNESCO komen te staan. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zoveel kerken zo dicht bij elkaar kunt vinden en Trogir heeft een groot aantal prachtige gebouwen in de Romaanse, Renaissance en Barok stijl. door naar onze accommodatie in Vinjerac. Hier verblijven we de gehele wandelweek. Vinjerac is een klein pittoresk vissersplaatsje aan de kust, wat vanwege zijn goede locatie een perfecte uitvalsbasis is voor het begin van de reis. Aangezien het klimaat nogal kan wisselen per gebied, wordt per dag gekeken welke wandeling het meest geschikt is om die dag te doen.

Dag 2 Vinjerac, Plitvice nationaal park
Kroatie meer DjoserDe eerste wandeltocht die we gaan maken is in Nationaal Park Plitvice. Na het ontbijt rijden we naar het park in de buurt van de Bosnische grens. De wandeltocht zal tussen de zes en zeven uur duren, een goed begin van deze reis. Plitvice is in 1979 door UNESCO benoemd tot werelderfgoed, en is één van de mooiste natuurparken van Europa. Dit komt voornamelijk door de verschillende watervormen in het park. Plitvice bestaat uit 16 grote en kleine meren, die met elkaar in verbinding staan door tientallen watervallen. Wat het water van Plitvice ook uniek maakt is de unieke kleur. Een dergelijk heldere blauw-groen-turkooizen kleur is bijna nergens anders te zien. Tijdens de wandeltocht slalommen we langs al deze meren, en gaan we via de goede wandelpaden omhoog langs de kloven. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten over Plitvice.

Een interessant feit over dit gebied is dat hier de beruchte Joegoslavië oorlogen zijn begonnen, toen in 1991 een Servische nationalist een Kroatische politieman vermoordde. Dit leidde tot verschillende kettingreacties, waar iedereen de uitkomst van kent. Toen Joegoslavië uiteen viel werd Kroatië de gelukkige eigenaar van Plitvice.

 • Wandelduur: ± 6 uur.
 • ± 200 m stijgen
   

Dag 3 Vinjerac, Eiland Pag
Het eiland Pag is vandaag de plek van bestemming. Het is één van de vele eilanden van Kroatië in de Adriatische Zee. Toch is dit een buitenbeentje van al deze eilanden, voornamelijk door het uiterlijk van het eiland. Pag is namelijk vrijwel helemaal kaal, als gevolg van de ontbossingen door de Venetianen. Een leuk feitje is dat een groot deel van Venetië gebouwd is op de houten palen afkomstig van Pag. Door de ontbossing heeft de wind er vrij spel, in de winter wordt het eiland geteisterd door de zware bura-stormen. Het toerisme is hier dan ook minder ontwikkeld dan op de andere eilanden. De tocht begint met een bezoek aan het stadje Pag. We lopen tussen vier verdedigingsmuren, langs de Mariakerk en door de kleine straatjes van de binnenstad. Hier kun je vrouwen kantwerk zien vervaardigen.

Ontdek aan de andere kant van de stad de zoutpannen en de oude zoutpakhuizen, die nu in gebruik zijn voor andere doeleinden. Ook de ruines van het oude Pagus zijn een bezoek waard.

Na de stad zetten we koers naar het westen van het eiland, waar we naar het hoogste punt van Pag wandelen. Hier kan je de verschillende landschappen zien, zoals de kust, de andere eilanden en de bergen van het Velebit-massief. Een korte rit brengt ons naar Metajna, waar je heerlijk kunt zonnen op het strand, of de bergen in kunt gaan om vergezichten en verborgen grotten te ontdekken.

 • Wandelduur: ±3-5 uur.
 • ± 400 m stijgen


Dag 4 Vinjerac, Paklenica nationaal park
De volgende dag gaan we op weg naar Nationaal Park Paklenica. Dit ligt in de buurt van ons hotel, dicht bij de kust. De wanden van dit karstgebergte lijken bijna uit de Adriatische Zee op te rijzen, wat het een prachtig aanzien geeft. Ook dit natuurgebied is beschermd door UNESCO. Paklenica N.P. is onderdeel van het Velebit-massief, waardoor er twee enorme kloven en meerdere bergtoppen in het park te vinden zijn. De grootste kloof is de Velika Paklenica. Dit is de spectaculairste van de twee kloven. Hier is de entree van het park gevestigd, dus bij aankomst krijg je meteen overweldigend welkom. Deze bijna loodrechte wanden zijn ook zeer geliefd bij klimmers.

In Paklenica liggen de wandelpaden er zeer goed bij, en vanuit de ingang wandelen we meteen omhoog, en worden er steeds nieuwe panorama’s op het natuurverschijnsel geboden. Naast bergen en kloven bestaat Paklenica uit wijd uitgestrekte beuken- en dennenbossen. Hier kan je verschillende diersoorten tegenkomen, van herten, zwijnen en dassen tot roofdieren zoals lynxen, bruine beren en grijze wolven. Tijdens de wandeltocht zijn er goed de veranderingen in vegetatie waar te nemen, die van Mediterraans overgaat in een meer bergachtige vegetatie.

 • Wandelduur: ± 6/7 uur
 • ± 800 m stijgen


Dag 5 Vinjerac, natuurreservaat Velebit, Kruparivier
In de ochtend vertrekken we richting het Velebit-massief. We maken een wandeltocht langs de Krupa rivier, één van de mooiste rivieren van Kroatië die gevormd is door het natuurverschijnsel karst. We beginnen de tocht bij het klooster van Krupa en zijn vruchtbare velden. Vanuit hier verspreid de rivier zich richting een kloof. Stroomafwaarts opent de kloof zich en worden negen watervallen zichtbaar die eindigen met een val van dertien meter. Dit spectaculaire waterspektakel kunnen we goed zien door de wandeling over de Kudin brug met zijn twaalf bogen. Op de weg terug door de kloof kunnen we een bezoek brengen aan een lokale herder die ons zijn heerlijk verse geitenyoghurt wil laten proeven.

 • Wandelduur: ±5-6 uur
 • ± 200 m stijgen


Dag 6 Vinjerac; natuurreservaat Velebit
We maken we een vijf uur durende wandeltocht door Velebit dat zowel de naam is van het natuurreservaat als van een gebergte. Dit gebergte behoort tot de Dinarische Alpen, een kustgebergte dat loopt van Slovenië tot Albanië. Het natuurpark is ongeveer 120.000 ha groot en in het gebied zijn meer dan 2700 verschillende soorten bloemen, planten en paddenstoelen te vinden.

 •     Wandelduur: ±5 uur
 •     ± 200 m stijgen
   

Dag 7 Vinjerac, Ugljan - Zadar
Ugljan wordt ook wel het groene eiland genoemd omdat het bedekt is met olijfbomen, pijnbomen en andere mediterrane vegetatie. Het ligt op circa een half uur varen van Zadar. We maken een wandeling van 12 kilometer. Eerst stijgen we ongeveer 300 meter en komen dan bij de ruïnes van een 13e-eeuws Venetiaans fort. Vanuit hier genieten we van een fantastisch uitzicht. Terug op het vasteland is er nog gelegenheid om Zadar te verkennen. Een van de vele bezienswaardigheden in het oude centrum is de kerk van Sint Donatus uit de 9e eeuw en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal.

 •     Wandelduur: ±5-6 uur
 •     ± 200 m stijgen


Dag 8 Vinjerac - Split - Rotterdam

Na het ontbijt rijden we naar Split voor de terugvlucht.
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 21 sep - 28 sep
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.245,-

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
25 apr - 02 mei
Vertrekgarantie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde 09 mei - 16 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.145,-
Start - einde 16 mei - 23 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.145,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding.

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €995,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis verblijven we in één accommodatie in Vinjerac. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor de verschillende Nationale Parken waar we wandelingen gaan maken tijdens deze reis. De kamers zijn voorzien van eigen faciliteiten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vinjerac   Aparthotel Buratovic


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Rotterdam - Split

  Vertrek

  12:45

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  Traject

  Split - Rotterdam

  Vertrek

  15:30

  Aankomst

  17:40

De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Rotterdam - Split    12:45 -  14:45
Split - Rotterdam    15:30 -  17:40


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €995,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding.

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Kroatië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 met lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Bezoek aan Trogir en Zadar


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In elk restaurant in Kroatië vind je de normale Europese keuken. In de toeristische steden zijn veel restaurants, pizzeria's, fastfoodketens, pubs en wijnkelders te vinden. Daarnaast kom je ook een aantal traditionele koffiehuizen tegen waar je behalve koffie een keur aan zoetigheden voor bij de koffie vindt. Kroatië heeft ook een eigen traditionele keuken. De basis van de traditionele Kroatische keuken is Slavisch, aangevuld met invloeden uit naburige landen die een rol spelen of hebben gespeeld in de geschiedenis van Kroatië. In het binnenland zijn de gerechten gebaseerd op producten van de streek zoals vlees, peulvruchten en granen. Aan de kust, waar veel vis, zeevruchten en groenten op het menu staan overheerst de mediterrane keuken van Italië. De traditionele Kroatische gerechten zijn Dalmatische gerookte ham (prsut), de salami met paprika (kulen), kalkoen met mie of macaroni (mlinci), Kroatische visschotel (brodet en pasticada).

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP
- hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding beschikt voor noodgevallen overigens ook over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal. Houd er rekening mee dat reizen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celcius kan worden. In de bergen blijft de temperatuur in januari onder het vriespunt, gemiddeld schommelt de temperatuur tussen de -5 en 0 graden Celcius. De zomers zijn er aangenaam fris, in de wintermaanden kan het er flink sneeuwen. Gedurende de maand augustus stijgt de temperatuur in de hooggelegen gebieden tot ongeveer 18 graden Celcius. De zon schijnt veel in Kroatië. Het aantal zonuren ligt op 2500 uur per jaar.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 650 meter
Maximaal stijgen: 800 meter
Maximaal dalen: 200 meter
Totaal aantal km wandelen: 43 km
Gemiddelde wandelduur: 6 uur


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

We maken wandeltochten van gemiddeld 6 uur. Ook een korte wandeltocht van 3 tot 5 uur komt voor in het programma. Er komen bij alle wandelingen hoogteverschillen voor met een maximum van 800 meter stijgen. De zwaarste wandeltocht is op dag 3 in het Palkenica nationaal park. Op deze dag wandelen we 6 à 7 uur met het grootste hoogteverschil van 800 meter stijgen. De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. Mocht je een wandeltocht willen overslaan dat is dat op deze reis goed mogelijk, aangezien we wandeltochten vanuit een accommodatie maken waar we ’s avonds ook weer terugkeren (met uitzondering van de wandeltocht in het Krka nationaal park op dag 6).

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Engelssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 4 tot 7 uur per dag. Er komen bij alle wandelingen hoogteverschillen voor, deze variëren per dag. Tijdens deze reis wordt er voornamelijk geklommen. Je stijgt maximaal 800 meter tijdens de zwaarste wandeltocht. De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. Mocht je een wandeltocht willen overslaan dat is dat op deze reis goed mogelijk, aangezien we wandeltochten vanuit een accommodatie maken waar we ’s avonds ook weer terugkeren.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen. De afstanden zijn relatief gering waardoor er geen lange reisdagen zijn.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Van welke accommodatie maakt Djoser gebruik in Kroatië?

Tijdens de reis verblijven we in één accommodatie in Vinjerac. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor de verschillende Nationale Parken waar we wandelingen gaan maken tijdens deze reis. De kamers zijn voorzien van eigen faciliteiten.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel in Vinjerac kun je gratis gebruik maken van wifi.Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Door wie wordt deze wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende begeleider die je bij aankomst op de luchthaven van Split opwacht. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandeling, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

De prijzen zijn zonder de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage in Kroatië?

Kroatië heeft, net als Nederland, 220 Volt. De bij ons bekende tweepenstekkers kunnen gewoon gebruikt worden.

Kan ik met euro’s betalen of pinnen?

Kroatië heeft zijn eigen munteenheid, de kuna. Ook de euro wordt vrijwel in heel Kroatië als betaalmiddel geaccepteerd. Je kunt pinnen in de grote plaatsen. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd in Kroatie is in het voorjaar en in het najaar, de temperaturen zijn dan erg aangenaam. Dat zijn ook de periodes waarin deze wandelreis wordt uitgevoerd.

Wat voor weersomstandigheden kunnen we verwachten?

Het klimaat in Kroatië varieert van Mediterraans langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. In de zomer is het rond de 30 graden, in de winter rond de 10 graden. Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celsius kan worden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.145,-

7 dagen v.a. € 1.145,-

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:


Bewaar als favoriet
26° 26°

Waarom Djoser?

 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Wandeltochten vanuit één accommodatie
 • De watervallen van Plitvice
 • Wandelen in bijzondere kloven
 • De Kudin brug met twaalf bogen
 • Het onbekende eilandje Pag
 • De historische stad Zadar

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,4

De wandelingen zijn heerlijk en sommige uitdagend door de st...
De wandelingen zijn heerlijk en sommige uitdagend door de steilte en ondergrond. De accommodatie is eenvoudig maar verder goed geregeld.

Naam: Sander K.
Cijfer: 9
Een fantastische reis met mooie wandelingen in een afwissele...
Een fantastische reis met mooie wandelingen in een afwisselend landschap. Je bent echt midden in de natuur. Af en toe een pittige klim/afdaling maakt de het een mooie uitdagende reis. Het hotel is eenvoudig maar prima. De reis werd begeleid door een goede gids met kennis van het land.

Naam: Debby P.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,4

 • 9,0

  Sander K.

  De wandelingen zijn heerlijk en sommige uitdagend door de steilte en ondergrond. De accommodatie is eenvoudig maar verder goed geregeld.

 • 9,0

  Debby P.

  Een fantastische reis met mooie wandelingen in een afwisselend landschap. Je bent echt midden in de natuur. Af en toe een pittige klim/afdaling maakt de het een mooie uitdagende reis. Het hotel is eenvoudig maar prima. De reis werd begeleid door een goede gids met kennis van het land.

 • 9,0

  Jan V.

  Prachtige wandelvakantie! Zeer mooie natuur en fraaie wandelingen onder leiding van onze zeer goede en humoristische gids Jean-Claude!

 • 10,0

  Carine V.

  Een geweldige reis in goed gezelschap. Kroatië is een prachtig land. Veel mooie dingen gezien op korte tijd. Prachtige wandeltochten gemaakt. Onvergetelijk. We kunnen het alleen maar aanraden!!!

 • 9,0

  Renzo W.

  Prachtige reis met zeer goede afwisseling van natuur in de schitterende nationale parken en cultuur in de mooie oude steden. Ik vond Kroatië een verrassend mooi land.

 • 10,0

  Ad A.

  Een geweldige vakantie en grote aanrader voor elke wandelliefhebber. Prachtige tochten op berghellingen, een Romeins aquaduct en eiland met stormwinden. Oversteken van een rivier in zwemkleding verhoogde de pret. Met de professionele begeleiding en de gezellige groep was het een perfecte vakantie.

 • 10,0

  Marjan J.

  Het was in een woord super......een actieve afwisselende vakantie, met een supergezellige groep !!!!!

Bekijk alle reviews
Review plaatsen