• Overzicht Andorra actieve reizen van Djoser

Wandelvakantie Andorra

Het vorstendom Andorra ligt in het hart van de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje. Het land beslaat een oppervlakte van 468 km² en heeft ongeveer 85.000 inwoners. Het landschap is heel bergachtig, met 65 toppen die boven 2.000 meter uitsteken. De hoogste bergtop is de 'Pic de Coma Pedrosa' (2.942 meter). Het laagste punt bevindt zich aan de grens tussen Spanje en Andorra (840 meter). Andorra is een echt paradijs voor wandelaars, aangezien de natuur hier prachtig is.

Meer over Wandelreis: Andorra

Ontspannen wandelen in Andorra
Tijdens de wandelvakantie in Andorra verblijven we in het bergdorp Soldeu en vanuit daar maken dagwandelingen en doen we een meerdaagse trekking. We wandelen door donkere dennenbossen over ruige bergkammen naar hoog gelegen bergmeren. Onderweg stoppen we op prachtige panoramaspots voor een ontspannen picknick. We bezoeken ook de kleine, maar bruisende hoofdstad Andorra la Vella waar je voordelig luxe inkopen kunt doen.

Een goed wandelklimaat in Andorra
Andorra heeft een mediterraan bergklimaat met warme, droge zomers en koude winters met overvloedige sneeuwval. De temperaturen tussen de minder hoge en de hogere gebieden kunnen 4 tot 5 graden verschillen. De laagste temperatuur bedraagt gemiddeld -2°C en de hoogste ongeveer 24°C. Neerslag valt voornamelijk tussen oktober en mei, ‘s winters in de vorm van sneeuw en vooral aan het eind van de herfst in de vorm van regen. Wij reizen voornamelijk in de beste maanden, van mei tot en met september.

Voor wie is de wandelreis naar Andorra geschikt
De wandeltochten in Andorra zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. We wandelen tussen de 5 en 6 uur. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen soms een pittige klim. We stijgen tijdens de meeste wandelingen ongeveer 500 meter.

Ga goed voorbereid op reis
Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan je wandelreis in Andorra. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je vakantie je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je wandelvakantie in Andorra.

Boek je wandelvakantie naar Andorra eenvoudig online
Een wandelreis is een bijzondere mogelijkheid om Andorra op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete wandelreis en regel alles eenvoudig online.