Fietsreis Catalonië - Spanje 8 dagen

Catalonië is dankzij de groene, landelijke omgeving heerlijk om doorheen te fietsen! De Vías Verdes, ofwel ‘groene routes’ zijn oude Spaanse spoorwegen die niet meer in gebruik zijn. Deze oude spoorwegen lenen zich perfect om over te fietsen dankzij de vlakke, makkelijk begaanbare paden. 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Girona
 2. Girona, vallei van Llemena
 3. Girona - Palamós
 4. Palamós - Gola del Ter
 5. Gola del Ter, vrije dag: mogelijkheid bezoek Pals
 6. Gola del Ter - Montgrímassief - Aiguamolls de l’Empordà - Figueres
 7. Figueres, Alberesgebergte
 8. Figueres - Girona - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Catalonië - Spanje 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Dag 1 Amsterdam - Girona

Na aankomst in Girona rijden we direct naar het hotel waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Het hotel ligt midden in het centrum van Girona en op een paar stappen vind je de kathedraal. Omdat Girona wat kleinschaliger is dan zijn bekende broertje Barcelona, is het een fijne plek om de reis rustig te beginnen. De stad staat bol van de kwalitatief goede restaurantjes en de inwoners zijn hier met recht trots op. Vanaf de rivier Onyar kun je dwalen door labyrintische oude stadsstraten, waarbij je een boeiende mix van architectonische stijlen ziet.

Dag 2 Girona; vallei van Llemena

We beginnen de dag met een bezoek aan het oude stadscentrum, met onderweg genoeg mooie fotomomenten van de bontgekleurde huizen aan het water. De stad is beroemd vanwege de gotische architectuur en vanwege de goed bewaard gebleven Joodse wijk. Een aanrader is een wandeling over de historische stadsmuur.


Na de lunch staat de eerste fietstocht op het programma. In de vallei van Llemena, misschien wel een van de best bewaarde natuurgebieden van Catalonië, kun je meerdere fietsroutes volgen. Het landschap wisselt af tussen weilanden, beekjes, bossen en historische dorpjes, een prachtig gebied!

Fietsafstand: +/- 20 km; hoogteverschil: circa +/- 70 m.

Dag 3 Girona - Palamós

We stappen op de fiets en rijden naar Palamós, de belangrijkste haven van de provincie Girona aan de Costa Brava. Het is een makkelijke fietstocht waarbij de eerste 25 km rustig verloopt. We klimmen een beetje als we naar het dorpje Romanyá de la Selva rijden in de bergen van Gavarres. Je rijdt langs met kurk- en steeneiken bedekte berghellingen en de panoramische uitzichten zijn echt fenomenaal. Het dorpje Romanyá is bekend vanwege de Catalaanse schrijfster Mercé Rodoreda die hier tot aan haar dood gewoond heeft. Je kunt in dit plaatsje ook nog de kerk van Sant Martí bewonderen. Hierna dalen we zo’n 10 km af naar Palamós waar je op het strand kunt relaxen en terwijl de vissersboten in de namiddag met hun vangst terugkeren. We overnachten in deze mooie badplaats.

Fietsafstand: +/- 55 km. stijgen: +/- 350 m., dalen: +/- 450 m.

Dag 4 Palamós - Gola del Ter

We vervolgen onze weg zo’n 40 km naar het noorden door de glooiende heuvels van de Empordà-regio waarbij we rijden langs prachtige baaien, rijstvelden en ommuurde, middeleeuwse steden. Een lust voor het oog! Het wordt niet voor niets het Toscane van Spanje genoemd. We eindigen de dag in de kustplaats Gola del Ter, onze uitvalsbasis voor de komende twee nachten.

Fietsafstand: +/- 40 km; hoogteverschil: circa +/- 150 m.

Dag 5 Gola del Ter; vrije dag, mogelijkheid bezoek Pals

Tijd om te ontspannen! De komende dag staat er geen fietstocht op het programma, dus je kunt genieten van het strand, een plons nemen in het zwembad of een beetje rondwandelen in het centrum. Maar het is ook mogelijk om deze regio nog verder op de fiets te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar het historische Pals met een mooi middeleeuwse centrum. Onderweg kom je bovendien langs een grote wijngaard waar je nog deel kunt nemen aan een proeverij.

Optionele fietstoct: fietsafstand: +/- 35 km; hoogteverschil: circa +/- 150 m.

Dag 6 Gola del Ter - Montgrímassief - Aiguamolls de l’Empordà - Figueres


Vandaag staat in het teken van het Montgrímassief (vertaald: grijze berg). Dit karstgebergte heeft toppen van zo’n 300 meter hoog en op een van deze toppen ligt het kasteel van Montgrí, gebouwd aan het einde van de 13e eeuw. Je kunt kiezen voor een rustige tocht om het massief heen, of voor de ietwat uitdagendere route over de berg. Aan de andere kant van de berg ligt de baai van Roses, die ook wel een van de mooiste baaien ter wereld wordt genoemd.  

Roses was in 776 voor Christus een Griekse kolonie, en daarna is het bezet geweest door de Romeinen, waardoor je er ook nu nog veel historische overblijfselen treft. We rijden door het nationaal park Aiguamolls de l’Empordà, een 5000 hectare groot moerasgebied waar vele vogelsoorten voorkomen, en stoppen in het stadje Castelló d'Empúries. Het eindpunt van vandaag is Figueres. 

Fietsafstand: +/- 55 km; stijgen: +/- 250 m., dalen: +/- 150 m

Dag 7 Figueres; Alberesgebergte


Tijd om het Catalaanse Toscane verder te ontdekken op de fiets! We rijden door olijf- en wijngaarden en gaan op ontdekkingstocht in het oostelijke puntje van de Pyreneeën, het Alberesgebergte. Het is een rotsachtige wildernis, waar veel interessante bloemen en planten te vinden zijn zoals het zilverkruiskruid, vlinderbloemen, wolfsmelk, struikmalva, Iris lutescens, de spinnenorchis, meerdere varensoorten én de enige inheemse palm van Europa, de Europese dwergpalm. Ook kom je onderweg koeien tegen van een ongewoon ras en meerdere typisch mediterrane vogels  zoals de vale gierzwaluw, de blauwe rotslijster, de zwarte tapuit, Bonelli’s adelaar en de kleine zwartkop. Stop in deze regio ook ergens voor een wijn- of cavaproeverij, Catalonië is immers dé plek waar het gemaakt wordt. 

Fietsafstand: +/- 40 km; hoogteverschil: circa +/- 200 m.

Dag 8 Figueres - Girona - Amsterdam
Figueres is de geboorteplaats van kunstenaar Salvador Dali. Absoluut de moeite waard is een bezoek aan het Teatre Museu Dalí, waar je een uitgebreide collectie van meer dan 1500 kunstwerken van Dalí kunt bewonderen. Ook ligt het gebalsemde lichaam van de excentrieke kunstenaar hier in zijn eigen tombe. Neem om nog wat souvenirs te kopen of bezienswaardigheden te bekijken voordat we terugrijden naar Girona, waar we het vliegtuig pakken naar Amsterdam.
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
01 mei - 09 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
08 mei - 16 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstochten volgens programma
 • Fietstocht naar Palamos
 • Fietstochten door olijf- en wijngaarden
 • Bezoek Theater-Museum van Dali in Figueres
 • Bezoek lokale wijn/olijfolieproducenten in Espolla met wijn/cava-proeverij
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, bagagekosten Transavia,

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is aan het begin in Girona of op het einde van de reis in Figueres mogelijk om bij te boeken. In Girona is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 65,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 99,- per nacht. In Figueres is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 40,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in lokale, centraal gelegen hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douchegelegenheid. De ontbijten zijn inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Girona Hotel Peninsular
Palamos Hotel Ancora
Gola del Ter Hotel Picasso
Figueres Hotel Europa

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Girona

  Vertrek

  19:25

  Aankomst

  21:25

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Girona - Amsterdam

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  00:10


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Girona.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Girona. 

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede huurfiets. Je dient zelf een helm mee te nemen. Tegen een meerprijs à € 180,-  (inclusief € 30,- drop-off fee) is het mogelijk een E-bike te huren (beperkt beschikbaar). We fietsen tussen de 45 en 55 kilometer per dag over goed begaanbare wegen.

Elektrische fiets (e-bike)

E-bikeHet is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 180,-  (inclusief € 30,- drop-off fee)  voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 cm. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan vragen wij deze e-bike voor je aan. Voor deze reis zijn maximaal 4 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstochten volgens programma
 • Fietstocht naar Palamos
 • Fietstochten door olijf- en wijngaarden
 • Bezoek Theater-Museum van Dali in Figueres
 • Bezoek lokale wijn/olijfolieproducenten in Espolla met wijn/cava-proeverij
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door een historisch stadscentrum, terwijl de ander liever een museum bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis Vias Verdes zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Bezoek Theater-Museum van Dalí in Figueres
 • Bezoek coöperatie van lokale wijn/olijfolieproducenten in Espolla met wijn/cava-proeverij.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart. 
   

Geldzaken

In Spanje is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: op de luchthaven van Malaga en in de buurt van El Burgo
Contant: euro’s
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

Het richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,-  per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De keuken in Catalonië waar deze reis naar toe gaat kent vele lokale streekgerechten met een voorkeur voor verse producten van goede kwaliteit. De bevolking is met recht trots op de eigen keuken en de steden zitten vol betaalbare kwaliteitsrestaurants. De tapas zijn uiteraard ook bekend en worden vanaf begin van de middag tot laat op de avond geserveerd. De lunch is een belangrijke maaltijd in Spanje en het ontbijt is vaak klein.

Gezondheid

Voor Spanje wordt geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig enigszins te letten op wat je eet.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.
 


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is aan het begin in Girona of op het einde van de reis in Figueres mogelijk om bij te boeken. In Girona is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 65,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 99,- per nacht. In Figueres is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 40,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer: vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm. In het Noord-oosten van Spanje waar deze reis naar toegaat zijn er warme tot hete zomers. In de bergen ligt de temperatuur een aantal graden lager. Met name het voor- en najaar zijn erg geschikte periodes om in dit gebied te fietsen waarbij je kunt genieten van een aangename temperatuur. De temperaturen kunnen dan oplopen tot ca. 22°C.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Spanje maken we fietstochten van 45 tot 55 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, de hoogtes staan specifiek aangegeven in de reisbeschrijving. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven van Girona opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

 

Tijdens de fietsreis in Catalonië maken we fietstochten van 45 tot 55 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Op dag 3 gaat het om een stijging van ca. 350 meter, dit is de dag met het meeste hoogteverschil. Op andere dagen komen hoogteverschillen voor tussen de 70 en 250 m. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 12 á 14 kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met een touringcar. Tijdens de fietstochten gaat er een touringcar mee die onze bagage vervoerd, alsmede reserve-onderdelen voor de fiets, zoals reserve-banden. Mocht je tijdens de fietstochten rust willen nemen, dan kun je ervoor kiezen om een deel van de tocht in de touringcar af te leggen. 

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn voorzien van een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven. Voor deze reis zijn maximaal 4 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Kijk voor een indicatie van de gebruikte hotels voor deze reis bij "praktische informatie/accommodatie". Dit geeft een goed beeld van de gebruikte hotels.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandstalige reisbegeleider (in een enkel geval Engelstalig) die je bij aankomst opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstocht, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 19 personen.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie worden bijgeboekt (op aanvraag). Hierbij verblijf je in de centraal gelegen middenklasse hotel.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.245,-

9 dagen v.a. € 1.245,-

Tel: 071 5126400

15° 15°

Daarom Djoser

 • Rechtstreeks vlucht
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Goed uitgekiende fietsroutes
 • Inclusief huurfiets
 • E-bike huren mogelijk
 • Fietstochten over Vias Verdes

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 7,7

Een fijne reis met leuke mensen, een mooi stukje Spanje ontd...
Een fijne reis met leuke mensen, een mooi stukje Spanje ontdekt. Toffe veelwetende reisbegeleider: ga zeker nog eens terug. Mar

Naam: Mar V.
Cijfer: 7
Prachtige fietsreis door mooi landschap. Superfijne fietsen,...
Prachtige fietsreis door mooi landschap. Superfijne fietsen, dus de lichte heuvels zijn geen probleem. Middeleeuwse stadjes, strand, Dali museum. Lekkere lunches onderweg met cava! Onder begeleiding van Dago en de chauffeur Lluiz was het een heerlijke week.

Naam: José S.
Cijfer: 8

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 7,7

 • 7,0

  Mar V.

  Een fijne reis met leuke mensen, een mooi stukje Spanje ontdekt. Toffe veelwetende reisbegeleider: ga zeker nog eens terug. Mar

 • 8,0

  José S.

  Prachtige fietsreis door mooi landschap. Superfijne fietsen, dus de lichte heuvels zijn geen probleem. Middeleeuwse stadjes, strand, Dali museum. Lekkere lunches onderweg met cava! Onder begeleiding van Dago en de chauffeur Lluiz was het een heerlijke week.

 • 8,0

  Johan M.

  We hebben onder een zonovergoten hemel door een fraai lentegroen landschap, met hier en daar een stokoud stadje, gefietst. De Cataloniërs hebben als welkom voor ons een traditioneel feest in Girona georganiseerd. Heel attent ! De Engelstalige gids en het eten waren zeker okay.

Review plaatsen