Visum via Djoser

Heb je voor je reis een visum of meerdere visa nodig en heb je geen tijd om bij de betreffende ambassade(s) langs te gaan, dan kun je het visum/de visa door de VisumCentrale/CIBT laten regelen. Dit kun je bij je boeking aangeven. De bemiddelingskosten bedragen (naast de visumkosten) € 70,- per visum (inclusief retour sturen). Indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd kunnen de kosten hoger liggen.

Wanneer je kiest voor het visum via Djoser dan ontvang je, afhankelijk van de reis, 4 tot 8 weken voor vertrek per e-mail meer informatie over de visumaanvraag mét een persoonlijke link naar de website van de VisumCentrale/CIBT voor de digitale aanvraag van het visum / de visa.

Je dient daarna zelf je paspoort, benodigd aantal pasfoto's en in veel gevallen een kopie van de boekingsbevestiging/factuur op te sturen naar de VisumCentrale/CIBT. De VisumCentrale/CIBT gaat dan voor jou naar de betreffende ambassade(s) of consulaat. We adviseren om het paspoort met de formulieren aangetekend op te sturen of langs te brengen bij de VisumCentrale/CIBT.

NB Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Voor meer informatie over het visumburo kun je terecht op visum.nl
Belgen vinden deze informatie op visum.be.