Veelgestelde vragen - Reisbegeleiding

Hieronder staan de veel voorkomende vragen met betrekking tot onze reisbegeleiding.

Gaat er naast de reisbegeleider een lokale gids mee?

In de meeste landen is het geven van rondleidingen voorbehouden aan de plaatselijke bevolking. Je kunt zelf bepalen of je bij een bepaalde bezienswaardigheid een lokale gids in de arm wilt nemen. Hiernaast reist op een aantal landen een lokale gids mee op de reis. Indien dit het geval is vindt je dit terug in de kolom in/exclusief op de website. De lokale gids kan je alles vertellen over zijn eigen land, en de bezienswaardigheden die je tijdens de reis bezoekt.
 

Waar ontmoet ik mijn reisbegeleider?

Omdat reisbegeleiders bij Djoser vaak meerdere reizen achter elkaar in hetzelfde land begeleiden ontmoet je de reisbegeleider meestal bij aankomst op het vliegveld in het land van bestemming.

Wat kan ik van mijn reisbegeleider verwachten?

Samen met onze lokale agent is de reisbegeleider verantwoordelijk voor de technische en organisatorische aspecten en zorgt hij voor een soepel verloop van de reis. Verder geeft de reisbegeleider advies en, indien nodig, hulp. De reisbegeleider laat je natuurlijk de highlights en bovendien minder bekende bezienswaardigheden zien, wijst je op de mooiste markten en de leukste eethuisjes; hij is echter geen gids.

Wie begeleidt mij op mijn reis?

De meeste Djoser reizen worden begeleid door Nederlandse reisbegeleiding. Sommige reizen en de meeste kampeerreizen worden door lokale Engelssprekende reisbegeleiders begeleid. Bij de betreffende bestemming is het aangegeven onder 'inclusief' op de pagina vertrekdata & prijs.

Een aantal Themareizen, bijvoorbeeld die naar de hammams in Marokko en de culinaire tocht door Noord-India, wordt ook begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider, maar tijdens de meeste themareizen zal er een lokale, Engelssprekende reisbegeleider meereizen die over ruime ervaring beschikt.