Fietsreis Cuba, 18 dagen

Fietsen door het land van Fidel, salsa en cuba libre!

Al fietsend in Cuba zie je o.a. Las Terrazas, Soroa, Pinar del Rio en Trinidad. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Havana, beroemd om de monumenten uit de koloniale tijd en de nostalgische Amerikaanse auto’s. We wisselen de bus regelmatig voor een fietstocht door de mooie heuvelachtige natuur en deels langs de kust.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Havana
 2. Havana
 3. Havana - Soroa
 4. Soroa, Las Terrazas
 5. Soroa - San Diego de los Baños
 6. San Diego de los Baños - Viñales
 7. Viñales
 8. Viñales - Playa Larga
 9. Playa Larga - Cienfuegos
 10. Cienfuegos
 11. Cienfuegos - Trinidad
 12. Trinidad
 13. Trinidad - Topes de Collantes
 14. Topes de Collantes - Manicaragua - Hanabanilla
 15. Hanabanilla - Santa Clara - Havana
 16. Havana
 17. Havana - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam
Routekaart Fietsreis Cuba, 18 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten tussen verschillende steden en hoogtepunten van het land. Op rustdagen kun je lekker relaxen en genieten van de gezellige stadjes of optionele excursies gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft u daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 20 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie fietsjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Havana: oldtimers, salsa & koloniaal verleden

Dag 1 Amsterdam - Havana
Dag 2 Havana, fietstocht Havana
Cuba Havana oldtimerWe vliegen naar de hoofdstad van Cuba; Havana. Als je ’s avonds door de stad of over de Malécon loopt, de zeeboulevard, voel, zie en hoor je direct het verleden dat de Habaneros met hart en ziel conserveren. Je kunt ook neervlijen op het terras bij de beroemde bar Bodeguita del Medio, waar je een mojito bestelt. Deze mix van rum, limoensap, mineraalwater en mintblaadjes was de lievelingsdrank van Hemingway.

Prachtige monumenten uit de koloniale tijd sieren de Cubaanse hoofdstad Havana, gesticht in 1519. Het oudste deel (Habana Vieja) is in 1982 door UNESCO erkend als werelderfgoed en wordt met hun geld behoorlijk gerestaureerd. We hebben een volle dag om Havana beter te leren kennen. De fiets leent zich hier prima voor. Opvallend aanwezig in het straatbeeld van Havana zijn de schitterende Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig. De benzineslurpende monsters worden door hun eigenaars vertroeteld en opgepoetst. Maar de kans is ook groot dat je een Nederlandse bus ziet rijden met als eindbestemming Rotterdam Centraal nog op de voorruit. In het vroegere presidentspaleis is nu het Museo de la Revolucion gevestigd. Erachter ligt in een glazen kist de Granma, het jacht, waarmee Fidel met zijn makkers in 1956 uit Mexico overvoer.

 • Afstand: ca. 15 kilometer


De tropische tuinen van Soroa

Dag 3 Havana - Soroa, fietstocht naar Soroa
Vanuit Havana trekken we met onze eigen bus westwaarts naar Soroa, in de jungle van Sierra de Organos. Onderweg beginnen we aan onze eerste korte fietstocht. De route van Havana tot aan Soroa is vlak tot heuvelachtig. Je fietst deze reis gemiddeld zo’n 35 km per (fiets)dag, op de vaak ongeasfalteerde wegen van Cuba. Voor de grotere afstanden gebruiken we onze eigen bus.

Vanwege het milde klimaat en de hoge vochtigheidsgraad komen er in Soroa veel bloemen voor. In de middag heb je de tijd om de bijzondere tropische tuin met 700 soorten orchideeën te bezoeken, waarvan er 250 van Cubaanse oorsprong zijn. Deze tuin is in de jaren 20 reeds aangelegd. Ook kun je de middag gebruiken voor een wandeling in de omgeving, bijvoorbeeld naar de top van de heuvel waar je van prachtige uitzichten over de omgeving kunt genieten.

 • Afstand: 45 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 775 meter stijgen en 650 meter dalen

Fietsen door betoverend Las Terrazas

Dag 4 Soroa, fietstocht Las Terrazas
Landschap Cuba Djoser In Soroa trekken we een dag uit voor een bezoek aan het betoverende Las Terrazas aan de rand van het UNESCO-reservaat Sierra de Rosario. Las Terrazas is een herbebossingsgebied dat sinds 1985 als biologisch reservaat op de lijst staat van UNESCO. De fietstocht gaat door tropisch bos, langs ruïnes van koffieplantages en kleine gehuchten. Onderweg snuif je de geur van de vele bloemen en planten langs de weg en geniet je van de mooie panorama’s. In het Lago de Palmar kun je genieten van een verfrissende duik in het water.

 • Afstand: 30 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 450 meter stijgen en 425 meter dalen


Op naar oud kuuroord: San Diego los Baños

Dag 5 Soroa - San Diego de los Baños, fietstocht naar San Diego de los Baños
Fietsen Cuba Uitzicht Djoser We verlaten de Sierra en gaan bergafwaarts richting San Diego de los Baños. We fietsen over mooie plattelandswegen en een stukje over de snelweg: de carretera central, de enige snelweg ter wereld waar op gefietst kan worden. Deze voormalige snelweg doet verschillende dorpjes aan, waar we kunnen stoppen om op een van de pleintjes het dagelijkse leven in ons op te nemen. Er rijden eigenlijk weinig auto’s. Fietsers, wandelaars en paardenwagens maken gebruik van deze “Autopista’’.

Het laatst stuk naar San Diego de los Baños gaat over een vrij vlakke weg. De totale rit van vandaag is ca. 60 km, maar kan ter plaatse ingekort worden. San Diego de los Baños staat bekend als een oud kuuroord. Het kuurhotel is enigszins vervallen en sinds 2009 bij gebrek aan financiën buiten gebruik gesteld.

 • Afstand: 60 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 300  meter stijgen en 400 meter dalen
   

Viñales, het land van de rijzende bergen

Dag 6 San Diego de los Baños - Viñales, fietstocht
Na het ontbijt verlaten we San Diego en fietsen we een gedeelte van de route naar de heuvelachtige provincie Pinar del Rio, het centrum van de tabaksbladerenteelt. Pinar del Rio kenmerkt zich door een karakteristiek straatbeeld met pastelkleurige huizen met voorportalen en zuilen in neoklassieke stijl. In de middag bezoeken we Pinar del Rio. Zo kun je een kijkje nemen in het Palacio Guasch en wie wil kan een sigarenfabriek bezoeken. We overnachten in de Viñales Vallei.

 • Afstand: 35 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 300 meter stijgen en 300 meter dalen
   

Dag 7 Viñales, fietstocht door kalksenen heuvellandschap
Cuba Vinales valleiWe nemen de volgende dag de tijd om te fietsen in het vlakke, kleurrijke land rond Viñales waar ‘mogotes’, dichtbegroeide kalkstenen heuvels, uit het niets uit het landschap rijzen. Deze bijzondere heuvels van dit type vinden we alleen in de Caraïben. Een tochtje in een van de grotten behoort tot de opties vandaag, net als een twee uur durende wandeling door dit zeer bijzondere landschap.

 • Afstand: 25 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 400 meter stijgen en 350 meter dalen
   

De historische Bahia de Cochinos

Dag 8 Viñales - Playa Larga, fietstocht naar Pinar del Rio
Varkensbaai Cuba Djoser We verlaten Viñales met de fiets richting Pinar del Rio en eindigen onze rit bij een oude 'finca' met koffie- en suikerrietplantages. Na de fietsen te hebben ingeladen vervolgen we met de bus onze weg en zien hoe het heuvelachtige landschap van Pinar del Rio overgaat in de moerassen van Zapata. Temidden van de moerassen aan de zuidkust ligt de historische baai Bahia de Cochinos, de Varkensbaai. Hier werd in april 1961 een invasie van een door de CIA gesteund huurlingenleger na drie dagen afgeslagen, mede omdat de verwachte algemene opstand tegen Castro uitbleef. De verdediging werd geleid door Fidel in eigen persoon.

Een klein museumpje herinnert aan deze voor Cubanen heroïsche strijd; interessant en een must voor iemand die in de geschiedenis van de Cubaanse revolutie geïnteresseerd is.

 • Afstand: 27 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 30 meter stijgen en 30 meter dalen
   

Parel van het zuiden: Cienfuegos

Dag 9 Playa Larga - Guajimico, Fietstocht Cienfuegos naar Guajimico
Cuba fietsreis oldtimer DjoserVandaag bezoeken we het museum in Playa Giron voordat we met de bus in de richting van de havenstad Cienfuegos rijden, een grote haven met een fraai gerestaureerd centraal plein. Het Tomas Terry-theater uit 1889 en het Palacia del Valle-paleis uit 1919, nu een sjiek restaurant, zijn een bezoek meer dan waard. Nadat we deze mooie stad hebben gezien, fietsen we door een heuvelachtig gebied naar Guajimico.
 

 • Afstand: 40 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 320 meter stijgen en 320 meter dalen
   

Dag 10 Cienfuegos/Guajimico, vrije dag
Op deze plek bovenop een klif genieten we van onze vrije dag. Je kunt hier zwemmen in het warme, heldere water van de Caraïbische Zee en al snorkelend genieten van de onderwaterwereld. De rotsachtige kust biedt ook mogelijkheden om kalkstenen grotten te bezoeken.

Authentiek Trinidad, terug in de tijd...

Dag 11 Cienfuegos/Guajimico - Trinidad, fietstocht naar Tridinad
Cuba Trinidad straatVanuit Guajimico fietsen we verder naar het authentieke plaatsje Trinidad. We zien de bergketen Sierra Escambray steeds indrukwekkendere vormen aannemen naarmate we dichter bij Trinidad komen. Deze authentieke stad is tijdens de 18e en 19e eeuw rijk geworden door de suikerrietproductie en slavenhandel. Het is een mooi, sfeervol plaatsje met keienbestrating en rijke, veelkleurige huizen. De smeedijzeren en houten hekwerken voor de ramen zijn soms ware kunstwerken. Rond het rustieke centrale plein staan koloniale woonhuizen, nu meestal musea.’s Avonds staat Trinidad in het teken van vurig enthousiaste bandjes die originele salsamuziek spelen.

 • Afstand: 42 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 300 meter stijgen en 300 meter dalen


Dag 12 Trinidad, fietstocht Ancon schiereiland
Trinidad Cuba Djoser We hebben anderhalve dag om de stad en de omgeving te ontdekken. We maken in ieder geval een leuke fietstocht langs de mooie kust op het kleine schiereiland Ancon en we kunnen vanaf een 'mirador' de suikerrietvelden aanschouwen.

 • Afstand: 30 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 70 meter stijgen en 170 meter dalen


Topes de Collantes: Cubaanse koffie in het hart van de Jungle

Dag 13 Trinidad - Topes de Collantes, fietstocht naar Topes de Collantes
Topes de Collantes CubaWe verruilen Trinidad weer voor het binnenland en rijden langzaam omhoog richting Topes de Collantes waar we één nacht verblijven. Dit kuuroord met internationale reputatie ligt in een prachtig Cubaans berglandschap. Bijzonder is de tropische begroeiing van deze 90 kilometer lange bergketen, waar een gematigde temperatuur heerst vanwege de hoogte. In dit gebied groeit onder andere één van de beste Cubaanse koffie’s.

Je ziet omhoog rijdend de begroeiing langzaam veranderen en je geniet van een mooi uitzicht over het gebied en de kust in de verte. We gaan met de bus omhoog, zodat we het zwaarste stuk niet met de fiets hoeven af te leggen. Liefhebbers kunnen dit uiteraard een stukje proberen als ze in de ochtend vroeg vertrekken.

De volgende dag fietsen we bergafwaarts, door een van de mooiste stukken jungle van Cuba, naar de provinciale stad Manicaragua.

 • Afstand: 20 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 1130 meter stijgen en 350 meter dalen
   

Lunchen bij de locals op web naar Manicaragua

Dag 14 Topes de Collantes - Manicaragua - Hanabanilla, fietstocht naar Manicaragua
Cuba Fietsreis Lunchpauze DjoserVandaag maken we een fietstocht door prachtig landschap naar Manicaragua terwijl we voornamelijk afdalen. Onderweg kun je lunchen bij een lokale familie en een heerlijk verfrissende duik bij een waterval maken. Het laatste deel naar Hanabanilla leggen we af per per bus.

 • Afstand: 44 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 100 meter stijgen en 500 meter dalen


De nagedachtenis van Che Guevara

Dag 15 Hanabanilla - Santa Clara - Havana, fietstocht naar Santa Clara
We zetten de laatste etappe in en fietsen via een glooiende route naar de betrekkelijk jonge stad Santa Clara. Santa Clara is in Cuba een beetje de stad van Che Guevara. Met zijn peloton overviel hij hier in 1958 de gepantserde trein ‘Tren Blindado’. De succesvolle verrassingsaanval waarbij grote hoeveelheden munitie werden veroverd, was beslissend voor het slagen van de revolutie. In de stad staat een indrukwekkend standbeeld van Che en breng een bezoek aan zijn interessante museum. Na het bezoek aan Santa Clara nemen we afscheid van het platteland en overbruggen het laatste stuk naar Havana weer met onze bus.

 • Afstand: 45 kilometer
 • Hoogteverschil: ca. 100 meter stijgen en 200 meter dalen


Dag 16 Havana, vrije dag
Auto Cuba Djoser We sluiten de reis af in Havana. Je hebt deze dag tot lunchtijd de fiets tot je beschikking om de stad nog beter te kunnen verkennen. Aan de rand van de oude stad ligt het Capitolio, een protserig bouwwerk uit 1929, dat vroeger parlementsgebouw was. Het imposante interieur heeft veel bladgoud.

Vergeet ook niet de nostalgische sfeer van Plaza de Armas in het hart van de oude stad te proeven. Je vindt hier het Paleis van de Capitanes Generales, nu stadsmuseum, en de Templete op de plaats waar de stad in 1519 officieel werd gesticht.

Dag 17 Havana - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam
Na je laatste ‘mojito’ of ‘cuba libre’ op een swingend terrasje is het helaas alweer tijd om terug te vliegen naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
17 dec - 03 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
07 jan - 24 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
21 jan - 07 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
11 feb - 28 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
04 mrt - 21 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
25 mrt - 11 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
08 apr - 25 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
15 jul - 01 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-
Start - einde
01 aug - 18 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-
Start - einde
09 sep - 26 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
21 okt - 07 nov V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
11 nov - 28 nov G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
16 dec - 02 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
06 jan - 23 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
20 jan - 06 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
10 feb - 27 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
03 mrt - 20 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.195,-
Start - einde
24 mrt - 10 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.245,-
Start - einde
06 apr - 23 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer
 • Fietsverhuur
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids
 • Stadstour door Havana
 • Fietstocht naar Soroa
 • Fietstocht door Las Terrazas
 • Fietsen over de Autopista
 • Fietstocht naar Pinar del Rio
 • Fietstocht door de Viñales-vallei 
 • Bezoek aan museum in Playa Giron
 • Fietstocht naar Trinidad
 • Stadstour door Trinidad
 • Fietsen door berglandschap naar Topes de Collantes
 • Fietstocht door prachtig landschap naar Manicaragua
 • Fietstocht naar Santa Clara

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt (dit is een vanaf prijs) vanaf €1.645,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis in Havana te vervroegen of te verlengen. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 39,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is meestal 9, het maximum 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun ligging en comfort, dan wel op faciliteiten zoals bijvoorbeeld een zwembad. We slapen in tweepersoonskamers met eigen douche en toilet.

In de miljoenenstad Havana overnachten we op goede locaties in de stad. Dit is soms dichtbij het koloniale historische centrum van Havana of in de centrale wijk Vedado, een populaire wijk in de stad met veel particuliere restaurantjes en de fameuze Coppelia IJssalon waar Cubaanse families genieten van hun ijsjes. Vrijwel alle hotels zijn op steenworp afstand van de Malecon. De oldtimers fungeren als taxi en ook de fietstaxi’s en cocotaxi’s brengen je altijd snel naar een volgende bezienswaardigheid of hotel. De hotels zijn van alle gemakken voorzien: ruime kamers die meestal voorzien zijn van airconditioning, het ontbijt is inclusief en er is behulpzame service.

In Pinar del Rio en Cienfuegos verblijven we op gunstige locaties ten opzichte van de nabijgelegen natuurparken. Villa Guajimico ligt op de route tussen Cienfuegos en Trinidad en biedt een heerlijk verblijf aan het strand. De huisjes zijn mooi gelegen en er zijn veel snorkel- en duikmogelijkheden vanaf deze plek. In Trinidad maken we voor enkele reizen gebruik van Casas Particulares. Je overnacht in cabañas of kamers bij mensen thuis en staat hierdoor nóg dichter bij de lokale bevolking en Cubaanse cultuur. Andere accommodaties bieden ook elk iets unieks, van paardenverhuur en een mooi zwembad, tot fantastische livemuziek en de nabijheid van een natuurgebied.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Havana Hotel Deauville
Havana Hotel Vedado
Pinar del Rio/Viñales Villa Aguas Claras
San Diego de los Baños Hotel Mirador
Viñales Casa Particular (indien beschikbaar)
Playa Larga Hotel Playa Larga
Cienfuegos Hotel Vila Guajimico
Trinidad Casa Particular (indien beschikbaar)
Topes de Collantes Hotel Los Helechos
Hanabanilla Hotel Hanabanilla


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

We overnachten in kleinschalige accommodaties

Enkele hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik

De kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in kleinschalige accommodaties

Enkele hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik

De kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in kleinschalige accommodaties

Enkele hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik

De kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in kleinschalige accommodaties

Enkele hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik

De kamers beschikken over een eigen douche en toilet

Vliegreis

Air Europa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  13:40

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Havana

  Vertrek

  15:35

  Aankomst

  19:05

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Havana - Madrid

  Vertrek

  21:35

  Aankomst

  12:35*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  17:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ´s zomers 5 uur vroeger dan in Nederland, in de winter 6 uur vroeger.

Air Europa is de derde maatschappij van Spanje en is lid van de Skyteam alliantie waar onder andere KLM & Air France ook bij zijn aangesloten. Air Europa beschikt over een moderne vloot, waaronder de nieuwe Boeing 787, een toestel met de laatste technologieën, dat zorgt voor een zeer comfortabele reis. Zo heeft de Boeing 787 een aangepaste cabinedruk waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en je je tijdens én na de vlucht prettiger en energieker voelt. De ‘moodlightning’, een high-tech verlichtingssysteem dat zonsopgang en zonsondergang simuleert, is een van de vele andere voordelen van de Boeing 787.

Tijdens de vlucht is er volop entertainment beschikbaar op het scherm in de stoel voor je. Air Europa serveert tijdens de vlucht goed verzorgde maaltijden en drankjes. Mocht je willen blijven appen aan boord of even de mail checken, dan kun je een WiFi-bundel kopen. Vervelen is dus nergens voor nodig!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt (dit is een vanaf prijs) vanaf €1.645,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
In Cuba maken we gebruik van goede touringfietsen met 24 versnellingen van het merk Bianchi. Tijdens de fietstochten fietst onze lokale fietsgids mee die zorgt voor het onderhoud aan de fietsen. Er zit een bagagedrager op de fiets.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar je op je fiets stapt. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Op momenten dat we geen gebruik maken van onze fietsen, gaan de fietsen mee in de bus.

We vliegen naar Cuba met Air Europa

We maken gebruik van goede touringfietsen met 24 versnellingen

We vliegen naar Cuba met Air Europa

We maken gebruik van goede touringfietsen met 24 versnellingen

We vliegen naar Cuba met Air Europa

We maken gebruik van goede touringfietsen met 24 versnellingen

We vliegen naar Cuba met Air Europa

We maken gebruik van goede touringfietsen met 24 versnellingen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer
 • Fietsverhuur
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids
 • Stadstour door Havana
 • Fietstocht naar Soroa
 • Fietstocht door Las Terrazas
 • Fietsen over de Autopista
 • Fietstocht naar Pinar del Rio
 • Fietstocht door de Viñales-vallei 
 • Bezoek aan museum in Playa Giron
 • Fietstocht naar Trinidad
 • Stadstour door Trinidad
 • Fietsen door berglandschap naar Topes de Collantes
 • Fietstocht door prachtig landschap naar Manicaragua
 • Fietstocht naar Santa Clara

Excursies

Fietsreis Cuba CojimarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog het standbeeld van Che Guevara, terwijl de ander liever een rondje maakt in een oldtimer door Havana. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in Cuba zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Stadstour door Havana (gedeeltelijk per fiets en lopend)
 • Bezoek aan museum in Playa Giron  
 • Stadstour door Trinidad (gedeeltelijk per fiets en lopend)


Daarnaast kun je zelf ook nog andere bezienswaardigheden bekijken of optionele excursies ondernemen, zoals:

 • Laat je rondrijden in een oldtimer door Havana
 • Bezoek Oud-Havana, door UNESCO erkend als werelderfgoed
 • Breng in Soroa een bezoek aan de bijzondere tropische tuin met 700 soorten orchideeën
 • Bezoek een sigarenfabriek in Pinar del Rio
 • Maak een wandeling door de Viñales-vallei 
 • Bekijk al snorkelend de onderwaterwereld van de Caraïbische Zee
 • Bewonder kalkstenen grotten in Guajimico
 • Bezoek in Santa Clara het standbeeld van Che Guevara of zijn museum

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket
 • Het paspoort dient minstens geldig te zijn gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum vanuit deze bestemming) en dient minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's te bevatten
 • Verzekeringsbewijs medische kosten 
 • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica): deze kost € 25,- en wordt door Djoser geregeld en 2 weken voor vertrek per post naar je opgestuurd. De kosten worden bij boeking op de factuur verwerkt

Geldzaken

In Cuba wordt er betaald met de Cuban peso convertible (CUC). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Cuba kun je niet pinnen. Neem daarom genoeg euro's mee, dollars worden niet geaccepteerd. Tijdens de reis kun je het geld wisselen bij banken en officiële wisselkantoren (Casas de Cambio van Cadeca). Neem zeker ook een creditcard mee. Visa-, Euro- of Mastercards worden op enkele plekken geaccepteerd. Diners' Club of American Express niet. Met een Visa card en pincode kun je bij sommige bankautomaten geld opnemen. Houd wel rekening met een hoge commissie.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- tot € 350,- per persoon per week. Cuba is geen goedkoop land, houd rekening met een enkele opionele excursie die u wenst te doen zijn en zorg dat je altijd wat extra te besteden hebt.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 55,- per persoon.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis, de overige maaltijden niet.

Voor de lunch wordt tijdens het fietsen gezocht naar geschikte mogelijkheden, bijvoorbeeld door te picknicken of te lunchen bij een lokale familie. Voor het diner kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De reisbegeleider kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. De eenvoudige, maar betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants en zijn een leuke manier om je te mengen met de Cubanen. Heel populair zijn de paladares, privé-restaurantjes bij mensen thuis. De kosten van een maaltijd liggen rond de € 15,-.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis in Havana te vervroegen of te verlengen. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 39,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Cuba ligt op de rand van de tropen. Het hele jaar door is de temperatuur zeer aangenaam en komt maar zelden onder de 25°C. De droge periode is van oktober tot april. Tijdens de zomermaanden van mei tot augustus kan het af en toe regenen. De kans op zo'n kort maar hevig tropisch regenbuitje is eigenlijk vooral aanwezig in het zuidoosten van het eiland. Het klimaat op de strandlocaties aan de noordkust is vrijwel het hele jaar door zeer aangenaam.

Cuba is met 115.000 km² het grootste eiland van de Antillen en is drie keer zo groot als Nederland. Geografisch gezien ligt het eiland slechts 180 kilometer ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het landschap op Cuba is zeer gevarieerd. Het oosten wordt beheerst door de onherbergzame Sierra Maestra, de hoogste bergketen van het eiland. De natuur in het westen wordt gekenmerkt door de mysterieuze nevelwouden van de Sierra del Escambray en de kalkstenen heuvels rond Viñales. Veel bossen op Cuba hebben inmiddels moeten wijken voor suikerrietplantages die je over het hele eiland tegenkomt. Aan de noord- en zuidkust zijn mooie zandstranden te vinden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

We fietsen gemiddeld 35 kilometer per dag. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen met weinig verkeer, waarin een enkele vrachtwagen of bus wordt afgewisseld met paardenkarren. Op enkele plaatsen zijn de wegen in slechte staat met gaten. Het terrein is over het licht glooiend tot heuvelachtig, waardoor we geen routes hebben met steile en lange hellingen. Alleen de eerste paar dagen in de Sierra de Organos komen we enkele steile hellingen tegen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Cubaanse fietsgids die de fietsroutes goed kent. De gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Daarnaast gaat er een mechaniciën mee die het onderhoud aan de fietsen verzorgt.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?We fietsen gemiddeld 35 kilometer per dag. Het terrein is over het algemeen vlak, alleen de eerste paar dagen in de Sierra de Organos komen we enkele steile hellingen tegen. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen met weinig verkeer. Op enkele plaatsen zijn de wegen in slechte staat met gaten. De gehele reis zal er een begeleidende bus zijn. Mocht je de beklimmingen toch te zwaar vinden of een etappe te lang dan kun je altijd een stukje met de bus mee. Bij veel tochten kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. Lees de dag-tot-dag beschrijving en de praktische informatie goed door zodat je weet wat je te wachten staat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie!

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat kan je verwachten van een reis door Cuba?

Cuba is een uniek land op zowel cultureel als natuurgebied. Het biedt groene bergen en watervallen, fantastische stranden en oude koloniale steden. Het klimaat is tropisch en de Cubaan leeft dan ook buiten op straat. De muziek speelt hierbij een grote rol en de Cubaan is altijd geïnteresseerd in een praatje of om zijn muziek en dans te delen met zijn bezoekers. 
Cuba is een communistisch land en ook dat maakt het een bezoek meer dan waard. De ontwikkelingen de afgelopen jaren op Cuba naar meer openheid en een kapitalistischer ingerichte samenleving is een traag verlopend, doch bijzonder actueel proces. Er is steeds meer particuliere inbreng mogelijk van de Cubanen in de maatschappij. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer particuliere cafés en restaurants in het straatbeeld verschijnen en dat de zogenaamde “Casas particulares” aan terrein winnen.

Het toerisme in Cuba doorgaat op dit moment een enorme ontwikkeling. Een fors aantal restricties voor met name Amerikanen die naar Cuba willen reizen is sinds 2015 vervallen. Het gaat hier om Amerikanen die studeren en / of werken in Cuba, maar ook om Cubanen die al vele jaren in de VS wonen. Zij bezoeken familie en vrienden en brengen invloeden van de westerse wereld naar het eiland. Naast Amerikanen zijn er ook veel Europeanen en Aziaten die het bijzondere en authentieke Cuba willen leren kennen.

Cubanen zijn meesters in het creatieve denken en dat wordt duidelijk in het levendige straatbeeld van alledag. In de hoofdstad rijden Lada’s, oude Amerikaanse sleeën, westerse auto’s, fietstaxi’s, paard en wagen en de zogenaamde cocotaxi’s naast elkaar. Ook onze eigen Arnhemse Conexxion-bus rijdt er rond met inderdaad soms de Nederlandse plaatsnaam nog in het venster vermeld. Op de “snelweg” staan er altijd auto’s langs de kant van de weg met de motorkap open met een of twee Cubanen erin verstopt. Even later stappen de heren weer in en rijden luid lachend door naar de volgende bestemming. Cubanen staan bekend om hun lach en opgewektheid. Het dagelijks leven is niet altijd even eenvoudig, maar de lach en de muziek overheersen altijd!

Cuba is een unieke bestemming die je eens in je leven gezien moet hebben!

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 15 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. Gedeeltes van de reis leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Deze bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat de mogelijkheid om gedeeltes met de bus mee te gaan, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar je op je fiets stapt. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Op momenten dat we geen gebruik maken van onze fietsen, gaan de fietsen mee in de bus. Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Moet ik een fietshelm dragen?

We raden ten zeerste aan een fietshelm te dragen tijdens de fietstochten, deze dien je zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook worden er facultatieve excursies aangeboden waaraan je kunt deelnemen.

Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken. Op dag 10 hebben we een rustdag bovenop een klif bij de Caraïbische Zee waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze fietsreis?

Djoser maakt gebruik van goede sfeervolle middenklasse hotels. De kamers beschikken over eigen faciliteiten, zoals douche en toilet. De ligging van de hotels is meestal centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd. Op onze website vind je een lijst van de hotels met een link naar onafhankelijke beoordelingen van Tripadvisor.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt de fietsreis begeleid?

Er gaat zowel een Nederlandse reisbegeleider mee als een lokale fietsgids. De Nederlandse reisbegeleider zorgt, samen met onze deskundige lokale vertegenwoordiger, voor een soepel verloop van de reis. Je reisbegeleider wordt tijdens de gehele reis bijgestaan door een lokale fietsgids die zorgt voor het onderhoud aan de fietsen.

Heb ik een visum nodig voor Cuba?

Voor Cuba heb je een visum/toeristenkaart (Carta Turistica) nodig. Deze kost € 25,- en wordt door Djoser geregeld en 2 weken voor vertrek per post naar je opgestuurd. De kosten worden bij boeking op de factuur verwerkt. Het visum is na binnenkomst in Cuba 30 dagen geldig.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,-, exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de verlenging of vervroeging kan de accommodatie in Havana worden bijgeboekt. Dit hotel is centraal gelegen, van waaruit je de omgeving rustig verder kunt ontdekken.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat zijn de betaalmiddelen in Cuba?

De munteenheid in Cuba is de peso. Het is niet mogelijk om te pinnen op Cuba. In de plaatsen Havana, Viñales en Trinidad is er gelegenheid om bij de bank contant geld op te nemen met een creditcard. Bij het opnemen van geld via uw creditcard wordt in Cuba een hoge commissie berekend en transactiekosten. Wij raden aan om contante Euro's mee te nemen, deze kunnen ter plaatse worden omgewisseld voor de peso convertible. In veel gevallen worden beschadigde, beschreven en/of gescheurde bankbiljetten niet geaccepteerd. Contante dollars worden niet geaccepteerd.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 2.195,-

18 dagen v.a. € 2.195,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Inclusief fietshuur
 • Hotels met regelmatig een zwembad
 • Inclusief ontbijt
 • Nederlandse begeleiding
 • Lokale fietsgids
 • Fietsen door het land van Che Guevara
 • Stadstour door Havana
 • Veel contact met lokale bevolking
 • Fietsen door de Viñales-vallei
 • Stadstour door Trinidad
 • Ooit willen fietsen op de snelweg? In Cuba kan dat!

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Mede dankzij onze geweldige reisbegeleidster Yana (en niet t...
Mede dankzij onze geweldige reisbegeleidster Yana (en niet te vergeten onze fijne reisgenoten ) een fantastische reis gehad

Naam: Folkert J.
Cijfer: 10
Hele gezellige groep, mooie fietsroute, reisleidster top, go...
Hele gezellige groep, mooie fietsroute, reisleidster top, goed georganiseerd, ben blij dat ik hier aan deel heb genomen!.

Naam: Binne V.
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 10,0

  Folkert J.

  Mede dankzij onze geweldige reisbegeleidster Yana (en niet te vergeten onze fijne reisgenoten ) een fantastische reis gehad

 • 9,0

  Binne V.

  Hele gezellige groep, mooie fietsroute, reisleidster top, goed georganiseerd, ben blij dat ik hier aan deel heb genomen!.

 • 8,0

  Peter M.

  Een prachtige reis. Veel variatie, sportief fietsen, door vlak, heuvelachtig en sterke heuvelachtig, door de stad, dorp, oerwoud. Cultuur, natuur en geschiedenis wisselen elkaar af. Accommodaties goed, middelmatig. Eten in Cuba is eentonig, zeker bij gezamenlijke lunches en diners. Lekker fruit.

 • 9,0

  Willy L.

  Prachtige reis gehad. Havana, Vinales en Trinidad als hoogtepunten. Volgende keer Topes eruit wat mij betreft en een dag langer in Trinidad nog verblijven. Liever trekking bikes met 27 versnellingen dan zware Ebikes met 6 versnellingen. De hele reis prima georganiseerd. Aanrader.

 • 9,0

  Alex G.

  Geweldige vakantie gehad, ondanks enkele dagen darmklachten. Dan is de bezemwagen [bus] een uitkomst. Door de fietstochten veel contact met bevolking. Ook overnachtingen in Casa's [B+B] en maaltijden bij privé restaurants geven veel sfeer en contact en een goede indruk van het leven in Cuba.

 • 10,0

  Jos N.

  Wat een prachtig land en wat een mooie fietsreis! Schitterende kusten, landschappen en historische steden, een uniek inkijkje in een land dat 50 jaar vrijwel heeft stilgestaan. Maar mede dankzij het fietsen kom je ook in aanraking met de vrolijke, gastvrije mensen, muziek en rum.

 • 10,0

  Jose S.

  Juist het fietsen door Cuba maakt deze reis tot een feestje, vriendelijke mensen, prachtige natuur, leuke stadjes, overal muziek en de oude auto's maken het plaatje compleet. Met 2 enthousiaste reisbegeleiders kom je op de leukste plekjes. En je hebt steeds het gevoel of je in een film zit.

 • 9,0

  H.

  Prachtige reis; divers qua landschappen. Goede begeleiding van de Nederlandse reisleidster, trouwe Cubaanse begeleiders die waakten over de groep. Afwisselende fietsetappes, boeiende stops. Niet altijd de beste hotels, maar dat zal meer aan Cuba liggen dan aan Djoser.

 • 8,0

  Willem A.

  Ik vond de begeleiding zeer goed, meeste hotels prima. Cuba is een prachtig land wat je al fietsend op een mooie manier kunt ontdekken. Goeie mix tussen fietsen en vrije tijd. Af en toe pittige klimmetjes wat het wat mij betreft alleen maar leuker maakt.

 • 9,0

  Max S.

  Cuba is een fantastische reisbestemming voor wie houdt van de Latijns Amerikaanse cultuur en sfeer. Fietsend over het eiland beleef je de natuur en spontaniteit van de mensen nog veel intenser. Én leuke overnachtingsplekken: oa op een vakantiepark en 1 x in Casas Particulares. Een ware aanrader dus

 • 9,0

  Jean S.

  Een ervaring om nooit meer te vergeten. Prachtige natuur, vriendelijke bevolking, zeer aangename temperaturen, lekker eten. Het fietsen was heerlijk mede door de begeleidende bus, de Nederlandse reisleider, de Cubaanse gids, de fietsmechanieker en de zeer joviale buschauffeur. Een aanrader voor ieder

 • 8,0

  Andre Z.

  Beelden zeggen vaak meer dan woorden. https://www.youtube.com/watch?v=Ac1AohJEKoQ

 • 8,0

  Ria B.

  Mooie, boeiende reis. Mooi land met vriendelijke bevolking. Het fietsen was erg pittig, mede door de hitte, die uitputtend was.

 • 9,0

  Germa V.

  Wie een pittige fietsvakantie wil in een interessant en soms ondoorgrondelijk land? Fiets dan in CUBA! Ik vond er fantastische natuur, afwisselend en spannende fietsetappes en vriendelijke bewoners. Mijn eerste kennismaking is prima begeleid door Djoser en de plaatselijke begeleiding. Top.

 • 10,0

  Janwillem V.

  Heerlijke afwisselende actieve vakantie, waarbij je dicht bij de bevolking en hun cultuur komt te staan.

 • 9,0

  Hans R.

  Topvakantie gehad. Leuke groep, mooie route, super reisbegeleider (Zinzi), fantastisch land met vrolijke mensen en muziek.

 • 9,0

  Edwin V.

  Ik heb een enorm leuke fietsvakantie gehad. De fietstochten waren prima in balans, veelal goed te doen voor iedereen tot af en toe uitdagend waarbij je er voor kan kiezen de route in de bus af te leggen. Dat de hotels met lodges vaak buiten de steden lagen past ook perfect bij deze actieve reis.

 • 9,0

  Hijmen S.

  Cuba is een aanrader: wat een prachtig land en vriendelijke en vrolijke bevolking, ondanks hun relatieve armoede. De reis klopte helemaal, dank zij Renske, onze deskundige en enthousiaste reisleider. En behalve met een bruine kleur ook nog met een goede conditie thuisgekomen.

 • 8,0

  Karin van B.

  Super leuke afwisselende reis, met veel fietsen, maar ook de mogelijkheid om in de bus te gaan die de hele tijd mee is. Leuke onderkomens, mooie omgevingen, goed inzicht in de cultuur van het land, soms heeft de tijd er stil gestaan, paard en wagen op de weg is heel normaal!

 • 9,0

  C.M.

  Een onvergetelijke ervaring deze fietsreis door Cuba. Door het fietsen kom je sneller in contact met de Cubanen en ruik en voel je het land meer. Dankzij onze super reisleidster hebben wij op een paar hele mooie plekken heerlijk gegeten. Elke dag hadden we wel een no hay, maar dat is Cuba.

 • 9,0

  Hetty V.

  Wat een toffe reis was het. Met de fiets beleef je Cuba pas echt!

 • 8,0

  Martin H.

  Na een vertraging op de heen en terug reis. Met als gevolg dat we een dag Madrid hadden. Is de reis zeer bevallen. Dit alles door de goede verzorging van Djoser en onze begeleidster Elvira en niet te vergeten de toffe groep. Nooit eerder een groepsreis gedaan. Maar deze was top.

 • 8,0

  Mart H.

  Prima reis, niks mis met de hotels. Nadeel dat deze soms relatief ver van de plaatsen aflagen waardoor een eigen uitstapje niet mogelijk was. Gelukkig voldoende mogelijkheden om meer of minder te fietsen. Topdag naar Topes des Collantes. Trinidad en Havana zijn aanraders. Evelien bedankt!

 • 10,0

  Chris B.

  Prachtige reis, zeer goed georganiseerd, in de watten gelegd door onze fietsgids, chauffeur en fietsenjongen en in zeer goede banen geleid door onze sympathieke reisbegeleidster Nienke. Als kers op de taart in gezelschap van een toffe, zeer plezante bende. Bedankt iedereen voor deze onvergetelijke reis.

 • 8,0

  Martie B.

  Appberichten Ik: Cuba was erg fijn, lekker fietsen, strand, snorkelen, salsa dansen en muziek gemaakt. Kan het beter? Ander: Volgens mij niet! Super om te horen!

 • 10,0

  A.

  Eerste toffe kennismaking met Djoser. Geweldige fietsvakantie gehad(was wel zwaarder dan verwacht) met een heel toffe groep Nederlanders in een prachtig Cuba. Zeer goed concept en ook veel lof voor onze altijd behulpzame en competente reisleider Wim. Kijken uit naar volgende reis met Djoser.

 • 8,0

  Raf D.

  voor ons een hele ervaring rijker en een warm hart voor Cuba... een aanrader voor iemand die Cuba écht wil zien en beleven...

 • 9,0

  E.

  Fietsvak in Cuba=wondermooi omwille van dé ideale mix: relax én pittig fietsen;- in mooie en gevarieerde natuur, langs idyllische stranden, in de mystieke steden Havana, Trinidad en met als kers op de taart het contact met de vriendelijke locals en de gezelligheid van een leuke groep=een aanrader!

 • 9,0

  Koen V.

  Prachtig land en leuke manier om rond te reizen. Soms kan het aardig pittig zijn op de fiets zeker met deze warmte en luchtvochtigheid. Tip: neem fietshandschoenen, gelkussen en een helm mee. De buschauffeur was top met de weinige middelen die hij tot zijn beschikking heeft.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen