Bekijk de Fietsreis Catalonië - Spanje, 8 dagen van Djoser

Fietsreis Catalonië - Spanje 8 dagen

Catalaanse cultuur en natuur vanaf de fiets

Vanaf € 1.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Catalonië is dankzij de groene, landelijke omgeving heerlijk om doorheen te fietsen! De variatie tussen prachtige culturele steden zoals Figueres en Girona en de ongerepte natuurgebieden in het achterland is prachtig! De Vías Verdes, ofwel ‘groene routes’ zijn oude Spaanse spoorwegen die niet meer in gebruik zijn. Deze oude spoorwegen lenen zich perfect om over te fietsen dankzij de vlakke, makkelijk begaanbare paden. 

Daarom Djoser

 • Rechtstreeks vlucht
 • Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Prachtige natuur en culturele highlights
 • Goed uitgekiende fietsroutes
 • Prachtige rustige landweggetjes en middeleeuwse steden
 • Inclusief huurfiets
 • E-bike huren mogelijk
 • Fietstochten over Vias Verdes

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Catalonië - Spanje, 8 dagen
 1. Amsterdam - Girona
 2. Girona, langs rivier de Ter
 3. Girona - Palamós
 4. La Fosca, vrije dag, optioneel Palamos
 5. Palamos - Pals - Gola del Ter
 6. Gola del Ter - Montgrímassief - Aiguamolls de l’Empordà - Figueres
 7. Figueres, Alberesgebergte
 8. Figueres - Girona - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 19 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot drie fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt één fietsje. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Girona: middeleeuwse sferen en Spaanse lekkernijen

Dag 1 Amsterdam - Girona

Girona SpanjeNa aankomst in Girona rijden we direct naar het hotel waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Het hotel ligt midden in het centrum van Girona en op een paar stappen vind je de kathedraal. Omdat Girona wat kleinschaliger is dan zijn bekende broertje Barcelona, is het een fijne plek om de reis rustig te beginnen. De stad staat bol van de kwalitatief goede restaurantjes en de inwoners zijn hier met recht trots op. Vanaf de rivier Onyar kun je dwalen door labyrintische oude stadsstraten, waarbij je een boeiende mix van architectonische stijlen ziet.


Dag 2 Girona, langs rivier de Ter

Girona kanaal SpanjeWe beginnen de dag met een eerste fietstocht in de prachtige omgeving van Girona. Langs de rivier de Ter, door bossen en velden, parken en kleine buitenwijken van de stad, fietsen we gedeetelijk langs de voormalige spoorlijn Olot-Girona, dat nu een populair fietspad is.

Rond lunchtijd zijn we terug in het hotel en daarna is er vrije tijd om het oude stadscentrum te bezoeken, met veel mooie fotomomenten van de kleurrijke huizen aan het water. De stad staat bekend om zijn gotische architectuur en goed bewaarde Joodse wijk. Een wandeling langs de historische stadsmuur is een aanrader.


Fietsafstand: +/- 20 km; hoogteverschil: circa +/- 70 m.

(vertrekdatum 20-05 mag een bijzonder evenement in Girona meemaken, het bloemen festival, 'Temps de Flors'. In de stad zijn prachtige kunstwerken van bloemen te bewonderen)


Tussen de kurkeiken door naar de Middellandse Zee

Dag 3 Girona - Palamós

Fietsen SpanjeWe stappen op de fiets en rijden in de richting van Palamós, de belangrijkste haven van de provincie Girona aan de Costa Brava. Het is een makkelijke fietstocht waarbij de eerste 25 km rustig verloopt. We klimmen een beetje als we naar het dorpje Romanyá de la Selva rijden in de bergen van Gavarres. Je rijdt langs met kurk- en steeneiken bedekte berghellingen en de panoramische uitzichten zijn echt fenomenaal. Het dorpje Romanyá is bekend vanwege de Catalaanse schrijfster Mercé Rodoreda die hier tot aan haar dood gewoond heeft. Je kunt in dit plaatsje ook nog de kerk van Sant Martí bewonderen. Hierna dalen we zo’n 10 km af naar Palamós waar je op het strand kunt relaxen terwijl de vissersboten in de namiddag met hun vangst terugkeren. We overnachten in deze mooie badplaats, in de wijk La Fosca.

Fietsafstand: +/- 55 km. stijgen: +/- 350 m., dalen: +/- 450 m.


Het Toscane van Spanje

Dag 4 Palamós, vrije dag

Fietsen Emporda SpanjeVandaag is een vrije dag. Het gebied rond het hotel biedt een geweldige natuur en een wild kustlandschap met natuurlijke zwembaaien en de mogelijkheid om hier te wandelen. Het centrum van Palamós is ongeveer 3 km fietsen, een belangrijke vissershaven in de regio. Er is een markt in het oude centrum van het dorp en u kunt genieten van een café op het strand.
 
 
Optionele fietstocht: fietsafstand: +/-10 km; hoogteverschil: circa +/- 100 m.


Dag 5 Palamos - Pals - Gola del Ter

We gaan verder naar het noorden door de glooiende heuvels van de Empordà, langs prachtige baaien, rijstvelden en ommuurde middeleeuwse stadjes. Een lust voor het oog! Het wordt niet voor niets het Toscane van Spanje genoemd. In Pals, voor velen de mooiste middeleeuwse stad, nemen we de tijd voor een bezoek en - afhankelijk van het weer - is er later de mogelijkheid om te zwemmen aan het nabijgelegen natuurlijke strand. We eindigen de etappe in Gola del Ter, een kleine nederzetting vlakbij de zee, onze uitvalsbasis voor de komende twee nachten.

Optionele fietstocht: fietsafstand: +/- 35 km; hoogteverschil: circa +/- 250 m.

Dag 6 Gola del Ter - Montgrímassief - Aiguamolls de l’Empordà - Figueres


Baai Costa Brava SpanjeVandaag staat in het teken van het Montgrímassief (vertaald: grijze berg). Dit karstgebergte heeft toppen van zo’n 300 meter hoog en op een van deze toppen ligt het kasteel van Montgrí, gebouwd aan het einde van de 13e eeuw. Je kunt kiezen voor een rustige tocht om het massief heen, of voor de ietwat uitdagendere route over de berg. Aan de andere kant van de berg ligt de baai van Roses, die ook wel een van de mooiste baaien ter wereld wordt genoemd.  

Roses was in 776 voor Christus een Griekse kolonie, en daarna is het bezet geweest door de Romeinen, waardoor je er ook nu nog veel historische overblijfselen treft. Later deze dag rijden we door het binnenland via kleine dorpjes naar de eindbestemming van vandaag, Figueres.

Fietsafstand: +/- 54 km; hoogteverschil +/- 250m

Fietsen door de olijf- wijngaarden in het Alberesgebergte

Dag 7 Figueres, Alberesgebergte

Fietsen Via Verde SpanjeTijd om het Catalaanse Toscane verder te ontdekken op de fiets! We rijden door olijf- en wijngaarden en gaan op ontdekkingstocht in het oostelijke puntje van de Pyreneeën, het Alberesgebergte. Het is een rotsachtige wildernis, waar veel interessante bloemen en planten te vinden zijn zoals het zilverkruiskruid, vlinderbloemen, wolfsmelk, struikmalva, Iris lutescens, de spinnenorchis, meerdere varensoorten én de enige inheemse palm van Europa, de Europese dwergpalm. Ook kom je onderweg koeien tegen van een ongewoon ras en meerdere typisch mediterrane vogels  zoals de vale gierzwaluw, de blauwe rotslijster, de zwarte tapuit, Bonelli’s adelaar en de kleine zwartkop. Stop in deze regio ook ergens voor een wijn- of cavaproeverij, Catalonië is immers dé plek waar het gemaakt wordt. 

Fietsafstand: +/- 46 km; hoogteverschil: circa +/- 350 m.


Figueres: geboorteplaats van kunstenaar Dali

Dag 8 Figueres - Girona - Amsterdam
Figueres is de geboorteplaats van kunstenaar Salvador Dali. Absoluut de moeite waard is een bezoek aan het Teatre Museu Dalí, waar je een uitgebreide collectie van meer dan 1500 kunstwerken van Dalí kunt bewonderen. Ook ligt het gebalsemde lichaam van de excentrieke kunstenaar hier in zijn eigen tombe. Neem om nog wat souvenirs te kopen of bezienswaardigheden te bekijken voordat we terugrijden naar Girona, waar we het vliegtuig pakken naar Amsterdam.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
02 sep - 10 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.345,-

Start - einde
07 okt - 15 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 mei - 12 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.295,-

Start - einde
18 mei - 26 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.345,-

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstochten volgens programma
 • Fietstocht naar Palamos
 • Fietstochten door olijf- en wijngaarden
 • Bezoek aan een lokale wijn/olijfolieproducent met wijn/cava-proeverij (exclusief evt. entree/ proeverijkosten)

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is aan het begin in Girona of op het einde van de reis in Figueres mogelijk om bij te boeken. In Girona is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 75,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht. In Figueres is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 45,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 66,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Catalonië - Spanje, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 7,8

 • Het was een leuke, gezellige reis met een prima gids (Brian). Het enige wat wij (Ben en ik ) willen zeggen dat de tweede fietsdag naar Palamos dat dat een pittige klim was van 6,5 km en beslist geen één fietsje (zeker wel 2). Het laatste hotel vonden wij het ontbijt zeer matig, geen ontbijtbuffet.

  8,0

 • - de inhoud van het programma is OK. - begeleiding door gids Carla & chauffeur van de bezemwagen was zeer zeer goed. Verdient 10/10. Carla stelt alles in het werk opdat de deelnemers zich perfect zouden hebben. - accommodaties soms 'te' beperkt! cf hotel in Gola del Ter & in Figueres

  8,0

 • Een fijne reis met leuke mensen, een mooi stukje Spanje ontdekt. Toffe veelwetende reisbegeleider: ga zeker nog eens terug. Mar

  7,0

 • Prachtige fietsreis door mooi landschap. Superfijne fietsen, dus de lichte heuvels zijn geen probleem. Middeleeuwse stadjes, strand, Dali museum. Lekkere lunches onderweg met cava! Onder begeleiding van Dago en de chauffeur Lluiz was het een heerlijke week.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede, centraal gelegen middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douchegelegenheid. Het ontbijt zijn inbegrepen. Onze accommodaties zijn speciaal geselecteerd vanwege de centrale ligging, de authentieke sfeer, of de gunstige ligging ten opzichte van de fietsroutes.

Hotel Peninsular bijvoorbeeld, ligt in het prachtige historische centrum van Girona, dat bekend staat vanwege het grote aantal goede restaurants: ideaal dus om vanaf het hotel te voet het centrum te verkennen en een terrasje of restaurant uit te kiezen. Hotel Ancora in het plaatsje Palamos is juist zeer aangenaam vanwege de gunstige ligging op loopafstand van het strand én vanwege het heerlijke zwembad om na een fietsdag heerlijk verkoeling te zoeken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Girona Hotel Peninsular
Palamos Hotel Ancora
Gola del Ter Hotel Picasso
Figueres Hotel Europa

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

 • Hotel Peninsular kamer Girona

  De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer

 • Hotel Peninsular cafe Girona
 • Hotel Ancora Palamos
 • Hotel Ancora kamer Palamos
 • Hotel Ancora zwembad Palamos

  Sommige hotels hebben een heerlijk zwembad

 • Hotel Picasso Gola kamer

  Je kunt kiezen voor een dubbelbed of twee losse bedden

 • Hotel Picasso Gola zwembad
 • Hotel hotel de la font kamer
 • Hotel hotel de la font terras

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Girona

  Vertrek

  19:25 - 21:25

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Girona - Amsterdam

  Vertrek

  22:05 - 00:15*

* aankomst volgende dag


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Girona.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Girona. 

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede huurfiets. Je dient zelf een helm mee te nemen. We fietsen tussen de 45 en 55 kilometer per dag over goed begaanbare wegen.

Elektrische fiets (e-bike)

E-bike

Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 195,- voor de gehele reis. Je geeft dan bij boeking aan dat je een e-bike wenst te reserveren. Er is een beperkt aantal e-bikes per reisdatum beschikbaar, dus reserveer tijdig!

De e-bikes zijn geschikt wanneer je tussen 160 cm en maximaal 190 cm lang bent. Ben je kleiner of langer, neem dan na boeking even contact op via info@djoserwandelfiets.nl, zodat we een passende e-bike kunnen aanvragen.

 • Transavia vliegtuig
 • Fietsbus
 • Spanje fietsreis Djoser moutainbike
 • Spanje fietsreis moutainbike djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Vervoer ter plaatse met bus en fiets
 • Fietstochten volgens programma
 • Fietstocht naar Palamos
 • Fietstochten door olijf- en wijngaarden
 • Bezoek aan een lokale wijn/olijfolieproducent met wijn/cava-proeverij (exclusief evt. entree/ proeverijkosten)

Excursies

Brug fietsen SpanjeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door een historisch stadscentrum, terwijl de ander liever een museum bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis Vias Verdes zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Bezoek Theater-Museum van Dalí in Figueres
 • Bezoek coöperatie van lokale wijn/olijfolieproducenten in Espolla met wijn/cava-proeverij.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart. 
   

Geldzaken

In Spanje is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: op veel plaatsen mogelijk
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

Het richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,-  per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Picknick lunch fietsen SpanjeIn de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De keuken in Catalonië waar deze reis naar toe gaat kent vele lokale streekgerechten met een voorkeur voor verse producten van goede kwaliteit. De bevolking is met recht trots op de eigen keuken en de steden zitten vol betaalbare kwaliteitsrestaurants. De tapas zijn uiteraard ook bekend en worden vanaf begin van de middag tot laat op de avond geserveerd. De lunch is een belangrijke maaltijd in Spanje en het ontbijt is vaak klein.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is aan het begin in Girona of op het einde van de reis in Figueres mogelijk om bij te boeken. In Girona is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 75,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht. In Figueres is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 45,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 66,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm. In het Noord-oosten van Spanje waar deze reis naar toegaat zijn er warme tot hete zomers. In de bergen ligt de temperatuur een aantal graden lager. Met name het voor- en najaar zijn erg geschikte periodes om in dit gebied te fietsen waarbij je kunt genieten van een aangename temperatuur. De temperaturen kunnen dan oplopen tot ca. 22°C.

Zwaarte van de reis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Spanje maken we fietstochten van 20 tot 55 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis, de hoogtes staan specifiek aangegeven in de reisbeschrijving. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider* die je bij aankomst op de luchthaven van Girona opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. De reisbegeleider fietst mee met de groep en daarnaast is er een begeleidende bus als besemwagen (behalve op dag 2 en dag 7). De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

 

Tijdens de fietsreis in Catalonië maken we fietstochten van 20 tot 55 kilometer per dag. Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. Op dag 3 en 7 gaat het om een stijging van ca. 350 meter, dit is de dag met het meeste hoogteverschil. Op andere dagen komen hoogteverschillen voor tussen de 70 en 250 m. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd in overleg plaatsnemen in de meereizende auto (max. 2 personen). Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 12 á 14 kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met een touringcar. Tijdens de fietstochten gaat er een touringcar mee die onze bagage vervoerd, alsmede reserve-onderdelen voor de fiets, zoals reserve-banden. Mocht je tijdens de fietstochten rust willen nemen, dan kun je ervoor kiezen om een deel van de tocht in de touringcar af te leggen. 

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn voorzien van een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad PRAKTISCH INFORMATIE en vervolgens het kopje VERVOER. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website of telefonisch/via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl. Voor deze reis zijn een beperkt aantal e-bikes per vertrekdatum beschikbaar, het valt dus aan te raden het tijdig aan te vragen. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Kijk voor een indicatie van de gebruikte hotels voor deze reis bij "praktische informatie/accommodatie". Dit geeft een goed beeld van de gebruikte hotels.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandstalige reisbegeleider (in een enkel geval Engelstalig) die je bij aankomst opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstocht, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 19 personen.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie worden bijgeboekt (op aanvraag). Hierbij verblijf je in de centraal gelegen middenklasse hotel.

Foto's en video