Wandelreis Lake District - Engeland 8 dagen

Het Lake District is een paradijs voor wandelaars. Het nationale park in het graafschap Cumbria ligt in noordwest-Engeland. In het gebied bevinden zich maar liefst 16 meren. De wandeltochten voeren langs hoge bergen en door de ruige natuur. Je wordt continue beloond met prachtige uitzichten. We verblijven de gehele week in het dorpje Santon Bridge.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Manchester - Santon Bridge
 2. Santon Bridge, Grasmere
 3. Santon Bridge, Hawkshead-Coniston
 4. Santon Bridge, Great Langdale - Grasmere
 5. Santon Bridge
 6. Santon Bridge, The Old Man of Coniston
 7. Santon Bridge, Eskdale-Ravenglass
 8. Santon Bridge - Manchester - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Lake District - Engeland 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Wandelpaal EngelandTijdens Djoser wandelreizen maak je dag wandelingen vanuit één verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Dag 1 AMSTERDAM - MANCHESTER - SANTON BRIDGE
Vanuit Manchester worden we met onze eigen bus naar Santon Bridge gebracht. Dit plaatsje vormt een prima uitvalsbasis voor onze wandelingen in het Lake District National Park. De gemoedelijke rust van het Engelse platteland maakt hier plaats voor een wilde natuur met door gletsjers gevormde meren en vele bergen en heuvel, ook wel 'fells' genoemd. Deze landschappen, met groene dalen en ruige rotsen, riviertjes, ommuurde weiden en duizenden schapen waren een bron van inspiratie voor de beroemde Engelse dichter William Wordsworth.

Dag 2 SANTON BRIDGE, GRASMERE
Wandelen Lake District EngelandDeze eerste wandeldag maken we een verkennende tocht in de omgeving van Grasmere. In dit lieflijke dorpje staan de voormalige huizen van de dichter Wordsworth. Breng ook een bezoekje aan Sarah Nelson's Grasmere Gingerbread Shop. Sinds 1854 wordt hier al gemberkoek gemaakt en nu kun je hier typisch Engelse producten kopen. We maken hier een mooie wandeling van 4 uur. We maken eerst een steile klim over een goed begaanbaar pad. Je word beloond met een prachtig uitzicht over Grasmere Lake en Rydal Water. Later voert de wandeling langs Alcock Tarn (een tarn is een bergmeertje, uitgesleten door een gletsjer en omringd door berg- of heuveltoppen). Bij zonnig, windstil weer is het meer net een spiegel die de omgeving reflecteert.


Dag 3 SANTON BRIDGE, HAWKSHEAD - CONISTON
Landschap Engeland met huisjesMet onze bus rijden we naar Hawkshead waar onze wandeling start. Hawkshead is het geboortedorp van de schrijfster Beatrix Potter. Door de uitgestrekte velden wandelen we naar het uitzichtpunt bij Tarn Hows. Dan vervolgen we onze weg over een deel van de Cumbria Way naar Coniston. De Cumbria Way is een langeafstand pad dat dwars door het Lake District voert. Wie wil kan 's middags een tocht met een Victoriaanse stoomboot maken.

Dag 4 SANTON BRIDGE, GREAT LANGDALE - GRASMERE
We volgen de Great Langdale Beck langs de waterval Skelwith Force. Vervolgens kruisen we een lage kam naar Loughrigg Tarn dat prachtig gelegen is in een groen parkland. Vanaf Loughrigg Terrace heb je een adembenemend uitzicht over Grasmere Lake. De route gaat verder door eikenbos en tussen twee meren via White Moss naar Dove Cottage. Wie wil kan in Grasmere het Wordsworth museum bezoeken.

Dag 5 en 6 SANTON BRIDGE, VRIJE DAG EN THE OLD MAN OF CONISTON
Landschap EngelandJe kunt deze dag naar eigen idee invullen. Zo kun je een extra wandeltocht in de omgeving maken. De dag daarna maken we vanuit het plaatsje Coniston een mooie wandeling naar ‘The Old Man of Coniston’, een top op 803 meter. Onderweg zie je dat dit gebied ooit floreerde van de mijnbouw en passeren we een steengroeve. We lopen over kale rotsen en langs meertjes. Het tweede deel van de wandeling gaat door een boerenlandschap, bossen en langs de oever van Coniston Water. De route gaat over goed begaanbare wandelpaden.Dag 7 en 8 SANTON BRIDGE, ESKDALE - RAVENGLASS
We stappen in de bus voor een rit naar Eskdale, gelegen aan de rivier de Esk. We wandelen hier deels langs de kust waardoor je op een heel andere manier het landschap ervaart. Het begin van de wandeling voert langs de oevers van de heldere Esk-rivier. Vervolgens maken we een lichte stijging naar de Muncaster Fell, een bergrug waar je een fraai uitzicht hebt over de kustlijn. Op weg naar de zee komen we langs Muncaster Castle, een middeleeuws kasteel met kleurrijke tuinen. Langs de wadachtige kust lopen we naar het plaatsje Ravenglass. Op de laatste dag rijden we met onze bus naar Manchester voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
12 jun - 19 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Grasmere
 • Wandeling naar uitzichtpunt bij Tarn Hows
 • Bezoek aan de Skelwith Force waterval
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,- etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 193,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de hele week in een goed hotel in Santon Bridge, aan de rand van het Lake District.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Santon Bridge Santon Bridge Inn

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 193,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Manchester

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  10:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Manchester - Amsterdam

  Vertrek

  11:10

  Aankomst

  13:30

Tijdverschil: Het is in Engeland 1 uur vroeger dan in Nederland.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Manchester naar Santon Bridge, maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan Grasmere
 • Wandeling naar uitzichtpunt bij Tarn Hows
 • Bezoek aan de Skelwith Force waterval
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Wales zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek Grasmere
 • Wandeling naar uitichtpunt bij Tarn Hows
 • Bezoek aan Skelwith Force waterval


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Engeland wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In veel plaatsen kun je op gebruik maken van een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. Er zijn in de omgeving verschillende pubs, café's en restaurants te vinden. In veel pubs wordt onder andere fish and chips geserveerd, maar ook is er een ruime keuze aan restaurants waar je uitgebreid kunt dineren inclusief goede wijnen. In het hotel zelf kun je ook prima eten.

Traditionele voedingsmiddelen zijn onder andere de shepherd’s pie, cottage pie, gammon steak met ei, Lancashire hotpot, toad-in-the-hole en haggis.

Het ontbijt in Engeland is stevig. Je kunt in het hotel kiezen uit warme en koude gerechten. Ei op allerlei manieren klaargemaakt, vis, witte bonen en tomaten, spek, maar ook cereals staan op tafel. Samen met een kop stevige thee met melk of een kop koffie vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor Engeland worden geen vaccinaties aangeraden. Wel raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Engeland kent in tegenstelling tot Nederland meer verschillen en dat komt door de geografie. Met name het westen van Groot-Brittannië is over het algemeen veel heuvelachtiger of zelfs bergachtig en dat zorgt voor meer neerslag en lagere temperaturen.

Zwaarte van de reis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht:  meter
Maximaal stijgen: 723 meter
Maximaal dalen: 723 meter
Totaal aantal kilometers wandelen:
Gemiddelde wandelduur: 4 uur

Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit ons hotel in Holmrook. De zwaarte van de wandeltocht varieert.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Prijs vanaf € 1.345,-

8 dagen v.a. € 1.345,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goed hotel in het Lake District
 • Wandelen langs langeafstand pad Cumbria Way

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,0

Prachtige wandelingen, genieten van de ruige natuur, de typi...
Prachtige wandelingen, genieten van de ruige natuur, de typisch Engelse sfeer op het platteland, een aanrader voor iedereen die graag bergwandelingen maakt. De groep maakte de reis compleet, en de reisleider Jeroen was geweldig. Bedankt allemaal! Katrien (België)

Naam: Katrien G.
Cijfer: 9
Ik heb genoten van het groene landschap van het Lake Distric...
Ik heb genoten van het groene landschap van het Lake District en onze gezellig groep. Richard is een zeer bevlogen reisleider en dat werd zeer gewaardeerd. Wat natuurlijk ook meespeelt is dat we prachtig wandelweer hadden...op 1 dag na dan.

Naam: Corine Bouwman
Cijfer: 9

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • 9,0

  Katrien G.

  Prachtige wandelingen, genieten van de ruige natuur, de typisch Engelse sfeer op het platteland, een aanrader voor iedereen die graag bergwandelingen maakt. De groep maakte de reis compleet, en de reisleider Jeroen was geweldig. Bedankt allemaal! Katrien (België)

 • 9,0

  Corine Bouwman

  Ik heb genoten van het groene landschap van het Lake District en onze gezellig groep. Richard is een zeer bevlogen reisleider en dat werd zeer gewaardeerd. Wat natuurlijk ook meespeelt is dat we prachtig wandelweer hadden...op 1 dag na dan.

Review plaatsen