• Overzicht Estland, Letland & Litouwen actieve reizen van Djoser

Fietsvakantie Estland, Letland & Litouwen

De Baltische Staten Litouwen, Letland en Estland lenen zich perfect voor een mooie fietsvakantie. Het landschap is er rustig en nagenoeg vlak en de landen bieden met de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn en de prachtige kustlijn volop interessante bezienswaardigheden.

Meer over Fietsreis: Estland, Letland & Litouwen

9 dagen fietsen in Litouwen, Letland en Estland
Een fietsvakantie in de Baltische Staten biedt je de mogelijkheid om dit gebied in Noord-Oost-Europa op een bijzondere manier te ontdekken. We reizen naar Litouwen, Letland en Estland en maken fietstochten vanuit de drie hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn. De fietstochten gaan vooral door de omliggende natuurgebieden. We fietsen langs een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur.

Spectaculaire fietsvakantie in Litouwen, Letland en Estland
We fietsen in het historische nationale park Trakai, langs het unieke duinengebied over de Koerse schoorwal, door de bossen bij Jurmala en in het Lahemaa nationaal park in Estland. De fietsreis begint in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. De barokke stad met pastelkleurige huizen ligt tussen de met naaldbossen begroeide heuvels en strekt zich uit langs de beide oevers van de snelstromende Neris. Vervolgens reizen we naar Letland en fietsen we door natuurparken langs de kust. We bezoeken het ambermuseum in Palanga en brengen de nacht door in de bruisende Letse hoofdstad Riga. De fietstocht door de Baltische Staten eindigt in de oude Estse hoofdstad Tallinn.

Een goed fietsklimaat in Litouwen, Letland en Estland
Het is prettige fietsen in de Baltische Staten. In Noord-Oost-Europa heerst net als in Nederland een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.

Voor wie is de fietsreis in de Baltische Staten geschikt?
We fietsen tussen de 20 en 55 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Af en toe kan de hoogte verschillen. Dit hoogteverschil komt vooral voor bij de fietstocht bij Trakai, de dagtocht vanuit Vilnius. De lange afstanden worden met de bus afgelegd die de gehele reis met ons meegaat. De bus zet ons op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Als we niet doorfietsen naar onze accommodatie, pikt de bus ons aan het einde van de fietstocht weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je fietsvakantie in Litouwen, Letland en Estland.

Boek je fietsvakantie naar de Baltische Staten eenvoudig online
Een fietsreis is een bijzondere manier om Litouwen, Letland en Estland op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete fietsreis en regel alles eenvoudig online.