Bekijk de Wandelreis Lake District - Engeland, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Lake District - Engeland 8 dagen

Engelands onbekende wandelparadijs

Het Lake District is een paradijs voor wandelaars. Het nationale park in het graafschap Cumbria ligt in noordwest-Engeland. In het gebied bevinden zich maar liefst 16 meren. De wandeltochten voeren langs hoge bergen en door de ruige natuur. Je wordt continue beloond met prachtige uitzichten. We verblijven de gehele week in het dorpje Santon Bridge.

Daarom Djoser

 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goed hotel in het Lake District
 • Wandelen langs langeafstand pad Cumbria Way

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Lake District - Engeland, 8 dagen
 1. Amsterdam - Manchester - Santon Bridge
 2. Santon Bridge, Grasmere
 3. Santon Bridge, Hawkshead-Coniston
 4. Santon Bridge, Great Langdale - Grasmere
 5. Santon Bridge
 6. Santon Bridge, The Old Man of Coniston
 7. Santon Bridge, Eskdale-Ravenglass
 8. Santon Bridge - Manchester - Amsterdam

Reisbeschrijving

Wandelpaal EngelandTijdens Djoser wandelreizen maak je dag wandelingen vanuit één verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Uitvalbasis Santon Bridge

Dag 1 Amsterdam - Manchester - Santon Bridge
Vanuit Manchester worden we met onze eigen bus naar Santon Bridge gebracht. Dit plaatsje vormt een prima uitvalsbasis voor onze wandelingen in het Lake District National Park. De gemoedelijke rust van het Engelse platteland maakt hier plaats voor een wilde natuur met door gletsjers gevormde meren en vele bergen en heuvel, ook wel 'fells' genoemd. Deze landschappen, met groene dalen en ruige rotsen, riviertjes, ommuurde weiden en duizenden schapen waren een bron van inspiratie voor de beroemde Engelse dichter William Wordsworth.


Het lieflijke dorpje Grasmere

Dag 2 Santon Bridge, Grasmere 
Wandelen Lake District EngelandDeze eerste wandeldag maken we een verkennende tocht in de omgeving van Grasmere. In dit lieflijke dorpje staan de voormalige huizen van de dichter Wordsworth. Breng ook een bezoekje aan Sarah Nelson's Grasmere Gingerbread Shop. Sinds 1854 wordt hier al gemberkoek gemaakt en nu kun je hier typisch Engelse producten kopen. We maken hier een mooie wandeling van 4 uur. We maken eerst een steile klim over een goed begaanbaar pad. Je word beloond met een prachtig uitzicht over Grasmere Lake en Rydal Water. Later voert de wandeling langs Alcock Tarn (een tarn is een bergmeertje, uitgesleten door een gletsjer en omringd door berg- of heuveltoppen). Bij zonnig, windstil weer is het meer net een spiegel die de omgeving reflecteert.


Wandelen door uitgestrekte velden

Dag 3 Santon Bridge, Hawkshead - Coniston
Landschap Engeland met huisjesMet onze bus rijden we naar Hawkshead waar onze wandeling start. Hawkshead is het geboortedorp van de schrijfster Beatrix Potter. Door de uitgestrekte velden wandelen we naar het uitzichtpunt bij Tarn Hows. Dan vervolgen we onze weg over een deel van de Cumbria Way naar Coniston. De Cumbria Way is een langeafstand pad dat dwars door het Lake District voert. Wie wil kan 's middags een tocht met een Victoriaanse stoomboot maken.

Adembenemend uitzicht over Grasmere Lake

Dag 4 Santon Bridge, Great Langdale - Grasmere
We volgen de Great Langdale Beck langs de waterval Skelwith Force. Vervolgens kruisen we een lage kam naar Loughrigg Tarn dat prachtig gelegen is in een groen parkland. Vanaf Loughrigg Terrace heb je een adembenemend uitzicht over Grasmere Lake. De route gaat verder door eikenbos en tussen twee meren via White Moss naar Dove Cottage. Wie wil kan in Grasmere het Wordsworth museum bezoeken.

Dag 5 en 6 Santon Bridge, vrije dag en The Old Man of Coniston
Landschap EngelandJe kunt deze dag naar eigen idee invullen. Zo kun je een extra wandeltocht in de omgeving maken. De dag daarna maken we vanuit het plaatsje Coniston een mooie wandeling naar ‘The Old Man of Coniston’, een top op 803 meter. Onderweg zie je dat dit gebied ooit floreerde van de mijnbouw en passeren we een steengroeve. We lopen over kale rotsen en langs meertjes. Het tweede deel van de wandeling gaat door een boerenlandschap, bossen en langs de oever van Coniston Water. De route gaat over goed begaanbare wandelpaden.


Langs de oevers van de heldere Esk-rivier

Dag 7 en 8 Santon Bridge, Eskdale - Ravenglass
We stappen in de bus voor een rit naar Eskdale, gelegen aan de rivier de Esk. We wandelen hier deels langs de kust waardoor je op een heel andere manier het landschap ervaart. Het begin van de wandeling voert langs de oevers van de heldere Esk-rivier. Vervolgens maken we een lichte stijging naar de Muncaster Fell, een bergrug waar je een fraai uitzicht hebt over de kustlijn. Op weg naar de zee komen we langs Muncaster Castle, een middeleeuws kasteel met kleurrijke tuinen. Langs de wadachtige kust lopen we naar het plaatsje Ravenglass. Op de laatste dag rijden we met onze bus naar Manchester voor de terugvlucht naar Amsterdam.

KLM

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Grasmere
 • Wandeling naar uitzichtpunt bij Tarn Hows
 • Bezoek aan de Skelwith Force waterval

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Lake District - Engeland, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een prachtige omgeving om te wandelen. Veel verschillende landschappen gezien onder de enthousiaste leiding van Roos. Goeie mix tussen uitdagende en "gemakkelijke" wandelingen. Uitstekend hotel met veel keus op de menukaart. Houd wel rekening met langere busreizen om de wandelingen te beginnen.

  9,0

 • Prachtige wandelingen, genieten van de ruige natuur, de typisch Engelse sfeer op het platteland, een aanrader voor iedereen die graag bergwandelingen maakt. De groep maakte de reis compleet, en de reisleider Jeroen was geweldig. Bedankt allemaal! Katrien (België)

  9,0

 • Ik heb genoten van het groene landschap van het Lake District en onze gezellig groep. Richard is een zeer bevlogen reisleider en dat werd zeer gewaardeerd. Wat natuurlijk ook meespeelt is dat we prachtig wandelweer hadden...op 1 dag na dan.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de hele week in een goed en sfeervol hotel in Santon Bridge, aan de rand van het Lake District. Gelegen in de prachtige vallei Wasdale is deze authentieke Engelse `Inn`is een ideale uitvalsbasis voor de mooiste wandelingen in het gebied. De kamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer en er is gratis WiFi beschikbaar. Bij het hotel is een goed restaurant met lokale specialiteiten op het menu en na een fijne wandeldag kun je samen met de locals een lekkere ´pint´ drinken in de Engelse Pub.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Santon Bridge Santon Bridge Inn
 • The Bridge Inn terras Santon Bridge Engeland

  We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

 • The Bridge Inn terras Santon Bridge Engeland
 • The Bridge Inn kamer Santon Bridge Engeland
 • The Bridge Inn kamer Santon Bridge Engeland

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Manchester

  Vertrek

  10:05 - 10:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Manchester - Amsterdam

  Vertrek

  11:10 - 13:30

Tijdverschil: Het is in Engeland 1 uur vroeger dan in Nederland.
 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Manchester naar Santon Bridge, maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus.

 • KLM vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Grasmere
 • Wandeling naar uitzichtpunt bij Tarn Hows
 • Bezoek aan de Skelwith Force waterval

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Lake District zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek Grasmere
 • Wandeling naar uitzichtpunt bij Tarn Hows
 • Bezoek aan Skelwith Force waterval


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Engeland wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In veel plaatsen kun je op gebruik maken van een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. Er zijn in de omgeving verschillende pubs, café's en restaurants te vinden. In veel pubs wordt onder andere fish and chips geserveerd, maar ook is er een ruime keuze aan restaurants waar je uitgebreid kunt dineren inclusief goede wijnen. In het hotel zelf kun je ook prima eten.

Traditionele voedingsmiddelen zijn onder andere de shepherd’s pie, cottage pie, gammon steak met ei, Lancashire hotpot, toad-in-the-hole en haggis.

Het ontbijt in Engeland is stevig. Je kunt in het hotel kiezen uit warme en koude gerechten. Ei op allerlei manieren klaargemaakt, vis, witte bonen en tomaten, spek, maar ook cereals staan op tafel. Samen met een kop stevige thee met melk of een kop koffie vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Engeland kent in tegenstelling tot Nederland meer verschillen en dat komt door de geografie. Met name het westen van Groot-Brittannië is over het algemeen veel heuvelachtiger of zelfs bergachtig en dat zorgt voor meer neerslag en lagere temperaturen.

Zwaarte van de reis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 803 meter
Maximaal stijgen: 700 meter
Maximaal dalen: 650 meter
Totaal aantal kilometers wandelen:
Gemiddelde wandelduur: 4 uur

Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit ons hotel in Holmrook. De zwaarte van de wandeltocht varieert.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Foto's en video