Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets met versnellingen. We maken bij deze fietsreis fietstochten tussen de drie Baltische hoofdsteden (Vilnius, Riga en Tallinn) en Klaipeda in Litouwen. De fietstochten gaan met name door de omliggende natuurgebieden. We fietsen tussen de 20 en 55 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen.
Elektrische fiets (e-bike)

Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 135,- voor de gehele reis. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven.
 

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die tot aankomst in Tallinn bij ons blijft. De bussen zijn gerieflijk en beschikken over ventilatie en verwarming. De wegen in de Baltische landen zijn de laatste jaren sterk verbeterd, waardoor de gedeeltes die we afleggen in de bus goed af te leggen zijn. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie in de steden) pikt de bus ons weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen.